Nasze dzieciątka rosną, a my rodzimy wiosną. Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł III części wątku mam majowo-czerwcowych 2011
"Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nasze Maluszki" 26 65,00%
"Sexi piersi, sexi brzuszki, a w nich kopią nas Maluszki" 11 27,50%
"Pierwsze kopniaki już czujemy, teraz wyprawkę powoli kompletujemy" 3 7,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-05, 12:37   #241
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze dzieciątka rosną, a my rodzimy wiosną. Mamusie majowo-czerwcowe 2011

Cytat:
Napisane przez mała migotka Pokaż wiadomość
czemu nikt mnie nie dopisał do mamuś majowych??
termin p. 04.05
migotka, napisałaś u nas tylko 2 posty a wcześniej był problem z wydłużaniem listy więc wpisywane były tylko aktywne wizażanki. No i ja myślałam, że Ty na kwietniówkach siedzisz, nie wiem dlaczego
W nowym wątku lista jest w pierwszym poście i nie ma już tego problemu, już Ciebie wrzucam na listę

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczynki swintuszki z Was, bo nie wrzucilyscie linka na nowy watek i nie wiedzialam gdzie Was szukac chlip chlip
principessina wrzuciłam link w 5000 poście ale niektóre dziewczyny się zgapiły i pisały na starym wątku więc tej mój niby ostatni post ugrzązł gdzieś po środku strony. Myślałam, że i tak jest widoczny

moniqac kurcze ja też takie rzeczy w mojej poprzedniej pracy przeżywałam, nie mogłam dostać urlopu kiedy chciałam nawet gdy był spokój, wieczne przepychanki, przytyki itd. Czemu Ty urlop bierzesz? Nie możesz iść na zwolnienie? Wymęczysz się tam a stres to Ci teraz nie jest do szczęścia potrzebny

magdeczka mamy na wątku mamusie, które też wcześnie zaczęły czuć maluszka więc wcale nie jest powiedziane, że zwariowałaś

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:39   #242
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Nasze dzieciątka rosną, a my rodzimy wiosną. Mamusie majowo-czerwcowe 2011

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
dzien dobry!!!

czy ktoś mnie jeszcze pamięta czy wy sobie zdajecie sprawę że musiałam was nadrabiac od 159 strony??? chyba 2 godz tu siedze!

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

ja dzisiaj w domu, mam maskarycznego wrku*** na moją prace, zabronili brac wolne do 10 listpoada (do zakonczenia projektu), robia problemy, wyrzuty, wczoraj chwiałam się na nogach ze zmęczenia aż sam [rezes na spotkaniu powiedział mi, że kiepsko wyglądam i jak mu powiedziałam, że miałam ostatnio bardzo stresujace tygodnie to powiedział: no ale chyba nie w pracy; nie ku*** martwi mnie polska polityka.... no mówie Wam... masakra.

dzisiaj wzięłam wolne, napisałam do szefa że nie przyjde. i niech mnie zwolnią już dzwonili z problemami, szykuje się kolejny opierdziel od prezesa, mam dość. wczoraj tak bardzo płakałam ze stresu, newrów i zmęczenia, że dzisiaj mam dwie szparki zamiast oczu.

siedze w domu. brzuch mnie pobolewa, pewnie ze zmęczenia i stresu.
musze sie wybrać na zakupy - nie mam nic w lodówce, nic na obiad.

martwie sie moim brzuchem - jest mały iciągle 'sadełkowy', chociaż widze różnice przed ciążą jak i teraz jak jestem w ciąży, ale mam go baaaardzo nisko - nie tak jak na waszych fotkach.
a do wizyty jeszcze niecałe 2 tyg

a poza tym to u mnie dobrze .

witam też nowe mamusie!

ps. ja tez byłam za tym tytułem 2częsci.
wspolczuje ci tej pracy naprawde, do 10 listopada juz duzo nie zostalo, ale wiele przeszlas, pomysl o dziecku i idz w koncu na zwolnienie bo sie wykonczysz stresy nerwy i zmeczenie bardzo szkodza dziecku... bardziej niz zakazane jedzenie itp
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:39   #243
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
dokladnie mam to samo rano miekki i mniejszy a wieczorkiem wiekszy i twardszy ... tez sie strasznie nie moge doczekac jak mi wyskoczy i zniknie ta linia od waleczka do reszty

wlasnie dzwonilam na usg babka chciala mnie umowic na 25listopada, ale to ma byc polowkowe wiec musialam przesunac termin o tydzien chociaz, wiec mam 1grudnia i bedzie to rowny 20tydzien ciazy
u mnie też tak jest, rano jest mniejszy a wieczorem to 5 m-c
Ja mam wizytę na 16 grudnia to będzie 18tc, to już będę miała to usg połówkowe czy nie??
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:41   #244
listopadowa80
Zakorzenienie

Mamuśki, ale żeście się rozpędziły z pisaniem
Kiedy ja Was nadrobię
Wczoraj skończyłam na 2 stronie
Jak tak dalej pójdzie to 1 wątek starczy nam na miesiąc

No dobra, mam chwilkę to idę nadrabiać
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:43   #245
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Ja nosze buty 36 wiec znacznie latwiej znalezc

jak widze pary z taka roznica wzrostu, to zawsze sie zastanawiam "jak oni TO robia?"

Dzien dobry Dziewczynki, milego dnia
na lezaco nie ma problemu, gorzej na stojaco, ale i z tym dajemy sobie jakos rade gorzej w tancu ( wygladam jak mlodsza siostrzyczka hehe)
Nikosia

Stary 2010-11-05, 12:45   #246
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
spokojnie, przyjdzie taki czas i jeszcze będziesz chciała wrócić do płaskiego brzusia
u mnie dziś ostatni dzień 10 tygodnia i też brzusio minimalny, mimo dwóch lokatorów, choć niektórzy twierdzą, że już widać. Po wadze w sumie tego sama nie widzę, bo przytyłam niecały kilogram, mimo że dużo jem. Teraz ważę 57,6 kg... ciekawe, czy przekroczę 70... i będę się toczyć, jak jakaś kula

a czasami IgM się utrzymuje długo po zakażeniu, pomimo że są to przeciwciała "świeże", które po ustaniu zakażenia powinny spaść do zera. Awidność określi czas trwania przeciwciał, czyli czy infekcja jest stara i Twoje wyniki to pozostałość po niej, czy świeża.
a ja ci powiem ze napewno na 100% przekroczysz 60kg

ja juz mam przekroczone 70 kg, a doktorem wczoraj mowi: no no Pani Violu.. cos sie malo przytyło.. tylko 20dkg w miesiać??
ale sie wyjasnilo ze jest ok, bo ostatnio bylam wazona w butach teraz bez.. hihi.. ja sie tam ciesze ze malo, dzidzi rosnie, a im mniej teraz to potem bedzie tez mniej..
Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Bez sensu co? Zarypać się idzie z tymi badaniami. Zazdroszczę na prawde naszym matkom, babkom że nie mialy netu i innych pierdół. Ja chyba nawet z forum rezygnuję bo mnie za bardzo stresuje

"Przeciwciała IgG (późne) pojawiają się w krwi od drugiego do czwartego tygodnia od zarażenia. Przez kolejne 2-4 miesiące ich poziom szybko wzrasta. Później ich ilość we krwi powoli spada"

Czyli wynika z tego że im wyższe Igg tym większa mozliwość świeżej infekcji.

Violisia a co lekarz mówił o Twoich wynikach toxo? Bo chyba miałaś jeszcze bardziej "kontrowersyjne" niż ja. (Oczywiście to żart z tym kontrowersyjne)
moj powiedzial ze wszystko ok, ze przebyta toksoplazmowa juz dawno, i ze nie ma sie czym martwic, i jest z tyc lekarzy co twierdza ze juz raz chora bylam mam przeciwciala wiec mam spokoj i ze to najlepsze rozwiazanie dla ciezarnej i dzidziusia

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a ja tam nie wierze w przesady
raz mam ochote na zelki miski zelibon
a za chwle na mielonego z ketchupem...

brzuch niby plaski niby okragly, na twarzy costam powyskakiwalo
ale ja obstawiam na corke...

zobaczymy, moze dzisiaj sie dowiemy, ale watpie
ja nawet nie pasuje do zadnych przesadow, bo:

jem raz slodkie raz slone, raz mieszane, hehe, jedni mowia ze wygladam ladnie w ciazy, zas cera mi sie pogorszyla niesamowicie,
dzidzia dosyc duzy to niby chlopczyk.. mowia
itp wiec ja nie pasuje do niczego heheh
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:50   #247
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdeczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ja zwariowałam?
Czuje jak mały fika, wczoraj wieczorem raz i przed chwilą drugi raz.
To dopiero 12 tc.
Dodam, że mam bardzo wrażliwy brzuch i np zawsze czułam kiedy będę mieć owulację i na którym jajniku i dobrze wiedziałam kiedy pękł pęcherzyk, nawet ginekolodzy potwierdzali moje odczucia na usg.

Może się mylę, że czuję dziecko ale to tak mnie ucieszyło
Zwariowałam
nie wiem czy to mozliwe w tak wczesnej ciazy, ale jezeli jestes pewna to ciesz sie tym ile wlezie fajniutko
ja tez cos zaczynam czuc(klucia, ciagniecia,uderzenia)... ale pewnosci jeszcze nie mam...okaze sie juz niedlugo

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Ja mam wizytę na 16 grudnia to będzie 18tc, to już będę miała to usg połówkowe czy nie??
polowkowe sie robi miedzy 18-22tyg bynajmniej ja tak slyszalam od swojego lekarza.
Mam nadzieje ze tego 1 grudnia poznam plec, bardzo bym juz chciala wiedziec...bo mam problem z wyborem imienia i Tż nie chce mi pomoc- mowi ze nie ma co sie spieszyc jak nie wiadomo co bedzie

( ale i tak o dziecku mowie jak o NIM)...
Nikosia

Stary 2010-11-05, 12:52   #248
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam miec polowkowe 2 grudnia i bede w 18 tygodniu tez U nas odgornie juz na poczatku ciazy ustalaja termin, wiec nie mialam nic do powiedzenia, ale z tego co wiem u nas polowkowe robia od 18-22 tc

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:55   #249
Siasiek
Zadomowienie

Hej dziewczynki
Piszecie dzisiaj równie dużo jak wczoraj :P

Dziewczyny nie martwcie się brakiem brzucha, przecież niektórym mamą bardzo późno wychodzi
A no i która się martwiła, że ma nisko brzuch? Moniqac?
Na zdjęciach różne cuda wychodzą, nie zawsze odzwierciedlają one prawdę.
Nie śmiejcie się z mojego foto boje się wyrwać tego włoska bo boli
Widać jaki mam śmieszny brzuch? Z młodym też był bardziej z boczku

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 12:57   #250
kruczaa
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny za odpowiedź, no to super 9.11 będę miala USG i na nastepnej wizycie 16.12 być moze też Ja miała na ostatniej wizycie ustalone wlaśnie te dwa terminy.
Stary 2010-11-05, 12:58   #251
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
a ja ci powiem ze napewno na 100% przekroczysz 60kg

ja juz mam przekroczone 70 kg, a doktorem wczoraj mowi: no no Pani Violu.. cos sie malo przytyło.. tylko 20dkg w miesiać??
ale sie wyjasnilo ze jest ok, bo ostatnio bylam wazona w butach teraz bez.. hihi.. ja sie tam ciesze ze malo, dzidzi rosnie, a im mniej teraz to potem bedzie tez mniej..

moj powiedzial ze wszystko ok, ze przebyta toksoplazmowa juz dawno, i ze nie ma sie czym martwic, i jest z tyc lekarzy co twierdza ze juz raz chora bylam mam przeciwciala wiec mam spokoj i ze to najlepsze rozwiazanie dla ciezarnej i dzidziusia

ja nawet nie pasuje do zadnych przesadow, bo:

jem raz slodkie raz slone, raz mieszane, hehe, jedni mowia ze wygladam ladnie w ciazy, zas cera mi sie pogorszyla niesamowicie,
dzidzia dosyc duzy to niby chlopczyk.. mowia
itp wiec ja nie pasuje do niczego heheh
No to super Ty miałaś tez coś koło 30 Igg, dobrze pamiętam? A Igm ujemne. Też zamierzam sie już tym nie przejmować, bo oszaleć by można. Wierzmy naszym lekarzom lepiej

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 13:04   #252
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Dziewczyny nie martwcie się brakiem brzucha, przecież niektórym mamą bardzo późno wychodzi
Siasiek super wygląda Twój brzuch, napewno maleństwo się ulokowalo bardziej z prawej strony. Ja jak sie położe to tak nie widać, chyba jeszcze muszę poczekać na takie efekty

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
No to super Ty miałaś tez coś koło 30 Igg, dobrze pamiętam? A Igm ujemne. Też zamierzam sie już tym nie przejmować, bo oszaleć by można. Wierzmy naszym lekarzom lepiej
Ja też tak mam IgG 32, a IgM ujemne. Ciekawe co mój lekarz na to powie.
Stary 2010-11-05, 13:10   #253
violisia
Zadomowienie

Cytat:
ja mialam kontrowersyjne hehe 500 cos czy 600 hehehe
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 13:12   #254
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczynki

hehe sliczny brzusio i troche nas tu z naszymi malymi brzuszkami pocieszylas moj jest bardzo podobny a ze twoj jest z boczku to dodaje ci urody

az mnie kusi zeby sobie fotke strzelic
Nikosia

Stary 2010-11-05, 13:13   #255
the_sania
Wtajemniczenie

melduję się w kolejnej części

ale macie tempo huhuuuuu idę robic obiad, nie mam czasu żeby was nadrobic na spokojnie

u nas wszystko dobrze

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 13:18   #256
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry znowu

wróciłam z wizyty u pani gin nr 2 i jest rewelacyjna! Młoda, kompetentna, dogadałam się z nią, że ona mi prowadzi ciążę, ale jak jakieś badania płatne, to będę sobie robić na abonament z pracy, żeby mieć wszystko za darmo, jak teraz. No i najważniejsze, że bierze mnie do swojego szpitala, czyli wyklarowało się, gdzie rodzę

Obejrzała wszystkie badania i wszystko jest dobrze. Idę za miesiąc do niej, a przed świętami, albo w styczniu mam iść na USG połówkowe.

Mały kamyk z serca

Idę po kawę. No i niech ktoś wyłączy ten wiaaaatr!

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 13:23   #257
Taverney
Zakorzenienie

no to można pić kawę, czy nie?

Sasiek, rasowy brzusio! Bardzo ladny.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 13:27   #258
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Tav, przecież w ciąży niczego nie można a tu wszędzie czają się konserwanty i sztuczne barwniki, że nie wspomnę o żywności modyfikowanej genetycznie aż się boję, co jest w kukurydzy, którą wrzucę dziś do sałatki

a tak poważnie, to ja kawę piję i nie zamierzam przestać

vege!
Stary 2010-11-05, 13:28   #259
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki

genialny masz ten brzuszek!! normalnie od razu widac gdzie dzidzius siedzi, fajnie! ja w przyszlym tygodniu tez obiecuje nowe zdjatko wrzucic, ostatnio bylo w niedziele to moze i w niedziele teraz tez wrzuce
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry znowu

wróciłam z wizyty u pani gin nr 2 i jest rewelacyjna! Młoda, kompetentna, dogadałam się z nią, że ona mi prowadzi ciążę, ale jak jakieś badania płatne, to będę sobie robić na abonament z pracy, żeby mieć wszystko za darmo, jak teraz. No i najważniejsze, że bierze mnie do swojego szpitala, czyli wyklarowało się, gdzie rodzę

Obejrzała wszystkie badania i wszystko jest dobrze. Idę za miesiąc do niej, a przed świętami, albo w styczniu mam iść na USG połówkowe.

Mały kamyk z serca

Idę po kawę. No i niech ktoś wyłączy ten wiaaaatr!
fajnie, ze ci sie tak ladnie ulozylo, dobrze miec zaufanego lekarza, ja tutaj tez mam lekarke prowadzaca bardzo fajna(oczywiscie jest to lekarz rodzinny bo w Norwegii ginekolog nie oglada cie w ciazy w ogole) ale czuje sie jakos bezpieczniejsza, ide do niej po wyniki wszystkich badan, tych toksoplazmoz itp we wtorek,. zobaczymy co mi za cuda powychodza, ostatnio bylo wszystko ok, ale mam stycznosc z mnostwem zwierzatek znajomych, szczegolnie na wsi, ale mam nadzieje, ze wszytsko ok.
ide zaraz na spavcer, bo oagrnelam domek, poodkurzane, kurze starte lazienka ogarnieta, podlogi umyte., teraz czas zadbac o siebie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2010-11-05, 13:29   #260
caffelate05
Rozeznanie

Ja nie piłam kawy do przedwczoraj. Ale tylko dlatego, że mnie odrzucało. Ale przyszła koleżanka, przyniosła ciasto i zrobiłyśmy sobie pyszne Ricore z dużą ilością mleka Jejku jak mi smakowało I wczoraj skusiłam się na dwie takie kawy, dziś na śniadanie kolejna
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 13:33   #261
andziot
Zakorzenienie

na chwile wpadłam co by doczytać żeby wieczorem nie mieć znów 5 stron

oczywiście malarze się spóźnią

nie wkleję Wam teraz swojego brzuszka bo właśnie zjadłam 12 ruskich pierogów i nie byłby adekwatny do stanu rzeczywistego

u nas też strasznie wieje
ale za to jak jechałam o 7.30 do pracy to było 15 stopni ciepła

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 13:36   #262
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dziewczyny, ja piję kawę. Nie tyle, co przed ciążą, ale co parę dni jakieś cappuccino, czy ricore. Uważam, że jak mi się chce, to bejbikowi też i na pewno nie zaszkodzi
Staram się nie wariować, bo szkoda życia i bejbika

Powoli zaczynamy się zbierać na badanie. Dobrze, że zadzwoniłam i dopytałam, bo ponoć, jak mało widać, to robią dowcipne, a nie przez powłoki. Czyli trza się przygotować, jak do standardowej wizyty u gina.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 13:36   #263
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Siasiek super wygląda Twój brzuch, napewno maleństwo się ulokowalo bardziej z prawej strony. Ja jak sie położe to tak nie widać, chyba jeszcze muszę poczekać na takie efekty

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość

az mnie kusi zeby sobie fotke strzelic
No nic tylko dawać mi tu zdjęcia! Siedzisz w domku to pstrykaj później pamiątka będzie jak to się powiększał bzuchol. Dziecku pokażesz, mój młody strasznie lubi oglądać foty
Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
no to można pić kawę, czy nie?

