![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Madinette - wątek zbiorczy!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Alkohol nie ma wpływu, papierosy owszem i to niemały.
Jeśli masz problemy z nieregularnością to powinnaś znaleźć na prawdę dobrego lekarza, który zleci Ci jeszcze badania krwi, ale na hormony i na ich podstawie da Ci na to jakieś leczenie, to jest najlepsza opcja ![]()
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
masz racje! chociaz ja zawsze sobie tlumaczylam czynnikami zenetrzynami przykladowo stresem czy czyms w tym stylu... ale zawsze liczylam spoznienia w dniach, a teraz ciagle mi sie przesuwa, najperw mialam z poczatkiem miesiaca, pozniej w polowie, a teraz pod koniec, wiec nigdy nie wiem kiedy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
Witam, dostałam dziś receptę na Madinette. Wcześniej brałam Tri-Regol / Tri-Quilar, po 3 latach przestałam z powodu spadku libido.
Widzę że wszystkie tabletki z opakowania mają taki sam skład - pierwsza różnica. Mam pytanie, w jakich cenach kupujecie te pigułki? Ja zapłaciłam 35,5zł za 1 op, a i tak znalazłam je dopiero w trzeciej aptece.
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
30 zł niecałe w Dozie
![]()
![]() |
#246 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
mam pytanie-może któraś bedzie w stanie mi popdpowiedziec ponieważ nie mogę dodzwonić się do mojego gina;/biore yasmin i postanowiłąm połączyć teraz 2 opak. bez 7-dniowej przerwy...ogolnie za tydzien mam wizyte u gina i chcę zmienić tabletki bo czuje się ciezko, opuchnieta i bolą mnie nogi.i zastanawiam się czy wn związku z tym teraz przy drugim ciaglym opakowaniu mogę przerwac je kilka tabl;etek przed koncem,zrobic 7 dni przerwy i brac nowe po przerwie, które mi przepisze czy z tego drugiego opakowania musze tez wybrac wszystki 21 tabl?bo z ulotki wynika, że przy drugim opakowaniu można zrobic przerwę wcześniej ale może któraś miała taką sytuację i bedzie w stanie mi powiedzieć??Zmiane rozważam miedzy levomine a madinette własnie-czy ktoras z was zauwazyła przy nich bol nóg,opuchniecie,tycie? będę mega wdzieczna! pozdrwionka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie no pewnie, że na każdego inaczej będą działały, mnie np. po yasminie nigdy nie bolały, za to po novynette strasznie, że musialam przerwac po kilku tabletkach..dzięki za podpowiedź! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Ja niestety odstawiłam Madinette. Niestety - bo nie miałam po nich żadnych skutków ubocznych poza zerowym (minusowym wręcz) libido. I co mnie jeszcze zdziwiło...kilku ginekologów i endo bardzo kręciło głową na octan chlormadynonu twierdząc, że to substancja, która jest hormonem pierwszej generacji, już dawno wycofanym ze względu na negatywny wpływ na wiele narządów wewnętrznych. Wprawdzie ten składnik pojawił się w modnych znów na rynku niemieckim tabletkach Belara (jest sporo fajnych badań w pdf'ach w necie) jednak lekarze zaskoczyli mnie pytaniem, czy nie zdziwiło mnie, że żaden podmiot w PL/HG poza Gedeon Richter i SunFarm nie zdecydowało się na wznowienie produkcji preparatów z tym hormonem. Nie wiem co o tym myśleć. Informacji o zastrzeżeniu tego preparatu dla jednego producenta nigdzie nie znalazłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Moje okresy zaczynały się ostatnio od plamienia, i gdy się ono pojawiło wzięłam pierwszą tabletkę Madinette.
To było 1,5 tygodnia temu i cały czas mam plamienie ![]() Plamienie pewnie utrzyma się cały cykl tabletek, pewnie za wcześnie zaczęłam je brać? Ale po upływie 11 dni powinny już działać ? Chcę się upewnić.
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Działają na pewno, jeśli bierzesz je dobrze. Zaczęłaś brać je dobrze
![]()
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
a ja od piątku będę w gronie biorących madinette jestem strasznie ciekawa jak je przyjmie moj organizm...dlugi czas brałam yasmin ale ostatnio coś mnie bolaly nogi czulam się opuchnieta i mam niespodzianki na twarzy...zastanwialam sie miedzy madinette a levomine ale to drugie moj lekarz mi stanowczo odradzil twierdząc, że to lek starej generacji a madinette powiedzial, że mogę sprobować nie powinno zaszkodzić...mam nadzieje, że skoncza sie problemy z cera, bolem nog i nie przytyję też po nich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
a orientuję się może ktoś gdzie w dobrej cenie we Wrocławiu można kupić madinette?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Najlepiej kupić na popularnym DOZie Cena w porównaniu z cudowną większością aptek jest bardzo dobra.
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Konto usunięte
|
Poczekałam aż minie kilka opakowań (4) i mogę teraz napisać rzetelną opinię tych tabletek
![]() Występowały u mnie w zasadzie dwa skutki uboczne: - nabrzmiałe piersi - tak od połowy opakowania aż do krwawienia, - wzmożony apetyt. Dodatkowo na początku troszkę plamienie ale to wiadomo, często się zdarza a szybko mija. Piersi przestały być nabrzmiałe bodajże przy 3 opakowaniu a apetyt znormalniał przy 4 ![]() W moim przypadku warto było przeczekać te kilka opakowań, bo obecnie czuję się super, nic mi nie doskwiera ![]() Jeżeli chodzi o działanie na cerę i włosy, to tak: - włosy - od zawsze mam błyszczące, nie widzę różnicy, - cera - zdecydowanie mniej niespodzianek ale też wydaje mi się bardziej sucha. Ogólnie: jestem zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
Witam Was. Od wczoraj biorę Madinette i dzisiaj już mam koszmarne nudności, chce mi sie wymiotować, głowa lekko boli, jakbym inaczej widziała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
Musisz poczekać, nie da się tego stwierdzić po jednej tabletce... Przemęcz to trochę i obserwuj swój organizm. Jak będzie nie do wytrzymania to nie bierz dalej tych tabletek i idź do ginekologa na zmianę.
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
Czas na sprawozdanie!!
Przerzuciłam się na Madinette bezspośrednio z Syndi 35 (diane 35). Musiałam je zmienić nie dlatego, że mi nie służyły (służyły i to bardzo) lecz dlatego, że podobno mają bardzo złe działanie... no niech im będzie, osobiście mam inne spostrzeżenia. Otóż wzięłam 3 opakowania, już na początku trzeciego chciałam je zmienić, ale stwierdziłam, że wybiorę to opakowanie do końca. Miałam chyba wszystkie możliwe efekty uboczne: - Najokropniejsze w świecie wahania nastroju. Tragiczne depresje, płakałam bez powodu - wzrost apetytu - ciągłe uczucie głodu - bóle głowy, ale bardzo częste i bardzo intensywne - zawroty głowy, też bardzo intensywne, a co za tym idzie - mdłości - bardzo szybki wzrost masy ciała - wręcz odrażający cellulit - po wcześniejszych tabletkach też miałam, ale jeszcze nigdy takiego - opuchnięte nogi - na początku trzeciego opakowania pewnego dnia bardzo swędziały mnie pośladki. Na następny dzień pojawiły się tam małe siniaczki = popękane żyłki. - ogólne osłabienie organizmu, bardzo się pocę, choć nigdy tego nie miałam - napady gorąca - pogorszenie stanu skóry i włosów - ale biorąc wcześniej syndi 35 spodziewałam się pogorszenia. Zapytacie dlaczego tak długo zwlekałam? Otóż brałam już tyle różnych tabletek, które mi nie odpowiadały i przerywałam ich branie dość szybko, że tym razem stwierdziłam, że przeczekam. Ale nie było warto. Mam nadzieję, że Wam lepiej posłużą ![]() Edytowane przez DemeteR222 Czas edycji: 2013-04-29 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Konto usunięte
|
Witajcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Konto usunięte
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;40688907]Piszesz, że tabletki bierzesz dopiero 2 tygodnie i to co piszesz wygląda jak standardowe skutki uboczne a one z kolei mogą jeszcze trochę potrwać. O ile są niegroźne, to nie sądzę, żeby było czym się przejmować[/QUOTE]
Innych skutków ubocznych nie zauważyłam póki co, a te raczej nie są groźne. Mam nadzieję, że się wszystko unormuje. Zobaczę co na to powie moja pani ginekolog. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, biorę właśnie 2 opakowanie madinette i oto moje spostrzeżenia:
- nie mam skutków ubocznych typu bóle głowy, nudności itp. - nogi bola trochę mniej niż przy innych tabletkach - cera-trochę lipa spodziewałam się ze sie poprawi a poki co wyskakuja mi dziwne, czerwone gulki które nie śa typowymi ropnymi wypryskami i nie mogę ich niczym usunąc (nawet na powiekach pod brwia mam dziwną gulke z jednej i drugiej strony) i to mi sie bardzo nie podoba ale poczekam do 3-go opakowania moze sie cos polepszy - rzeczywiście skóra wydaje się być trochę bardziej przesuszona, włosy też - tu mocne ostrzeżenie: uwaga na słońce i opalanie!!!nie mam jasnej karnacji, zawsze opalam sie na brązowo nie potrzebuję wyskoich filtrów a tu osttanio korzystając z jednego dnia słonca po jakiejs godzinie spalilo mi dekolt i rece, chyba pierwszy raz w życiu, potem czułam jakbym płonęla od środka i przypuszczam, że tabletki miały na to jakiś wpływ - zwiększenia kg nie zauwazylam aczkolwiek nie wiem nawet ile teraz ważę bo nie mam wagi w domu;] Ogólnie warte wyprobowania jeśli ktoś szuka w miarę odpowiednich tabletek, ja sporobuje jeszcze 3 opakowanie jak sie nic nie polepszy bede szukac dalej;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Addicted of makeup.
|
Któraś z Was wcześniej pytała ile płacimy za Madinette. U mnie w mieście kosztują 25,99. Co do skutków ubocznych - nie mam żadnych, a cera poprawiła się dopiero po jakichś 3-4 opakowaniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Przyczajenie
|
madinette - skutki uboczne
Witam Was!
jestem tu nowa, mam 17 lat i od pół roku biorę tabletki antykoncepcyjne. Przez pół roku brałam yasminelle, były świetne, bardzo je lubiłam, mimo, że przy 4 opakowaniu przez cały cykl pojawiały się plamienia; potem już było bardzo dobrze. Ostatnio byłam u ginekologa i zmienił mi tabletki na madinette, wzięłam je od razu bez przerwy po pigułkach yasminelle( gdyż wybieram się na wakacje nad morze i bardzo mi zależało, by nie mieć wtedy okresu). Właśnie skończyłam pierwszy blister.. i mimo, że brałam je bez przerwy pojawił się okres który trwał 11 dni! bardzo mnie bolało, do ostatniego dnia, a potem do dzisiaj pojawiało się plamienie.. ( dziś powinnam zaczynać przerwę, ale też biorę od razu pierwsza tabletkę z drugiego opakowania, tak zalecił mi ginekolog). Do tego boli mnie głowa a wczoraj zaczęły strasznie boleć mnie łydki. Boję się, że te tabletki są za słabe ( chociaż nie ma co osądzać po jednym opakowaniu; z tego co wiem yasminelle i madinette różnią się jednym składnikiem, więc może to dlatego te skutki uboczne?) Do tego pogorszyła mi się cera, ale teraz jest niby lepiej, no i zaczęły mi wypadać włosy.. Naprawdę boję się, że mogą być za słabe lub... jestem w ciąży. Proszę o pomoc i o Wasze opinie ![]() Bo z tego co czytałam tabletki madinette są bardzo chwalone. Pozdrawiam! Edytowane przez goldenrod Czas edycji: 2013-08-03 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Przyczajenie
|
witam, witam.
![]() ![]() Jestem po pierwszym opakowaniu madinette, wcześniej brałam yasminelle. Blister zaczęłam od razu po skończonym opakowaniu yasminelle, ( bez 7 dniowej przerwy, gdyż jadę na wakacje i nie chciałam mieć tam okresu, ginekolog powiedział mi że mam tak zrobić dwa razy). Już drugiego dnia pojawił mi się okres, a przecież nie robiłam przerwy, i trwał 11 dni! i do tego bardzo bolało. i do ostatniej talbletki, czyli wczoraj (2.08.2013) miałam plamienia.. cały czas plamienia, przy yasminelle stało się tak raz przy 4 opakowaniu.. do tego bóle głowy, nóg, pogorszenie się cery i od niedawan wyapdanie włosów. z tego co wiem to yasminelle i madinette różnią się jednym składnikiem, więc może stąd te objawy? Chciałam się tym z Wami powiedzlić, bo wiem, że bardzo są one chwalone; i jednocześnie chciałam chyba się trochę uspokoić czy wszystko będzie dobrze. Wiem, że przy pierwszym opakowaniu nie ma co osądzać, no ale przy yasminelle tak nigdy nie miałam i trochę się boję. U mnie madinette kosztuje niecałe 35 zł, a dal porównania yasminele 55. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeżeli Yasminelle ci pasowało to dlaczego zmieniłaś, jeżeli to kwestia ceny to nie lepiej było poszukać tańszej apteki lub wziąć zamiennik? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() Nie właśnie, nie zmieniłam ich sama z siebie, moja pani ginekolog na wstępie powiedziała, że zmieni mi tabletki, a z racji ceny yasminelle nie upierałam się. Do tego mówiła mi, że poprawi mi się stan cery i włosów, są to nowe pigułki na rynku i dobrze się przyjmują i do tego świetna cena. Ale już przy drugim opakowaniu czuję się zdecydowanie lepiej i delikatne plamienia pojawiają mi się tylko po zażyciu tabletki. Dzięki za odpowiedź! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.