|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Yasmin - zbiorczy
Ja chcę zmienić na harmonet ze względu na to, że ma małą zawartość hormonów i słyszałam dużo pozytywnych opinii o tych tabletkach. Boję się, tylko, że nic się nie zmieni.
Marsenia, rezygnowałaś po harmonecie z tabletek całkowicie, czy bierzesz jakieś inne?
|
#242 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() jestem tu nowa i sie zaczytalam bo zamierzam brac yasmin za kilka dni i troche sie boje kiedys bralam diane 35 i to byl koszmar!!!!! ![]() mercilon byl ok a jak teraz bedzie??jestem raczej drobnej budowy i czy ta dawka hormonow nie za duza? bralyscie kiedys diane i bylo zle a potem yasmin i ok? pozdrawiam |
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
ja z kolei słyszałam ze harmonet to ciezkie tabletki, jeszcze podchodzące pod stara generacje leków, ze strasznie sie po nich tyje i ma sie duzo dolegliwosci. one chyba nie maja malej dawki hormonow
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co oraganizm, to reakcja inna
|
|
#245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlasnie po Harmonecie czulam sie okropnie, mialam bolensne okresy, libido spadlo tragicznie, ciagle chodzilam nerwowa...a teraz jak biorę już parę miesięcy YAsmin, czuję się bardzo dobrze.No i najwazniejsze, ze Yasmin nie zatrzymuje wody w organizmie. |
|
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
co do generacji leków anty... Słyszałm i czytałam dużo o tym, że te z IV czy też III generacji wcale nie są takie dobre. Podobno np. w USA czy Holandii są wycofywane ze względu na szkodliwość i nawet przypadki śmiertelne. Ponoć tam najwięcej kobiet bierze II generację. Są najlepiej tolerowane. Byłam dziś u gina i dostałam microgynon. Na razie na próbę 2 opakowania. Lekarz powiedział, że zapisuje ich najwięcej i że pacjentki są zadowolone. I ja też o nich słyszałam najwięcej pochlebnych opinii. Zobaczymy, mam nadzieję, że pomogą, bo czasem po prostu mam dosyć siebie
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
Yasmin a skutki uboczne
Mam jedno pytanko do Was... Biorę yasmin od 5 miesięcy i zauwazyłam pewne zmany w nastrojach. Cześko płącze z błahych powodów i nie mam ochoty na stotunki z moim facetem...
Nie podniecaja mnie nawet pieszczoty, dzięki którym kiedyś szalałam z roskoszy. W pierwszej fazie barania leku nie odczuwałam takich "dolegliwosci" i zastanawiam sie czy moje obiawy mają zwiazek z barniem yasminu. Moze któreś z Was ma podobne objawy??? Prosze o opinie na ten temat. Pozdrawiam
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Yasmin a skutki uboczne
Niestety ja mialam podobne... Poza brakiem satysfakcji ze stosunkow , czesto po prostu mnie bolaly - nie wiem czy to przyczyna yasmin. Wczesniej bralam Jeanine i nic takiego sie nie dzialo. Wzielam jedno opakowanie yasmin i spowrotem zmieniam na jeanine. Jak narazie to chyba niezastapione pigulki jesli chodzi o mnie
Moze tez pomysl nad zmiana
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
wyszukiwarka!
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=yasmin
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, zdecydowalam sie na Yasmin po pozytywnych opiniach kolezanek, teraz nie wiem czy jest on taki cudowny... kilka lat wczesniej bralam harmonet a pozniej microgynon, teraz mialam przerwe w braniu tabletek. yasmin zaczelam brac od pierwszego dnia okresu czyli od poniedzialku. moj okres zawsze trwal 4-5 dni. dzisiaj jest juz niedziela a ja dalej mam okres :| poza tym bola mnie piersi. czy ktoras z was miala tez takie problemy z okresem? wiem ze okres moze sie skrocic ale zeby sie przedluzal to nie slyszalam :|...
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
a czy to nie są plamienia? jeśli tak-to normalne. ale dziwne ze pierwszy raz sie z tym spotykasz skoro bralas juz inne tabletki wczesniej...
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
takie skutki uboczne jak spadek libido moga wystapic po każdych tabletkach anty w zaleznosci jak zadziałaja na organizm?Najlepiej zgłos sie do lekarza i mu o wszytskim opowiedz
![]() pzdr asia27
|
|
|
|
#253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
edytowane przez moderatora.
Na forum nie handlujemy, a sprzedaż leków poza apteką jest przestępstwem! Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2006-09-26 o 21:07 |
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
nie wolno handlować na forum. jedynie wymieniać
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
ja kończe trzecie opakowanie Yasminu...wcześniej ponad dwa lata brałam Logest, zmieniłam pigułki tylko ze względu na libido i szczerze mówiąc zero poprawy, ogólnie to nie narzekam na psychike, cera jest na pewno lepsza niz po Logescie, ale to libido
, ale wiem że moge zmienić pigułki i i tak nic nie pomoże, mam koleżanke która już chyba piąty raz zmienia i nie widzi poprawy
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
no tak macie racje to sa plamienia, wczesniej nie mialam takich objawow. mam nadzieje ze to sie szybko skonczy. to czego panicznie sie boje to dodatkowe kilogramy...
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie plamienia trwały tylko przez pierwsze opakowanie(tak-cały miesiac plamiłam
) skoro bralas juz inne tabsy i nie przytylas(tak wnioskuje ) to o yasmin tez nie powinnas sie martwic bo on przeciez nie zatrzymuje wody w organiźmie.
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
po 5 tabletce mialam takie uczucie jakby odbic mi sie nie moglo :/, w ciagu dnia nawet przeszlo
mialyscie tez tak? |
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
a skad wiesz ze to przez tabletke? watpie
poza tym dziewczyny narzekaja na wzdecia po tabletkach, moze to to ostatecznie... ale po 5 tabletce nie wydaje mi sie
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
faktycznie to chyba nie przez tabletki bo dzis juz w porzadku, moze cos zbyt ciezkostrawnego zjadlam
narazie ok sie czuje ![]() piszcie jak tam u was po tabsach pozdrawiam |
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Po Yasmin cellulit zacząl mi się trochę kurczyć (a był spory po poprzednich pigułkach), już gołym okiem nie widać, trzeba ścisnąć
![]() Ale zaczęłam się po nim rozrastać Początkowo piersi zmalały (zmiana z logestu na Yasmin) a teraz zrobiły sie bardzo pełne, nawet bardziej niż jak były. No i ogólnie przybyło mnie ok 1cm na obwodzie (zwlaszcza pupa, i uda Mam nadzieje ze tentendcja zwyżkowa się nie utrzyma...
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam okropne wzdęcia po yasmin! Przytyłam 3 kg, strasznie spuchłam i w końcu odstawiłam je. Mam nadzieję ze schudnę
Chyba jestem wyjątkiem od reguły ze po tabletkach yasmin sie chudnie... Trudno
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
ja po yasmin nie mam apetytu- i dobrze
. sa takie dni, ze zjem sniadanie i to mi w zupelnosci wystarcza. nie wiem czy przytylam czy schudlam bo nie mam wagi w domu a tak "na oko" to roznie ze mna jest, chyba zalezy od humoru bo raz czuje sie ok i szczuplo a znowu innym razem mam wrazenie ze wygladam jak "pulpet" jedyny problem to te nieszczesne plamienia tabletek zostalo mi jeszcze na tydzien a ja ciagle plamie mam nadzieje ze przy nastepnym opakowaniu to sie skonczy...
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Ja również nie miałam apetytu, codziennie biegałam... i tyłam
Tzn puchłam. Mam nadzieje ze zejdzie ze mnie to wszystko, narazie minął 3 dzień kiedy nie biorę tabletek.wiec czekam. Plamienia miną na pewno, ja miałm je przez pierwszy miesiac non stop i potem ani śladu,
|
|
|
|
#266 |
|
Przyczajenie
|
ja plamilam do 6 tabletki
![]() ale za to czasem budze sie w nocy i uczucie jakby zgagi mam, na noc biore tabletke ale czasem wlasnie budza mnie chyba te skutki uboczne,taka pelna sie czuje ale po pol godzinie gdzies zasypiam i w ciagu dnia juz ok jest jestem w polowie opakowania i piersi rosna a rosna
|
|
|
|
#267 |
|
Przyczajenie
|
A czy ktoraś z was nie miała miesiączki po pierwszym opakowaniu?
Pozdrawiam
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
czy herbata z bratka może wpływać osłabiająco na yasmin?
|
|
|
|
#269 | |
|
Przyczajenie
|
Witam Panie!
Widzę, że temat zamarł, a dla mnie jest bardzo świeży, liczę więc na odpowiedź. Brałam przez ponad 2 lata Diane-35 i działał na mnie dobrze: super cera, ale i źle: bóle głowy, przytyłam, i najgorsze: po dwóch latach moje Libido sięga dna!! Tak jak napisała jedna z wizażanek: kłoda ma większą ochotę na sex niż ja! Pomyślałam, że czas najwyższy odstawić tabsy i tak zrobiłam. Lekarz przepisał mi Yasmine, ale nie zażywałam ich jeszcze. Teraz po półrocznej przerwie widzę, ze samo to nie wróci do normy. Libido nadal zerowe! Makabra! Myślę teraz nad spróbowaniem Yasmine. może pomoże... Co Wy sadzicie? Cytat:
A u gina byłam co 3 miesiące (nawet w pewnym momencie zmieniłam na innego) na kontrolach to mu narzekałam na bolesne stosunki, brak satysfakcji, brak ochoty... nic nie poradził na to! Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-11-20 o 01:32 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja EDYCJI/MULTICYTOWANIA proszę z nich korzytać. |
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
ja tez biore yasmin i tez mi nie jest za wesolo po nim. Libido takze niskie.... ale juz sama nie wiem, ktore tabletki lapsze, trzeba probowac metoda prob i bledow. Czy w tabletkach jest jakis konkretny skladnik ktory warunkuje zmniejszenie libido? Czy mozna sobie po prostu wydedukowac ze w tych jest teo mniej a tego wiecej wiec te beda lepsze itp. Bralam wczesniej Harmonet i bylo tak samo. Achhh ciezko jest sie na cokolwiek zdecydowac...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

flejksy
Nie podniecaja mnie nawet pieszczoty, dzięki którym kiedyś szalałam z roskoszy.

) skoro bralas juz inne tabsy i nie przytylas(tak wnioskuje

poza tym dziewczyny narzekaja na wzdecia po tabletkach, moze to to ostatecznie... ale po 5 tabletce nie wydaje mi sie

Plamienia miną na pewno, ja miałm je przez pierwszy miesiac non stop