Panny Mlode Kielce - część VI - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-19, 23:40   #241
Kleo1984
Raczkowanie

Dot.: Panny Mlode Kielce - część VI

ten gosc o ktorym Ci wspominalam bierze 1100zł. Nie mam teraz do niego numeru, ale jak chcesz to skombinuje od kolezanki i jutro napisze Ci na priva to popertraktujesz cene, moze cos sie urwie
Stary 2010-05-19, 23:53   #242
wiktoriapronobis
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madziastanczyk Pokaż wiadomość
Zgadzam się w 100% z naciskiem na zespół - z wiadomych względów...
Co do Twojego wesela Wiktorio, to polecam Restauracje Stangret - porcje naprawdę duże, z tym że sala zmieści do 120 osób. Na kiedy macie termin???
Planuje na czerwiec przyszlego roku, ale wiem, ze u nas to bardzo oblegany miesiac, wiec napewno u Was równiez a nie mialam czasu zeby sie tym zajac, wiesz szewc bez butów chodzi Wiec jak sie nie uda to moze byc sierpien. Nie mam konkretnej daty bo dopiero sie rozeznaje po Kielcach i terminy zależą właśnie od dobrej ekipy, która mam zamiar znaleźć Niestety na moje kochanie nie licze ze wszystko wybierze bo facetów po zalatwianie spraw zwiazanych z gustem i estetyką nie nalezy posylac z zaufaniem
wiktoriapronobis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 23:55   #243
grka
Raczkowanie

kubusewa wczoraj słyszałam, że w Sobkowie woda wysoka, ale na razie nie wylała. Zresztą już wreszcie przestało padać, więc powinno być ok.

ArekXXX kleome84 ja też mam wesele w Dworku w Masłowie i to teraz Włąściciele są bardzo ugodowi i kontaktowi, jakiś miesiąc wcześniej trzeba wybrać menu i pogadać o szczegółach, ale i telefon i mail działa tu jak należy

Alice the Brie wpisz kamera kielce na allegro - często ogłaszają sie osoby za grosze kręcą całkiem dobrym sprzętem. Wiem jak to jest jak się czegoś nie przypilnuje... Na szczęście w miarę wcześnie się zawiodłam i wzięłam wszystko w swoje ręce i do galopu postawiłam!!!

A my idziemu jutro do spowiedzi.... może nas nikt nie przegoni...???? Bardzo chciałbym trafić na fajnego człowieka, który mi tej ważnej spowiedzi nie zmarnuje. Ach!

Czy któraś z Was nie kupowała dziś butków na plantach??? Oczywiście ślubnych
grka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 23:55   #244
wiktoriapronobis
Przyczajenie

a wesele planuję na prawie 200 osób
wiktoriapronobis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 00:20   #245
Kleo1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Alice the Bride Pokaż wiadomość
Dziewczyny załamka... Ślub za 3 dni, tŻ chory. Jego tata miał pożyczyć kamerke zeby wogole jakas byla i zapomnial.... a teraz juz nie da rady. Wiec po prostu lipa, chyba ze brat cos jutro wymysli. Nie ma to jak ludzie sie zajmuja pierdulami, a zapominaja o waznych rzeczach. Tak to jest jak sie samemu wszystkiego nie zalatwi...

ojciec mojej kolezanki kreci filmy za 500zł. Zwykle kreci komunie, albo chrzciny, ale wiem że ze 2 razy był na weselach. On ma taka mała kamerkę jakąś nową, nie jakąś wielką, profesjonalną, ale jak u niej byłam i oglądałam kawałek to bardzo spoko mu to wyszło. Domyślam się, że jak chciałaś, żeby kręcił ktoś z rodziny niskim kosztem to nie zależy Ci na super efektach, ale żeby mieć pamiątkę, więc na takie coś gość wystarczy. W razie jakbyś chciała kontakt to daj znać na priva, to Ci podam.
Stary 2010-05-20, 00:51   #246
Castia
Wtajemniczenie

