Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-29, 10:06   #241
karola_sz
Rozeznanie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Ja już starania mam z głowy. Teraz tylko dla przyjemności będzie . Dwójeczka mnie satysfakcjonuje, wpadek nie planuję, fabryka zamknięta. Poza tym stara już jestem i coraz częściej się sypię

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:09   #242
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

helooo
adicted ja tez przylaczam sie to zachwytów nad zdjeciami, dla mnie to z miska a wlasciwie w misce bomba

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość
Ja już starania mam z głowy. Teraz tylko dla przyjemności będzie . Dwójeczka mnie satysfakcjonuje, wpadek nie planuję, fabryka zamknięta. Poza tym stara już jestem i coraz częściej się sypię
karola uwielbiam te Twoje teksty
Stary 2010-07-29, 10:15   #243
brzoskwinia82
Zadomowienie

addicted - super zdjęcia, a to ostatnie łał
kalka, nie zauważyłam uczulenia na nic innego, słoiczki już dawałam różnorodne (choć ich nie lubi to zawsze na siłę coś tam zjadał) i żadnych złych reakcji, jedynie to mleko. żółtka jeszcze nie dawałam. Za pierwszym razem jak jeszcze piersią karmiłam dałam raz mleko Hipp - to dopiero była masakra - pisałam wam że mu spuchły uszy - i też były te czerwone plamy na buźce. Teraz po bebilonie zwykłym uszy ok ale plamki są...
fajnie by było się spotkać znowu na poczekalni
zebra - ruch glizdy powala
Patka mi się wydaje że smak inny i jej nie podchodzi bo się przyzwyczaiła do tamtego. A można tak mieszać dwa różne mleka
u nas też po bebilonie ha zielone kupy i to cieeeemne
wyderka a ja bym bardzo chciała druga córeczkę
co do biustu to mam nieco mniejszy niż przed ciążą a może takie mam wrażenie bo z deczka zwiski sie zrobiły chociaż nie jakieś masakryczne. ale kupiłam krem do biustu z eveline i powiem wam że tak jakby coś się poprawiało (albo sobie wmawiam )
Kamyk... nieźle Ci wyobraźnia w nocy pracuje ja też czasem się budzę w nocy i szukam synka w naszym łóżku a on w swoim albo na odwrót
a czemu się zastanawiasz nad drugim dzidziusiem?
youyou może też się spotkamy na poczekalni, wiem że dwójka małych to ciężko może być, ale wolę to naraz jakoś się przemęczyć i lepiej dzieci się chyba chowają - choć pewnie nie ma reguły

u nas nocka taka średnia, mały się wybudzał dość często, przewracał się przez sen na brzuch i to go wybudzało...
dzisiaj w miarę ładna pogoda, słonko świeci więc po następnym karmieniu idziemy na spacerek nareszcie

brzoskwinia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 10:30   #244
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez bardotka_a Pokaż wiadomość
U nas na Bebilonie też są zielone, podobno to norma
Patrycja jadła Bebiko na początku bo jadła je w szpitalu i miała mega zaparcia, na to trzeba uważać, u nas bardzo dobrze sprawdziła się Humana i żałuję, że Ci lekarze kazali nam odstawić i zrobili mętlik w głowie
No właśnie to nie jest chyba norma... Bo np dziecko mojej koleżanki robi normalne... Poza tym zielone kupy oznaczają, że coś jednak nie pasi brzuszkowi...
No nie wiem sama. Zobaczymy za jakiś czas. Ogólnie zmianę znosi dobrze - nic nie boli. Z zaparciem też nie ma problemu.
Dzisiaj już je prawie że normalne pocje.

Cytat:
Napisane przez oliviaoO Pokaż wiadomość
jadę zaraz do carrefour'a póki jest promocja pampersów nie wiem czy któraś o tym pisała bo nie doczytałam jak nie to może się powtórzę ale 40,98zł za paczkę do 2 sierpnia
A ja byłam w poniedziałek w carefurze i były pampki po 50 zł... Więc kupiłam w rossmannie.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:22   #245
karola_sz
Rozeznanie

U mnie tak: dzieciaki na spacerze z babcią, leczo z kabaczkiem pyrkoli w garnku, mąż wyprawiony do pracy. I co teraz? I hailajf. Wpadnie któraś na kawkę?

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:38   #246
aldii
Zakorzenienie

Youyou "hciałabym mieć różnicę 2-3lat, nie więcej. Na razie sobie tego nie wyobrażam ale wiem że jak teraz się nie zdecydujemy to później coraz gorzej, a najmłodsi nie jesteśmy..." - no wlasnie tylko to mnie motywuje do myslenia o 2 dzidzi....
Olivia ty jeszcze "mlodka",to mozesz sobie zrobic przerwe 8 lat.U mnie za 8 lat bylo by juz raczej po zawodach
Karola
PatkaM jak zanioslam do szpitalnego labka kupe Lu na pasozyty,to kierownik jak mu mowilam,ze ona robi na zielono,powiedzial - ale to nic nie szkodzi,do roku czasu to jest normalne i kazal sie tym nie przejmowac

Moje dziecko nie spi od 7

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2010-07-29 o 11:39
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:40   #247
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie tak: dzieciaki na spacerze z babcią, leczo z kabaczkiem pyrkoli w garnku, mąż wyprawiony do pracy. I co teraz? I hailajf. Wpadnie któraś na kawkę?
Ja chętnie
U mnie też już porobione i jakoś się nudzę, nawet już poćwiczyłam dzisiaj (kondycja jak u staruszki) wózka nie mam, pojechał z tż do pracy pójdziemy później na spacerek, nawet nie mam co sprzątać...

idę poczytać pudelka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-29, 11:44   #248
aldii
Zakorzenienie

Bardotka jak sie nudzisz to wpadnij do mnie posprzatac
Stary 2010-07-29, 11:45   #249
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Moje dziecko nie spi od 7
O kurczaki, Lu imprezuje

moja dziś dzień śpiocha a jak nie śpi to wyrywa mi kudły

już ma teorię na ten temat tylko ja w tym domu mam włosy, teżetowi się już łysieje Patrycja też prawie nic i dlatego z zazdrości moje wyrywa, musimy być podobni do siebie

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
bardotka jak sie nudzisz to wpadnij do mnie posprzatac :d
:d
Stary 2010-07-29, 11:45   #250
malinka118
Rozeznanie

Na 2 leci właśnie program wychować maluszka - o 3 różnych koncepcjach postepowania z maluchami.

Widziałam śliczne panienki i dżentelmenów, dla wszystkich buziaczki.

Zeberko spóźnione wsystkiego najlepszego dla Piotrusia.

My już więcej dzieci nie planujemy i mam nadzieję, że wpadka też się nie przydarzy. Mam taką różnicę jak chciałam 3,5 roku i oceniam ją bardzo dobrze. Zobaczymy jak będzie później. Podziwiam mamy, które maja małą różnice 1,5 - 3 lat. Jest to straszny zapieprz na początku, ale dzieci są prawie jak rówieśnicy.

Elacia trzymam kciuki za szybką ciążę
Co do staników to Kamyk chyba ma rację. Ja zawsze nosiłam 80d, teraz mam 80f, a ze stronki, którą podała kamyk wychodzi mi 75 H. Muszę poszukać jakiegoś w tym rozmiarze i przymierzyć.

Olafek dalej u dziadków i nawet nie ma czasu z nami przez telefon rozmawiać, a ja tęsknię. Dzisiaj jedziemy do niego bo ma imieniny i zrobił przyjęcie i nas zaprosił, ciekawe czy nie będzie chciał jednak z nami wracać.

Mi dzisiaj nie spala od 3 do 6.30, ząb wyłaził i rano padłyśmy razem i spałyśmy do 9 - to się nigdy nie zdarza. Mamy więc jednego zęba dolna lewa jedynka

Bardotka zapraszam na sprzątanie do mnie, bo mam strasznego lenia, a łazienka wzywa po sprzątaniu czeka late i szarlotka z bezą własnego wypieku

Edytowane przez malinka118
Czas edycji: 2010-07-29 o 12:04
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:45   #251
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
PatkaM jak zanioslam do szpitalnego labka kupe Lu na pasozyty,to kierownik jak mu mowilam,ze ona robi na zielono,powiedzial - ale to nic nie szkodzi,do roku czasu to jest normalne i kazal sie tym nie przejmowac
No teraz to ja już wiem, że nic nie wiem...
Jak już zaczełam dawać to bebiko to narazie przy tym pozostanę.

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-29, 11:49   #252
addicted to wizaz
Zadomowienie

Karola, Zebra, Pantee, Aldii, Wyderka, Kamyk, Youyou, Blonde, Elcia, Tajgabajga, Brzoskwinia za komplemenciki
Zebra
Twoja "glizda" też jest niezła
Pantee
za szczepienie
Aldii
no dorwał się do ciasta zanim zrobiłam zdjęcie, co mogłam to mu zabrałam z buzi, ale coś tam zdążył posmakować. Michał na 6 urodzinki też miał kawałek ciasta do zdjęcia ale ograniczył się tylko do paciania ręką, a Maciek od razu się dorwał
mam nadzieję, żu uda się Wam spotkać z Gosbaj
Patka
my cały czas na Bebilonie, u nas trochę słabiej ostatnio jadł z butli, ale to może przez upały, zmianę na Bebilon 2 i dlatego że zamiast 2x podawałam butlę tylko raz (w nocy zamiast butli jest cyc)
Kamyk
może się za bardzo martwisz o Paulinkę i dlatego takie dziwne sny, ale najważniejsze że to tylko sny a nie rzeczywistość
Cytat:
za późno przeczytałam, bo właśnie skończyłam pić kawkę, a Maciek skończył rwać gazetkę Selgrosa i dobiera się do mojego fotela komputeroweo

Aldii współczuję z nie spaniem, u nas dłuższe przerwy robi sobie raczej pod wieczór, wczoraj nie spał od 15 do 19.40
....................

my już po szczepieniu na żółtaczkę, Maciek trochę popłakał i nie było tragedii bo nawet nie musiałam dawać cyca Od 10 czerwca przybrał 700 gram i teraz waży 7700 gram i urósł o 4 cm czyli do 67 cm

Co do wyników morfologii to myślałam, że już nie będziemy podawać żelaza, ale dr zdecydowała inaczej i jeszcze przez miesiąc mamy ciągnąć kurację Samo Ferrum nie jest złe, ale wit. B6 i kwas foliowy to paskudztwo którym synek pluje
Na moje oko wyniki nie są złe bo HGB wzrosło z 10,6 do 11,4 a żelazo z 64,1 do 67, no ale nie będę z nią dyskutować.

Co do starań to nam raczej 2 wystarczy, choć tż czasami coś wspomina o 3 a jeszcze jakiś czas temu nie chciał słyszeć o 2. Za to mi się już 3 jakoś nie bardzo widzi
addicted to wizaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 11:57   #253
aldii
Zakorzenienie

Mamuski wlaczcie sobie tvp 2 !!!!!
Stary 2010-07-29, 12:00   #254
oliviaoO
Rozeznanie

Patka bo ta promocja dopiero od wczoraj jest
pojechałam z TŻ, miałam kupić 2 paczki ale ostatecznie wzięliśmy 4 to na miesiąc jest spokój

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:09   #255
malinka118
Rozeznanie

Aldii oglądałaś TVP2?Pierwsza metoda ta z lat 50 to masakra jak dla mnie. Biedne dzieciaczki. Mnie najbardziej odpowiada 2 Spoksa.
malinka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:16   #256
azzis
Zakorzenienie

Ale śliczne te Wasze maluszki
addicted Maciuś na ostatnim zdjęciu super pozycja no i jaki on jest łysolek fajny taki za wagę i wzrost.
zeberko - fajna ta Twoja gąsienica a masz jakieś przepisy na te obiadki? czy sama będziesz robiła "z głowy"?
Kancia Tomcio super chłopaczek i te niebieściutkie oczka...
karola_sz Adaś śliczny - chyba jak wszystkie Adasie
brzoskwinia witaj w klubie czyli będziemy (mam nadzieję) razem udzielały się na jakimś kolejnym wątku dla mamusiek. My też za pół roku będziemy działać

No a jeśli chodzi o powrót do pracy, to miało być tak fajnie, ale nie jest i raczej nie będzie Do pracy mam wrócić za 2 tyg. i aż mnie skręca jak sobie pomyślę.

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 12:56   #257
addicted to wizaz
Zadomowienie

Malinka za ząbek i udanego przyjęcia imieninowego
Azzis
ja wracam już w poniedziałek

Stary 2010-07-29, 14:31   #258
zebra666
Zakorzenienie

Dziękujemy za komplementy i spóźnione życzenia

U nas było tak ładnie, że spacerek zaliczony

Mały mi robił kupy na wszystkim i po wszytskim zielone i przestałam sie tym martwić. Od niedawna zaczął robić inne- od żółtych, przez troszke zielonkawe do kolorowych. Musi się dziecka układ trawienny przerzucić na inne pokarmy, przystosowac i będzie ok

Ale ogółem fakt faktem dziecko nie lubi zmian smaków, bo ma już wyrobiony swój smak.

Patka jak zaczniecie na całego jeść inne reczy to zobaczysz mleczka mniej będzie schodziło

Może ja przesadzam ale akurat mleko mleku dla mnie nie równe. Dla mnie to jak zjeść kurczaka a schaba czy wołowe Droższe znaczy lepsze w tym wypadku... ale to ja tak uważam Sama nie należe do zamożnych raczej życie z dnia na dzień ale na tym małym wrzaskunie nie umiem oszczędzać... Na nas wychodzi mi doskonale na nim nie potrafie... Próbowałam myślałam o zmianach mlek, Pampersów i wszystko było nie wypałem... Zaparcia, pieluchy zmieniane co jedno ssikanie...
Karzdy ma prawo robić jak chce przecież, tylko to mieszanie mlek różnych napewno nie jest dobre. Mi lekarka 1 z 2 Bebilonu mówiła żeby nawet nie mieszać a zastępować jakieś posiłki z 1 tym 2gim.

Kamyk musze pomierzyc porządnie następnym razem i znajde swój rozmiar Ja z forum o cyckonoszach na wizazu dowiedziałąm się, że pod biustem powinnam mieć 65 a miska D... zobaczymy jak będzie w praktyce

Addiced dziwne to... My skończyliśmy kurackje żelazem jak miał HGB 11,3 reszte już załatwia jedzonko u nas... Wogóle ja krótko dawałam mu żelazo, bo miał mega zaparcia... jak zaczął jeść mięso w połowie 5 msc odstawiłam żelazo i głównie jedzonko tak poprawiło wyniki. Może jakaś nadgorliwa Ci się trafiła?

Malinka gratuluję zębuszka!

Azzis mam... i z głowy

http://www.przepisydladzieci.webpark.pl/5.htm

http://parenting.pl/kulinarnie/1050-...emowlat-2.html

http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka.html

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-07-29 o 14:36
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 14:42   #259
aldii
Zakorzenienie

Malinka widze,ze i ty ogladalas te "cuda".Dobrze,ze wlaczylam na sama koncowke
za zabka
dla Olafka w dniu imienin
Addicted Lu tez dostala na swoje "6" malego torta i pol swieczki
za sczepienie. za wage i wzrost

Lu zasnela na cale 15 min i dalej szaleja

Wreszcie wychodzi troszke slonko,to moze uda nam sie z Gosbaj spotkac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-29, 14:48   #260
blonde_hair
Zakorzenienie

Addiceted za szczepienie i pomiary

Aldii to faktycznie Lu dlugo nie spała w dzien? Teraz pewnie padła i odsypia?

Elcia udanych staran o dzidziusia? Szybciutko

Zebra ooo dzieki za linki z przepisami- pewnie z czegos skorzystam, bo chyba zaczne tez troszke sama robic małemu

Azzis no ciezke sa powroty...ale niestety co zrobicTrzymam kciuki

Karola to faktycznie mialas hajlajf

Malinka za zabek

Wczoraj wyciagnełam mój strój do pracy...za tydz powrót i stwierdziłam, ze juz musze, bo jak bedzie za maly, to musiałabym zadzwonic i zamówic...ociagałam sie z tym, bo nie spieszy mi sie do pracyale ubrałam i jest o dziwo dobry...musze jeszcze wyprac i jestem gotowa

Bylismy na zakupach i obkupilismy sie w pampersy...na miesiac nam wystarczy
Stary 2010-07-29, 14:59   #261
addicted to wizaz
Zadomowienie

Zebra zastanawiałam się nawet czy wykupić receptę i podawać mu to żelazo, ale w końcu stwierdziłam, że jeszcze niechcący się wygadam, że olałam jej zalecenia i będzie chryja. Też mi się wydaje że jedzonko powinno załatwić sprawę, bo w końcu Maciek je już mięsko i od niedawna żółtko

Azzis, Blonde, Aldii

A w ogóle to wpadłam się pochwalić, że idzie nam 2 dolna jedynka Myślałam, że może synuś tak marudzi po szczepieniu, ale na wszelki wypadek zajrzałam do pysia a tam powoli wychodzi kolejny zębolek

Stary 2010-07-29, 15:01   #262
aldii
Zakorzenienie

Blonde no wlasnie nie.Lezy i bawi sie zyrafka...nie wiem kiedy zasnie
Addicted
Stary 2010-07-29, 15:47   #263
zebra666
Zakorzenienie

Addiced ja bym nie podawała już jednak... Skoro je mięsko to najwięcej żelaa tam właśnie znajdzie. U nas niby ok po żelazie a jednak to ciężki środek... potem miał dziwne kupy bardzo długo, bo zaburzyło mu to flore bakteryjną w jelitach... Dlatego ja podawałam do momentu aż zaczął jeść mięsko. Jakas chora baba taka piękna hemoglobina i wzrost żelaza...

Piotruś dzisiaj jest nawet w miare właśnie śpi, bo zeżarł cały duży słoiczek deserku- jakiejś kaszki z owocami z tropikalną nutą.

Stary 2010-07-29, 16:05   #264
aldii
Zakorzenienie

Dziewczyny a uzywacie jeszcze konika z FP.U nas poszedl w odstawke z m-c temu,moze troche dluzej.Stwierdzilam,ze jeszcze troche i Lu bedzie od niego glucha

Edytowane przez aldii
Czas edycji: 2010-07-29 o 16:27
aldii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 16:12   #265
zebra666
Zakorzenienie

Aldii Piotruś z nim spał ale wyłączonym, a jak mu włanczałam to kładłam go na przewijaku a Piotruś nyny w łóżeczku ja go już na all sprzedałam za 46 zł tak, że nieźle.

Stary 2010-07-29, 16:49   #266
aldii
Zakorzenienie

Lu zasnela po 16 i oczywiscie juz nie spi
Stary 2010-07-29, 16:53   #267
lila12
Zadomowienie

Witajcie kochane ależ się stęskniłam!!!!!! Wróciliśmy dziś mega wypoczęci, Bartuś był mega grzeczny, dzielny, uśmiechnięty cały czas - jestem z niego dumna! I był ulubieńcem wszystkich. A ja wreszcie się wyspałam i naprawiłam zdrowie - było cudownie, wrzucę zdjęcia, jak się ogarnę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-29, 17:17   #268
bardotka_a
Wtajemniczenie

Elcia to ja już wiem, dlaczego napisałaś, że nie masz czasu na wizaż
Życzę Ci aby jak najszybciej w brzuszku pojawiła się fasolka
Czekamy w takim razie na pierwsze USG braciszka lub siostrzyczki, bobasa zimowego 2010

Lilla witaj, fajnie, ze wypad się udał

Malinka jejku, aż mi ślinka leci na te twoje kulinarne cuda, mogłabym za nie posprzątać

Przyszły puzzle, ale nie chce mi się ich myć bo jest ich za dużo i są ogromne

dostaliśmy rachunek za wodę niedopłata ponad 1000 zł za 3mc orientujecie się może ile kubików (bo to chyba w tym się liczy) zużywacie na 3 ew 4 osoby w miesiącu?, mamy największe zużycie wody na całej klatce a tu są rodziny nawet z 3 dzieci takich starszych...

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

gianna, suszia widzę, że podczytujecie jesteście mamusiami zimowych bobasów 2010? może się dołączycie?

Edytowane przez bardotka_a
Czas edycji: 2010-07-29 o 17:15
bardotka_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 17:21   #269
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

BARDOTKO no nie chcemy duzej roznicy miedzy dziecimi a maly jest grzeczy ale ciagle sie z mama chce bawic nawet na macie no ale tak jest od kad z pl wrocilam nauczyly babcie i ciocie nosic na rekach i teraz ja mam z nim
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-29, 17:23   #270
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
BARDOTKO no nie chcemy duzej roznicy miedzy dziecimi a maly jest grzeczy ale ciagle sie z mama chce bawic nawet na macie no ale tak jest od kad z pl wrocilam nauczyly babcie i ciocie nosic na rekach i teraz ja mam z nim
no bo tak to jest, babcie nauczą a później i tak mamusia prawie cały dzień musi spędzać z dzieckiem

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości