|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 50 zł na tydzień
Patrycja, ale z karty kredytowej nie wypłacisz w bankomacie. Tzn wypłacić się da, ale prowizja zabije.
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam biedronke dość daleko wiec jeżdżę tam tylko po pieluchy Dada ostatnio. Przeszkadza mi brak możliwości płacenia karta za zakupy
sam sklep lubię, choć trzeba wiedzieć co warto kupić a co odpuścić.
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;34982132]Mam koleżankę, dobrze sytuowaną, która odkąd wie, że ja głównie w Biedronce - to patrzy na mnie z wyższością. no cóż
![]() [/QUOTE]Poważnie? ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Przy firmie mojej jest taniej, ale też nie ma szału. 4,50 za duży, krojony. 900g ma. ![]() Paragon obfocę zaraz chyba.
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
Konto usunięte
|
No poważnie
teraz taka postawa z dziewczyny wyszła, toteż kontakty do czysto służbowych ograniczyłam
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Fajniutko...
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#247 |
|
kobieta za ladą
|
wiecie co generalnie to ciul z tym kto gdzie robi zakupy
chodzi jednak ze za ciula sie nie da wyżyć za 50 zł w tydzień
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, może teoretycznie się uda..jedząc makaron z ketchupem i tego typu potrawy każdego dnia. Nie da się wyżyć tak bez szkody dla siebie i dzieci.
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kilka lat temu chciałąm zapłacić w Biedro kartą(no nie wiedziałam,że nie można
),a to tuż przed zamknięciem w niedzielę,gotówki zero w ogóle w posiadaniu(nie to,że w portfelu),na karcie miąłam ostatnie 70 zł i za tyle miałam zakupy.No i babka mnie skasowała,ja wyciągam kartę i..zonkNo i niestety stanęłąm przed faktem,że nie będziemy mieli co jeść,bo o tej godz. inne markety też zamykali i już nic by mi nie zostało (no jeszcze Żabka,ale tam drogo,a ja chciała kupić dużo i tanio ).I słuchajcie co się stało-jacyś dwaj faceci stojący za mną zaoferowali się zapłacić za mnie i pójść ze mną potem do bankomatu(pod biedroną nie było wtedy),żebym im oddała.No kurde,skorzystałam,ale teraz dawaj w poszukiwaniu bankomatu,nie wiedziałam,ile prowizji weźmie,a zakupy przeciez były prawie co do złotówki za kwotę,którą miałam na koncie. A to zima,ja 2-ie ciężkie torby(cukier,mąka,mleka uht, pieluchy,żarcie dla psa-no przeklinałam każdy kilogram ).Pierws zy bankomat-wypłacał tylko w stówach-następny zonk,bo ja miałam na koncie 70zł.Idziemy dalej...No i w drugim wypłaciłam 70 zł,nawet mi resztę wydali panowie,mimo moich protestów![]() No i tak doszłam zmarznięta,ale spocona z nerwów do domu i pierwsze słowa do tżeta:"wiesz,że w biedronce nie można płacić kartą??????" ![]() A ja lubię jeszcze Lidla,makaron mają lepszyniż biedronkowy,ale za to biedronka ma super parówki Edytowane przez xandra78 Czas edycji: 2012-06-29 o 18:41 |
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszło mi do głowy jeszcze coś...
