|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
![]() Dlatego ubóstwiam mojego laryngologa, który również ma zapisy wg godziny, jednak recepcjonistka wyczytuje, tak jak się ludzie pozapisywali wcześniej i nic nikomu nie da, że sobie przyjdzie o 7, jeśli jest zapisany na 13.
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z jednej strony dziwaczne krycie się, z drugiej przesadna wylewność i rozgłaszanie informacji, które raczej nie są powodem do chluby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
8 rano to normalna pora jest
![]()
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za tydzień znowu idę na usg, jestem zapisana na 14.20, tym razem nie pozwolę żadnej babie wbić się przede mną bo one są na emeryturze (ale oczywiście wszędzie się spieszą i nigdy nie mają czasu) a ja wychodzę w trakcie pracy i potem muszę to odpracować ![]() Ja z kolei uwielbiam mojego endokrynologa bo wyznaczane są numerki i potem jest wywieszona lista na drzwiach i każdy wchodzi po kolei wg swojego numeru ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-01-24 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
niby tak, ale jesli ktos studiuje dwa kierunki, zdarza sie, że przez 5 tygodni nie ma wolnego dnia (weekendy też zajęte przez studia zaoczne) i każdego dnia wstaje ok 6 rano, to wierz mi, w ten pierwszy wolny dzień człowiek chciałby pospać chociażby do tej 9..
Ale jest plus: takie sytuacje oduczyły mnie rozdawania ludziom numeru domowego ![]()
#246 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
no u mnie w domu była zasada, telefony od dziesiątej do dziesiątej... albo od dziewiątej do dziewiątej ale to u młodych ludzi nie funkcjonuje ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam taką zasadę, że nie dzwonię do nikogo wcześniej niż 9-10 i później niż 22. chyba, że znam tego kogoś i wiem, że już/jeszcze nie śpi i że mogę do niego zadzwonić i nie będzie o to zły. no i oczywiście w jakiś mega nagłych sytuacjach te godziny nie obowiazuja ![]() na szczescie kiedy nie chce zeby ktos mnie obudzil to moge wylączyc głos w komie i mam spokoj. domowego telefonu nie posiadamy, wiec ten problem juz nie obowiazuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Konto usunięte
|
Wiecie, mam kilka zaufanych osób, które mogą do mnie dzwonić o każdej porze, ja do nich też, ale jak można do kogoś zadzwonić o godzinie 8 : 13 we wtorek po Lanym Poniedziałku z tekstem" jak wstaniesz to daj znać""?
a jak się okazało, tą pilną sprawą było: zeskanujesz mi zbiór od matmy?" Pamiętam tę sytuację dobrze, ponieważ od tamtego czasu nic mnie tak nie rozwścieczyło jak to. Toteż teraz mam zepsuty skaner dla niektórych osób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja żartowałam. Nie zdarza mi się dzwonić do ludzi przed 9 rano, chyba, że wiem na 100% że ktoś nie śpi i czeka na mój telefon i nie dzwonię do nikogo po 20-stej
![]() A co do niewyspania to mam 4 miesięczne dziecko i w kwestii niewyspania nie pobije mnie żaden student nie macie nawet cienia szans ![]() ![]()
#252 |
Rozeznanie
|
wiecie co
![]() ostatnio BARDZO denerwuje mnie pewna cecha u ludzi (szczególnie mocno widoczna u jednej mojej znajomej, ale u wielu innych można zaobserwować jej zalążki ![]() nie wiem, czy będę umiała to wyjaśnić, ale chodzi o to, że wkurza mnie gadanie o sobie, brak jakiegoś wyczucia społcznego. Po prostu nie umiem rozmawiać z takimi osobami, irytują mnie niemiłosiernie. Ogólnie sprawa ma się np tak: rozmawiamy z koleżankami o włosach, jedna coś mówi o farbowaniu, druga narzeka na nową fryzurę, a TA znajoma mówi "to wy nie widzieliscie mnie 3 lata temu. wtedy.........." i tu zaczyna się wielka opowieść. gdy w końcu skończyła, to wszystkie patrzyłyśmy na siebie jak durne i zastanawiałysmy się co odpowiedzieć ![]() to jest ogólnie nie do opisania, to trzeba przeżyć (choć nikomu nie życzę ![]() no dobra, wyżyłam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Babka coś tam już bezpośrednio do mnie o tym nieustąpieniu miejsca, a ja : - Ja mogę pani ustąpić tego miejsca, ale pod warunkiem, że w razie czego posprząta pani po mnie wymiociny, bo ja tego na pewno nie ruszę! ![]() Kobity takie gały ![]() ![]()
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poradnia jest osiedlowa, gdzie każdy ma do niej rzut beretem.
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z reguły nikogo nie przepuszczam. Choćby dziadki siedziały na korytarzu i z 5 godzin to godzina umówiona to godzina umówiona, nikt im nie kazał przychodzić wcześniej. Przyszłam do przychodni, patrze się pod gabinetem siedzi babka. Pytam się kulturalnie z której jest godziny. Babka zero reakcji. To ja jeszcze raz. A ta nic. Ja na to dobra, poczekam. Słysze z gabinetu:PROSZę !! Babcia zerwała się na równe nogi(wiec jednak słyszała bo już miałam co do tego wątpliwości) i bach już jest w środku. Słyszałam jakieś głosy w gabinecie i nagle w drzwiach pojawia się moja doktorka i mówi do mnie: teraz była pani kolej ale skoro pacjentka jest już w środku to ją zbadam.
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
U mnie bez zarejestrowania się w ogóle nie wpuszczają, no z reguł. Ja jestem 15 minut przed czasem i do szału mnie coś takiego doprowadza. Też zazwyczaj mam wyliczone co do 30 minut, rozumiem czekać 15 na wizytę, ale GODZINĘ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zadomowienie
|
Nooo z tym czekaniem u lekarza to też mnie denerwuje, ja pamietam jak kiedyś byłam umówiona na 14 do lekarza i miałam gorączki 39, miałam coś z nerką jedną (kto miał jakieś zapalenie nerek ten wie jak to jest i że jest się takim słabym, ciężko podnieść nogę nawet ) i tak byłam na tą 14, czekałam w poczekalni godzinę. W ciągu tej godziny to myślałam że się przewrócę ( w domu ciagle w łóżku leżałam ) słabo mi było, nie umiałam usiedzieć i się pytałam ileś razy pań w recepcji zaraz obok czy mogę już wejść bo słabo mi a one na to że tak wyszło i mam czekać. Ludzie przede mną mieli zwykłe przeziębienie i była też jakaś babcia której z tego co widziałam to wogóle nic nie było noo ale ja młoda to przecież nic mi się stać nie może, nawet jak mi słabo że iść nie umię.. No ale co zrobić
#259 |
Konto usunięte
|
Jeszcze jedna rzecz mnie wkurza.
Mam koleżankę, która po każdej imprezie na której jesteśmy, weselu, domówce ciągle mówi: "Magda to sie ledwo na nogach trzymała, nieźle się schlała". Nienawidzę tego, bo nigdy w jej obecności nie byłam pijana. Najciekawsze jest to, ze ona to mówi do naszych nauczycieli. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Wtajemniczenie
|
Jak czytam te opowieści o kolejkach do lekarza, to mnie za przeproszeniem cholera bierze
![]() Ile razy ja już miałam takie sytuacje... I te teksty: "Ja tylko na chwilkę muszę się coś zapytać", a jak mówisz, że "niestety nie" to i tak wchodzą. ![]() Wczoraj czekałam do okulisty, pielęgniarka wyczytuje nazwisko i się wchodzi. Siedzę, siedzę i nagle słyszę SWOJE imię i nazwisko, wstaję, patrzę a tam jakaś stara babcia pędzi do gabinetu. Mówię: "Przepraszam, ale teraz jest moja kolej, zostałam wyczytana", a babcia ZERO reakcji. Powtórzyłam to samo, a ona nic. Weszła do gabinetu i tyle. Brak słów ![]() Raz podsłuchałam rozmowę takich starych dziadków w kolejce. Jeden mówi: "Oj, bo mnie wczoraj coś zabolało na chwilę w nodze i tak przyszedłem. Dla pewności" Drugi na to: "Oj tak, tak trzeba być zapobiegliwym. Ja wczoraj coś trochę katarku dostałem". No i kurde potem się dziwić, że do lekarza się nie można dostać.
"A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki". Edytowane przez ever-dream Czas edycji: 2011-01-25 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
ever-dream ale ja czasami faktycznie muszę TYLKO się spytać czy moja karta jest u lekarza
![]() ![]() no ale starają sie, gdyby nie stare babska :[ evak no właśnie! jak miałam zapalenie pęcherza i miałam lekarza na powiedzmy 13 to wyszlam z domu tak by być 10-15 minut wcześniej by za długo tam nie siedzieć i wrócić jak najszybciej do domu bo to po prostu uciążliwe jest... GDZIEEE TAM... ![]() Edeldredzia coś co uwielbiam po imprezach, przesadzanie "ho ho ale on się nachlał, boże ale on był pijany" mam wrażenie że najbardziej pijane osoby oskarżają te zupełnie trzeźwe o pijaństwo, bo coś im się w oczkach pomieszało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Konto usunięte
|
o!
a mnie jeszcze strasznie wkurza to, że moi sąsiedzi są chamami;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
Mnie jeszcze przeraża pogląd, że paznokcie maluję się po, by zamaskować brud, który się tam zbiera
![]() Kilka razy słyszałam to od facetów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
tez nie lubie kolejek u lekarzy, ostatnio bylam zapisana na 11:00 i o tej porze lekarka zaczynala prace wiec niemozliwe ze ktos byl zapisany przede mną ale jak przyszłam o 10:50 to juz byly 2 osoby w kolejce i lekarka się jeszcze spozniła ze 20 minut a najlepsze jest to ze gdy weszlam to zamiast mojej karty byla mojej mamy, lekarka kazala mi isc wymienic to juz mi sie jakas babka wepchala do gabinetu choc mowilam ze tylko karte wymienie, stanelam kolo drzwi, nie bede od nowa stala w kolejce a bylo jakies 5 osob, gdy ta kobieta wyszla ja siur do gabinetu a tu jakis chlop do mnie ze przeciez ja juz byłam i jakies pretensje grr
ale dziwni ludzie stoją na chodniku na światłach przed przejściem a jak sie zaswieci zielone to nie idą tylko dalej sobie stoją albe stare babki rozwalaja sie torbami na przejsciu i tak stoja i radzą i tarasują przejście a w niektorych miejscach jest jeszcze tak ustawione ze jak odrazu nie wejdziesz to nie zdazysz przejsc calej ulicy i jeszcze ludzie w autobusach ktorzy wejdą, staną przy kasowniku i dopiero zaczynają szukać bieltu tarasują innym przejscie i kasownik, tak jakby nie mogli wyciagnac biletu na przystanku, wiem że czasem mozna nie zdazyc ale wtedy zazwyczaj wchodzi sie ostatnim a nie pcha sie pierwszym
Mężczyzna nie musi być piękny, Wystarczy, że wdzięczny ma gest, Gdy głos ma milusi, być piękny nie musi, Chociaż wcale nie szkodzi, gdy jest ![]() Edytowane przez activ61 Czas edycji: 2011-01-25 o 16:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Konto usunięte
|
Ja wiele razy widziałam, ja stare babcie BIEGŁY do autobusu z siatami, a jak już były w srodku, to potrafiły nade mną stanąć i z niecierpliwością na mnie patrzeć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurde, ja też w pracy mam non stop klientów ale jak dzwoni telefon muszę (albo któraś z koleżanek) odebrać - jakby to wyglądało gdybym przy innych ludziach zlewała tych co dzwonią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak ja żałowałam, że nie mam ze sobą jakiejś książki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Wtajemniczenie
|
1.Mam znajomą na uczelni i np. wie,że czegoś jeszcze nie zrobiłam kilka dni przed terminem(a uczę się bardzo dobrze -odpukać,tak jak i ona),i w tym momencie zaczyna opowiadać co ona już zrobiła,ale to jest takie chwalenie się
Np.Ona:,,ale się narobiłam na tą pracę",Ja:,,no,ja się wezmę jutro" i w sumie temat mógłby się skończyć,przecież dla mnie to nic takiego,nie płacze,że ona już ma a ja nie, ![]() 2.O starszych babciach to chyba nic nie muszę mówić.Do autobusów lecą jak Adam Małysz,a potem nagle wsiada oj coś tu strzyka i musza usiaść.I tak najlepszy jest filmik na youtube o promocji karpia w realu,ale zapierniczały. 3.Najgorszy pogląd który mnie wprost doprowadza do białej gorączki-kobieta gorsza od faceta,który funkcjonuje od wielu wieków i hoduje te szowinistyczne świnie Mężczyzna-praca albo i nie ,prace domowe związane z naprawieniem czegoś(w dzisiejszych czasach to tez juz nawet tego nie umieją),może się rozglądać na boki przecież to wzrokowiec,usprawiedliwia nie zdrady,bo to facet,jak sie puszcza to macho,wypic też mu wypada nawet wiecej bo to facet,nie musi dobrze wygladac-bo facet, Kobieta-bardzo często traktowana przez pryzmat urody,dzieci wychować,urodzić (!),dom prowadzić,ugotować,posprz ątać,reprezentować rodzinę,w dzisiejszych czasach również jednocześnie pracować,jak sie puszcza to ku***,jak zdradzi to ku****,jak flirtuje z innymi to ku***,jak chce rozwodu,o tym juz nawet nie wspomnę,w bądź razie na pewno nie jest traktowana na równi z facetem, mogłabym tu wymieniac i wymieniac Oczywiście dotyczy to większości,ale nie wszystkich facetów,kobiet tez ,bo dzo jest takich co myślą równie stereotypowo i na takie zachowania sobie pozwalają. Edytowane przez ricca166 Czas edycji: 2011-01-25 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do drugiego to niestety...kobiety i mężczyźni nie są traktowani na równi i chyba nigdy nie będą...to taki podział ról. Był jest i będzie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
niektórym to się wątki pomyliły chyba
![]()
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.