My bylismy u spowiedzi w kościele św. Józefa w nd, poszliśmy do dwóch różnych księży ja trafiłam gorzej, opierdzielił mnie że przychodze miesiąc przed slubem na pierwszą spowiedź, którą już dawno powinnam mieć za sobą i w ogóle ksiądz był dziwny mój TZ za to był wniebowzięty, bardzo mu się podobało, spowiadał się prawie całe kazanie
wszystko mi opowiedział i w ogóle był pod wrażeniem tej spowiedzi. Ja się cieszę, że on lepiej trafił trochę mu ksiądz naopowiadał jak trzeba żonę traktować i znosić jej humory i że najważniejsza jest rozmowa w małżenstwie i zero głupich komentarzy na temat seksu przed slubem Tak więc ksiądz a ksiądz to niebo a ziemia
Ogólnie się cieszę że to już za mną

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-05-20 o 00:53
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 07:19   #247
srubka87
Zadomowienie

Moim zdaniem zespół jest najważniejszy. Można mieć wesele w remizie obitej płytami a jak jest dobra muzyka to ludzie wspominają takie wesele latami Jedzenie jest średnio istotne latem, bo ludzie wtedy jedzą zdecydowanie mniej.

Moniagovanna-tak. nadal nagrywamy ludzi mówiących gwarą i analizujemy to...

Jedziemy do USC Dopiero tam Tż się dowie, że biorę jego nazwisko a nie dwa
Stary 2010-05-20, 08:53   #248
marciadela
Raczkowanie

GG do marciadela

Cytat:
Napisane przez 17072010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wrzucam zdjęcia mojej biżu Te kolczyki mi się średnio podobają (zobaczę jak będą wyglądać z suknią) i właśnie domawiam jeszcze jedne- wiszące
naszyjnik i bransoletka super, ale te kolczyki jakby nie były od kompletu, też bym zamówiła jeszcze jedne, a te i tak się nie zmarnują

Cytat:
Napisane przez srubka87 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem zespół jest najważniejszy. Można mieć wesele w remizie obitej płytami a jak jest dobra muzyka to ludzie wspominają takie wesele latami Jedzenie jest średnio istotne latem, bo ludzie wtedy jedzą zdecydowanie mniej...
Jedziemy do USC Dopiero tam Tż się dowie, że biorę jego nazwisko a nie dwa
Co dokładnie trzeba wziąć z tego USC?Mój TZ będzie tam przy okazji w przyszłym tygodniu to może by to załatwił. Ale pewnie nie może wziać i moich dokumentów?
marciadela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 09:01   #249
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kleome84 Pokaż wiadomość
No właśnie mam zamiar tak zrobić, napisać specjalny tekst dla Rodziców, bo jak mogę im dać zaproszenie takie jak wszystkim skoro tekst zaczyna się od imion i nazwisk moich i Tż a dalej "wraz z Rodzicami " itd. poza tym wydaje mi się zbyt oficjalne danie im takiego "zwykłego" zaproszenia z tą samą formułką, co dla reszty gości
No i co by nie było wydaje mi się, że mimo wszystko Rodzice czekają na te zaproszenia, chociaż wiedzą, ze są zaproszeni ale to dla nich taki miły akcent i później pamiątka
My dajemy wszystkim zaproszenia, co by nie było - tak wypada, nawet jeśli siostra czy brat wiedzą, że są zaproszeni.
My mamy taki tekst na zaproszeniach dla rodziców:

Kochani Rodzice!

Byliście z nami od samego początku.

Wyrastaliśmy na Waszych oczach, przy Was stawialiśmy pierwsze kroki

oraz wypowiadaliśmy pierwsze słowa.
Pokonując często wiele trudności, opiekowaliście się nami, wychowywaliście,
by w końcu wprowadzić nas w dorosłe życie.

Jesteśmy bardzo szczęsliwi wiedząc, że będziecie obok nas w tym szczególnym dniu,

kiedy to sami przed sobą, wobec Boga i osób nam bliskich

przyznawać się będziemy do gotowości pójścia wspólną drogą życia
oraz przysięgać sobie miłość na dobre i na złe.

Tym samym mamy zaszczyt zaprosić Drogich Rodziców na Nasz Ślub, który odbędzie się w Kościelepod wezwaniem Jana Chrzciciela

dnia 5 czerwca 2010 roku o godzinie 16.00.

Po Uroczystości miło nam będzie bawić się z Wami na przyjęciu weselnym w restauracji hotelu „Kameralny".

Ślubu rodzice nie finansują, więc ich na niego zapraszamy. W weselu pomagają i to sporo, więc podkreśliliśmy, że będziemy się razem bawić

Cytat:
Napisane przez marciadela Pokaż wiadomość
Co dokładnie trzeba wziąć z tego USC?Mój TZ będzie tam przy okazji w przyszłym tygodniu to może by to załatwił. Ale pewnie nie może wziać i moich dokumentów?

Niestety musicie być oboje osobiście Musicie mieć przy sobie dowód osobisty.

Edytowane przez alamig
Czas edycji: 2010-05-20 o 09:03
alamig jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 09:08   #250
lammpeczka
Raczkowanie

Czy mi umknęło czy nie wstawiałaś jeszcze zdjęć ze swojego ślubu Jeśli nie to czekamy

hm.. no przyłapałaś mnie obiecuję poprawę jak tylko znajdę chwilę czasu po pracy!
lammpeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 09:08   #251
marciadela
Raczkowanie

GG do marciadela

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Niestety musicie być oboje osobiście Musicie mieć przy sobie dowód osobisty.
OK, ale czy musimy być razem? Czy może iść każde w innym terminie? Bo nie bardzo wiem co tam się dokładnie załatwia?
Stary 2010-05-20, 09:23   #252
marciadela
Raczkowanie

GG do marciadela

Moja koncepcja ślubnego imagu już się klaruje powoli Napiszcie proszę co tym myślicie. I doradzcie jaka biżuteria do tego pasuje, bo ja mam tysiąc pomysłów na minutę i już przerabiałam i różne kolory i perły i swarovskiego i nie mogę się zdecydować. W tym trzecim zdjęciu chodzi o makijaż. Przepraszam, że post pod postem.
Stary 2010-05-20, 09:28   #253
srubka87
Zadomowienie

marciadela-- raczej musicie być oboje, bo jest to jeden wspólny dokument, na którym składacie podpisy. MY właśnie wróciliśmy-kurcze to fajne uczucie widzieć takie dokumenty

Byliśmy w Szarlotce, chcieliśmy zamówić paterę i dać znać, że chcemy ciasta, ale...nie można zobaczyć tego(pater) na tygodniu, jedynie w soboty i to nie w tą najbliższą...bo są komunie i...mają straszny nawał pracy. Wiecie, że oni robią pudełeczka z ciastem dla gości?! Nie donosi się nawet pudełek...koszt takiego pudełeczka to ok. 5 zł.
Stary 2010-05-20, 09:36   #254
mysiaedysia
Raczkowanie

Cytat:
Wiecie, że oni robią pudełeczka z ciastem dla gości?! Nie donosi się nawet pudełek...koszt takiego pudełeczka to ok. 5 zł.
Dzwonilam kiedys do Szarotki i pani powiedziala, ze za ciasto wyjdzie wlasnie w granicach 4,5 zl, ale o pudeleczkach nie wspominala. Ale to super wiadomosc My tez chcemy ciasta na podziekowania i mysle, ze bedziemy je dawali po poprawinach, wiec licze, ze bedzie ich ok. 40-50, wiec az taki duzy koszt jak myslalam na poczatku to nie bedzie

A nie wiesz moze, ile licza za tort? Jak dzwonilam, to sobie to zapisalam, ale gdzies zgubilam karteczke Bylam w sobote na weselu i mieli tort wlasnie z Szarlotki. Pycha Dostalam od kolezanki nawet troche na wynos do domu Rodzince smakuje i mysle, ze moze tam zamowie. Tylko nie wiem czy oni robia takie tradycyjne na paterach czy moze tez takie pietrowe, ale wygladajace tak, jakby jeden tort stal na drugim. Te drugie bardziej mi sie podobaja
mysiaedysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 09:50   #255
srubka87
Zadomowienie

