|
|
#241 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Woda pokrzywowa, woda brzozowa?
dziewczyny, podacie sklad chemiczny tych wod? alkohol i ekstrakt tylko?
mam b. wrazliwa skore glowy, ale strasznie slabe i przetluszczajace sie wlosy i zalezy mi na wzmocnieniu ich. nie moge myc glowy szamponem, bo dostaje swedzawki. uzylabym wody pokrzywowej albo brzozowej, ale boje sie. prosze, doradzcie cos. |
|
|
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
Wklejam skład z KWC, bo buteleczkę wyrzuciłam po przelaniu.
Skład: alcohol denat., betula verrucosa extract, glycerin, ethylparaben, aqua https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...a-brzozowa.htm nie jestem pewna czy ten alkohol nie podrażni dodatkowo Twojej skóry.. |
|
|
|
|
#243 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje, faktycznie alco moze podraznic.. ech..
|
|
|
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Zachęciłyście mnie
Zaczynam się rozgladać za wodą brzozową.Nawet miałam taki pomysł, żeby uzyć soku z brzozy ale jakaś dziewczyna napisała, że alko musi byc, żeby składniki wnikały, więc już nie kombinuję
|
|
|
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
Używam wody brzozowej od tygodnia, muszę przyznać, że znalezienie tego specyfiku nie było łatwe
Panie w kioskach, aptekach i małych osiedlowych sklepikach patrzyły na mnie jak na przybysza z obcej planety, jedna z nich nawet nie była na tyle uprzejma, by grzecznie odpowiedzieć mi, że nie ma czegoś takiego w swojej ofercie, zamiast tego warknęła, że chyba urwałam się z choinki, bo wodę brzozową stosowało się i owszem, ale 20 - 30 lat temu ![]() W końcu wodę brzozową znalazłam na stronie internetowej doz. Stosuję ją co drugi dzień, oczywiście nie spodziewam się natychmiastowego porostu włosów, ale mam wrażenie, że lekko przetłuszcza moje włosy Wiem, że jest wytwarzana na alkoholu, dlatego pytam się was Drogie Wizażanki, czy istnieje taka możliwość ? Jeżeli nie to w takim razie winowajcą jest szampon Dermena, który również stosuję od niedawna ...
|
|
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
Ja rowniez zostalam zmotywowana i zakupilam taka wode pokrzywowa ale z dodatkiem kasztanow no wynalazek niesamowity przynajmniej jak dla mnie.
Slyszala ktoras o takiej wodzie.??
|
|
#247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdzie kupiłaś tą wodę i przede wszystkim, czy są jakieś efekty ?
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
Przyczajenie
|
Woda pokrzywowa z dodatkiem kasztanów
gdzie ją można dostać?
|
|
|
|
|
#249 |
|
Rozeznanie
|
Od dziś jestem posiadaczką wody pokrzywowej barwa w szklanej butelce
Będę wcierać po każdym myciu. Mam nadzieje ze zmniejszy wypadanie i włosy nie będą się tak przetłuszczac
|
|
|
|
|
#250 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
od dziś znów zaczynam stosować wodę brzozową i zamierzam wytrwać w używaniu dłużej niż ostatnim razem (miesiąc)
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie !
ostatnio widzialam w kiosku wodę brzozowa i sie zasanawiam czy czasem nie kupić:P była w takiej szklanej buteleczce. a teraz patrzę na doz jest w mgiełce... wiec która będzie lepsza na moje ostatnio strasznie wpadajace dlugie wlosy..?
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
ja ostatnio weszlam do rossmanna i zobaczylam na polce z kosmetykami do wlosow wode brzozowa w pollitrowej butelce a ze byla tania to ja wzielam do przetestowania
alkohol nie jest na pierwszym miejscu w skladzie, zapach jest znosny ale potem nawet go nie czuc bo szybko sie ulatnia. Ja wcieram ja w skore glowy wylewajac troche tej wody na wacik, wiadomo na wlosy u nasady tez sie troche dostanie tego, zauwazylam ze moje wlosy dluzej sa swieze i sa bardziej uniesione u nasady, uzywam jej od kilku dni codziennie bo wlosy myje codziennie. Jak na razie jestem zadowolona, wysuszenia jeszcze nie zauwazylam bo to za szybko, ale mam nadzieje ze cos takiego nie bedzie mialo miejsca, ja ze swojej strony polecam ten specyfik
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
wiesz co, ta rossmannowska woda brzozowa to jakas nowosc, nie wiem czy w kazdym rossmannie mozna ja znalesc, sadze ze predzej czy pozniej tak
