![]() |
#241 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 375
|
Dot.: ¯ó³ty kolor w³osów po wizycie u fryzjera!
Powa¿nie siê kolor zmy³? ja my¶le, ¿e to ma³o prawdopodobne, tak jak kolezanka wy¿ej pisze, przeciez blond farby rozja¶niaj± w³osy a nie barwi±. Mi siê nic takiego nie dzieje, dziwne to troche... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 65
|
zle chyba powiedzialam uzywajac slowa "zmyl"
poprostu po wyjsciu od fryzjerki mialam naprawde jasne wlosy, a po uzyciu plukanki i szamponu wydaja mi sie ciemniejsze, ktos kiedys pisal, ze plukanka moze tak dzialac, nie wiem moze juz mi sie wydaje ![]()
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Tak ! Mi chyba te¿ tak zareagowa³o na w³osy, ale przesadzi³am pisz±c ¿e ciemny blond - widzia³am ten kolor w sztucznym i s³abym o¶wietleniu. Kiedy zaczê³am 'szorowaæ' g³owê my¶lê, ¿e kolor nawet jest ³adniejszy ni¿ po pierwszym zastosowaniu p³ukanki... Do fryzjera i¶æ ju¿ nie muszê
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Pisz±c szorowaæ mia³am na my¶li usuwanie fioletowych pasemek na w³osach
![]() |
#244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Nie, nie. Sp³ukiwa³am p³ukankê... a dok³adnie pasemka fioletowe. I u¿ywam Delia HF hair fashion. Ja biorê butelkê np. 500 ml nalewam j± wod±, potem pó³ koreczka wlewam do butelki =) a Ty sp³ukujesz potem p³ukankê, czy czekasz a¿ wyschnie?
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 886
|
To wina szamponu, ¿e zrobi³ Ci bure w³osy
![]() Z p³ukank± ³atwo przesadziæ ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
czekam az wyschnie, ale narazie tylko raz ja stosowalam
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
No to widzê, ¿e nie muszê siê martwiæ
![]()
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
I mam równie¿ jedno pytanie, znowu... Mama kupi³a od¿ywkê do w³osów br±zowych naturalnych lub farbowanych.. Przeczyta³am ni¿ej i by³o napisane, ¿e dziêki tej od¿ywce kolor jest bardziej od¿ywiony i dodaje br±zowych refleksówy.. Czy to wp³ynie na kolor moich w³osów ?
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 126
|
A ja siê dziwiê, ¿e nie posz³a¶ z³o¿yæ reklamacji
![]() ![]() A co do tego produktu do br±zowych w³osów, to mo¿esz podaæ sk³ad, to mo¿e Ci co¶ podpowiemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Raczkowanie
|
Szampon ten to Gliss Kur shimmer brown,
a sk³ad: aqua, sodium laureth sulfate, soidum cocoamphoacetate, cocomidopyl betaine, glycol disterate, PEG-7 glyceryl cocoate, citric acid, laureth-4, soidum chloride, soidum benzoate, parfum, clyceryl oleate, DEA PG-PROPYL, PEG/ppg-18/21, dimethicone, peg-120, methyl glucose dioleate, propylene glycol, guar hydroxypropyltrimonium cloride, hydrogenated castor Oil, salicylic Acid, panthenol , mica , laurdimonium, hydroxypropyl hydrolyzed wheat protein , butylphenyl methylpropional, glycerin, linalool, hydrolyzed keratin , anise alcohol, amber extract CI 17200 , CI 17200 , CI 19140 ,CI 42053 ,CI 60730 , CI77891 Trochê tego du¿o ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
No to tak.. by³am u fryzjera, odmówi³a mi reklamacji. Powiedzia³a, ¿e gdyby faktycznie kolor wygl±da³ ¼le to MO¯E mog³yby przyj±æ... Jestem osob± niestety nie ¶mia³± wiêc nie mog³am nic w tej sprawie za bardzo zrobiæ.. Usiad³am na krze¶le, wszystkie fryzjerki siê na mnie gapi³y jakbym zrobi³a co¶ okropnego przychodz±c tam a ja chcia³am jak najszybciej wyj¶æ. Tragedia i teraz tylko my¶lê nad ¶ci±gniêciem koloru, bo kiedy zwi±za³am w³osy znajomi powiedzieli mi , ¿e od spodu na dole mam kompletn± jajecznicê.. Jestem w tej chwili bezradna.
![]() |
#253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
P³ukanka niestety te¿ ju¿ nie pomaga i w³osy mam po niej szare. Na pewno odradzê! Najgorsze te¿ jest w tym wszystkim, ¿e w³osy mam bardzo zniszczone i cienkie.
![]() |
#255 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 439
|
Cytat:
Spróbuj mo¿e szamponetki Marion- Platynowy blond.Mi zawsze pomaga... Naprawdê Ci polecam i powinna pomóc. Dodatkowo, po niej w³osy s± miêciutkie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 126
|
Przepraszam, ale dopiero dzisiaj tutaj trafi³am. Co do szamponu, to nie mam pojêcia, czy co¶ tutaj naprawdê mog³oby przyciemniæ w³osy
![]() ![]() Nastêpnym razem lepiej i¶æ do innego fryzjera, o którym wiesz,¿e "robi" ³adne blondy ![]() Je¶li masz zniszczone w³osy, radzê siê zapoznaæ z w±tkiem o olejach (pierwszy w±tek od góry w dziale Pielêgnacja w³osów- my¶lê, ¿e esencj± s± tak naprawdê 2 pierwsze strony). Za naprawdê niewielkie pieni±dze mo¿na czasami zdzia³aæ cuda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Tak, wiem wiem
![]() Co do fryzjerki to siê nie wypowiadam, liczy siê dla nich najwyra¼niej kasa a nie zadowolenie klientek :/
![]() |
#258 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 355
|
Cytat:
![]() Ja kiedy¶ reklamowa³am farbowanie i po prostu kobieta pofarbowa³a mi jeszcze raz... To mo¿e podaj adres tego salonu i imiê tej fryzjerki swojej, ¿eby ¿adna wiza¿anka na ni± nie trafi³a.... Dziewczynki co do p³ukanki... Po prostu polewacie ni± g³owê i odrazu zmywacie, czy po polaniu trzeba jaki¶ czas odczekaæ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
dajesz na g³owê i trzymiesz z 5-10 minut jak ma³o to mo¿esz jeszcze raz daæ nic siê w³osom nie stanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 562
|
Cytat:
Te¿ mia³am tak± sytuacjê a fryzjerka powiedzia³a mi ¿e po pierwsze NIE MAM PARAGONU za us³ugê...(którego mi nie da³a a powinna chyba) a po drugie przyjrza³a siê i stwierdzi³a, ¿e kolor jest ³adny i nie widzi ¿eby by³ ¿ó³ty...od tej pory poczyta³am sobie o prawnych aspektach takiej sprawy i wiêcej nie da³abym siê tak odes³aæ...;/ bo chocia¿ nie chcia³am ¿eby mi co¶ poprawi³a(ba³abym siê, ¿e jeszcze mi zniszczy dodatkowo w³osy) to o zwrot kasy chodzi;/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
wiesz Ciebie ma waliæ to ¿e jej siê podoba czy jest ³adny ( chodzi mi o fryzjerke
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
A mo¿e ona zdjê³a ci tylko kolor rozja¶niaczem i nie po³o¿y³a ju¿ na to farby w danym odcieniu?
Ca³kiem niedawno by³am ¶wiadkiem czego¶ takiego. Fryzjerka zdjê³a kolor henn± i wypu¶ci³a tak dziewczynê do domu. Mia³a w³osy koloru ¿ó³tego. Je¶li mia³a¶ po³o¿on± farbê to mo¿e by³a ona kiepskiej jako¶ci/stara/albo szampon jako¶ zadzia³a³....chocia¿ nie wiem tak naprawdê czy to mo¿liwe. Bardzo ci wspó³czujê wydanej kasy i z³ego samopoczucia z powodu tych w³osów. Lepiej leæ do sprawdzonego fryzjera i niech ci zrobi z tym porz±dek. Samemu lepiej nie kombinowaæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Trochê dawno mnie tu nie by³o..
![]() Wiêc tak.. Kilka tygodni pó¼niej kolor bardzo zblad³ i dodatkowo u¿ywa³am szamponu z Joanny i muszê przyznaæ, ¿e by³am[jestem] bardzo zadowolona. Kiedy zaczê³y pojawiaæ mi siê odrosty postanowi³am, ¿e zafarbujê siê na swój naturalny kolor, ale i tak zmieni³am zdanie i zafarbowa³am na ¶liczny blond kolor w zupe³nie innym salonie fryzjerskim, w którym my¶la³am ¿e przep³acê, a okaza³o siê, ¿e zaoszczêdzi³abym pieniêdzy oraz swojego samopoczucia. ![]()
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
caribean, a poprosilas o jakis konkretny odcien farbujac ponownie wloski?
i jaki Ci zrobili jakis platynowy czy jaki?
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Po prostu pokaza³a mi paletê i wybra³am.
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- `Podchodz±cym kolorem pod platynê` - mam na my¶li b. ja¶niutki blond.
![]() |
#266 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Dot.: ¿ó³te odrosty :(((
Pomocy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 137
|
Dot.: ¿ó³te odrosty :(((
Cytat:
![]() |
![]() |
#268 | ||
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4
|
Dot.: ¯ó³ty blond- jak sie go pozbyæ?
Cytat:
mia³am podobny problem do Twojego farbowa³am wlosy na czarno szamponem koloryzujacym 28 myc garniera pó¼niej zapragne³am byc blondyna kupi³am dekolaryzator garniera na³ozy³am , sp³uka³am i wysz³y pomarañczowe ;/ z przeb³yskami zó³tymi NAJLEPSZYM WYJSCIEM BY£O KUPIÆ NIEBIESKA P£UKANKE DO KUPIENIA W SKLEPACH FRYZJERSKICH Z JOANNY (ta naprawde dzia³a ) po paru myciach bedziesz mia³a blonda i nie zniszczysz w³osow a za miesiac spokojnie mozesz farbowac tylko nie palett bo to najwiekszy szajs jaki jest narynku ma³o ¿e niszczy w³osy to kolor sie wyp³ukuje po paru myciach . wiec tak jak mówi³am niebieska p³ukanka pare my¶ i masz blonda do tego odzywka z glis kura (czerwona ) maseczka z glis kura ( regeneracja w 5 krokach) raz w tygodniu na nos natrzyj w³osy nafta kosmetyczn± , pi³ sok z marchwi ( naturalny kosmetyk dzieki niemu w³osy sa geste i niewypadaja) i po tygodniu zobaczysz efekty ![]() jest jeszcze drugie rozwi±zanie rozja¶niacz ale jesli masz juz w³osy 2/3 razy farbowane z rzêdu t gwarantuje Ci ¿e jak potraktujesz je rozjasniaczem to Ci wypadn±! pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
a za pare lat wycieczka do sklepu po peruke a s³ysza³a¶ o niebieskich p³ukankach takich jakie stosowane sa w salonach fryzjerskich ? swietnie wyci±gaja zó³æ z w³osow i nie niszcz±!! wiadomo ¿e jak tanim kosztem kupi sie jak±s badziewna niebieska p³ukanke to nie pomoze ale szampony na bazie niebieskich p³ukanek pomagaja |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Dot.: ¯ó³ty blond- jak sie go pozbyæ?
na zolte wlosy niezawodny jest fioletowy szampon z Joanny za 8 zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
![]()
Cze¶æ. Od jakiego¶ czasu farbuje w³osy na blond. U fryzjerki. Nie wiem czy to jej farby sprawiaj±, ¿e po zafarbowaniu mam ¿ó³te w³osy. Ostatnio kolr fajnie siê zmy³ i by³ naprawdê fajny naturalny blond. Wczoraj pomalowa³am odrosty i nie jest zbyt fajnie. Przy g³owie mam jakby ¿ó³to-rudy blond a na koñcach taki jaki mia³am wcze¶niej. Przegl±da³am ofertê Joanny i znalaz³am szampon Ultra color system, który niweluje ¿ó³ty kolor i nadaje w³osom platynowy kolor. Jednak boje siê, ¿e bêdê platynow± ( bia³± ) blondynk±. A tego nie chce ? U¿ywa³y¶cie tego szamponu ? Proszê o pomoc i pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.