|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
dziewczyny jak udaje wam się wychodzic z malenstwami na spacery? mnie to przeraża, moj maly jak tylko sie budzi zaraz przerazliwie piszczy, boje sie że na dworze nie dam rady go uspokoic - pomaga tylko cyc. wychodzę z nim wieczorami ze wzgledu na upaly, raz probowalam rano, ale zanim maly usnął zlapala nas 12 w poludnie ... wyjscie np. do jakiegos sklepu mnie przeraża, bo zaraz po przebudzeniu jest pisk...
#242 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
Michas budzi sie co okolo 3 godziny zje i idzie spac wiec po jedzonku wychodzimy. ale teraz to sie nie za bardzo da w ten gorac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
budzi sie regularnie co dwie, dwie i pol godziny. w te upaly częściej. smoczka nie toleruje. tak samo jak noszenia na rekach i lulania (co mnie w sumie cieszy). tylko co robic jak jest sie z dala od domu amaly wrzeszczy jakby go ze skory obdzierali? Siala ja tez sie balam na początku malego brac, przewijac, przebierac. tylko ze moj maly od początku przy wszystkich tych czynnosciach przerazliwie wrzeszczal, tylko raz sie zdarzylo ze w kąpieli nie piszczal. zmiana pieluchy i przebieranie to jeden pisk. nie wiem czemu... teraza po tygodniu w domu te wrzaski juz mnie tak nie przerazają, ale wyjsc do ludzi sie boję. na pewno nic go nie boli, bo cyc rozwiązuje wsystkie problemy. juz niestety nauczyl sie spac przy cycu, więc trwa to dwa razy dluzej, aja czekam az twardo zasnie, dopiero moge go odlozyc do lozeczka. ale pocieszam sie ze mogl nauczyc sie czegos gorszego, np. noszenia.
#245 |
Rozeznanie
|
hej, dopisuję się do odchowalni, i tu dziękuję za gratulacje, 6 dzien życia mojego szkraba, jestem wykończona, poczytam o Waszych pociechach, może miałyście podobne problemy. Już ryczy nie wiem, jakiś dziś koszmarny dzień, nic nie mogę zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
witam nowe mamuski
![]() belunia u mnie spacer wyglada tak ze jak maly narobi np w pieluche albo jest glodny i wozek jest w ruchu to nie placze tylko spi a jak sie stanie na chwile to placz wiec ja mysle ze nawet jak gdzies wyjdziecie i cos bedzie chcial a bedziesz szla przed siebie to bedzie spokoj ![]() ![]() entertete moze ma kolki? |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
no nie wiem, bo nie ryczy caly czas tylko nie może zasnąć na dłuzej, moze upały, dziś przyjdzie położna, moze coś poradzi. Ja na razie funkcjonuję jak zombi, teraz w końcu zasnął na dłużej a tak od 8 rano karmienie, siku, kupa, karmienie siku kupa, i jeszcze siku podczas przewijania. Sama ryczałam z pięć razy, bo ani zjeść ani przemyć rany, echhh ale teraz słodko śpi - oby jak najdłużej, fotę to ktosi na mejla czy jak? (oczywiście jak sie zrzuci czyli pewnie za kolejnym podejściem do kompa).
Kiedy Wam się zaczęło trochę normować z rytmem dnia????, bo u mnie na razie noce totalnie zarwane dnie to samo, no masakra. |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Rozeznanie
|
Hej, bylismy zwazyc Alexa i jz 5kg.
Belunia co do spacerow, to Alex jak na razie ladnie sypia, moja kolezanka tak miala, ze jej synek duzo plakal i na spacerach czesto go musiala wyjmowac z wozka i nosic na rekach. Nie wiem, co by mozna jeszcze sprobowac, mam nadzieje, ze sie przyzwyczai. |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
laaa jaki klocus duzy ![]() Michal strasznie malo zaczal jesc. nie wiem czy to przez te upaly? marudny strasznie bo chwile na rekach sie go potrzyma to zaraz sie leje z niego. niech sie skonczy ten skwar bo nie wiem jak syncio to wytrzyma |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja juz powoli się wdrażam ale jeszce nie dokońca. Cytat:
![]() A w ogóle dziewczyny chyba cos mi z hormonami sie dzieje albo jakaś depresja mnie łapie. Normalnie czepiam się o wszystko mojego M a póxniej beczę że jestem taka głupia że sie czepiam, wkręcam sobie jakieś jazdy że znajdzie inną bo ja jędzą jestem hah, no mówię wam maakra, w ciąży tak nie miałam to złapało mnie po. I głupie myślenie w czasie złości że czuję się w tedy jak bym tylko była do gotowania, sprzatania karmienia i przewijania. To chyba deprecha co?? ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
![]() Aniu Sara też coś mniej jak by w sensie budziła się na poczatku co 2,5-3 godziny a od wczoraj co 4 - 4,5 troche się martwie że tak długp śpi , ale cyca jak juz je to do ostatniej kropli, ale tez muszę ja pilnowac żeby nie zasnęła, w ogóle w ciągu dnia to może z 2 odziny się nazbiera że ma otwarte oczy, jak myslicie cos nie tak to może byc z nią?? czy może chce przespać upały? ![]()
Czekamy ![]() https://www.suwaczki.com/tickers/w4sqtqywd83r0zcb.png Już z nami ![]() Sebastian 2007 Sara 2010 Sylwia 2017 Kruszynka[*]29.11.2012 ![]() Maleństwo[*]18.12.2013 ![]() Edytowane przez eleonoremio Czas edycji: 2010-07-15 o 17:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Rozeznanie
|
eleo powinnas sie cieszyc ze tak dlugo spi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
na pewno wszystko jest w porzadku i ciesz sie ze spi tak dlugo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
Witajcie swiezo upieczone mateczki!
Klaniam sie Wam z watku styczniowo-lutowych mam. Moj szkrab ma juz 5 miesiecy i wierzcie mi, ze poczatek to w moim przypadku (jesli o dziecko chodzi bo ja akurat bylam w bardzo kiepskim stanie zwazywszy na cesarke i infekcje pozniej) bylo niebo. Maly przesypial prawie caly dzien z przerwami na karmienie, pare usmiechow, kupe lub siku i przewijanie. Teraz to jest dopiero zagrycha i to wcale nie jest tak, ze dziecko ''uczy'' sie noszenia. Po prostu jak drze sie caly czas to sie je nosi i tak to juz jest. Dzieci maja rozne osobowosci i jedne beda grzecznie lezec (mamy takich kilka na watku), a inne beda dawac w kosc i chcac nie chcac rodzic jest zmuszony nosic bo przeciez nie zostawi zanoszacego sie od placzu dziecka w lozeczku ![]() ![]() Wpadnijcie czasem do nas poczytac. U nas teraz na tapecie sa zeby ![]() Niektore dzieci juz przesypiaja noce, inne nadal budza sie nawet po 5 razy albo i co godzine ![]() Buziaki i usciski od mamy lutowej!!! Powodzenia!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Piersią. Właśnie była położna i nakarmiłam a ten zasnął drugi raz dzisiaj na dłuzej, zawinęła go w kokon i śpi. Trochę podpowiadała jak postępować z maluchem, no zobaczymy. Wytknęła mi niedomyty pępek, muszę się postarać ![]() eleo, ania, basia dzięki za pocieszenia, skoro Wam się normuje rytm to i u mnie pewnie w końcu też. no i chyba tyle na dziś, wykorzystam chwilę że jeszcze śpi ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
W sumie to macie racje
![]() My właśnie po kąpieli i karmieniu ![]() ![]() Castillia witaj ![]() ![]()
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dalej są nieco nabrzmiałe i twardawe ale więcej nie odciągam bo mi więcej naprodukują a póki co tyle w zupełności wystarczy. Mam 100ml na dwa karmienia bo mały wessa ok 50ml na raz. Potem spróbuje nakarmić cycem z nakładkami na brodawki jak nie wyjdzie to albo zdążę odciągnąć albo pójdzie jedno karmienie sztuczne po którym znów będę się doić ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Rozeznanie
|
siala 100ml to duzo mi sie nigdy tyle nie udalo odciagnac a karmilam 3 tygodnie!
wszystkie sie chwalicie swoimi pociechami wiec i ja sie pochwale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Ślicznie wyglądacie!
![]() A ja wam powiem, że nieco się załamałam jak stanęłam dziś na wadze.. od dnia porodu 7 kilo miej.. niby dużo a i mało.. jeszcze 23 zostało do zrzucenia ![]() ![]() ale kręgosłup i nogi odczuły to bardzo.. czuję się lekka jak piórko ![]() wiedziałam, że każdy kilos w dół to będzie zbawienie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#260 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
Na pierwszy spacer w gondoli na płask główka czy trochę podnieść?(kiedyś mi się tak o uszy obiło) jak robiłyście?
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja jestem ciekawa czy takiego 4 dniowego malucha można kłaść na brzuszku? Wydaje mi się, że ma gazy ale nie może sobie pruknąć i go boli brzuszek, może taka pozycja by pomogła? Masowanie brzusia i praca nóżkami nic nie daje bo on się tylko wnerwia ;]
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-07-16 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siala mozna jak najbardziej ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- a ja zostalam sama z Michciem. mama rano wyjechala damiana tez wywialo z domu. a maly sie slosci bo chyba brzusio go boli. straszne baki puszcza no i juz ponad 24h nie zrobil kupy znowu. wiem ze niby nie musi codziennie zrobic ale do tej pory tak sie nie zdarzylo bo robil nawet 3 razy w ciagu dnia. no i sie oczywiscie martwie i sobie wkrecam. budzi sie znowu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Dziś mężo zgłosił malucha w przychodni i jeszcze dziś około południa ma przyjść położna.. nie wiem dlaczego ale boję się tej wizyty.. że będzie jak w Simsach.. naśle na mnie opiekę społeczną i mi zabiorą Sebka
![]() Ale ona chyba nie jest jako "inspekcja" tylko bardziej jako pomoc ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
eee, mi wytknęła pępek niedomyty, ale to dobrze, bo lepiej teraz myję i nie boję się ![]() co do kładzenia na brzuszku, można, mój w drugiej dobie w szpitalu sam się przekręcił i tak spał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ogólnie boję się, że ta połozna będzie się na mnie drzeć o coś.. wolałabym coś na zasadzie " nie powinno się tak robić tylko w ten sposób" a nie że "co pani wyprawia!"
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szybkie pytanie, jak wydłużacie czasy między karmieniami w dzień, jakieś sposoby, żeby nie wisiał na cycku - i od którego mniej więcej dnia????? - mój będzie miał tydzień dziś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
Hejka!
"siedziałam" wczoraj caaaaały dzień na forum i nie zdążyłam nic napisać ![]() ![]() ![]() ![]() Basiu pytałaś jak on się pod tą koszulą zmieścił ![]() ![]() ![]() Z cyckami mi już troszkę lepiej, mam maści - bepanthen i próbkę z Aventu na sutki - i smaruję, ale jak do was pisałam, to wydawało mi się, że wogóle nie działają... a jednak działają chyba, bo jeden sutek już właściwie ok (troszkę jeszcze tylko boli jak przystawiam, a potem już prawie nie boli) a ten drugi poraniony stracił strupa i zaczyna się goić, jeszcze trochę krwawi momentami, ale jest o niebo lepiej ![]() chciałam się was zapytać po jakim czasie odpadła pępowinka? bo już mam dosyć tego czyszczenia... mały się strasznie przy tym nerwuje... ach no i kiedy na pierwszy spacer? dziś chciałam z nim iść się zarejestrować do urzędu, mam tam jakieś 10 min na piechotę, szkoda mi będzie pakować Patryka w fotelik i zasuwać autem bez sensu, wydaje mi się, że mu niewygodnie w tym foteliku... a muszę go w tym urzędzie "pokazac" ![]() ![]() pliiiiiizzzzzz pomóżcie!!! ![]() ![]() ![]()
#270 |
Zakorzenienie
|
zasnal wreszcie po trudach i znojach
![]() ![]() jaszczka Michalowi odpadl po tygodniu ale to chyba do dwuch tygodni jakos odpada. co do spaceru to mysle ze mozesz z nimwyjsc tylko zaloz czapke i moze dlugi rekaw i nozki tez zakryte? sama jestem zielona. u nas upaly wiec maly w body na ramiaczkach lezy albo i bez a na spacer body z krotkim rekawem mu zakladam. a u mnie polozna jeszcze nie byla. damian na drugi dzien po wyjsciu ze szpitala zapisal malego do przychodni i miala dzwonic i sie umowic a tu ciasza? moze nie przyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.