|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Yasmin - zbiorczy
Ja chcę zmienić na harmonet ze względu na to, że ma małą zawartość hormonów i słyszałam dużo pozytywnych opinii o tych tabletkach. Boję się, tylko, że nic się nie zmieni.
Marsenia, rezygnowałaś po harmonecie z tabletek całkowicie, czy bierzesz jakieś inne?
#242 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() jestem tu nowa i sie zaczytalam bo zamierzam brac yasmin za kilka dni i troche sie boje kiedys bralam diane 35 i to byl koszmar!!!!! ![]() mercilon byl ok a jak teraz bedzie??jestem raczej drobnej budowy i czy ta dawka hormonow nie za duza? bralyscie kiedys diane i bylo zle a potem yasmin i ok? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
ja z kolei słyszałam ze harmonet to ciezkie tabletki, jeszcze podchodzące pod stara generacje leków, ze strasznie sie po nich tyje i ma sie duzo dolegliwosci. one chyba nie maja malej dawki hormonow
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co oraganizm, to reakcja inna ![]()
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlasnie po Harmonecie czulam sie okropnie, mialam bolensne okresy, libido spadlo tragicznie, ciagle chodzilam nerwowa...a teraz jak biorę już parę miesięcy YAsmin, czuję się bardzo dobrze.No i najwazniejsze, ze Yasmin nie zatrzymuje wody w organizmie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
co do generacji leków anty... Słyszałm i czytałam dużo o tym, że te z IV czy też III generacji wcale nie są takie dobre. Podobno np. w USA czy Holandii są wycofywane ze względu na szkodliwość i nawet przypadki śmiertelne. Ponoć tam najwięcej kobiet bierze II generację. Są najlepiej tolerowane. Byłam dziś u gina i dostałam microgynon. Na razie na próbę 2 opakowania. Lekarz powiedział, że zapisuje ich najwięcej i że pacjentki są zadowolone. I ja też o nich słyszałam najwięcej pochlebnych opinii. Zobaczymy, mam nadzieję, że pomogą, bo czasem po prostu mam dosyć siebie
![]()
#247 |
Raczkowanie
|
Yasmin a skutki uboczne
Mam jedno pytanko do Was... Biorę yasmin od 5 miesięcy i zauwazyłam pewne zmany w nastrojach. Cześko płącze z błahych powodów i nie mam ochoty na stotunki z moim facetem...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Dot.: Yasmin a skutki uboczne
Niestety ja mialam podobne... Poza brakiem satysfakcji ze stosunkow , czesto po prostu mnie bolaly - nie wiem czy to przyczyna yasmin. Wczesniej bralam Jeanine i nic takiego sie nie dzialo. Wzielam jedno opakowanie yasmin i spowrotem zmieniam na jeanine. Jak narazie to chyba niezastapione pigulki jesli chodzi o mnie
![]() Moze tez pomysl nad zmiana ![]()
#249 |
Zakorzenienie
|
wyszukiwarka!
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=yasmin
#250 |
Raczkowanie
|
![]()
hej dziewczyny, zdecydowalam sie na Yasmin po pozytywnych opiniach kolezanek, teraz nie wiem czy jest on taki cudowny... kilka lat wczesniej bralam harmonet a pozniej microgynon, teraz mialam przerwe w braniu tabletek. yasmin zaczelam brac od pierwszego dnia okresu czyli od poniedzialku. moj okres zawsze trwal 4-5 dni. dzisiaj jest juz niedziela a ja dalej mam okres :| poza tym bola mnie piersi. czy ktoras z was miala tez takie problemy z okresem? wiem ze okres moze sie skrocic ale zeby sie przedluzal to nie slyszalam :|...
#251 |
Zakorzenienie
|
a czy to nie są plamienia? jeśli tak-to normalne. ale dziwne ze pierwszy raz sie z tym spotykasz skoro bralas juz inne tabletki wczesniej...
#252 |
Zadomowienie
|
takie skutki uboczne jak spadek libido moga wystapic po każdych tabletkach anty w zaleznosci jak zadziałaja na organizm?Najlepiej zgłos sie do lekarza i mu o wszytskim opowiedz
![]() pzdr asia27 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
![]()
edytowane przez moderatora.
