Najlepsze wymówki gości weselnych - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 19:29   #241
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Najlepsze wymówki gości weselnych

Cytat:
Napisane przez juliusiab Pokaż wiadomość
moja kuzynka, która miała być świadkową, nie podała żadnej wymówki. Po prostu na ślubie się nie pojawiła
a mama męża stwierdziła, że na ślub nie przyjdzie, bo będzie się źle czuła.. no ale koniec końców przybyła, i ponoć czuła się całkiem dobrze
koleżanka (??) z kolei powiedziała, że nie przyjdzie, bo za późno dostała zaproszenie (o ślubie wiedziała pól roku wcześniej a zaproszenie dostała miesiąc przed..)
to tyle
Ale ta kuzynka odmówiła świadkowania czy do końca byłaś pewna, że będzie świadkiem

i jak mama może powiedzieć, że będzie się źle czuła na ślubie własnego dziecka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 19:39   #242
juliusiab
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ale ta kuzynka odmówiła świadkowania czy do końca byłaś pewna, że będzie świadkiem

i jak mama może powiedzieć, że będzie się źle czuła na ślubie własnego dziecka

z kuzynką urwał się kontakt na jakieś 3 tyg przed ślubem (ona mieszka za granicą ale wiem na pewno, że nic jej się nie stało). Ale do głowy by mi nie przyszło, że wykręci mi taki numer.. dlatego z wyborem innej świadkowej czekałam i czekałam, zrobiłam to dopiero 5 dni przed ślubem. kuzynka do dziś się nie odezwała, choć od ślubu minęło już półtora miesiąca.. no a jeśli chodzi o mamę męża to.. no dziwna jest i tyle
juliusiab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 09:05   #243
malenkaMi
Raczkowanie

Sytuacja - 2 dni przed weselem , sąsiadka Tż która wcześniej potwierdziła obecność złożyła nam, życzenia i odmówiła przyjścia na wesele bo: "Nie umie jeść przy ludziach..." :O

Najbliższa ciotka Tż z całą rodziną odmówiła bo "Zabukowała wczasy" ( o weselu było wiadomo 2 lata ) ; jak się później okazało byli w domku nad pobliskim jeziorem...

I to chyba tyle - cała reszta gości zjawiła się na weselu

zaręczeni
30 lipca 2009

zaślubieni
30 lipca 2011

http://www.abcslubu.pl/suwaczki/2011_07_30_101_1.png
malenkaMi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 11:21   #244
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenkaMi Pokaż wiadomość
Sytuacja - 2 dni przed weselem , sąsiadka Tż która wcześniej potwierdziła obecność złożyła nam, życzenia i odmówiła przyjścia na wesele bo: "Nie umie jeść przy ludziach..." :O

Najbliższa ciotka Tż z całą rodziną odmówiła bo "Zabukowała wczasy" ( o weselu było wiadomo 2 lata ) ; jak się później okazało byli w domku nad pobliskim jeziorem...

ale wam sie fajnie daty zlozyly:d tzn podejrzewam ze to nieprzypadkowo
Stary 2011-09-05, 14:18   #245
kama1987
Rozeznanie

a powiedzcie, jak odmawiają Wam goście, dzwonią do Was, czy Rodziców?? U nas na zaproszeniach były telefony do mnie i TŻ, a i tak osoby które odmawiają dzwonią do Rodziców;/
Na szczęście odmówiło nam niewielu gości.
Jedni mieli faktycznie powód, bo pracują za granicą na 2 etaty, i jak w jednej pracy dostaną urlop bez problemu, to w drugiej jest problem.
Drudzy - żona kuzyna jest chora, ok, znam sytuacje, wiedziałam ze są małe szanse że przyjdą
Najbliższa ciotka TŻ, z którą mamy kontakt, i wiedzieliśmy ze wie o ślubie, sami jej mówiliśmy i potwierdzała że będzie, do nas nawet nie zadzwoniła, tylko do mamy TZ, że jednak zmieniła zdanie.
eh.... i jednak się potwierdza, że z rodziną najlepiej na zdjęciach.
Mąż mojej chrzestnej (chrzestna nie żyje) dzwonił do mojego Taty, gdzie wogule jest ślub;/(na zaproszeniu są szczegółowe informacje, poza tym Kościół w centrum u mnie w mieście jest jeden)
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 14:20   #246
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Ja sie musze przyznac, ze ostatnio odmowilam przyjsca na wesele, ale to dlatego, ze dostalam zaproszenie ustne. I to nawet nie ja, tylko moja mama. Wygladalo to tak, ze matka Panny Mlodej podeszla do mojej mamy i powiedziala: "Ala JAKBY CO tez jest z narzeczonym zaproszona". Sory, ale dla mnie takie JAKBY CO to mozna sobie w buty wsadzic...