Wiesz co tort chyba kosztuje 30 zł za kilogram. Nie wiem czy robią piętrowe, bo nas interesuje normalny na paterach.
Stary 2010-05-20, 09:51   #256
mysiaedysia
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz co tort chyba kosztuje 30 zł za kilogram. Nie wiem czy robią piętrowe, bo nas interesuje normalny na paterach.
No wlasnie tak cos kojarzylam A ile sie bierze tortu na 1 osobe? Bo chce sobie porownac ile mi wyjdzie za tort u Braci Janusz jeszcze
Stary 2010-05-20, 09:57   #257
srubka87
Zadomowienie

10 dkg
Stary 2010-05-20, 11:22   #258
ewelkafly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marciadela Pokaż wiadomość
Moja koncepcja ślubnego imagu już się klaruje powoli Napiszcie proszę co tym myślicie. I doradzcie jaka biżuteria do tego pasuje, bo ja mam tysiąc pomysłów na minutę i już przerabiałam i różne kolory i perły i swarovskiego i nie mogę się zdecydować. W tym trzecim zdjęciu chodzi o makijaż. Przepraszam, że post pod postem.
Fryzurka prześliczna, też myślę o czymś takim, i jeszcze chciałabym mieć storczyka we włosach.
Mam mały problem z "moimi dziećmi" - jestem wychowawczynią i wiem że dzieciaki przyjdą na ślub i tak się zastanawiam czy czymś ich częstować - może worek z cukierkami a po powrocie z urlopu jakiś mały torcik zamówię dla nich. Doradźcie co zrobić.
I drugi dużo większy problem - wczoraj byłam w salonie farbować włosy, jak wróciłam do domu to się załamałam - cały kark mam ufarbowany. Czym to dziadostwo zmyć?? Tarłam już prawie wszystkim i nic
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:28   #259
kaja84
Raczkowanie

hej dziewczyny
to mój pierwszy post na forum, prześledziłam 5 część i teraz 6 i się wreszcie włącze
duzo juz wiem po przeczytaniu 5 części. aale powiedzcie mi jeszcze jakie sale na ok 180 osób w kielcach i poblizu.byłam w niestachowie-ok, łosienku -cezar -spoko, niwach- super , ale wszystko zzajęte .słyszałam coś o skokach- ma ktoś może fotki? albo tam wyprawia weselicho? jakby wam coś przyszło do głowy to piszcie please.
kaja84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:32   #260
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
I drugi dużo większy problem - wczoraj byłam w salonie farbować włosy, jak wróciłam do domu to się załamałam - cały kark mam ufarbowany. Czym to dziadostwo zmyć?? Tarłam już prawie wszystkim i nic
Przestań trzeć skórę, bo zrobisz sobie ranki i już wogole będzie to wyglądać koszmarnie i na dodatek boleć. Radzę przecierać wacikiem z sokiem z cytryny, jak masz kremz wit C też możesz smarować, możesz zrobić peeling enzymatyczny.
Stary 2010-05-20, 11:32   #261
kaja84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
Fryzurka prześliczna, też myślę o czymś takim, i jeszcze chciałabym mieć storczyka we włosach.
Mam mały problem z "moimi dziećmi" - jestem wychowawczynią i wiem że dzieciaki przyjdą na ślub i tak się zastanawiam czy czymś ich częstować - może worek z cukierkami a po powrocie z urlopu jakiś mały torcik zamówię dla nich. Doradźcie co zrobić.

fajny pomysł z tym workiem cukierków. dzieciaki będą wniebowzięte, a jak już torcik po popwrocie kupisz ..
farbę można chyba zmyć kwaskiem cytrynowym , tak mi kiedyś ciocia mówiła ,ale nie sprawdzałam, także nie chce ci sytuacji pogorszyc.
Stary 2010-05-20, 11:36   #262
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
Napisane przez kaja84 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
to mój pierwszy post na forum, prześledziłam 5 część i teraz 6 i się wreszcie włącze
duzo juz wiem po przeczytaniu 5 części. aale powiedzcie mi jeszcze jakie sale na ok 180 osób w kielcach i poblizu.byłam w niestachowie-ok, łosienku -cezar -spoko, niwach- super , ale wszystko zzajęte .słyszałam coś o skokach- ma ktoś może fotki? albo tam wyprawia weselicho? jakby wam coś przyszło do głowy to piszcie please.
witamy witamy jest jeszcze sala w Woli Jachowej "Pod Brzozami" - sama mam tam wesele

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:49   #263
kaja84
Raczkowanie

aha, dziewczyny jak się zakłada nowy wątek? chciałam zapytać o dekoracje w kielcach , bo jak już jestem na etapie szukania sali to od razu jakąś dekoratorkę bym chciała poleconą.bo z tymi termianami u nich to też cięzko jaak pytałam.jeżdze po salach w piątki i wtedy są poubierane to trochę pooglądałam. narazie nie wpadło mi nic w oko

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

hej. dzięki wielkie o tej jeszcze nie slyszałam,a wejdzie 180 osób? masz może jakies fotki?
Stary 2010-05-20, 11:53   #264
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
Napisane przez kaja84 Pokaż wiadomość
hej. dzięki wielkie o tej jeszcze nie slyszałam,a wejdzie 180 osób? masz może jakies fotki?
hej spokojnie wejdzie 180 osób, ja mam wesele na 230 osób. jak chcesz to moge ci podac namiary na priv to sobie zadzwonisz i zapytasz a sala jest bardzo ładna, zdjęcia jakieś mam ale w domu, teraz jestem w pracy i tu nie mam

NIKOLA - 05-03-2012
Stary 2010-05-20, 11:55   #265
Madziuniusia
Zakorzenienie

Witamy kaja84 myślę, że dziewczyny zaraz ci tu doskonale doradzą z dekoratorkami
Stary 2010-05-20, 11:56   #266
srubka87
Zadomowienie

kaja84-witamy nie musisz zakładać nowego wątku, my tu rozmawiamy o wszystkim co związane ze ślubem, dekoracjami, sprawami papierkowymi, samochodami, ciastami, sukniami, biżuterią, fryzjerem, kosmetyczką i nie tylko..piszemy o swoich problemach, kryzysach, pracach, odchudzaniu i o wszystkim innym czym chcemy się podzielić ze sobą
Stary 2010-05-20, 11:59   #267
mysiaedysia
Raczkowanie

Jak juz mowa o dekoratorkach, to slyszalyscie moze cos o pani z Bieleckich Młynow? Chyba Hania albo Ania Kuta. Ksiadz mi ja polecil do kosciola A ze chce miec zuwe kwiaty na sali, to chyba do tego tez bym ja chciala.
No i doradzcie z jakich kwiatow moge zrobic dekoracje na sali, zeby drogo nie wyszlo Slub pod koniec sierpnia, wiec podobno ciezko bedzie z moimi ulubionymi tulipanami...
Stary 2010-05-20, 12:00   #268
trooskava
Zadomowienie

No kochane ja ciągle walczę i mam kolejne postepy w przygotowaniach :
- ksiega gości zamówiona
- ponczochy są
- biały parasol nie niepogode jest (mam nadzieje ze bedzie niepotrzebny )
- jutro idziemy do poradni do p. marii na 17 idzie moze któraś z Was tam?
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:00   #269
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

Cytat:
kaja84-witamy nie musisz zakładać nowego wątku, my tu rozmawiamy o wszystkim co związane ze ślubem, dekoracjami, sprawami papierkowymi, samochodami, ciastami, sukniami, biżuterią, fryzjerem, kosmetyczką i nie tylko..piszemy o swoich problemach, kryzysach, pracach, odchudzaniu i o wszystkim innym czym chcemy się podzielić ze sobą
dokładnie miałam to samo napisać, nie potrzeba nowego wątku, my ci tu wszystko doradzimy, żeby grało i buczało

NIKOLA - 05-03-2012
Stary 2010-05-20, 12:26   #270
ArekXXX
Przyczajenie

dzięki

Edytowane przez ArekXXX
Czas edycji: 2010-05-27 o 17:55
ArekXXX jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości