Lumpeksy Ciucholandy - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Pokaż wyniki sondy: czy robisz zakupy w ciucholandach?
tak - uwielbiam, to wręcz nałóg 1 269 40,87%
tak ale rzadko 1 172 37,75%
nie bo nie 426 13,72%
to obrzydliwe nosic cos po kims 238 7,67%
Głosujący: 3105. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-08-22, 21:43   #241
yahaska
Raczkowanie

GG do yahaska
Dot.: lumpeksy ciucholandy - sonda :)

a ja sobie kupilam dzis bluzeczke (clockhouse) biala za 2,50
yahaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-23, 13:33   #242
parysek
Przyczajenie

a niechce ktos sie ze mna wybrac w Poznaniu na maraton po SH?? w kupie razniej nie strasze wygladem ;D
Stary 2005-08-23, 14:07   #243
ruda1981
Przyczajenie

Często kupuje w lumpeksach, mozna w nich znaleźć wiele fajnych rzeczy. Dodatkowo coraz więcej lumpeksów przypomina normalne sklepy. Ciuchy wiszą na wieszakach i nie ma żadnego nieprzyjemnego zapachu. Mozna dostać naprawdę tanie ciuchy w dobrym stanie.
ruda1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-23, 15:54   #244
Apiska
Zakorzenienie

Ruda1981 masz rację, ale że tych lumpexików przypominających normalny sklep jest narazie mało...
Ale miejmy nadzieję, że z czasem będzie ich coraz więcej z naprawdę fajnymi ciuszkami
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 11:15   #245
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Ja osobiście uwielbiam ciucholandyi juz od dość dawna się w nich ubieram.Codziennie rano z mama wędrujemy do ciucholandu pani Zosi i tam jesteśmy w swoim żywiole .90% moich ubrań to właśnie rzeczy z lumpeksów.Ostatnio zakupiłam sobie piekny czarny golf za 2 zł. i błekitny sweterek za 3 zł.Mam też wiele markowych rzeczy kupionych dosłownie za grosze(nie pamiętam kiedy cena jakiejs rzeczy przekroczyła 10 zł.).Według mnie ciucholandy to świetna sprawa.Ubrania z nich są

markowe, tanie i bardzo dobrej jakości.A jaką

mam satysfakcję gdy idą

c ulicą

nie widzę ani jednej osoby ubranej chociażby podobnie jak ja.Lumpeksy rullez!!!!!!
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 13:39   #246
margoolcia
Raczkowanie

dokładnie ;-) lumpeksy...uff....to już chyba uzależnienie...
margoolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 15:55   #247
Arlina
Raczkowanie

Kocham lumpeksy Pierwszy raz (sama nie przymuszona) poszłam do takiego sklepu kiedy chciałam, kupić sobie jakąś bluzke w stylu hippi. Kosztowała mnie 6 zł ale jestem pewnie, że w całym mieście nikt takiej nie ma. Ostatnio chodzę do dwóch ciekawych sklepów. Ubrania wiszą na wieszakach, co prawda czasmi jet drogo, ale w moim przypadku naprawdę warto. Hehehe no i wciągnęłam do tego siostrę Na dobry początek kupiłam jej fajną bluzkę, taka w stylu Amy Lee z Evanescence (świetna czerwono- czarna bluzka).

mieszkam koło Białegostoku
Arlina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 16:46   #248
smerfeta3
Zakorzenienie