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 14:30   #247
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Ja sie musze przyznac, ze ostatnio odmowilam przyjsca na wesele, ale to dlatego, ze dostalam zaproszenie ustne. I to nawet nie ja, tylko moja mama. Wygladalo to tak, ze matka Panny Mlodej podeszla do mojej mamy i powiedziala: "Ala JAKBY CO tez jest z narzeczonym zaproszona". Sory, ale dla mnie takie JAKBY CO to mozna sobie w buty wsadzic...
też bym nie poszła na Twoim miejscu i nawet bym im o tym nie powiedziała ....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-05, 14:30   #248
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez malenkaMi Pokaż wiadomość

Ha ha, dobre! Choć sama znam taką osobę, która wstydzi się przy ludziach jeść i uważam że jest trochę... no ....dzika

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 14:38   #249
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
też bym nie poszła na Twoim miejscu i nawet bym im o tym nie powiedziała ....
Tez im nie powiedzialam powiedzialam mojej mamie: skoro oni taki rodzaj konwersacji preferuja to powiedz im, ze mnie nie bedzie jeszcze zeby to byl ktos bliski, ale to corka sasiadow z ktora praktycznie sie nie znamy, tylko na "czesc" wiec tym bardziej nie zalowalam, ze mnie na slubie nie bylo

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-09-05, 14:57   #250
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Tez im nie powiedzialam powiedzialam mojej mamie: skoro oni taki rodzaj konwersacji preferuja to powiedz im, ze mnie nie bedzie jeszcze zeby to byl ktos bliski, ale to corka sasiadow z ktora praktycznie sie nie znamy, tylko na "czesc" wiec tym bardziej nie zalowalam, ze mnie na slubie nie bylo
Iii to ja bym nawet mamie nie kazała przekazywać po prostu bym się wypięła na nich !

Stary 2011-09-05, 15:55   #251
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
a powiedzcie, jak odmawiają Wam goście, dzwonią do Was, czy Rodziców?? U nas na zaproszeniach były telefony do mnie i TŻ, a i tak osoby które odmawiają dzwonią do Rodziców;/
Jedni mieli faktycznie powód, bo pracują za granicą na 2 etaty, i jak w jednej pracy dostaną urlop bez problemu, to w drugiej jest problem.
Drudzy - żona kuzyna jest chora, ok, znam sytuacje, wiedziałam ze są małe szanse że przyjdą
Najbliższa ciotka TŻ, z którą mamy kontakt, i wiedzieliśmy ze wie o ślubie, sami jej mówiliśmy i potwierdzała że będzie, do nas nawet nie zadzwoniła, tylko do mamy TZ, że jednak zmieniła zdanie.
Mąż mojej chrzestnej (chrzestna nie żyje) dzwonił do mojego Taty, gdzie wogule jest ślub;/(na zaproszeniu są szczegółowe informacje, poza tym Kościół w centrum u mnie w mieście jest jeden)
ja bym sie w sumie nie dziwila ze dzwonia do rodzicow. bo np. jakies tam ciotki czy wujki to na pewno maja lepszy kontakt z rodzicami niz z wami - mlodymi i moze im tak jest lepiej zadzwonic do nich. chociaz z drugiej strony to taki troszeczke brak szacunku do pary mlodej.
Stary 2011-09-05, 16:03   #252
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
ja bym sie w sumie nie dziwila ze dzwonia do rodzicow. bo np. jakies tam ciotki czy wujki to na pewno maja lepszy kontakt z rodzicami niz z wami - mlodymi i moze im tak jest lepiej zadzwonic do nich. chociaz z drugiej strony to taki troszeczke brak szacunku do pary mlodej.
Jeżeli Młodzi mogą pojechać do ciotki, z którą lepszy kontakt mają rodzice to ciotka może oddzwonić, złożyć życzenia i powiedzieć, że nie przyjdzie :/ mi by się zrobiło przykro, jakby ktoś do rodziców dzwonił.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 17:38   #253
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to zupełnie naturalne, że sporo gości w sprawie ślubu dzwoniło do rodziców, ale my zapraszaliśmy z rodzicami. W naszym przypadku rodzice byli współgospodarzami imprezy.
Stary 2011-09-06, 10:49   #254
kfaska
Rozeznanie