Na forum nie handlujemy, a sprzedaż leków poza apteką jest przestępstwem! Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2006-09-26 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
nie wolno handlować na forum. jedynie wymieniać
#256 |
Zakorzenienie
|
ja kończe trzecie opakowanie Yasminu...wcześniej ponad dwa lata brałam Logest, zmieniłam pigułki tylko ze względu na libido i szczerze mówiąc zero poprawy, ogólnie to nie narzekam na psychike, cera jest na pewno lepsza niz po Logescie, ale to libido
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
no tak macie racje to sa plamienia, wczesniej nie mialam takich objawow. mam nadzieje ze to sie szybko skonczy. to czego panicznie sie boje to dodatkowe kilogramy...
![]()
#258 |
Zakorzenienie
|
u mnie plamienia trwały tylko przez pierwsze opakowanie(tak-cały miesiac plamiłam
![]() ![]()
#259 |
Przyczajenie
|
po 5 tabletce mialam takie uczucie jakby odbic mi sie nie moglo :/, w ciagu dnia nawet przeszlo
mialyscie tez tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
a skad wiesz ze to przez tabletke? watpie
![]()
#261 |
Przyczajenie
|
faktycznie to chyba nie przez tabletki bo dzis juz w porzadku, moze cos zbyt ciezkostrawnego zjadlam
narazie ok sie czuje ![]() piszcie jak tam u was po tabsach pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Po Yasmin cellulit zacząl mi się trochę kurczyć (a był spory po poprzednich pigułkach), już gołym okiem nie widać, trzeba ścisnąć
![]() Ale zaczęłam się po nim rozrastać ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje ze tentendcja zwyżkowa się nie utrzyma...
#263 |
Raczkowanie
|
Ja miałam okropne wzdęcia po yasmin! Przytyłam 3 kg, strasznie spuchłam i w końcu odstawiłam je. Mam nadzieję ze schudnę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
ja po yasmin nie mam apetytu- i dobrze
![]() ![]() ![]() ![]()
#265 |
Raczkowanie
|
Ja również nie miałam apetytu, codziennie biegałam... i tyłam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
ja plamilam do 6 tabletki
![]() ale za to czasem budze sie w nocy i uczucie jakby zgagi mam, na noc biore tabletke ale czasem wlasnie budza mnie chyba te skutki uboczne,taka pelna sie czuje ale po pol godzinie gdzies zasypiam i w ciagu dnia juz ok jest jestem w polowie opakowania i piersi rosna a rosna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Przyczajenie
|
A czy ktoraś z was nie miała miesiączki po pierwszym opakowaniu?
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
czy herbata z bratka może wpływać osłabiająco na yasmin?
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Przyczajenie
|
![]()
Witam Panie!
Widzę, że temat zamarł, a dla mnie jest bardzo świeży, liczę więc na odpowiedź. Brałam przez ponad 2 lata Diane-35 i działał na mnie dobrze: super cera, ale i źle: bóle głowy, przytyłam, i najgorsze: po dwóch latach moje Libido sięga dna!! Tak jak napisała jedna z wizażanek: kłoda ma większą ochotę na sex niż ja! Pomyślałam, że czas najwyższy odstawić tabsy i tak zrobiłam. Lekarz przepisał mi Yasmine, ale nie zażywałam ich jeszcze. Teraz po półrocznej przerwie widzę, ze samo to nie wróci do normy. Libido nadal zerowe! Makabra! ![]() ![]() ![]() Myślę teraz nad spróbowaniem Yasmine. może pomoże... Co Wy sadzicie? Cytat:
A u gina byłam co 3 miesiące (nawet w pewnym momencie zmieniłam na innego) na kontrolach to mu narzekałam na bolesne stosunki, brak satysfakcji, brak ochoty... nic nie poradził na to! Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-11-20 o 00:32 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja EDYCJI/MULTICYTOWANIA proszę z nich korzytać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
ja tez biore yasmin i tez mi nie jest za wesolo po nim. Libido takze niskie.... ale juz sama nie wiem, ktore tabletki lapsze, trzeba probowac metoda prob i bledow. Czy w tabletkach jest jakis konkretny skladnik ktory warunkuje zmniejszenie libido? Czy mozna sobie po prostu wydedukowac ze w tych jest teo mniej a tego wiecej wiec te beda lepsze itp. Bralam wczesniej Harmonet i bylo tak samo. Achhh ciezko jest sie na cokolwiek zdecydowac...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.