Sasiek, rasowy brzusio! Bardzo ladny.
Dzieki A Twojego jeszcze nie widać? dwójeczka jeszcze się nie chce ujawnić światu?
Ja dzisiaj piłam kawę pierwszy raz od września
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ja w przyszlym tygodniu tez obiecuje nowe zdjatko wrzucic, ostatnio bylo w niedziele to moze i w niedziele teraz tez wrzuce
Wrzucaj teraz co będziesz czekać
Ja dzisiaj też trochę czasu poświęcę sobie, do fryzjera się wybieram, później jakaś henna i maseczka może. Ręce to sobie odpuszczę bo barszcz też mam dzisiaj i są nieco różowe bo lubię z prawdziwych buraczków.

Anulinka powodzenia później wrzuć filmik jak w końcu się zdecydowaliście. Nie denerwuj się dobrze jest

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2010-11-05 o 13:40
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 13:38   #264
mary poziomkowa
Zakorzenienie

anula_81, a dlaczego miałoby być źle NA PEWNO wszystko będzie dobrze i fajnie, że masz też swoją zaufaną lekarkę

ja wczoraj ogarnęłam mieszkanie, ale dziś znowu jakiś bajzel SIĘ zrobił

caffelate05, Ricore ma w ogóle kofeinę? jeśli nie ma, to możesz nawet 5 dziennie

Ja niestety nie umiem zrezygnować z kawy, chociaż i tak piję jedną, zamiast dwóch. No i co to w ogóle za kawa... płaska łyżeczka rozpuszczalnej i duuużo mleka

vege!
Stary 2010-11-05, 13:38   #265
AlicjaH
Rozeznanie

Pije codziennie rano kawe
Można pić ;-) max dawka 200mq więc spoko ;-)
Stary 2010-11-05, 13:41   #266
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Staram się nie wariować, bo szkoda życia i bejbika
Otóż to

vege!
Stary 2010-11-05, 13:42   #267
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dzień Dobry Mamusie . My dopiero z maleństwem wstaliśmy godzinkę temu, zjedliśmy sniadanko i nadrabiamy
Dziewczyny powiedzcie mi, bo mój gin mnie nie oświecił, kiedy wykonuje się te badania na toksoplazmozę? Byłam w tym tygodniu na wizycie i pytałam go czy do następnej wizyty mam zrobic jakieś badania, to powiedział tylko, że mocz i morfologię tak jak zawsze. A tu czytam, że większośc z Was ma to już za sobą.
Zazdroszcze Wam tych zachcianek, ja jestem od 1,5 miesiąca na diecie wątrobowej, wysokobiałkowej, bo w ciąży mój brzusio zaczął się buntowac i bardzo bolał. Teraz jest troche lepiej, ale nie idealnie, i zamiast troszke przytyc - to waga w dół
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 13:43   #268
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Andziot, dzidzia pojadła?

Siasiek, dopiero zauważyłam wrzucone foteksy, ładny, zgrabny brzuś))

PS ja też swój wrzucę, ale nie tu, tylko w klubie. O ile się da

vege!
Stary 2010-11-05, 13:52   #269
principessina
Zakorzenienie

Dziewczynki nadrabiam czytanko, ale strasznie duzo piszecie, a ja mam troche roboty papierkowej i nie mam za bardzo czasu

Sasiek no smieszny ten Twoj brzusio, pewnie dzidziulka ulozyla sie bardziej z prawej strony, ja zaczelam 13sty tydzien i juz troszke widac, ale Twoj to juz jest pokazny

anula_81 wiesz co jestem w szoku, ze w takim rozwinietym i bogatym kraju jak Norwegia ciaze prowadzi lekarz pierwszego kontaktu, normalnie szok, moze we Wloszech ta opieka medyczna kobiet w ciazy nie jest az tak dokladna jak w Pl, no ale prowadzi ja ginekolog i polozna...Moze dla Norwegow to co dla nas nie jest normalne dla nich jak najbardziej Moja tesciowa Holenderka mowi, ze w Holandii jest norma rodzenie w domu, czego ja bym sie b.bala

Kochane jak myslicie czy we wtorek na tym usg przezeirnosci moze byc juz widac plec, to bedzie 13tydzien i 4 dni ponoc po tym faldzie na szyji mozna poznac czy to chlopiec czy dziewczynka

Dziewczonka a moze na poczatku juz robilas to badania na tokso, jesli masz przeciwciala, znaczy przechodzilas toksoplazmoze to nie musisz powtarzac badan co miesiac

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2010-11-05 o 13:54
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-05, 14:01   #270
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
anula_81 wiesz co jestem w szoku, ze w takim rozwinietym i bogatym kraju jak Norwegia ciaze prowadzi lekarz pierwszego kontaktu, normalnie szok, moze we Wloszech ta opieka medyczna kobiet w ciazy nie jest az tak dokladna jak w Pl, no ale prowadzi ja ginekolog i polozna...Moze dla Norwegow to co dla nas nie jest normalne dla nich jak najbardziej Moja tesciowa Holenderka mowi, ze w Holandii jest norma rodzenie w domu, czego ja bym sie b.bala
no tutaj wlasnie taka paranoja, jak juz idziesz do lekarza to sprzet maja wysmienity, jak poronilam ostatnio to szpitale genialne, choc i tak skopali mi zabieg, ale to dluga historia, natomiast aborcja jest tu legalna i bardzo popularna niestety, 54% wszystkich ciaz jest usuwanych i jeszcze rzad za to placi, nie musisz nawet podac przyczyny dlaczego chcesz usunac dlatego chyba maja az tak radykalne podejscie, ze ciaza w ogole do 13 tyg nie warta jest ratowania bo to natura decyduje za nas a jedno jedyne USG w ciazy przysluguje ci dopiero polowkowe wlasnie ok 18-20 tygodnia i tyle i to w szpitalu polozna robi, ginekologa widzialam tylko dlatego ze mialam plamienie a tak to nie. Lekarz rodzinny robi ci wszystkie badania krwi itp nawet duzo wiecej niz w PL ale sa przeciwni czestym USG bo to szkodzi itp
no taki kraj, my w Polsce latamy do lekarza niemal co tydizen a tu najlepiej jakby sie cala ciaze nic nie sprawdzalo bo po co.co kraj to obyczaj niestety
Cytat:

No nic tylko dawać mi tu zdjęcia! Siedzisz w domku to pstrykaj później pamiątka będzie jak to się powiększał bzuchol. Dziecku pokażesz, mój młody strasznie lubi oglądać foty

Dzieki A Twojego jeszcze nie widać? dwójeczka jeszcze się nie chce ujawnić światu?
Ja dzisiaj piłam kawę pierwszy raz od września

Wrzucaj teraz co będziesz czekać
Ja dzisiaj też trochę czasu poświęcę sobie, do fryzjera się wybieram, później jakaś henna i maseczka może. Ręce to sobie odpuszczę bo barszcz też mam dzisiaj i są nieco różowe bo lubię z prawdziwych buraczków.

wrzuce jak TZ wroci z pracy i bedziemy szli do znajomych to bede wygladala jak czlowiek bo teraz wlasnie po sprzataniu wyszlam spod przysznica i zakladam wygodne dresiki i szykuje sie na spacerek bo zaraz mi slonce zajdzie
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
anula_81, a dlaczego miałoby być źle NA PEWNO wszystko będzie dobrze i fajnie, że masz też swoją zaufaną lekarkę

ja wczoraj ogarnęłam mieszkanie, ale dziś znowu jakiś bajzel SIĘ zrobił

Ja niestety nie umiem zrezygnować z kawy, chociaż i tak piję jedną, zamiast dwóch. No i co to w ogóle za kawa... płaska łyżeczka rozpuszczalnej i duuużo mleka
no ja jestem pewna ze po weekendzie bedzie znowu bajzel, standardowo, czlowiek sprzata w kolko i nic to nie daje robota glupiego

buziale odezwe sie pozniej, tylko nie psizcie jak szalone bo nie da rady nadrobic!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości