![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie od 06.04.2010!
Cześć dziewczyny,
melduję, że weekend minął mi bardzo dobrze dietowo. Chociaż coraz bardziej brakuje mi słodyczy, mam taką straszną ochotę na snickersa! ![]() Miałam trochę ruchu, spacery, jazda na rolkach bo pogoda dopisywała. No i nie ważyłam się cały czas, zważę się we wtorek - po dwóch tygodniach diety. Zobaczymy jak efekty. sojanna, cieszę się, że jednak się zdecydowałaś, zapraszamy. Przejrzyj wątek, zamieściłyśmy sporo dietetycznych propozycji. A co do grejpfruta, to ja dziś zjadłam pół, nie mam nic przeciwko owocom :P (nie jestem aż tak rygorystyczna w swej diecie, żeby nie jeść owoców po godz. 16, niby się nie powinno, ale wolę zjeść owoc niż coś gorszego :P) A grejpfrut jest wręcz polecany na redukcji. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Marta9911, nie będziesz głodna, tak tylko o kawie i wodzie? Brr, ja bym nie wytrzymała! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny a ja wczoraj pogrzeszylam i wstyyd mi.
Pojechalismy z TZ na wycieczke pochodzic po gorach no i zjadlam lody (swoja droga tak pysznych lodow jeszcze nie jadlam) no i tak jak bym te lody sobie wybaczyla tak na obiad zjadlam 2 kawalki pizzy.Co prawda gory daly popalic i dzis czuje wszystkie miesnie ale zle zjadlam. No ale nic, nie bede plakac nad rozlanym mlekiem. Dzis juz bede grzeczna ![]() Lece do pracy (tam tez troche odpokutuje). Milego dnia dziewczyny i oby dietka szla nam jak najlepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Góry! Jak ja Ci zazdroszczę! Rozgrzeszam Cię całkowicie z tej pizzy i lodów tylko powiedz gdzie byliście?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
W Brennie
![]() Bylo przecudnie. Dzis narazie jestem grzeczna i mialam mnóstwo ruchu. I oby tak pozostalo. A co u Was dziewczyny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() a ja w weekend tak prawdę mówiąc to troszkę pogrzeszyłam :/ ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na małe wyjątki ![]() ogólnie to waga stoi w miejscu ale po ciuszkach widze że zrobiły się luźniejsze ![]() 3majcie się ![]()
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej, ja tez mam sobie troszke do zarzucenia przez weekend ( porcja lodów, kiełbaska z grilla, piwko) ale i tak przez tydzien schudlam 1 kg, jutro mija 2 tydzien naszej diety, jak wyniki? u mnie 3 kg mniej, z 63 na 60
![]() ![]() Jutro wybieram sie do aquaparku, juz nie moge sie doczekac ![]() dzis areobic, a terz zabieram sie za brzuszki. Musze sie wam pochwalic ze wyciagnełam z szafy stare spodniczki i spodnie z przed 5 lat ( gdy waga pokazywala 57 kg) i we wszystkie weszlam ![]() trzymam za was kciuki dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() No właśnie, dziś dwa tygodnie, jak efekty? Ja dziś rano weszłam na wagę i cały dzień jestem uradowana tym co pokazała
![]() ![]() Byłam dziś na zakupach, szukałam płatków owsianych, ale nie znalazłam... Kupiłam za to otręby owsiane, ale jestem na siebie zła bo po przyjściu do domu poczytałam o otrębach i okazało się, że lepsze są pszenne... Mają o wiele więcej błonnika, żelaza, fosforu, magnezu... wszystkiego co dobre! I mają mniej tłuszczu, węglowodanów, no i kalorii. No cóż, człowiek uczy się na błędach i następnym razem kupię pszenne. Pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja niestety nie jestem zadowolona z efektow. Niby 2 kg mniej ale jakos chcialoby sie wiecej. ![]() Grzecznie dzis, kurcze musze powymyslac dietetyczne potrawy jakies i pododawac do mojego menu. Zeby monotonny nie byl. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Na opakowaniu otrębów jest napisane: "Otrębami możemy posypywać zupy, sosy, kanapki, surówki, sałatki. Możemy używać ich jako składnik panierki. Są doskonałym dodatkiem do jogurtów, kefirów, mleka." więc tak jak mówisz. Ja mam zamiar dosypywać je do musli, jogurtów i koktajli. Chcę też spróbować przepisu z opakowania na racuszki otrębowe z jabłkami, może być fajne śniadanko z tego
![]() ![]() I nie przejmuj się wagą, zrób tak jak ja - nie waż się przez kilka dni, przestań o tym obsesyjnie myśleć i trwaj w diecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
Chyba tak zrobie, przez tydzien nie bede sie wazyla, tyle ze ja juz to robie odruchowo
![]() Musze sobie zakupic te otreby. Najpierw troszke poszperam i poczytam na ich temat. Ale ja lubie roznego typu owsianki, kaszy manne, jogurty itp takze mialabym do czego je dodawac. W ogole oprocz dietki postanowilam bardziej o siebie zadbac i fizycznie i psychicznie i kosmetycznie. Zmienic nastawienie na bardziej pozytywne, wkladac wiecej pracy w to co robie, od razu zycie jest bardziej kolorowsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam i właśnie zjadłam te racuszki, pychota!!! itrusta, jeśli lubisz owsiankę i jogurty to polecam je zrobić na jogurcie naturalnym tak jak ja zrobiłam, wyszło przepysznie! Podaję przepis:
"Racuszki otrębowe z jabłkami" Składniki: 1 jajko, 1 łyżeczka cukru, 1 cukier waniliowy, pół szklanki otrębów, pół szklanki mąki, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, zsiadłe mleko lub kefir lub jogurt naturalny (jedna szklanka), małe jabłko. Jajko, cukier, otręby, mąkę, proszek do pieczenia i mleko (kefir, jogurt) mieszamy lub miksujemy na papkę (dużo gęstsza niż np. na naleśniki!). Jabłko kroimy w kostkę i dodajemy do masy (ja zrobiłam to inaczej, tak jak pamiętam, że robiła moja mama. Pokroiłam jabłko na cienkie plastry i układałam je na cieście, które było już wylane na patelni, tak, ze z jednej strony się smażyło a z drugiej było jeszcze surowe. Aha, no i posypałam te jabłuszka cynamonem ![]() Proste i smaczne. Naprawdę smaczne. Lepsze niż zwykłe racuchy bez otrębów. I zdrowsze ![]() ![]() ![]() ![]() Aha, ja oczywiście zmodyfikowałam trochę skład (zawsze tak robię, nie wiem czemu, chyba jeszcze nigdy w życiu nie zrobiłam nic dokładnie wg przepisu...) - zamiast po pół szklanki mąki i otrębów dałam 3/4 szklanki otrębów i dwie łyżki mąki (otręby zdrowsze!) Następnym razem spróbuję w ogóle wyeliminować mąkę. Z podanych proporcji wyszły mi cztery duże racuchy, myślałam, ze im podołam ale niestety nie :P Zjadłam trzy, czwarty będzie na drugie śniadanie albo podwieczorek. Kupiłam ostatnio czerwoną herbatę. Była z cytryną i tak pięknie pachniała po otwarciu opakowania... mmm ![]() Taaak, ja też staram się zadbać o siebie także w innych aspektach. Kosmetycznie jak najbardziej. Uwielbiam kąpiele, pachnące kosmetyki, kremy, balsamy. Uwielbiam moje cotygodniowe domowe spa dla włosów, podczas którego funduję im całodzienną pielęgnację, nawilżanie, odżywianie. Tylko z ćwiczeniami u mnie kiepsko. Nie chce mi się, choć wiem, że powinnam... może się jeszcze zmobilizuję, ale nie obiecuję. Hmm, chyba się trochę rozpisałam. Pozdrawiam Was, dziewczynki, miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
To ja tak tylko na szybko.
Racuszki pewnie zrobie, tyle ze chwilowo brak czasu. W weekend moze sie uda. co do czerwonej herbaty - uwielbiam!!!!!! Pycha. Kiedys tak samo mnie odrzucalo, a teraz ja uwielbiam takze ja jestem przykladem ze mozna sie przyzwyczaic a nawet polubic ![]() ![]() Ja sobie obiecalam ze od maja cwicze brzuch i w miare mozliwosci biegam. Ruchu i tak mam troszke ze wzg na prace, ale jakies aeroby i cwiczenia na brzuch by sie przydaly. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Ale też Ci ta herbata na początku śmierdziała mokrym psem albo szmatą do podłogi?
![]() ![]() ![]() Ja za to uwielbiam zieloną i białą, najlepiej razem! ![]() ![]() Muszę się pochwalić, ze dziś ćwiczyłam całą godzinę! Potem tradycyjnie pachnąca kąpiel i czuję się genialnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Wypiłam właśnie pu-ehr, pachniała tak samo, ale smak już jakby lepszy, przyzwyczaję się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
no widzę że koleżanka wyżej też wielkopolanka
![]() ja ostatnio miałam ciężkie dni co do diety :/ podjadałam sobie niestety :/ ale już wiem czym było to spowodowane ( byłam przed okresem) nie wiem czy Wy tez tak macie ale ja przed to bym zjadła słonia w trampkach ![]() ![]()
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Ja wlasnie pije pu erh z cytrynka
![]() ![]() Brawo za cwiczenia !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Ale powiem ze w ten dzien jeszcze 3 h szalalam w aquaparku i biegalam 20 min po lesie. Moze troche mnie to zozgrzeszy ![]() ![]() balam sie az dzisiaj stanac na wage. Dzisiaj tez bylam na basenie (45 min ostrego pływania + 150 brzuszków) no i dzisiaj zjadlam płatki i pare kanapek z czarnego chleba ze sliwka (PYSZNY!) Mam dwa pytanka do was dziewczynki: skad jestescie? Ja z Jeleniej Góry ![]() No i drugie- wiecie przez pare dni pilam figure 1 , bo mialam male problemy z chodzeniem do toalety (pewnie przez ta diete) no i przestalam ja pic i znowu zaczely sie problemy, bo wydaje mi sie ze "spowolnila" MI prace jelit. Dlatego mam prosbe , jakie macie na to sposoby? wczorj kupilam sobie blonnik w proszku i dzisiaj pilam go 2 razy. Dwie lyzeczki wsypalam do szklanki z woda, mowiac szczerze OCHYDA! smakowalo troche jak bulka tarta z woda. moze cos pomoze, pilyscie kiedys cos takiego? dobra koncze i ide sobie zrobic herbatke zielona. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
No, odezwałyście się!
![]() weronika_91, ja na szczęście tak nie mam... Ale staraj się podjadać zdrowe rzeczy, mało kaloryczne. A jak masz ochotę na słodkie to wypij kakao ![]() itrusta, możesz podać nazwę firmy tej herbaty? Albo jakieś zdjęcie? Ja dziś wypiłam już drugą i muszę przyznać, że jest coraz lepiej, mówiłam, że się przyzwyczaję ![]() Kaja163, racuszki polecam naprawdę! Spróbuj, pyszne! ![]() ![]() A chlebek żytni ze śliwką paczkowany Schulstad? Pyszny tylko trochę drogi. Polecam jego tańszy zamiennik z Biedronki, nazywa się "razowiec ze śliwką" ![]() A na takie problemy jelitowe właśnie suszone śliwki są dobre. I otręby. No i ten nieszczęsny błonnik do picia, miałam nieprzyjemność go kiedyś skosztować, przyznam, słaby w smaku :P No i ja jestem z Poznania jak już pisałam ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
witam! ja właśnie wróciłam ze szkoły,bo masakra 8 osob było heheh (jestem w kl maturalnej,oceny juz wystawione wiec wiecie jak to jest z tym chodzeniem teraz)
ale przy okazji zrobiłam małe zakupy ![]() ale dzisiaj zimno na dworze,masakra :/ a ja mieszkam sobie na wsi 50km od Poznania ![]() mykam poczytać streszczenia lektur :/ bo kiedyś trzeba hehe papa dziewuszki ;*
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Kurczę, też muszę kupić płatki owsiane, bo na razie sobie kupiłam tylko takie błyskawiczne porcjowane, właśnie sobie jem malinowe, mniam
![]() ![]() weronika_91, te otręby z jabłkiem jakiej masz firmy? Sante? Dziś jestem cały dzień na uczelni, więc odezwę się dopiero wieczorem. Pozdrawiam i miłego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
tak tak Sante- w Kauflandzie je kupiłam
![]() i muszę też sobie jakąś herbatkę wspomagającą odchudzanie kupić bo ta moja mi się już skończyła a w domu została sama zielona ale jakoś za nią nie przepadam ![]()
![]() |
#261 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pyt nr dwa- musze przyznac, ze odkad staram sie lepiej jadac to na ubikacji jestem 2 razy dziennie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W ogole to musze sie wybrac na zakupy dietowe ![]() U mnie dzis dobrze. Jak narazie w miare zdrowo (pisze w miare bo zjadlam talerz grochowki na obiad, uwielbiam wiec sobie nie bd odmawiala a jem i tak raz na pare miesiecy- ale nie byla tlusta). Kcal tez spalone. Kurcze nie wiedzialam, ze dieta moze byc taka przyjemnoscia. Wykluczylam slodycze, biale pieczywo i ogolnie staram sie wybierac to co zdrowsze i na prawde czuje sie coraz lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() Jade w tym roku na wakacje nad polskie morze wiec trzeba sie prezentowac ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Aha Regret ta czerwona herbata to firma Bio Active http://chce.to/content/vercia/big.45...AFCE7ED7A8.jpg |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
zgadzam się z Tobą itrusta ja też jak nie jem teraz akurat slodyczy, białego pieczywa,ziemniaków,makar onów czuje się znacznie lepiej,tak jakoś lżej
![]() jak się chce to jednak można się ograniczyć ![]() moj dzisiejszy jadłospis ![]() sniadanie- płatki z mlekiem (OwocoCrunch o smaku czekoladowym z truskawką i rodzynkami) uwielbiam ![]() obiad- nie chciało mi się zbytnio nic szykować to zjadłam jogurt naturalny z otrębami w między czasie przekąsiłam 2 wafle ryżowe kolacja- hmmm wieśniak albo jajko sobie może ugotuje,ale to sie jeszcze okaże ![]()
Jaśko ![]() Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2010-04-22 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
No mnie cały czas ciągnie do słodyczy i to chyba nigdy nie minie ![]() ![]() Kupiłam dziś płatki owsiane ![]() Też się czuję bardzo dobrze, od rozpoczęcia diety sama budzę się rano i czuję, że jestem wyspana! Wcześniej potrafiłam spać do 11 spokojnie, a nawet dłużej. Budzik rano był moim przekleństwem, budziłam się zmęczona, wściekła na wszystko, bez sił i chęci do życia... teraz jest zupełnie inaczej! ![]() I też się wybieram nad morze i mam zamiar bez wstydu wyjść na plażę w bikini! ![]() Cytat:
Bardzo ładnie, tylko zjedz jeszcze dziś jakiegoś owocka albo warzywko ![]() Cytat:
Co do mleka to ja pijam 1,5%, niżej to już prawie biała woda. Kalorycznie niewiele się różnią, ten jeden procent tłuszczu też nie robi wielkiej różnicy, więc spokojnie. Dziewczyny na "nasze codzienne jadłospisy" w każdym razie polecają na redukcji mleko 2%, minimalnie 1,5% - pewnie chodzi o substancje odżywcze zawarte w takim mleku, które ono traci wraz z odtłuszczaniem, ale nie wiem dokładnie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe ja też poleciałam dzisiaj do sklepu specjalnie po owsianki ![]() ![]() buu zazdroszczę Wam planów wyjazdu nad morze,też miałam plany no ale wszystko legło w gruzach ![]() ![]() co do tych otrębów to o ile mnie pamięć nie myli były jeszcze z wiśnią,suszoną śliwką i nie pamiętam czy inne też ![]()
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Właśnie sprawdziłam na ich stronie (sante.pl) - są jabłkowe, śliwkowe i żurawinowe z tym, że to są otręby granulowane... czyli nie wiem jakie
![]() ![]() Naoglądałam się tych ich produktów i mam teraz taką ochotę na crunchy bananowo czekoladowe, ludzie!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm otręby granulowane wyglądają tak "dziwnie" hehe nawet nie umiem wytłumaczyć jak ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- dobra ja mykam poćwiczyć,myju i spać ![]() Miłego wieczoru życzę ;*
Jaśko ![]() Edytowane przez weronika_91 Czas edycji: 2010-04-22 o 19:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Ja tylko na szybko napisze ze zrobilam sobie placuszki owsiane - pychaaaaaaaaaaa
![]() ![]() Dzien zaliczam do pozytywnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Mówiłam, że pyszne! W sobotę znów sobie zrobię, może tym razem z innymi dodatkami?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry, drogie panie
![]() Dziś na śniadanko zrobiłam sobie owsianeczkę i... zakochałam się! Zrobiłam ją tak: trochę płatków owsianych błyskawicznych, trochę otrębów owsianych (już się kończą, w poniedziałek kupię pszenne) i trochę muesli tropical (co by troszkę owocków suszonych było ![]() ![]() ![]() ![]() A co u Was? Co zjadłyście na śniadanko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Co taka cisza? Opowiedzcie co u Was.
Ja za chwilkę wybieram się na jazdy, tak mi się to spodobało, naprawdę! Na obiadek zjadłam mieszankę warzyw wiosenną + jajko sadzone, które mi za bardzo nie wyszło bez niczego na teflonie... przywarło. Ale dało się zjeść. W międzyczasie owocki, pestki dyni ![]() Dziś bez ćwiczeń, ale wieczorkiem będzie spacer no i jutro już poćwiczę! Uciekam, miłego wieczoru i odezwijcie się bo chyba zdominowałam ten wątek swoimi wypowiedziami, jak macie mnie dość to powiedzcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.