|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: nafta kosmetyczna
Mam ratunek dla Blondyneczek
Maseczka która czyni cuda na wlosach maksymalnie zniszczonych a mianowicie: łyżka stołowa Waxu, ok 2 łyżki nafty kosmetycznej z olejkiem rycynowym, do tego żółtko i pare kropel olejku rycynowego (mimo iz nafta juz go posiada) Myjemy włosy szamponem Seboradin i nakladamy naszą miksture, następnie zawijamy włoski ciepłym ręcznikiem (ja podgrzewam w piekarniku ) no i ok pol godzinki trzymamy, myjemy 2 razy tym samym szamponem iiiiii rewelacja: włoski mięciutkie, lśniące i nawet blondzik ładniejszy
|
|
|
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
pamietam jak dzis jak stosowałam nafte (nawet na zdrowiuskie piekne włoski) i efekt naprawde rewelacyjny... połysk jeszcze lepszy mialam na co dzien bez stylizacji i uzywaniu komputerowych obramowac tak jak to bywa w reklamach wszystkich typu pantenprov czy jakos tak.... i jakie tam sa sztuczne hełmy a z natury nafta zastąi wszystkie produkty z górnych półek!!
na dniach sama kupuje znow nafte kosmetyczna ... wypróbowałam olejek rycynowy przez ostatnie sezony i powiem wam ze sam olejek mało znaczy przy tej nafcie kosmetycznej... odżalujmy 5 zeta i cieszmy sie pieknymi lsniacymi i zdrowymi włoskami ... osobiscie polecam ))
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
nafta kosmetyczna, to mój kolejny wizażowy wynalazek, który będę chwaliła pod niebiosa!
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Ja na poczatku bylam zachwycona olejkiem,ale wlosy mi sie plataly itp. a po nafcie SUUPERR!!!!!!Lsnia i sie nie rozdwajaja koncowki....Polecam!!!
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
im dluzej uzywam nafty kosmetycznej tym bardziej mi sie podoba
super, jak mi sie skonczy to znowu kupie
|
|
#247 |
|
Wtajemniczenie
|
ja użyłam dopiero 2 razy
a teraz siedze właśnie z maseczka ( żołtko + olejek rycynowy + nafta ) jak spłukam to napisze o efektach, ale nawet juz po 2 użyciach włosy fajniejsze ja jeszcze myje je szamponem ze szkrzypu polnego a potem kłade odżywke z ziaji z olejkiem rycynowym i włosy cudo polecam tą odżywkę!
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również się przyłączę do fanek nafty i melduję, ze moje włosy nabrały blasku i niesamowitej miękkosci
|
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
noo spłukałam tą maseczke
potem 2 mycia Radicalem i odżywka z ziaji i włosy cudo
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Super, że powiększa się grono fanek nafty
Iza co to za odżywka, do jakich włosów, właśnie poszukuję jakiejś dobrej odżywki na co dzień, co by ułatwić rozczesywanie, mówisz, że dobra ?
|
|
#251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobre efekty mozna osagnac spłukujac po 3-5 minutach i ja tak właśnie robie a włosy nie sa potem obciążone a kosztuje około 3 zł...
|
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedź Aha. I łatwiej się po niej rozczesuje?
|
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#254 |
|
Rozeznanie
|
ja rowniez posiadam ten szampon ziaji
bardzo mi sie podoba. wogole cala ta seria plantica V jest baaaardzooo fajna
|
|
|
#255 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam teraz szaampon czekoladowy , odżywkę i maskę odnowa.. szampon i odzywka ok, ale maska- nie za bardzo
tzn pięknie pachnie i uzywam jej ale tylko na końcówki bez spłukiwania, bo jako maska nie spisuje się zupełnie
|
|
#257 |
|
Przyczajenie
|
Przepis z jednaj z szalonych gazet mojej babci (nie chce robic reklamy)
![]() Na problemy z kondycją włosów oraz nadmierną ich utratą (pow. 150 włosów dziennie) najlepsze są maseczki z nafty. Już dawno nasze babcie odkryły nieocenione jej właściwości jak dostateczne odżywienie i natłuszczenie włosów po trwałej ondulacji i wysuszających zabiegach chemicznych, a w skrajnych przepadkach do leczenia miejscowej łysiny u starszych jak i młodszych. W tamtych czasach jedyną niedogodnością pozostawał charakterystyczny, trudny do wypłukania zapach nafty, co przestało niepokoić odkąd w drogeriach i aptekach pojawiła się oczyszczona nafta kosmetyczna (koszt ok. 3-4zł). Prosty przepis na kurację regenerującą to maseczka w proporcjach: 2 łyżki nafty, 2 łyżki oleju rycynowego, 1 żółtko - należy dokładnie wymieszać, miksturę nałożyć na skórę głowy następnie rozprowadzić na całej długości włosów, założyć czepek, owinąć głowę ręcznikiem. Pozostawić maseczkę na noc, zmyć nad ranem – liczba myć wedle uznania. Regularnie powinno się ją stosować na początku co tydzień, kiedy dojdzie do widocznej poprawy - co dwa tygodnie, a gdy włosy osiągną wymarzoną kondycję, wystarczy raz na miesiąc. |
|
|
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
a te maseczki to we wlosy suche czy mokre wcieracie??
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to żółtko wyschnie we włosach![]() ja wcieram w suche
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
W poniedziałek wyruszam na poszukiwania
Dzięki Cytat:
, za wyjątkiem długości trzymania na włosach, godzinka wystarczy Ja również na suche
|
|
|
#261 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
yeah: jutro pędzę do apteki!
![]() ja tez!!!! |
|
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś robiłam tę maseczkę magiczną ^^
ale przestałam. bo za dużo było z tym roboty (nakładaniem, mieszaniem, ZMYWANIEM)... jednak chyba do niej wrócę, bo moje włosy są w opłakanym stanie. |
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Muszę przyznać, że zachęciłyście mnie swoimi recenzjami do użycia nafty, kupiłam dzisiaj tę z dodatkiem witamin A i E, dzisiaj wypróbuję. Włosy mam zdrowe, błyszczące, a to głównie zasługa olejku rycynowego (ubóstwiam!), który wcieram szczoteczką do zębów (specjalnie do tego celu przeznaczoną) w skórę głowy, płukanki ze skrzypu polnego i regularnie stosowanych maseczek, zarówno tych domowych jak i drogeryjnych. Jeszcze rok temu, po farbowaniu, włosy miałam w opłakanym stanie, dzięki niebiosom ;-) udało się je uratować.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

Maseczka która czyni cuda na wlosach maksymalnie zniszczonych a mianowicie: łyżka stołowa Waxu, ok 2 łyżki nafty kosmetycznej z olejkiem rycynowym, do tego żółtko i pare kropel olejku rycynowego (mimo iz nafta juz go posiada) Myjemy włosy szamponem Seboradin i nakladamy naszą miksture, następnie zawijamy włoski ciepłym ręcznikiem (ja podgrzewam w piekarniku 

))

super, jak mi sie skonczy to znowu kupie

?

tzn pięknie pachnie i uzywam jej ale tylko na końcówki bez spłukiwania, bo jako maska nie spisuje się zupełnie
jak to żółtko wyschnie we włosach