![]() |
#241 | ||
Przyczajenie
|
Dot.: WOMEN ON WEB czyli medyczna aborcja...
Cytat:
Matylda ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
Byłam przygotowana na silny ból ale nie aż tak silny. Wiem jak działają tabletki poronne, wiedza ta jednak nie uchroniła mnie przed strasznym bólem (czułam się potwornie już pierwszego dnia, kilka godzin po tym kiedy wzięłam pierwszą tabletkę). Moja wiadomość nie jest formą żalu żeby sobie ulżyć. Nie byłam i nadal nie jestem wrogiem aborcji, proszę tylko dziewczyny żeby przemyślały swoją decyzję i nie ulegały namowom osób trzecich. A tak na marginesie to znalazłam wręcz opinie, że ból przypomina trochę silniejsze bóle miesiączkowe. Pozdrawiam Matylda Edytowane przez matylda999 Czas edycji: 2013-03-13 o 16:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
był kiedyś wątek,gdzie dziewczyna pisała,że nie chce tabsów,a jej facet nie chce gumek.pisała,ze prawdopodobnie wpadła,ale nie chciała wziąć tabletki 72h PO,tylko stwierdziła,że poczeka 2 tyg i lepsza będzie wczesnoporonna |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Bodybuilding
|
Widzę, że temat ucichł. Szukałam opinii o WoW i trafiłam tutaj. Przeczytałam kilka pierwszych i ostatnich stron... I teraz ja dodam coś od siebie dla wszystkich przeciwniczek, jaki tych za. Z gory tylko juz przepraszam za jakiekolwiek błędy - piszę z tel, słownik czasem lubi się wymadrzac
![]() Teraz do rzeczy... 24 czerwca zostałam zgwałcona. Cholernie trudno mi o tym pisać publicznie, jednak może to nie jednej osobie otworzy oczy na rzeczywistość jaka jest w tym kraju. Z tamtego zdarzenia pamiętam tylko urywki, strach, szok. Byłam 260 km od domu. Zasnelam zmęczona w tramwaju, jechalam nim długo, co jakiś czas budząc się pilam wodę. Było kolo 4 rano, ja i 3 inne osoby w wagonie (faceci) obudziłam się z uczuciem nacpanej o 14 w jakimś mieszkaniu, z 2 z facetów z tramwaju. Totalnie nacpani. Wystraszona chwycilam torebkę i wybieglam. Na dole bloku dotarło do mnie, ze nie wiem gdzie jestem. Nie znalam tej dzielnicy, zadzwoniłam po taxi. Jadąc nią do mieszkania znajomej u której się zatrzymalam, po drodze przypominały mi sie urywki, jak jeden z nich zaciągnął mnie siłą do toalety. Szczegółów Wam oszczedze, chce o tym zapomnieć ale myśl o ciąży mi nie pozwala. Będąc juz u znajomej szybko spakowalam się i pojechałam na dworzec by wrócić do domu - nawet się z nią nie pozegnalam. W domu byłam ok. północy. Brzydzilam się siebie, zastanawiałam się jak powiedzieć o tym mamie. Nie odwazylam sie do dziś. Lezalam od powrotu w łóżku i płakałam, mysli o samobójstwie miałam 24/h. Brzydzilam się spojrzeć w lustro. Przy załatwianiu się strasznie mnie piekło, w koncu 27 poszłam do gin. Usiadlam na fotelu i nie byłam w stanie wydusic z siebie słowa - poplakalam się. Lekarz mnie zbadał, mialam kilku cm otarcia w pochwie i siniaki na udach, biodrach, plecach. Dostałam tabetke 72 h bo byly minimalne szanse, ze jeszcze zdąży zadzialac. Lekarz powiedział, że mogę oczywiście miec legalna