Cytat:
Niech im Mama raczej powie że JAKBY CO to Cię nie będzie)) Albo zadzwoń do mamy PM i się zapytaj "jakby co"?
kfaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 13:08   #255
vainilla
Zakorzenienie

wymówki moich gości: bo musiałabym kupić strój mnie i mężowy, nie mamy(komunia córki była w maju i mieli stroje

bo boli mnie obojczyk

na razie tyle

Si no tienes nada que ofrecer, ofrece una sonrisa

vainilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-06, 13:17   #256
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kfaska Pokaż wiadomość
Niech im Mama raczej powie że JAKBY CO to Cię nie będzie)) Albo zadzwoń do mamy PM i się zapytaj "jakby co"?
Juz po slubie bylo pod koniec sierpnia z reszta swojej mamie powiedzialam, ze tym bardziej nie moge isc bo jakbym poszla to musialabym ich na swoj slub zapraszac, a osobiscie są mi absolutnie zbedni

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-09-07, 10:06   #257
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Dla mnie to zupełnie naturalne, że sporo gości w sprawie ślubu dzwoniło do rodziców, ale my zapraszaliśmy z rodzicami. W naszym przypadku rodzice byli współgospodarzami imprezy.

tylko że my na zaproszeniu byliśmy sami. A chrzestna TŻ (odmówiła nam właśnie przez jego mamę) jest jego najbliższą ciotką, siostrą mamy, i ma podobny kontakt z nami jak i z mamą...
eh... najwięcej problemów jest z rodziną, przyjaciele od razu wszyscy zapowiedzieli że będą, i że nie musimy przypominać im o niczym, a rodzina co chwilę coś zapomina.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 10:24   #258
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
tylko że my na zaproszeniu byliśmy sami. A chrzestna TŻ (odmówiła nam właśnie przez jego mamę) jest jego najbliższą ciotką, siostrą mamy, i ma podobny kontakt z nami jak i z mamą...
eh... najwięcej problemów jest z rodziną, przyjaciele od razu wszyscy zapowiedzieli że będą, i że nie musimy przypominać im o niczym, a rodzina co chwilę coś zapomina.
W Twoim przypadku goście powinni odzywać się bezpośrednio do was. Chrzestna popełniła nietakt i szczerze mówiąc przyszła teściowa także, bo powinna powiedzieć swojej siostrze, żeby poinformowała was osobiście.
Stary 2011-09-08, 18:52   #259
Luissa
Przyczajenie

Powiedzcie proszę, czy ja popełniłam nietakt, jeśli w zaproszeniu na ślub mojej córki, skierowanym do MAMY mojej synowej, wpisałam jej imię, nazwisko i dodałam - z osobą towarzyszącą? Nadmieniam, że ta Pani jest wdową, (choć wcześniej była rozwiedziona z mężem), lekko po pięćdziesiątce i pełna energii. Na weselu swojej córki zaprosiła swojego szefa, czyli osobę towarzyszącą i świetnie się bawiła (pomimo, że minęło zaledwie pół roku od śmierci byłego męża). Oczywiście odmówiła nam przybycia na ślub i wesele. Tak samo postąpiła siostra synowej, którą zaprosiłam z jej chłopakiem. Nie ukrywam, że jest mi strasznie przykro, bowiem cieszyłam się na to spotkanie. Chciałam, żeby mój syn widział, że szanuję rodzinę jego żony. Podejrzewam, że gdybym w treści zaproszenia nie dodała osoby towarzyszącej, to także byłoby źle, bo wówczas tłumaczyłaby, że sama dziwnie by się czuła. Doprawdy, już nie wiem, jak mam postępować, im bardziej się staram, tym gorzej mi wychodzi i okazuje się, że wszystko robię źle. Najwyraźniej popełniłam gdzieś błąd, chociaż już od początku czułam antypatię w stosunku do mnie.

Edytowane przez Luissa
Czas edycji: 2011-09-09 o 11:00
Luissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-08, 21:06   #260
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Luissa nie rozumiem dlaczego Ty wypisywałaś te zaproszenia a nie Młodzi
Ale ogólnie nie uważam, żeby to był nietakt
Tym bardziej, że była na weselu z kimś to bardzo dobrze, że dopisaliście osobę towarzyszącą
Może nie miała ochoty przychodzić po prostu?

Stary 2011-09-08, 23:26   #261
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Tym bardziej, że była na weselu z kimś to bardzo dobrze, że dopisaliście osobę towarzyszącą
Dokładnie, nie ma co szukać drugiego dna że synowa niedobra i coś knuje

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 07:48   #262
Luissa
Przyczajenie

Cytat:
XxXJuSstiii – moja córka poprosiła, żebym sporządziła wykaz osób, które powinny być zaproszone na wesele, ponieważ najlepiej znam całą rodzinę. Zaproszenia były wykonane przez firmę, którą Młodzi wyszukali w Internecie, więc ja nie wypisywałam.
Ponoć głównym powodem odmówienia była niewłaściwa forma zaproszenia.

Edytowane przez Luissa
Czas edycji: 2011-09-09 o 10:58
Luissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 10:50   #263
_Juliette_
Wtajemniczenie

Myślę, że jak ktoś odmawia z takiego powodu, że nie podobała mu się forma zaproszenia go na uroczystość, to tak naprawdę nie chciał przyjść.
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-09, 12:08   #264
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Juliette_ Pokaż wiadomość
Myślę, że jak ktoś odmawia z takiego powodu, że nie podobała mu się forma zaproszenia go na uroczystość, to tak naprawdę nie chciał przyjść.
i świadczy to tylko o braku wychowania i kultury
potterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 12:12   #265
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luissa Pokaż wiadomość
Powiedzcie proszę, czy ja popełniłam nietakt, jeśli w zaproszeniu na ślub mojej córki, skierowanym do MAMY mojej synowej, wpisałam jej imię, nazwisko i dodałam - z osobą towarzyszącą? Nadmieniam, że ta Pani jest wdową, (choć wcześniej była rozwiedziona z mężem), lekko po pięćdziesiątce i pełna energii. Na weselu swojej córki zaprosiła swojego szefa, czyli osobę towarzyszącą i świetnie się bawiła (pomimo, że minęło zaledwie pół roku od śmierci byłego męża). Oczywiście odmówiła nam przybycia na ślub i wesele. Tak samo postąpiła siostra synowej, którą zaprosiłam z jej chłopakiem. Nie ukrywam, że jest mi strasznie przykro, bowiem cieszyłam się na to spotkanie. Chciałam, żeby mój syn widział, że szanuję rodzinę jego żony. Podejrzewam, że gdybym w treści zaproszenia nie dodała osoby towarzyszącej, to także byłoby źle, bo wówczas tłumaczyłaby, że sama dziwnie by się czuła. Doprawdy, już nie wiem, jak mam postępować, im bardziej się staram, tym gorzej mi wychodzi i okazuje się, że wszystko robię źle. Najwyraźniej popełniłam gdzieś błąd, chociaż już od początku czułam antypatię w stosunku do mnie.
pewnie nie chciała przyjść i znalazła sobie pretekst

my wypisywaliśmy ciotkom wdowom i rozwiedzionym z os tow czy miały 50 czy 65 lat i problemu nie było

ale np kuzynka męża która chyba od początku nie miała zamiaru się zjawić powiedziała że ona nie przyjdzie bo dostała zaproszenie z os tow a ona jest przecież singielką
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 13:30   #266
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
ale np kuzynka męża która chyba od początku nie miała zamiaru się zjawić powiedziała że ona nie przyjdzie bo dostała zaproszenie z os tow a ona jest przecież singielką
Moim zdaniem, to akurat dobrze się zachowaliście, że wypisaliście zaproszenie z osobą towarzyszącą. Jeśli ktoś jest dorosły, to nie ważne, czy ma stałego partnera, czy nie (a przecież nie możecie wiedzieć, czy się akurat z kimś nie spotyka i nie chciałaby spędzić z nim czasu na takiej imprezie), powinno się wypisywać zaproszenie z osobą towarzyszącą.
Ja, mając 19 lat, dostałam zaproszenie bez osoby towarzyszącej, mimo że miałam wtedy chłopaka, zostałam potraktowana jako dodatek do rodziców "państwo ... z dziećmi". I nie było to fajne, bo przecież mogłam nie przychodzić wcale, oni nie zapłaciliby za jedzenie dla mnie (którego i tak nie jadłam, bo wytrzymałam na weselu do 20), a wiadomo, że rodzice dodatkowych pieniędzy w kopertę nie włożyli z racji mojej obecności tam. Co i tak nie zmienia faktu, że włożyli moim zdaniem totalnie za dużą sumę, no ale mama była chrzestną młodej. Powinno się wypisywać zaproszenie bez os. tow. tylko wtedy, kiedy mamy 1000000% pewności, że ktoś jest singlem i taki pozostanie.
Stary 2011-09-09, 13:48   #267
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem, to akurat dobrze się zachowaliście, że wypisaliście zaproszenie z osobą towarzyszącą. Jeśli ktoś jest dorosły, to nie ważne, czy ma stałego partnera, czy nie (a przecież nie możecie wiedzieć, czy się akurat z kimś nie spotyka i nie chciałaby spędzić z nim czasu na takiej imprezie), powinno się wypisywać zaproszenie z osobą towarzyszącą.
Ja, mając 19 lat, dostałam zaproszenie bez osoby towarzyszącej, mimo że miałam wtedy chłopaka, zostałam potraktowana jako dodatek do rodziców "państwo ... z dziećmi". I nie było to fajne, bo przecież mogłam nie przychodzić wcale, oni nie zapłaciliby za jedzenie dla mnie (którego i tak nie jadłam, bo wytrzymałam na weselu do 20), a wiadomo, że rodzice dodatkowych pieniędzy w kopertę nie włożyli z racji mojej obecności tam. Co i tak nie zmienia faktu, że włożyli moim zdaniem totalnie za dużą sumę, no ale mama była chrzestną młodej. Powinno się wypisywać zaproszenie bez os. tow. tylko wtedy, kiedy mamy 1000000% pewności, że ktoś jest singlem i taki pozostanie.

Co do ostatniego zdania nie uważam by i wtedy zapraszanie osoby dorosłej bez osoby towarzyszącej było taktowne. Znam singli, którzy na wesele idą z koleżanką/ kolegą. Jedynie gdybym w rodzinie miała księdza, zakonnika bądź zakonnice wypisałabym im zaproszenie bez osoby towarzyszącej.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 13:54   #268
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Co do ostatniego zdania nie uważam by i wtedy zapraszanie osoby dorosłej bez osoby towarzyszącej było taktowne.
Ja akurat miałam na myśli na przykład babcie, starsze ciocie, itp., takie osoby, które są samotne od lat i wiadomo, że nie mają partnerów, lub są np. od niedawna wdowami/wdowcami.
Oczywiście, że młode osoby chętnie pójdą na wesele z kolegą/koleżanką, w ich przypadku nie jest pewne na 10000% że chcieliby iść sami, dlatego tak napisałam.
Stary 2011-09-09, 15:18   #269
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Telka10 Pokaż wiadomość
Mój wujek: "Bo nie mam z kim zostawić psa"
.
Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
1.bo nie ma z kim zostawić psa
Cytat:
Napisane przez ghola Pokaż wiadomość
"Nie mam z kim psa zostawić"
dla mnie to nie są głupie wymówki, sama kilka razy odmawiałam wesel/ leć właśnie z tego powodu....

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość

Ja akurat mam ten komfort że rodzice mieszkają w domku z ogródkiem więc mam gdzie psa zostawić, ale gdyby nie to - byłabym na waszej czarnej liście jako ściemniara, która nic mądrzejszego nie potrafiła wymyślić...
u mnie rodzice odpadają, bardzo cięzko mi załatwić kogos do opieki, wiec zazwyczaj odmawiamy jesli psa nie można zabrać ze sobą.

jak ktoś na moim weseleu odmawiał, to ok, już nie drązylam jakie miał wymowki

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-12, 13:13   #270
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Ja, mając 19 lat, dostałam zaproszenie bez osoby towarzyszącej, mimo że miałam wtedy chłopaka, zostałam potraktowana jako dodatek do rodziców "państwo ... z dziećmi".
też tak uważam ale to świadczy o niej

ja też dostałam jakiś czas temu takie zaproszenie jako "dziecko" do rodziców
miałam jakieś 24 lata i narzeczonego którego tak swoją drogą mama młodego poznała osobiście
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości