|
|||||||
| Notka |
|
| Piel璕nacja w這s闚 i fryzury Podyskutuj o piel璕nacji w這s闚 kr璚onych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd modne fryzury: ci璚ia, koloryzacje, fryzury na 郵ub, wesele, Komuni, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narz璠zia |
|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Br您 ZIMNY czy POPIELATY....czescII -w徠ek zbiorczy.
postaram si jutro zrobi fotk
|
|
|
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
oto one
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 632
|
Cytat:
Dziewczyna ma zmieszan henn Caca Brun i Caca Noir (ta ma indygo). Co ciekawe, w wi瘯szo軼i instrukcji dot. tych henn jest o tym, jak uzyska ciep造 kolor (wygl康a na to, 瞠 tego chce wi璚ej konsument闚). Pono niewystawianie Caca Noir na dzia豉nie ciep豉 spowoduje aktywacj niebieskiego barwnika. Jestem bardzo ciekawa jak to wszystko dzia豉 - mam niedaleko Lush, przy okazji zapytam konsultant闚 w sklepie co zrobi, spr鏏uj te poprosi o pr鏏k i wypr鏏uj na pasemku w這s闚 kt鏎ego razu. Oczywi軼ie donios o rezultatach. W mi璠zyczasie - aktualnie na w這sach mam naturalny popielato-z這ty ciemny blond. Nie jest 幢e, nie ma na szcz窷cie rudo軼i Oczywi軼ie mog這by by jeszcze lepiej.Pozdrawiam, nanah
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 480
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Nikt nie napisa,ze t henn trzeba trzyma ok. 5 godzin na g這wie
|
|
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 345
|
ale w linku, kt鏎y zosta wklejony wszystko jest napisane, wi璚 osoby zainteresowane doczytaj
|
|
#247 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 755
|
Pami皻am jak kole瘸nka m璚zy豉 si z wyt瘼ieniem henny z w這s闚, nic jej nie ruszy這-w這sy musia造 odrosn望, ( mo瞠 teraz s inne sk豉dniki). Dopytajcie si dok豉dnie zanim n掖o篡cie sobie ten specyfik, cho sama powiem, 瞠 kolor wygl康a si obieicuj帷o.
Shade !!! a Ty wytrzymasz tyle w jednym kolorze |
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 244
|
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No w豉郾ie tak apropos... Kusi mnie na lekkie rozja郾ienie czerni...
|
|
|
|
|
|
#250 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
No szale nie zamierzam, na pewno nie chc blondu - tak jak w zesz造m roku. Raczej bym widzia豉 si w jakich pasemkach, 鈔edniej ilo軼i tak na poziomie 7. Np. na poziomie 5, pasemka z 7
Teraz mam ca這嗆 na poziomie 4. Nie narzekam, ale... w豉郾ie... wiosna idzie ![]() Znalaz豉m dzi takie co. Zobaczcie... Cena koszmarna, ale mnie osobi軼ie skusi這! My郵 nad zakupem. http://lokikoki.pl/product-pol-2019-...ml-Artego.html |
|
|
|
|
#252 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 345
|
Cytat:
|
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#254 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawy ten 瞠l koloryzuj帷y, i s fajne odcienie, tylko ciekawe czy wydajny? A mo瞠 producent jakie pr鏏ki rozsy豉? No i przyda這by sie dowiedzie jaki neutralizuje rudy, jaki z這to itp. ,itd. w mailu oczywi軼ie.
A moze zaj嗆 do fryca kt鏎y pracuje na artego, niech po這篡 na g這w to wtedy b璠zie wiadomo jaki rezultat i jak si trzyma. Bardzo mo磧iwe, 瞠 u篡waj tego jako toner w salooonach jak im nie wyjdzie kolor, .....a potem w domu ........po paru myciach.........massssakr aaa ![]() Shade - a nie masz ochoty na "morski"? 瘸rtuj oczywi軼ie
Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2011-03-16 o 21:42 |
|
|
|
|
#255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to si mo瞠 oczywi軼ie szybko zmieni ![]() Co do tonera - mo瞠sz mie racj! Spotyka豉m si z tym cz瘰to, 瞠 po farbowaniu, lub zrobieniu pasemek nak豉daj na w這sy faktycznie toner, raz w Loreal na這篡li mi mieszank Richess'闚 na zrobione jasne pasemka... I jest tak, 瞠 wszystko wygl康a bosko, ale po pierwszym myciu w domu czar pryska... Co do mojej czerni... Chyba jednak jest zbyt czarna, sztuczna. Kupi 軼i庵acz Elgonu. Mo瞠 co ruszy. Ale zastosuj go w formie pasemek/refleks闚 nie na ca這嗆. |
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 32
|
Cytat:
Ja u篡wam tego 瞠lu (ju drugie opakowanie) wystarcza mi na ok 8 razy , mam w這sy raczej kr鏒kie przed ramiona. Ja trzymam 1 godz na g這wie, po 15 min jak w instrukcji nic nie wida. Wychodzi taki 豉dy br您 鈔edni raczej ch這dny w sztucznym 鈍ietle, (je郵i by pozosta taki to by這by cudownie) w s這鎍u i tak widz jak捷 rudo嗆 /pomara鎍z. Niestety szybko si zmywa, jednak 瘸dna farba jak do tej pory nie da豉 tak naturalnego efektu. Polecam raczej w celu od鈍ie瞠nia koloru. Ja robi na w這sach farbowanych ostatnio w lipcu (goldwell zrudzia) i na naturalnych odrostach (mysi br您) wygl康a dobrze. |
|
|
|
|
|
#257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze co dalej...? Serio nie mam pomys逝uuu. Tego dekoloryzatora si troch wystraszy豉m, bo podczyta豉m, 瞠 軼i庵a kolor do rudego i na dodatek w這sy mog szybko sciemnie, wi璚 nie wiem czy warto... Og鏊nie dobrze mi w poziomie jaki mam, ale troch mnie wkurzaj czarne ko鎍闚ki. S takie jakie sztuczne...
|
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poszukaj w徠k闚 o dekolorze, mo瞠 si czego dowiesz ![]() No to faktycznie klapa z wydajno軼i tego specyfiku jak na 8 razy ![]() agatka2002 - ale co? po jednym myciu si sp逝kuje czy si troch trzyma? |
|
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
zyta82 wi璚 od razu po kolorowaniu jest fajnie, w這sy nie s bardzo ciemne czy czarne, takie 鈔ednio-br您owe, po 2 myciach ju ja郾ieje, a po 4 to ju go wcale nie mam, Jest 200 ml :8 u篡 wychodzi 25 ml na jedno farbowanie , jak saszetka kolor. No szkoda 瞠 nie trzyma si d逝瞠j
, ale zaraz po u篡ciu w這sy wygl康aj na lekko przypopielone nawet
|
|
|
Okazje i pomysy na prezent
|
|
#260 |
|
Przyczajenie
Wiadomo軼i: 25
|
OD razu przepraszam, ze pytam tutaj ale dziewczyny z 'wlosy na blond farbujemy..." niestety nie odpowiedzialy na moje pytanie a z tego co widze to tutaj dziewczyny wiecej wiedza na temat mixtonow
![]() a wiec: w tej chwili moje wlosy po dekoloryzacji elgonem, farbowaniem bardzo jasnym bezowym blondem sa koloru: z wierzchu: zloty blond z przeswitami rudego a pod spodem sa rude.. Chcialabym uzyc farby majirel..tylko tutaj pojawia sie problem.. wyczytalam ze gdy uzyje np sredniego blondu to wyjdzie ciemny blond albo jeszcze cos innego:/ jakiego w koncu mam uzyc? w ostatecznosci moga byc nawet jasniejsze ale nie ciemny blond.I mixton niebieski - totalnie nie wiem czy musze go uzyc zeby zniwelowac rudy odcien, jesli uzyje farby o popielatym odcieniu. Jesli musze to ile musze go dodac ![]() I ostatnie pytanie, jaki % ox musialabym uzyc? )wiem, wiem istna masakra te moje pytania ale fryzjerzy u mnie to KATASTROFA
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() smoczek1414- kiedy bra豉m z Elgonu farb i na stronce maj fajn instrukcje jak post瘼owa z farbami, miesza je itp, itd.. To mo瞠 na temat farbowania po dekolorze te tam co jest. A przegl康a豉 w徠ki o dekolorze na wiza簑? A mo瞠 si kto tu taki znajdzie, ale nie przypominam sobie, 瞠by kto robi taki zabieg. Shade te si zastanawia co po dekolorze. |
|
|
|
|
|
#262 |
|
Przyczajenie
|
jedna z dziewczyn napisala mi ze po dekoloryzacji elgonem, gdy chce drugi raz pofarbowac wlosy to juz wybieram normalny odcien a nie dwa a nawet trzy nizsze. Za pierwszym razem uzylam az bardzo jasnego bezowego blondu garniera. Pewnie dlatego wyszly mi rude wlosy, bo po 1 bez to jednak cieply odcien a po 2 jednak za jasny odcien wybralam
chodzi mi o to ze chce zafarbowac wlosy na sredni popielaty blond, ale z tego co wyczytalam farba majirel sredni blond popielaty, wychodzi jak ciemny b. albo nawet braz:/ wiec zaryzykuje i wezme blond. Ale nie wiem co zrobic z mixtonem. Chcialabym miec pewnosc ze pokryje mi ta rudosc, nie farbowac raz po razie.. problem w tym ze nie wiem ile tego niebieskiego mix mam uzyc i jaki % oxydantu, bo wydaje mi sie ze nie musze brac 6 bo mam juz dosc jasne wlosy---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- widze ze znacie sie tutaj na miezaniu;p ja wiem tylko ze niebieski zneutralizuje rudy, ale nie wiem czy wystraczy zafarbowac farba popielaty blond, czy lepiej uzyc mixtonu jesli tak- to nie wiem ile;p Nie chcialabym tez zniszczyc efektu uzywajac zbyt wysokiego oksydantu.. stad tyle pytan )
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
6% przewa積ie si u篡wa do wszystkich farb, zale篡 jak zniszczone s Twoje w這sy, ale 6% otwiera 逝sk w這sa i lepiej wnika farba, mi raz nz 6% wysz造 rudawe, a raz czarnawe. 3% - na niej robi si farby jak chce si przyciemni w這sy, ale nie wnikaj tak we w這s s mniej trwa貫, np Wella Color Touch, to taki a'la szampon koloryzuj帷y, to z blondu szybko Ci sp造nie. Mo瞠 na 4% bezpieczniej po這w g這wy, a na reszt 6%, 瞠by ta 6% nie by豉 za d逝go na tych pierwszych ![]() A co do mix闚. Farba np 7.1 ( 1-popielaty, 7- 鈔edni blond) ma w sobie popiel, czyli niebieski mix. ja jak chc si uzyska popielaty blond to do podstawowego blondu np 7.0 dodaje si miebieski mix- 2cm (wyci郾i皻ej glisty) na 30g farby 7.0. Jak chcesz wzmocni efekt to mixu mo瞠sz da ile chcesz, ale mo瞠sz mie niebieskie w這sy jak dasz za du穎. |
|
|
|
|
|
#264 |
|
Przyczajenie
|
Niestey nie mam aparatu ale dodam jakies odzwierciedlenie tego co mam na glowie..
! zdjecie to jest jasny blond bardziej ku blond - zlocisty Schladzam szamponem do wlosow rozjasnianych i srebrna plukanka 2 zdjecie- niestety niewielka ilosc wlosow nie zlapal dekoloryzator i zostalo mi troche klorou. Jest to jasny kasztan.. tez wyblakly |
|
|
|
|
#265 |
|
Przyczajenie
|
Myslalam o majirel 8.1
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na "2" natomiest jak jest ruda to cos z niebieskim, czyli popielem(lub natur z niebieskim mixem) Nie wiem czy nie musisz po這篡 najpierw na "blond", a dopiero p騜niej na "ciemne", 瞠by r闚nomiernie wysz造 |
|
|
|
|
|
#267 |
|
Przyczajenie
|
Mam nadzieje ze nie wyjda zielone
)) pewnie tak zrobie jak mowisz ) dziekuje Ci za pomoc i cierpliwosc
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() (ma ciemn opraw oczu, taki jakby 鄴速y odcie cery). Poza tym te to si bardzo szybko spiera這 i rudzia這 u mnie.
|
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zadomowienie
|
Hmm.... Ja chyba zrobi tak... Kupi ten Elgon - po這輳 go w formie pasemek, ale takich intensywniejszych na ko鎍ach (zmajstruj co w kierunku tego ca貫go "ombre hair") a potem... No w豉郾ie... Co potem... Uzna豉m, 瞠 mo瞠 jako by wyszed sklepowy L'Oreal - seria Ultrarozja郾iaj帷e Kasztany? Np. popielaty kasztan, lub naturalny... To powinno zrobi mi nieco ja郾iejszy poziom. Mi chodzi g堯wnie o rozja郾ieniu ko鎍闚ek. G鏎a mo瞠 by na poziomie ciemnej 6. No problem. Ale ko鎍e to bym chcia豉, 瞠by w豉郾ie tak przechodzi造 w poziom jasnej 7...
Jak to osi庵n望? |
|
|
|
|
#270 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wi璚.... Mo瞠 spr鏏uj rozja郾i na 3% potrzyma j d逝瞠j?, albo na 6% i kontroluj jak sie troszk rozja郾i sp逝kuj, bo platyny przecie nie chcesz, to chyba nie spalisz? |
|
|
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Piel璕nacja w這s闚 i fryzury
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

Co to jest dok豉dniej?? I co ona ma zmieszane? Jakie 2 kolory tej henny? Czuj si mega zainteresowana rzecz jasna 

Serio nie mam pomys逝uuu. Tego dekoloryzatora si troch wystraszy豉m, bo podczyta豉m, 瞠 軼i庵a kolor do rudego i na dodatek w這sy mog szybko sciemnie, wi璚 nie wiem czy warto... Og鏊nie dobrze mi w poziomie jaki mam, ale troch mnie wkurzaj czarne ko鎍闚ki. S takie jakie sztuczne...