|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Nie sądziłam po prostu że ktoś pomyśli że codziennie tak jadam xD Tyle że ejstem przed okresem i niczego mi się nie chcę zawsze tak mam xD następnym razem uprzedzę że to taki jeden dzień w którym nie chce mi się jeść xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#244 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny jestem weteranką
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Głodzenie lub jedzenie 'byle czego' doprowadza do niedoborów składników w organizmie, witamin itp... a my nie chcemy być chude i ![]() ![]() ![]() a ja na kolację zjadłam kawałek ryby+pomidor+mała kromeczka razowca+herbata... i jestem obżarta jak bąk ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Będę się pilnować, żeby jeść zawsze kolację. Normalnie zjadam 4 posiłki, mniej-więcej co 3,5 godziny. Piję 1,5 litra wody dziennie. Tak jak napisałaś. Ale widać popełniam błąd, bo staram się nie jeść po 18, spać chodzę bardzo późno - koło 1-2. Jakoś tak głupio szamłać o 12... ![]() Jeszcze małe pytanko dotyczące metabolizmu. Ja się nie znam na biologii, ale kiedyś jadłam tylko do 16 i nie miałam żadnych problemów z przemianą materii. A to chyba ma jakiś związek? Więc w skrócie - o co kaman? trutututu dzięki za kciuki. Egz nie był bardzo trudny, ale i nie łatwy... Mam nadzieję, że zdam ![]() Moje dzisiejsze menu: 1) Kanapka z chlebem razowym i serkiem, pomidorkiem i sałatą. 2) Warzywa na patelnię. 3) Jogurt naturalny. 4) 1,5 naleśnika, 2 jabłuszka. + 2 kawy bez cukru, zielona herbata.
![]() |
![]() |
#246 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() wioloss tobie przed okresem w ogóle nie chce się jeść, a ja mogłabym jeść bez przerwy, oczywiście opanowuję się, jutro wszystko wróci do normy i ćwiczenia i dietka ![]() ![]() Pozdrawiam i miłego wieczoru!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
MaZa3 ja jem regularnie warzywka na patelnię. Najlepsze moim zdaniem są te bez ryżu itd. Mają mało kalorii, a można się najeść
![]() Co do musli, to staram się je omijać. Zamiast niego wsypuję sobie otręby. Pyszne są np. ze śliwką, granulowane. A mleko piję 1,5 - 2% Edit: Ja przed okresem też mam odkurzacz. Zmiatam wszystko na swojej drodze ![]()
"W szalonym świecie tylko szaleńcy są rozsądni" Edytowane przez jowi46 Czas edycji: 2010-05-26 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
BAN stały
|
Dziewczyny dzięki, że jesteście, bez was by mi się nie udało tak daleko dojść, a tu proszę coraz lepiej mi idzie(nie licząc dzisiejszego dnia
![]() Dziękuję!!! I myślę, że na przyszłość będę odżywiać się zdrowiej. Super, że jesteście ![]() Życzę Wam miłej nocki i słodkich snów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny,
chciałam napisać coś od siebie jeszcze odnośnie jedzenia, niejedzenia i dietowania. Proszę o przeczytanie tego uważnie. Jestem osobą młodą, nigdy nie miałam nadwagi, zaczęło się po tym jak pojawiały się kolejne choroby. Byłam w związku z nimi u X dietetyków i z tego, co się nasłuchałam mogłabym wydać 3 książki. Nie znam się na dietach, na łączeniu bądź niełączeniu produktów ani na tym jakie ćwiczenia działają na jakie mięśnie. To, co mówię tutaj jest tylko zanotowane od lekarzy, co usłyszałam. Może i jedzenie o 22 jest głupie, ale nikt nie każe jeść na kolację o 22 kurczaka, wystarczy nawet trochę rybki i ogórek. Chodzi o to, by organizm miał cały czas co przetwarzać, a jak on dostanie jeść na parę godzin przed snem (akurat w wypadku Jowi aż 7 godzin + min te 5 godzin na spanie! to jest 12 godzin, pół doby! i co wtedy organizm robi? magazynuje tłuszcze i cukry bo dla niego to głodówka, dlatego tak ważne jest regularne jedzenie). Druga rzecz - posiłki zbilansowane, dostarczające składników odżywczych. dżem nie zastąpi owocu, a plasterek ogórka jednej z zalecanych 5 porcji warzyw czy owoców. To nie są chore wymysły ludzi, którzy zyskują na tym, że my kupimy dodatkowego pomidora. Nasz organizm potrzebuje witamin, potrzebuje składników odżywczych. Dlatego powinniśmy się starać jeść jak najczęściej jak najmniej przetworzoną zieleninę. Na śniadanie dodać rzodkiewkę/jabłko, do obiadu michę kapusty, sałatkę a na kolacje np ogórek do pochrupania przy filmie. Więc nie mówicie mi, że nie macie gdzie wpleść warzyw bo to jest tylko kwestia chęci. Pisałam już też parę razy że nie powinno się jeść owoców po południu, bo mają cukry a niektóre dziewczyny namiętnie się nimi faszerują przed snem. Tu nie chodzi o to, żeby wam zabraniać jeść, ale o to, by pomagać w tym, aby nie było efektu jojo, aby dieta była zdrowa. Owoce są pyszne i nie mają wielu kcal, ale cukry i owszem...I tu kolejna sprawa. Często patrzycie tylko na te piekielne kcal i je właśnie obarczacie za to, że teraz musie kg gubić. To prawda, ale tylko w części. Głównymi winnymi są węglowodany (w tym cukry) i je należy ograniczać, dlatego jak się jest na diecie nie je się lodów, nawet jak mają tylko te 30kcal, bo cukru w nich masa musi być. Poza tym dieta ma też uczyć dobrych nawyków, a nie zamienników słodyczy. Z takim myśleniem znajdzie się zamiennik też słonych przekąsek i innych, co nie jest fajne. Poza tym nasze organizmy (u większości) są od cukru uzależnione w pewnej części. Dalej : Nie można przesadzać też w drugą stronę żywiąc się powietrzem, pomijając jak jakaś dziewczyna napisała węgle, tłuszcze i cukry zupełnie. Organizm jest jak układanka, aby działał sprawnie potrzebuje puzli o różnych końcowkach, jak weźmie się je z podstawy obrazka to po chwili całość się posypie. Należy po prostu umiejętnie je wybierać - używać oliwii, olejów z orzechów, wybierać ryby i ciemne pieczywo. Inaczej po x czasie organizm zrobi taki bunt, że się zje pół cukierni. I jeszcze pracujmy nad silną wolą... Dieta to też okres kiedy się walczy ze słabościami. Z niezręcznej sytuacji można wyjść zawsze, np "nie dziękuję, nie mam ochoty/boli mnie brzuch/ząb, ale chętnie wezmę kawałek ciasta do domu, bo wygląda pysznie". Jak człowiek daje sobie folgi, to potem coraz częściej znajduje wymówki. Teściowa to nie np 8letnie dziecko które by upiec ciasto urządziło kuchnię na 2godziny sprzątania, zrozumie. I proponuję, aby za każdy grzeszek dawać sobie karę... Ale żeby nie było za łagodnie, karę daje osoba w kolejnym poście, np 30 brzuszków/30 przysiadów etc. Będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Raczkowanie
|
Achnes dzięki za garść dobrych rad
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#251 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- i jeszcze mój dzisiejszy jadłospis: I otręby na mleku 2%, kawa z mlekiem II banan III pół torebki kaszy gryczanej, pół dużego pomidora z cebulką, 4 suszone śliwki IV pół puszki tuńczyka w sosie własnym (nie dałam rady więcej, chyba żołądek mi sie skurczył, choc uważam, że to niemożliwe w tak krótkim czasie) V malutki talerzyk warzyw na patelnię z kurczakiem i oczywiście duuużo wody ![]() może byc?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A Twoje dzisiejsze jedzonko... Smakowitości i jak na moje oko, wszystko z nim ok ![]() Aha pod wpływem Achnes, zjadłam jeszcze jogurcik z otrębami (w ramach kolacji)
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Trutututu, trochę mało, ale w miarę urozmaicone, na pewno lepiej całą puszkę tuńczyka i np. kawałek warzywka jakiegoś, ale ja też czasem jem mniej, a czasem więcej.
Każdy ma inny organizm, niektórzy lubią jeść na wieczór, ja mam tak, że jem małe śniadania, duże obiady i małe kolacje. Wiem, że na śniadanie niby ma być najwięcej, ale nie mogę, nie wchodzi we mnie, za to na obiad potrafię zjeść 2 dania, jak facet, niektórzy się aż dziwią ile jem, na kolacje normalnie, nie będę na siłę ładować wielkiego śniadania jeśli staje mi to w gardle. Jestem też sową, nie lubię rano wstawać, siedzę do późna, każdy ma swój rytm. Trzeba poznać swój organizm. Z tego co zrozumiałam wiele osób ma ochotę na słodkie, ja tylko przed @ na czekoladę (wiadomo, żelazo), tak to najchętniej pikantne rzeczy, chipsy, pizza, ostre sosy pomidorowe, mniam mniam. Nie wiem z czego to wynika. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a z tym warzywkiem do tuńczyka.. nie łączę węgli z białkami, więc odpada czy mało.. wyszło prawie 1300 kcal - to w sumie norma przy diecie redukcyjnej ![]() też jestem typem sowy, tylko niestety najwięcej potrafię zjeśc wieczorem i to najlepiej przed snem ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() dobranocki!
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Ja niestety pale ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
![]() |
#257 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jestem własnie po bieganiu ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ja od 8 w pracy, nie mam kanapek, nie mam nic ;( a w domu będę koło 21 najwcześniej ![]() nie wiem jak ja to przeżyję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
nie masz jakiegos sklepa w pobliżu, żeby skoczyć? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy dam radę ;/
ale teraz glodna nie jestem... miedzy praca a egzaminem mam chwile to skocze po cos do jedzenia... tylko po co? co zjeść żeby było w miare ok? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też tak robie, bo siedzę cały dzień w pracy..
![]() |
![]() |
#262 |
Przyczajenie
|
No na widok zdjęcia tego sniadanka zrobiłam sie mega godna
![]() Ja dzis jogurt i ..... no niestety dwie graści słonych paluszków- grzech grzechem zrobie 50 brzuszków więcej ![]() ![]() Macie jakieś sprawdzone sposoby na wieczorny "odkurzacz" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko wczoraj miałam takie zamieszanie, wróciłam późno do domu i od razu spać, padałam na twarz... ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to ja bym jeszcze pokombinowałam z jakimś jedzeniem w dostawie, oczywiście zdrowym ![]() ![]() http://krakow.naszemiasto.pl/kontakt...efon,pk,t.html
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
zjem coś po pracy, będę miała dość czasu do egzaminu...
![]() teraz mam trochę rzeczy do zrobienia ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
![]() u mnie w diecie ZERO SLODYCZY, CHIPSOW, FASTFOODOW! duzo blonnika, duo warzyw, na kolacje wafle ryzowe jeden plat 35kcal. jestem juz ponad 2tygodnie diety i czuje sie swietnie. efekty narazie nie wiem czekam za waga ma przyjsc dzisiaj. a i jutro ide na rozmowe w sprawie pracy, praca na kg wiele pomoze heh xd ![]() kurcze chcialam bym juz byc chociaz o 10chudsza i zeby to bylo widac ale dam rade! 3 mam kciuki za Was ![]() wrost 165 moja waga 84kg ![]() ![]() ![]() ![]() cel 65 ![]() ![]() ![]() ![]() marzenie 55 xd ![]() ![]() ![]() ![]() " kochaj za nic! " bez granic ! " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
Moje dzisiejsze jedzonko ![]() Śniadanie 7:30 2 kromki chleba razowego + serek ziarnisty + pomidorek oczywiście kawa z mlekiem bez cukru i 1 szklanka wody Potem woda ok 3 szklanki obiad dziś wcześniej 12:00 filet z kurczaka pieczony na teflonie bez oleju 1 ziemniak i surówka mega z marchewki startej selera startego jabłka i polane jogurtem ![]() teraz piję herbatkę jestem w pracy i mam jeszcze jabłko i bułeczkę z wędlinką drobiową ![]() Dziewczyny powiedź cie mi jakie ćwiczenia są dobre na zrzucenie oponki z brzucha i tył pleców bo mam masakre. Pierwsze co mi chudnie to nogi i tyłek i wyglądam strasznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Witam po 'nieobecności'
![]() Mam już klawiaturę, a bynajmniej na razie i zajrzałam, aby się odezwać, ponieważ czytywałam Was co jakiś czas, gdy tylko kręgosłup mi na to pozwalał ![]() Desireu - kup sobie chociażby jakiś owoc, ciemną bułkę, jogurt naturalny albo już nawet jakiś owocowy ![]() Tru, kciuki się przydały ![]() ![]() Ja ogólnie z jedzeniem trochę lepiej, niż przez pierwsze 2 dni problemów z plecami, może jeszcze trochę za mało jem, ale staram się w miarę możliwości nadrabiać brak apetytu, który powoli wraca ![]() Dziś zjadłam: - pół talerza budyniu (bez cukru! ![]() - kawałek arbuza Niedługo zrobię sobie mix z marchewki, jabłka i cytryny ![]() Zastrzyku nie miałam, ponieważ lekarz stwierdził: "Szkoda dziewczyny" (jakby nie mógł mi tego powiedzieć tydzień wcześniej jak już wyczekałam w kolejce na wizytę i oszczędzić mi kolejnego czekania) i na razie mam ortezę, jeśli po ok. 3tyg nie przejdzie to mam przyjść na ten zastrzyk ![]() na nerwoból [?] przepisał mi tabletki, które grzecznie biorę (ogólnie to wolę się ich wystrzegać) dał mi również skierowanie na ćwiczenia indywidualne na kręgosłup (fizjoterapia), ale miejsc nie ma w zakładzie rehabilitacyjnym i póki co mogę o tym zapomnieć (nawet prywatnie nie ma, jedna wizyta jest wolna w listopadzie...) i będę sama ćwiczyć pare rzeczy na kręgosłup ![]() Każda, która skusiła się na słodkie ma ode mnie baty ![]() ![]() Osobiście pochwalę się -> robiłam wczoraj karpatkę z okazji Dnia Matki i jestem grzeczna ![]() ![]() ![]() Bata, chciałam Ci powiedzieć, że mi imponujesz ![]() ![]() ![]() Muszę się wam poskarżyć - że tak powiem: szlag jasny mnie trafia, gdy myślę o tym, iż przez ten tydzień (i może kolejny) nie mogę ćwiczyć... Już się w piątek, po treningu, nie mogłam doczekać kolejnego dnia biegania, a tu proszę, od poniedziałku nie mogę. Nie dość, że wielka chęć do tego mnie zżera, to jeszcze burzy to mój plan treningowy, w dodatku nastawiłam się już na dołożenie skakanki i hh, a tu taki okropny postój. Postanowiłam, że potraktuję to jako wliczony w plan treningowy Tydzień Odpoczynkowy, ale i tak mnie to nie zadowala, zwłaszcza ze tak i tak były 2 dni biegowe ![]() ![]() Co do biegania - ja biegam nawet w deszcz i lubię to, tylko że buty mi przemakają i jest to jedyny minus, ale tak czy siak idę nawet w deszcz ![]() Co do towarzystwa - na początku myślałam, że lżej będzie z kimś, jednak bardzo dobrze mi samej. Włączam listę do biegania w iPodzie i biegnę w trasę. Odrywam się od codzienności i jeśli sama do niej podczas biegu nie powrócę, to się to nie zdarzy. Świetny sposób na odreagowanie, relaks i w ogóle - naprawdę polecam ![]() Była też mowa o jedzeniu poza domem -> jabłko obrane i pokrojone do miseczki i wcinam na przerwach (muszę obierać i kroić ponieważ na wakacjach uszkodziłam sobie zęba i po odbudowie muszę uważać...) czasem zamiast jabłka (lub dodatkowo) biorę marchew. Potrafię też zrobić poprzedniego dnia (wieczorem) sałatkę, do pojemniczka, łyżeczka i też zajadam się na przerwie. Brałam również płatki do miseczki. Zdarzyło mi się nawet zawinąć w złotko/sreberko naleśnika ![]() ![]() Mam ochotę na sałatkę z tuńczyka albo coś do tego podobne, ale że do tych co mi się chce dodaje się majonez to zrezygnowałam - brak majonezu to jedno z moich postanowień ![]() Pozdrawiam Was Piękności bardzo serdecznie i trzymam za Was kciuki ![]() A sama idę zmiksować sobie wcześniej podane produkty, bo za długo siedzę ![]() Co do tabeli - cały czas staram się ją na bieżąco uzupełniać - jeśli jest jakiś błąd lub brak, to krzyczcie ![]()
![]() |
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i jeszcze poprosimy o kilka informacji, żeby Nasza Paula, mogła Cie dodać do tabelki ![]() Wiek Wzrost Waga początkowa Waga obecna Waga cel Talia Biodra Uda Postanowienia Trening Ubyło
Hope springs eternal.. Edytowane przez trutututu Czas edycji: 2010-05-27 o 11:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.