Yasmin / Midiana / Asubtela / Lesine / Vibin - wątek zbiorczy! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-20, 11:21   #241
corka_rosy
Wtajemniczenie

Dot.: Yasmin - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez marsenia Pokaż wiadomość
Miałam to samo po Harmonecie.
Ja chcę zmienić na harmonet ze względu na to, że ma małą zawartość hormonów i słyszałam dużo pozytywnych opinii o tych tabletkach. Boję się, tylko, że nic się nie zmieni.
Marsenia, rezygnowałaś po harmonecie z tabletek całkowicie, czy bierzesz jakieś inne?

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 16:19   #242
Jasmineczka
Przyczajenie

Witam

jestem tu nowa i sie zaczytalam bo zamierzam brac yasmin za kilka dni i troche sie boje

kiedys bralam diane 35 i to byl koszmar!!!!!
mercilon byl ok

a jak teraz bedzie??jestem raczej drobnej budowy i czy ta dawka hormonow nie za duza?

bralyscie kiedys diane i bylo zle a potem yasmin i ok?

pozdrawiam
Jasmineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 18:00   #243
novakia
Zakorzenienie

ja z kolei słyszałam ze harmonet to ciezkie tabletki, jeszcze podchodzące pod stara generacje leków, ze strasznie sie po nich tyje i ma sie duzo dolegliwosci. one chyba nie maja malej dawki hormonow
Stary 2006-09-20, 20:42   #244
froggie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novakia Pokaż wiadomość
ja z kolei słyszałam ze harmonet to ciezkie tabletki, jeszcze podchodzące pod stara generacje leków, ze strasznie sie po nich tyje i ma sie duzo dolegliwosci. one chyba nie maja malej dawki hormonow
Ma tyle samo hormonów co Logest, od Yasmin pod wzgl mg ma duzo mniej gestagenu.
a co oraganizm, to reakcja inna
Stary 2006-09-21, 08:00   #245
marsenia
Raczkowanie

GG do marsenia

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Marsenia, rezygnowałaś po harmonecie z tabletek całkowicie, czy bierzesz jakieś inne?
Zrezygnowalam z Harmonetu na rzecz Yasmin.
Wlasnie po Harmonecie czulam sie okropnie, mialam bolensne okresy, libido spadlo tragicznie, ciagle chodzilam nerwowa...a teraz jak biorę już parę miesięcy YAsmin, czuję się bardzo dobrze.No i najwazniejsze, ze Yasmin nie zatrzymuje wody w organizmie.
marsenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 10:54   #246
corka_rosy
Wtajemniczenie

co do generacji leków anty... Słyszałm i czytałam dużo o tym, że te z IV czy też III generacji wcale nie są takie dobre. Podobno np. w USA czy Holandii są wycofywane ze względu na szkodliwość i nawet przypadki śmiertelne. Ponoć tam najwięcej kobiet bierze II generację. Są najlepiej tolerowane. Byłam dziś u gina i dostałam microgynon. Na razie na próbę 2 opakowania. Lekarz powiedział, że zapisuje ich najwięcej i że pacjentki są zadowolone. I ja też o nich słyszałam najwięcej pochlebnych opinii. Zobaczymy, mam nadzieję, że pomogą, bo czasem po prostu mam dosyć siebie

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-23, 13:24   #247
Patitka7
Raczkowanie

Yasmin a skutki uboczne

Mam jedno pytanko do Was... Biorę yasmin od 5 miesięcy i zauwazyłam pewne zmany w nastrojach. Cześko płącze z błahych powodów i nie mam ochoty na stotunki z moim facetem... Nie podniecaja mnie nawet pieszczoty, dzięki którym kiedyś szalałam z roskoszy. W pierwszej fazie barania leku nie odczuwałam takich "dolegliwosci" i zastanawiam sie czy moje obiawy mają zwiazek z barniem yasminu. Moze któreś z Was ma podobne objawy??? Prosze o opinie na ten temat. Pozdrawiam
Patitka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-23, 21:55   #248
patrysieńka
Raczkowanie

GG do patrysieńka
Dot.: Yasmin a skutki uboczne

Niestety ja mialam podobne... Poza brakiem satysfakcji ze stosunkow , czesto po prostu mnie bolaly - nie wiem czy to przyczyna yasmin. Wczesniej bralam Jeanine i nic takiego sie nie dzialo. Wzielam jedno opakowanie yasmin i spowrotem zmieniam na jeanine. Jak narazie to chyba niezastapione pigulki jesli chodzi o mnie
Moze tez pomysl nad zmiana
Stary 2006-09-24, 11:35   #249
novakia
Zakorzenienie

wyszukiwarka!
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=yasmin
Stary 2006-09-24, 12:51   #250
farba
Raczkowanie

Post Dot.: Yasmin - zbiorczy

hej dziewczyny, zdecydowalam sie na Yasmin po pozytywnych opiniach kolezanek, teraz nie wiem czy jest on taki cudowny... kilka lat wczesniej bralam harmonet a pozniej microgynon, teraz mialam przerwe w braniu tabletek. yasmin zaczelam brac od pierwszego dnia okresu czyli od poniedzialku. moj okres zawsze trwal 4-5 dni. dzisiaj jest juz niedziela a ja dalej mam okres :| poza tym bola mnie piersi. czy ktoras z was miala tez takie problemy z okresem? wiem ze okres moze sie skrocic ale zeby sie przedluzal to nie slyszalam :|...
farba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-24, 14:50   #251
novakia
Zakorzenienie

a czy to nie są plamienia? jeśli tak-to normalne. ale dziwne ze pierwszy raz sie z tym spotykasz skoro bralas juz inne tabletki wczesniej...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-25, 10:15   #252
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

takie skutki uboczne jak spadek libido moga wystapic po każdych tabletkach anty w zaleznosci jak zadziałaja na organizm?Najlepiej zgłos sie do lekarza i mu o wszytskim opowiedz

pzdr
asia27
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-25, 14:09   #253
aixa
Rozeznanie

Smile Dot.: Yasmin - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez farba Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, zdecydowalam sie na Yasmin po pozytywnych opiniach kolezanek, teraz nie wiem czy jest on taki cudowny... kilka lat wczesniej bralam harmonet a pozniej microgynon, teraz mialam przerwe w braniu tabletek. yasmin zaczelam brac od pierwszego dnia okresu czyli od poniedzialku. moj okres zawsze trwal 4-5 dni. dzisiaj jest juz niedziela a ja dalej mam okres :| poza tym bola mnie piersi. czy ktoras z was miala tez takie problemy z okresem? wiem ze okres moze sie skrocic ale zeby sie przedluzal to nie slyszalam :|...
Ja biorę Yasmin już rok i teraz nie mam już nabrzmiałych piersi ale jak pamiętam pierwszy miesiąc brania tabletek to też miałam plamienia przez ok dwa tygodnie i piersi nabrzmiałe do trzeciego miesiąca brania tabletek, to zwyczajne i normalne że masz takie objawy. Nie przejmuj się to trzeba przeczekac.
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-25, 21:07   #254
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16
Smile Dot.: Yasmin a skutki uboczne

edytowane przez moderatora.

Na forum nie handlujemy, a sprzedaż leków poza apteką jest przestępstwem!

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2006-09-26 o 20:07
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-26, 08:20   #255
novakia
Zakorzenienie

nie wolno handlować na forum. jedynie wymieniać
Stary 2006-09-26, 08:59   #256
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

ja kończe trzecie opakowanie Yasminu...wcześniej ponad dwa lata brałam Logest, zmieniłam pigułki tylko ze względu na libido i szczerze mówiąc zero poprawy, ogólnie to nie narzekam na psychike, cera jest na pewno lepsza niz po Logescie, ale to libido, ale wiem że moge zmienić pigułki i i tak nic nie pomoże, mam koleżanke która już chyba piąty raz zmienia i nie widzi poprawy
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-27, 22:05   #257
farba
Raczkowanie

no tak macie racje to sa plamienia, wczesniej nie mialam takich objawow. mam nadzieje ze to sie szybko skonczy. to czego panicznie sie boje to dodatkowe kilogramy...
Stary 2006-09-28, 10:29   #258
novakia
Zakorzenienie

u mnie plamienia trwały tylko przez pierwsze opakowanie(tak-cały miesiac plamiłam) skoro bralas juz inne tabsy i nie przytylas(tak wnioskuje ) to o yasmin tez nie powinnas sie martwic bo on przeciez nie zatrzymuje wody w organiźmie.
Stary 2006-09-29, 13:57   #259
Jasmineczka
Przyczajenie

po 5 tabletce mialam takie uczucie jakby odbic mi sie nie moglo :/, w ciagu dnia nawet przeszlo

mialyscie tez tak?
Stary 2006-09-29, 15:12   #260
novakia
Zakorzenienie

a skad wiesz ze to przez tabletke? watpie poza tym dziewczyny narzekaja na wzdecia po tabletkach, moze to to ostatecznie... ale po 5 tabletce nie wydaje mi sie
Stary 2006-09-30, 11:13   #261
Jasmineczka
Przyczajenie

faktycznie to chyba nie przez tabletki bo dzis juz w porzadku, moze cos zbyt ciezkostrawnego zjadlam

narazie ok sie czuje

piszcie jak tam u was po tabsach

pozdrawiam
Stary 2006-09-30, 12:01   #262
froggie
Zakorzenienie

Po Yasmin cellulit zacząl mi się trochę kurczyć (a był spory po poprzednich pigułkach), już gołym okiem nie widać, trzeba ścisnąć
Ale zaczęłam się po nim rozrastać Początkowo piersi zmalały (zmiana z logestu na Yasmin) a teraz zrobiły sie bardzo pełne, nawet bardziej niż jak były. No i ogólnie przybyło mnie ok 1cm na obwodzie (zwlaszcza pupa, i uda )
Mam nadzieje ze tentendcja zwyżkowa się nie utrzyma...
Stary 2006-10-03, 14:26   #263
M_Y
Raczkowanie

Ja miałam okropne wzdęcia po yasmin! Przytyłam 3 kg, strasznie spuchłam i w końcu odstawiłam je. Mam nadzieję ze schudnę Chyba jestem wyjątkiem od reguły ze po tabletkach yasmin sie chudnie... Trudno
M_Y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-03, 14:44   #264
farba
Raczkowanie

ja po yasmin nie mam apetytu- i dobrze . sa takie dni, ze zjem sniadanie i to mi w zupelnosci wystarcza. nie wiem czy przytylam czy schudlam bo nie mam wagi w domu a tak "na oko" to roznie ze mna jest, chyba zalezy od humoru bo raz czuje sie ok i szczuplo a znowu innym razem mam wrazenie ze wygladam jak "pulpet" jedyny problem to te nieszczesne plamienia tabletek zostalo mi jeszcze na tydzien a ja ciagle plamie mam nadzieje ze przy nastepnym opakowaniu to sie skonczy...
Stary 2006-10-03, 19:09   #265
M_Y
Raczkowanie

Ja również nie miałam apetytu, codziennie biegałam... i tyłam Tzn puchłam. Mam nadzieje ze zejdzie ze mnie to wszystko, narazie minął 3 dzień kiedy nie biorę tabletek.wiec czekam. Plamienia miną na pewno, ja miałm je przez pierwszy miesiac non stop i potem ani śladu,
M_Y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 07:26   #266
Jasmineczka
Przyczajenie

ja plamilam do 6 tabletki
ale za to czasem budze sie w nocy i uczucie jakby zgagi mam, na noc biore tabletke ale czasem wlasnie budza mnie chyba te skutki uboczne,taka pelna sie czuje ale po pol godzinie gdzies zasypiam i w ciagu dnia juz ok jest

jestem w polowie opakowania i piersi rosna a rosna
Stary 2006-10-05, 13:15   #267
misiu_nia
Przyczajenie

A czy ktoraś z was nie miała miesiączki po pierwszym opakowaniu?
Pozdrawiam
misiu_nia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-06, 08:28   #268
phdwao
Zakorzenienie

czy herbata z bratka może wpływać osłabiająco na yasmin?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 14:28   #269
Kathia_R
Przyczajenie

Exclamation

Witam Panie!
Widzę, że temat zamarł, a dla mnie jest bardzo świeży, liczę więc na odpowiedź.
Brałam przez ponad 2 lata Diane-35 i działał na mnie dobrze: super cera, ale i źle: bóle głowy, przytyłam, i najgorsze: po dwóch latach moje Libido sięga dna!! Tak jak napisała jedna z wizażanek: kłoda ma większą ochotę na sex niż ja! Pomyślałam, że czas najwyższy odstawić tabsy i tak zrobiłam. Lekarz przepisał mi Yasmine, ale nie zażywałam ich jeszcze. Teraz po półrocznej przerwie widzę, ze samo to nie wróci do normy. Libido nadal zerowe! Makabra!
Myślę teraz nad spróbowaniem Yasmine. może pomoże... Co Wy sadzicie?

Cytat:
Napisane przez Patitka7 Pokaż wiadomość
Mam jedno pytanko do Was... Biorę yasmin od 5 miesięcy i zauwazyłam pewne zmany w nastrojach. Cześko płącze z błahych powodów i nie mam ochoty na stotunki z moim facetem... Nie podniecaja mnie nawet pieszczoty, dzięki którym kiedyś szalałam z roskoszy. W pierwszej fazie barania leku nie odczuwałam takich "dolegliwosci" i zastanawiam sie czy moje obiawy mają zwiazek z barniem yasminu. Moze któreś z Was ma podobne objawy??? Prosze o opinie na ten temat. Pozdrawiam
Dziewczyno radze odrazu po skończonym opakowaniu odstawić! Ja się tak urządziłam - brałam, widziałam zle skutki i teraz po 6 miesiącach nie brania pigułek nie widać rzadnych pozytywnych skutków (tzn. libido nie wróciło).
A u gina byłam co 3 miesiące (nawet w pewnym momencie zmieniłam na innego) na kontrolach to mu narzekałam na bolesne stosunki, brak satysfakcji, brak ochoty... nic nie poradził na to!

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2006-11-20 o 00:32 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja EDYCJI/MULTICYTOWANIA proszę z nich korzytać.
Kathia_R jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-12, 22:21   #270
małyaniołek
Raczkowanie

GG do małyaniołek

ja tez biore yasmin i tez mi nie jest za wesolo po nim. Libido takze niskie.... ale juz sama nie wiem, ktore tabletki lapsze, trzeba probowac metoda prob i bledow. Czy w tabletkach jest jakis konkretny skladnik ktory warunkuje zmniejszenie libido? Czy mozna sobie po prostu wydedukowac ze w tych jest teo mniej a tego wiecej wiec te beda lepsze itp. Bralam wczesniej Harmonet i bylo tak samo. Achhh ciezko jest sie na cokolwiek zdecydowac...
małyaniołek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości