![]() |
#241 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: czy gruba kobieta może być sexy?
Cytat:
Zastanow sie sama co bys chciala zmienic bo gotowej recepty tutaj nie znajdziesz. Cytat:
To nie tylko waga ale calosc sytuacji się składa- w tym samoocena, nastawienie do swiata, pewnosc siebie. Zazwyczaj jest tak, że to jak postrzegamy siebie wplywa na postrzeganie nas przez otoczenie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
BAN stały
|
Do poczytania - http://www.kimono.pl/Projektanci-wre...Y-SKANDAL-a809
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
btw. większość kobiet na zdjęciach pod tym tekstem mnie odrzuca, garstka wygląda okej, ale wiadomo jakie są bez fotoszopa? ![]() zresztą, niech mi ktoś powie, że nie widzi różnicy między tymi dwoma paniami, tą zaznaczoną i tą na drugim zdjęciu. które to w końcu ma być plus size? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Panie pokazane pod artykułem i w tym wątku są potraktowane photoshopem, mają wymodelowaną twarz i ciało kosmetykami, pudrami brązującymi, samoopalaczem. Skóra osób grubych nie jest taka gładka, bo niezdrowa dieta i czasem leki robią na niej swoje. I jeszcze - figura klepsydry jest piękna i seksowna, ale nawet takim dziewczynom (a przecież to normalny rozmiar) jest trudno zadbać o pewne miejsca (estrogen ma wpływ na powstanie cellulitu), a co dopiero osobom grubym. Te zdjęcia bezczelnie próbują nam wmawiać, że dziewczyny oversize mają uda gładziutkie jak pupa niemowlaka. Podobny problem jest zresztą ze zdjęciami, na których modelki nie mają na twarzy porów ani żadnych załamań. Dobry przykład w nowej kampanii Guess:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post45174983 LUTY wymienię Edytowane przez BrigitteBardot Czas edycji: 2010-08-05 o 11:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
Grube.
Dla mnie śliczną, klepsydrową figurę ma dziewczyna z tego bloga: http://anxipanxi.blogspot.com/ Edytowane przez Ivy123 Czas edycji: 2010-08-05 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
te panie są grube
![]() |
#248 |
Konto usunięte
|
grube kobiety i uzdolnieni graficy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Kiedyś usłyszałam, że o seksowności kobiety nie świadczy jej waga, a to jak ona siebie widzi
![]() ![]()
![]() |
#250 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
porcelanowa123 dla mnie to na dole nijak nie jest sexy, kojarzy mi się z
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie klepsydry bez nadwagi to wklejana już w tym wątku Kim K. i jej siostry oraz Beyonce.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a foczka przecudna, ale niestety nie seksi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
ale słodka foczka
![]() jak patrzę na powyższe zdjęcia to nie wydaje mi się,żeby jednak grube modelki miały kiedykolwiek przyjąć się na stałe do świata mody.To propagowanie niezdrowego trybu życia.Rozumiem ,że takimi zdjęciami próbuje się dowartościować większe panie i pokazać im ,że nie powinny wstydzić się swojego ciała?Ok.Szkoda tylko,że ten retusz może raczej zdołować.Nie jestem też za wypuszczaniem na wybieg anorektycznych modelek.Jedno i drugie to przesada i ze zdrowiem nie ma nic wspólnego.Bo bycie szczupłym to nie bycie wychudzonym.Oczywiście na to czy jesteśmy klepsydrą ,gruszką,jabłkiem itd.nie mamy większego wpływu,to można jedynie trochę poprawić ćwiczeniami. I nie twierdzę też ,że szczupłe zawsze jest ładne.Wczoraj widziałam szczupłą(nie chudą) i wysoką dziewczynę,ale kompletnie bezkształtną-tj.zero cycka,zero pupy,nogi proste jak patyki(jak u modelki nr1.na którymś ze zdjęc,na którym były przedstawione 3 dziewczyny),nie była wychudzona ,ale niekobieca,więc szczupłe nie równa się ładne ,ale na pewno zdrowe.A co się komu podoba wizualnie(np.czy to mały czy duży biust) to już kwestia gustu.
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
okrągła czy może puszysta jest dla mnie "nowa wersja" Jessici Simpson
![]() ![]() tutaj zobaczcie: http://i15.photobucket.com/albums/a3...1/js220410.jpg http://i15.photobucket.com/albums/a3...s21/js2506.jpg http://i15.photobucket.com/albums/a3...2/js200710.jpg http://img.interia.pl/facet/nimg/m/e...on_3111163.jpg ![]() Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-08-05 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Konto usunięte
|
A ja kompletnie nie rozumiem fenomenu Kim Kardashian. Uważam, że ta jej pupa jest mocno karykaturalna. fajne są spore, krągłe pośladki ale bez przesady. Zwłaszcza, że gdzieś czytałam ,że ona ma bodajże 155 cm wzrostu więc nie sądze żeby na żywo wygladała zgrabnie.
Ale Beyonce jest dla mnie właśnie przykładem seksownej kobiety w większym rozmiarze. choć nie uważam, żeby miała mały biust, moim zdaniem to klasyczny średni rozmiar. ale fakt, że jak typowa gruszka górę ma szczuplejszą. sama zresztą mam ten typ figury ale w mniejszych proporcjach ![]() Edytowane przez 201803300917 Czas edycji: 2010-08-05 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
BAN stały
|
Zrobie off-topic i porusze kilka waznych kwestii.
Rozroznic nalezy dwa terminy: hipertrofa i hiperplazja. Hipertrofia to [nadmierny] rozrost komorki (w tym przypadku komorki tluszczowej). Hiperplazja to natomiast zwiekszenie liczby komorek danego typu. Komorki tluszczowe pierw zwiekszaja swoja objetosc, by po przekroczeniu pewnego progu podzielic sie na dwie komorki potomne. Generalnie liczba komorek tluszczowych zwieksza sie jedynie do okresu dojrzewania (najwiekszy przyrost ma miejsce do okolo 5 roku zycia - o ile sie nie myle). Powod jest banalny - to w tych okresach najbardziej przybieramy na wadze. Osoba dorosla ma wieksze zapotrzebowanie kaloryczne w ciagu dnia, gdyz masa jego ciala jest wieksza od masy ciala dziecka/mlodej osoby. Przyczynia sie to do dostarczania organizmowi nadmiernej ilosci energii, ktora ten musi zmagazynowac pod postacia tluszczu. Liczby komorek tluszczowych organizm nie jest w stanie zredukowac. Mozemy jedynie doprowadzic do hipotrofii komorek tluszczowych, co wyjasnia problem powszechnosci efektu "yo-yo". Zredukowac liczbe komorek tluszczowych mozemy chirurgicznie, ale zabiegi te sa niebezpieczne, gdyz wiaza sie ze znieczuleniem ogolnym. Wniosek jest nastepujacy. Najczestsza przyczyna nadwagi/otylosci jest zle dostosowanie wielkosci porcji podawanych dzieciom przez rodzicow. Do innych przyczyn naleza zakazenia bakteryjne, zaburzenia hormonalne i inne. Edytowane przez KaerbEmEvig Czas edycji: 2010-08-05 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiamy o tym w temacie (znaczy się dziewczyny bo ja się uczę nadal) o danonkach i świństwach. Mamusie dzieci karmią "BAKUSIAMI" na kilogramy i wlewają pysiolandie w dzieci. Podczas gdy równie dobrze mogłyby wepchnąć im do buzi trzy kilogramy cukru. Zamiast tego jogurt naturalny (przyuczać dziecko od małego) w upalne dni woda, przestudzona herbatka ale z tym też nie zawsze jest dobrze I wiadomo, niestety nadal istnieje przekonanie - dziecko grube = dziecko zdrowe! Okrągła pyza, pulasek jest super. Powinno się edukować społeczeństwo, bo dzieci są karmione na śniadanie trzema parówkami które jak wiemy równie dobrze mogły by być z papieru ![]() Ale potem rodzina narzeka na nastolatka "nie żryj tyle bo z kanapy nie wstaniesz" Niestety ktoś tego nauczył ![]() Dobrze że moja mama jest dietetykiem ![]() Boże jak ja jej jestem wdzięczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
Jessica teraz wygląda o wiele gorzej.Te sylikony dodatkowo ją powiększają.I jeszcze to płaskodupie.Kiedyś była całkiem do rzeczy, a że głupia, to inna sprawa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
No, bez dyndaków wyglądałaby zgrabniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Wtrącę się nieśmiało.
Beyonce jest rzeczywiście dość "nabita" ale niesamowicie zgrabna, cały tłuszczyk równomiernie porozkładany nawet jeśli piersi ma mniejsze. Wg. mnie jedno z ładniejszych ciał wśród dzisiejszych gwiazd. Z innych ciemnoskórych też podoba mi się figura Alicii Keys, ona też nie jest wychudzona a kształtna i zgrabna. Choć na poniższym, piersi wyszły zupełnie nieciekawie.
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
A z jakiego okresu jest to zdjęcie?:P Bo ona jest teraz szczęśliwą zaciążoną mężatką, miałam wrażenie że ona szczuplejsza zawsze była.
Pupka fajna ale zła bielizna, majtki się odcinają i piersi nie teges. Poza tym golfik niekoniecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, to jest straszne
![]() Bo człowiek powinien jeść wtedy gdy jest głodny a nie wtedy gdy "jest okazja" i nażreć się jak wielbłąd ![]() Małe posiłki w krótkich odstępach czasu, a nie Polski obiad zjadany w 20 minut - kotlet ziemniory z tłuszczem smażona cebula i tłusty rosół ![]() Chociaż mnie brat zabierał potajemnie do mcdonalda ![]() ![]() ![]() Ale ważenie raz na dwa tygodnie, tak kontrolnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Choć ani Beyonce ani Alicia grube nie są. po prostu nie są bardzo szczupłe. ale murzynki/mulatki często mają taka okrąglejszą figurę i u nich ten tłuszczyk się zazwyczaj ładniej rozkłada w okolicach pupy i bioder niż białym kobietom którym kilogramy częściej idzie w brzuch/boczki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Te panie na zdjęciach fajnie wyglądają, ale to sesja zdjęciowa, na ulicy tak ładnie to pewnie nie wyglądają, niestety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wg. niego dziewczyna ma zdecydowanie zbyt wąskie biodra, żeby ją nazywać klepsydrą, ma bardziej chłopięcą budową i zero tyłka, na którym można by zawiesić oko. Żeby nie było, ja tylko powtarzam jego opinię, bo mi tu zerka i zerka w komputer, niewychowany ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Mi się Jessica podoba ale ona chyba jeszcze pod względem ciuchów nie odnajduje się w nowym rozmiarze. Zdarza jej się bardzo ładnie ubrać, ale te zielone spodnie to jakaś masakra totalna
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Też tam nie widzę klepsydry. Klepsydra to obfity biust i krągłe biodra zdecydowanie odznaczające się od talii. Ta dziewczyna po prostu jest szczupła i jakiegoś tam małego cycka ma, za to pupy mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.