Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-06, 11:52   #241
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

M25, ja mam podwójne, bo moje imię beznadziejnie się rymuje z nazwiskiem męża. Ale chciałam też zrobić ukłon w stronę rodziny męża. Więc wstawiłam swoje panieńskie między imię i męża nazwisko. Faktycznie rymu już tak nie słychać, ale... jest to kłopotliwe i bez sensu, i tak prawie wyłącznie używam panieńskiego (tzn. przedstawiam się nim), a w papierach mam od cholery wpisywania, bo nie dość, że pełne imię długie, to jeszcze panieńskie nazwisko też Gdybym dziś podejmowała decyzję, nie uległabym presji emocjonalnej i pozostała przy swoim
Dzieci będą nosić wyłącznie nazwisko ojca

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 11:54   #242
niebieskaa
Rozeznanie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Kootekk Michaś śliczne słoneczko i taki grzeczniutki no pozazdrościć

Paulinka szuka szuka powoli nie wiem czy znajdzie coś podobnie płatnego jak w poprzedniej, będzie trudno :/

Jak Ci wyszedł blok-jest taki do krojenia?

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
kliwia, ale ty sapiesz bo sluzowke masz za sucha? Mi poprostu brakuje powietrza.Mialam tak kilka tygodni temu, a teraz powtorka. Przez to budze sie kompletnie nie wyspana. Nie moge wziac glebszego oddechu i strasznie mnie to denerwuje.
De ja dzisiaj miałam to o czym piszesz, pierwszy raz tak tragicznie, spać nie mogłam pół nocy a nad ranem to juz nie wytrzymywałam, nie mogłam w ogole złapać oddechu, teraz tez nie mogę odetchnąć pełną piersią -okropne to jest.
W ogole strasznie się męczę fizycznie, prawie nie mogę wychodzić bo zaraz mnie wszystko boli a mały się wygina i muszę się wtedy położyć-babcie mają wiecej werwy

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A nad ranem jednak mnie złapał skurcz, tym razem w lewej łydce, ale lżejszy niż wczoraj i krócej trwał. postawiłam nogi na ziemi, jak któraś z Was (Niebieskaa?) radziła i faktycznie szybko przeszło. Ale masakra to jest, prawa łydka jeszcze ma mega-zakwas po wczorajszym skurczu, teraz lewa mnie pobolewa. Chodzę jak połamana
Mi tz kaze właśnie stawać na ziemi, ale często jest to dla mnie niewykonalne jak mnie mocno złapie, ale pomaga.
Ile bierzesz magnezu?
Ja żeby mi pomagało na skurcze musze 3x1 ale jak nie pojawiaja sie to biorę 2x1 ale Ty chyba bierzesz stale jakis magnez z tego co pamiętam?
-------------------

Ok mamusie nadrobie Was jeszcze, mniej teraz siedze na wizażu bo mi tż laptopa zabiera, przeglada ogloszenia, robi cv itd. więc ja wtedy np.prasuje, piore itp i nie moge podczytywac na biezaco

Dzisiaj robię spaghetti
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 11:55   #243
Aliszcze
Zakorzenienie

ja mam podwójne nazwisko i nie żałuję tym bardziej, że moje inicjały teraz to ABW podpisuję się dwoma nazwiskami, w pracy jak podpisuję różne dokumenty to i tak mam pieczątkę wiec wystarczy parafka ABW mój mąż nie widział nigdy problemu z tym, że chcę mieć podwójne nazwisko, ale nasze dziecko będzie mieć nazwisko tylko po ojcu.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:04   #244
kliwia
Zakorzenienie

niebieska jak ja ide czasem na ilosc bloku w sensie ze dodaje mniej mleka w proszku, i blok jest taki miekki, to i tak nam to na reke bo mozna lyzeczka nabierac i wcinac
Ja tez zorbilam, i sie chlodzi.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:04   #245
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Też chyba mam ten syndrom Przed ciążą miewałam tętno w spoczynku ok.80-85, w ciąży zwykle koło 90-95. Podczas badania wyszło 108 i lekarka się zaniepokoiła, ale moim zdaniem własnie ten wynik był przekłamany, bo byłam zdenerwowana.
Z drugiej strony dziwię się, że można mieć wadę serca i o niej nie wiedzieć Chyba to nie mogą być poważne wady jednak
Ja miałam już wcześniej EKG, trzy lata temu przed zabiegiem w szpitalu i nie było żadnych zastrzeżeń.
A ja mam w ogóle też nerwicę niestety i podejrzewam, że to szybkie tętno ma z tym związek...

U mnie 90 do 120 to norma w spoczynku

kiedyś dopatrzył się tego jakiś lekarz zostałam przebadana przez specjalistów i nie wykryli żadnej wady
jeden powiedział że może być to związane z dorastaniem ale ja miałam już 20 lat!
do tej pory mam tak wysoki puls.... taki urok

położna mierzy mi na każdej wizycie i zawsze wychodzi ponad 100 ale nic nie mówi
aż się dziwię bo ja też nie opowiadałam tej historii że coś podejrzewali

kto ma sprawdzony przepis na ten blok?
powiedzcie gdzie kupujecie to mleko w proszku? jak wygląda i ile kosztuje?
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:05   #246
kretencja
Zakorzenienie

Niebieskaa, biorę na stałe, normalnie 2x1 tabletki, ale ostatnio zeszłam do 1x1 i najwyraźniej nie wyszło mi to na dobre, więc wróciłam wczoraj do 2x1

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-06, 12:10   #247
kliwia
Zakorzenienie

apolonia ja robilam teraz z przepisu ze smacznego. z mniejsza iloscia ciastek.
Mleko w proszku w wiekszosci sklepow dostaniesz. Musi byc pelne - bron boze granulowane.
najlepsze jest w niebieskim worku - ja mam z czarnkowa paczka po 9 zl. Widzialam tez w kauflandzie z Łaciate - ok 11zl.
http://www.google.pl/images?um=1&hl=...=&oq=&gs_rfai=
Stary 2010-10-06, 12:12   #248
kretencja
Zakorzenienie

Podaję swój przepis, choć kliwia powiedziała, że nieprawdziwy, bo bez mleka w proszku Ale też pyszota

275g czekolady deserowej
175g masła
4 łyżki miodu (najlepszy płynny, ale niekoniecznie)
2 łyżki ciemnego rumu (opcjonalnie)
175 herbatników typu Bebe
25g podpieczonego na rumiano na patelni ryżu preparowanego
50g posiekanych orzechów włoskich
100g posiekanych suszonych moreli

Pokruszoną czekoladę i masło wrzucić na kąpiel wodną. Dodać miód i ew. alkohol. Mieszać aż składniki się rozpuszczą i powstanie gładka masa. Dość drobno pokruszyć herbatniki, dodać do masy razem z ryżem, morelami i orzechami. Wymieszać. Formę do ciasta wyłożyć pergaminem, przełożyć masę, wygładzić. Schładzać minimum 2 godziny. Powinno dać się pokroić w kawałki (a jak się nie da - wyjadamy łyżką )

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-06, 12:12   #249
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość

dziś rano na pocieszenie mój kuzyn wysłał mi linka do -jak to nazwał- "mojego hymnu"-
Piosenka ciążowa
http://www.youtube.com/watch?v=AcVzuV3LNUU

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:19   #250
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Ja też zawsze chciałam mieć dwa. I w sumie tak już było postanowione mimo tego, że mężowi się to wcale nie podobało, ale nagle jakoś tak jak przed ślubem wypełnialiśmy dokumenty w USC rozmyśliłam się i napisałam tylko jedno. TŻ się zdziwił, ale był zadowolony W sumie doszłam do wniosku, że jak sie ma dwa to i tak większość osób nadal używa pierwszego.
No wlasnie uzywa sie pierwszego, moja kolezanka ma dwa bo jej maz ma dziwne nazwisko ale ona uzywa pierwszego jak sie przedstawia hehe

Kurcze a tetre trzeba prac? Ja nie pralam ani tetry ani flanelek, przescieradla i ochraniacza tez nie zamierzam..

Zupka wyszla jaka wyszla taka zwykla, chyba wsypie do niej instant barszcz

O a ja sie wylamie i napisze ze nie mam ochoty na ten blok i wogole mnie nie kusi, moze dlatego ze mamdosc slodkiego z checia bym zjadla pizze

DZIEWCZYNY FARMOWE, mozecie mi wyczyscic dzikie poletko? nie wiem jak to sie robi bo bym i Niektorym z Was pomogla.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:22   #251
anankee
Rozeznanie

ja biorę magnez 3 razy dziennie po 2 tabletki, wychodzi mi 300mg na dzień, i brzuszek już mi się tak nie spina jak wcześniej, no i skurcze żadne mnie nie łapią na szczęscie

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-06, 12:24   #252
niebieskaa
Rozeznanie

Martinixxx
wyrazy współczucia z powodu babci trzymajcie się obydwoje, myślcie o dzidzi.

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość

ja EKG miałam zlecone jakoś w 6 miesiącu chyba

KUSICIELKI, w życiu nie zgadniecie co właśnie robię będę mieć taki tyłek, ze normalnie zarwę podwozie w aucie
pewnie BLOK
tż sie smieje ze same siebie nakręcamy tymi smakołykami a potem marudzimy ze wazymy za duzo heheh ja tez muszę zrobić BLOK bo szarlotka na wykończeniu
choc przyznam ze nie słyszałam o tym przepisie, ale kojarzy mi sie z takimi kupnymi blokami czekoladowymi o nazwie SKRZAT on jest właśnie czekoladowy, supersłodki z bakaliami

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
Hellooo

tydzień leżałam w szpitalu (miałam 2 ataki kamicy żółciowej, bardzo nieciekawa sprawa..) a tu tyle zmian

gratuluję Weronisi Pascalek już z Wami Michałek Kootka tez sobie super radzi to już mamy 2 dzidzie a zanim się obejrzymy i my się bedziemy rozpakowywac ojaa...

modlę się żebym dotrwała jako tako do początku grudnia i żeby dzidzia urodziła się silna i zdrowa. Na razie biorę tabletki i nospę i jestem na rygorystycznej diecie lekkostrawnej, nawet łyżki masła, ani twarogu czy śmietany. I dieta bezcukrowa. Ale co tam mogę jesć do końca ciąży kleiki ryżowe byle mi te ataki się nie powtórzyły i dzidzia wyszła zdrowa o czasie, tym się teraz tylko martwie..

ide was doczytywać
Mimiskierka myślałam o Tobie ostatnio, że sie nie odzywasz, wracaj do zdrowia i dbaj o Was

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Ja dziś od paru godzin ciesze się wózeczkiem dla małej niedawno kurier przywiózł tak więc pochwalę się, a takze wstępnie i na surowo kącikiem małej
Fajnie się zapowiada kącik dla małej, ja nie mam miejsca i do tej pory nie wiem jak to poustawiam wszystko ehh

Cytat:
Jak mały zacznie ulewać i obsrywać, już takie ładne nie będzie
tez tak pomyslalam wczoraj jak prasowałam kolorowe pieluchy etc. hehe

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
niebieska jak ja ide czasem na ilosc bloku w sensie ze dodaje mniej mleka w proszku, i blok jest taki miekki, to i tak nam to na reke bo mozna lyzeczka nabierac i wcinac
Ja tez zorbilam, i sie chlodzi.
na ilość mówisz heheh MUSZĘ go zrobić przez Was jakie to ma byc mleko jaka pojemność bo w przepisie jest 1 op. ale jak duże?
i ile tych herbatników, na oko?

Cytat:
Niebieskaa, biorę na stałe, normalnie 2x1 tabletki, ale ostatnio zeszłam do 1x1 i najwyraźniej nie wyszło mi to na dobre, więc wróciłam wczoraj do 2x1
Ja tez teraz 2x1 bo nie chce tyle aż łykać tego wszystkiego, a tez biore feminatal dha i jeszcze zelazo 2x1
a w szpitalu jak wychodzilam mi zalecili 3x2 na skurcze łydek właśnie ale nie brałam tyle, bo to mi sie giga duzo wydawało, tylko sporadycznie.
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:25   #253
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, ja piorę to wszystko, z czym dziecko będzie miało bezpośredni kontakt. Więc prześcieradła jak najbardziej. Słyszałam, aby tetry też wyprać przed pierwszym użycie i chyba to zrobię

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-06, 12:27   #254
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ja już po obiadku. Tż powędrował do pracy a ja tradycyjnie wizaż i farma

Zjadłam miseczke chipsów i popiłam soczkiem... Teraz czuje sie pełna na maxa...

Ale wy kusicie tymi swoimi przepisami na słodkosci... A ja nie mam wielu składników na ten blok i kicha...
Fajny przepis na pyszną slodkosc ostatnio w tc oglądałam. Musze kiedyś zrobić... Chodzi mi o CZEKOKUBKI z ciągnącą czekoladą w środku...

ROBIŁA KTÓRAŚ????
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:31   #255
apoolonia
Rozeznanie

moje pieluchy tetrowe tak śmierdziały jakimś tworzywem masakra!!

musiałam je wyprać

pościel też wypiorę poza ochraniaczem bo chyba nie można zdjąć powłoczki

ale na to też mam sposób kilka razy wyprasuję to w wysokiej temperaturze

a dziecko aż takiego kontaktu z tym nie ma

tak na dobrą sprawę przecież dziecko nas też będzie dotykać to co swoje żeczy też muszę prac w loveli? to chyba już przesada

na weekend chyba się wezmę za blok dzięki za przepisy coś wybiorę
Stary 2010-10-06, 12:34   #256
kretencja
Zakorzenienie

Ja na weekend też blok planuję

Ochraniacz wyprałam cały, bo tez poszewka niezdejmowalna. Nic się z nim nie stało
Też raczej wszystko piorę dlatego, że śmierdzi tak tekstylnie, nieprzyjemnie. Po praniu, choć ten proszek Bobas nie nadaje zapachu, już tak tego nie czuć

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-06, 12:36   #257
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za wsparcie!!!

Przykro mi z powodu babci .. Trzymaj sie ...

Cytat:
Gustawek, tez kupiłam tego Bobasa własnie. Niestety czytałam na necie opinie, że z poważnymi zabrudzeniami nie radzi sobie, no ale zobaczymy...

Wiecie co? Ciągle myślę o tym porodzie i strasznie mi jest przykro. Mój mąż jest taki świetny na SR, tak czule mnie masuje, pomaga oddychać... Wiem, że się już trochę nastawił na wspólny poród, nie namawiałam go, była to w 100% jego decyzja, więc wiem, że naprawdę tego chciał. I myślę, że świetnie by się sprawdził... Ale się nie dowiemy jak by to było Może to głupie, że ciągle to roztrząsam, może sposób porodu nie jest taki ważny, najważniejsze, żebyśmy oboje z dzieckiem byli bezpieczni, ale... No, nic nie poradzę, że tak to przeżywam. Jakbym straciła szansę na piękną przygodę - i to już na zawsze
Powiem szczerze ze bardzo dobrze cie rozumiem... Kiedys tzn na poczatku ciazy nie miało to dla mnie wiekszego znaczenia jak bede rodzic. Ale po zajeciach na sr uswiadomiłam sobie róznice... Nastawiam sie na poród sn i wiem ze byłabym bardzo zawiedziona gdyby okazało sie ze musze miec cc i maz nie moze w tym uczestniczyc...
Ale pamietaj ze najwazniejsze jest zdrowie Twoje i dzidzusia, nigdy nie wiadomo co mogło by sie stac przy porodzie sn.. Wiec musisz byc dobrej mysli ...

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Ja dziś od paru godzin ciesze się wózeczkiem dla małej niedawno kurier przywiózł tak więc pochwalę się, a takze wstępnie i na surowo kącikiem małej
Śliczny wózeczek i komoda

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
moje pieluchy tetrowe tak śmierdziały jakimś tworzywem masakra!!

musiałam je wyprać

pościel też wypiorę poza ochraniaczem bo chyba nie można zdjąć powłoczki

ale na to też mam sposób kilka razy wyprasuję to w wysokiej temperaturze

a dziecko aż takiego kontaktu z tym nie ma

tak na dobrą sprawę przecież dziecko nas też będzie dotykać to co swoje żeczy też muszę prac w loveli? to chyba już przesada

na weekend chyba się wezmę za blok dzięki za przepisy coś wybiorę

Ja tez piore wszystko co sie da Nie lubie tego chemicznego zapachu nowosci....

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:37   #258
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY FARMOWE, mozecie mi wyczyscic dzikie poletko? nie wiem jak to sie robi bo bym i Niektorym z Was pomogla.
Anecka żeby oczyścić dziką łąkę musisz mieć 12 niezawodnych sąsiadów i regularnie składać im gratulacje za przejście levelów,
mi się nagle sama łąka oczyściła, jak przyjęłam 11 sąsiada, teraz mam tylko dwa krzaczki, muszę zaprosić 12 osobę i mi się wyczyści
tu masz info:

http://pl.board.bigpoint.com/farmera...d.php?t=177120

Emi!

Stary 2010-10-06, 12:40   #259
kretencja
Zakorzenienie

Donuś, dzięki
Niestety ciągle nie umiem poradzić sobie z żalem i rozczarowaniem... Mam nadzieję, że jakoś się z tym wszystkim oswoję do porodu...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-06, 12:40   #260
kliwia
Zakorzenienie

niebieska kazde mleko w proszku pelne ma jedna wage chyba. moje ma 450gram.
A mowiac na ilosc nie wyjasnilam o co mi chodzilo
zeby z jednej paczki zrobic dwa razy blok I wtedy blok jest plynny ale pycha
a ja moge zorbic drugi blok za jakis czas

kretencja wez sie w garsc bo zaczynasz przesadzac z tym zalem i utracona mozliwoscia rodzenia SN. Ja wszytsko rozumiem. no ale bez przesady
Stary 2010-10-06, 12:41   #261
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Anecka żeby oczyścić dziką łąkę musisz mieć 12 niezawodnych sąsiadów i regularnie składać im gratulacje za przejście levelów,
mi się nagle sama łąka oczyściła, jak przyjęłam 11 sąsiada, teraz mam tylko dwa krzaczki, muszę zaprosić 12 osobę i mi się wyczyści
tu masz info:

http://pl.board.bigpoint.com/farmera...d.php?t=177120
O dzieki, alez ze mnie mózg, przeciez jest tam forum, to zabieram sie za czytanie

Ja mam tylko 6 sasiadow, wszystkich z wizazu W sumie jak bede miec dwa pola to na jednym dam same uprawy a na drugim zwierzeta i troche drzew

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-06, 12:43   #262
kliwia
Zakorzenienie

ja tetry tez upiore. uprane chyba lepiej beda chlonac wode.
Jedynie flanelowych nie bede prala. bo one od czasu do czasu beda mi potrzebne
Stary 2010-10-06, 12:47   #263
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Ja dziś miałam małą przymiarkę do nieprzespanych nocy, bo moja sunia dostała biegunki wczoraj i trzeba ją było wyprowadzać w środku nocy kilka razy, bo piszczała- mieliśmy z mężem maraton co 2 godziny wychodzenia na takie zimno z ciepłego łóżka. o 5 skapitulowałam i dałam jej zrobić na gazety, bo nie miałam już siły iść ubrać się i wyjść. A przy okazji martwiłam się cały czas, co jej jest- biegunka jest groźna u szczeniaka - a ja nie mam doświadczenia z małymi psami i bałam się , że zdechnie, chociaż mąż uspokajał mnie, że tak szybko od biegunki się nie zdycha- miałam taki niepokój, że nawet te parę godzin snu, to nie był prawdziwy sen, tylko drzemka.
Z dzieckiem to już będzie bułka z masłem-po pierwsze już mam jakieś doświadczenie, a poza tym nie trzeba wychodzić w nocy na dwór na kupę
hehe dobre

Biedna psiuńcia - lepiej już jej???
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ja mam podwójne nazwisko i nie żałuję tym bardziej, że moje inicjały teraz to ABW podpisuję się dwoma nazwiskami, w pracy jak podpisuję różne dokumenty to i tak mam pieczątkę wiec wystarczy parafka ABW mój mąż nie widział nigdy problemu z tym, że chcę mieć podwójne nazwisko, ale nasze dziecko będzie mieć nazwisko tylko po ojcu.
strach się bać
Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Kurcze a tetre trzeba prac? Ja nie pralam ani tetry ani flanelek, przescieradla i ochraniacza tez nie zamierzam..
No trzeba
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-06, 12:49   #264
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ja tetry tez upiore. uprane chyba lepiej beda chlonac wode.
Jedynie flanelowych nie bede prala. bo one od czasu do czasu beda mi potrzebne
ja wypiorę za jednym zamachem

wczoraj wszystko wyprasowałam i brakuje mi co najmniej 3 par śpiochów 62

i jakieś 4 body z długim rękawem

muszę na zakupy

kretencja

a jak byś sobie poradziła z żalem gdyby dziecko przy porodzie naturalnym coś się stało?

w życiu nie można mieć wszystkiego

ale dla mnie to oczywiste że dziecko i jego zdrowie to priorytet
a to co my z TŻ-tami chcemy jest na drugim miejscu
Stary 2010-10-06, 12:52   #265
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16

Dzien dobry Kobietki
Ja wszystko prałam, pieluszki takze.
Pościeli nie, ale wyprasowałam ja w wysokiej temp.

A na ten blok mi checi zrobilyscie ze bede dzisiaj robic
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:54   #266
anankee
Rozeznanie

Dziewczyny poradźcie, co kupić chrześniakowi na urodziny? Ma 11 lat, lubi grać w piłkę, może jakąś koszulkę? czym interesują się chłopcy w takim wieku?

Emi!

Stary 2010-10-06, 12:56   #267
Aliszcze
Zakorzenienie

zamorduję ja Was kiedyś przez robienie mi apetytu!! po porodzie mam nadzieję, że będziemy pisać tylko o warzywach na parze

kretencja, wiem, że ciężko Ci jest się pogodzić z tym cc, że się nastawiałaś na sn, tym bardziej, że przygotowywałaś się do tego. Przykro mi z tego powodu ale pomyśl sobie, że są kobiety (np ja) które nie mogą naturalnie zajść w ciążę i to jest tragedia. Ile ja dni i nocy przepłakałam, gdy dowiadywałam się o ciaży ktorejś z kolei znajomej, a postawienie diagnozy, że mam marne szansę na naturalną ciażę to był dla mnie cios, gdyby nie mój kochany mąż to bym sie załamała totalnie, myślałam o sobie, że co ze mnie za kobieta, która nie może naturalnie zajść w ciążę, nie może urodzić dziecka swojemu ukochanemu w dodatku zrobiłam in vitro, a co rusz słyszę w tv od jakiś pseudoautorytetów, że in vitro to metoda zabijajaca zarodki. Ale życie niestety takie jest, że śmieje się z naszych planów i trzeba cieszyć się z tego co się ma zobaczysz, że jak będziesz mieć swoje dzieciątko w ramionach to nawet już nie pomyślisz, czy rodziłaś cc czy sn, bo dziecko wynagrodzi Ci wszystko także uszy do góry, zjedz jakiś smakołyk

Stary 2010-10-06, 12:59   #268
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny poradźcie, co kupić chrześniakowi na urodziny? Ma 11 lat, lubi grać w piłkę, może jakąś koszulkę? czym interesują się chłopcy w takim wieku?
W takim wieku to w tych czasach trzeba uswiadamiac co do seksu

Na powaznie, to moze zapytajcie rodzicow czy ma ulubiny jakis swoj zespol i moze kupcie jakis gadżet z zespolem ulubionym
Ja kiedys dostalam dwa dywaniki z logo Inter'u

sylwia, wszystko w porzadku juz z psiną?

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-06, 13:01   #269
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
z doświadczenia wiem, że jak jest fanem grania w piłkę to kupienie mu porządnej piłki, albo stroju to super pomysł albo tak jak radzi Anecka, podpytaj się rodziców

Stary 2010-10-06, 13:03   #270
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia, myślę, że nie przesadzam.

Apoolonia, no właśnie - poród sn jest dla dziecka zdrowszy. A ja mam wskazanie do cc wyłącznie ze względu na moje zdrowie.

Aliszcze, smakołyk zaraz zjem

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-06 o 13:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości