|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Powiedzcie mi czy chociaz jedna z was..........??????????
no to teraz ja he mam duze pole do popisu, przed urodzeniem dziecka mialam co jakies 2 miesiace okres pozniej dlugo nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brak okresu
jest, jest dostałam po ......51 dniach uffff....
![]() ![]() życze wszystkim żebyście wreszcie dostały tak jak ja ![]()
#243 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez winner Czas edycji: 2007-08-19 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak najbardziej w porządku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i zycze tego wszystkim dziewczynkom ![]() ![]()
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Robiłas badania na homony? Powinnas zrobić badania na estrogen, progesteron, testosteron, hormony tarczycy i przysadki. Tylko wąpie żeby którys ginekolog dał ci skierowanie bo to dość kosztowne badania.
a ktos mi polecil w celu wyregulowania miesiaczki zrobic takie badania.a na kase chorych nic sie nie da zrobic?chce wyregulowac ale nie pigulkami anty.sama mam przez przez 6 lat nie regularne miesiaczki, a nic z tym nie robilam bo mi to nie przeszkadzalo, teraz chce bo wspolzyje.to co watkim razie mozna zrobic zeby je wyregulowac? ![]() ![]() ![]() skapula napisala:Powinno sie to uregulować w ciagu około 2 lat. nawet czytalam ze po 3 latach ale nic.najpierw mialam do 30 dni a potem przekroczylo do 37 i roznie sie pojawia Edytowane przez agusia_1 Czas edycji: 2006-01-06 o 19:33 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zaburzenia cyklu
Dołączam się do pytań.. Ile przeciętnie kosztują badania hormonalne ? Czy można je wykonać na kasę chorych ?.............
Chciałabym również wiedzieć czy badanie usg - można wykonać jedynie prywatnie czy też jest one refundowane ? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Ja dostalam luteine pod język, lekarz kazał mi ja brac 7 dni po dwa razy dziennie..mam nadziejej ze potem dostane okresu i bede mogła znowu brac tabletki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli tak to ja robie w przychodni nie place nic za to |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
usg mozna robic w przychodni,dobry lekarz powinien dac ci bez problemu skierowanie. Natomiast za badania hormonalne sie chyba zawsze placi? Czy ktos wie ile??
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, chodziło mi wlaśnie o usg ginekologiczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
Ja od zawsze miałam nieregularne cykle - np. raz co 20 a raz co 40 dni. Po 3-letnim okresie zazywania tabletek antykoncepcyjnych, miesiączki pojawiały sie regularnie co 28 dni przez ponad rok. Teraz znowu dzieją się cuda kwiatki
![]() ![]()
#252 |
Raczkowanie
|
A ja po 20 dniach zamiast "prawdziwej" miesiaczki dostalam taka "minimiesiaczke", trwala okolo trzech dni i krwawienie bylo bardzo male. Po tych trzech dniach mialam plameienie codziennie przez 9 dni, to jest do przedwczoraj, a wczoraj dostalam nagle obfite krwawienie (no to to chyba juz jest miesiaczka??
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdroweczki Nelllcia
#253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dlaczego ma cie nie zbadac?? ja keidys poszlam do ginekologo po ostinorze i mialam tai jakby okres nie wiedzialm co jest wiec poszlam, a on mowi z emnie zbada ja oczy na niego mowie jak to zaczal sie smiac i mowi ze po co w koncu tu przyszlam on z moich oczkow nie zobaczy co sie tam dzieje i bylo badanie-nic strasznego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
tak badania hormonalne są platne, u mnie w przychodni 27 zl za każdy oznaczany hormon.
to wyczytalam na jednym z forum.nie wiem ile wyniesie potrzebne badanie ale u mnie taka forma rozwiazania odpada.czy za wszystko musimy placic, nawet w przychodni?a jakies inne metody regulowania? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dobranoc Nelllcia
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Brak okresu w przerwie między opakowaniami
pisze w takiej sprawie .. otoz wzielam pod rzad dwa opakowania tabletek antykoncepcyjnch.. teraz zrobilam przerwe ale okresu nie ma..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: czy powinnam sie martwic?
Cytat:
To że wzięłaś dwa opakowania pod rząd wcale nie oznacza tego, że okres powinien się przesunąc o tydzien, powinnien wystąpic w tej przerwie. A nawet jeśli uprawiałaś seks po zażyciu ostatniej tabletki to ona i tak Cię zabezpiecza. Radze poczekać jeszcze trochę (nie wiem niestety ile już czekasz) no a jesli krwawienie nie wystąpi wybrać się do lekarza. Pozdrawiam Sanderek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
szczerze to.. powinnam dostac 3 dnia po ostatniej tabletce a nie dostalam jest juz 4 dzien.. a ja nawet nie czuje ze dostane okres:| zawsze czulam jakies dolegliwosci bole piersi brzucha itp.. a tutaj nic jak bym byla w polowie cyklu:|
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Tylko jeśli bierzemy tabletki, to nie mamy takiego "normalnego" cyklu, ze wszystkimi objawami, tylko czujemy sie po prostu "nijak", neutralnie. ja tez nie miewam żadnych objawów, a okres pojawia mi się nawet po 6 dobach od odstawienia. Nie martw sie, poczekaj jeszcze 2-3 dni, weź gorącą kąpiel lub prysznic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Brak okresu w przerwie między opakowaniami
Okres może się nie pojawić w przerwia między opakowaniami.
I niekoniecznie po 2 listkach wybranych pod rząd, bez przerwy (Chociaż takie branie mogło nasilić zmniejszenie się grubości endometrium.) Wszystko zależy od rodzaju preparatu a może jeszcze bardziej od reakcji organizmu.
#262 |
Raczkowanie
|
Chce sie podlaczyc do watku , ale ja mam troche inny problem, poniewaz wzielam pierwsze opakowanie diane35 i jutro bedzie 6dzien przerwy a ja nadal nie mam krwawieni.w takiej sytuacji jesli nie nastapi krwawienie to moge wziasc pierwsza tabletke z drugiego opakowania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam
![]() |
#264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
BAN stały
|
.
Edytowane przez winner Czas edycji: 2007-08-19 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Ja leczę się na "brak okresu" od dwóch lat... Jak narazie biorę tabletki na to. Teraz mam przerwę i jakoś miesiączka bez tabletek wystąpiła 3 razy w terminie
![]() Mówię Wam. Prywatny lekarz to nie jakiś przywilej. Prawie każda dziewczyna może pozwolić sobie na 35 zł raz na czas. Ja tyle płacę. Najważniejsze jest zdrowie. A jeśli lekarz potraktuje Was nieprofesjonalnie poprostu nie zapłacicie. U publicznego napiszecie skargę. Lekarzy jest dużo. I wielu dobrych. A Ci, którzy mówią, że wymyślacie choroby czy to, że Was boli powinni usłyszeć albo od Was albo od Waszych rodziców co będzie jak nie zmienią nastawienia. To nie komuna moje drogie... ![]() Trzymajcie się ciepło. Ja na szczęście nie muszę się już denerwować z niekompetentnymi lekarzami. |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli natomiast okres nie pojawi sie przez dwa kolejne cykle (w 7 dniowych przerwach), nalezy skontaktowac sie z lekarzem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za podpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
takie dolegliwości sie zdażają, dlatego zaleca sie zażywanie tabletek wieczorem , zeby przespać te skutki uboczne typu mdlości. taki stan rzeczy może sie utrzymywać przez 3 pierwsze opakowania (mogą wystapić również plamienia, co przez pierwsze opakowania nie jest rzezczą niepokojącą).
jeśli plamienia, nudności, będą się przeciągać, wtedy należy się skontaktować z lekarzem, i on dobierze ci inne tabletki. |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Przyczajenie
|
ja mam 15 lat i bardzo czesto nie mam okresu az za czesto nie jestem rowniez wiatropylna i nie wspolzylam jeszcze z nikim ale w ciagu roku mialam zaledwie 2 razy miesiaxczke raz gdy mialam isc do ginekologa to ztrasznie sie balam wiec sie pojawil ale znowu znikl martwie sie znowu ze bede musiala isc;/ lekarz rodzinny powiedzial ze jak sie nie pojawi to powinnam pojsc ale jak myslalam ze beede musiala isc i sie denerwowalam to sie pojawil albo ze poprostu mam bardzo rozregulowany....nie wiem co sie ze mna dzieje;/ okres mam od 6 klasy na poczatku byl w miare normalny fakt ze nie byl az tak mocno regularny ale teraz to jest tragedia;/ wiem ze nie ominie mnie wizyta u ginekologa ale ja nie chce ;( co mam robic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.