|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
Cytat:
I jest tańszy od GTX |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I
ja jeszcze w sprawie otulania niemowląt w szpitalach to polecam Wam tą lekturę dotyczącą uspokajania niemowląt wg. 5 zasad metody dr. Karpa http://www.baby-shower.pl/NIEMOWLE/P...niemowlat.html
Jak dla mnie ma to trochę sensu i nie wiem czy nie będę też się do tego stosowała tym bardziej że tam napisali że nie trzeba wszystkich 5 a tylko poszczególne wystarczą weraa11 - maleńki masz ten brzuszek - super! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do zastrzyku z immunoglobiny, tez o tym czytałam ze ciezarna dostaje go w 28 tygodniu. W piniedzialek zapytam ginki i dam znac.
![]() |
#244 |
Rozeznanie
|
Ja pije właśnie sok z kiszonych warzyw... jak na poczatek ma smak znośny... pozniej pewnie bedzie gorzej... Mam caly garnek wiec codziennie po szklance... Licze po cichu ze ta hemoglobina wreszcie skoczy do gory...
Tż wrócił rano z delegacji... zabrał syna do castoramy wiec wykorzytałam czas i robię ciasto W piecu siedzi juz biszkopt... bedzie jabłecznik z bitą śmietaną... takie mam ostatnio zachcianki na słodkie ![]() a ważę jakies 10 kg więcej i wcale się tym nie przejmuje... nawet gdyby dobić do 15 kg to i tak bedzie dla mnie sukces ![]() wera śliczny brzusio ja mam chyba z 5 razy większy :P |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
a jaką masz hemoglobinę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#248 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- dewi dziekuje ![]() ![]() ![]()
![]() |
#249 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale ostrzegam Cię - doszły nowe modele wózków dzisiaj, a Ty taka niezdecydowana jesteś, że na pewno jakś inny Ci w oko wpadnie, hehe. Justine1988 - no to podpytaj się swojej ginki, ja też spytam moją o szczepionkę...musimy wierzyć, że będzie okej, nie z takimi problemami lekarze dają sobie radę, ważne, że dzidziusie rosną nam zdrowo i prawidłowo się rozwijają! Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-10-23 o 16:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
ja teraz miałam 11 N 12-16
hematokryt 32,6 N Kobiety: 37-47 % erytrocyty 3,86 N Kobiety: 4,2-5,4 x 1012/l ale żadnych leków ani przykazań nie dostałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
A ja Wam wrzuce moje fotki z 20 października tj. 23 tydzien.
Patrzcie jaki ze mnie grubasek ![]() To na pocieszenie dla chudzielców, które przejmuja sie swoimi"5kg na plusie" ![]() ![]() a z brzuszka to ja jestem mega dumna..jest śliczny...powiem nieskormnie ![]()
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Cudowny! idealnie równy! Jak z obrazka!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
chodzi mi o to który z tych jest lepszy
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
wera ja taki brzuch jak ty miałam chyba w 4 miesiącu ciąży, jak nie w 3.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczynki
![]() jakoś tak nie mam ostatnio weny na pisanie,podczytuje Was i jestem na bierząco...ale za to mam wene na jedzenie ,najlepiej to bym jadła ,spała,jadla,spała...itd. odebrałam wyniki badań i mi tym razem hemoglobina spadła też nisko mam 9.6 a jakiś czas była 11, mialam brać tylko witaminy ,ale teraz to pewnie nie wystarczy mysiopez-mi bardzo podoba sie GTX i GT też jest fajny ,ja nie musialam przy kupnie wózka kierować sie waga bo mieszkam w domku to ten plus c ytrynko-łózeczko i pościelka bardzo ładne weraa,Justine-brzuszki slczne ,mój bardziej do Justine podobny (bo większy) ale też starszy, poruszalyście temat wanienki ja mam jeszcze po mojej malej nie profilowana ,taką nakładaną na wanne ,a wycieralam ją na podlodze ,skladałam koc na to ręcznik i nie sprawialo mi to problemu ,kregoslup tez mnie nie bolal bo to przecież chwilka ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- vilya-ja od siostry dostałam ten drugi (z księżycem)ale czy bedę uzywać to nie wiem ,dziewczynki wolalam przewijać na łóżku było mi wygodniej |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Rozeznanie
|
sylfiaa, cytrynka, werka, justine dziękuję za ciepłe słowa
![]() Dzisiaj już się lepej czuję, brzuszek nie boli na szczęście, więc mam nadzieję, że następna wizyta w szpitalu będzie dopiero podczas porodu ![]() Małemu się bardzo nie podobało KTG, bo cały czas kopał jak wariat w czujnik, który mi zaczepili na brzuchu ![]() justine, masz piękny brzuszek, taki okrąglutki ![]() werka, Ty masz też fajny, maly, ale wszystko zależy od budowy ![]() Mąż zrobił dzisiaj pierogi ruskie, sałatkę jarzynową i kruche ciasteczka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-10-23 o 17:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak myślałam, że o to pytasz. Wydaje mi się, że pierwszy będzie praktyczniejszy na komodę. Chociaż zależy, gdzie masz zamiar przewijać. My przewijak dostaniemy, chybabym nie kupowała sama, bo mam wysokie łóżko. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
zakochalam sie...w czajniku
![]() ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/czajnik-3-0l-z-gwi...269564722.html ![]() ![]()
![]() |
#260 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#261 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ten miekki moim zdaniem. Ten "sztywny" mozesz uzywac tez na lozku. Zalezy gdzie chcesz przewijac. jesli tylko na komodzie to bez roznicy a jesli tez na lozeczku to sztywny. Ja mialam sztywny. szmaciany mialam na pralce. Cytat:
reszta pozniej, havea biedactwo wspolczuje ci! ty juz jestes w PL?? ja mam rozlozone lozeczko odkad tu mieszkamy bo mala spala w nim jezzce 2 m-ce zanim sie przeniosla do duzego i juz nie skladalam. trzeba je bedzie tylko umyc w listopadzie robimy pokoj dla amlego, tzn tylko malowanie, kupie zaslonki, siostra mi zrobi komode. tzn ja kupuje sosnowa w ikei a ona mi maluje i robi dekupage (matko jak to sie pisze ...?? fonetycznie "dekupaż" ) pieknie jej to wychodzi! I ze dwa regaly mi zrobi, do tego polka jakas na forki i tyle. moze podwieszane poejmniki na zabwki. Kunec ja mam najakrualniejsze foto brzuszkowe z 26 tyg ale nie pokazae, bo wstyd sie przyznac ale od muron chyab podgapilam i zrobilam takie wlasnie od gory ze widac brzuch, stopy i buciki maluszka, w czarno- bialym. wszyscy sie zachwycaja tą fotką. Wybacz ze odgapilam, ale pomysl mialas nieziemski! ![]() Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-10-23 o 18:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
poka pokaaaaa, muron sie nie pogniewa ![]() ps. zrobiłam dzisiaj leczo z dyni, mam cały garnek, chyba pekne z małżem, tak wchodzi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Rozeznanie
|
Cytrynka sliczne lozeczko
![]() Hawea oby reszta ciazy bez "niespodzianek" przebiegla. Wera to tak zwane stawianie sie macicy, mi gin magnez polecal, jak za bardzo napieta ja czulam, mialam tak jakis miesiac-dwa temu, na szczescie teraz spokoj. Magnez jak wiadomo zapobiega skurczom, ale jak one do wytrzymania sa, to bez sensu go brac, ale spytaj do pewnosci gina. A, brzuch strasznie malutki masz, mnie w ostatnie kilka dni tak wybrzuszylo, ze ja w szoku, a dzieciaki sie ciesza, ze teraz fajnie widac ![]() Justine piekny ksztaltny brzuszek masz powod do dumy ![]() Vilya ja mam taki podklad jak ten drugi, poczatkowo chcialam jak pierwszy, ale przypomnialo mi sie, ze nasza nowa pralka nie ma tak szerokiego blatu jak stara, dlatego wzielam wezszy, co by akurat na cala pralke byl, ale nie poza nia, co by nie zahaczyc przypadkowo i nie "przekipnac" przewijaka ![]() bsiab witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zadomowienie
|
[1=2ed2b7bd55856fc562a8a0f c0dc3e3bb1aeadf57_657ce8b 8b5c69;22837191]
mysiopez-mi bardzo podoba sie GTX i GT też jest fajny ,ja nie musialam przy kupnie wózka kierować sie waga bo mieszkam w domku to ten plus [/QUOTE] Ale kupiłaś już ten wózek czy się zastanawiasz nad nim? ja mieszkam w bloku z windą, więc jeśli o to chodzi to tragedii nie będzie, ale boje się ze nie bede mogła nigdzie wyjść a o komunikacji miejskiej to mogę zapomnieć! ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- kolejna torunianka;D już 3 |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem ktory lepszy ale mamy ten drugi znaczy ten sztywny, jak dla mnie byl wygodny
![]() u mnie 25 tydz i 10 na plusie ![]() ![]() Witam nowe mamusie ![]() a brzusie macie takie zgrabniutkie, CUDEŃKA ![]()
#267 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie przyjechały ciuszki z rodziną z Paryża, podobno sliczne ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
aaaa Ty pytałaś
![]() powiem tak ten sztywny dasz na łóżeczko, są mocowania, takie na stałe. Miękki na komodę ale z nakładką przewijakiem, bo nie ma zabezpieczen-podniesionych boków. Dlatego ja wybrałam ten miękki ale jakby w szufladce nakładanej na łózeczko (5 kolorów drewna). Szufladka ma wyżłobienia, także z łóżeczka nie spadnie, a można swobodnie zdejmować i przesuwać., nie jak ten sztywny ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- of kors, ze wkleję ![]() Sama jestem ciekawa. Ale dobre ciasteczka mi wyszły mniam ![]() Proste jak nie wiem co: 125 g brązowego cukru TRZCINOWEGO, zebyście nie pomyliły z kandyzowanym białym;-) 200 g mąki szczypta soli 1 jajko (ubić) 125 g masła wymieszać dodać: czekoladę biała, bakalie dowolne, napaćkać ciasteczka, 190 stopni na 10-15 minut ![]() Zrobiłam jeszcze blok muesli, potne na batoniki. Wolę takie słodkie, mniej w biodra idzie i ma jakieś pozytywne składniki dla bobka
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
dziewczyny wy nie patrzcie tak sztywno na te normy na wynikach - to są normy dla przeciętnego człowieka a nie dla kobiety w ciąży.
W ciąży normy są inne - hematokryt i hemoglobina na pewno mogą być niższe niż są podane w normach. Moja gin cały czas to podkreśla, że pomimo że mam niby poniżej normy zapisanej na wyniku to się mieszczę w normach dla kobiet w ciąży. Ja robiłam badania jak byłam chora i leukocyty mi wyszły podwyższone chyba o 15 powiedziałam to pielęgniarce która zapisywała wyniki i ona powiedziała że poziom leukocytów w ciąży jest wyższy niż normalnie. To samo jest z cukrem, normalnie mierzy się go po 2 godzinach a u kobiet w ciąży po 1 godzinie. U ciężarnych nie może przekraczać na czczo 90 mg/% a dolna granica 60 mg/% a normalnie to 60-110 a godzinę po posiłku ma być pomiędzy 60 a 120 a normalnie po 2 godzinach norma jest od 60 do 135. Tak, ze słuchajcie co mówi lekarz a nie patrzcie na te normy, bo się będziecie tylko stresować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:01.