czy gruba kobieta może być sexy? - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-05, 08:12   #241
Camarilla
Zakorzenienie

Dot.: czy gruba kobieta może być sexy?

Cytat:
Napisane przez megalaska Pokaż wiadomość
bo jeśli faceci na prawdę tak myślą a z tej wypowiedzi wynika że tak to znaczy że albo wszyscy faceci to skończone chamy ( a część z nich na pewno) a jeśli nie to to znaczy że co bym nie zrobiła wg ich wypowiedzi nadwaga mnie automatycznie skreśla, a przeraziło mnie najbardziej to że autorka napisała że taki tok myślenia prezentuje większa część z tych którzy sie w owym temacie wypowiadali
Ale spojrz na to z dugiej strony, ktory facet bedzie umial ocenic ile to jest 5 kg wiecej, oni komletnie nie potrafią ocenić wagi. Wiedza np ze 70 to juz brzmi groznie wiec bedą chcieli zeby kazda wazyla 50 nie wiedzac przy jakim wzroscie, budowie ciala. Tak jak pisalam ostatnio gdyby im pokazano zdjecia i mieli ocenic to inna sprawa ale w takie dyskusje nie wierze. Zobacz jakie u nas tutaj sa roznice co dla jednych oznacza gruba dla innych tylko lekko zaokrąglone kształty.
Zastanow sie sama co bys chciala zmienic bo gotowej recepty tutaj nie znajdziesz.
Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
idealnie wytłumaczyłaś to, co stało się ze mną po utracie 10kg. Czasem się zastanawiam, czy może w moim otoczeniu jest więcej mężczyzn, którzy lubili pulchne dziewczyny, bo kiedyś miałam powodzenie a teraz nic
U mnie z powodzeniem to sama nie wiem bo zmienilam otoczenie, mam Tż no i kiedys wiecej imprez wiec wiecej okazji. Teraz po prostu nie potrafie docenic tego co mam, nie widze nic nadzwyczajnego w tym ze udalo mi sie schudnac i nadal czuje sie jakbym wazyla 65 kg a do tego jedzenie w pewnym sensie przyslania mi zwyklą radość zycia.
Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
e tam, może to z czegoś innego wynika?
bez przesady, w anoreksję nie wpadłaś, nie stałaś się nagle wychudzonym dziewczęciem, jedynie zrzuciłaś parę kg. 74kg to nie 44kg
To nie tylko waga ale calosc sytuacji się składa- w tym samoocena, nastawienie do swiata, pewnosc siebie. Zazwyczaj jest tak, że to jak postrzegamy siebie wplywa na postrzeganie nas przez otoczenie.

Camarilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 10:14   #242
Axaxax
BAN stały

GG do Axaxax Send a message via Skype™ to Axaxax

Do poczytania - http://www.kimono.pl/Projektanci-wre...Y-SKANDAL-a809
Axaxax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 10:45   #243
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Axaxax Pokaż wiadomość
jak dla mnie odpowiedź jest prosta jak but: na szczupłych osobach ubrania lepiej leżą i zdjęcia czy pokazy mody są przyjemniejsze dla oka. niektórzy projektanci przesadzają z chudością, ale lepiej tak, niż jakby się materiał miał rolować, marszczyć, opinać i wżynać w tłuszcz. nie wiem po co takie wykręty, jak w tym tekście.
btw. większość kobiet na zdjęciach pod tym tekstem mnie odrzuca, garstka wygląda okej, ale wiadomo jakie są bez fotoszopa?
zresztą, niech mi ktoś powie, że nie widzi różnicy między tymi dwoma paniami, tą zaznaczoną i tą na drugim zdjęciu. które to w końcu ma być plus size?
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 11:26   #244
BrigitteBardot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
czasem mam wrażenie że grubsze osoby próbują usprawiedliwić swoje łamkomstwo i lenistwo tym że 'mężczyźni chcą mieć za co złapać' 'wieszaki są beee ' itd i nie mówię tu o osobach o normalnej budowie z normalnym zdrowym tłuszczem
Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Dieta plus w końcu ruch to klucz do sukcesu.
Też tak myślę.

