|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Mlode Kielce - część VI
ten gosc o ktorym Ci wspominalam bierze 1100zł. Nie mam teraz do niego numeru, ale jak chcesz to skombinuje od kolezanki i jutro napisze Ci na priva to popertraktujesz cene, moze cos sie urwie
|
|
#242 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wiec jak sie nie uda to moze byc sierpien. Nie mam konkretnej daty bo dopiero sie rozeznaje po Kielcach i terminy zależą właśnie od dobrej ekipy, która mam zamiar znaleźć Niestety na moje kochanie nie licze ze wszystko wybierze bo facetów po zalatwianie spraw zwiazanych z gustem i estetyką nie nalezy posylac z zaufaniem
|
|
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
kubusewa wczoraj słyszałam, że w Sobkowie woda wysoka, ale na razie nie wylała. Zresztą już wreszcie przestało padać, więc powinno być ok.
ArekXXX kleome84 ja też mam wesele w Dworku w Masłowie i to teraz Włąściciele są bardzo ugodowi i kontaktowi, jakiś miesiąc wcześniej trzeba wybrać menu i pogadać o szczegółach, ale i telefon i mail działa tu jak należyAlice the Brie wpisz kamera kielce na allegro - często ogłaszają sie osoby za grosze kręcą całkiem dobrym sprzętem. Wiem jak to jest jak się czegoś nie przypilnuje... Na szczęście w miarę wcześnie się zawiodłam i wzięłam wszystko w swoje ręce i do galopu postawiłam!!! A my idziemu jutro do spowiedzi.... może nas nikt nie przegoni...???? Bardzo chciałbym trafić na fajnego człowieka, który mi tej ważnej spowiedzi nie zmarnuje. Ach! Czy któraś z Was nie kupowała dziś butków na plantach??? Oczywiście ślubnych |
|
|
|
#244 |
|
Przyczajenie
|
a wesele planuję na prawie 200 osób
|
|
|
|
#245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ojciec mojej kolezanki kreci filmy za 500zł. Zwykle kreci komunie, albo chrzciny, ale wiem że ze 2 razy był na weselach. On ma taka mała kamerkę jakąś nową, nie jakąś wielką, profesjonalną, ale jak u niej byłam i oglądałam kawałek to bardzo spoko mu to wyszło. Domyślam się, że jak chciałaś, żeby kręcił ktoś z rodziny niskim kosztem to nie zależy Ci na super efektach, ale żeby mieć pamiątkę, więc na takie coś gość wystarczy. W razie jakbyś chciała kontakt to daj znać na priva, to Ci podam.
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
My bylismy u spowiedzi w kościele św. Józefa w nd, poszliśmy do dwóch różnych księży
ja trafiłam gorzej, opierdzielił mnie że przychodze miesiąc przed slubem na pierwszą spowiedź, którą już dawno powinnam mieć za sobą i w ogóle ksiądz był dziwny mój TZ za to był wniebowzięty, bardzo mu się podobało, spowiadał się prawie całe kazanie![]() wszystko mi opowiedział i w ogóle był pod wrażeniem tej spowiedzi. Ja się cieszę, że on lepiej trafił trochę mu ksiądz naopowiadał jak trzeba żonę traktować i znosić jej humory i że najważniejsza jest rozmowa w małżenstwie i zero głupich komentarzy na temat seksu przed slubem![]() Ogólnie się cieszę że to już za mną
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-05-20 o 00:53 |
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
Moim zdaniem zespół jest najważniejszy. Można mieć wesele w remizie obitej płytami a jak jest dobra muzyka to ludzie wspominają takie wesele latami
Moniagovanna-tak. nadal nagrywamy ludzi mówiących gwarą i analizujemy to... ![]() Jedziemy do USC Dopiero tam Tż się dowie, że biorę jego nazwisko a nie dwa![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochani Rodzice! Byliście z nami od samego początku. Wyrastaliśmy na Waszych oczach, przy Was stawialiśmy pierwsze kroki oraz wypowiadaliśmy pierwsze słowa. Pokonując często wiele trudności, opiekowaliście się nami, wychowywaliście, by w końcu wprowadzić nas w dorosłe życie. Jesteśmy bardzo szczęsliwi wiedząc, że będziecie obok nas w tym szczególnym dniu, kiedy to sami przed sobą, wobec Boga i osób nam bliskich przyznawać się będziemy do gotowości pójścia wspólną drogą życia oraz przysięgać sobie miłość na dobre i na złe. Tym samym mamy zaszczyt zaprosić Drogich Rodziców na Nasz Ślub, który odbędzie się w Kościelepod wezwaniem Jana Chrzciciela dnia 5 czerwca 2010 roku o godzinie 16.00. Po Uroczystości miło nam będzie bawić się z Wami na przyjęciu weselnym w restauracji hotelu „Kameralny". Ślubu rodzice nie finansują, więc ich na niego zapraszamy. W weselu pomagają i to sporo, więc podkreśliliśmy, że będziemy się razem bawić ![]() Cytat:
Niestety musicie być oboje osobiście Musicie mieć przy sobie dowód osobisty.
Edytowane przez alamig Czas edycji: 2010-05-20 o 09:03 |
||
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Czy mi umknęło czy nie wstawiałaś jeszcze zdjęć ze swojego ślubu
Jeśli nie to czekamy ![]() hm.. no przyłapałaś mnie obiecuję poprawę jak tylko znajdę chwilę czasu po pracy!
|
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
Moja koncepcja ślubnego imagu już się klaruje powoli
Napiszcie proszę co tym myślicie. I doradzcie jaka biżuteria do tego pasuje, bo ja mam tysiąc pomysłów na minutę i już przerabiałam i różne kolory i perły i swarovskiego i nie mogę się zdecydować. W tym trzecim zdjęciu chodzi o makijaż. Przepraszam, że post pod postem.
|
|
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
marciadela-- raczej musicie być oboje, bo jest to jeden wspólny dokument, na którym składacie podpisy. MY właśnie wróciliśmy-kurcze to fajne uczucie widzieć takie dokumenty
![]() Byliśmy w Szarlotce, chcieliśmy zamówić paterę i dać znać, że chcemy ciasta, ale...nie można zobaczyć tego(pater) na tygodniu, jedynie w soboty i to nie w tą najbliższą...bo są komunie i...mają straszny nawał pracy. Wiecie, że oni robią pudełeczka z ciastem dla gości ?! Nie donosi się nawet pudełek...koszt takiego pudełeczka to ok. 5 zł.
|
|
#254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My tez chcemy ciasta na podziekowania i mysle, ze bedziemy je dawali po poprawinach, wiec licze, ze bedzie ich ok. 40-50, wiec az taki duzy koszt jak myslalam na poczatku to nie bedzie ![]() A nie wiesz moze, ile licza za tort? Jak dzwonilam, to sobie to zapisalam, ale gdzies zgubilam karteczke Bylam w sobote na weselu i mieli tort wlasnie z Szarlotki. Pycha Dostalam od kolezanki nawet troche na wynos do domu Rodzince smakuje i mysle, ze moze tam zamowie. Tylko nie wiem czy oni robia takie tradycyjne na paterach czy moze tez takie pietrowe, ale wygladajace tak, jakby jeden tort stal na drugim. Te drugie bardziej mi sie podobaja
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co tort chyba kosztuje 30 zł za kilogram. Nie wiem czy robią piętrowe, bo nas interesuje normalny na paterach.
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
10 dkg
|
|
#258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam mały problem z "moimi dziećmi" - jestem wychowawczynią i wiem że dzieciaki przyjdą na ślub i tak się zastanawiam czy czymś ich częstować - może worek z cukierkami a po powrocie z urlopu jakiś mały torcik zamówię dla nich. Doradźcie co zrobić. I drugi dużo większy problem - wczoraj byłam w salonie farbować włosy, jak wróciłam do domu to się załamałam - cały kark mam ufarbowany. Czym to dziadostwo zmyć?? Tarłam już prawie wszystkim i nic
|
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
to mój pierwszy post na forum, prześledziłam 5 część i teraz 6 i się wreszcie włącze ![]() duzo juz wiem po przeczytaniu 5 części. aale powiedzcie mi jeszcze jakie sale na ok 180 osób w kielcach i poblizu.byłam w niestachowie-ok, łosienku -cezar -spoko, niwach- super , ale wszystko zzajęte .słyszałam coś o skokach- ma ktoś może fotki? albo tam wyprawia weselicho? jakby wam coś przyszło do głowy to piszcie please.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Przestań trzeć skórę, bo zrobisz sobie ranki i już wogole będzie to wyglądać koszmarnie i na dodatek boleć. Radzę przecierać wacikiem z sokiem z cytryny, jak masz kremz wit C też możesz smarować, możesz zrobić peeling enzymatyczny.
|
#261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajny pomysł z tym workiem cukierków. dzieciaki będą wniebowzięte , a jak już torcik po popwrocie kupisz ..![]() farbę można chyba zmyć kwaskiem cytrynowym , tak mi kiedyś ciocia mówiła ,ale nie sprawdzałam, także nie chce ci sytuacji pogorszyc. |
|
|
|
|
#262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest jeszcze sala w Woli Jachowej "Pod Brzozami" - sama mam tam wesele
|
|
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
aha, dziewczyny jak się zakłada nowy wątek? chciałam zapytać o dekoracje w kielcach , bo jak już jestem na etapie szukania sali to od razu jakąś dekoratorkę bym chciała poleconą.bo z tymi termianami u nich to też cięzko jaak pytałam.jeżdze po salach w piątki i wtedy są poubierane to trochę pooglądałam. narazie nie wpadło mi nic w oko
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- hej. dzięki wielkie o tej jeszcze nie slyszałam,a wejdzie 180 osób? masz może jakies fotki?
|
|
|
|
#264 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a sala jest bardzo ładna, zdjęcia jakieś mam ale w domu, teraz jestem w pracy i tu nie mam
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy kaja84
myślę, że dziewczyny zaraz ci tu doskonale doradzą z dekoratorkami
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
kaja84-witamy
nie musisz zakładać nowego wątku, my tu rozmawiamy o wszystkim co związane ze ślubem, dekoracjami, sprawami papierkowymi, samochodami, ciastami, sukniami, biżuterią, fryzjerem, kosmetyczką i nie tylko..piszemy o swoich problemach, kryzysach, pracach, odchudzaniu i o wszystkim innym czym chcemy się podzielić ze sobą![]()
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Jak juz mowa o dekoratorkach, to slyszalyscie moze cos o pani z Bieleckich Młynow? Chyba Hania albo Ania Kuta. Ksiadz mi ja polecil do kosciola
A ze chce miec zuwe kwiaty na sali, to chyba do tego tez bym ja chciala.No i doradzcie z jakich kwiatow moge zrobic dekoracje na sali, zeby drogo nie wyszlo Slub pod koniec sierpnia, wiec podobno ciezko bedzie z moimi ulubionymi tulipanami...
|
|
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
No kochane ja ciągle walczę i mam kolejne postepy w przygotowaniach
:- ksiega gości zamówiona - ponczochy są - biały parasol nie niepogode jest (mam nadzieje ze bedzie niepotrzebny )- jutro idziemy do poradni do p. marii na 17 idzie moze któraś z Was tam?
|
|
|
|
#269 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
dzięki
doli24 Edytowane przez ArekXXX Czas edycji: 2010-05-27 o 17:55 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

- z wiadomych względów...
Włąściciele są bardzo ugodowi i kontaktowi, jakiś miesiąc wcześniej trzeba wybrać menu i pogadać o szczegółach, ale i telefon i mail działa tu jak należy
mój TZ za to był wniebowzięty, bardzo mu się podobało, spowiadał się prawie całe kazanie