![]() |
#241 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: wyolbrzymiam?
Cytat:
Tak, jasne, szukaj winy w innych, w sobie, byle nie w nim. Facet Cię szantażuje emocjonalnie, manipuluje Tobą - naprawdę tego nie widzisz? ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Prowokacja jak nic. Szkoda klawiatury.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
to nie jest prowokacja
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Ale sorry na taką wygląda, bo wybacz dosadnośc, jak można byc, aż tak głupią babą ? Mieliście problemy i to koszmarne, facet Cię totalnie nie szanował. Dałaś szansę i miało byc cukierkowo. Nie jest. Facet dalej zero szacunku do Ciebie i takie akcje, że ręce opadają. Więc chyba logicznie byłoby wreszcie samej się zacząc szanowac, włączyc mózg i nie zmarnowac sobie życie przy takim idiocie i chamie. A jak tego nie potrafisz to nie zawracaj nam doopy., bo tu nic innego poradzic nie idzie.
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj są Walentynki - może podaruj sobie w tym dniu wolność, miłość do samej siebie i spokój?
![]() ![]()
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Autorko, dołożyłaś się do rachunków podczas wizyty u TŻa? Bo nie doczytałam
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ile razy juz obiecałaś że jak sytuacja sie powtórzy to zakonczysz związek? ![]() To sie zaczyna robić śmieszne ![]()
![]() |
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nabijajcie się, proszę bardzo! czy Wy naprawde uważacie że tak łatwo zakończyć ponad 5letni związek? żadna z Was chyba tego nie przechodziła
![]() |
![]() |
#249 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Porozmawiałaś z nim o tym - że Ci się bardzo nie spodobało to z kasą, że nie ma prawa od Ciebie wymagać jakiegoś dokładania się, powiedziałaś mu co czujesz, czego sobie życzysz, a czego nie? Chcesz z nim być? Kto Ci broni? Tylko nie oszukuj samej siebie. Stań przed lustrem i powiedz sobie w twarz "wiem, że to nie moja wina, nie wina rodziców, układu planet, czy powietrza, tylko on jest jaki jest - egoistyczny, próbuje ze mnie szarpać kasę przy byle okazji, dziecinny, niedojrzały, traktuje mnie nieraz bardzo źle, niezbyt go nawet lubię, ale mimo to, zdając sobie sprawę z powyższego, chcę z nim być i basta". A nie szukanie winy w sobie, w jego rodzicach, tym, że biedaczek. Bądź ze sobą szczera, postaraj się. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-02-14 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że mu powiedziałam, że mi sie to nie podoba. Wytłumaczyłam, że skoro On uważa to za słuszne i normalne (że może tego wymagać) to znaczy, że widocznie tak został wychowany. Powiedział, że mam chyba racje. Mieliśmy do tego tematu nie powracać. Miał mnie o kasę na auto już nie prosić... Do wczoraj wieczora. Znowu zapytał. Powiedziałam, że u mnie sie nic nie zmieniło w tej kwesti. Nic więcej nie powiedział ale cały wieczór był w "dołku"
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Niejedna z nas przechodziła rozstanie. Tylko nad czym się tu zastanawiac? Liczysz, że po ślubie się zmieni czy może cud się stanie?
To wobec całego życia TYLKO 5 lat. Nie 50. No, ale skoro chcesz się z nim szarpac i zmarnowac sobie tych lat 50 to spoko. Twoje życie.
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
przeczytalam watek i oczy przecieram ze zdumienia nad ludzka glupota. serio mozna az tak?
smieszny jest ten watek jak i sama Autorka. czy naprawde az tak mozna sie ponizac zeby tylko miec pare spodni kolo siebie? Edytowane przez yoona Czas edycji: 2011-02-14 o 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co Ci po facecie, co do którego masz wątpliwości, z którym nie możesz się dogadać, którego podejrzewasz o kłamstwa? Z którym rozmowy i tak nic nie dają? Gdyby to była pierwsza taka sytuacja, to może i byłoby jakieś wyjście, ale on już raz prosił o kredycik i obraził się na odmowę, nie wspominając już o sytuacjach w których przez niego czułaś się zerem i byłaś zawstydzona, zażenowana... No wybacz, ale niezła z Ciebie desperatka. Jesteś z nim zaręczona, myślałaś, jakim będzie mężem? Za 10, 20 lat? Ja widzę tu pana z piwkiem przed tv, który traktuje swoją żonkę jak ścierę. A żonka męczennica trwa z tym układzie, bo chce mężusia nawrócić...
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Ja zakończyłam związek, który trwał 7 lat. I nie dlatego, że chciałam, lecz musiałam... Więc nie rób z siebie jakiejś wyjątkowej osoby pod względem zakańczania długoletnich związków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu juz chyba nawet nie chodzi o dokładanie się, chcesz to się dokładaj, Twoja sprawa, ale zacznij się szanować. Bo moim zdaniem, skoro jeszcze z nim jesteś, po tych wszystkich upokorzeniach to znaczy że nie masz szacunku sama dla siebie, bo gdybyś go miała to byś powiedziała "basta, dosyć, chcesz autko to idz sobie pieniążki zarób. Chcesz kogoś do dokładania sie to wynajmij lokatora, mi jest dobrze tu gdzie jestem. chcesz sobie potrzymać za "cycki" to kup sobie dmuchaną lalę, ale ode mnie wara." Ja bym tak rozwiązała ten problem. Ty sama siebie nie szanujesz, a oczekujesz żeby on cie szanował. Jesteście z tej samej bajki. I po co te komentarze typu "jak sie sytuacja powtórzy to z nim zerwe" ![]() A to że jesteś z facetem dopiero 5 lat to nie jest jeszcze dużo. Osobiście znam osobę która była w związku 8 lat, już byli narzeczonymi i na kilka miesiecy przed ślubem "ona" zerwała, stwierdziła że to jednak nie to. a nie jest stara ani brzydka więc znalazła innego, wartego jej chłopaka. Ty też powinnaś myśleć tymi kategoriami. bo co dla Ciebie jest ważniejsze: te 5 lat poniżania i upokarzania, które raczej sie nie zakończą, a nie daj Boże po ślubie może dojść do gorszych akcji (bo narazie jesteście tylko parą) po ślubie ten PAN może stwierdzić że ma do ciebie prawo i brać co chce i gdzie chce, czy zerwanie z TYM osobnikiem, póki wcześniej, póki da się jeszcze przerwać tą zabawę, no chyba że ci takie traktowanie odpowiada, wtedy nie rozumiałabym po co ten wątek. Jeszcze jedna kwestia z mojej strony. Zakładajac wątek powinnaś się liczyć z tym że nie każdy i nie zawsze będzie Ci słodził i cie pocieszał, to nie na tym polega. Każdy ma prawo wyrazic swoją opinie, jeśli mnie coś śmiesz a Ciebie nie, to wydaje mi się że to Ty powinnaś do tego przystać, bo zapewne to co mnie śmieszy to jakaś głupota napisana przez ciebie której sie nie trzymasz. Każdy ma prawo do swojej opini, a Ty masz prawo sie z tym liczyć, jeśli Ci to nie odpowiada to po co wogóle był ten wątek. Z mojej strony to wszystko
Nie wiem, czy w ogóle jest to możliwe, aby uchwycić moment, w którym rozpoczyna się miłość. Nie jakieś tam zakochanie, ale miłość BLOG Edytowane przez kocurek04 Czas edycji: 2011-02-15 o 09:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Gdyby mi odpowiadało to wątku by nie było Wcale nie przypuszczałam, że każdy będzie mi tu słodził i mnie pocieszał. Ale skoro Ty masz prawo śmiać się z moich postów to ja mam prawo napisać, że zrobilo mi się przykro bo ktoś coś napisał. I dlaczego to ja mam przystać do Twoich opini a nie Ty do moich?
Ironia. Gdy płacząc przez Niego, tylko do Niego chciałabyś się przytulić... Edytowane przez just_a_woman Czas edycji: 2011-02-15 o 23:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Nie mam słów na Ciebie, jak Ci tak źle to zakończ to, a jak Ci dobrze to siedź z nim, zaakceptuj go (bo i tak widać, że masz słabszy od niego charakter i Cie zdominuje) i skończ narzekać. Wóz albo przewóz.
Niejedna z nas zerwała z chłopakiem, ja też zrywałam z facetami i szczerze mówiąc miałam 1/3 tych powodów co Ty. Jesteś dorosłą kobietą, wiadomo, że te 5 lat boli, ale chyba czas dokonać wyboru. Nikt przecież do Ciebie nie przyjedzie i nie załatwi tego za Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Bo odezwał się w podły sposób do mnie, przyszedł przeprosić po 2 tygodniach i wg niego sprawa była wyjaśniona i dalej miało być tak, jak było. Dla mnie koniec związku nastąpił już podczas wypowiedzenia pewnych słów, a te 2 tygodnie milczenia, zanim przyszedł przeprosić, tylko upewniły mnie, że nie mamy ze sobą już o czym rozmawiać. Byliśmy razem 7 lat. I mimo tego, że "chodziłam" z wieloma facetami, to był jedyny, którego kochałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czasem warto o troche pokory. Jak juz pisałam, gdyby było ci AŻ tak bardzo ŹŁE to zakonczyłabyś ten zwiazek. Zresztą szkoda słów, bo do Ciebie żadne argumenty nie trafiają. I nie pisze tego przez złośliwość.
![]() |
![]() |
#261 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#262 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A jak myślisz? Jak mogło jej być po zakończeniu siedmioletniego związku i to w takim stylu (że facet się okazał...)? Życie nie powinno polegać na unikaniu trudnych decyzji, konfrontacji, bo jeżeli tak jest, to wcale nie jest tak do końca "nasze" życie. Limonka podjęła trudną decyzję i teraz nie żałuje (bo to "odezwanie się" i zero refleksji nad sobą ze strony faceta, brak przeprosin, to na pewno była ta kropla, która przelała czarę, bezpośredni powód, ale nie jedyny). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A do Ciebie nie dociera to, że jesteś w tej walce sama... ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym limonka1983 zostawiła swojego faceta po 7 (!) latach związku, po jednym jego zdaniu. A Ty? Nie dość że jesteś z facetem dużo krócej, to pozwalasz się mu wykorzystywać, obrażać, upokarzać i słuchasz te 5 lat wszystkiego co powie jak wieśniaczki proboszczowego kazania. Zresztą gdybyś miała trochę szacunku do samej siebie ten związek nie przetrwałby 2 miesięcy, Ty jednak zadowolona że w końcu udało Ci się jakiegoś chłopa złapać kurczowo się go trzymasz i na siłę ciągniesz ten związek. Więc nie rozumiem czemu odmieniasz pięcioletni związek przez wszystkie przypadki skoro to żaden powód do chwały? A raczej przykład tego jak kobieta jest w stanie się upodlić, poniżyć, być może stracić szanse na PRAWDZIWA miłość z obawy przed byciem singielką. Jest takie powiedzenie, w różnych zresztą wersjach - "Jeżeli jedna osoba powie ci, że jesteś osłem, to się tym nie przejmuj. Jeżeli dwie - spójrz w lustro. Jeżeli trzy, to kup sobie siodło. " / "Jeżeli jedna osoba mówi Ci że jesteś chory, nie przejmuj się. Jeżeli dwie - zastanów się nad tym. Jeżeli trzy - idź do lekarza." Zastanów się nad tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Piszecie, że się poniżam, nie mam szacunku do samej siebie, nie daje sobie szansy na prawdziwą miłość i szczęście. Ale ja też nie jestem idealna, mam swoje za uszami. Naprawde ciężko mi jest wytłumaczyć Tżowi coś na spokojnie. Ja raczej wybucham jak mi coś nie pasuje. To już naprawdę rzadkość kiedy rozmawiam z nim o problemach na spokojnie. Potrafię też powiedzieć mu coś przykrego, skrytykować zachowanie przy innych, nie akceptować jego wad. Więc też nie jestem idealna.
![]() |
![]() |
#266 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nikt nie mówi, że jesteś idealna. Nie musisz być. Ale Twój facet - sama przecież go tu opisujesz, a nie jakiś automat - jawi się jako egoistyczne, rozpieszczone duże dziecko. Więc skończ sobie wmawiać, że to się wyrównuje, bo i Ty nie jesteś idealna. Ja również nie jestem, ale to wcale nie zwalnia mojego faceta z tego, że ma się dla mnie, dla nas starać, zachowywać jak człowiek i okazywać mi wszystko to, co ja okazuję jemu. W Twoim związku nie ma wzajemności, za to z łatwością przychodzi Ci obwinianie samej siebie o wszelkie złe rzeczy. Sama dorzucasz tu kolejne "kwiatki" na temat swojego faceta, mogłaś dać temu wątkowi umrzeć śmiercią naturalną, a jednak wróciłaś do tego. Tak, jakby jedna połowa Twojego mózgu mówiła "ratunku, przetłumaczcie mi, że ten związek nie ma sensu", a druga się w tym momencie budziła i zaczynała gadać bzdury, tłumaczyć "misia" i obwiniać samą siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A gdyby mi ciągle coś nie wychodziło w związku, to bym się zastanowiła nad jego sensem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Acha i nie dziwię się, że jesteś nerwowa skoro Twój facet to dzieciak i egoista ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Dżizas.
Przyznam, że nie przeczytałam całego wątku, ale jeśli chodzi o zachowanie tego kolesia, to słów mi brak. Po prostu. W każdej kwestii, finansowej, seksualnej, każdej. Autorko wątku teraz podaje przepis na zerwanie z takim palantem: ~Pakujesz jego rzeczy, które sa u Ciebie do kartonu ~Zawozisz je do jego domu ~stajesz na przeciwko niego i mówisz mu" Poszukaj sobie innych cycek, które Cie będą sponsorować Ty $$%$%$#$%#%#@$ @@^&*%$ ##$%*%%^" ~Odwracasz się na pięcie i wychodzisz ~Kasujesz jego numer tel, gg i wszystko co z nim związane. ~Żyjesz długo i spokojnie bez niego.
![]() |
#270 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Coś w tym jest Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.