![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak dbacie o swoje stopy?
Cytat:
Krem zmiękczający do pięt jest dla mnie ideałem. Kupiłam już kilka innych, róznych firm i zawsze wracam do Avonu. Wiekszosć ich kosmetyków mi nie odpowiada, ale uważam ze te to naprawde perełki ![]()
"Myślę że nie tylko makijaż i modna fryzura czynią kobietę piękną. Naprawdę olśniewajaco wygląda kobieta w której oczach widać wiarę w siłę swojej urody oraz madrość żyiowych doświadczeń" SHARON STONE |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
w takim raze i ja sie zaopatrze w kosmetyki do stop Avon
![]() do tej poryy bylam anty do tych katalogowych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
u mnie wyglada to tak
- dobry pumeks po kapieli w soli/olejku (jak sie cala kapie ![]() -codziennie krem nawilzajaco-odzywczy Scholla (z tych co uzywalam jednak bezkonkurencyjny) to tak regularnie a pedicure? wypilowanie paznokci super sa pastylki do kapieli stop Peggy Sage potem pumeksik peeling pazkonci Alessandro migdalowy odsuniecie skorek oliwka na skorki ja jakos super bardzo o stopy nie dbam niestety... aaa gdzie mozna dostac jakies dobre preparaty parafinowe???? gruuuba warstwa kremu do stop |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
jak przeczytałam o tej omedze to brrr...
ja mocze sobie nogi w wodzie z dodatkiem jakiegoś żelu do kapieli, potem robie peeling tak 2- 3 razy w tygodniu, i nakładam krem, teraz uzywam rozgrzewajacego Bielindy chyba, strasznie pachnie ![]() ![]() no i pediciur raz na tydzien |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Ultra-soft krem do stóp zmiekczający (niebieskie pakowanie)
Bioaktywny krem dzieki zawartości rozmaryny, oleju jojoba, wit A, alantoiny, kamfory itd doskonale nawilza, zmiekcza i wygładza naskórekzapobiega rogowaceniu skóry, przynosi ulgę zmeczonym stopom, daje przyjemne uczucie swiezości. data wazności 07.2006 ale co tam ja dalej uzywam ![]()
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
od czasu do czasu (staram sie raz na tydzien, niestety najczesciej wychodzi co dwa) - mocze w cieplej wodzie, wymoczone namydlam i nastepnie scieram tarka oriflame, potem jeszcze uzywam pilingu avonu foot work (najbardziej lubie mietowy, bo odswieza stopy), a potem wycieram do sucha i wklepuje krem oriflame rumiankowy do stop.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
mało co z nimi robie; pumeks raz na miesiąc i krem raz na tydzień. aż dziwie się że wyglądają na bardzo zadbane
![]()
![]() |
![]() |
#250 |
Rozeznanie
|
ja stosuje co jakis czas peeling co jakies 2 dni pumeks a codziennie kremuje kremem zmiękczajacym na ogół avonu i smaruje oliwką
![]() |
#251 |
Rozeznanie
|
Dot.: Pomocy...twarde spody stóp :(
czesc wam...ja to mam tez problemik ze stopami...mam je zawsze zimne,czesto sine...no i doslownie całe stopy mam takie szorskie...brzydkie...sma ruje kremami z jakiegos tam cukru( z avonu ) i nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato tuż tuż ... Trzeba Zadbać o Stopy. Jak dbacie o swoje stopy?
łączę podobne wątki dotyczące pielęgnacji stóp
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy to juz było ale zaryzykuje.... macie jakiś super skuteczny sposób na usunięcie uporczywych odcisków na palcach u nóg?
Te wszystkie płyny z apteki typu ABC fakt, ze usuwają odcisk ale on kurcze ciagle sie odnawia..... :-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na zgrubiałą skórę pięt: po kąpieli użyj tarki lub pumeksu. kiedyś gdzieś czytałam, że robi się to przed ale ja i tak robie po ![]() póżniej zrób sobie peeling. ja najczęsciej robię kawowy. spróbuj może i Tobie przypasi. potem doprowadź do porządku paznokcie i nałóż na stopy krem. szczerze polecam ten AVONu "na miękkich nogach" na pięty nałóż więcej. pózniej włóż skarpetki i idź spac. to był patent numer 1 ![]() jeśli naprawę nic nie pomaga idź do dermatologa lub na pedicure ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Witam. Ja mam z kolei inny problem dotyczacy stop. Pod palcami peka mi skora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z koleji u mnie na palcach jest pełno czerwonych plam po odciskach od butów tanecznych. Odkąd częściej trenuję stan moich stóp znacznie się pogorszył. Mam strasznie grubą skórę i za nic nie pomaga pumeks - chyba że za słabo szoruję ? ![]()
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
moje stopy by wyglądały idealnie nie potrzebują wiele.
codzienne namaczanko, gdy trzeba to pumeks idzie w ruch, a wieczorkiem zwykły krem nivea. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Przeczytalam prawie caly watek, zrobilam liste i jutro ide na polowanie na kosmetyki - zaczynam kuracje przed latem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam okropny problem ze stopami, tak mi pekały, że lała mi sie krew i nie mogłam chodzić. Stopy wyglądały jak u starszej pani. Poszłam do apteki i pani poleciła mi DERNILAN, jest w formie kremu lub masci i jest rewelacyjny. Na poczatku smarowalam nim stopy kilka razy dziennie, a teraz tylko na noc. Raz w tygodniu szoruje stopy pumeksem i mam gładziuteńką skórę!! Natomiast mam inny problem, brzydkią, zgrubiała skóre na dużych palcach i nieładne paznokcie. Dlatego dzic ide do kosmetyczki na zabieg pielegnacji stóp i pedicur, mam nadzieje, że pomoże. Całe lato chodze w sandałach i klapkch więc ładne stopy to podstawa. Po zabiegu napisze jakie są efekty. Zabieg w Krakowie kosztuje 40 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
a co sądzicie o róznych zabiegach na stopy u kosmetyczki???
koleżanka kiedyś jakiegoś paskudztwa dostała i jakos se zraziłam... a w sumie poszłabym przed latem.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
ja kiedyś miałam kłopoty z piętami, strasznie mi rogowaciały i czasem pękały.. nie chciałam sięgać po omegę ani inne paskudztw, bo to błędne koło . pomógła mi seria pedikuru w gabinecie+ systematyczna kuracja w domu i problem nie powrócił.
kuracja w domu- maść hasceral z mcznikiem +krem na pękające piety scholl- rewelacja. teraz raz na jakiś czas (różny w zaleznosci od stanu paznokci) moczonko w wodzie z oliwką, ścieranie pumeksem, peeling- polecam avonowskie, są bardzo ok, ale nie wiem czym oprócz zapachu różnią sie od siebie. potem krem do stóp- nie mam ulubionego, ale lubie geste, tłuste. teraz mam termiczne spa miraculum, pachnie cudownie ![]() potem skórki przy paznokciach, opiłowanie (obcięcie przed moceniem), latem jakiś jasny lakier. i stópki jak z reklamy
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam od kosmetyczki. Jestem bardzo zadowolona. Brzydka i żółta skóra na duzych palcach-usunieta, piety wygladzone, ia paznokcie ozdobione zostały francuskim pedicurem. Teraz bez wstydu moge sie pokazywać w sandałkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
ja robie peeling, frezarką usuwam zgrubienia ewentualne. teraz mam kwiatki na paznokciach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
elianka, aznokcie chyba powinno sie obcinac po myciu, kiedy sa miekkie..
![]() Zakupilam dzis te masc Hasceral tylko nie bardzo wiem co dalej..Nakladac na stopy jeszcze jakis kosmetyk? martad1, ile zaplacilas za taki zabieg? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Możę ja przedstawię,jak dbam o stopy :
*ZERO pumeksu (skóra się robi gorsza,a poza tym to wylęgarnia bakterii) ewentualnie tarka *krem ścierający raz w tygodniu *żel chłodzący codziennie *krem antyperspiracyjny codziennie
![]() |
#267 |
Przyczajenie
|
Ja z kolei mam inny problem ze stopami...
Moim złym nawykiem jest siedzenie z podkulonymi nogami, w zasadzie siedzenie na nich. Przez to mam ciemniejszą, twardą i szorstka skórę na kostkach. Wiecie jak sobie z tym poradzić;/? Nawyku już się pozbywam i całkiem dobrze m ito wychodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wprawdzie nie miala odcisku na palcach, ale na stopie tuz kolo palcow. I ciagle sie odnawial, raz powiekszal. Kupilam acerin w aptece, koszt to kilka zl. Taki plyn z pedzelkiem, smarowalam raz czasem 2x diennie. Po kilku dniach wymoczylam nogi i powoli penceta zaczelam odrywac po kawaleczku. Na piecie tez mialam. Zeszlo calkowicie i po 2 dniacg sladu nie ma. Zagoilo sie calkiem. Mam nadzieje ze jez sie nie donowi, chociaz podejrzewam ze moje buty sa dziwne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
zapłaciłam 40 zł. To standartowa cena za taka usługę w Krakowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.