|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł III części wątku mam majowo-czerwcowych 2011
|
|||
| "Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nasze Maluszki" |
|
26 | 65,00% |
| "Sexi piersi, sexi brzuszki, a w nich kopią nas Maluszki" |
|
11 | 27,50% |
| "Pierwsze kopniaki już czujemy, teraz wyprawkę powoli kompletujemy" |
|
3 | 7,50% |
| Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieciątka rosną, a my rodzimy wiosną. Mamusie majowo-czerwcowe 2011
migotka, napisałaś u nas tylko 2 posty a wcześniej był problem z wydłużaniem listy więc wpisywane były tylko aktywne wizażanki. No i ja myślałam, że Ty na kwietniówkach siedzisz, nie wiem dlaczego
![]() W nowym wątku lista jest w pierwszym poście i nie ma już tego problemu, już Ciebie wrzucam na listę Cytat:
![]() moniqac kurcze ja też takie rzeczy w mojej poprzedniej pracy przeżywałam, nie mogłam dostać urlopu kiedy chciałam nawet gdy był spokój, wieczne przepychanki, przytyki itd. Czemu Ty urlop bierzesz? Nie możesz iść na zwolnienie? Wymęczysz się tam a stres to Ci teraz nie jest do szczęścia potrzebny magdeczka mamy na wątku mamusie, które też wcześnie zaczęły czuć maluszka więc wcale nie jest powiedziane, że zwariowałaś
|
|
#242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieciątka rosną, a my rodzimy wiosną. Mamusie majowo-czerwcowe 2011
Cytat:
stresy nerwy i zmeczenie bardzo szkodza dziecku... bardziej niz zakazane jedzenie itp
|
|
|
#243 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam wizytę na 16 grudnia to będzie 18tc, to już będę miała to usg połówkowe czy nie?? |
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki, ale żeście się rozpędziły z pisaniem
![]() Kiedy ja Was nadrobię Wczoraj skończyłam na 2 stronie ![]() Jak tak dalej pójdzie to 1 wątek starczy nam na miesiąc ![]() No dobra, mam chwilkę to idę nadrabiać
|
|
|
|
#245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gorzej w tancu ( wygladam jak mlodsza siostrzyczka hehe)
|
|
|
#246 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja juz mam przekroczone 70 kg , a doktorem wczoraj mowi: no no Pani Violu.. cos sie malo przytyło.. tylko 20dkg w miesiać?? ale sie wyjasnilo ze jest ok, bo ostatnio bylam wazona w butach teraz bez.. hihi.. ja sie tam ciesze ze malo, dzidzi rosnie, a im mniej teraz to potem bedzie tez mniej.. Cytat:
i ze to najlepsze rozwiazanie dla ciezarnej i dzidziusia![]() Cytat:
jem raz slodkie raz slone, raz mieszane, hehe, jedni mowia ze wygladam ladnie w ciazy, zas cera mi sie pogorszyla niesamowicie, dzidzia dosyc duzy to niby chlopczyk.. mowia itp wiec ja nie pasuje do niczego heheh
|
|||
|
|
|
#247 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez cos zaczynam czuc(klucia, ciagniecia,uderzenia)... ale pewnosci jeszcze nie mam...okaze sie juz niedlugo ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Mam nadzieje ze tego 1 grudnia poznam plec, bardzo bym juz chciala wiedziec...bo mam problem z wyborem imienia i Tż nie chce mi pomoc- mowi ze nie ma co sie spieszyc jak nie wiadomo co bedzie ![]() ( ale i tak o dziecku mowie jak o NIM)...
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas odgornie juz na poczatku ciazy ustalaja termin, wiec nie mialam nic do powiedzenia, ale z tego co wiem u nas polowkowe robia od 18-22 tc
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Piszecie dzisiaj równie dużo jak wczoraj :P Dziewczyny nie martwcie się brakiem brzucha, przecież niektórym mamą bardzo późno wychodzi ![]() A no i która się martwiła, że ma nisko brzuch? Moniqac? Na zdjęciach różne cuda wychodzą, nie zawsze odzwierciedlają one prawdę. Nie śmiejcie się z mojego foto boje się wyrwać tego włoska bo boli ![]() Widać jaki mam śmieszny brzuch? Z młodym też był bardziej z boczku
|
#250 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź, no to super 9.11 będę miala USG i na nastepnej wizycie 16.12 być moze też
Ja miała na ostatniej wizycie ustalone wlaśnie te dwa terminy.
|
|
|
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty miałaś tez coś koło 30 Igg, dobrze pamiętam? A Igm ujemne. Też zamierzam sie już tym nie przejmować, bo oszaleć by można. Wierzmy naszym lekarzom lepiej
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Ja też tak mam IgG 32, a IgM ujemne. Ciekawe co mój lekarz na to powie. |
|
|
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj jest bardzo podobny![]() az mnie kusi zeby sobie fotke strzelic
|
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
melduję się w kolejnej części
![]() ale macie tempo huhuuuuu idę robic obiad, nie mam czasu żeby was nadrobic na spokojnie u nas wszystko dobrze
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry znowu
![]() wróciłam z wizyty u pani gin nr 2 i jest rewelacyjna! Młoda, kompetentna, dogadałam się z nią, że ona mi prowadzi ciążę, ale jak jakieś badania płatne, to będę sobie robić na abonament z pracy, żeby mieć wszystko za darmo, jak teraz. No i najważniejsze, że bierze mnie do swojego szpitala, czyli wyklarowało się, gdzie rodzę ![]() Obejrzała wszystkie badania i wszystko jest dobrze. Idę za miesiąc do niej, a przed świętami, albo w styczniu mam iść na USG połówkowe. Mały kamyk z serca ![]() Idę po kawę. No i niech ktoś wyłączy ten wiaaaatr!
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
no to można pić kawę, czy nie?
Sasiek, rasowy brzusio! Bardzo ladny. |
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Tav, przecież w ciąży niczego nie można
a tu wszędzie czają się konserwanty i sztuczne barwniki, że nie wspomnę o żywności modyfikowanej genetycznie aż się boję, co jest w kukurydzy, którą wrzucę dziś do sałatki ![]() a tak poważnie, to ja kawę piję i nie zamierzam przestać
|
|
|
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
genialny masz ten brzuszek!! normalnie od razu widac gdzie dzidzius siedzi, fajnie! ja w przyszlym tygodniu tez obiecuje nowe zdjatko wrzucic, ostatnio bylo w niedziele to moze i w niedziele teraz tez wrzuce ![]() Cytat:
) ale czuje sie jakos bezpieczniejsza, ide do niej po wyniki wszystkich badan, tych toksoplazmoz itp we wtorek,. zobaczymy co mi za cuda powychodza, ostatnio bylo wszystko ok, ale mam stycznosc z mnostwem zwierzatek znajomych, szczegolnie na wsi, ale mam nadzieje, ze wszytsko ok.ide zaraz na spavcer, bo oagrnelam domek, poodkurzane, kurze starte lazienka ogarnieta, podlogi umyte., teraz czas zadbac o siebie
|
||
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie piłam kawy do przedwczoraj. Ale tylko dlatego, że mnie odrzucało. Ale przyszła koleżanka, przyniosła ciasto i zrobiłyśmy sobie pyszne Ricore z dużą ilością mleka
Jejku jak mi smakowało I wczoraj skusiłam się na dwie takie kawy, dziś na śniadanie kolejna
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
na chwile wpadłam co by doczytać żeby wieczorem nie mieć znów 5 stron
![]() oczywiście malarze się spóźnią ![]() nie wkleję Wam teraz swojego brzuszka bo właśnie zjadłam 12 ruskich pierogów i nie byłby adekwatny do stanu rzeczywistego u nas też strasznie wieje ![]() ale za to jak jechałam o 7.30 do pracy to było 15 stopni ciepła
|
|
|
|
#262 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja piję kawę. Nie tyle, co przed ciążą, ale co parę dni jakieś cappuccino, czy ricore. Uważam, że jak mi się chce, to bejbikowi też i na pewno nie zaszkodzi
![]() Staram się nie wariować, bo szkoda życia i bejbika Powoli zaczynamy się zbierać na badanie. Dobrze, że zadzwoniłam i dopytałam, bo ponoć, jak mało widać, to robią dowcipne, a nie przez powłoki. Czyli trza się przygotować, jak do standardowej wizyty u gina. |
|
|
|
#263 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzieki A Twojego jeszcze nie widać? dwójeczka jeszcze się nie chce ujawnić światu?Ja dzisiaj piłam kawę pierwszy raz od września ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj też trochę czasu poświęcę sobie, do fryzjera się wybieram, później jakaś henna i maseczka może. Ręce to sobie odpuszczę bo barszcz też mam dzisiaj i są nieco różowe bo lubię z prawdziwych buraczków. Anulinka powodzenia później wrzuć filmik jak w końcu się zdecydowaliście. Nie denerwuj się dobrze jest
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-11-05 o 13:40 |
||
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
anula_81, a dlaczego miałoby być źle
NA PEWNO wszystko będzie dobrze i fajnie, że masz też swoją zaufaną lekarkę ja wczoraj ogarnęłam mieszkanie, ale dziś znowu jakiś bajzel SIĘ zrobił ![]() caffelate05, Ricore ma w ogóle kofeinę? jeśli nie ma, to możesz nawet 5 dziennie Ja niestety nie umiem zrezygnować z kawy, chociaż i tak piję jedną, zamiast dwóch. No i co to w ogóle za kawa... płaska łyżeczka rozpuszczalnej i duuużo mleka
|
|
|
|
#265 |
|
Rozeznanie
|
Pije codziennie rano kawe
Można pić ;-) max dawka 200mq więc spoko ;-)
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Mamusie
. My dopiero z maleństwem wstaliśmy godzinkę temu, zjedliśmy sniadanko i nadrabiamy ![]() Dziewczyny powiedzcie mi, bo mój gin mnie nie oświecił, kiedy wykonuje się te badania na toksoplazmozę? Byłam w tym tygodniu na wizycie i pytałam go czy do następnej wizyty mam zrobic jakieś badania, to powiedział tylko, że mocz i morfologię tak jak zawsze. A tu czytam, że większośc z Was ma to już za sobą. Zazdroszcze Wam tych zachcianek, ja jestem od 1,5 miesiąca na diecie wątrobowej, wysokobiałkowej, bo w ciąży mój brzusio zaczął się buntowac i bardzo bolał. Teraz jest troche lepiej, ale nie idealnie, i zamiast troszke przytyc - to waga w dół
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, dzidzia pojadła?
Siasiek, dopiero zauważyłam wrzucone foteksy, ładny, zgrabny brzuś ))PS ja też swój wrzucę, ale nie tu, tylko w klubie. O ile się da
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki nadrabiam czytanko, ale strasznie duzo piszecie, a ja mam troche roboty papierkowej i nie mam za bardzo czasu
![]() Sasiek no smieszny ten Twoj brzusio, pewnie dzidziulka ulozyla sie bardziej z prawej strony, ja zaczelam 13sty tydzien i juz troszke widac, ale Twoj to juz jest pokazny anula_81 wiesz co jestem w szoku, ze w takim rozwinietym i bogatym kraju jak Norwegia ciaze prowadzi lekarz pierwszego kontaktu, normalnie szok, moze we Wloszech ta opieka medyczna kobiet w ciazy nie jest az tak dokladna jak w Pl, no ale prowadzi ja ginekolog i polozna...Moze dla Norwegow to co dla nas nie jest normalne dla nich jak najbardziej Moja tesciowa Holenderka mowi, ze w Holandii jest norma rodzenie w domu, czego ja bym sie b.bala![]() Kochane jak myslicie czy we wtorek na tym usg przezeirnosci moze byc juz widac plec, to bedzie 13tydzien i 4 dni ponoc po tym faldzie na szyji mozna poznac czy to chlopiec czy dziewczynka![]() Dziewczonka a moze na poczatku juz robilas to badania na tokso, jesli masz przeciwciala, znaczy przechodzilas toksoplazmoze to nie musisz powtarzac badan co miesiac
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2010-11-05 o 13:54 |
|
|
|
#270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego chyba maja az tak radykalne podejscie, ze ciaza w ogole do 13 tyg nie warta jest ratowania bo to natura decyduje za nas a jedno jedyne USG w ciazy przysluguje ci dopiero polowkowe wlasnie ok 18-20 tygodnia i tyle i to w szpitalu polozna robi, ginekologa widzialam tylko dlatego ze mialam plamienie a tak to nie. Lekarz rodzinny robi ci wszystkie badania krwi itp nawet duzo wiecej niz w PL ale sa przeciwni czestym USG bo to szkodzi itpno taki kraj, my w Polsce latamy do lekarza niemal co tydizen a tu najlepiej jakby sie cala ciaze nic nie sprawdzalo bo po co.co kraj to obyczaj niestety ![]() Cytat:
bo teraz wlasnie po sprzataniu wyszlam spod przysznica i zakladam wygodne dresiki i szykuje sie na spacerek bo zaraz mi slonce zajdzie![]() Cytat:
robota glupiego buziale odezwe sie pozniej, tylko nie psizcie jak szalone bo nie da rady nadrobic! |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.

czy wy sobie zdajecie sprawę że musiałam was nadrabiac od 159 strony??? chyba 2 godz tu siedze!

Czekamy na Ciebie fasolko