Dzisiaj byłam w kilku lumpeksikach w Lublinie no i w niektórych naprawdę widziałam fajne ciuchy ale jakoś nic nie kupiłamale za tydzień wybieram się jeszcze raz na rajdzik po lumpeksach i coś może kupię
smerfeta3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 17:30   #249
misiolinka20
Raczkowanie

dziewczyny nie uwierzycie!!! wczoraj bylam pierwszy raz w lumpeksie!!! trafilam tam zupelnie przypadkiem i jak chodzilam miedzy wieszakami to myslalam, ze wyjde z niczym. juz nawet nie chcialo mi sie przeszukiwac tych ubran. az tu nagle super rzeczy same zaczely wpadac mi w rece najsliczniejszy byl taki malinowy sweterek o luznym splocie, idealny na biale bluzeczki, ale niestety byl na mnie duzo za duzy. ale to nic bo kupilam sobie sliczna blekitna koszule no i boski bialy sweterek zapinany na guziczki mimo iz zaplacilam troche wiecej niz bym sie spodziewala, bo ubrania byly niestety wycenione, to i tak nie zaluje. jestem bardzo zadowolona jak na moj "pierwszy raz" no i mam wilczy apetyt na kolejny raz tym razem jako cel wyznaczylam sobie super ubranka, ale sprzedawane na wage. chcialabym moc zamiescic zdjecia moich ubranek. zobaczymy co z tego wyjdzie. pozdrawiam!!!
misiolinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-25, 11:26   #250
Apiska
Zakorzenienie

Misiolinka20- czekamy, może uda Ci się zamieścić fotki Twoich zdobyczy
Ja tylko czekam na ferie, bo będe mogła pobuszowac w lumpexikach :P
Jak narazie to mówię siostrze, że jak coś ciekawego znajdzie niech weźmie dla mnie
A wiecie w Bytomiu na dworcowej otworzyli lumpex z odzieżą ze Skandynawii...Naprawde super ciuchy !!! Jak nowe wszystkie, zadbane nie poplamione jak by wogole nie noszone. Towar jest co poniedziałek. Otiwerają go o 10:00 a ludzie stoja przed nim w kolejce Siostra spóźniła się ostatnio 10 minut a laski młode które przychodza grupkami większośc rzeczy już pobrały...
Ślub

41/40
Stary 2005-08-26, 15:37   #251
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Dziewczyny, wysłałam mojego TŻ do Vintage Cave na rozpoznanie i powiedział mi, że widział tam ceny rzędu 90-120 zł Przeciez to drożej niż w normalnym sklepie. Żadna z was nie pisala, że tam tak drogo jest :/

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-26, 16:58   #252
mOonia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Apiska
Misiolinka20- czekamy, może uda Ci się zamieścić fotki Twoich zdobyczy
Ja tylko czekam na ferie, bo będe mogła pobuszowac w lumpexikach :P
Jak narazie to mówię siostrze, że jak coś ciekawego znajdzie niech weźmie dla mnie
A wiecie w Bytomiu na dworcowej otworzyli lumpex z odzieżą ze Skandynawii...Naprawde super ciuchy !!! Jak nowe wszystkie, zadbane nie poplamione jak by wogole nie noszone. Towar jest co poniedziałek. Otiwerają go o 10:00 a ludzie stoja przed nim w kolejce Siostra spóźniła się ostatnio 10 minut a laski młode które przychodza grupkami większośc rzeczy już pobrały...
A jest jeszcze jednen sklep z odzieża Skanynawską w Bytomiu, niedalko kina Bałtyk, dziś tam kupiłam 2 sweterki z Vero Mody za 5 zł i bluzeczke za 3 zł taka różową i jeszcze jedna bluzeczke z Pumy taka czarna za 2,30 jestem straszniee zadowolona
mOonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-26, 21:16   #253
ekspert2002
Raczkowanie

Ja zawsze nei cierpiałam gdy moja mama sie zapuszczała w takich sklepach ale na tych wakacjach sie przekonałam ze to całkiem nie złe, można znaleźc naprawde spoko ciuchy za małe pieniadze. Ale szczerze mówiac wstydze sie powiedziec przyjaciółkom ze chodze na tzn. grzebki . Daltego zawsze kiedy pytajaą gdzie kupiąłm ten swetr czy coś wymiguje się od odpowiedzi.
ekspert2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-26, 23:53   #254
Apiska
Zakorzenienie

MoOnia hm...nie kojarze, coś bardziej szczegółowo, nie wiem nawet gdzie kino w Bytomiu :P
Nie mieszkam tam i to dlatego, ale mniej więcej sie orientuje
Ślub

41/40
Stary 2005-08-27, 08:53   #255
jak-zwykle-niewinna
Raczkowanie

Fakt faktem, że nie każdy lumpeks jest na poziomie, ciuchy śmierdzą, są brudne, nieposegregowane. Ale to tak jak sklepy rybne - w jednym zawiną Ci śledzia w papier śniadaniowy, w innym w gazetę Są lumpeksy, w których ciuchy są wyczyszczone, wyprasowane, posegregowane i wiszą na wieszakach. Rzadko bywam w lumpeksie ale czasem znajdzie się naprawdę cacko za śmieszną cenę
jak-zwykle-niewinna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-27, 09:21   #256
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Ja też uwielbiam tzw pewexy, u mnie w miasteczku jest ich z 7 ale ja chodze do 3, zawsze w dniu dostawy a że moje miastezcko nie jest duże i dziewczyny raczej się wstydząlub po prostu nie uznają ciuchlandii to bardzo często znajduję naprawdę sliczne rzeczy, najczęściej takci firm jak H&M, zebra, yes or not, only, dorothy perkins.
daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-28, 16:41   #257
mOonia
Raczkowanie

Talking Dot.: lumpeksy ciucholandy - sonda :)

Cytat:
Napisane przez Apiska
MoOnia hm...nie kojarze, coś bardziej szczegółowo, nie wiem nawet gdzie kino w Bytomiu :P
Nie mieszkam tam i to dlatego, ale mniej więcej sie orientuje
Na placu Kościuszki..jest dworcowa i zaraz obok jest uliczka która prowadzi na plac Sikorskiego-idąc cały czas ta uliczką nie ma szans zebyś nie zobaczyła tego sklepu po prawej stronie pozdrawiam
mOonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-28, 22:12   #258
gal
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: lumpeksy ciucholandy - sonda :)

Uwazam,że noszenie po kimś używaną odzież nawet upraną jest niehigieniczne,ale oprócz tego zdaje sobie sprawę,że ściagam na siebie energię osoby której nie znam.
Lubię kupować nową odzież co robię żadko ale w sklepie i też patrzę na wystrój sklepu i na osoby sprzedające,gdyż wiem,że wniosę do domu energię wspaniałą czystą luksusową,natomiast w ciucholandach ,jest energia lumpowska co nie mama zamiaru jej ściągać do domu i na siebie.
gal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-28, 22:19   #259
siergiej
Raczkowanie

ja za to uwielbiam ściągać "energie lumpowską"
i nawet czasami nie piorę
siergiej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-28, 23:16   #260
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siergiej
Hehe identycznie
Kupiłam sobie na wakacja super spodnie Adidasa climacool krótkie.
Teraz cały czas w nich smigam biegac i na rower i wogole i tyłeczek suchutki
Ślub

41/40
Stary 2005-08-29, 01:50   #261
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

niestety wszystkie lumpeksy jakie odwiedzałam w moim mieście (koleżanka mnie namówiła) były z tych co zawijają śledzia w gazetę (jak-zwykle-niewinna ), wszystko w koszykach powywracane ale i tak udało mi się kupić 2 fajne koszule od października mieszkam w Krakowie, może tam się znajdą jakieś bardziej "luksusowe"
wilczyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-29, 10:46   #262
Apiska
Zakorzenienie

Wilczyca ale Ci zazdroszcze mieszkania w Krakowie.
Tak o iledobrse się orientuje są super lumpexiki
Ślub

41/40
Stary 2005-08-29, 12:39   #263
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

oo, to się cieszę Już wiem gdzie się będę ubierać bo wiadomo ile studentka ma pieniędzy Przejrzę zaraz wątek może już gdzieś napisane, ale jeśli nie to poproszę Krakowianki (Krakowiaczki?) o wskazówki gdzie i jak
wilczyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-29, 15:58   #264
gal
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez siergiej
To już twój problem jak ściągasz energię lumpwską ,no poczekaj trochę to sama będzie koło Ciebie energia lumpowska ogólnie w Twoim życiu
gal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-29, 15:59   #265
misiolinka20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gal
Uwazam,że noszenie po kimś używaną odzież nawet upraną jest niehigieniczne,ale oprócz tego zdaje sobie sprawę,że ściagam na siebie energię osoby której nie znam.
Lubię kupować nową odzież co robię żadko ale w sklepie i też patrzę na wystrój sklepu i na osoby sprzedające,gdyż wiem,że wniosę do domu energię wspaniałą czystą luksusową,natomiast w ciucholandach ,jest energia lumpowska co nie mama zamiaru jej ściągać do domu i na siebie.
dlatego jesli ktos wierzy w takie rzeczy, to jest na to bardzo prosty sposob kupujesz, pierzesz, wkladasz do zamrazalnika w jakiejs torebce foliowej na 24 h i pozniej jak chcesz to jeszcze raz pierzesz. po zlej energii ani sladu slyszalam o tym kiedys i moja mama tak robi z kazda rzecza ktora od kogos dostanie. ja nie jestem taka guslara
misiolinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-29, 16:23   #266
niebieskaa
Rozeznanie

A ja dzis z mama odwiedzilam 4 lumpeksy ale pierwszy byl najlepszy i to zaraz niedaleko domu Kupilam czarne polo New Look (chociaz mam juz czarne z terranovy ale co tam), granatowy obcisly t-shirt z Zary, fajna biala bluzeczka zawiazywana na szyi firmy nie pamietam jakiej i sweterek bezowy o ciekawym kroju taki dopasowany (wlasnie dopiero zobaczylam firme Per Una by Mark & Spencer)-sliczny A w srode w innym lumpeksie kolo mnie dostawa wiec znow rusze na łowy hyhy boje sie zeby nie popasc w uzaleznienie

Edytowane przez niebieskaa
Czas edycji: 2005-08-29 o 17:04
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-29, 16:52   #267
gagatek
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do gagatek GG do gagatek Wyślij wiadomość przez Yahoo do gagatek

Mam parę adresów w Krakowie...
1.os. Złotej Jesieni-ogromny lumpeks w dawnej stołówce
2.ul. Do Wilgi (Łagiewniki)-też podobno duży i fajny-nie byłam, bo troche daleko, ale na pewno się kiedyś wybiorę
3. ul. Karmelicka
4. ul. Librowszyzna
5. plac Nowy-co niedzielę, tzw. żydy-nie wiem, czy byłyście, ogromne targowisko uzywanej i nieużywanej odzieży. Tylko te ceny czasami-do przesady wygórowane, ale warto zajrzeć.

Pozdrawiam Krakowianki!
gagatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-29, 17:03   #268
daphne81
Wtajemniczenie

GG do daphne81

Nie no o czymś takim to jeszcze nie słyszałam: energia lumpowska!!!
ha, ha ha no normalnie nie mogę, to ze mnie już całkiem jest lump jakich mało!!!
daphne81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-29, 17:15   #269
awari
Przyczajenie

Ja i moja cała rodzina ubieramy się w lumpeksach I mamy eleganckie ciuchy Naprawde jestem dumna z mojej mammusi która prawie codzień przynosi mi jakies oryginalne ciuchy np. H&M Mam je za groszę a wyglądają jak nowe , wszystkim polecam gorąco lumpeksy
awari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-29, 17:31   #270
siergiej
Raczkowanie

chodziłam do szmatlandii w liceum bo chciałam być orginalna, na studiach głównie z powodu wiecznych braków gotówkowych a teraz wole wydać zaoszczędzone pieniądze na inne przyjemności
jak na razie energia mnie nie dopadła ale jakby co to pamiętam obrót przez lewą stronę splunąć trzy razy jakieś zaklęcie i po niej
siergiej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości