![]() |
#241 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
o³kej ja siê nagada³am to ja wklejam...
Z dzi¶ ![]() ![]() eR: woda z cytryn± i miodem; kawa czarna; I.(8 ![]() niespodziewana wizyta u ortodonty ![]() II.du¿y jogo 330g z jab³kiem i cynamonem; oraz domowa galaretka na herbacie III.1/3worka gryczanej; dwie gotowane pa³ki z kurczaka, i ¿adnych warzyw bo nie by³am w stanie nic pogry¼æ ![]() basen (ok 30min po¿±dnego p³ywania,reszta lekkie æwieczenia i d¿akuziii) IV.po³ wie¶niaka,jajo i bia³ko,sporo otr±b ¿ytnich i owsianych (na ok 4³y¿ki)=omety, czê¶æ z cynamonem; czê¶æ z przyprawami,cebulk±, kilka plastrów wêdliny drobiowej oraz rozciapany pomidor æwiczenia na brzuch oraz na po¶ladki dwie ³ychy laxinatu. do picia-1kawa,2xkoper w³oski 2xczerwona herbata, jedna herbata zio³owa z biedry i sporo wody ![]() Na jutro; woda z cytryn± i miodem ³ycha du¿a siemienia lnianego na wrz±tku... I.owsianka (4³ p³, 2³ otr±b,mleko,grucha bycza,cynamon i po³owa wie¶niaka z dzi¶ ![]() ![]() II.jogurt lub kefir (co lepsze??) noi niewiem... jeszcze jedn± gruchê zjem, bo jab³ka mam za twarde ¿eby ugry¼æ, a do szko³y se nie wezmê tarki ![]() III,dorsz duszony w jarzynach (marchew,pietrucha,seler, pomidory i przyprawy..itd) 1/3worka gryczanej IV.bêdzie tak jak dzi¶ omlet z wie¶niaka,jaj otr±b i warzyw ![]() Bo makrela to niebardzo, jak ju¿ na obiad mam dorsza? ![]() i jakkk ![]() ![]() ![]()
#242 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 83
|
Cytat:
![]() ![]() jak zawsze pysznie, ale chyba nie muszê Ci tego mówiæ ![]() Mog³abym prosiæ o przepis na ciasteczka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
![]() ![]() Nie, nie musisz ![]() ![]() Przepis: http://mojewypieki.blox.pl/2009/07/R...czekolada.html Polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 75
|
Podbijam
![]() Proszê o ocenê mojej eRRRRki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie ³adna Erka.
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#247 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 75
|
Czeeee¶æ
![]() Raczej znowu niestety ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
![]()
Moje wczorajsze przedimieninowo-urodzinowe U ;D
(okr±g³e 70 urodziny i imieniny Babci <3 ![]() ¦niadanie-owsianka czekoladowa poezja ;D 4³y¿ki p³atków,pó³ szklanki mleka,duu¿a gar¶æ mlecznych groszków czekoladowych,2 ³y¿eczki kakao Nesquik ![]() 2 ¶niadanie-bu³ka paluch Obiad-trochê ryby po chiñsku ;D,2 ga³ki ry¿u,pier¶ z kurczaka pieczona Po-malutki kawa³ek ciasta krówka (za s³odkie dla mnie,dlatego ma³y kawa³eczek ![]() Kolacja-2+1 (ma³a) kanapki ![]() 2 z keczupem szynk±,serem 1(ma³a) z keczupem,szynk± A i potem trochê mas³a orzechowego i groszków czekoladowych I jak lepiej dzisiaj ? Jak utrzymaæ wagê wogóle ? Bo na tym mi ro¶nie. Jak kto¶ wie,to pisaæ. Dziêkuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 604
|
R:
I: grahamka z serkiem homo naturalnym, kie³kami, bazyli±, pekink± i papryk±; jab³ko i mandarynka; kawa bia³a herbata mandarynkowa, kawa II:pstr±g wêdzony, 7 rurek makaronu pe³noziarnistego, broku³y+mieszanka orietntalna 1h biegania III: ³oso¶ wêdzony 70g + 100g sera bia³ego; sa³atka(pekinka, cykoria, kie³ki, ogórek zielony&kiszony,papryka, bazylia) marchewka, zielona herbata z opuncj± 1.5h jogi IV: twaro¿ek domowy, marchewka; melisa&pigwa |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 753
|
Cytat:
7rurek makaronu? ![]()
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 949
|
Czesc, podaje moja R na dzis. Dodalam troche nabialu i ciut weglowodanow, ale wiecej sie boje, gdyz zalezy mi, aby schudnac do 55-54 do nastepnego piatku (mam przymiarke sukni slubnej), a potem juz postaram sie powolutku dodawac wegle.
Sniadanie: szklanka mleka 2 %, 4 lyzki platkow owsianych, kilka suszonych sliwek, suszona morela, garstka roznych orzechow plus lyzeczka miodu, do tego zielona herbata (nie mialam swiezych owocow niestety nadajacych sie do owsianki) i chwile po kawa z lyzeczka cukru i dwoma mleczkami. II sniadanie w pracy: trzy krazki ananasa pokrojone w kostke, zalane jogurtem naturalnym lunch w pracy: kilka kostek bialego miekkiego swiezego serka (wymysl hiszpanski, w Polsce w takiej formie nie wystepuje), pomidor, cebulka, mieszane salaty, orzecy plus: oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, lyzeczka miodu, zielona herbata Podwieczorek w biegu: mala kanapka: chleb pelnizoarnisty, cienko maslo, salata, szynka. Kolacja w domu: Krem z dyni i marchewki (na wywarze z warzyw) z kilkoma pupletami drobiowymi (zrobionymi z miesa mielonego z kuraka, otrebow owsianych, jajka i przypraw) i posypany platkami migdalowymi. Co myslicie? Edytowane przez monita01 Czas edycji: 2011-03-25 o 08:02 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#253 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 431
|
Moje U:
I ¦n.: dwie kromki ¿ytniego razowego ma¼niête mas³em, podpieczone w piekarniku, ok. 100g bielucha nat., du¿o szczypiorku, kawa³ek czerwonej papryki, kilka plastrów ogórka gar¶æ nerkowców, kilka migda³ów II ¦n.: kromka pszennego chleba z mas³em, polêdwic± i keczupem jab³ko Obiad: dwa du¿e nale¶niki z serem (twaróg+cukier+zapach waniliowy+jajko) podsma¿one na mase³ku, polane musem truskawkowym Kolacja: dwie kromki ¿ytniego razowego z mas³em, jajkiem na twardo, szczypiorkiem, papryk± i rzodkiewk±. poza tym: woda, zielona herbata malinowa, herbata czarna |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 548
|
Bardzo dawno nie pisa³am, ale regularnie czytam, wiêc wiem co siê dzieje
![]() Nie wiem czy kto¶ mnie tu pamiêta, ale wklejam moje U (chyba): ¦N: owsianka (3 ³ p³atków zamoczone na noc w wodzie, ³y¿ka jogurtu nat, garstka musli, pó³ ¶wie¿ego banana i pare suszonych, garstka ¿urawiny suszonej, cynamon, gruszka suszona) OB: oko³o 50g makaronu pe³noziarnistego z sosem na teflonie: pomidory, pare plasterków cukinii, trochê broku³a, marchewki, krewetki P: serek wiejski 150g K: bu³ka ciemna 60g - obie po³ówki lekko z mas³em almette,pomidor,ogórek,rz odkiewka,bazylia/sa³ata,szynka z kurcz±t i te same warzywa 1.5 l wody, herbata z pokrzywy i skrzypu
Blog kulinarny Co mi zosta³o w ¿yciu prócz czterech ¶cian Nigdy nie chcia³am wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znik³ wch³oniêty w czerñ Nie zosta³ nikt co kocha³ mnie Nie mam ju¿ nic Nie ma ju¿ nic Nie ma ju¿ mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
Tu nie ma 1000kcal. Nie chudniesz na tym? Prze tyle czasu kompletnie nic nie zmieni³a¶. Psychika pewnie te¿ le¿y, co? ![]()
![]() |
#256 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 548
|
Cytat:
A nie chudnê. Czasem mam wra¿enie, ¿e nawet tyjê. Ale nie wa¿ê siê, bo nie mogê. Kiedy wstajê normalnie (wczoraj wsta³am oko³o 11.30) dochodzi 2 ¶niadanie. Kromka praktycznie z tym co na kolacjê.
Blog kulinarny Co mi zosta³o w ¿yciu prócz czterech ¶cian Nigdy nie chcia³am wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znik³ wch³oniêty w czerñ Nie zosta³ nikt co kocha³ mnie Nie mam ju¿ nic Nie ma ju¿ nic Nie ma ju¿ mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Wtajemniczenie
|
Dziêkujê
![]() ![]() Cytat:
trochê ma³o, wydaje mi siê, ¿e siê mocno ograniczasz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 431
|
Podwieczorku brak, bo czêsto nie jestem g³odna po obiedzie, zw³aszcza jak przyje¿d¿am do domu (nie ma to jak obiady u mamusi
![]() ![]() A co do " musu" truskawkowego, to mo¿e niew³a¶ciwie to nazwa³am, bo to s± po prostu mocno rozgniecione truskawki (zamro¿one w pude³eczku), ewentualnie opruszone czekoladowymi wiórkami. |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 43
|
Utrzymanie
¶niadanie: owsianka malinowa z paczki [65g] z dodatkami [gar¶æ laskowych, gar¶æ migda³ów, dwie ³y¿ki rodzynek, dwie ³y¿ki otrêbów granulowanych, szczypta cynamonu], ma³y banan, mandarynka + kawa rozpuszczalna z mlekiem drugie ¶niadanie: kanapka [dwie kromki grahama, mas³o, gouda z pieprzem, szynka wieprzowa, sa³ata, pomidor i ogórek], ma³e jab³ko i mandarynka obiad: trzy ziemniaczki pieczone z koperkiem, kotlet mielony w panierce z ³y¿eczk± musztardy, bukiet surówek z ³y¿k± oliwy z oliwek + herbata z cytryn±, cynamonem i miodem podwieczorek: serek homo naturalny z gar¶ci± mieszanki studenckiej, kilka suszonych daktyli i ¶liwek kolacja: kefir, miseczka truskawek nie za du¿o? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 200
|
P
I. Kasza jaglana z jab³kiem, rodzynkami, cynamonem i kardamonem; kawa zbo¿owa z cukrem i odrobin± mleka 2%. II. Pó³ sporej grahamki z mas³em, kie³kami soi, pó³ pomidora; jajo na miêkko; herbata; banan. III. Zupa pomidorowa zabielana z makaronem IV. Risotto z mnóstwem warzyw, szklanka soku marchewkowego; jab³ko pieczone z miodem i rodzynkami. V. Omlet biszkoptowy z truskawkami. VI. Kromka chleba ¿ytniego z mas³em; twaro¿ek (pó³t³usty) ze szczypiorkiem, ogórkiem; herbatka. Nutridrink waniliowy ( ![]() Ujdzie? ![]() Mój ¿o³±dek (i psychika?) siê buntuje, ale staram siê prze³amywaæ. |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Cze¶æ
![]() 1. Owsianka, 4 ³y¿ki, ³y¿ka otr±b, gar¶æ rodzynek, starte jab³ko, cynamon, homo 180 g 2. 2 kromki razowca z szynk±, warzywa 3. Serek wiejski z ³y¿eczk± d¼emu niskos³odzonego 4. Gotowana pier¶ z kurczaka, pomidor 1h bie¿ni 5. tuñczyk w/s/w + warzywa Proszê o opiniê ![]() ![]()
#262 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 592
|
Redukcja / Utrzymanie
I. P³atki owsiane, ³y¿ka otr±b, mleko 2%, suszone morele i ¶liwki, ³y¿eczka cukru trzinowego, ekstrat waniliowy, ok. 100g serka wiejskiego, ³y¿eczka pestek s³onecznika, du¿e jab³ko; Przed - ³y¿ka oleju lnianego i ³y¿eczka ogórecznika; II. Kanapka (2 kromki chleba orkiszowo-owsianego) z mas³em i polêdwic± drobiow±, ¶liwka suszona i 2 ciastka Kruszynki III. 1,5 grillowanej piersi z kurczaka, 40g makaronu orkiszowego, domowy sos pomidorowy (pomidory z puszki, przyprawy, trochê koncentratu) IV. Kromka chleba jw z jajecznic± na ma¶le z jednego jajka, szklanka mleka sojowego V. Serek homogenizowany, gar¶æ orzechów (brazylijskie, nerkowce, migda³y) Jak narazie 1h szybkiego spaceru, mo¿e jeszcze bêdzie jaki¶ d³u¿szy spacer ![]()
"Porównywanie kogo¶ do chor±giewki na dachu zdradza brak wyobra¼ni: widzi siê tylko obroty, nie za¶ intencje: koniec strza³ki, który chce zatrzymaæ siê i pozostaæ w strudze wiatru." J. Cortázar Edytowane przez Moyraa Czas edycji: 2011-03-26 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 319
|
Moje U/P z wczoraj
ok 6 ¶niadanie: saszetka 50 g Fitelli cynamonowej + twaro¿ek domowy Pi±tnica + kawa z po³ow± szklanki mleka 1,5 % ok. 9 : najwiêksze Frappuccino ze Starbucksa ( ok. 200 kcal) ok. 12: bu³ka z dyni± i 150 g wêdzonej makreli ok. 16: 300 g wie¶niaka lekkiego z Pi±tnicy + kawa jak rano ok 20: pó³ Kitkata i 2 skrzyde³ka z kurczaka Wiem, ¿e jad³ospis kiepski, ale tyje na nim. |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Moje wczorajsze P dodaje jeszcze raz bo g³ucho
![]() S. 2 kromki chleba razowego (70g) jedna z mas³em, sa³at±, szynka z indyka (plasterek) druga mas³em i d¿emem niskos³odzonym 2S. kanapka z 2 kromek chleba razowego (70g) z mas³em, sa³at±, szynka z indyka i ogorkiem. O. zupa warzywna (400g) plus duza roladka z piersi kurczaka w srodku z serem zó³tym, ogorkiem kiszonym i papryka, 1 duzy iemniak z sosem i marchewka (ok. 2o0g) P. cha³ka zdobna (150g) K. 5 pierogów z truskawkami bêdzie chyba I jak ?? A dzisiaj cos czuje ze s³abiej jem.... dzisiejsze wstawie troche pozniej ok...??
#265 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
U.
1¶n - owsianka, pó³ kubka mleka, 5 ³y¿ek p³atków owsianych i ¿ytnich, otrêby owsiane, migda³y, orzechy, pestki s³onecznika, dyni, sezam, suszone morele, ¿urawina, rodzynki. 2 ¶n - 150 g owoców - kawa³ki jab³ka, ananasa, truskawki. 3 ¶n - puszka 125 g makreli w sosie pomidorowym, kromka pe³noziarnistego z pesto, mozarell± i pomidorem. obiad - micha sa³atki ze ¶wie¿ych warzyw - marchewka, sa³ata, ogórek, pomidor, kukurydza, sos z octu balsamicznego i oliwy z oliwek, du¿y filet wêdzony z makreli. podwieczorek - 150 g twaro¿ku z jogurtem naturalnym i dwoma ³y¿eczkami miodu. kolacja - jajecznica z dwóch jaj z po³ow± kromki pe³noziarnistego z mozarell± i pomidorem.
#266 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 79
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, ¿e starasz siê prze³amywaæ ![]() nie jest ¼le, doda³abym mo¿e wiêcej owoców/jogurty/serki/co¶ s³odkiego... nie jesz miêsa? je¿eli tak to zadbaj o odpowiedni± ilo¶æ bia³ka, produkty str±czkowe etc. poza tym, staraj siê wciskaæ kalorie, gdzie siê da ![]() Utrzymanie ![]() ¦niadanie: owsianka z 5 ³y¿ek p³atków górskich na szklance wody z kisielem cytrynowym, kiwi i trzyma mandarynkami; pasek czekolady mlecznej z orzechami; herbata z miodem, cytryn± i sokiem malinowym II ¶niadanie: kajzerka wieloziarnista z mas³em, sa³at±, szynk± drobiow± i ogórkiem konserwowym; jab³ko Obiad: leczo z kurczaka, warzyw i mnóstwa przypraw; pó³ woreczka br±zowego ry¿u; ¶wie¿o wyci¶niêty sok pomarañczowy Podwieczorek: talerzyk ciastek czekoladowo - owsianych domowej roboty; banan; gar¶æ pistacji; zbo¿ówka z mlekiem i miodem Kolacja: 2 podwójne tosty z chleba razowego z serem ¿ó³tym, szynk± drobiow±, ananasem z puszki i s³odkim sosem chili; herbata z miodem, cytryn± i sokiem malinowym + 2l wody Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-03-25 o 18:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
U/P:
I. jajo na miêkko, 3 kromki zwyk³ego chleba z mas³em - 1 z wêdlin± i ogórkiem, 2 z serkiem topionym (grubo), herbata II. kitkat (w czasie pisania pracy ![]() III. 5 pierogów ruskich polanych kefirem, po: harbata z cukrem III. jogurt nat 150 g z kakao, d¿emem i gar¶ci± p³atków kukurydzianych, kiwi V. kromka chleba z mas³em, serkiem topionym i ogórkiem, 100g serka wiejskiego, kubek ki¶lu z rar¶ci± rodzynek mo¿e wpadnie jeszcze co¶ s³odkiego
#269 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 092
|
Utrzymanie
-Pó³ kubka kakao -Dro¿d¿ówka z ciasta francuskiego z czekolad±, kawa z mlekiem -Kanapka z ¿ó³tym serem, sa³ata, pomidorem, cebul± -Zupa krem broku³owa z grzankami -Jab³ko -2 kromki z past± (szprot w pomidorach + twaróg) i ogórkiem kiszonym Proszê o ocenkê.
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.