ja zakupilam ja w krakowie, w rossmannie przy biprostalu, stoi przy kosmetykach do wlosow. Zaplacilam 6zl, bo promocja byla.
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez ją widziałam i zastanawiam się nad kupnem. Była w fajnej dużej butelce, ale pytania jak tam z tym roztworem brzozy, ile tam tej brzozy jest naprawdę.
|
|
|
|
|
#257 |
|
Konto usunięte
|
Ta Rossmannowska woda brzozowa to Isana Birken-Haarwasser, stoi przy odżywkach Isany
Kosztuje 5,99/500 ml. Wczoraj kupiłam, dziś stosowałam po raz pierwszy
|
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj mój pierwszy raz w wodą brzozową
|
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
I jak wrażenia?
Ja też dziś pierwszy raz używałam wody brzozowej z Barwy w mgiełce i po kilku minutach miałam dziwne uczucie mrowienia na skórze głowy.. W składzie ma alkohol na pierwszym miejscu i zapach tragiczny, podobny jak woda pokrzywowa z tej samej firmy. Ciekawe czy cos da
Edytowane przez Hermit Czas edycji: 2010-10-11 o 12:34 |
|
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() W sobotę kupiłam wodę brzozową w Rossmanie - duża butla za niecałe 6zł, z Isany. Dziś aplikowałam drugi raz - przelałam do opakowania po kuracji z Joanny i docieram bez problemu do sklapu. Na początku troszkę szczypie i ostro daje alkoholem po nosie, ale szybko się ulatnia. Pierwszy raz nałożyłam wieczorem na suche włosy, dziś rano umyłam i nałożyłam na wilgotne - i chyba ta opcja bardziej mi pasuje. Mam nadzieję, że nie obciąży to włosów? Liczę na ograniczenie wypadania i przetłuszczania, bo z tym obecnie walczę.
|
|
#261 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#262 |
|
Rozeznanie
|
No patrz, a mi tak sunie takim czystym spirytem, że koniec świata
Ale to dosłownie chwilka - utlenia się i zostaje fajny, świeży zapach. Rzeczywiście, nie obciążyła mnie, a wręcz dzisiaj, kiedy zazwyczaj włosy już były kaput, jest nieźle ![]() Niech mi tylko jeszcze przestaną wypadać..
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
jestem zakochana w wodzie brzozowej
na moje włosy działa wprost imponująco, jestem zachwycona
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Witam , dziewczyny
![]() Mam pytanie dla kogos kto dlugo stosuje wodę brzozową PS. (nie czytalam calego forum ) Czy zauwazylyscie szybszy wzrost wlosow ? :P
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
Widzę dużo nowych baby-hair, jednak moje włosy z natury rosną dosyć szybko, nigdy ich nie mierzyłam więc w tej kwestii nie mogę się wypowiedzieć.
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Aha .. w takim razie moge kupic tą wode, w sumie jest tania, co mi tam ;]
|
|
|
#267 |
|
Rozeznanie
|
Ja znalazłam wode brzozowa z schleckerze i właśnie wtarłam ją za pomocą wacika
Zastanawiam się nad kupnem ampułek przeciw wypadaniu ale wiem, ze trochę one kosztują a może taki specyfik dosłownie za pare groszy jednak pomoże bo strasznego problemu nie mam ale denerwuje mnie, że za każdym razem na grzebieniu lub w wannie znajduje tyle włosów Mam wode firmy Malwa, taka w szklanej buteleczce. Śmierdzi jak cholera alkoholem
|
|
#268 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
to mi się podoba! zielarski sklep zapewne... może doda brązowego kolorku ![]() PS. chcę karmelowy odcień, woda brzozowaa będzie ok? <wymyśliła> |
|
|
|
|
|
#269 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, co ile stosujecie wodę brzozową/ pokrzywową
?
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Codziennie wieczorem.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

Zaczynam się rozgladać za wodą brzozową.
Panie w kioskach, aptekach i małych osiedlowych sklepikach patrzyły na mnie jak na przybysza z obcej planety, jedna z nich nawet nie była na tyle uprzejma, by grzecznie odpowiedzieć mi, że nie ma czegoś takiego w swojej ofercie, zamiast tego warknęła, że chyba urwałam się z choinki, bo wodę brzozową stosowało się i owszem, ale 20 - 30 lat temu 
Wiem, że jest wytwarzana na alkoholu, dlatego pytam się was Drogie Wizażanki, czy istnieje taka możliwość ? Jeżeli nie to w takim razie winowajcą jest szampon Dermena, który również stosuję od niedawna ...

gdzie ją można dostać? 

Włosomaniaczka