![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: dziewczyny z londynu...
Cytat:
sobie w Hyde Parku i Green Parku(z Green parku rzut beretem do Buckingham palace i Picaddily Circus oraz Trafalger Square). troche to zagmatwane ale mam nadzieje, ze pomocne.pozdrawiam.
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, no dzisiaj nam troche pogoda nie dopisuje i dlatego cieszę się, że w niedziele wygrzewałam się na kocyku w parku
Judysia, orchidea30 dzięki za wsparcie, jestem już tu ponad 3 tygodnie więc chyba najgorsze za mną, już miałam moment że nie myślałam o niczym innym tylko o powrocie do Polski, ale teraz już jest o wiele lepiej...yyy...chyba się w końcu jakoś w miare zaklimatyzowałam ![]() a pracę mój TŻ na szczęście ma więc chociaż to dobre a ja też będę miała prędzej czy później więc też już się tak nie stresuje jak na początku. Najgorsze jest tylko to, że w tym roku nie będziemy mieć już wakacji, tzn. jedziemy na urlop do Polski na wesele ale to właśnie będzie bardziej spotykanie się ze znajomymi niż odpoczywanie, no ale..coś za coś może się uda i w przyszłym roku nadrobimy ![]() a właśnie któraś z Was pisała że anglicy jeżdżą za granicę a nie znają swojego kraju ale z Polakami też tak jest zresztą ja jestem też takim przykładem ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Judysia dziękuję za odpowiedź. Właśnie czekam na swojego zjemy obiadek i ruszę do salonu oblukać ten telefonik. Widziałam go kiedyś przelotem i właśnie taka cegła z niego ale jest superowy pod względem opcji, funkcji itp ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Poniewaz jest to lokalizacja b blisko centrum z dobrym dojazdem. Dosc popularna i o nie "zlej slawie" (jak np na Victorii jakis miesiac temu czarne nastolatki zabily nozem kolege...) w ogole w Londynie to trzeba na te czarne gangi uwazac..
Maybe you don't need whole world to love you, you know Maybe you just need one person Edytowane przez Ivi 1988 Czas edycji: 2010-06-08 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
Psiura trzymaj się mocno, zobaczysz będzie ok
![]() Asiula i co jest już nowy telefon? Jak nie to zapraszam do mojego TŻ - on też sprzedaje tele w pewnym salonie. Jeżeli oczywiście mieszkasz gdzieś blisko Hammersmith. Dziś mój ostatni dzień pobytu w PL ![]() ![]()
#246 |
Przyczajenie
|
mam pytanie czy uczycie sie w Londynie na wyższych uczelniach?jakie sa kryteria przyjęcia??
czy dla matek z dziecmi sa w londynie przewidziane jakieś zasiłki czy pomoc finansowa? |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Judysia dziś jadę po telefon bo wczoraj mój był zajęty. Szkoda że mam daleko do Hammersmith bo na pewno bym skorzystała z usług Twojego TŻ ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Judysia widzę, że też przemycasz nasze pyszne polskie jedzonko
![]() ![]() ![]() dzisiaj mnie wzięło na pichcenie, siedze w kuchni i robię obiadek ![]() ![]() dziewczyny a nie wiecie jak to jest jakbym chciała przywieźć tu mojego psa z Polski? to mały pies kundelek więc żadna goźna rasa bo z takim to pewnie byłby większy problem. Jak to się wszystko odbywa? nawet nie wiem kogo tu trzeba się zapytać o to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Psiura jasne, ze zawsze zabieram pyszności z PL
![]() ![]() ![]() A jeżeli chodzi o zwierzaki to chyba tylko drogą lądową. Czasem samoloty też zabierają zwierzaki, ale pakują je do luku bagażowego. Takiej podróży nie chciałabym zafundować żadnemu zwierzakowi. Asiula39 daj znać jak poszło z telefonem. Wiecie co właśnie wyczytałam, że Wizz Air zwiększył limit na bagaż rejstrowany z 15 na 32 kg ![]() ![]()
Edytowane przez Judysia Czas edycji: 2010-06-09 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
ja jestem z Łodzi więc najlepiej mi ryanairem bo mam bezpośrednio lot do Łodzi więc po prostu będę musiała się jakoś się przyzwyczaić do ograniczania bagażu ;-) ale już sobie obcykałam, że teraz w lipcu lece tylko z bagażem podręcznym a wszystko co będę chciała wziąć z Polski prześlę sobie, bo to się bardziej opłaca. Robię sobie paczke 20 kg i płace za nią 20 funtów a zabierają ode mnie z domu i przywożą mi tutaj do Anglii też do domu więc nie muszę latać po pocztach i o nic nie muszę się martwić
![]() a jeśli chodzi o psinke to pewnie że chodziło mi o przewiezienie autkiem, na pewno nie wsadziłabym jej do samolotu zawału by mi dostała i nie dotarłaby w końcu do Anglii ![]() chodziło mi raczej o jakieś kwarantanny bo ktoś mi mówił że kiedys trzeba było z psem łazić raz w tyg przez jakiś okres czasu do weterynarza na jakieś kontrolne badania bo to niby jakaś kwarantanna ale nie wiem czy to nadal aktualne, o to muszę się dowiedzieć tylko kurna nie wiem do kogo iść z tym pytaniem ![]() ![]() kurcze ale mi czas tu zachrzania to szok, uciekają mi dni strasznie szybko nie wiem w sumie czy to dobrze czy nie...chyba raczej kiepsko bo z dnia na dzień jestem coraz starsza a przecież chciałabym być wiecznie młoda ![]() Judysia a z tym bagażem jakby to była prawda no to by było już elegancko 32 to już coś a nie jakieś marne 15 ale coś nie chce mi się wierzyć że by takie coś zrobili, za pięknie by było ![]() Edytowane przez psiura Czas edycji: 2010-06-09 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
Psiura gdzie nie zaglądałam to mówią, że tak jest. Dopakowałam torbę na 30kg
![]() ![]() ![]() Z psiakiem to Ci nie pomogę. Ja swojego musiałam zostawić w domku z rodzicami. Ma już 12latek, więc ciężko by jej było z zmianą otoczenia, a poza tym nas całymi dniami nie ma w domu i musiałaby siedzieć w zamknięciu. Nie zrobiłabym jej w życiu takiej krzywdy. A tak ma swój domek, łóżeczko, poduszkę i kogoś zawsze w domku, kto utuli, wygłaska i pocałuje. Nie mogłabym jej tego odebrać. Oj Kochana czas w Londynie tak leci, że nawet nie wiesz kiedy minął kolejny tydzień. Ja już jestem prawie 2 latka (wiem, że to mało), ale nie wiem kiedy to zleciało. Nie czuję tego, że jestem tu już taki kawałeczek czasu.
Edytowane przez Judysia Czas edycji: 2010-06-09 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
We wtorek i ja do was dołączę. Lecę do Londynu szukać jakiejś pracy na wakacje. zatrzymuje się u znajomej i będę chodzić po agencjach i barach. W sumie nie mam żadnego doświadczenia ani mój język nie jest jakiś super extra, ale będzie przygoda. Nie mam laptopa, więc ograniczony dostęp do internetu. Czy w Londynie spokojnie znajdę jakieś kafejki internetowe i jak z ich cenami? I jeszcze jedno, prostownica powinna być w bagażu podręcznym czy rejestrowanym? Edytowane przez peiz Czas edycji: 2010-06-10 o 17:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Judysia niestety ale muszę na telefon jeszcze tydzień poczekać ;/
Co do pieska to nie wiem dokładnie ale chyba musi mieć jakiś paszport czy coś w tym rodzaju. Spytam się koleżanki bo ona przewoziła pieska to Ci powiem. Kafejek internetowych jest dużo w Londynie więc z tym na pewno nie będziesz mieć problemu. A koszt to chyba funt za godzine ale nie jestem pewna. |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
asiula39 byłabym wdzięczna za info odnośnie psiura, to jeszcze nic pewno że ją tu przywioze ale bardzo bym chciała i tak na wszelki wypadek wole wszystko wiedzieć
![]() peiz odważna jesteś ale tak jak napisałaś będziesz mieć przygode ![]() jeśli chodzi o prostownice to może być w podręcznym, ja miałam w podręcznym i nie było żadnych problemów. cisza się tu zrobiła, wszystkie dziewczyny chyba zapracowane tylko ja taki nierób, ale już niedługo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Psiura postaram się jak najszybciej dać Ci znać.
Właśnie cisza nastała? Weekend może dziewczyny leżakują gdzieś ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny.
Wrocilam do Londynu, lot byl taki sobie duzo turbulencji bylo po drodze i ladowanie bardzo twarde - jak dotychczas to najgorszy moj lot. I okazalo sie, ze w wizz air rzeczywiscie na bagaz rejstrowany jest 32 kg ![]() Asiula mam jeszcze jeden pozytyw co do tele, mam w nim free internet i dziala bardzo dobrze. Strony tez sie dobrze przeglada - doceniam to dopiero teraz kiedy musze tyle korzystac z internetu. Biore sie za ten caly balagan, bo juz nie moge patrzec na te kartony.
#257 |
Raczkowanie
|
Judysia masz weekend to dasz rade ogarnąć te pudła
![]() ![]() i jak w Twoim bagażu było 32 kg pysznego jedzonka czy coś innego też jeszcze upchnełaś? ![]() właśnie tak się zastanawiałam jak to się stało że piszesz z nowego mieszkania skoro pisałaś że nie będziesz mieć neta a Ty taka cwaniara że w fonie masz neta- przygotowana na wszystko jesteś ![]() ja będę też tu kupować telefonik bo swojego ericsona przed przyjazdem tutaj niestety utopiłam ![]() ![]() ja właśnie posprzątałam nasz pokoik, TŻ ogląda mecz a ja sobie usiadłam do lapka na chwilkę zerknąć co się na forum dzieje ![]() a zaraz będziemy pić kawusie i jeść pączki, poszliśmy do sklepu tylko po chleb a oczywiście kupiliśmy jakieś nadprogramowe rzeczy typu właśnie pączki...ehh ale tak pięknie wyglądały że nie mogłam się powstrzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Hey
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- O kurde ![]() Hey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#259 |
Zadomowienie
|
Psiura, wiekszosc swoich rzeczy mialam upchniete do podrecznego. A w rejstrowanym rzeczy jakie dokupilam w PL, m.in. wlasnie jedzonko. Zawsze w podreczny upycham swoje rzeczy, a w wrejstrowany zakupy - jak lece z Londynu, to prezenty itp, a z PL zabieram zapasy na miesiac
![]() Ja na telefonach sie malo znam, ale moj TZ w tym siedzi, dlatego zawsze znajomi przychodza do nas i pytaja co i jak, ktory telefon wziac. Ja sama tez nigdy jakos specjalnie nie wybieram sobie telefonu. TZ pokazuje mi tylko zdjecia w necie jak wygladaja, a ja wybieram ten najladniejszy. Pogoda dzis dopisuje, a ja musze te okropne pudla rozpakowywac. Oki biore sie za to, bo mnie zima zastanie.
#260 |
Raczkowanie
|
asiczka1113 dzięki za info, dobrze że już nie ma kwarantanny a reszte jakoś pewnie załatwie jeszcze troche czasu minie zanim ją tu przywioze więc będę mogła wszystkiego dokładnie się dowiedzieć
Judysia pociesze Cie że ja wczoraj sprzątałam pokoik a dzisiaj znowu mam bałagan ![]() ![]() my lecimy w lipcu do Polski tylko z podręcznym, stwierdziliśmy że na tydzień nie będziemy nic brać a ja i tak wyśle sobie z Polski paczke bo to mi się bardziej opłaca. A co do telefonu to też pewnie wybiorę sobie taki co będzie mi się podobał z wyglądu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Czesio kobity . Z psem mogę trochę pomóc , wiem z doświadczenia , mój psiak jest ze mną już od września tamtego roku |
![]() CO do transportu to generalnie Anglia nie wpuszcza psów drogą lotniczą. Są wyjatki , ale są to chyba psy do 5 kg , i to tylko wybrane linie lotnicze zazwyczaj bardzo drogie. Mnie to nie dotyczyło , mam boksera który waży swoje 30 kg i pojechałam po niego specjalnym przewoźnikiem. Powiedz mi co chiałabyś wiedzieć konkretnie na ten temat ? powiem wszytsko co wiem ![]()
#262 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki wiecie moze ale znacie kogos kto robi tipsy w Londynie dobrze? lece na te wakacje na 2 tygodnie najpierw nad morze i nie bedzie mi sie chcialo codziennie ich malowac po wodzie, i stwierdzilam , ze sobie zrobie tylko , ze raz w tamtym roku jak zrobilam myslalam , ze spadne z krzesla takie obrzydliwe mialam ;/, to teraz szukam
![]()
#263 |
Zakorzenienie
|
Ja znam
![]() Asiczka ; zostawiłam CI wiadomość na PW .
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, ostatnio bylam zmuszona pojsc do fryzjera calkiem w ciemno i wybralam sie w okolice Tooting i wyszlam zalamana od fryzjerki w mokrych wlosach! Kazala mi pynda doplacic za wysuszenie!
![]() ![]() Znacvie moze dobrych (i przyjaznych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Zapłacić za wysuszenie ? Żartujesz ?
![]() ![]() ![]()
#266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mozna u niej tez rzesy zrobic bardzo mila jest ![]()
..subtelnosc w szalenstwie przeciw codziennej rutynie w spontanicznosci.. Edytowane przez asiczka1113 Czas edycji: 2010-06-14 o 22:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Przyczajenie
|
Witam . juz zdarzyło mi sie słyszeć takie historie o angielskich fryzjerach kasują za wszystko Jeśli potrzebujecie pomocy polskiej fryzjerki to polecam siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny , mam pytanie , bylyscie u polskiego ginekologa w londynie? Polecilybyscie jakiegos prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
ojoj ale jaja z tymi fryzjerkami, ja tu od niedawna jestem więc jeszcze takich historii nie słyszałam to niezłe pomysły mają
![]() powiem szczerze że to dziwne, to tak jak ja jako kosmetyczka miałabym zażyczyć sobie dodatkowej opłaty za położenie maski po zabiegu np.mikrodermabrazji czy kwasach a wiadomo że maska musi być obowiązkowo hm...musze nad tym pomyśleć może też tak będę robić ![]() ![]() dobrze że nie wybieram się w najbliższym czasie do fryzjera ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
Ja wcale nie zaplacilabym takiej fryzjerce. Czasem ludzi wykreca od kasy i juz nie wiedza za co naliczac. Ja chodze do fryzjera na Northfields i jestem nawet zadowolona.
Rozleniwilam sie po urlopie i ciezko mi w tym tygodniu;-) Odliczam dni do weekendu. Pogoda tez nie sprzyja:-( Z jednej strony fajnie, ze nie trzeba sie roztapiac i leciec co 5 min pod prysznic, ale z drugiej strony wkurza mnie ten zimny wiatr. Psiura fajnie, ze jestes kosmetyczka. Rozkrec jakis biznesik i ja chetnie oddam swoja buzie w Twoje rece. Milego dnia:-D
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.