|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
amor vincit omnia
|
Dot.: Cerazette i karmienie piersią
owszem. żadna metoda antykoncepcji nie daje 100% pewności. aczkolwiek temat jest o kobietach w ciąży a u nich- jak już to powiedziałam wiele razy- częściej się zdarza, ze owulacja nie została zatrzymana
|
|
|
|
|
#242 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#243 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak czy inaczej ich skuteczność jest nieco niższa choć ja uważam że to sporo i jak już wcześniej napisała Lia hamują owulację u 70% kobiet. A co z resztą? No i do tego dochodzą inne ich działania.
Nie o tym jakie są lepsze, ale temat o skuteczności określonych preparatów został rozpoczęty, czy to dla kobiet karmiących czy nie.
,,Jestem Panią swojego życia i sumienia.... Twojego też będę..." Edytowane przez Aaniol_apokalipsy Czas edycji: 2012-01-26 o 00:16 |
|
|
|
|
#244 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- przy PRAWIDŁOWYM STOSOWANIU wskaźnik pearla jest 0,1 (dwuskł.) do 0,5 (jednoskład.)... |
|
|
|
|
|
#245 |
|
Konto usunięte
|
Nie ze względu na hormony a ze względu na bezpieczeństwo i zdrowie dziecka.
|
|
|
|
|
#246 |
|
Wtajemniczenie
|
I ryzyko dojścia do owulacji...
|
|
#247 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli chodziłoby tylko o ryzyko owulacji, nie byłoby różnicy, czy to jedno- czy dwuskładnikowa. Ale jeśli dołączymy do tego dziecko, wskazana jest jednoskładnikowa.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 |
|
amor vincit omnia
|
to jest oczywiste, skoro nie zawierają one estrogenów. ten fakt sprawia, że sa odpowiednie dla kobiet karmiących. hormon, zawarty w tych pigułkach, nie powoduje żadnych zmian w składzie ani ilości wytwarzanego pokarmu.
|
|
|
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
I kropka. Co nie zmienia faktu, ze kobieta je biorąca powinna być o tym poinformowana i powinno jej się zalecić dodatkową np. barierową metodę antykoncepcji.
|
|
#250 |
|
Konto usunięte
|
Tak, jasne. Tylko z Twojej wcześniejszej wypowiedzi możnaby wywnioskować, że chodzi tylko o to, że gospodarka się rozregulowała i dlatego jednoskładnikowe a nie dlatego, że hormon się nie przedostaje do pokarmu.
|
|
|
|
|
#251 |
|
amor vincit omnia
|
dla mnie wkestia dziecka wydawała się tak oczywista, że nie trzeba o niej wspominac. bo gdyby tej wkestii nie było- kobietom karmiących przepisywalo by się tabletki, które stosują kobiety niekarmiące
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. człowiek przyjmujący jakikolwiek lek powinien dowiedzieć się o nim jak najwięcej 3. po co dodatkowa ochrona? Po to bierze tabletki... |
|
|
|
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
To by było dość dziwne skoro gospodarka hormonalna i tak sama w sobie po urodzeniu dziecka jest rozregulowana i jeszcze nie doszła do siebie.
|
|
#254 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: cerazette
Cytat:
Brałam Jasminelle 6 tygodni bez przerwy,i miałam humory,że hej.Przynajmniej od drugiego opakowania,pierwsze 3 tygodnie były OK. Poprosiłam gina o Cerazette,i jestem po paru tabletkach.Zobaczę jak to jest z nimi.Mam nadzieję,że nie będę miała okresu non stop
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pytanie dot. tabletek Cerazette
Sprzedam 3 op. Cerazette - cena 50zl za 3 opakowania z kosztem wysyłki.
Kontakt: alexis1983@wp.pl |
|
|
|
|
#257 |
|
Przyczajenie
|
Sprzedam 3 op. Cerazette - cena 50zl za 3 opakowania z kosztem wysyłki.
Kontakt; alexis1983@wp.pl |
|
|
|
|
#258 |
|
Przyczajenie
|
witam sprzedam cerazette kilka opakowan maciek23ms@interia.pl badz gg 8856609 tanio
|
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
Cerazette
Witam,
czy są na forum dziewczyny, które przyjmowały te tabletki , ale nie ze względu na karmienie maluszka, tylko dlatego , że nie mogły przyjmować estrogenu.? Niestety ja miałam po tabletkach z estrogenem migreny i mój lekarz przepisał mi jako "ostatnią deskę ratunku" właśnie cerazette... Oczywiście wiem, ze każdy organizm reaguje inaczej, ale jak poczytałam sobie w necie komentarze to się troszkę podłamałam w większości były to jednak komentarze od karmiących mam, dlatego pytam jak wpływały te tabletki na takie przypadki jak mój![]() Dzięki z góry za odpowiedzi
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#260 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Cerazette
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cerazette - wątek zbiorczy!
Mam pytanie z innej beczki
![]() Czy któraś z was przytyła po tabletkach? Biorę Cerazette od pół roku (od września). Nigdy nie ważyłam się jakoś często ani skrupulatnie, znałam mniej - więcej swoją wagę i nie miałam problemu za ciasnych ubrań. Po jakimś czasie od rozpoczęcia antykoncepcji czułam, że spodnie są przyciasne, zważyłam się i byłam w szoku - 8kg więcej niż zwykle! Oczywiście przeszłam na dietę, i po miesiącu schudłam ok 3, 4 kg. Było to w styczniu. Niestety waga wróciła Nie chcę bezpodstawnie zwalać na tabletki, ale w mojej diecie raczej nic się nie zmieniło. Nie jadam słodyczy, nie piję słodzonych napojów, nie smażę na głębokim tłuszczu, jem dużo warzyw. Nie widzę innych potencjalnych winowajców, zaczęłam więc zastanawiać się, czy to nie przez tabletki. Czy któraś z was miała podobnie?
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe, że przytyłaś od hormonów
|
|
#263 |
|
Przyczajenie
|
Cerazette
witam wszystkie wizazanki mam kilka pytan dotyczacych cerazette jestem w trakcie brania wlasnie wzialam 3 tabletke jak organizm po nich reaguje dotychczas bralam regividon i mialam straszne migreny ;( lakarka przepisala mi cerazette ale jak to jest z miesiaczka codziennie mam brac po jednej pigulce nie robiac sobie przerwy oraz na roznych forum czytalam ze sie po nich tyje"co mi sie przyda"
oraz czy sa jakies szanse ze po zazywaniu tabletek podrosna mi piersi bo mam miseczke AA ja po 3 tabsach juz mam uczucie "pelnosci" caly czas w brzuchu prosze o jakies opinie kobiet ktore sa w trakcie brania tabsow dziekuje bardzo buziaczkii Edytowane przez emilia20 Czas edycji: 2013-02-04 o 12:21 |
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
ulotka, wyszukiwarka.
|
|
|
|
|
#265 |
|
Przyczajenie
|
no tak ulotka ulotka ale wole opinie osob ktore braly te tabsy
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- cholera i wlasnie przed chwila dostalam okressss prosze o pomoc ![]() :prosi : heeeeeellllllllpppppppp !!!!!! |
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
I NA CO CI OPINIE?
Nie rozumiesz, że każde tabletki działają na każdą kobietę inaczej, bo każdy organizm jest inny?
|
|
#267 |
|
Konto usunięte
|
No co Ty, Emilia, nie rozumiesz, że wszystkie wątki dotyczące tabletek, kosmetyków itp. są g..o warte?
No i rzecz jasna ulotki są bez sensu Nie ma po co pisać o skutkach ubocznych/działaniach niepożądanych, bo "każdy organizm reaguje inaczej" ![]() Są tu osoby, które mają monopol na prawdę. Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-02-07 o 22:33 |
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Oh really?
Poczytajcie trochę o hormonach. DZIĘKI
|
|
#269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brałam Cerazette przez jakiś czas po urodzeniu dziecka. Dla mnie problemem przy nich było to, że krwawienie przychodziło w każdym cyklu w innym terminie i trwało dość długo. Nie zauważyłam natomiast nabierania wody, problemów z cerą itp. W twoim przypadku to chyba jeszcze za wcześnie na ocenianie tabletek, wzięłaś dopiero kilka. Poczekaj z tym chociaż do końca opakowania, do pierwszego @ ...
|
|
|
#270 |
|
Konto usunięte
|
Nie chce mi się wdawać z kimś takim jak Ty w pyskówki, ale łaskawie odpiszę. Kiedyś poczytałam, a Ty bezczelnie wciskałaś mi kit.
Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-02-07 o 22:38 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.

To tak samo jak w przypadku, gdy mówi się, że w ciąży nalezy jeść za dwoje - czysta bzdura! A co do nastrojów, to jesteśmy kobietami i wahania hormonów leżą w naszej naturze i cóż -miewamy chandry i już
w większości były to jednak komentarze od karmiących mam, dlatego pytam jak wpływały te tabletki na takie przypadki jak mój

oraz czy sa jakies szanse ze po zazywaniu tabletek podrosna mi piersi bo mam miseczke AA