|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać - cz. VI
Cytat:
Wyobraźcie sobie, że poszedł do kilku brytyjskich przedszkoli i pokazał dzieciakom różne warzywa, ziemniaki i takie tam. Maluchy nie potrafiły odpowiedzieć na pytanie co to jest ![]()
![]() |
#242 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | ||
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:25 ---------- Poprzedni post napisano o 02:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#244 | ||
Zakorzenienie
|
No ja nie moge, ale nikt nie zabrania mi towarzyszyc
![]() ![]()
![]() |
#245 |
Konto usunięte
|
Nie no, sama chlać nie będę... A kiedy będziesz już mogła?
![]() I jeszcze jedno. Uczyłaś się dzisiaj? Nie bij! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te, w mojego TZ sie zmieniasz? :P On o polnocy dzwonil z tym pytaniem ![]() Ale odpowiem: nie nie uczylam sie dzisiaj, robilam misia dla wizazanki a raczej jego sukieneczke, a pozniej zmywalam naczynia (00:30 mniej wiecej), i niedawno wrocilam z psem bo jakas godzine temu dopiero zjadlam kolacje. Jak skoncze odgracac mieszkanie, to za nauke sie wezme, idzie mi w miare sprawnie (odgracilam lazienke i kuchnie czesciowo ;P) wiec sadze ze jak zaraz pojde spac i wstane o 11 to do wieczora skoncze ![]() Powiem tak, gdyby on byl w domu, ukrzyzowalby mnie za wyrzucanie bezcennych paragonów z zakupów z biedronki z listopada 2009... nie wiem, on chyba chce reklamowac sól jaka wtedy kupilismy ![]()
![]() |
#247 |
Konto usunięte
|
Damn, girl...
Przypomniałaś mi o szafce w łazience (wiesz, że szafka pisze się przez F a nie przez W? :O ). Niedopsz... A paragony mogą się przydać jak na przykład toaletowego zabraknie. Albo może kolekcjonuje? Albo zbiera żeby oddać na makulaturę i kupić Ci pierścionek z automatu? Nie myślisz, oj nie myślisz. Jak za rok tak serio, serio to nie fajnie. Nie lubię Cię już, nara. Ja nie paliłam miesiąc. A po dwóch miesiącach znów nie paliłam miesiąc. A za dwa miesiące znów nie będę palić. Jestem słaba i gupia ![]() Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-08-22 o 02:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() E... kupil mi taki z W.Kruka... ![]() Za to ze pic nie moge? Rozumiem że ewentualnie w razie dziwnej reakcji leki-alkohol to mnie przywrocisz do normalnego istnienia? ![]() ![]() Na taka slaba wole to moze e-papierocha? Jak sie zlamiesz to chociaz sie nie podtrujesz. Ew. niquitinem sprobuj rzucic, ja wlasnie nim sie ratuje ![]() Powiem szczerze ze po jakims czasie doszlam do wniosku ze smaczniejszy od papierosa ![]() Rok temu nie palilam... hmmm... Czekaj jak rzucilam w wakacje tak zaczelam przed matura... po maturach rzucilam.
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-22 o 02:45 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Konto usunięte
|
Nie, ale ja chciałam napisać przez W i mi ff nie pozwolił
![]() Rany boskie, jak to brzmi... Cześć mam na imię A...Szpieg ![]() Nikłitin ani Nikoret nie dla mnie. Mało się nie porzygałam po tym. Brałam Tabex i znów wezmę ale kupię najpierw tego e-fajka. Tylko on za wygodny jest. Nie kończy się, nie podpali biurka ani łóżka, można schować do kieszeni... |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do białej, wykrochmalonej pościeli to nie dla mnie. Jak byłam bardzo mała to miałam taką, to okropnie źle się pod nią spało. Była bardzo ciężka. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
Gdzieś w sieci czytałam artykułu (np. "50 prawd objawionych w serialu "Lost" - bardzo fajne). A propos "Zagubionych" to dobija mnie ich higienia. Np. Sun! Piękna, gładka cera, czyściukie ciuchy (jak wyjęte z reklamy z Chajzerem), manicure, równo obcięte włosy, zero włosów pod pachami. Jak wyjęta z niemieckiej reklamy! A Jack czy Kate, to chodzą w spoconej koszuli z odprutymi rękawami. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Rozeznanie
|
Ja gdzieś spotkałam się z listą rzeczy/scen, które mustowo pojawiają się w filmach: np. że jeśli akcja dzieje się w Paryżu, to z KAŻDEGO okna widać zawsze wieżę Eiffel'a. Albo, że jeśli ktoś wychodzi ze sklepu, to obowiązkowo dźwiga papierową torbę a z niej wystaje bagietka
![]() ![]()
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
Pytanie nieaktualne
![]() Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2010-08-22 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Teoria filmowej rzeczywistości i analiza filmowych tekstów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
Czy rok ruski jest dłuższy niż polski?
![]()
#255 |
Zadomowienie
|
Może dlatego, że w Rosji używało się kalendarza juliańskiego, który był ciut dłuższy od roku astronomicznego
![]()
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Mi pomogło codzienne czytanie książek
![]() Gdy siedziałam przed kompem dzień w dzień, to uczyło mi się o wiele gorzej... a teraz robię sobie przerwy np. na 1 rozdział książki, albo idę do ogródka pozrywać jabłka, albo oglądam odcinek serialu (najczęściej krótki serial, z 20minut, to wtedy nie mam wyrzutów sumienia ![]() ![]() I przynajmniej trochę się odmóżdżam, uszczęśliwiam i lepiej mi się uczy potem i łatwiej wszystko do głowy wchodzi ![]() Jak już mam prawdziwy kryzys, to wtedy śpiewam sobie tekst do nauczenia pod jakąś znaną melodię i na egzaminie zaczynam sobie śpiewać w głowie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kurde, bo kiedys to ja raz na miesiac balowalam ![]() A probowalas 2mg a nie 4? On nie jest taki mocny. E papieros sie konczy, wtedy trzeba albo uzupelnic albo zmienic kartridz. No i co najwazniejsze - moze sie rozladowac na miescie (ale niektorzy maja wersje z przenosna ladowarka-papierosnica ![]() Do zrezygnowania ze standardowego palenia zdecydowalam sie przez moje plucka i ciagly kaszel, z porannym odkrztuszaniem. Jaka jest zasada robienia kuskus? Szklanka kaszy i ile wody?
![]() |
#259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat: Napisane przez Alciaaa ![]() Czy rok ruski jest dłuższy niż polski? ![]() Znalazłam coś takiego - bo w domu nikt wytłumaczyć mi nie potrafił... Nowa księga przysłów polskich pod red. J. Krzyżanowskiego objaśnia rzecz następująco: „Miesiące w kalendarzu juliańskim (ruskim) kończą się o 12 dni później, stąd urosło mniemanie ludowe, że ruski miesiąc jest dłuższy”. — Mirosław Bańko
![]() Edytowane przez kotek180 Czas edycji: 2010-08-22 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
"Czyli się przyklejają nogami, zapładniają (ciekawe czy ustalają, który tym razem będzie miał penisa a który pochwę... A może zapładniają się naraz? Tego nie wiem. ) a potem składają jajka oO a z jajek mały ślimok."
1000days popłakałąm się ze smiechu ![]() dziękuję za 'oswiecenie mnie'w ślimakowych sprawach łóżkowych ![]() Durnowate,nurtujace mnie pytanko: Co by sie stało gdyby NAGLE (za pomocą teleportacji;-) ) Eskimosa przenieść w amazońską wilgotna,goracą dżunglę a Indianina stamtąd w Arktykę? (no oczywiscie obydwu jednakowo w to samo ubranych załóżmy). Czy z ich zdrowiem i nagłą zmianą klimatu i nie tylko stało by sie cos.Czy te "pzrenosiny"były by groźne dla ich zdrowia? odbiegajac od tematu... wiem,że gdyby nagle człowieka z nizin przetransopotować na Mount Everest to by zginoł w pzreciagu paru minut i odwrotnie. Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2010-08-22 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba po prostu za dużo siedzę przy komputerze. Powoli się chyba uzależniam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Często tak jest z utworem, który słyszę, ZNAM, a nie wiem w danej chwili, czyje to...
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |||
Zakorzenienie
|
Ale mojego pol roku na diecie to chyba nikt nie pobije
![]() Cytat:
![]() Czy FB cos mi zrobi, jezeli na drugiego maila zaloze sobie fikcyjne konto, tylko po to zeby sobie wysylac prezenty w grze na moim "prawdziwym" koncie?
![]() |
#265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja do tej pory pamiętam nazwy pierwiastków po łacinie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Konto sluzylo mi wlasciwie do przyjmowania zaproszen no i miałam wtedy "fazę" na tę grę o prowadzeniu kawiarni, nie pamietam nazwy.. No i dosc aktywnie wykorzystywalam to falszywe konto do wspierania tego na prawdziwym koncie (prezenty, "pomaganie" itp) Ale konto wisi do dziś, a łatwo zauwazyć, że falszywe jest... Chociazby po idiotycznej, związanej z grą nazwie użytkownika :P Chyba je usunę, tak mnie jakos teraz "natchnęło"... Edytowane przez lunerin Czas edycji: 2010-08-22 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
I zalewasz kasze tak by zalać całą i w tym przypadku pół szklanki wody musi być jeszcze nad kaszą.
#268 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gregorynka, jak sie robi kuskus wiem, ale chodzi o to, ile wody na jaka ilosc kaszy ma byc. Szklanka kaszy i dwie wody czy jak? (raczej w szklance robic nie bede ale szklanka odmierzam zazwyczaj) Zrobilabym pewnie ryz, ale ten kuskus robi sie szybko ![]()
-A ty kto? -Dobra wróżka. -Z siekierą? -A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach? Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Czas edycji: 2010-08-22 o 12:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zawsze daje szklanka kaszy na poltorej szklanki wody wrzatku albo inaczej jak wsype kasze do miski to tyle wody zeby bylo nad kasze ok 2 cm ![]() Edytowane przez spiniaa Czas edycji: 2010-08-22 o 12:47 Powód: pomylka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za ruski rok
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.