No dobra, pora na rocznik 82 - część II - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-26, 09:00   #241
KarolinaK
Zakorzenienie

Dot.: No dobra, pora na rocznik 82 - część II

Czesc!
Nie odzywacie sie wcale. Co slychac? U mnie zimno juz i deszcz pada.
Nosze zimowa kurtke i szalik
Sybillla jak ciaza?
Apsik jak tesknota? Bo u mnie nie najlepiej tym bardziej ze zima idzie. Ale Tz zarezerwowal juz bilet na 11 listopada na weekend jedynie
Agison jak sprawy z Tz'em?
Bini, a u Ciebie?

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2010-10-26 o 09:03
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 09:05   #242
sybillla
Zakorzenienie

czesc u mnie szaro mglisto i ponuro coraz ciężej wstawać o 5

brzuch już osiągnał konkretne rozmiary... ale dobrze sie czuje i chodze do pracy
sybillla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 09:23   #243
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sybillla Pokaż wiadomość
czesc u mnie szaro mglisto i ponuro coraz ciężej wstawać o 5

brzuch już osiągnał konkretne rozmiary... ale dobrze sie czuje i chodze do pracy
Ja wstaje o 6 ale u mnie godzina roznicy . Czyli wstajemy tak samo No i wogole dni juz krotkie. Rozjasnia sie o 9:30 a slonce zachodzi o 17:30 - 18:00.
Stary 2010-10-26, 09:24   #244
agison
Zakorzenienie

cześć dziewuszki
padł mi laptop i nie mogę wizażować w domu, bo nie mam na czym ... jedynie w pracy zaglądam, a że ostatnio mam urwanie głowy to i tu nie za wiele czasu
a od czwartku robię malowanie dziś ostatnie poprawki i będzie koniec, już się nie mogę doczekac bo w mieszkaniu straszne pobojowisko
maluję z TŻtem, a między nami jak zwykle ... czasem sielanka, czasem latają noże

Karolina, to już niedługo TŻ przyjeżdża, fajnie
Sybilllo, to mały już pewnie szaleje w brzuszku byłam ostatnio u mojej przyjaciółki, prawie nie zdejmowałam dłoni z brzucha bo chłopczyk harcował jak najęty niesamowite uczucie ....

no właśnie, gdzie się podziewacie, reszto dziewczyn??

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 09:58   #245
sybillla
Zakorzenienie

harcuje on mi chce rozwalić brzuch od środka prawie cały dzień isę gmera kopie i przeciąga MASAKRA julka była dużo spokojniejsza w brzusiu...
Stary 2010-10-26, 10:09   #246
bini6
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczynki
U mnie po staremu tez smutno i ponuro caly czas poszukuje pracy i wczoraj zadzwonila do mnie kolezanka ze w zakladzie gdzie przyjmuja osoby niepelnosprawne jest praca pakowanie krówek a le 5 godzin trzeba stac nie dam rady codziennie gora wytrzymam miesiac i wysiada mi nogi i kregoslup masakra
Zapisalam sie do psychologa na 6 grudnia bo czuje ze mi psychika siada pani powiem wam ze jak mnie pani psycholog uslyszala lekko sie zdziwila bo nie slyszalysmy sie dwa lata

Sybilla ostatnio bylam u gina i pytal kiedy zamierzam zajsc w ciaze bo on juz by chcial mi prowadzic a ja mu na to ze kiedys tam zajde ale nie wiem kiedy ciesze sie ze dobrze sie czujesz

Karolina ciesze sie ze tz przyjezdza

Agison Fajnie ze konczysz remont jak posprzatacie to bedziecie mieli milo i przytulnie
u kazdego jest sielanka i klotnie u nas na razie jest sama sielanka bo nie jestesmy ze soba caly czas

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
harcuje on mi chce rozwalić brzuch od środka prawie cały dzień isę gmera kopie i przeciąga MASAKRA julka była dużo spokojniejsza w brzusiu...
Ale fajnie ciekawe jakie to uczucie a masz zgage ?

bini6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 10:20   #247
sybillla
Zakorzenienie

nie zgagi nie mam za to w najmniej oczekiwanych momentach latam do kibelka bo ja mały fikołka zrobi albo kopniaka w pecherz przyłoży od razu mi się chce
Stary 2010-10-26, 10:30   #248
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
nie zgagi nie mam za to w najmniej oczekiwanych momentach latam do kibelka bo ja mały fikołka zrobi albo kopniaka w pecherz przyłoży od razu mi się chce
Nie zle rozrabia no bo niby mowia ze jak kobieta ma zgage w czasie ciazy to dziecko bedzie mialo zaraz po urodzeniu wlosy na glowie

Stary 2010-10-26, 10:56   #249
sybillla
Zakorzenienie

no z julką sie sprawdziło ale zgaga pojawiła sie później jak julka była większa i naciskała mi na żołądek koło 7-8 m-ca

właśnie nabyłam drogą kupna sałtkę śledziową i bułe

JEM JAK NAJĘTA!
Stary 2010-10-26, 11:05   #250
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
no z julką sie sprawdziło ale zgaga pojawiła sie później jak julka była większa i naciskała mi na żołądek koło 7-8 m-ca

JEM JAK NAJĘTA!
Smacznego ogladalam wczoraj pytanie na sniadanie i polozna opowiadala ze duzo daja cwiczenia na pilce wtedy bol jest mniejszy podczas porodu ciekawe czy to prawda

Edytowane przez bini6
Czas edycji: 2010-10-26 o 11:07
Stary 2010-10-26, 11:06   #251
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
cześć dziewuszki
padł mi laptop i nie mogę wizażować w domu, bo nie mam na czym ... jedynie w pracy zaglądam, a że ostatnio mam urwanie głowy to i tu nie za wiele czasu
a od czwartku robię malowanie dziś ostatnie poprawki i będzie koniec, już się nie mogę doczekac bo w mieszkaniu straszne pobojowisko
maluję z TŻtem, a między nami jak zwykle ... czasem sielanka, czasem latają noże

Karolina, to już niedługo TŻ przyjeżdża, fajnie
Sybilllo, to mały już pewnie szaleje w brzuszku byłam ostatnio u mojej przyjaciółki, prawie nie zdejmowałam dłoni z brzucha bo chłopczyk harcował jak najęty niesamowite uczucie ....

no właśnie, gdzie się podziewacie, reszto dziewczyn??
Aha czyli to ten remont planowany nareszcie. I jak wyszlo? Jaki kolor scian? Agison juz niedlugo usiadziecie w przyjemnym pokoju z dobra herbatka albo i lampka wina na oblanie

Wiecie co kupilam w zeszlym tygodniu herbate jablkowo, cynamonowo, rodzynkowa i pachnie mi swietami cale biuro a jak cudnie smakuje.

Cytat:

JEM JAK NAJĘTA!
Ja wlasnie zjadlam moj makaron z sosem kurkowym uwielbiam.
A mojej siostrze zostalo 2,5 tygodnia. Na swieta bedziemy miec nowego czlonka rodziny
Stary 2010-10-26, 11:16   #252
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

Wiecie co kupilam w zeszlym tygodniu herbate jablkowo, cynamonowo, rodzynkowa i pachnie mi swietami cale biuro a jak cudnie smakuje.
Ja wlasnie zjadlam moj makaron z sosem kurkowym uwielbiam.
A mojej siostrze zostalo 2,5 tygodnia. Na swieta bedziemy miec nowego czlonka rodziny
Ale fajnie sa powiedz mi bardzo czuc te rodzynki bo za bardzo ich nie lubie ale za to cynamon jablko uwielbiam

Zdecydowalam ze ide z bunią na maly spacerek bo mi sie nudzi na razie

Edytowane przez bini6
Czas edycji: 2010-10-26 o 11:25
Stary 2010-10-26, 11:24   #253
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bini6 Pokaż wiadomość
Ale fajnie sa powiedz mi bardzo czuc te rodzynki bo za bardzo ich nie lubie ale za to cynamon jablko uwielbiam
Bini rodzynki czuc bardzo delikatnie. Tak slodko pachnie
Taka mam
http://www.twinings.co.uk/shop/inter...nd-raisin.html
Stary 2010-10-26, 14:36   #254
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
Bini rodzynki czuc bardzo delikatnie. Tak slodko pachnie
Taka mam
http://www.twinings.co.uk/shop/inter...nd-raisin.html
Chyba sie skusze na ta herbatka jest dostepna w polskich sklepach?

Dziewczyny wlasnie mi siostra zadzwonila ze moze przyjedzie do domu na wszystkich swietych tylko bede musiala z tz zajechac po nia do Gorzowa ale by bylo super jakby przyjechala

Edytowane przez bini6
Czas edycji: 2010-10-26 o 14:39
Stary 2010-10-27, 08:02   #255
sybillla
Zakorzenienie

czesc dziewczynki ja po fryzjerze lekko odmieniona ale bez szaleństw

bini fajnie że siostra zjeżdża jak często sie widujecie?

a jak u was aurA?
Stary 2010-10-27, 08:14   #256
KarolinaK
Zakorzenienie

Bini nie wiem czy w Polsce mozna dostac niestety .
Ale fajnie ze siostra przyjezdza . A starsza czy mlodsza?
Ja moja jade odwiedzic 5 listopada na weekend i zobaczyc mojego siostrzenca. Mimo ze prawie codziennie rozmawiamy przez telefon to i tak bardzo za nia tesknie
Sybillla u mnie dopiero wychodzi slonce powoli ale mrozno dzis. Rano bylo -2. Wlosy farbowane czy podcinane?
Stary 2010-10-27, 08:21   #257
agison
Zakorzenienie

Karolina, ściany są w dwóch kolorach - sweet melon i mexican mosaic melon wyszedł bez problemu, a mozaiką malowałam wczoraj trzeci raz bo słabo kryła i takie jakieś pionowe pasy wychodziły, ale teraz już jest równo i wreszcie jestem zadowolona
ładnie wyszły te kolory, bo w porównaniu z białymi scianami sprzed malowania jest teraz tak ciepło i przytulnie, na zimę będzie jak znalazł do tego qpiłam dużo poduch i poduszek i już się nie mogę doczekac jak je porozkładam
zawsze to jakaś odmiana, a to dobrze robi człowiekowi

zazdroszczę Wam tych sióstr dziewczyny ja mam tylko kuzynkę, jest świetna, zwariowana i zawsze była dla mnie inspiracją, ale daleko mieszka rzadko się widzimy

Karolina, a nie pisałam Ci jeszcze jak Ci zazdraszczam miejsca zamieszkania musi być pięknie ... zawsze marzyłam o tych rejonach tylko chłodno ...

Sybilllo jedz na zdrowie
Bini słodkiego masz psiaka

aaaaa, zapomniałam napisać że melon jest taki jaśniutkożółty w ciepłym odcieniu, a mozaika ceglastopomarańczowa

!!! NAKARM PIESA !!!

Edytowane przez agison
Czas edycji: 2010-10-27 o 08:25
Stary 2010-10-27, 08:34   #258
sybillla
Zakorzenienie

agison świetne zestawienie!!

u mnie i lekkie podcięcie i farba zobaczymy jak się będą układać jak sama je sobie umyję i wysuszę

własnie wciągłam kanapurę z serem i pojemnik sałatki z pekińską i tuńczykiem jejku się najadłam
Stary 2010-10-27, 09:37   #259
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Karolina, ściany są w dwóch kolorach - sweet melon i mexican mosaic melon wyszedł bez problemu, a mozaiką malowałam wczoraj trzeci raz bo słabo kryła i takie jakieś pionowe pasy wychodziły, ale teraz już jest równo i wreszcie jestem zadowolona
ładnie wyszły te kolory, bo w porównaniu z białymi scianami sprzed malowania jest teraz tak ciepło i przytulnie, na zimę będzie jak znalazł do tego qpiłam dużo poduch i poduszek i już się nie mogę doczekac jak je porozkładam
zawsze to jakaś odmiana, a to dobrze robi człowiekowi

zazdroszczę Wam tych sióstr dziewczyny ja mam tylko kuzynkę, jest świetna, zwariowana i zawsze była dla mnie inspiracją, ale daleko mieszka rzadko się widzimy

Karolina, a nie pisałam Ci jeszcze jak Ci zazdraszczam miejsca zamieszkania musi być pięknie ... zawsze marzyłam o tych rejonach tylko chłodno ...

Sybilllo jedz na zdrowie
Bini słodkiego masz psiaka

aaaaa, zapomniałam napisać że melon jest taki jaśniutkożółty w ciepłym odcieniu, a mozaika ceglastopomarańczowa
Agison ja w moim mieszkaniu w Polsce robilam 6 lat temu remont . tez mam jedna sciane w innym kolorze (musiala byc bo po wyburzeniu sciany dzialowej okazalo sie ze wystaje ) - takim fajnym ceglisto pomaranczowym a reszta jasny kremowy
A moze chociaz zdjecie wstawisz kolorkow . No i juz niedlugo na tych poduszkach bedziesz mogla lezes cobie

A u mnie jest ogromna ilosc jezior, lasy wszedzie i skaly swieze powietrze, łosie i renifery no i Swiety Mikolaj troszke wyzej - ale i tak wiecej prezentow nie przynosi . Co mnie najbardziej cieszy z lokalizacji to ze przez ta sroga zime jest malo owadow i robakow, ktorych nie cierpie
Stary 2010-10-27, 09:44   #260
sybillla
Zakorzenienie

u mnie to znaczy gdzie??
Stary 2010-10-27, 10:13   #261
agison
Zakorzenienie

Karolina, to podobny zestaw kolorów wybrałaś żeby nie powiedzieć taki sam
fotkę postaram się zrobić, jak odnajdę kartę do aparatu w poremontowym bałaganie ciekawe tylko czy odda kolory bo z tym różnie bywa

teraz czeka mnie większe wyzwanie bo postanowiłam uszyć pokrowce na meble chory pomysł, wiem .... ale mam dwa fajne fotele i sofę z zupełnie innej parafii więc muszę coś z tym zrobić, zamówiłam już sobie książkę "Proste pokrowce na kanapy ... itd"
może być niezła zabawa, zważywszy na to że nawet z przyszyciem guzika do płaszcza mam problem

jeziora, lasy i skały, łosie i renifery czyli obcowanie z naturą, uwielbiam ...
to pewnie wynagradza nawet srogą zimę

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-10-27, 10:59   #262
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie to znaczy gdzie??
W kraju Nokii
A czy wyobrazacie sobie ze Nokia to jest male miasteczko tutaj i poczatkowo fabryka ta zajmowala sie wyrobem kaloszy (butów rolniczych) .

Cytat:
Karolina, to podobny zestaw kolorów wybrałaś żeby nie powiedzieć taki sam
fotkę postaram się zrobić, jak odnajdę kartę do aparatu w poremontowym bałaganie ciekawe tylko czy odda kolory bo z tym różnie bywa

teraz czeka mnie większe wyzwanie bo postanowiłam uszyć pokrowce na meble chory pomysł, wiem .... ale mam dwa fajne fotele i sofę z zupełnie innej parafii więc muszę coś z tym zrobić, zamówiłam już sobie książkę "Proste pokrowce na kanapy ... itd"
może być niezła zabawa, zważywszy na to że nawet z przyszyciem guzika do płaszcza mam problem

jeziora, lasy i skały, łosie i renifery czyli obcowanie z naturą, uwielbiam ...
to pewnie wynagradza nawet srogą zimę
Agison no to szyc bedziesz . Ja dzieki mamie wiem jak przyszyc guzik, skrocic spodnie czy dziure zalatac ale poza tym to z maszyna nie wiem jak bym sobie poradzila.
Ale praktyka czyni mistrza. I wiesz gdybym miala maszyne to sama bym sobie takie pokrowce uszyla, tak mnie tu zarazilas . Ale jesli chodzi o tego typu rzeczy to ja mam czesto slomiany zapal.

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2010-10-27 o 11:20
Stary 2010-10-27, 11:01   #263
bini6
Wtajemniczenie

Agison kolorki musza byc ciekawe bardzo bym chciala zobaczyc fotke bo moze mi podpowiedza jak ja mam pomalowac swoj wlasny pokoj bo zupelnie nie mam pojecia a jesli chodzi o psiaka dziekuje jest kochana z tz mowimy ze na razie to nasze dziecko swiry totalne ale ona jest taki pieszczoch uwielbia jezdzic autem zawsze jak z nami jedzie to ja musze chodzic sama wszedzie bo tz zostaje z nia w aucie zeby nie byla sama nic nie zrobi i bedzie grzecznie czekac ale on jej samej nie zostawi niestety przy moim psiaku ja schodze na drugi plan i obawiam sie ze tak bedzie jak bedzie dziecko ale tak powaznie to wiadomo dziecko bedzie dla nas najwazniejsze
a z tymi pokrowcami fajny pomysl moja mama tez kiedys uszyla i super to wyglada a z uszyciem wierze ze sobie poradzisz

Karolina siostra starsza ja jestem najmlodsza niestety moj entuzjazm byl przed wczesny siostra jednak nie przyjezdza zazwyczaj widzimy sie raz na pol roku ale teraz nie bedziemy widziec sie dluzej zazdroszcze ci tych lasow jezior tez uwielbiam fajnie je spotkasz sie z siostra nacieszcie sie soba ja za moja tez tesknie pomimo ze tak jak ty tez rozmawiam z nia codziennie

Sybilla zmiana fryzurki zawsze kobietom poprawia humor jak bys mogla pokaz fotke

Edytowane przez bini6
Czas edycji: 2010-10-27 o 11:05
Stary 2010-10-27, 11:46   #264
agison
Zakorzenienie

Bini, serio Twoja mama szyła? o qrczę, czyli to jest wykonalne
bo poszłam z tym pomysłem do krawcowej, ale babka ostudziła mój zapał powiedziała że to się nie opłaca, że trzeba zrobic jakieś projekty na papierze, drogi materiał i inne takie blablabla
a maszyny też nie mam ... pożyczę od kogoś, prawdopodobnie padnie na ojca TŻta, bo on ma muszę to zrobic jak najszybciej, bo też mam słomiany zapał

to obfocę ściany i wstawię ale chyba w weekend dopiero, bo do takich fot to światło dzienne by się chyba przydało

Karolina, a macie też zawody w rzucanią Nokią, no nie? i parę fajnych rodzimych zespołów
a przystojni tam u Was faceci?

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-10-27, 11:58   #265
sybillla
Zakorzenienie

pewnie większość to niebieskoocy blondyni
Stary 2010-10-27, 11:59   #266
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Bini, serio Twoja mama szyła? o qrczę, czyli to jest wykonalne
bo poszłam z tym pomysłem do krawcowej, ale babka ostudziła mój zapał powiedziała że to się nie opłaca, że trzeba zrobic jakieś projekty na papierze, drogi materiał i inne takie blablabla
a maszyny też nie mam ... pożyczę od kogoś, prawdopodobnie padnie na ojca TŻta, bo on ma muszę to zrobic jak najszybciej, bo też mam słomiany zapał

to obfocę ściany i wstawię ale chyba w weekend dopiero, bo do takich fot to światło dzienne by się chyba przydało

Karolina, a macie też zawody w rzucanią Nokią, no nie? i parę fajnych rodzimych zespołów
a przystojni tam u Was faceci?
A prawda sa tez i sa tez zawody "Kto dluzej wytrzyma w saunie" podczas ktorych w lipcu zmarl jeden Rosjanin . Tak kilka zespolow tez jest znanych
Agison faceci sa okropni . Nie sa wcale przystojni .
Stary 2010-10-27, 12:04   #267
agison
Zakorzenienie

o qrczę, zmarł fajne zawody ... ale ostatnio jakiś pływak też zmarł, bo woda w zatoce miała 30 stopni i dostał chyba zawału
a ja tak lubię ciepełko ... ale jak widać za ciepło też nie jest dobrze

nie są przystojni? buuu .... a ja tak jak Sybillla myślałam że sami niebieskoocy blondyni na wakacjach poznałam kilku naprawdę nieźle wyglądających z tamtych okolic, szczupli, do tego mieli dredy fajowo wyglądali, ech. Ale ja TŻta przecież mam

a chodzą w tych kaloszach od dawnej Nokii?

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-10-27, 12:14   #268
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
o qrczę, zmarł fajne zawody ... ale ostatnio jakiś pływak też zmarł, bo woda w zatoce miała 30 stopni i dostał chyba zawału
a ja tak lubię ciepełko ... ale jak widać za ciepło też nie jest dobrze

nie są przystojni? buuu .... a ja tak jak Sybillla myślałam że sami niebieskoocy blondyni na wakacjach poznałam kilku naprawdę nieźle wyglądających z tamtych okolic, szczupli, do tego mieli dredy fajowo wyglądali, ech. Ale ja TŻta przecież mam

a chodzą w tych kaloszach od dawnej Nokii?
Oni tutaj farbuja sobie wlosy . A ja u mezczyzny tego nie toleruje . Dziewczyny - Ci przystojniejsi, niebieskoocy blondyni sa u sasiadow z za zachodniej granicy , czyli pewnie Agison tych spotkala
Stary 2010-10-27, 12:38   #269
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Oni tutaj farbuja sobie wlosy . A ja u mezczyzny tego nie toleruje . Dziewczyny - Ci przystojniejsi, niebieskoocy blondyni sa u sasiadow z za zachodniej granicy , czyli pewnie Agison tych spotkala
rozumiem że farbują zanim osiwieją? oj, to mi się też nie podoba ... u nas widziałam jednego czy dwóch takich facetów i jestem zdecydowanie na nie

masz rację, tamci byli "z zachodu" ale myślałam że na Północy to wszyscy tacy "ikeowi" są ech, szkoda ... lubię blondynów, a jak na złość raczej bruneci mi się trafiają

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2010-10-27, 13:56   #270
KarolinaK
Zakorzenienie

No wlasnie farbuja i to mlodzi mezczyzni .

Dziewczyny czy znacie ser Halloumi? Kupilam ostatnio i nie wiem jak sie go przygotowuje . Pamietam ze Nigella kiedys cos z nim robila. A kupilam bo kolezanka mowila ze inna kolezanka zrobila z nim pyszna salatke tylko ze nie wiem jak.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości