Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-23, 15:29   #241
mysiopez
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
jak podoba Ci sie GTX to zobacz tej samej firmy Atlantic, mnie się bardzo podobał, ale 15 kg to dla mnie za duzo, ale mniej niz GTX

tez mam ogórkową, już 4 dzien;-)
Właśnie czytam. Opinie nie są złe o tym wózku. Tylko nie wiem czy w tym sklepie jest ten wózek, ale pewnie można go zamówić.
I jest tańszy od GTX

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 15:30   #242
Jessy_
Raczkowanie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

ja jeszcze w sprawie otulania niemowląt w szpitalach to polecam Wam tą lekturę dotyczącą uspokajania niemowląt wg. 5 zasad metody dr. Karpa http://www.baby-shower.pl/NIEMOWLE/P...niemowlat.html

Jak dla mnie ma to trochę sensu i nie wiem czy nie będę też się do tego stosowała tym bardziej że tam napisali że nie trzeba wszystkich 5 a tylko poszczególne wystarczą

weraa11 - maleńki masz ten brzuszek - super!
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 15:32   #243
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki! Wpadam na chwilkę pochwalić się nowym łóżeczkiem. Wczoraj mężulek składał i dziś rano powitał mnie taką fajną niespodzianką.

Dzisiaj jedziemy dokupić jakąś komodę wiklinową, bo dostałam znowu paczkę ciuchów (w tym tygodniu to już trzecia) i nie mam już miejsca. Wiecie co, to jest jakaś masakra - mam 50 par skarpetek dla Małego. Jakbym wiedziała, że każdy znajomy będzie nam kupował najczęściej tą częśc garderoby, to sama bym już nie kupowała...ale to nic - nadadzą się.

Ja dziś też robię rogaliki do mysiopez - jak wyjdą, to się pochwalę.

p.s. Mariko czy Ty wiesz coś może o tym zastrzyku z immunoglobiny w 28tc. Pisała o nim kma1982, ja też czytałam, że jest coś takiego, ale czy to zleca lekarz, czy samemu się trzeba postarać? Z góry dziękuję za info, w środę podpytam jeszcze moją ginkę.

Miłej soboty, my ruszamy po pościel, poduchę i kołderkę.

A w załączniku nasze łóżeczko.
Łóżeczko śliczniutkie.My przywieziemy łóżeczko dopiero jakos w styczniu albo pod koniec grudnia bo mamy male mieszkanie i bedzie nas czekalo spore przemeblowanie.

A co do zastrzyku z immunoglobiny, tez o tym czytałam ze ciezarna dostaje go w 28 tygodniu. W piniedzialek zapytam ginki i dam znac.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 15:33   #244
dewi
Rozeznanie

Ja pije właśnie sok z kiszonych warzyw... jak na poczatek ma smak znośny... pozniej pewnie bedzie gorzej... Mam caly garnek wiec codziennie po szklance... Licze po cichu ze ta hemoglobina wreszcie skoczy do gory...

Tż wrócił rano z delegacji... zabrał syna do castoramy wiec wykorzytałam czas i robię ciasto
W piecu siedzi juz biszkopt... bedzie jabłecznik z bitą śmietaną... takie mam ostatnio zachcianki na słodkie

a ważę jakies 10 kg więcej i wcale się tym nie przejmuje... nawet gdyby dobić do 15 kg to i tak bedzie dla mnie sukces

wera śliczny brzusio ja mam chyba z 5 razy większy :P
Stary 2010-10-23, 15:34   #245
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
Ja pije właśnie sok z kiszonych warzyw... jak na poczatek ma smak znośny... pozniej pewnie bedzie gorzej... Mam caly garnek wiec codziennie po szklance... Licze po cichu ze ta hemoglobina wreszcie skoczy do gory...
a jaką masz hemoglobinę?

Stary 2010-10-23, 15:37   #246
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
a jaką masz hemoglobinę?
ostatnie dwa miesiace 10,6...
Stary 2010-10-23, 15:37   #247
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny,

Wczoraj wylądowałam w szpitalu z ogromnym bólem brzucha. Najpierw ból chwycił mnie ok. 4 nad ranem, to już w ogóle się nie kładliśmy spać. Zastanawialiśmy się, czy nie iść na ostry dyżur, ale jak się wykąpałam, ubrałam, to mi przeszło. Więc nie poszliśmy. Potem znów mnie pobolewało ok. 10.00 i tak z godzinę, może półtora. Dzień wcześniej bolało o wiele mocniej, do tego jeszcze doszedł ogromny ból krzyża, nie mogłam wysiedzieć, leżeć, chwilę się przespacerowałam, w końcu po jakiś 2 godzinach minęło. Popołudniu poszliśmy na zakupy, i kiedy wróciliśmy, znów mnie chwyciło, więc zdecydowaliśmy się iść do szpitala. Trafiliśmy na fajnego lekarza.

Zrobili mi badania moczu i krwi usg dopochwowe i normalne, wszystko ok. Tylko mam troszkę krótszą szyjkę, ale bez paniki generalnie. Potem leżałam pod KTG... wszystko w porządku. Mam odpoczywać, nic nie dźwigać, oszczędzać się. Przepisali mi leki rozkurczowe, i to mam brać.
no i od rana jeszcze leżę w łóżku nawet się nie ubierałam
tak więc dziewczyny, nie bagatelizujcie bóli brzucha, zwłaszcza, jak się nasilają.

cytrynka, bardzo ładne łóżeczko my tez takie chcemy, kupiliście je na allegro?
Oj biedactwo, dobrze ze odpoczywasz...lez jak najwiecej..kto wie może właśnie lezenie i odpoczynek uratowaly moja ciaze. A masz racje nie ma co bagatelizowac zadnych objawo..dobrze postapilas,,oby ból nie wrócił. 3maj sie.

24.02.2011 r.

Nadia:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-23, 15:41   #248
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
ale ty to musisz miec umiesniony ten brzuch bo wyglada na wypracowany :P
no wlasnie miesni tam za bardzo nie ma ale ja zawsze mialam taki brzuch ze kazdy mowil, ze ja robie same brzuszki w domu itd. a tak naprawde nic z nim nie robilam...jest ogolnie dziwny, ale bylam z niego zadowolona...bo jak mi sie kiedys odlozylo cos na brzuchu, to 3dni pociwiczylam i juz sladu nie bylo ale za to nogi mam grube ;/ mama sie smieje ze mi to wszystkie kalorie tylko w nogi i w tylek ida, bo tam rosne, a brzuch, twarz itp. nigdy ;/

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
ja jeszcze w sprawie otulania niemowląt w szpitalach to polecam Wam tą lekturę dotyczącą uspokajania niemowląt wg. 5 zasad metody dr. Karpa http://www.baby-shower.pl/NIEMOWLE/P...niemowlat.html

Jak dla mnie ma to trochę sensu i nie wiem czy nie będę też się do tego stosowała tym bardziej że tam napisali że nie trzeba wszystkich 5 a tylko poszczególne wystarczą

weraa11 - maleńki masz ten brzuszek - super!
no ja wlasnie juz sama nie umiem ocenic czy ten brzuch jest jakis za maly czy jest taki w sam raz... ale jak mi tak wszyscy mowia, ze jak na ten miesiac to jest maly to sie zaczynam troche martwic czy to nie jest nic zlego dla dziecka...;/ chociaz jem duzo...

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

dewi dziekuje ale masz troche strasza ciaze, jak ja wstawie za 3 tyg to tez pewnie bedzie wiekszy 5x mi ostatnio wystrzelil troche ten brzuch...w koncu

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 15:50   #249
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylfiaaa Pokaż wiadomość
A możesz mi napisac co to za firma ?tej Twojej pościeli ?Czy jest może na allegro abym mogła sobie ją obejrzeć Feretti rzeczywiście droga ale jak na razie jest na miejscu 1
Ja mam pościel firmy Kajka, nie wiem, czy ona jest na allegro dostępna.

Cytat:
Właśnie czytam. Opinie nie są złe o tym wózku. Tylko nie wiem czy w tym sklepie jest ten wózek, ale pewnie można go zamówić.
I jest tańszy od GTX
W Smykolandzie jest i ten i ten model. Skoro podobają Ci się wózki Espiro, to nad czym tu się zastanawiać?? Dla mnie ta waga to jest masakra, ale skoro mało go będziesz nosiła, to według mnie problem masz z głowy...ja tam cieszę się, że już zamówiliśmy nasz, bo wiem, że inaczej, gdybym tego nie zrobiła, to jeszcze bym z 5 razy zdanie zmieniła. Zresztą wczoraj mój ojczym zrobił dokładny test i tego i tego wózka i wybór ostatecznie padł na baby alu. Śmiesznie to wyglądało, jak dorosły facet latał po sklepie raz z jednym, raz z drugim wózkiem - przekładał, obmacywał, składał, rozkładał...ech, ubaw mieliśmy.
Ale ostrzegam Cię - doszły nowe modele wózków dzisiaj, a Ty taka niezdecydowana jesteś, że na pewno jakś inny Ci w oko wpadnie, hehe.

Justine1988 - no to podpytaj się swojej ginki, ja też spytam moją o szczepionkę...musimy wierzyć, że będzie okej, nie z takimi problemami lekarze dają sobie radę, ważne, że dzidziusie rosną nam zdrowo i prawidłowo się rozwijają!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png

Edytowane przez cytrynka3002
Czas edycji: 2010-10-23 o 16:02
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 15:53   #250
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
ostatnie dwa miesiace 10,6...
ja teraz miałam 11 N 12-16
hematokryt 32,6 N Kobiety: 37-47 %
erytrocyty 3,86 N Kobiety: 4,2-5,4 x 1012/l

ale żadnych leków ani przykazań nie dostałam...

Stary 2010-10-23, 16:10   #251
Justine1988
Zadomowienie

A ja Wam wrzuce moje fotki z 20 października tj. 23 tydzien.

Patrzcie jaki ze mnie grubasek
To na pocieszenie dla chudzielców, które przejmuja sie swoimi"5kg na plusie"
a z brzuszka to ja jestem mega dumna..jest śliczny...powiem nieskormnie

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-10-23, 16:11   #252
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość

Cudowny! idealnie równy! Jak z obrazka!!!

Stary 2010-10-23, 16:19   #253
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:

ale fajniutki!
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 16:27   #254
vilya
Zadomowienie

chodzi mi o to który z tych jest lepszy
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 16:28   #255
vilya
Zadomowienie

wera ja taki brzuch jak ty miałam chyba w 4 miesiącu ciąży, jak nie w 3.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-23, 16:42   #256
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69
Konto usunięte

Cześć Dziewczynki

jakoś tak nie mam ostatnio weny na pisanie,podczytuje Was i jestem na bierząco...ale za to mam wene na jedzenie ,najlepiej to bym jadła ,spała,jadla,spała...itd.

odebrałam wyniki badań i mi tym razem hemoglobina spadła też nisko mam 9.6 a jakiś czas była 11, mialam brać tylko witaminy ,ale teraz to pewnie nie wystarczy

mysiopez-mi bardzo podoba sie GTX i GT też jest fajny ,ja nie musialam przy kupnie wózka kierować sie waga bo mieszkam w domku to ten plus

c ytrynko-łózeczko i pościelka bardzo ładne

weraa,Justine-brzuszki slczne ,mój bardziej do Justine podobny (bo większy) ale też starszy,

poruszalyście temat wanienki ja mam jeszcze po mojej malej nie profilowana ,taką nakładaną na wanne ,a wycieralam ją na podlodze ,skladałam koc na to ręcznik i nie sprawialo mi to problemu ,kregoslup tez mnie nie bolal bo to przecież chwilka

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość

vilya-ja od siostry dostałam ten drugi (z księżycem)ale czy bedę uzywać to nie wiem ,dziewczynki wolalam przewijać na łóżku było mi wygodniej
2ed2b7bd55856fc562a8a0fc0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b8b5c69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 17:07   #257
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

sylfiaa, cytrynka, werka, justine dziękuję za ciepłe słowa

Dzisiaj już się lepej czuję, brzuszek nie boli na szczęście, więc mam nadzieję, że następna wizyta w szpitalu będzie dopiero podczas porodu.
Małemu się bardzo nie podobało KTG, bo cały czas kopał jak wariat w czujnik, który mi zaczepili na brzuchu.

justine, masz piękny brzuszek, taki okrąglutki
werka, Ty masz też fajny, maly, ale wszystko zależy od budowy

Mąż zrobił dzisiaj pierogi ruskie, sałatkę jarzynową i kruche ciasteczka rozpieszcza mnie a pojechał jeszcze do C&A i kupił 3 koszule dla młodego, żeby mi osłodzić leżenie w łóżku Potem wstawię fotki

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-10-23 o 17:11
hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 17:09   #258
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
No tak mi sie wlasnie wydaje ze to dziecko bo ma taki ksztalt...hm...tak jakby kregoslup mi wbijalo w ta zewnetrzna strone brzucha...i jak dotykam to tez mi sie wydaje, ze dziecko...
Najwyzej nastepnym razem lekarza zapytam co to moze byc

No i wstawiam Wam mojego brzuchola nie wiem tylko juz sama ktory to tydzien...ale miedzy 22 a 24...
OMG No teraz to ja pewna jestem, że dziecko. Tylko nie wiem, dlaczego zrozumiałam, że podczytujesz wątek dziewczyn, które już urodziły.

Cytat:
no wlasnie miesni tam za bardzo nie ma ale ja zawsze mialam taki brzuch ze kazdy mowil, ze ja robie same brzuszki w domu itd. a tak naprawde nic z nim nie robilam...jest ogolnie dziwny, ale bylam z niego zadowolona...bo jak mi sie kiedys odlozylo cos na brzuchu, to 3dni pociwiczylam i juz sladu nie bylo ale za to nogi mam grube ;/ mama sie smieje ze mi to wszystkie kalorie tylko w nogi i w tylek ida, bo tam rosne, a brzuch, twarz itp. nigdy ;/

no ja wlasnie juz sama nie umiem ocenic czy ten brzuch jest jakis za maly czy jest taki w sam raz... ale jak mi tak wszyscy mowia, ze jak na ten miesiac to jest maly to sie zaczynam troche martwic czy to nie jest nic zlego dla dziecka...;/ chociaz jem duzo...

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

dewi dziekuje ale masz troche strasza ciaze, jak ja wstawie za 3 tyg to tez pewnie bedzie wiekszy 5x mi ostatnio wystrzelil troche ten brzuch...w koncu
Jak ja bym chciała, żeby mi nic w brzuch nie szło, eh.

Cytat:

Tak myślałam, że o to pytasz. Wydaje mi się, że pierwszy będzie praktyczniejszy na komodę. Chociaż zależy, gdzie masz zamiar przewijać. My przewijak dostaniemy, chybabym nie kupowała sama, bo mam wysokie łóżko.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 17:20   #259
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

zakochalam sie...w czajniku haha

http://allegro.pl/czajnik-3-0l-z-gwi...269564722.html
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-23, 17:50   #260
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
No tak mi sie wlasnie wydaje ze to dziecko bo ma taki ksztalt...hm...tak jakby kregoslup mi wbijalo w ta zewnetrzna strone brzucha...i jak dotykam to tez mi sie wydaje, ze dziecko...
Najwyzej nastepnym razem lekarza zapytam co to moze byc

No i wstawiam Wam mojego brzuchola nie wiem tylko juz sama ktory to tydzien...ale miedzy 22 a 24...
jaki malusi mój to olbrzym przy Twoim ale u mnie 25 tydzień

Cytat:

Piękny

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 18:00   #261
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny lepsze takie maty - przwijaki na komodę czy takie mniejsze usztywniane przwijaki z brzegami tutaj na głównej są te maty a na dole jest ten mniejszy przewijak http://allegro.pl/miekki-przewijak-m...282736194.html

nie ten miekki moim zdaniem. Ten "sztywny" mozesz uzywac tez na lozku. Zalezy gdzie chcesz przewijac. jesli tylko na komodzie to bez roznicy a jesli tez na lozeczku to sztywny. Ja mialam sztywny. szmaciany mialam na pralce.

Cytat:
Biedna ale najwazniejsze ze wszystko ok teraz odpoczywaj i bierz leki wiem wiem..bardzo oryginalna rada

Ja ostatnio podczytuje watek mam wrzesniowo-pazdziernikowych i zauwazylam jedna rzecz ktora mam tak jak one..tylko ze one juz prawi wszystkie urodzily
Co jakis czas (np. 1 dziennie, albo raz na 2-3 dni) budze sie rano i czuje taki bezbolesny skurcz brzucha..tzn.ze jest taki dziwny, napiety... To jak go dotykam, to jest twardy jak kamien...podnosze glowe, zeby zobaczyc jak wyglada, a tam doslownie taka kula...jakby mi dziecko chcialo sie wypchnac przez brzuch...wiecie co to moze byc?? Jestem ciekawa w ogole co sie wtedy dzieje z dzieckiem..czy mu sie jakas krzywda nie dzieje? ;/ bo wtedy siedzi tak cichutko...a jak juz mnie ten "skurcz pusci" to troche sie dzidzia rusza...nie wiem o co chodzi
zgadzam sie z muron, to dziecko nas bank. tez tak mam czesto.
reszta pozniej,
havea biedactwo wspolczuje ci!
ty juz jestes w PL??

ja mam rozlozone lozeczko odkad tu mieszkamy bo mala spala w nim jezzce 2 m-ce zanim sie przeniosla do duzego i juz nie skladalam. trzeba je bedzie tylko umyc
w listopadzie robimy pokoj dla amlego, tzn tylko malowanie, kupie zaslonki, siostra mi zrobi komode. tzn ja kupuje sosnowa w ikei a ona mi maluje i robi dekupage (matko jak to sie pisze ...?? fonetycznie "dekupaż" ) pieknie jej to wychodzi! I ze dwa regaly mi zrobi, do tego polka jakas na forki i tyle. moze podwieszane poejmniki na zabwki. Kunec

ja mam najakrualniejsze foto brzuszkowe z 26 tyg ale nie pokazae, bo wstyd sie przyznac ale od muron chyab podgapilam i zrobilam takie wlasnie od gory ze widac brzuch, stopy i buciki maluszka, w czarno- bialym. wszyscy sie zachwycaja tą fotką. Wybacz ze odgapilam, ale pomysl mialas nieziemski!

Edytowane przez gosiaczek071
Czas edycji: 2010-10-23 o 18:02
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 18:08   #262
bsiab
Przyczajenie

Cześć dziewczyny Nazywam się Basia,mieszkam w Toruniu.Termin porodu mam na 4 Lutego.Mam nadzieje że przyjmniecie mnie do swego grona.
bsiab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 18:12   #263
Supernovaja
Raczkowanie

Cytat:
Witam.
I pocieszam..nie jestes najwieksza, ja jestem najwiekszajestem w 23 tygodniu a 3 tygodnie temu mialam juz 11 na plusie teraz w pon.sie dowiem ile jest.
Chociaz znajomi i rodzinka mowia ze przesdzam ze nie widac tego tak bardzo.Mowia tez ze juz wszytsko mi idzie w brzuch ze nigdzie wiecej juz nie tyje..mama nadzieje ze tak jest tyle ile mialam urosnac ja juz uroslam teraz niech dzidzia tylko rośnie
nie masz sie czym przejmować, ja też przytyłam dość sporo, wiem, że to cieżko sie przyzwyczaic bo nigdy sie tyle kg nie miało, ale pomysl o tym, że przeszło połowa z tego to dziecko ( dziecko samo w sobie, wody płodowe) i naprawde lepiej miec te kilka kilo wiecej i zdrowe dziecko niz sie zastanawiac, czy wszystko ok...

Cytat:
wera ja taki brzuch jak ty miałam chyba w 4 miesiącu ciąży, jak nie w 3.
vilya my mamy ten drugi po amelce, jest mi ciezko powiedzieć, jaki jest ten drugi, ale my nowego kupowac nie bedziemy, tylko zostawimy po meli, bo bylismy z niego zadowoleni

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
nie ten miekki moim zdaniem. Ten "sztywny" mozesz uzywac tez na lozku. Zalezy gdzie chcesz przewijac. jesli tylko na komodzie to bez roznicy a jesli tez na lozeczku to sztywny. Ja mialam sztywny. szmaciany mialam na pralce.

zgadzam sie z muron, to dziecko nas bank. tez tak mam czesto.
reszta pozniej,
havea biedactwo wspolczuje ci!
ty juz jestes w PL??

ja mam rozlozone lozeczko odkad tu mieszkamy bo mala spala w nim jezzce 2 m-ce zanim sie przeniosla do duzego i juz nie skladalam. trzeba je bedzie tylko umyc
w listopadzie robimy pokoj dla amlego, tzn tylko malowanie, kupie zaslonki, siostra mi zrobi komode. tzn ja kupuje sosnowa w ikei a ona mi maluje i robi dekupage (matko jak to sie pisze ...?? fonetycznie "dekupaż" ) pieknie jej to wychodzi! I ze dwa regaly mi zrobi, do tego polka jakas na forki i tyle. moze podwieszane poejmniki na zabwki. Kunec

ja mam najakrualniejsze foto brzuszkowe z 26 tyg ale nie pokazae, bo wstyd sie przyznac ale od muron chyab podgapilam i zrobilam takie wlasnie od gory ze widac brzuch, stopy i buciki maluszka, w czarno- bialym. wszyscy sie zachwycaja tą fotką. Wybacz ze odgapilam, ale pomysl mialas nieziemski!

poka pokaaaaa, muron sie nie pogniewa

ps. zrobiłam dzisiaj leczo z dyni, mam cały garnek, chyba pekne z małżem, tak wchodzi
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 18:20   #264
marleen32
Rozeznanie

Cytrynka sliczne lozeczko
Hawea oby reszta ciazy bez "niespodzianek" przebiegla.
Wera to tak zwane stawianie sie macicy, mi gin magnez polecal, jak za bardzo napieta ja czulam, mialam tak jakis miesiac-dwa temu, na szczescie teraz spokoj.
Magnez jak wiadomo zapobiega skurczom, ale jak one do wytrzymania sa, to bez sensu go brac, ale spytaj do pewnosci gina.
A, brzuch strasznie malutki masz, mnie w ostatnie kilka dni tak wybrzuszylo, ze ja w szoku, a dzieciaki sie ciesza, ze teraz fajnie widac
Justine piekny ksztaltny brzuszek masz powod do dumy
Vilya ja mam taki podklad jak ten drugi, poczatkowo chcialam jak pierwszy, ale przypomnialo mi sie, ze nasza nowa pralka nie ma tak szerokiego blatu jak stara, dlatego wzielam wezszy, co by akurat na cala pralke byl, ale nie poza nia, co by nie zahaczyc przypadkowo i nie "przekipnac" przewijaka
bsiab witaj
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 18:27   #265
mysiopez
Zadomowienie

[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22837191]
mysiopez-mi bardzo podoba sie GTX i GT też jest fajny ,ja nie musialam przy kupnie wózka kierować sie waga bo mieszkam w domku to ten plus
[/QUOTE]

Ale kupiłaś już ten wózek czy się zastanawiasz nad nim? ja mieszkam w bloku z windą, więc jeśli o to chodzi to tragedii nie będzie, ale boje się ze nie bede mogła nigdzie wyjść a o komunikacji miejskiej to mogę zapomnieć!

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez bsiab Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Nazywam się Basia,mieszkam w Toruniu.Termin porodu mam na 4 Lutego.Mam nadzieje że przyjmniecie mnie do swego grona.
kolejna torunianka;D już 3

Stary 2010-10-23, 19:26   #266
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem ktory lepszy ale mamy ten drugi znaczy ten sztywny, jak dla mnie byl wygodny

u mnie 25 tydz i 10 na plusie jejku musze sie opanowac z jedzeniem slodyczy a tak mi smakuja

Witam nowe mamusie

a brzusie macie takie zgrabniutkie, CUDEŃKA
Stary 2010-10-23, 19:34   #267
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
ale ty to musisz miec umiesniony ten brzuch bo wyglada na wypracowany :P
99,9 dziecko;-) Ja mam tak nierzadko;-)

Do mnie przyjechały ciuszki z rodziną z Paryża, podobno sliczne

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
ja teraz miałam 11 N 12-16
hematokryt 32,6 N Kobiety: 37-47 %
erytrocyty 3,86 N Kobiety: 4,2-5,4 x 1012/l

ale żadnych leków ani przykazań nie dostałam...
a ja się martwiłam , że poniżej a mam hemo 11, 6, hematokryt 34, reszta w normie. Teraz to nr1. problem to bakterie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-23, 19:35   #268
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
99,9 dziecko;-) Ja mam tak nierzadko;-)

Do mnie przyjechały ciuszki z rodziną z Paryża, podobno sliczne
to jak już przyjadą do Ciebie, to wklej foty z chęcią pooglądam .
Stary 2010-10-23, 19:47   #269
muron
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa Ty pytałaś!!

powiem tak ten sztywny dasz na łóżeczko, są mocowania, takie na stałe. Miękki na komodę ale z nakładką przewijakiem, bo nie ma zabezpieczen-podniesionych boków. Dlatego ja wybrałam ten miękki ale jakby w szufladce nakładanej na łózeczko (5 kolorów drewna). Szufladka ma wyżłobienia, także z łóżeczka nie spadnie, a można swobodnie zdejmować i przesuwać., nie jak ten sztywny

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
nie masz sie czym przejmować, ja też przytyłam dość sporo, wiem, że to cieżko sie przyzwyczaic bo nigdy sie tyle kg nie miało, ale pomysl o tym, że przeszło połowa z tego to dziecko ( dziecko samo w sobie, wody płodowe) i naprawde lepiej miec te kilka kilo wiecej i zdrowe dziecko niz sie zastanawiac, czy wszystko ok...

vilya my mamy ten drugi po amelce, jest mi ciezko powiedzieć, jaki jest ten drugi, ale my nowego kupowac nie bedziemy, tylko zostawimy po meli, bo bylismy z niego zadowoleni

poka pokaaaaa, muron sie nie pogniewa

ps. zrobiłam dzisiaj leczo z dyni, mam cały garnek, chyba pekne z małżem, tak wchodzi
nie pogniewa się, podpiszcie foty inspired by muron;-)

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
to jak już przyjadą do Ciebie, to wklej foty z chęcią pooglądam .
of kors, ze wkleję

Sama jestem ciekawa.

Ale dobre ciasteczka mi wyszły mniam

Proste jak nie wiem co:
125 g brązowego cukru TRZCINOWEGO, zebyście nie pomyliły z kandyzowanym białym;-)
200 g mąki
szczypta soli
1 jajko (ubić)
125 g masła

wymieszać dodać: czekoladę biała, bakalie dowolne, napaćkać ciasteczka, 190 stopni na 10-15 minut

Zrobiłam jeszcze blok muesli, potne na batoniki. Wolę takie słodkie, mniej w biodra idzie i ma jakieś pozytywne składniki dla bobka

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-23, 19:57   #270
vilya
Zadomowienie

dziewczyny wy nie patrzcie tak sztywno na te normy na wynikach - to są normy dla przeciętnego człowieka a nie dla kobiety w ciąży.
W ciąży normy są inne - hematokryt i hemoglobina na pewno mogą być niższe niż są podane w normach. Moja gin cały czas to podkreśla, że pomimo że mam niby poniżej normy zapisanej na wyniku to się mieszczę w normach dla kobiet w ciąży.
Ja robiłam badania jak byłam chora i leukocyty mi wyszły podwyższone chyba o 15 powiedziałam to pielęgniarce która zapisywała wyniki i ona powiedziała że poziom leukocytów w ciąży jest wyższy niż normalnie.
To samo jest z cukrem, normalnie mierzy się go po 2 godzinach a u kobiet w ciąży po 1 godzinie. U ciężarnych nie może przekraczać na czczo 90 mg/% a dolna granica 60 mg/% a normalnie to 60-110 a godzinę po posiłku ma być pomiędzy 60 a 120 a normalnie po 2 godzinach norma jest od 60 do 135.

Tak, ze słuchajcie co mówi lekarz a nie patrzcie na te normy, bo się będziecie tylko stresować.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości