|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
ja nie raz z pediatra przeprowadzalam rozmowy odnosnie ilosci mleka i tak dalej, po prostu powiedziala mi ze kazde dziecko ma inne potrzeby , o ile dzieci cyckowe moga same sobie to reguloewac ile chca zjesc dzieci butelkowe musimy my regulowac, a co za tym idzie np mojej Oliwce 90 mleka nie wystarczala wiec dostawala 120 pozniej sama sie uregulowala ale na poczatku tez mialam problemy i lekarz mi powiedzial ze nie ma co meczyc jej i siebie jesli nie dojada o robic odrobinke wiecej i tyle i to wcale nie jest do konca tak ze powinno zjesc dziecko tyle i tyle ml na dobe i wiecej nie ma mowy, to tak jakby nam ktos regulowal zjedzenie np 10 kanapek na dzien nie wazne czy zjesz pol czy po calej ale 10 i nic wiecej, jednym by starczylo, inni byliby glodni, to samo jest z dziecmi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W domu za to mam super bo dół domu jest z kamienia i tam jest jakieś 23 stopnie a u siebie mam 26 ( dziś miałam ) upał mam tylko na strychu w domku jest super . dziś i tak siedzieliśmy na tarasie mały w baseniku , mała w kołysce A jutro idę z małą pierwszy raz na basen ciekawe czy jej się spodoba ale idziemy na kryty Cytat:
Płyn używam do kąpieli penathena obecnie , żel bubchena , smaruje balsamem lub oliwką bubchena ale nie zawsze do pupy bephanten ale tylko raz dziennie smaruje . Pozbyłam sięwłaśnie kwiatka ![]()
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
my do kapieli tylko dajemy emulsje emolium na glowke szampon emolium i to koniec z kosmetykow jak widze ze robi jej sie szorstka buzka to smaruje kremem emolium a tak to smaruje kilka razy dziennie kremem z filtrem 50 i to tyle z kosmetykow
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- AniaP czyli co nie jechac na szczepienie tylko zadzwonic i powiedziec ze tesc ma polpasca ![]() mnie dzisiaj korcilo by Julke wsadzic do basenu ale odrazu przed oczami stanelo mi dziecko sikajace do wody wiec checi szybko minely ![]() ![]() ![]() ![]()
#244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a tak serio to rano kupimy klimatyzator. myslalam nawet zeby dzisiaj pojechac, ale nie wnioslabym 25kilo... ![]() drcron ja to bym sie bala tak jak Ty mala do takiego basenu wkladac, sama sie w naszej gdanskiej zatoce nie kapie, bo rozne rzeczy w tej wodzie sa, a co dopiero taki basen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Drcron, oooo.. już Mała ma strój kąpielowy
![]() ![]() Fryzurki bardzo fajne, dość podobne do siebie. Tylko nie wiem czy jesteś świadoma tego, że samemu to tak nie ułożysz ![]() ![]() w sumie ta by była prosta do ułożenia: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...4&d=1278855941 tapir z tyłu, żelem podkreślić kosmyki i to wszystko ![]() Teraz też będę ścinać włosy, bo już mam za długie i wyglądam jak przez okno ![]() ![]() Aniap, ostatnio się zastanawiałam czy tego proszku nie kupić, bo niby jest też dla dzieci... tylko żeby zaraz nie miał jakiegoś uczulenia ![]() Kurcze, u nas też skwar, w mieszkaniu, mimo że to poniemiecki budynek też nie jest zbyt fajnie, w domu tak około 28-30stopni, w sypialni gdzie jest najzimniej to nawet okna nie otwieram bo nie da się wytrzymać hałasu - akurat dom stoi 3 metry od głównej drogi opole-wrocław a mały potrafi się zbudzić jak jakiś tir przejedzie. wieczorem jak już mniejszy ruch jest to otwieramy okna na oścież aby się porządnie wywietrzyło. Na razie dajemy radę, kilka razy dziennie przemywam małego zwykłą wodą, aby mógł trochę odsapnąć, większość czasu to leży, staram się go nie nosić ![]() No i jest coraz lepiej. Na dworze dzisiaj spał 1,5h ![]() ![]() Od paru dni czytamy mu na dobranoc bajki ![]() ![]() ![]() Do kąpieli używamy płynu oilatum, szampon oilatum i krem emolium. ![]() W dzień raz smarowany kremem emolium a przed wyjściem z domu kremem z filtrem. A basen to z rodzicami i siostrą chcemy kupić do ogrodu, aby choć na chwilę się ochłodzić... tylko że wymyślili że od razu kupi się duży o średnicy prawie 5metrów i tylko kosztuje 1000zł ![]() ![]() Idę robić dla małego zupkę na jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"ścieżka snów" świetna nazwa ja piorę w arielu albo persilu , praktycznie od samego początku loweli miałam tylko jedną paczkę a później już normalny i spiera |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Trolla - to mi zabiłaś ćwieka tymi szpitalami. Bo my tyle pozytywów nasłuchaliśmy się o Prokocimiu i mieliśmy zamiar tam się z Oliwką wybrać na operację serduszka. A teraz zaczynam myśleć o tych Katowicach. Mamy jeszcze trochę czasu na zastanowienie.
Jak czytam ile te Wasze dzieci jedzą to jestem przerażona. Moja je mleko 5 razy dziennie ale tak około w sumie 600ml. A teraz od 2 dni to masakra nie chce jeść, nie chce pić. Dzisiaj jak zjadła w sumie 450 to wszystko. Cytat:
![]() ![]() A jeżeli chodzi o strzelców to ja do nich mam wyjątkową słabość - WSZYSCY moi byli to strzelce. Uwielbiam ten znak. No i sama mam strzelca ![]() ![]()
![]() |
#249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skorpin obłaskawiony to rzeczywiście dziwne ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
ureguluje sie , zobaczysz
![]() moja tez z TT nie chciala na poczatku a teraz luzik bluzik i innych nie chce a ja sie ciesze bo mi te butle jakos podchodza, brown tez mi podchodzil ![]()
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
POP jesteś z pod strzelca? ja się dosyc dobrze dogaduję ze strzelcami ![]() W ogóle to często ludzi pytam o znak zodiaku bo lubie wiedzieć z kim mam do czynienia ![]() No dziewczynki spowiadać się jakie jesteście znaki? ja to waga |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Basenów nie ma w 100% ozonowanych bo sam ozon nie wybije syfu z wody awsze troszkę chloru jest . Cytat:
Co do basenu to ja mam jeden wielki dmuchany i jaks go nie trawie bo wiadomo z takiego się codziennie wody nie wylewa i mimo że jest zakrywany zawsze jakię syf tam naleci a mały ma taki malutki na taras z niego się codziennie wylewa bo tam wchodzi kilka wiaderek wody dla niego do chlapania wystarczy Cytat:
Cytat:
![]() Ogladam meczysko no i będzie dogrywka yonnka - zapraszam ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#253 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() 02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() AniaP- o niedługo urodziny masz albo już miałaś.
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
14go ![]()
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
ja wodnik, za to moj maz strzelec
![]() ![]() a skorpion to byla meza babcia, ktora na mnie mowila "ta dziewucha" jak sie zaczelismy w liceum spotykac ![]() mi TT tez sie podobaja, brown bardzo, avent byl fajny na poczatku, teraz nie wiem, bo nie dokupilismy "starszego" smoczka do niego. za to zaskoczyly mnie polskie lovi. malej bardzo odpowiadaja i takie jakies poreczne sa. ania p dziekowac dziekowac ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- nie wierze, zaczelo lekko wiac! chyba wyjde nago na ulice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
no moja mala teraz od TT sie odessac nie chce
Tak mowilam ze nie mam sterylizatora a jednak mam TT mikrofalowy- dostalam przeciez jak kuzynka z Anglii przyjechala, ale nie bede sciemniac, nie mialam wczesniej z tym doczynienia i nie wiem ile wosy wlac do niego co i jak- help;/ az glupio co/ takie banały;/ ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- ja w domu mieszkam z RYBĄ I DWOMA LWAMI a ja PANNA. Moj tata na urodziny 27 lipca, a mąż 28 lipca- dwa Lwy pod jednym domem...wcale nie oznacza to tragedii
![]() |
#258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() butelki TT też mam, ładne są ale trochę mnie wkurza podziałka, ledwo widoczna jest. A ja to lew ![]() ![]() ![]() ![]() Zupka zrobiona, przelana do słoiczków, teraz tylko trzeba wygotować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
ja test robilam 3 sierpnia
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- moja nie chciala z TT a mnie sie produkty tej firmy bardzo podobaja i na szczescie wrocily do lask, miseczki tez mam TT, lyzeczki, kubeczki, kupilam tez na mleko pojemnik ale przynajmniej bede miec na prezent dla kolezanki bo skoro TT wraca do lask to wygodniej mi bedzie w te male pudeleczka i do butelki, myslalam ze 6 miarek sie tam nie zmiesci ale jednak jakos sie mieszcza ![]()
![]() |
#260 |
Rozeznanie
|
a taki okragly czy prostokatny? sterylizator
![]() ja mam prostokatny, to wlewa sie 100 ml wody, ustawia butelki do gory nogami i reszte sprzetow wrzuca i na 4 minuty do mikrofalowki. gotujesz z otwarta ta gumowa zatyczka, a jak ja zamkniesz po wyjeciu pudla z mikro, to moze dlugo stac i nadal jest sterylne. okragly pewnie tak samo, tylko moze wody wiecej (ok 1cm na dnie wychodzi) u nas on jest caly czas w obiegu, a ze chce laktator sprzedac (byl w zestawie) to musze cos innego znalezc w zamian. Edytowane przez yoonka Czas edycji: 2010-07-11 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
dzieki, ja mam okragly z podstawka na smoki i butelki
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- z jaka gumowa zatyczka?
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
prostokatny ma taka dziurke w wieczku i do niego zatyczke. moze okragly ma inaczej
aa juz widze, ten okragly to taki wypasiony ![]() ![]() Edytowane przez yoonka Czas edycji: 2010-07-11 o 22:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
i po wysterylizowaniu cazla woda powinna wyparowac?
![]() |
#264 |
Rozeznanie
|
nie nie, moim zdaniem wrecz nie moze, bo by sie te butle topic zaczely. woda zostaje, bo jest w zamknietym obiegu (para sie skrapla i znowu gotuje)
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
U Michałka Nivea powoduje uczulenia
![]() Ryby... A test robiłam pewnie najpóźniej z wszystkich bo 16.09 - kompletnie nie spodziewałam ciąży...
#266 |
Zakorzenienie
|
no czyli dobrze
![]() czyli u mnie 200ml bo 100 za malo by bylo. wlalam 200 i woda zostala i tak moge sobie te butle w tym trzymac tak? i jak bede chciala uzyc to po prostu wyjmuje i wsio ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- ja Pannica:P Lindsey u mnie to byl rowniez szok, bo chcielismy ale ze w szpitalu cisza po badaniach a mowilam ze sie staralismy to nic nie mowili wiec bylam pewna ze nie jestem w ciazy i tu bach ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- ja mala smaruje kremem z zjajki z oliwy z oliwek a reszta rzeczy nivea
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
witam!!! ale sie za Wami stęskiniłam!
![]() ![]() ![]() Otórz weekend miałam super ale i męczący. Poza ok 40-45 st na słoncu i 29-30 w pokoju to masakra starszna!!!!! Michasia i w sobote i dzis zasneła dopieor ok pólnocy starsznie sie męczyła i cała mokra była 3 razy ja przebierałam... spała w samych bodach i nawet sie odkopywała . brak słow u nas na pomorz sa naprawde straszne upały... własnie siedze przy szeroko otwartych oknach od 5 rano bo spac nie m,ozna i temp spadła tylko do 27 st. zabieram sie na nadrabianie zaległosci!!! nie ma to jak kawusia z mlekiem o 5 rano na ogrodzie super chłodzik był a teraz juz sie zaczyna.. boziuuuuuuuuu
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
POTRZEBNA EDYCJA TYCH DWÓCH FOTEK... dziewczyny pisały do was z prośba ale chyba zostało to przeoczone... ponawiam bo musze wstawic te słodkosci do galerii
wiec nasza czarnulka leah naszej NaTaLaLa Leah, ur 16.03.2010 nie wiem ile tyg na zdjeciu wiec nie wpisujemy i drugie zdjęcie ale nie mamy danych nie wiem czy to ma byc do galerii????? włacicielka sliczniuchnego maluszka prosze o głos ![]() ![]()
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do nadżerki mój gin tez powiedział że dopieor jak skoncze karmic to mam przeczekac 3 okresy i dopieor z nadżerka przyjśc. ANIU P..... wg tego nowego schematu jesli ja dobrze widze to skoro karmie cycem to jabłuszka i soki OWOCOWE dopiero od 7 msc?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.