aborcję ale najpierw policja musi przyjąć zgloszenie, dac wniosek do prokuratury i musi mnie zbadac lekarz sądowy i stwierdzić gwałt bym dostała zgode na aborcje. Potem trzeba szukac placówki, ktora zgodzi się wykonac zabieg. Poszłam na policje zaraz po wyjsciu od ginekologa. I wiecie co? Zgłoszenie nie zostalo przyjete, ponieważ nie umiem dokładnie opisać sprawcow i miejsca, oraz nie mam zadnych dowodow. Tak, teraz panie przeciw powiedzą " a siniaki? ". Siniaki są dowodem ale tylko i wyłącznie może je za dowód uznać lekarz sądowy, a ten moze zbadać dopiero po przyjęciu zgłoszenia. Od naszej kochanej policji uslyszalam jeszcze na koniec, ze dla nich siniaki to żaden dowód bo " teraz dziewczyny lubią ostry seks ". Dziś mam ginekologa o 9 i dowiem się, czy jestem w ciąży czy nie. Okres niby dostałam w połowie lipca ale trwał 15 dni, więc coś jest nie tak. Być może WoW to będzie mój ostatni ratunek. Mam szkole po 1 a po 2 nie chcę całe życie patrzeć na dziecko, którego będę się brzydzic. Oddać do adopcji? Nie, jeśli mam patrzeć z obrzydzeniem, płaczem i bólem na rosnący brzuch to wolę umrzeć. Tyle mam do wszystkich pan "przeciw", które myślą, że to wszystko z gwaltem jest takie łatwe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Ja ich popieram każda kobieta powinna mieć prawo wyboru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Nie twoj zakichany interes ile i komu daje ktos.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem aborcja na życzenie, bez żadnych konkretnych, poważnych i obiektywnych argumentów to coś złego, natomiast w wypadku kiedy: był gwałt, kiedy dziecko/poród zagraża życiu lub zdrowiu (nie tylko życiu) matki lub kiedy z badan wynika, ze dziecko jest mocno chore i bedzie niepelnosprawne nieuleczalnie, uwazam ze w tych wypadkach powinno byc prawo do aborcji bez zadnego utrudniania. Dla kobiet które wpadły i chca usunac, bo im w tym czasie dziecko niewygodne, albo daja na prawo i lewo i nawet nie wiedza kim jest ojciec, a potem usuwają - do takich nie mam za grosz szacunku. I zeby uniknac jadu feministek to dodam, ze w tych sytuacjach kiedy aborcji nie popieram, to faceci, namawiajacy dziewczyny do aborcji w takich sytuacjach, tez sa dla mnie kims kogo szanowac sie nie da.
A co do sytuacji opisanej wyżej przez zgwalconą dziewczyne, to zanim by ta cała biurokratyczna machina policji, prokuratury i lekarzy sądowych zadziałala, to byloby juz pewnie zbyt pozno na to by wykonać aborcję. Policjanci zalosni, ja bym zlozyla skarge... Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2013-08-06 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Bodybuilding
|
Skarga ? Wiesz, po tym co tam usłyszałam to wątpię że ktoś by ją przeczytał / uwierzył, że taka sytuacja w komisariacie miała miejsce. Chory kraj. Zamykają za niewielką ilość zioła a gnoje chodzą bezkarnie po ulicy. Wstyd mi było, że im opowiedzialam wszystko. 0 pomocy i współczucia. A potem się w mediach dziwią, że tylko co któraś ofiara zgłasza fakt gwałtu ...
Aa zapomniałam... Głupio mi to pisać, ale " na szczęście " nie jestem w ciąży. A ten długi okres był przez tabletke PO. Tak więc jeśli któraś z Was kiedyś takową przyjmie, niech się nie wystraszy dłuższym krwawieniem. Oczywiście w razie gdyby się pojawiło warto jest je skonsultować z lekarzem. Edytowane przez _Sweetheart Czas edycji: 2013-08-09 o 16:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Konto usunięte
|
To nie jest żaden problmem, bo każdemu wolno dawać (i brać) na prawo i lewo. Ich genitalia, ich ciąża, ich zdrowie. To nie jest twoja sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
Postanowiłam tu napisać, ponieważ jestem zdecydowana zamówić tabletki ze strony womenonweb.org. Niestety z tego, co wyczytałam od niedawna służba celna zaczęła intensywnie przechwytywać paczki od tej instytucji. Czy któraś z Was zamiawiała tabletki z tej strony po nowym roku bądź w grudniu 2013? Jak wyglądało dostarczenie przesyłki? Bez problemu? Czy waszą paczkę również przechwycono? Zastanawiałam się też nad zamówieniem przesyłki (tak jak sugerują na stronce) na pocztę czeską metodą poste restante, aczkolwiek boję się, ponieważ nie znam Czech, nie wiem czy dam sobie radę z odbiorem paczki z którejś z tamtejszych poczt. Jeżeli któraś z Was może mi odpowiedzieć, będę ogromnie wdzięczna! Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Napisz do nich i popros o rade.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Przyczajenie
|
Napisałam, odpisali mi bardzo oficjalnie. Mianowicie:
W ostatnim czasie wystąpiły problemy z dostarczaniem przesyłek do adresatów w Polsce, nie możemy więc zagwarantować, że przesyłka do Ciebie dotrze. Jeśli potrzebujesz naszej pomocy, przesyłka może zostać nadana na adres bliskiej Ci osoby lub Urzędu Pocztowego wykonującego usługi Poste Restante poza granicami Polski (w Czechach, Słowacji lub na Litwie). Ewentualnie przesyłka może zostać nadana na adres w Polsce (poza województwem pomorskim, lubuskim i wielkopolskim). Poste Restante to sposób wysyłki polegający na dostarczeniu przesyłki na adres dowolnego urzędu pocztowego, zamiast na jego prywatny adres. Nie musi to być urząd 'właściwy' dla miejsca zamieszkania, ani nawet urząd w kraju, w którym się mieszka. Adresat, spodziewając się przesyłki udaje się na pocztę w celu jej odebrania. Przy odbiorze należy okazać dokument stwierdzający tożsamość, np. dowód osobisty lub paszport. Poniżej podajemy linki do stron poczty w odpowiednich krajach: Czechy: http://iop.ceskaposta.cz/CleanAdvanc...uest_locale=en Słowacja: http://psc.posta.sk/en Litwa: http://www.post.lt/en/help/post-office-boxes/index Możesz również skorzystać z usług klinik aborcyjnych poza granicami Polski. Informacje na ten temat i adresy wybranych klinik znajdziesz na stronie https://www.womenonwaves.org/en/page...d-associations Prosimy napisz jaka opcja jest dla ciebie najlepsza. Pozdrawiamy serdecznie, Women on Web |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Konto usunięte
|
Nie rozumiem. Czy dla Ciebie kobiety dzielą się na normalne (matki, dobre, kochające) i bestie (biorące pod uwagę, dokonujące aborcji)? Dziwnie się poczułam po przeczytaniu Twojego komentarza, choć ani matką nie jestem, ani aborcji za sobą nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jesli masz blisko do Czech to nie lepiej tam na zabieg? To o wiele bezpieczniejsze dla Ciebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
WoW wznowiło wysyłkę - w Polsce nie wysyłają do Poznania, Gdańska i jeszcze jednego miejsca, którego nie pamiętam. ja zamawiałam te tabletki, wszystko opisałam tutaj http://codziennikfeministyczny.pl/lono-milczenia/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Panie
![]() Mam prośbę. Interesuje mnie temat aborcji i zastanawiam się nad napisaniem pracy licencjackiej na ten temat. Czy mogłybyście podać powody, dla których zdecydowałyście się na ten krok lub dlaczego chcecie to zrobić? Jeszcze nie posiadam żadnej ankiety, dlatego proszę o odpowiedź otwartą. Wiem, że niekoniecznie fajnie jest pisać o tak osobistej sferze na forum, dlatego podaję maila: AnielaP@onet.com.pl. Bardzo proszę o kontakt. I od razu mówię, że nikogo nie będę oceniać, po prostu chciałabym zrobić badania. Pozdrawiam serdecznie ![]() Edytowane przez AnielaPe Czas edycji: 2014-01-10 o 08:57 Powód: rozwinęłam jedno zdanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
Każdy z nas był w ŁONIE u swojej MAMY. Twoja MAMA wybrała dla Ciebie ŻYCIE. Czy Ty nie chcesz dać tego samego SWOJEMU DZIECKU??
Już w 21 dniu od poczęcia bije SERCE DZIECKA. Tak więc Serce Twojego MALEŃSTWA już bije. Jeśli nie przerwiesz życia Twojego DZIECKA to przed urodzeniem JEGO/JEJ SERCE uderzy 54 miliony razy !! Model poczętego DZIECKA 10 tygodniowego w łonie MAMY (w skali 1:1) trzymany w ręce: ![]() A tu jest zdjęcie 11-tyg nienarodzonego dziecka: <ciach_fotka> Każdy z nas był embrionem (zarodkiem) ludzkim, płodem, niemowlęciem, a jeżeli dożyjemy to czeka nas również starość... TO ETAPY NASZEGO ROZWOJU. Pomiędzy 6 - 10 tygodniem życia DZIECKA możemy zarejestrować ELEKTRYCZNĄ AKTYWNOŚĆ MÓZGU... Nie bój się !! Bądź odważna. Zobacz te filmy. Tu nie ma żadnej manipulacji. Obraz z kamery w ŁONIE MAMY, bądź z USG pokazuje, że to naprawdę MAŁY CZŁOWIEK. MATKĄ już jesteś - od Twojej decyzji zależy czy będziesz matką DZIECKA ŻYWEGO czy martwego. 1. Tutaj możesz zobaczyć nagranie z MIKRO-KAMERY w łonie mamy, gdzie widać jak bije SERCE DZIECKA w wieku 4,5 tygodnia od poczęcia: http://www.ehd.org/widget2.php?movie...&nobuy=1&age=1 . SERCE ZAZWYCZAJ BIJE OKOŁO 113 RAZY NA MINUTĘ. SERCE ZMIENIA KOLOR KIEDY Z KAŻDYM UDERZENIEM KREW WPŁYWA I OPUSZCZA KOMORY. SERCE UDERZY 54 MILIONY RAZY PRZED URODZENIEM. 2. Zobacz video z MIKRO-KAMERY w ŁONIE MAMY możesz zobaczyć dziecko w wieku 7 tygodni i 4 dni od poczęcia (zapłodnienia): http://www.ehd.org/widget2.php?movie...&nobuy=1&age=1 PRZED UPŁYWEM 7,5 TYGODNIA MOŻNA ZOBACZYĆ ZABARWIONĄ SIATKÓWKĘ OKA, POWIEKI WCHODZĄ W OKRES GWAŁTOWNEGO WZROSTU... 3. Zobacz video z MIKRO-KAMERY w ŁONIE MAMY gdzie widać DZIECKO - 8 tygodni i 2 dni od poczęcia: http://www.ehd.org/widget2.php?movie...&nobuy=1&age=1 DOTYKANIE DZIECKA WYWOŁUJE MRUŻENIE OCZU, NASTĘPUJĄ RUCHY ŻUCHWY U DZIECKA, ODRUCHY CHWYTANIA, PROSTOWANIE PALCÓW STÓP. 4. Zobacz jak wygląda dziecko w wieku 10 tygodni i 4 dni od poczęcia: http://www.ehd.org/widget2.php?movie...&nobuy=1&age=1 WIĘKSZOŚĆ DZIECI SSIE PRAWY KCIUK 5. Zobacz nagranie z MIKRO-KAMERY w łonie mamy, gdzie widać DZIECKO w wieku 11 tygodni i 3 dni od poczęcia (zapłodnienia): http://www.ehd.org/widget2.php?movie...&nobuy=1&age=1 DO KOŃCA 11 TYGODNIA NOS I WARGI SĄ JUŻ ZUPEŁNIE WYKSZTAŁCONE 6. Zobacz też nagranie z MIKRO-KAMERY w łonie mamy, gdzie widać DZIECKO w wieku 12 tygodni: http://www.ehd.org/widget2.php?movie...&nobuy=1&age=1 RÓŻNE KUBKI SMAKOWE POKRYWAJĄ TERAZ WNĘTRZE JAMY USTNEJ. WIDAĆ TU USTA I JĘZYK DZIECKA Obawiasz się o SWOJĄ PRZYSZŁOŚĆ, lękasz się jak sobie poradzisz... To zrozumiałe. Zrozum jednak, że nosisz w sobie MAŁEGO CZŁOWIEKA, a nie rzecz którą można wyrzucić do kibla. TWOJA PRZYSZŁOŚĆ I ŻYCIE TWOJEGO DZIECKA NIE WYKLUCZAJĄ (!!) SIĘ WZAJEMNIE... Owszem Twoje życie ulegnie zmianie, nie będzie łatwo, może będziesz musiała zmienić (bądź odłożyć na później pewne Twoje plany) - ale ŻYCIE Twojego dziecka jest tego warte !!! NIE ZABIJAJ TEGO MAŁEGO CZŁOWIEKA !! TO JEST CZŁOWIEK - TWOJE DZIECKO. Jeżeli potrzebujesz POMOCY: POMOC (!!!): * REALNA POMOC MATERIALNA (!!!): http://www.pro-life.pl/?a=pages&id=225 ---> Polskie Stowarzyszenie Obrońców Życia Człowieka uruchomiło "Fundusz wsparcia rodziny". Jego celem jest wspieranie kobiet, które zaszły w ciążę i chcą urodzić dziecko lecz boją się czy mają środki finansowe na wychowanie dziecka. * "Telefon Nadziei" dla kobiet w ciąży i matek dzieci już narodzonych w trudnej sytuacji życiowej: 800 112 800 (bezpłatny ze stacjonarnych; pn - pt 15 - 7; sb,ndz i święta - całą dobę). * caritaspolska@caritas.pl - napisz do nich, bądź skontaktuj się z Caritasem, który działa przy którejś z parafii * POMOC dla kobiet w ciąży i matek już narodzonych dzieci w trudnej sytuacji życiowej można znaleźć również na tej stronie www (m.in. adresy domów samotnej matki, telefon zaufania, Katolickie Ośrodki Adopcyjne): www.pro-life.pl/?a=pages&id=31 * Fundacja S.O.S. Obrony Poczętego Życia: http://fundacjasos.pl/kontakt/, mail: biuro@fundacjasos.pl , tel./fax. (0-22) 831 28 06 * Informacje o pomocy również tu - Wejdź tutaj: http://www.aborcja.info.pl/ lub TUTAJ: http://www.niewyrzucajmnie.pl/ * TU RÓWNIEŻ MOŻESZ UZYSKAĆ POMOC MATERIALNĄ - napisz tutaj wiadomość !! : http://dlazycia.info/index.php?optio...article&id=497 * Wsparcie można uzyskać także tu: Jasnogórski Telefon Zaufania: 34 365 22 55 (w godz 20 - 24) PRZECZYTAJ !! Daj swojemu dziecku się urodzić... Daj Mu/ Jej szansę aby mogło powiedzieć "Mamo, aby mogło się bawić, uczyć, rozwijać, tworzyć, pomagać, radować, kochać i być kochanym... aby mogło po prostu żyć tu na ziemi... Pamiętaj o jednym - nie ma tak trudnej sytuacji żebyś nie dała sobie rady, są miejsca gdzie możesz otrzymasz REALNĄ POMOC - wsparcie duchowe i materialne, a jeśli nie chcesz/nie możesz wychowywać Dziecka - Możesz Je oddać do adopcji... ADOPCJA TO TEŻ ŻYCIE !! Natomiast ABORCJA to śmierć dla Twojego DZIECKA. Matką już jesteś - od Twojej decyzji zależy czy będziesz matką dziecka żywego czy martwego. NIE ZABIJAJ TEGO MAŁEGO CZŁOWIEKA, KTÓRY ROZWIJA SIĘ W TWOIM ŁONIE... Nie krzywdź dziecka i siebie. Wybierz Życie !! P.S. Jeżeli mogę jakoś pomóc lub jeśli chcesz porozmawiać to pisz: tomas1@mailplus.pl Pozdrawiam Tomek P.S.1. Jeżeli już zabiłaś swoje dziecko: * POMOC dla osób po aborcji TUTAJ: http://www.pro-life.pl/?a=pages&id=31 (informacje o Terapeutach IIPLCARR pracujący według metody "Żywa Nadzieja", o Stowarzyszenie Psychologów Chrześcijańskich) i np. TUTAJ rekolekcje w Licheniu dla osób z doświadczeniem aborcji: http://www.lichen.pl/pl/388/n_473/re...zyzna,_dziecko . Można też poszukać rekolekcji w innych miejscach. Pamiętaj, jeżeli naprawdę będziesz szczerze żałować tego, iż zabiłaś swoje dziecko i innych grzechów - to Pan Bóg Ci to przebaczy. Musisz pójść do Spowiedzi, szczerze wyznać wszystkie swoje winy i szczerze za nie żałować i zadośćuczynić Panu Bogu i jeżeli to możliwe bliźniemu... Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2014-01-10 o 16:15 Powód: usunięcie zdjęcia |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
and cigarettes
|
Pisanie co drugiego słowa capsem to jakaś moda pro-lifeowców? Krzykiem niewiele załatwisz, Tomcio.
Edytowane przez coffee Czas edycji: 2017-10-08 o 02:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Człowieczku, naprawdę sądzisz, że twoje wypociny skłonią zdeterminowaną kobietę do zmiany decyzji?
Gdybyś ogłaszał się tu z wyrażeniem gotowości PISEMNEGO zobowiązania się (np. u notariusza) do adopcji bądź comiesięcznego łożenia na dziecko, gdy się już urodzi, to może co któraś zastanowiłaby się. To taka dobra rada odnośnie efektywności działalności tzw. pro-life. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
toomas - błagam, daruj sobie. Myślę, że w dzisiejszych czasach każdy zdaje sobie sprawę z tego jak wygląda embrion na danym etapie rozwoju
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Dawajcie jeszcze te wierszyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
Czytam właśnie te historie kobiet, które dokonały aborcji z tej strony. Tam wypowiadają sie też Polki. Dla mnie to niepojęte, bo część z nich deklaruje się jako chrzescijanki, część z nich ma małe dzieci, część z nich wypowiada się z pozytywnymi uczuciami o abortowanym zarodku, opowiadają, ze zaczęły budować z nim więź. Powodami były zarobki, brak stałej pracy i inne plany. Ja myślę, że te dziewczyny dałyby sobie radę.
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- https://www.womenonweb.org/pl/page/4...bortion#p=5252 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że w takich przypadkach decyzja była wyjątkowo przemyślana i rozpracowana na wszystkie strony - skoro te kobiety uznaly, że nie dadzą sobie rady, no to cóż - pozostaje mi tylko im wierzyć.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Ty tylko myślisz, a one musiałby się dwoić, troić i multiplikować dzień w dzień. Nie tobie osądzać ich decyzje, chyba, że miałabyś bezpośredni i duży udział w wychowywaniu dzieci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:24.