Mamy lato, można korzystać z płodów matki natury i wyjdzie taniej niż 50 zł tygodniowo. Można tez polować teraz dużo zwierzyny się kręci. ( to tak w klimacie autorki wątku) |
|
|
|
|
#251 |
|
Konto usunięte
|
noooooo
komarów zwłaszcza i dużych, wypasionych much
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fakt -brak płatności karta jest wkur... na szczęście w mojej bideronce postawili bankomat
|
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/p...ie_236586.html |
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę śmieszne jest kiedy market, który ma X sklepów płacze o prowizje. To chyba jedyny dyskont w którym nie ma możliwości płacenia kartą. |
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
M.in. dzięki temu, że w Biedronce nie można płacić kartą, jest tak tanio
Na niską cenę składa się wiele czynników, także brak konieczności opłacania przez sklep prowizji, która wcale nie jest mała. To jest polityka firmy, całkiem fajna zresztą, przecież Biedronka jest taka popularna w największej mierze ze względu na ceny. Co za problem wypłacić pieniądze gdzieś, planując iść na zakupy? Jeśli jest się częstym klientem, to bez problemu można oszacować, ile się zapłaci. Mi (a raczej mojemu TŻ, bo ja do Biedronki nie cierpię wchodzić) zwykle wychodzi 40 zł za takie podstawowe rzeczy (masło, pieczywo, serek mierzwiony, ciastka). Moim zdaniem za 50 zł da się wyżyć tygodniowo, ale to będzie makabra. Mam koleżankę, która ma 2 dzieci i też ją jakiś czas przycisnęło, że był kryzys finansowy i miała baaaardzo mało pieniędzy i zwykle kończyło się tak, że dzieci jadły, a ona chodziła głodna, bo np. miała wyliczone pieczywo, a dzieci nagle po dworze zgłodniały i zjadły więcej, niż zwykle (nie powie przecież dzieciom, że przykro mi, ale nie możecie zjeść). szajka- w mojej poprzedniej pracy cool byli tylko ci, którzy robili zakupy w Almie Śmieszne to dla mnie, bo np. ja nie mam nic przeciwko Biedronce, nigdy nie kupowałabym przepłaconych produktów podstawowych w Almie, chociaż mogę sobie na to pozwolić, a miałam koleżanki i kolegę, którzy liczyli każdy wydany grosz, pod koniec miesiąca bidowały, ale po pieczywko to tylko do Almy w przerwie śniadaniowej, chociaż pod firmą był zwykły sklepik Twoja koleżanka z pracy mogłaby się tam zatrudnić
|
|
|
|
|
#257 |
|
Konto usunięte
|
Dla kontrastu dodam, że wg niej lidl jest już ok
i wyjaśnij mi różnicę, bo nie łapię
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35034723]Dla kontrastu dodam, że wg niej lidl jest już ok
i wyjaśnij mi różnicę, bo nie łapię [/QUOTE]lidl jest droższy, ma sporo niemieckich produktów, no i co tydzień jakieś zagramaniczne, elitarne rzeczy |
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
chyba lidl ok, bo jest droższy inaczej sie promuje nie zawsze niskie ceny tylko jakość
choć bardzo lubię lidla, a w biedrze mam swoje produkty i mogłabym z zamkniętymi oczami kupować ![]() mam fajnie bo duży parkink po prawo lidl po lewo biedronka
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
50zł na tydz nie wykonalne
![]() nie wiem jaka jest minimalna kwota jak myślicie 200zł da się?
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
za 200zł da radę
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w biedronce tylko pieluchy i worki na smieci kupuje
![]() niestety ale kiedys chcialam zrobic zakupy i z listy to prawie nic nie bylo... tyle tego tam a jak co do czego to ni ma
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#264 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Pieluchy z Biedronki są świetne, a przynajmniej nam bardzo pasują.
Za 200 to chyba też ciężko, zwłaszcza jak jest w domu małe dziecko. Mimo zakupów w dyskontach sądzę, że byłoby bardzo trudno zmieścić się w tej kwocie, nie wspominając już o tym nierealnym 50 zł. |
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, chyba że makaron z ketchupem cały miesiąc i suchy chleb.
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
julka - Dzięki za podsunięcie pomysłu. Skorzystałam, zrobiłam zakupy w Almie (która pod wieloma względami nie jest droższa niż Mokpol, w którym zazwyczaj kupuję) nie wychodząc z domu. Mam spokój na kilka dni.
50 zł na tydzień też by mi było ciężko. Ostatnio w jakimś wiejskim sklepiku nakupowałam i w porównaniu z tym, co zazwyczaj wydaję w Mokpolu, bardzo tanio wyszło. No ale to bez wliczania kosztów benzyny oczywiście. Był po drodze akurat, więc się zatrzymałam i nakupowałam. |
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
\ja nie liczę ile wydaje bo bym na głowę dostała. te pieluchy z biedry u Nas sie nie spr.Wychodza drozej niz pampersy bo co chwile trzeba zmieniać strasznie pęcznieją.A do tego małego uczulają. My jedziemy na normalnych pampersach.Jak dla Nas nie ma lepszych. |
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marissima - Nie wiem, czy Ty sobie żartujesz, ale ja napiszę poważnie. Znam rodzinę, która lata całe niezle jechała na pomocy ruchu oazowego. Ojciec rodziny to był żydowski chłopiec uratowany z warszawskiego getta przez katolicką rodzinę. Został lekarzem, ale lata dzieciństwa spędzone w olbrzymim stresie odbiły na nim piętno i nie wykonywał zawodu, im był starszy tym bardziej wszystkiego po prostu się bał, nawet siedzieć plecami do drzwi, na dodatek zdrowie coraz bardziej szwankowało. Oaza stała się dla tej rodziny podporą na wiele lat - a mają 3 dzieci, teraz już oczywiście dorosłych. Piszę bez kpiny, bo ci ludzie byli dla mnie ważni, może to jakiś pomysł dla Ciebie. Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

lidl tez ładny a na ścianie biedry obok bankomat zawsze kasę można wypłacić