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
btw. większość kobiet na zdjęciach pod tym tekstem mnie odrzuca, garstka wygląda okej, ale wiadomo jakie są bez fotoszopa?
No właśnie - nie oszukujmy się, ale skóra osób grubszych nie wygląda tak dobrze, jak skóra osób w normalnym rozmiarze (bo skóra anorektyczek też zbyt ciekawie nie wygląda).

Panie pokazane pod artykułem i w tym wątku są potraktowane photoshopem, mają wymodelowaną twarz i ciało kosmetykami, pudrami brązującymi, samoopalaczem. Skóra osób grubych nie jest taka gładka, bo niezdrowa dieta i czasem leki robią na niej swoje.

I jeszcze - figura klepsydry jest piękna i seksowna, ale nawet takim dziewczynom (a przecież to normalny rozmiar) jest trudno zadbać o pewne miejsca (estrogen ma wpływ na powstanie cellulitu), a co dopiero osobom grubym. Te zdjęcia bezczelnie próbują nam wmawiać, że dziewczyny oversize mają uda gładziutkie jak pupa niemowlaka.

Podobny problem jest zresztą ze zdjęciami, na których modelki nie mają na twarzy porów ani żadnych załamań. Dobry przykład w nowej kampanii Guess:

Edytowane przez BrigitteBardot
Czas edycji: 2010-08-05 o 11:30
BrigitteBardot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 14:35   #245
porcelanowa123
Przyczajenie

co do klepsydry - mówicie że jest sexy ale zwróćcie uwagę że figurę klepsydry może mieć pani z wagą 40 kg i z wagą 90kg i będą sie one różnić od siebie sporo więc klepsydra klepsydrze nierówna...
a co myślicie o tych paniach? są już grube czy jeszcze lekko puszyste??

porcelanowa123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 14:51   #246
Ivy123
Zadomowienie

Grube.

Dla mnie śliczną, klepsydrową figurę ma dziewczyna z tego bloga: http://anxipanxi.blogspot.com/

Edytowane przez Ivy123
Czas edycji: 2010-08-05 o 14:53
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 14:53   #247
twizzy
Zadomowienie

te panie są grube

twizzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-05, 16:40   #248
201803080934
Konto usunięte

grube kobiety i uzdolnieni graficy.
Stary 2010-08-05, 16:53   #249
marg0lcia
Zadomowienie

Kiedyś usłyszałam, że o seksowności kobiety nie świadczy jej waga, a to jak ona siebie widzi jeśli ona uważa się za seksowną, piękną, to inni też będą ją tak spostrzegać

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 16:58   #250
kasieńka:)
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ivy123 Pokaż wiadomość
Grube.

Dla mnie śliczną, klepsydrową figurę ma dziewczyna z tego bloga: http://anxipanxi.blogspot.com/
Śliczną ma figurę!

kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 17:29   #251
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porcelanowa123 Pokaż wiadomość
co do klepsydry - mówicie że jest sexy ale zwróćcie uwagę że figurę klepsydry może mieć pani z wagą 40 kg i z wagą 90kg i będą sie one różnić od siebie sporo więc klepsydra klepsydrze nierówna...

Zdecydowanie grube.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-05, 18:04   #252
muszynianka
Zakorzenienie

porcelanowa123 dla mnie to na dole nijak nie jest sexy, kojarzy mi się z
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 18:08   #253
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porcelanowa123 Pokaż wiadomość

grube.

dla mnie klepsydry bez nadwagi to wklejana już w tym wątku Kim K. i jej siostry oraz Beyonce.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 18:14   #254
Chibiusa
Raczkowanie

Cytat:
grube.

dla mnie klepsydry bez nadwagi to wklejana już w tym wątku Kim K. i jej siostry oraz Beyonce.
Beyonce bardziej mi wygląda na gruszkę- ma dość masywny dół w porównaniu do szczupłej góry i ma mały biust.
Chibiusa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 18:18   #255
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
porcelanowa123 dla mnie to na dole nijak nie jest sexy, kojarzy mi się z
rozwaliło mnie to, dawno się tak nie śmiałam na wizażu
a foczka przecudna, ale niestety nie seksi
Stary 2010-08-05, 18:18   #256
twizzy
Zadomowienie

ale słodka foczka

jak patrzę na powyższe zdjęcia to nie wydaje mi się,żeby jednak grube modelki miały kiedykolwiek przyjąć się na stałe do świata mody.To propagowanie niezdrowego trybu życia.Rozumiem ,że takimi zdjęciami próbuje się dowartościować większe panie i pokazać im ,że nie powinny wstydzić się swojego ciała?Ok.Szkoda tylko,że ten retusz może raczej zdołować.Nie jestem też za wypuszczaniem na wybieg anorektycznych modelek.Jedno i drugie to przesada i ze zdrowiem nie ma nic wspólnego.Bo bycie szczupłym to nie bycie wychudzonym.Oczywiście na to czy jesteśmy klepsydrą ,gruszką,jabłkiem itd.nie mamy większego wpływu,to można jedynie trochę poprawić ćwiczeniami.
I nie twierdzę też ,że szczupłe zawsze jest ładne.Wczoraj widziałam szczupłą(nie chudą) i wysoką dziewczynę,ale kompletnie bezkształtną-tj.zero cycka,zero pupy,nogi proste jak patyki(jak u modelki nr1.na którymś ze zdjęc,na którym były przedstawione 3 dziewczyny),nie była wychudzona ,ale niekobieca,więc szczupłe nie równa się ładne ,ale na pewno zdrowe.A co się komu podoba wizualnie(np.czy to mały czy duży biust) to już kwestia gustu.

twizzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 18:18   #257
muszynianka
Zakorzenienie

okrągła czy może puszysta jest dla mnie "nowa wersja" Jessici Simpson

tutaj zobaczcie:
http://i15.photobucket.com/albums/a3...1/js220410.jpg
http://i15.photobucket.com/albums/a3...s21/js2506.jpg
http://i15.photobucket.com/albums/a3...2/js200710.jpg
http://img.interia.pl/facet/nimg/m/e...on_3111163.jpg

Edytowane przez muszynianka
Czas edycji: 2010-08-05 o 18:20
Stary 2010-08-05, 18:23   #258
201803300917
Konto usunięte

A ja kompletnie nie rozumiem fenomenu Kim Kardashian. Uważam, że ta jej pupa jest mocno karykaturalna. fajne są spore, krągłe pośladki ale bez przesady. Zwłaszcza, że gdzieś czytałam ,że ona ma bodajże 155 cm wzrostu więc nie sądze żeby na żywo wygladała zgrabnie.
Ale Beyonce jest dla mnie właśnie przykładem seksownej kobiety w większym rozmiarze. choć nie uważam, żeby miała mały biust, moim zdaniem to klasyczny średni rozmiar. ale fakt, że jak typowa gruszka górę ma szczuplejszą.
sama zresztą mam ten typ figury ale w mniejszych proporcjach

Edytowane przez 201803300917
Czas edycji: 2010-08-05 o 18:26
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 18:27   #259
KaerbEmEvig
BAN stały

Zrobie off-topic i porusze kilka waznych kwestii.

Rozroznic nalezy dwa terminy: hipertrofa i hiperplazja. Hipertrofia to [nadmierny] rozrost komorki (w tym przypadku komorki tluszczowej). Hiperplazja to natomiast zwiekszenie liczby komorek danego typu. Komorki tluszczowe pierw zwiekszaja swoja objetosc, by po przekroczeniu pewnego progu podzielic sie na dwie komorki potomne.

Generalnie liczba komorek tluszczowych zwieksza sie jedynie do okresu dojrzewania (najwiekszy przyrost ma miejsce do okolo 5 roku zycia - o ile sie nie myle). Powod jest banalny - to w tych okresach najbardziej przybieramy na wadze.

