Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-10, 09:23   #241
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Dziękuje
Darusia może spróbuj miety się napić na te Twoje kupsztale może tyle nie będziesz biegala
co do szczepionek ja jeszcze nie rozmawialam z pediatra ale jak będę w przyszłym tygodniu na wynikach to podejde i się zapytam ale uważam tak jak Mloda ( apropo gdzie masz swój sliczny awatar?) ze skoro bierzemy płatne szczepionki to powinnysmy mieć do nich dofinansowanie. Może by tak napisać jakieś pismo do NFZ albo do naszych kochanych polityków może b coś tam madrego uchwalili
z tego co kiedyś AniaP pisała to koszt szczepień dla dziecka to kolo2 tysięcy kurcze trochę sporo no ale skoro ma to służyć naszym dziecia touwazam ze warto
miałam się oszczędzać ale z tego lezenia dostaje pypcia wiec pozamiatalam i umylam podłogi i teraz leze padnieta  zrobię tylko żurek dziś na obiad i leniuchuje bom jak stara babca się czuje 

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 09:24   #242
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

lawenda kochana tragiczna historia
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 09:24   #243
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja dzisiaj bede pakowala swoja
w koncu , mama i tz mnie zmobilizowali:P
odwioze tz do pracy, pojade do kolezanki, po mame wroce i BEDE ROBIC WLOSKI a pozniej sie spakuje

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Haaaaa jestem lepsza od kogos- mam 3 biedronki 3 polo 4 zabki 2 carrefoury piotra i pawla i kaufland;D hahah

ale nie mam gdzie zrobic zakupow od gucciego i czuje sie z tym fatalnie!;D

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

tez mam 1 paczke pampersow - akurat do szpitala ta mala:P
No,no Ty nowobogacka,rozpuszczona dziewucho!!torebka od gucciego,ja to dzisiaj poszłam i nawet pomidorów nie bylo,a ta tu z takim rzeczami eh

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 09:25   #244
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
dokładnie
tak tak ten ;D
A.Camus
Stary 2010-03-10, 09:25   #245
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
A ja próbuje się do księgowej dodzwonić ale póki co poczta się włącza Mało mnie to już śmieszy z tą kasą...

Nie stresujcie mnie z tą torbą bo moja jeszcze nie spakowana i wszystko mam w kielcach (a jestem w wawie) ale śmieje się że nie ma ryzyka-nie ma zabawy

Ja nie miałam ani raz ktg i badania na tego jakiegoś paciorkowca też nie ... wizytę mam w piątek (kończe 37tc) więc co by było jakby mi zrobić nie zdążyli

O mój Boże lawenda .... tak mi przykro ... A ja się jakimiś pieniędzmi z zusu przejmuję ... Biedna dziewczynka ...
Z tą kaską to ja dzwoniłąm bezpośrednio do ZUSu, bo księgowa i tak nie mogła mi powiedzieć ile to czasu jeszcze potrwa. A pani w ZUSie w zasiłkach chorobowych warszawa-ochota taka przemiła, że o niebo lepiej się z nią rozmawia. I jeszcze szło coś przyspieszyć z tą wypłatą.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 09:25   #246
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
No,no Ty nowobogacka,rozpuszczona dziewucho!!torebka od gucciego,ja to dzisiaj poszłam i nawet pomidorów nie bylo,a ta tu z takim rzeczami eh
a co ty sobie wyobrazasz? jak mialabym wyjsc z wozkiem na spacer bez takiej torebki
A.Camus
Stary 2010-03-10, 09:25   #247
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Aneczkaaa- gratuluję dobrego wyboru
Mamy więc takie same wózki. My wybraliśmy kolor energy, ale ten też nam się bardzo podobał. Długo wybieraliśmy między tymi dwoma kolorami.
Negocjowaliście cenę? Ile kosztował? Mnie się trochę udało, i na dokładkę dołożyłam sobie do zestawu uchwyt na butelkę. A co tam, dzień kobiet był, a sprzedawca to facet. Nie śmiał mi odmówić
no wiem wiem jeszcze pare dziewczyna ma te wózki wiec nie jesteśmy same

Ja chciałam zobaczyć jeszcze zielony ale w sklepie juz nie mieli. Tak oczywiście mój mąż jak zwykle się targował i chyba utargował 100 zł ale nic nie dobierałam chciałam wziąść parasolkę ale nie mieli szargo koloru. Wózeczek jest super jestem bardzo zadowolona z wyboru. W ogóle jechaliśmy po niego 60 km małż dzwonił po sklepach i nigdzie ich nie mają dopiero w Legnicy w jednym sklepie jak ktoś chce to dam namiary bo mają jeszcze 3 kolory czerwony brazowy i niebieski
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 09:26   #248
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja bylam wczoraj zaniesc zwolnienie i tez spotkalam sie z tak mila osoba ze myslalam ze mi oczy wyjda, szybkiego bezbolesnego rozwiazania zyczyla i tak dalej
A.Camus
Stary 2010-03-10, 09:27   #249
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
bryka mojego Szymonka muszę powiedzieć że ten pomarańcz nie jest wcale taki ostry
Wózek prześliczny, Jakbyś wkleiła jeszcze fotki spacerówki to może mojego M namówie

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 09:33   #250
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Dziękuje
Darusia może spróbuj miety się napić na te Twoje kupsztale może tyle nie będziesz biegala
co do szczepionek ja jeszcze nie rozmawialam z pediatra ale jak będę w przyszłym tygodniu na wynikach to podejde i się zapytam ale uważam tak jak Mloda ( apropo gdzie masz swój sliczny awatar?) ze skoro bierzemy płatne szczepionki to powinnysmy mieć do nich dofinansowanie. Może by tak napisać jakieś pismo do NFZ albo do naszych kochanych polityków może b coś tam madrego uchwalili
z tego co kiedyś AniaP pisała to koszt szczepień dla dziecka to kolo2 tysięcy kurcze trochę sporo no ale skoro ma to służyć naszym dziecia touwazam ze warto
miałam się oszczędzać ale z tego lezenia dostaje pypcia wiec pozamiatalam i umylam podłogi i teraz leze padnieta  zrobię tylko żurek dziś na obiad i leniuchuje bom jak stara babca się czuje 
heh ja też nie wytrzymałam i podkurzałam i umyłam podłogi

A dziewczyny ja na razie też mam tylko 1 paczkę pamków 28 szt.-w kwietniu zamówie więcej na allegro,zresztą ja wszystkim powiedziałam,że jak będą przychodzic to z pampkami,a nie ubrankami,ale znając rodzinę to się wszyscy nie dostosują.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
a co ty sobie wyobrazasz? jak mialabym wyjsc z wozkiem na spacer bez takiej torebki
Hmm no dałaś mi do myślenia-chyba powiem tż,żeby wyjechał za granice na pare tygodni,żebym miała na "taką" torebkę

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
dokładnie
Ok to sobie tam zajrze

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-03-10, 09:35   #251
Darusiaaaa
Zakorzenienie

koniecznie!!!! jak ty bez takiej torebki bedziesz wygladala?? w ogole nie myślisz przyszlosciowo

ja tez powiedzialam ze nie z ciuszkami tylko pampersami i wszyscy zrozumieli
A.Camus

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 09:36   #252
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Z tą kaską to ja dzwoniłąm bezpośrednio do ZUSu, bo księgowa i tak nie mogła mi powiedzieć ile to czasu jeszcze potrwa. A pani w ZUSie w zasiłkach chorobowych warszawa-ochota taka przemiła, że o niebo lepiej się z nią rozmawia. I jeszcze szło coś przyspieszyć z tą wypłatą.
Księgowa właśnie dzwoni do zusu i da mi znać, jeśli nic nie wskóra - zadzwonie sama, ale Ona coś załatwiała z moją sprawą już i wie kto ją "prowadzi" ... Poczekam do końca tygodnia i w poniedziałek

ankazar ja wiem, że torba już powinna przy drzwiach stać ale ja nie chce rodzić w wawie tylko w moich rodzinnych kielcach, a tam jedziemy dopiero w piątek stąd wszystko mam tam kupione i czeka na zapakowanie Mam nadzieje że synuś poczeka do piątku w końcu to tylko dwa dni Bardziej martwi mnie sprawa tego paciorkowca ... i to że jestem totalnie chora Jakby mi przyszło teraz rodzić Leżenie niestety mnie nie uzdrawia więc idę sprzątać - może ruch coś wskóra

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-03-10 o 09:38
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 09:37   #253
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

to dla mnie, a dla mojego dziecka
http://www.allegro.pl/item948640338_...aul_frank.html 3999zl
http://www.allegro.pl/item945499470_...klogiczna.html
6000zl
razem 53538 zl, takze moze TZ niech ciagle w pracy siedzi, bo kto za to zaplaci. A ja musze to miec !!!!

Myślę, że dla dziewczyn z tamtego wątku wózek może być zdecdowanie za tani. Przecież nie można oszczędzać na takim urządzeniu, dziecko może się czuć niekochane i nieszczęśliwe w takiej budzie itp. Wydaje mi się, ze tamten wątek powinien się zupełnie inaczej nazywać. Wolę się nie wyrażać bo mnie zablokują albo wyrzucą, zresztą szkoda słów, czasu i nerwów dla takich osób.

No to super, jednak TO bylo TO
Gratulacje[/QUOTE]
Stary 2010-03-10, 09:39   #254
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Wózek prześliczny , Jakbyś wkleiła jeszcze fotki spacerówki to może mojego M namówie
wieczorkiem zrobie
20-12-14 10 tc
Stary 2010-03-10, 09:49   #255
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no nie ma co, ale wkurzylam sie wczoraj, a dzisiaj sie smieje z nich
nie powiem jakie sa bo znowu ostrzezenie dostane;D

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

dziewczyny przepraszam ze ja takie tematy ale czy przy tych hemoroidach jakas kulka to normalne?;/
A.Camus
Stary 2010-03-10, 09:50   #256
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
powiem ci ze mnie uspokoilas bo sie troche wystraszylam;D
ostatnio tez mi sie tak wydawalo ale nie bylam pewna a teraz juz jestem....
zaje bi s ci e jak nie infekcje z przodu to robaki w tylku- przepraszam za doslownosc ale mam juz dosc;/ cala ciaza cos...

a ze tak zapytam to samo przejdzie? czy trzeba cos w tym zrobic? nigdy w zyciu nie mialam stycznosci wiec nie mam pojecia
U mnie ten problem pojawił się po porodzie też nie wiedziałam co to , bo bolało jak cholera jak się załatwiałam i krew do tego , kupiłam maść prokto-hemolan stosowałam już parę dni i pomogło.kosztuje ok24zł jest też maść posterisan i posterisan H na bardziej zaawansowane przypadki i są też czopki , musisz coś kupić bo problem się może pogłębiać
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 09:54   #257
Darusiaaaa
Zakorzenienie

kupie ten posterisan H , dzieki wielkie, boli bardzo ;/

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

przy chodzeniu szczypie i boli przy siedzeniu boli przy lezeniu tez masakra jakas.
A.Camus
Stary 2010-03-10, 09:59   #258
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
kupie ten posterisan H , dzieki wielkie, boli bardzo ;/

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

przy chodzeniu szczypie i boli przy siedzeniu boli przy lezeniu tez masakra jakas.
ja jeszcze nic takiego nie mam ale boję się na samą myśl o tym dziadostwie
20-12-14 10 tc
Stary 2010-03-10, 10:02   #259
mloda1989
Zakorzenienie

ja tez mam energy...my dalismy 2062zl ale do zestawu mamy fotelik, torbe, fole przeciw deszczowa, adaptery do fotelika i plecak.....sam wozek kosztowal chyba 1618zl, fotelik 300zl i torba 145 a reszta byla gratis

jak ja kupowalam to duzy wybor byl we wroclawiu w astrze...

drcron zdj powroci jak zalatwie pewna sprawe do konca
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 10:03   #260
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
SMSY OD megi z 7 rano

" Igor urodził sie po 15,5 godzinach walki o 23,35 ( <szok> przypisane od redakcji by madzwnia)
3760g, 57 cm. w koncu urodził sie bez znieczulenia. Uznał ,że to go nie zmeczyło i w nocy sie nie wyśpi wcale."

sms 2
" Znieczulenie trwało chwilea pxniej uznali że przeszkadza w akcji porodowej. I najgorsze było bez- powiem- że przeszło moje oczekiwania i darłam sie" wrrrrrrrrrr

sms3
" Nacieli krocze więc troche boli. Ale Igor w koncu zasnął. Ma po mamie kręcone włosy. Później wysle foty.
Ściskam Was mocno i czekam na resztę mam"

PS. OD REDAKCJI: któa nastepna do porodu SN???
GRATULACJE!!!!!! Najbardziej wyczekiwane dzieciątko na forum

ja następna mogę być!!!!! ja chcę!!!

Cytat:
Nareszcie !! Gratulacje Megi!! Ale synek nie miał litości dla mamusi... Nie dość że tyle kazał na siebie czekać to jeszcze się z samym wyjściem ociągał
P.S. To jest właśnie lipa z ZZO, że często zanika akcja porodowa I albo cofają albo kończy się CC, więc lepiej albo iść na żywioł albo mieć planową CC ...

P.S.2. Ja idę na żywioł Raz udało się przeżyć to i drugi raz (być może) się uda

Dzięki Madzia za wieści i czekamy na zdjęcia Igorka No to teraz mrowak!!
ja też idę na żywioł... właśnie tu też tak często jest, że dają znieczulenie, akcja porodowa zanika, podaje się oxytocynę, żeby zwiększyć skurcze, które z kolei sa bardziej bolesne i znieczulenie już tak nie działa... trwa to kilkanaście godzin, w końcu spada puls dziecka i du... kończy się CC
jak by ktoś nie widział to polecam film "Porodowy biznes"

Cytat:
Laski powiedzcie mi jak Wy robicie ze szczepieniami?? Mi ostatnio zaprzyjaźniony pediatra napisał na kartce na co warto zaszczepić i tak: w 6tż Infavrix hexa (180zł), rotawirus (340zl) pneumokoki (270zł), później w 12tż to samo raz jeszcze, a w 18tż Infavrix plus pneumokoki ... Kasy tyle trzeba że szok
ja tez właśnie chętnie dowiem się czegoś o szczepionkach, bo prywatnie w Polsce będę musiała Małą szczepić a nie mam nawet pojęcia na co

lawenda smutna historia, aż mi się łzy zakręciły w oczach... kurna a jak nie lubie z takimi rzeczami do lekarzy chodzić... wydaje mi się, że samo przejdzie... masakra, że człowiek nie zdaje sobie sprawy jakie to może mieć konsekwencje...
Stary 2010-03-10, 10:05   #261
JoannM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Nie bij pokłonów tylko usiądź na tyłku bo się pewnie za dużo naprasowałaś i teraz masz. W Drakonika się nie baw

Chciałam tylko zauważyć, ze dziewczyny jak rano przyjdą to nas zamordują za tą ilość postów
no wlasnie,nalezy sie lansko myslicie ze ludzie nie maja co robic,tylko Was czytac od deski do deski ...... nom, nie maja

Cytat:
Laski powiedzcie mi jak Wy robicie ze szczepieniami?? Mi ostatnio zaprzyjaźniony pediatra napisał na kartce na co warto zaszczepić i tak: w 6tż Infavrix hexa (180zł), rotawirus (340zl) pneumokoki (270zł), później w 12tż to samo raz jeszcze, a w 18tż Infavrix plus pneumokoki ... Kasy tyle trzeba że szok
strasza tymi chorobami w reklamach,cala kampania! a tak naprawde jest bardzo mala ilosc zachorowan wsrod dzieci.. i tak sie zastanawiam, ze moze wezme te pneumo czy rota, ale w drugiej turze,jakos kolo 6 miesiaca, wtedy sie mniej dawek bierze no i mniej kosztuje. a przeciez do 6 miesiaca to dziecko praktycznie w domu jest. Potem dopiero sa jakies zlobki i przedszkola, wtedy wiecej zarazkow itp.

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
bryka mojego Szymonka muszę powiedzieć że ten pomarańcz nie jest wcale taki ostry
Fajowa bryka Bardzo fajne kolorki.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A co do paciorkowca to też zrobili mi to badanie w szpitalu i dobrze,bo okazało się,że mam-ale antybiotyk już wzięty i dzisiaj Tż zawiózł mój wymaz do badania i zobaczymy co z tego wyjdzie.
No ja wlasnie tez wczoraj wzielam pierwsza dawke antybiotyku w kremie. Nawet niezle jak sie chleb posmaruje i troszke osoli, tylko nie wiem po co byly takie rurki w opakowaniu

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 10:06   #262
libra777
Zakorzenienie

megi gratulacje!!!w końcu się udało
Stary 2010-03-10, 10:12   #263
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
no wlasnie,nalezy sie lansko myslicie ze ludzie nie maja co robic,tylko Was czytac od deski do deski ...... nom, nie maja

strasza tymi chorobami w reklamach,cala kampania! a tak naprawde jest bardzo mala ilosc zachorowan wsrod dzieci.. i tak sie zastanawiam, ze moze wezme te pneumo czy rota, ale w drugiej turze,jakos kolo 6 miesiaca, wtedy sie mniej dawek bierze no i mniej kosztuje. a przeciez do 6 miesiaca to dziecko praktycznie w domu jest. Potem dopiero sa jakies zlobki i przedszkola, wtedy wiecej zarazkow itp.

Fajowa bryka Bardzo fajne kolorki.

No ja wlasnie tez wczoraj wzielam pierwsza dawke antybiotyku w kremie. Nawet niezle jak sie chleb posmaruje i troszke osoli, tylko nie wiem po co byly takie rurki w opakowaniu
Ja nie wiem po co rurkimiałam tylko 20 tabletek.

Tż zadzwonił do mnie,że te z laboratorium miały problem z przyjęciem mojego wymazu,bo jak im tż powiedział,że minęły 2 dni od wzięcia ostatniej tabletki to zaczęły gadac,że to za krótko i że wynik zle wyjdzie itd,ale zadz do swojej ginki się upewnic czy ja czegoś nie pokręciłam(albo ona)i nie-2 dni są w sam raz.

A ja jestem zaczytana w "tamtym"wątku,na razie 1 srtonke lece

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-10, 10:13   #264
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

ZOstawic was na noc
No ale Megi ogromne gratulacje
Ide pozniej na wizyte do gina zrobi KTG i da skierowanie do szpitala.. ciekawe na kiedy
Dziewczyny czytajac wasze posty usmiałam się po pachy
Miłego dnia.

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 10:13   #265
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez JoannM Pokaż wiadomość
Tylko właśnie podobno rota można zaszczepić tylko do 6 m-ca ... a mi to radziła bo córa chodzi do szkoły i co rusz "coś" będzie do domu przynosić od innych dzieciaków ... pneumokokoki można "przesunąć" na później coby jakoś na raty tę kasę rozłożyć ... Tak mi pediatra powiedział Jeszcze muszę sprawę omówić z kimś I wciąż czekam na Wasze opinie

To która następna do rozpakowywania się (oby nie ja)?? Jakieś skurcze obecne ??

Stary 2010-03-10, 10:14   #266
machaj
Raczkowanie

no Megii gratulacje...

ehh ja chce być następna!!... już nie mam siły chodzić z tym balonikiem...
a ja jutro ide do szpitala... już się boję..
ale mam nadzieję ze do piątku urodzę.. i w poniedziałek mnie wypuszczą...
aixa może będziemy rodzić tego samego dnia ... tyle że ja liczę na SN...
ehh no nic ja idę trochę domek ogarnąć... bo jak mnie nie będzie parę dni to mąż pewnie nic nie zrobi;/
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-10, 10:15   #267
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

mysia kurka wodna, Ty następna przeterminowana!! Dziewczynki na porodówki marsz

machaj będziesz miała wywoływane??

Kurcze co te dzieciaki tak się ociągają ?? I gdzie jest mróweczka ??

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-03-10 o 10:17
Stary 2010-03-10, 10:17   #268
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
drcron gratulacje Swoją drogą to niezłe masz przygody ... ja bym chyba zawału dostała, nie wspominając o moim TŻ ...

No właśnie fortuna , dlaczego to takie drogie???
Ja tez wypytałam u pediatry o szczepionki, oczywiście zalecaja te płatne, u mni eto wyglada tak:
6w1-180 zł- w sumie będą 4 dawki
5w1(zamiast tych 6w1 to jest 5 i jeszcze jadna)- 105zł
rotawirusy-320zł- 2 dawki
meningokoki-240zł-3 dawki
To w sumie kupę kasy, ja myślałam ,że ominę te 6w1 i zaszczepię normalnie tymi refundowanymi a za to wykupię rota i meningokoki.Dostaliśmy właśnie pieniądze z PZU na małego to pomyslałam ,że przeznaczę je na szczepionki, sumienie by mnie gryzło jakbym nie zaszczepiła, tyle się o tym naczytałam w necie.
A wy jak szczepicie?
Stary 2010-03-10, 10:18   #269
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ja tez mam energy...my dalismy 2062zl ale do zestawu mamy fotelik, torbe, fole przeciw deszczowa, adaptery do fotelika i plecak.....sam wozek kosztowal chyba 1618zl, fotelik 300zl i torba 145 a reszta byla gratis

jak ja kupowalam to duzy wybor byl we wroclawiu w astrze...

drcron zdj powroci jak zalatwie pewna sprawe do konca
mój tż dzwoniła do Astry i już nie mają a jak mają to zarezerwowane hihi masakra

u nas w zestawie jest
- folia p/deszczowa i moskitiera do gondoli
- osłonka na nóżki

- śpiworek taki ciepły
- mała zawieszana torebka do gondoli
- uchwyty do zamontowania gondoli na stelaż

- pompka
daliśmy chyba 1550zł ja nie wiem muszę zapytać małża on płacił

fotelik mamy od znajomej prawie nowy to nie kupowałam torby też nie chciałam ...

muszę się pochwalić w sumie wózek mam za free
jak pisałam wcześniej mama dała 1000 zł
a mój kochany braciszek dołożył 500 zł kochani są

Słuchajcie mój małż był na dzień kobiet u swojej mamy i wiecie że nawet się nia zapytała jak się czuję co z dzieckiem itp. normalnie szok mój mąż załamany przykro mu ze jego matka jest taka, biedak napewno jest mu głupio ale ja dzielnie go pocieszam żeby się nie przejmował bo nie ma sensu. Czujecie jaką mam wspaniałą teściową czasem mam na nią takie nerwy
20-12-14 10 tc
Stary 2010-03-10, 10:19   #270
anakazar
Zakorzenienie

o nie!zaraz mnie trafi!co za kretynki...

czyli jestem głupią gąską,bo nie dosyc,że w wieku 20 lat wyszłam za mąż,teraz mam dziecko-a ja przecież powinnam po dyskotekach latac i szukac przystojniaka,,eh tak sobie życie skomplikowac:zamiast myślec czy wybrac perfumy lancome czy bossa to ja się zastanawiam:chusteczki huggis czy pampers-tak,tak jestem żałosna....boszeeeeeeee

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości