|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Suknia Ślubna cz. IV
Cytat:
http://www.vera-sposa.ro/white-one-2...3017-B-ds8.jpg
|
|
|
#242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam je we wszystkich butach z wysokim obcasem..bo bez nich ani rusz
Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2011-01-15 o 17:46 |
|
|
|
|
#243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Jak myslicie nie bede wygladac smiesznie w bialej sukni z brzuchem pod nosem
Nie robimy duzego wesela tylko male przyjecie w domu dla max 30 osob. Nie wiem czy bedzie wogole taka suknia pasowac
|
|
|
|
#245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie przejmuj się gadaniem. Każdemu co innego pasuje lub nie pasuje, to Wasza uroczystość, pamiętaj o tymi będzie dobrze. |
|
|
|
|
#246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Suknia jest piękna, jednak mając ją na sobie miałam wrażenie, że ta góra jest zbyt zabudowana (jestem bardzo szczupła...) Ale przymierz koniecznie fiolusiek, tak się na początku zastanawiałam, dlaczego miałabyś wyglądać śmiesznie. Chodzi Ci o to, że biała suknia symbolizuje czystość, a Ty w ciąży jesteś? Proszę Cię, nie żyjemy w średniowieczu Śmiesznie w białej sukni to wyglądałaby panna, co to każdego chłopa miała A masz już wybraną suknię?
więc daj mi spać o życiu milcz to potwór zły, wysysa szpik Edytowane przez Mmedeah88 Czas edycji: 2011-01-15 o 21:26 |
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
chmurka80 a mi sie te piora bardzo podobaja. Piekna suknia.
Ja przymierzalam http://www.madonna.pl/pl/sanpatrick.php?s=1.calais i czulam sie w niej pieknie. Jest inna przede wszystkim. O wyborze zdecydowala cena, ale jakbym miala mozliwosc postawilabym na cos wyjatkowego. Poprzymierzaj, zrob zdjecia i bedziemy myslec
|
|
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
Fiolusiek, dla mnie śmieszne są Panny Młode które dobieraja kolor sukni do, hmm jak to określić?
![]() O już wiem. Stanu swojej zażyłości z narzeczonym. Kolor sukni to się dobiera do karnacji. Dla mnie równie śmiesznie wygląda dziewica która zakłada białą suknię i wygląda w niej trupioblado, co dzieciata nawet panna młoda zakładająca cappucino które zlewa się z jej karnacją. Kolor. Analiza kolorystyczna! Dobieranie koloru sukni do cery! Tym się trzeba kierować. A że będziesz się męczyć to będziesz. Ja w ogóle nie lubię takich imprez jak wesela , ale jak sobie pomyślę, o weselu z którego nie będę się mogła ok. 1 - 2 w nocy wymiksować, bo moje i nie wypada
Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2011-01-16 o 09:12 |
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Hm.. miałam wkładki Kiwi, są niewiele tańsze od Scholl'a (i były przyklejane). Myślę, że to jak się trzymają zależy przede wszystkim od materiału, do którego się je przykleja . Ale mniejsza z tym
![]() ...bo kupiłam suknię!!! Podobała mi się na stronie, podobała mi się na wieszaku, ale dopiero jak ją założyłam to oniemiałam - podobnie jak wszyscy, którzy byli w pomieszczeniu ze mną http://www.salon-demi.pl/zdjecia/sposa/amelia.jpg To była druga suknia, jaką mierzyłam )) ale po niej już żadna się nie liczyła, chociaż mówiąc nieskromnie w każdej wyglądałam ładnie. Zdjęcie pokazuje jaki to fason - i nic więcej, nie widać cudnych detali, aplikacji, lekkości i wdzięku. No i ta modelka wygląda w niej beznadziejnie - mam porównanie :P Zmieniam dekolt na serduszko i nie będzie tego kwiatu z boku (nawet go nie przypinałyśmy). Do sukni kupiłam welon (tiul z naszytymi kryształkami na brzegu)- chociaż wcale nie myślałam o tym, żeby go mieć. Ale kiedy pani z salonu mi go przypięła było jasne, że dopełnia całości Aha - i nawet przez moment mi nie przyszło do głowy, że nie powinnam go mieć z takich czy innych powodów ![]() Z innych sukni mierzyłam m.in. Cymbeline Euriell (tę z rozciętym przodem, o której pisałam wcześniej)- po drobnych podpięciach materiału tu i ówdzie było ok, ale nie czułam się w niej wyjątkowo, a o to przecież chodzi. mylady21 ma 100% racji - mierzyłam białe suknie i wyglądałam ok, ale jak włożyłam ecru to dopiero było to! Ten odcień wydobył wszystko co najlepsze w moim typie urody. Życzę Wam owocnych poszukiwań i obiektywnych osób towarzyszących - a jednocześnie, chociaż zabrzmi to banalnie pamiętajcie o tym, że to Wy musicie się czuć wyjątkowo- i tym się kierujcie!