Osoba dorosla ma wieksze zapotrzebowanie kaloryczne w ciagu dnia, gdyz masa jego ciala jest wieksza od masy ciala dziecka/mlodej osoby. Przyczynia sie to do dostarczania organizmowi nadmiernej ilosci energii, ktora ten musi zmagazynowac pod postacia tluszczu.

Liczby komorek tluszczowych organizm nie jest w stanie zredukowac. Mozemy jedynie doprowadzic do hipotrofii komorek tluszczowych, co wyjasnia problem powszechnosci efektu "yo-yo".

Zredukowac liczbe komorek tluszczowych mozemy chirurgicznie, ale zabiegi te sa niebezpieczne, gdyz wiaza sie ze znieczuleniem ogolnym.

Wniosek jest nastepujacy. Najczestsza przyczyna nadwagi/otylosci jest zle dostosowanie wielkosci porcji podawanych dzieciom przez rodzicow. Do innych przyczyn naleza zakazenia bakteryjne, zaburzenia hormonalne i inne.

Edytowane przez KaerbEmEvig
Czas edycji: 2010-08-05 o 18:36
KaerbEmEvig jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-05, 18:31   #260
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Wniosek jest nastepujacy. Najczestsza przyczyna nadwagi/otylosci jest zle dostosowanie wielkosci porcji podawanych dzieciom przez rodzicow. Do innych przyczyn naleza zakazenia bakteryjne, zaburzenia hormonalne i inne.
Dokładnie!
Rozmawiamy o tym w temacie (znaczy się dziewczyny bo ja się uczę nadal) o danonkach i świństwach.
Mamusie dzieci karmią "BAKUSIAMI" na kilogramy i wlewają pysiolandie w dzieci.
Podczas gdy równie dobrze mogłyby wepchnąć im do buzi trzy kilogramy cukru. Zamiast tego jogurt naturalny (przyuczać dziecko od małego) w upalne dni woda, przestudzona herbatka ale z tym też nie zawsze jest dobrze
I wiadomo, niestety nadal istnieje przekonanie - dziecko grube = dziecko zdrowe! Okrągła pyza, pulasek jest super. Powinno się edukować społeczeństwo, bo dzieci są karmione na śniadanie trzema parówkami które jak wiemy równie dobrze mogły by być z papieru zero wartości odżywczych
Ale potem rodzina narzeka na nastolatka "nie żryj tyle bo z kanapy nie wstaniesz"
Niestety ktoś tego nauczył
Dobrze że moja mama jest dietetykiem i od małego wyznawała zasadę nie zmuszać do jedzenia.
Boże jak ja jej jestem wdzięczna
Stary 2010-08-05, 18:31   #261
Ivy123
Zadomowienie

Jessica teraz wygląda o wiele gorzej.Te sylikony dodatkowo ją powiększają.I jeszcze to płaskodupie.Kiedyś była całkiem do rzeczy, a że głupia, to inna sprawa.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 18:34   #262
muszynianka
Zakorzenienie

No, bez dyndaków wyglądałaby zgrabniej
Stary 2010-08-05, 18:40   #263
Gregorynka
Zakorzenienie

Wtrącę się nieśmiało.
Beyonce jest rzeczywiście dość "nabita" ale niesamowicie zgrabna, cały tłuszczyk równomiernie porozkładany nawet jeśli piersi ma mniejsze.
Wg. mnie jedno z ładniejszych ciał wśród dzisiejszych gwiazd. Z innych ciemnoskórych też podoba mi się figura Alicii Keys, ona też nie jest wychudzona a kształtna i zgrabna. Choć na poniższym, piersi wyszły zupełnie nieciekawie.

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 18:41   #264
muszynianka
Zakorzenienie

A z jakiego okresu jest to zdjęcie?:P Bo ona jest teraz szczęśliwą zaciążoną mężatką, miałam wrażenie że ona szczuplejsza zawsze była.
Pupka fajna ale zła bielizna, majtki się odcinają i piersi nie teges. Poza tym golfik niekoniecznie zaburza proporcje.
Stary 2010-08-05, 18:42   #265
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Dobrze że moja mama jest dietetykiem i od małego wyznawała zasadę nie zmuszać do jedzenia.
Boże jak ja jej jestem wdzięczna
u mnie nikt nie jest dietetykiem, ale też miałam tak, że jadłam tyle, ile chciałam. w sensie posiłki, bo słodyczy i śmieciowego żarcia nie pożerałam na tony. i wagę mam w normie. a z kolei moja koleżanka zawsze musiała zjadać wszystko, inaczej nie mogła wstać od stołu teraz jest na wiecznej diecie...
Stary 2010-08-05, 18:44   #266
muszynianka
Zakorzenienie

No właśnie, to jest straszne
Bo człowiek powinien jeść wtedy gdy jest głodny a nie wtedy gdy "jest okazja" i nażreć się jak wielbłąd
Małe posiłki w krótkich odstępach czasu, a nie Polski obiad zjadany w 20 minut - kotlet ziemniory z tłuszczem smażona cebula i tłusty rosół

Chociaż mnie brat zabierał potajemnie do mcdonalda i przyznam że jestem fanką kurczaków z kfc ale to wiadomo, też z umiarem. Mam okres gdy nie bywam tam miesiącami, a jest czasem tak że dwa razy w jednym tygodniu wejdę
Ale ważenie raz na dwa tygodnie, tak kontrolnie
Stary 2010-08-05, 19:02   #267
201803300917
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
Wtrącę się nieśmiało.
Beyonce jest rzeczywiście dość "nabita" ale niesamowicie zgrabna, cały tłuszczyk równomiernie porozkładany nawet jeśli piersi ma mniejsze.
Wg. mnie jedno z ładniejszych ciał wśród dzisiejszych gwiazd. Z innych ciemnoskórych też podoba mi się figura Alicii Keys, ona też nie jest wychudzona a kształtna i zgrabna. Choć na poniższym, piersi wyszły zupełnie nieciekawie.
zgadzam sie kraglutka a zgrabna i sliczna. ale coś jakoś jej stanik biust zdeformował na tym zdjęciu
Choć ani Beyonce ani Alicia grube nie są. po prostu nie są bardzo szczupłe. ale murzynki/mulatki często mają taka okrąglejszą figurę i u nich ten tłuszczyk się zazwyczaj ładniej rozkłada w okolicach pupy i bioder niż białym kobietom którym kilogramy częściej idzie w brzuch/boczki
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 19:05   #268
aleksandrajoanna
Wtajemniczenie

Dla mnie Jess wygląda strasznie w tym rozmiarze...

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
grube.

Te panie na zdjęciach fajnie wyglądają, ale to sesja zdjęciowa, na ulicy tak ładnie to pewnie nie wyglądają, niestety.
aleksandrajoanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 19:06   #269
Aivilo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ivy123 Pokaż wiadomość
Grube.

Mój TŻ zza pleców mi woła, że jeśli to jest uważane za klepsydrę, to on się boi waszych "przecinków", bo pewnie ich w ogóle nie widać.

Wg. niego dziewczyna ma zdecydowanie zbyt wąskie biodra, żeby ją nazywać klepsydrą, ma bardziej chłopięcą budową i zero tyłka, na którym można by zawiesić oko.

Żeby nie było, ja tylko powtarzam jego opinię, bo mi tu zerka i zerka w komputer, niewychowany

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-05, 19:08   #270
muszynianka
Zakorzenienie

Mi się Jessica podoba ale ona chyba jeszcze pod względem ciuchów nie odnajduje się w nowym rozmiarze. Zdarza jej się bardzo ładnie ubrać, ale te zielone spodnie to jakaś masakra totalna

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Też tam nie widzę klepsydry.
Klepsydra to obfity biust i krągłe biodra zdecydowanie odznaczające się od talii.
Ta dziewczyna po prostu jest szczupła i jakiegoś tam małego cycka ma, za to pupy mało
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości