![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
no to tak nie fajnie.. chyba że własciciele wiedzieli, że zostaje "podsłuch". Bo tak przy niewiedzy, podsłuchiwani przez całą noc..?
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() I dzieki Bogu za takich sprzedawcow. Mi kiedys nie odradzono przez co trafilam do szpitala :|
![]() |
#244 |
kobieta za ladą
|
http://www.naszraciborz.pl/aktualnosci/art/2/9279.html
to jest artykuł z 28 .04 wtedy Gesler była z tvn w Rciborzu hmmm wcześniej musiała być w tej "amerykańskiej" knajpce tak? czyli tak naprawde , praktycznie pół roku po nakręceniu ,wlaściciele knajp nie wiedzą co bedzie w "ich"odcinku?
![]() |
#245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przegapiłam dzisiejszy odcinek, jutro zobaczę powtórkę bo nie wiem o co chodzi z tym wyciąganiem rzeczy z kosza ![]()
![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Na vod.onet.pl już jest nowy odcinek.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
A mnie najbardziej zszokowało, że używają proszku do pieczenia do naleśników! Nie wiem po co to tam.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lidzie którzy nie mogą spożywać mleka robią właśnie naleśniki na wodzie i proszku do pieczenia.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
kobieta za ladą
|
to proszek do pieczenia może zszokować w potrawie?
![]() ![]() dla mnie ta knajpka ma szanse ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
mnie najbardziej zszokowało, że facet z wykształcenia wuefista otwiera restaurację, bez żadnych szkoleń, kursów.. Ja bym się bała
![]()
![]() |
#253 |
kobieta za ladą
|
może zawsze o tym marzył
![]() zobaczcie tydzień po tygodniu jakie dwie rózne podejście do biznesu w ub tyg mieliśmy gościa co chciał sobie darmową reklamę załatwić a nic nie zmienić(tak sugerowały wywiady z nim)a w tym gościa który pomimo tego, ze nie lubi krytyki chciał podpowiedzi co i jak zrobić by ludzie częściej przychodzili
![]() |
#254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Akurat oglądałam całkiem przyjemne miejsce ten Cynamon, jakiś czas temu był odcinek z Łodzi, gdzie pokazywano restaurację na Chojnach. Tam to dopiero była masakra... Jakby nie mogła się zgłosić do programu knajpa z Piotrkowskiej na poziomie, która chciałaby być jeszcze lepsza. Ktoś wie czy jakaś się z Piotrkowskiej pojawiła.
Jecie na mieście w Łodzi? Co polecacie? Ja głównie chadzam do pizzerii Presto, tej od Bramy Victorii. Tak to staram się nie eksperymentować, chyba że coś polecicie. No kiedyś raz byłam w Mexicanie, też podobno dobra kuchnia.
![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Mnie denerwuje pani Gessler właśnie tym wywalaniem wszystkiego, mogła im dać do domu. Tak szasta pieniędzmi że sama wyszła z ogromnych długów tylko dzięki programowi
![]() Poza tym te ludowe stroje, no tak trochę nie tego. Wystrój ładny, kawiarniany, jakbym szła tam z chłopakiem na romantyczną kolację (bo ładny lokal, fajna lokalizacja się wydawała) to zjedlibyśmy pewnie coś lekkiego, makaron może, albo zamówili jakiś deser kawowy a nie karkówkę, no ale co tam lubią. Nowoczesny wystrój i kobiety w takich strojach, tak eeeeeee ![]() Co do Jesz Burgera... wydaje mi się dziwne bo oni doskonale wiedzieli kiedy przyjdzie pani Gessler itp i celowo by jej podali zepsute mięso?;d W każdym bądź razie ani do Cynamonu ani do Jesz Burgera bym nie poszła... Poza tym wczorajszy odcinek, pani Magda krzyczy na panią Agnieszke WŁOSY SPIĄĆ WŁOSY SPIĄĆ, a sama zazwyczaj ma tą swoją burzę loków wszędzie, przytrzymuje ją nad garem ;p maca te włosy maca a potem mięso gniecie ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
[/quote] hahaha wyraziłam swoją opinię bez czytania artykułu, ale dokładnie się z tym zgadzam ![]() Niestety pan z sanepidu ma racje. Antyreklamę jest łatwo zrobić. Ale te włosy zauważyłam dawno temu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Muszę przyznać, że program "Kuchenne rewolucje" przypadł mi do gustu, ale są rzeczy, które mnie w nim denerwują- czasami jest to zachowanie pani Gessler ![]() Ludowymi strojami też mnie zaskoczyła i muszę przyznać, że własnie to zniechęciłoby mnie do odwiedzenia tego lokalu. Gdyby ktoś w takim stroju zaprosił mnie na kolację zaraz pomyślałabym, że mam do czynienia z jakąś "karczmą" z ludowym wystrojem przypominającym chatę, a nie elegancką restauracją. A co sądzicie o zaproponowanej przez nią cenie? 350g karczku + solidna porcja chlebka z masłem + kufel piwa =13zł? Dla klientów pewnie ok, ale właściciele chyba zbyt zadowoleni z takiej kwoty nie byli ![]() Jeśli zaś chodzi o restaurację "Jesz burger" to raczej właściciele nie znali terminu jej drugiej wizyty bo chyba nie są uprzedzani o tym? No, ale jakby nie było nie usprawiedliwia to tego, że mieli czelność podać komuś zepsute mięso. Mam jednak wrażenie, że dostaną za to nauczkę bo zrobiło się o nich dość głośno, a nie była to dobra reklama. Co do samej pani Gessler to hmm. Osobiście ją lubię, ale uważam, że często przesadza z wypluwaniem i wybrzydzaniem jedzenia. Ok, może się znać na kuchni włoskiej, francuskiej, czeskiej, polskiej, ale nie na kuchni całgo świata, a czasami odnoszę wrażenie, że ma o sobie takie właśnie mniemanie. ![]()
![]() |
#258 |
na drugie mam Irena
|
a dlaczego wyrzuciła ten proszek skoro potem go potrzebowała, ciasta też im nie wolno upiec na proszku, nie rozumiem
druga sprawa to ta kolacja byli tam znajomi ,rodzice, czyli te zaproszenia na ulicy to pic na wodę czy po prostu nikt nie przyszedł, lokal mały obcy ludzie już się nie zmieścili? trzecie, dlaczego po tych trzech tyg nie zapytała jak im się wiedzie , czy się polepszyła sytuacja, pochwaliła danie podarła menu i tyle swoją drogą takie danie za 13 zł zysk przynosi -no nie wiem, chyba że by 100 porcji dziennie przygotowywali i jeszcze mają kupować najlepsze składniki chciałabym aby o tym zysku też była mowa, i o tym mięsie które się nie sprzeda danego dnia
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
To danie za 13 zł przynosi zysk jeśli jest przygotowywane w ilości większej niż 2 czy 3 :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
To że dawali do wszystkiego nie znaczy że trzeba wyrzucać ;P wydaje mi się to nielogiczne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
na drugie mam Irena
|
Cytat:
ano ![]() piekła biszkopt to proszku potrzebowała to mogli jej przypomnieć że wczoraj wyrzuciła już sądziłam że był nie tej firmy co trzeba miałam też nadzieję że pokaże jak prawidłowo zrobić naleśnika czy placki ziemiacz.
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Achhhh zjadłabym taką karkówkę z kuflem piwa z ostatniego odcinka Rewolucji.
![]() Odcinek podobał mi się, bardzo ładny lokal, ale zachowanie pani Magdy (to wyrzucanie proszku do pieczenia) trochę mnie zeźliło ![]() Czasem zachowuje się jak jakaś diva, ale co poradzić.. Dobrze, że zna się na tym, co robi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
O tak, Diva, to to słowo którego mi brakowało
![]() Diva, Diva... prawie jak ten grecki kucharz z pierwszego sezonu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
A mnie strasznie wkurzają te nachalne reklamy Prymatu. Na złość ich nawet nie kupuję
![]()
![]() |
#266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie rozgrzeszam zachowania p. Gessler, bo kwestia proszku do pieczenia jest dyskusyjna, ale nie zmienia to faktu, że nie wolno przesadzać ze środkami spulchniającymi i podobnie, jak w przypadku cukru - dodawać do wszystkiego ile wlezie. Samo zachowanie pracowników w stosunku do tego, co zrobiła prowadząca program było również "interesujące" - "Niech spier....", powiedział dosadnie ktoś z obsługi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Ale nie chodzi o siarczyste przeklinanie tylko to niesamowite obrzydzenie ęą fują echchą obrzhydlistwho.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ona potrafi stworzyc aranzacje z bardzo prostych rzeczy - nie zapomne, jak przy wejsciu do Fukiera zostal ulozony dywan z kolorowych jesiennych lisci. We wnetrzu restauracji tez. Po lisciach sie szlo, jak po dywanie, szelescily pod stopami. Pamietam takze inna restauracje, ktora stworzyla - Carina, w bocznej uliczce na rynku Starego Miasta w Warszawie. Schodzilo sie po schodach do podziemia, na stopniach schodow staly lampiony, w ktorych palily sie swieczki. Trzeba bylo uwazac, zeby ich nie potracic kiedy sie schodzilo lub wchodzilo, ale robily wrazenie. Poza tym, kazda sala w tej restauracji miala swoja nazwe - sala Puszkina na przyklad. I kazda miala inne malowidla na scianach, inny charakter. Kelnerzy w mundurach z czasow carskich. Do tego zespol, ktory spiewal romantyczne rosyjskie piesni i bardzo piekna pani o niesamowitych, chabrowych oczach. Nie powiem, robilo wrazenie, szczegolnie na turystach. W tym pani Magda Gessler jest najlepsza. Edytowane przez Hvid Czas edycji: 2010-09-20 o 04:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
proszek do pieczenia wyrzuciła bo uważała że jest złej jakości, ale swoją drogą marnuje czyjeś pieniądze, a cholera jest tyle głodujących dzieci na świecie i w polsce również
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.