|
|
|
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O niebo lepsza od tamtej rozciętej! Dobrze, że zrezygnowałaś z tego kwiatu- pierwsze co pomyślałam, jak otworzyłam zdjęcie, to "Wywaliłabym ten kwiat" ![]() Gratuluję wyboru najważniejszej sukni w życiu! Wspaniałe uczucie, prawda? Ja jak zamówiłam suknię, to przez kilka dni chodziłam taka... "uhahana" ![]() Jeśli chodzi o kolor sukni... W dwóch salonach panie mi mówiły, że śnieżna biel zaostrza rysy twarzy, co przeważnie wygląda niekorzystnie. Ja będę miała śmietankową biel. Mam ciemną karnację i w ecru mogłabym już wyglądać zbyt mdło.
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
kffiatusheq piękna
![]() A nad jaką wcześniej myślałaś? ![]() Ja w mojej też wyglądam ładniej niż Pani ze zdjęcia.Ale w sumie też nieskromnie przyznam,że w każdej było mi ładnie ![]() Przymierzałam coś trochę podobnego do Twojej,tylko z bardzien przedłużonym stanem http://www.weddinginspirasi.com/wp-c...ss_detalle.jpg i też bardzo mi się podobała,ale jednak wolałam mieć więcej koronki na dole
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2011-01-16 o 14:28 |
|
|
|
#252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Właściwie nie byłam nastawiona na jakieś konkretne modele, wiedziałam co mi NIE będzie pasować (syreny, księżniczki-bombki, proste formy, no i właśnie taki przedłużony stan) i czego nie chcę, ze względu na to, że będę się w tym źle czuła np. w empire. Pani z salonu powiedziała, że mam dużą świadomość swojej sylwetki, heh ![]() Podobała mi się ta suknia: http://www.goweddingdress.com/images...ction/2520.jpg ale w salonie z sukniami Jasmine jej nie mieli. Nieważne -wiem, że wybrałam dobrze
Edytowane przez kffiatusheq Czas edycji: 2011-01-17 o 22:57 |
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
kffiatusheq
Piekna suknia ! Fajnie ,ze sie zdecydowalas tez na serduszko, ja tez w swojej bede zmieniac na taki dekolt, o niebo lepiej sie w takich wyglada ( no, moze nie wszystkie). butterfly20 ja mierzylam ta z przedluzanym stanem ale nie wyglada to fajnie, czulam sie jakbym byla obandażowana i niepełnosprawna, za ładnie to tez nie wygladalo. mylady21 "Fiolusiek, dla mnie śmieszne są Panny Młode które dobieraja kolor sukni do, hmm jak to określić? ![]() O już wiem. Stanu swojej zażyłości z narzeczonym." Hmm.. wg mnie to złe określenie. Zazylośc nie ma tu nic wspolnego z tym o czym pisze fiolusiek :P Tak ku woli scislosci ale co do wyjasnienia masz absalutna racje. Chociaz mi było dobrze i w bieli i w kremie. Wybralam smietankowa biel, bo takie ultra biale suknie wygladaja wg mnie bardzo tandetnie, zwlaszcza przy koronkach i swiecidelkach. Jak kupione na bazarze. fiolusiek takze idz w bieli/ kremie. Nic sie nie martw, moj przyszly tesc sie mnie ostatnio pytal czy mam biala suknie czy czarna, bo czysta i niewinna to ja juz dawno nie jestem No ale coz, biala suknia to tylko tradycja, zreszta jak i cale wesele. Chociaz, dziwie Ci sie , ze bierzesz slub w ciazy, chociaz z drugiej strony... moze i lepiej? Twoje dziecko nie bedzie mialo pokreslonej ksiazeczki, zmienianych aktów urodzenia itd ( jak mialam to ja ) - moi rodzice brali slub po moim urodzeniu. Ale przynajmniej jestem na ich slubnych zdjeciach (mialam 3 lata )
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
to mój pierwszy post w tym wątku, ale co mi zależy pochwalić się suknią
przy okazji, może macie pomysł na dodatki: buty, biżu, welon, fryzura... wszystkie chwyty dozwolone
|
|
|
|
#255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ad 1) Jak dziewczyna ma mały biust w życiu nie będzie ładnie w serduszku wyglądać, tylko podkreśli ten brak. Wiem po sobie i innych mierzących dziewczynach, które widziałam. Ważne, że Tobie pasuje i Ty ładnie w nim wyglądasz. ad 2) Określenie "stan zażyłości" był przenośnią odnoszącą się do tego, że ludzie często mówią, że jak ktoś wybrał kieckę ecru i niebiałą to nie jest już dziewicą. Albo, że pannie w ciąży nie przystoi iść do ślubu w bieli. A to kiedy ślub biorą przyszli rodzice to ich sprawa i nie ma co się dziwić. Ja mam suknię w zimnej bieli i z delikatnymi zdobieniami oraz koronką. Wcale nie wygląda jak z bazaru, jest kobieca i delikatna. Jestem drobna i niska, suknie bez żadnych ozób - jakie planowałam mieć niestety były zbyt niewidoczne na mnie. A koronka z dodatkiem czegoś błyszczącego okazała się idealna przy niemal każdym kroju sukni. Mam zimny typ urody i w żadnych ciepłych kolorach dobrze nie wyglądam. Jako absolwentka ASP chwaląca się, że tak dobrze znasz się na sukniach powinnaś wiedzieć takie rzeczy. Bardzo nie podoba mi się w takich kwestiach Twoja kategoryczność. |
|
|
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wciąż czytam sprzeczności - raz, że dobrze w nim każdy biust wygląda, a raz że tylko duży
|
|
#257 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli ktoś bardzo chce taki mieć to może wszycie wkładek pomoże - tego nie wiem. Cytat:
Ja też mam chłodny typ urody, a w czystej bieli wyglądam gorzej niż w ecru - jestem "latem", Ty pewnie "zimą" i już jest różnica. Piszę o tym, żeby osoby podczytujące wątek nie rezygnowały z mierzenia sukni w różnych kolorach/odcieniach, bo możecie wyglądać świetnie w innym niż sobie założyłyście
|
||
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
HerbADKA Hmm, ja dokladnie wiem co znaczy "isc w bialej sukni" nie musisz tego wyjasniac bo zreszta sama pisalam jak ja uwazam.
A jezeli chodzi o dekolt w serce to sie z Toba nie zgodze. Dodatkowe dwa owale bardziej podkreslaja maly biust niz duzy pas. W serduszku widac rowek , i biust optycznie jest wiekszy, do tego mozna dokupic fajne wkladki, biustonosz i kobieta wyglada duzo lepiej. Jako studentka ASP to wiem! :P Hmm...przykro mi ,ze Cie urazilam wyrazajac moje zdanie i uderzajac akurat byc moze w Twoja suknie ale ja tak wlansie uwazam - co do mega ultra bieli. Bo nie wiem czy wiesz, ale sa ultra biele, biele smietankowe, biele naturalne i biele. Przynajmniej w sklepie, w ktorym ja bylam. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- edit: Nie wiem czy zauwazylas, ale ja napisalam, ze wiekszosc kobiet wygląda lepiej w sercu, nie napisalam ,ze WSZYSTKIE. badziabadzia suknia bardzo ładna - moj styl. I wlasnie w takim kroju nie potrzebne jest serce, zreszta pewnie i tak by sie go nie dalo ladnie zrobic. Samo marszczenie powieksza biust. Edytowane przez Karo_lka Czas edycji: 2011-01-17 o 15:00 |
|
|
|
#259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Elfka zmierz suknię z takim dekoltem i z prostym- sama ocenisz, jaki ci bardziej pasuje. Z tego co wiem można pomóc naturze i wszyć w suknię wkładki - sama widziałam takie na manekinie. O rodzajach dekoltów: http://www.horm.biz/524/suknie-slubn...i-slubnej.html http://www.weddingsolutions.com/fash...weetheart.html |
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jeżeli noszę 65 D to nie jest to zbyt mały biust? bo nie wydaje mi się szczególnie obfity, ale płaska też nie jestem i już się pogubiłam zwykle kupowałam sukienki z prostym dekoltem przy gorsecie, ale to dlatego, że w moim rozmiarze akurat nie mieli innego... spróbuję to serduszko i wtedy ocenię
|
|
#261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz duży biust - nie wiem czy nie byłoby wskazane wszycie ramiączek, żebyś się czuła komfortowo. Dokładnie -zmierz i oceń sama
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem dosyć szczupła, więc wydaje się, że miseczka jest duża, a wiele "robi" mały obwód pod biustem pośród koleżanek, które mają D, ale obwód np. 75 to mój jest mizerny ramiączka będę mieć ze względu na wygodę
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a przybliżcie mi kolorystykę sukien, ponieważ nie bardzo jestem obeznana... kość słoniowa, ivory, perłowy, śmietankowy, czego mam się spodziewać po tych kolorach, które należą do odcieni bieli a które ecru?
byłabym wdzięczna za odpowiedź
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Heh, no wlasnie. Nad czym Ty sie zastanawiasz
Ja mam 75 D i w sumie nigdy nie myslalam,ze mam małe piersi Przymierzaj takie i takie, a potem tez w paskach zwin palcem w dol dekolt i zobacz czy lepiej w pasie czy w serduszku Wkładki sa - panie wszywaja takie. Ostatnio mi pani mowila, zeby uwazac na silikonowe, bo one ciagna w dol i ze nie fajnie leza. Lepiej takie z gabki ktore podnosza piersi w gore. ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- kość słoniowa- odcien bladożółty- wpada w krem ale nie jest kremowy, ivory- to kośc sloniowa (to samo) perłowy - nie jestem pewna ale tak sie oznacza chyba suknie satynowe , ktore sie blyszcza, tak przynajmniej jest napisane zazwyczaj przy tych sukniach. Choc powiem szczerze , że niee wiem ale perla jest biala wiec pewnie to jest odcien bieli śmietankowy- bialy z bladokremowym odcieniem (niewidocznym) ale jest tez smietanowa, lub naturalna biel - to jest normalny bialy (kolor chusteczki chigienicznej czy tez normalnych podkoszulkow bawelnianych w sklepie). ecru - kremowy Edytowane przez Karo_lka Czas edycji: 2011-01-17 o 16:12 |
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
mierz , mierz.
Ja chcialam ecru ale szybko zmieniłam zdanie jak wyobraziłam sobie kremowa suknie przy śnieżnobiałej koszulki chłopaka. Kolezanka mi mowila,ze wtedy on powinien miec kremowa koszule ale to juz nie jest to. Ultra biel w moim przypadku odpadla jeszcze szybciej niz krem- przy snieznobialej sukni trzeba miec snieznobiale zeby, biel obdbija sie na ciele , a juz nie wspomne jak zdjecia wychodza. Sa przepalone i nie widac sukni tylko biala plame. (zaznaczam i podkreslam ,ze mowie o ULTRA BIELI). Wiec zostala naturalna biel )
|
|
|
|
#267 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak naprawdę :
kość słoniowa- ivory- ecru - to jest jeden i ten sam kolor który ma różne odcienie. Suknia amerykańska będzie ivory, ecru będzie francuska, a kolor będzie ten sam. perłowy , śmietankowy, diamentowy czy śmietanowy - nazwy "handlowe, komercyjno-marketingowe" bo możesz mieć trzy suknie śmietankowe czy perłowe i jedna będzie jasna , druga "standardowa, a trzecia prawie żółta. Tak samo jedna suknia będzie okreslana jako smietankowa, druga jako diamentowa, trzecia jako ecru, czwarta jako ivory a piata jako perłowa i wszystkie będą miały ten sam kolor. Na uwagę zasługuje tylko nazwa " naturalna biel " , określana tez jako silk white- to jest kolor naturalnej nitki jedwabnej i zawsze wygląda tak samo. Dopiero przy czystej, jak to napisała Karolka ultrabieli - widać, że w rzeczywistości nie jest to biały, tylko bardzo jasny ecru/ivory.
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Oo dobrze wiedzieć
![]() a to jest pewnie tak, że kazdy sklep to inne kolory i inne nazwy. Mi pani w sklepie powiedziala,ze mam śmietankową biel, a póżniej,że mam naturalna biel - czyli pomylila sie czy to prawie identyczny kolor? Na umowie mam napisane ,że mam naturalna biel. Mylady czyli naturalna biel nie ma chemicznie zabawianej nitki, tak? |
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli chcesz dokładnie wiedzieć to w sumie nigdy się nie dowiesz, na zdjęciu koloru nigdy nie zobaczysz, wydaje mi się ,że jeżdzenie za suknią to jedyne wyjście ale tylko wtedy jak chcesz wiedzieć dokładnie jaki to kolor. Jednak tak jak pisala mylady21 to sa niewielkie roznice.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

i od tego czasu siedzę na necie i oglądam strony z sukienkami.

Ja mam je we wszystkich butach z wysokim obcasem..bo bez nich ani rusz 

Nie robimy duzego wesela tylko male przyjecie w domu dla max 30 osob. Nie wiem czy bedzie wogole taka suknia pasowac

O niebo lepsza od tamtej rozciętej! Dobrze, że zrezygnowałaś z tego kwiatu- pierwsze co pomyślałam, jak otworzyłam zdjęcie, to "Wywaliłabym ten kwiat"