![]() |
#241 |
Przyczajenie
|
Dot.: Clear Aligner - czy ktos ma?
@Priscilla_Presley, a od jak dawna nosisz już płytkę retencyjną (tj. kiedy skończyłaś ostatni etap CA) i ile godzin dziennie musisz ją teraz jeszcze nosić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
Sepleniłam pierwsze 2 dni masakrycznie, po 2 dniach przez pół roku ani razu nie miałam problemu z wymową ani nikt nie zauważył nakładek.
Nakładki się nie "rozciągają" ani nie "rozjeżdżają" nawet softy - bo to jest plastik i nie ma takiej możliwości, to zęby i ich rozstaw się układaja do nakładki i kiedy są już bardzo dobrze rozsunięte i rozruszane przez nią to wydaje się ona być "luźna", można się nią bawić językiem itd ale to nie znaczy że jest jakaś inna niż na początku. Sama nakładka nie zmienia się nawet o milimetr podczas noszenia i 3 tyg. jednej (ew się wyciera/dziurawi w miejscach styku zębów od zaciskania jej czasami) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
Zgodnie z obietnicą przybywam do wątku z relacją z wizyty kontrolnej. Choć w sumie nie ma czego relacjonować. Pobrali mi nowe wyciski i za tydzień mam się zgłosić po nową płytkę retencyjną. Wtedy też zapewne dowiem się, ile godzin w ciągu doby mam ją nosić (czy nadal praktycznie cały czas, czy może już nie).
![]()
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez johny12palcow Czas edycji: 2014-03-01 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Przyczajenie
|
Moje leczenie CA trwało jakieś 9 miesięcy. Na pewno jego długość ma wpływ na późniejszą retencję, mi np. powiedziano, że szynę retencyjną będę musiała nosić do końca życia. Oczywiście nie non-stop. Mówiono mi, że na początku cały czas, potem już tylko w nocy (przez jakiś tam okres), a potem dwie-trzy noce na tydzień. I na te dwie-trzy noce w tygodniu będę musiała zakładać już do końca życia (mam 28 lat).
W sumie dla mnie to nie problem. Z prostymi zębami czuję się jak zupełnie inny człowiek (zresztą ustąpiły mi też dzięki temu migreny). Pewnie nawet jakby mi powiedzieli, że już nie muszę nosić retainera to i tak bym go zakładała od czasu do czasu w obawie przed ponownym pokrzywieniem się zębów.
![]() |
#248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do pierwszej części to samo mi powiedziano że już do końca życia mam nosić chyba że chce zeby mi sie wszystko rozeszło i że jest to tylko dla mojego dobra. A skoro mam nosić pózniej tylko na noc to jak znam siebie bede nosić co noc ![]() ![]() Szyne retencyjną nosze już chyba od lipca, nowa twardsza koszt- chyba 120 złoty jedna mi lekarka powiedziała żebym próbowała pomału zmniejszać godziny noszenia żeby bez problemu pozniej przejsc na noc. Powiem Wam że na początku ciągnęła mnie ta szyna jak robiłam przerwy takie 30 i więcej minutowe, więc przestałam i nosiłam tak jak normalnie 20 godzin na dobę. Teraz już mogę ściągać na godzinę i po założeniu nie ciągnie w przyszłym miesiacu mam iść na kontrole i mam nadzieje na wymianę góry bo twardą góre dostałam wcześniej niż dół i zaczynam przegryzać lekko ;D;D no i zebrał mi sie brzydki osad który nie może usunąć :/
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#250 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Noszę CA już 3 tygodnie (tylko góra), dziś miałam robione wyciski do drugiego etapu, kolejne szyny odbieram za tydzień, również tylko na górę. Chciałabym się podzielić wrażeniami ![]() Jak na razie jestem baardzo zadowolona. Przy żadnej z trzech szyn nic mnie nie bolało (jedynie czułam mocny ucisk, ale nie był to ból), nie drażniło, nie obcierało. Zęby ruszyły - zrobiły się piękne szpary ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Dodam, że do tej pory NIKT nie zorientował się, że noszę nakładki, nawet osoby które rozmawiały ze mną z bardzo bliskiej odległości. Byli bardzo zaskoczeni, kiedy im powiedziałam i nie uwierzyli, dopóki nie zdjęłam szyny i im nie pokazałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Dziś trafiłam na to forum, szukając odpowiedzi na pytania dotyczące Clean Aligner. Od kilku tygodni myśle nad jego założeniem . Jeśli któraś z Was leczy zęby tą metodą w Rybniku to bardzo proszę o wiadomość ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
W środę odebrałam nową szynę retencyjną i mam się pojawić na kontroli za pół roku.
![]()
![]() |
#253 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-10
|
Może ktoś zechce pochwalić się efektami leczenia CA?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Przyczajenie
|
...
Edytowane przez johny12palcow Czas edycji: 2014-03-01 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
To ja pokaże bo wygrzebałam stare zdjecie.
Na pierwszym zdjęciu miałam szparę w którą wchodziły mi 2 piątki ( dwa razy po 5 złotych) ;D trzeba było ją zamknąć i później skrócić jedynki. No a na drugim zdjęciu to już jestem po zakończeniu leczenia i zaczynam schodzić z szyn retencyjnych z dnia juz tylko na noc ![]() boże teraz jak patrze na to 1 zdjecie to sie zastanawiam jak ja tak mogłam chodzić :/
Ty nie jesteś kobietą, Ty jesteś wyzwaniem ![]() Edytowane przez katarzynasz Czas edycji: 2012-11-01 o 20:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#257 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() odebrałam dzisiaj (z małym opóźnieniem) mój drugi komplet nakładek. Jestem w szoku, bo okazało się, że... to mój ostatni! ![]() Niedawno wstawiałam na tym wątku zdjęcia moich zębów, miałam problem z lewą dwójką. Pierwszy komplet nosiłam przez ok. miesiąc żeby rozsunąć zęby, potem był stripping między tą lewą dwójką i jedynką i wyciski do kolejnego etapu. Byłam przygotowana na te 5 etapów, a dzisiaj Pani doktor pokazuje mi szynę z zupełnie prościutkimi zębami! Trzeba było ją trochę wciskać, ale weszła ![]() ![]() ![]() W załącznikach zdjęcia moich zębów z nakładką soft z nowego zestawu i zdjęcia nakładki hard (również z nowego zestawu ![]() Oczywiście podzielę się zdjęciami po całkowitym zakończeniu leczenia i czekam również na Wasze relacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() To o takim przypadku jeszcze nie słuszałam... z 5 etapów na 2? A robili Ci najpierw komputerową symulację? Tylko się cieszyć ![]()
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Podbijam pytanie?Jak to wygląda w Lublinie?
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
dowiedzialam sie bardzo przypadkowo o metodzie invisalign duuzo drozszej i ktos na forum na gazecie napisal o CA, i bardzo sie ucieszylam, ze na moim kochanym wizazu jest watek wlasnie o tej metodzie.
Juz dawno powinnam isc do ortodonty w celu zalozenia aparatu. Ale mialam opory. I tu prosze! Zastanawiam sie tylko nad miejscem zalozenia aparatu. W Warszawie jest drozej i tez wlasnie myslalam o Lublinie wlasnie wiec bede wdzieczna jezeli ktos odpowie ![]() Jesli Warszawa to ktory gabinet polecacie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Koszty to jedno, ale weź pod uwagę ze również co 3 tyg masz wizytę. Jeśli nie będziesz wtedy dostępna (chyba jesteś z Wa-wy) to proces całego leczenia znacznie sie wydłuży. ( co 3 tyg wyciski, tydz po tym odbiór)
![]()
![]() |
#262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej ![]() Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam, nie zauważyłam wcześniej Twojego pytania ![]() ![]() ![]() Jestem po 3-tygodniowym noszeniu drugiego etapu i jednak potrzebny będzie jeszcze jeden etap - niby jest już wszystko ładnie, dwójka już prawie wcisnęła się w swoje miejsce, ale jest jeszcze delikatnie przekrzywiona, niby tylko ja to widzę ![]() ![]() Odezwę się w najbliższym czasie jak postępy, po zakończeniu leczenia na pewno wstawię zdjęcia przed i po ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Konto usunięte
|
Zaczynam się poważnie zastanawiać nad prostowaniem zębów właśnie w takowy sposób. Tylko pytanie jak wyglądają miesięczne koszta?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dopiero zauważyłam posty ;D dziekuje dziewczyny i życze wytrwałośći w noszeniu :P:P ja już drugą szyne retencyjną połamałam ;D
![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]()
Czas nie leczy ran, tylko przyzwyczaja do bólu ... Edytowane przez olaola1 Czas edycji: 2012-12-19 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a kogo polecacie z Wroclawia?
Wiecie jak cenowo i jakosciowo wyglada to w LuxMedzie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38848612]Dziewczyny, a kogo polecacie z Wroclawia?
Wiecie jak cenowo i jakosciowo wyglada to w LuxMedzie?[/QUOTE] ja robiłam w LuxMedzie w Dominikańskiej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziekuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
komplet to 6 nakładek (3 na górę, 3 na dół). Każdą nosisz tydzień, ostatnią- najtwardszą- nosisz 2 tygodnie, w międzyczasie masz kolejny wycisk, żeby wiedzieć, jak przesunęły się zęby. Co miesiąc dostaje się nowy komplet 6 nakładek, czyli co miesiąc 1260zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.