|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
12 | 19,35% |
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie |
2 | 3,23% |
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. |
0 | 0% |
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. |
27 | 43,55% |
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca |
0 | 0% |
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. |
3 | 4,84% |
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. |
3 | 4,84% |
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. |
1 | 1,61% |
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... |
14 | 22,58% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
grazin to
![]() ![]() gusiagatko to nieśmiało gratuluję córeczki, witaj w klubie ![]() uuu pogoda się rypie chyba bo pochmurno się zrobiło...a jeszcze do południa jak byłam z psem było fajnie ![]()
#242 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!
Cytat:
ale ty lezysz w szp;italu ja dziennie leze ok godziny-2 max reszta to ruchm, chodze po schodach, pracuje itp sam gin zauwzyl, ze szybko idzie i mam co 10 dni usg i wizyte teraz kazal mi lezec i odpoczywac jak najwiecej niestety sie go nie slucham, bo jest to niemozliwe Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
gusiagatko, gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do szyjki to już pisałam że dziewczyny z 4cm czasem szybciej rodzą niż te z paroma mm ![]() Agnieszka.M o matko, jakie miałaś przeżycia ![]() ![]() jak jest się w stresie (a ty bylaś przecież) to glukoza rośnie dodatkowo, więc się nie martw dobrze że z dzidzią wszystko ok i pięknie rośnie ... amarcia ![]() ![]() Weredka ![]() ![]() bądź dzielna !!! matallewar ten Twój brzusio jest superawy ![]() ![]() Grazin ![]() 24kasia86 łóżeczko nie ucieknie, poczeka na Twoją stokrotkę ![]() co do mandatu to przychodzi on tam gdzie jest się zameldowanym .... bo nas też tak złapał kiedyś i trzeba było tam załatwiać niestety .... czyli w turku ... mężul musiał jechać osobiście .... moniqac ![]() gusiagatko ![]() ![]() ![]() the_sania brzusio już jakby nisko ![]() dziś mam paskudny dzień może to przez pogodę ... wydarłam się na Zośkę ![]() tak że Gabrycha w brzuchu aż podskoczyła ![]() do tego Zośka na placu zabaw spadła mi z 1m na głowę, ale chyba nic się jej nie stało bo zaraz właziła spowrotem .... przerasta mnie już powoli każdy dzień a przecież małej jeszcze nie ma na świecie ... co to będzie jak się urodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
u mnie leje jak z cebra...
blee |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
andziotku, the sania sliczne brzusie
![]() ![]() Agus ja widze ze masz wróżbitów w rodzinie ehhe ![]() wogole musialabym torbe chyab spakowac powoli co?? 35 tydzien to chyab bylby juz czas..:/ spalam dzis od 00:00 do 5:00 wiec chyab moge zaliczyc ze jestem wyspana ![]() No i wogole witam w kolejnej czesci watkuuu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje, ze na zadna zolze nie trafie ![]() Cytat:
takie sytuacje z kasa to u nas norma... przed slubem pospulo sie auto poszlo 1500zl, wiec za kase ze slubu zaplacilismy mieszkanie rachunki itp pozniej znowu tz zarobil wiecej i juz bylo fajnie, to jego mama nie miala ani grosza zeby czynsz oplacic wiec jej pozyczylismy i dalej bida z nedza... no i teraz znowu tz dorobil to samochod nawalil i ten mandat... a jak dziecko bedzie i beda te same problemy to ja juz nie wiem.... nie wiem skad brac te pieniadze dlatego na ten wyjazd do niemiec tak sie tz napalil, zreszta ja tez... tylko troszke boje sie tam jechac z malym dzieckiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam sobie paznokcie i hennę, ale tylko trochę pomogło. Jutro chyba pójdę do dziewczyn na saunę na włosy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy co lekarz powie zreszta jak tak czytam na marcowych to mowia, ze nie zapowiada sie na porod w a w nocy ody odchodza ![]() tak to i tak wszystko od dziecka bedzie zalezalo Cytat:
ja z polecenia poprostu mam ta babeczke, a ze mama z nia pracowala tez dlugo to wiem, ze jest super ![]() Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-04-04 o 12:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
the_sania Widać różnicę, śliczny brzusio
![]() ![]() Dziękuję Kochane moje za gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a kiedy byście wyjechali do Niemiec jeśli już??
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
andziot od miesiąca na L4 a od neta byłam odcięta
![]() W pracy to ja miałam labę... cały czas siedziałam, a w domciu jak to w domciu - ciągle znajduję sobie jakies zajęcie
#253 |
Zakorzenienie
|
aaa gusia doczytalam
gratki za broncie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() co do spotkania to moze uda nam sie po porodzie w 6stke spotkac... ja wiem co znaczy jezdzic mpk, a z wozeczkiem to juz w ogole sobie nie wyobrazam... Spokojnie, co sie odwlecze to nie uciecze... ![]() a ja juz na ost nogach, wiec tylko zakupki na osiedlu i w domku siedze ![]() Cytat:
tz ma sie dowiadywac w komedzie lodzkiej czy da rade tu zalatwic, tak mu kierownik podpowiedzial... bo ja juz raczej niezdolna jestem do jazdy 80km, a tz samej mnie nie zostawi w koncu porod tuz tuz ale zosienka rozrabia, oj dobrze ze sie jej nic nie stalo w glowke ![]() kurde ja sobie nie wyobrazam miec jedno dziecko a co dopiero dwojke... nie wiem czy to cie pocieszy czy nie...ale podobno to prawda male dzieci maly klopot, duze dzieci duzy klopot ![]() musimy dac rade
![]() ![]() |
![]() |
#255 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Czy ja mówiłam, że leżę dziś na tarasie?
![]() ![]() Próbowałam kupić sobie jakiś stanik do karmienia w H&M ale nic mi nie pasowało ![]() ![]() Cytat:
Też mam wizytkę w środę na zabójczą godz. 8 rano ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Aaaaale kulka ![]() Cytat:
![]() ![]() gusia no a jak z imieniem? Macie już jakieś typy? Cytat:
![]() Agnieszka.M kochana współczuję takich przeżyć ![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem co jest jem jak odkurzacz 3 dzien ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Dziękuję dziewczynki za kciuki.. ale prosze jeszcz enie puszczać, bo moja wizytka dopiero o 16:00 ![]() Nie wiem czemu pierwszy raz w życiu trochę się boję co usłyszę.. Nigdy wcześniej nie miałam takich odczuć przed ginkiem, czuję się w miarę dobrze (jak na ciężarówkę), nic szczególnie groźnego mi się nie przytrafiło.. ale jakas taka obawa mi towarzyszy! Mam nadzieję, mi mo to, usłysze sama dobre wieści.. Weredka ![]() ![]() Wiadomo na ile do szpitala idziesz? Oby na króciutko i nic powaznego się nie działo.. ![]() Gusiagatka ![]() ![]() ![]() Grazin w moim mądrych książkach wyczytałam nieadwno, że dzidzia przewraca sie zwykle do 35 tygodnia, póżniej już bardzo rzadko.. tym bardziej z pozycji główkowej.. chyba, że dzidziuś ma bardzo mizerna wagę, to ponoć wtedy do 37 tc może jeszcze fiknąć.. U ciebie Seba porządny chłopak, więc z tego wynika, że nie masz powodu stresować się, że zmieni prawidłowe położenie ![]() ![]() Aga.M dzielna dziewczyna z Ciebie.. Na pocieszenie napiszę, że co nas nie zabije to nas wzmocni.. Mam nadzieję, że to juz koniec podobnych przygód ![]() Matall brzuszek jak się patrzy ![]() Andziotku na nieprzespana noc nie ma rady.. ale jestem pewna, że Zosieńka wynagrodzi Ci jeszcze nie raz to zdenerwowanie i łzy ![]() Saniu różnica jest ![]() ![]() Kasiu24 nie smutaj się łóżeczkiem, ani resztą zakupów.. Na pewno na dniach łóżeczko odbierzecie, więc nie ma co się stresować.. Z mandatem nieciekawie, jak to przy fotoradarach bywa.. ale juz trudno, wkurzanie się nie wiele pomoże ![]() Aga_Pe jak czuje się synuś? Mam nadzieję, że jest tylko lepiej ![]() Spice a gdzies ty się podziewała? Już parę dni Cię nie widziałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zadomowienie
|
Gusia, Lolka, Weredka, listopadowa80, Grazin, ania26
![]() Eve ![]() ![]() Lolka - ja tez mam ten sam problem z tymi smoczkami ![]() ![]() aga_pe ja za Twoją wizytkę też będę trzymała kciuki ![]() ![]() anula ![]() ![]() ![]() andziotku Ty wstrętny chudzielcu super brzucholek ![]() Aga.M - no w końcu się zjawiłaś! zastanawiałam się co u Ciebie, nie bylo Cie kilka ładnych dni. masakra tydzień naprawdę! szczerze Ci współczuję tego pobierania krwi - ja tez mam z tym problem, często się wkłuwają, grzebią, wykłuwają i wkuwają na nowo, ale nigdy aż tak. Musisz iśc do innego lab jeśli będzies zmiala taką potrzebę bo to jakaś masakra. A jak Ci Ś nie kazał powtarzać glukozy to nie ma sensu. On wie co robi. Dobrze że Antoś zdrowo się rozwija. Weredka ![]() matall - ale masz super piłke ![]() Grazin ![]() eweska, kasiula, anulinka, Grazin i Sebuś, monika, andziotku (każda z nas ma gorszy dzien ![]() ![]() Gusia ![]() kasiula - najważniejsze że jesteście razem, maluszek zdrowo się rozwija - ja wiem, że kasa i problemy finansowe potrafią dobijac jak nie wiem co, ale zawsze po burzy wychodzi słonko ![]() saniuś jest różnica, ale jaki ładny brzusio. |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajnie, ze masz takie zanjomosci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
U mnie świeci póki co piękne słonko, balkon otwarty i kurier własńie mi przywiózł stojak 3w1 (wanienka i przewijak), ale nie wniósł mi do do mieszkanka, wtachałam go tylko na przedpokój i stoi, nie otwieram, czekam na TZta.
Dziewczyny - nie możemy się z Tztem zdecydowac czy chcemy kolor rocky (1 zdjęcie) czy Volcano (2 zdęjcie) - TZ towi bardzie j się podoba gondola volcano, a mnie spacerówka rocky ![]() ![]() Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-04-04 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#262 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() grazin ![]() Cytat:
![]() ja tez nie mam jeszcze lozeczka, wiem co czujesz a co do mandatu, to my tez zameldowani gdzie indziej, mieszkalismy gdzie indziej i na adres zameldowania przychodzila info z fotka ile przekroczylismy i ile do zaplaty Cytat:
Cytat:
gratuluje ![]() sania ja widze roznice, piekny masz brzusio, urodl ci "do przodu" tak mi sie wydaje ze one juz nie rosna bardziej w gore tylko do przodu sie wysuwaja. slicznie wygladasz Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a dzieci maja to do siebie ze kurcze nie wiem jak to robia, ale moj mlody w maju rok temu spadl z drzewa na ktore sie wdrapal za starszym kuzynostwem, z takiej wysokosci ze nie bede komentowac, oczywiscie probowalam go asekurowac i przelecial mi przez rece. myslalam ze zlamal kregoslup ![]() ![]() kochane mam prosbe, gdzie oprocz mothercare moge kupic ten kocyk ![]() zamowilam niby azurkowy z neta a przyszlo cos zupelnie innego, nie ma cie jakiegos sprzedawcy ktorego mozecie polecic? nie mam opcji jechac do mc agnieszko.m. padam z wrazenia!!!! trzymam kciuki , mam nadzieje ze to koniec tej czarnej serii!!!!! ja tez bym padla po takim pobieraniu i to pewnie ze 3 razy. a wiadomo co z deweloperem i wasza umowa? kurde, nie wiem czy komus jeszcze nie mialam odpisac.....chyba wszystkiego mi nie zaznaczylo.... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#263 | ||
Wtajemniczenie
|
ale glodna jestem juz brrrrrrrrrrrrrr
Cytat:
![]() i niczego sie nie boj! dziekuje ci za slowa otuchy, to bardzo mile ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#264 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja myślałam żeby jeszcze na święta jechać do turku ![]() 160km .. myślisz że damy radę ???? w sumie to prawie już mój termin będzie ...... jak to święta sami mamy spędzić ... to mam teraz zgryz ![]() Cytat:
wiem że można dokupić tą barierkę ... tylko do tej pory nie spadała .... odkąd ma katar to nie może swobodnie oddychać i ciągle się przewraca z boku na bok i w końcu leci .... co do nerwów, to się zastanawiam czy Gabrycha przez to nie ucierpi, bo z Zosią byłam w ciązy raczej spokojna, bo nie miał kto mnie deenrwować i ona teraz taka fajniutka, nie chce żeby Gabrycha mi się nerwowa urodziła ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja jakoś w druga str,nie mam apetytu,i mały jakos sie nie rusza za bardzo. pada i nic mi sie nie chce. Lolcia ![]() ![]() ![]() ooo chyba usłyszał,bo zaczął nareszcie buszowac,juz sie niepokoiłam.
![]() |
#266 |
Wtajemniczenie
|
aha, dziekuje za wszystkie wozkowe komplementy,
lolka mlody lepiej ale budzil sie w nocy, w ostatecznosci spal ze mna ![]() kciuki sa oczywiscie no i witaj amarcia mialam sie pytac co porabialas ze nie bylas on line, ale juz napisalas ![]() moniqac obydwa sa ladne ![]() Edytowane przez agnieszka_pe25 Czas edycji: 2011-04-04 o 13:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a siostry mlodsze i obie maja ![]() ![]() Cytat:
![]() ehhh te dzieci, ja chyba jeszcze nie zdaje sobie sprawy z tego co mnie czeka ![]() a jak synek dzisiaj? ide zjesc cos
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
dziewczynki, dołaczam sie do prośby mori o namiary na all na dobry stanik. Moje karmniki tez by chciały miec na sobie cos fajnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Notoryczny głód
Poród to duży wysiłek dla naszego organizmu. Dlatego musi on uprzednio zgromadzić zapasy energii, aby mógł stawić czoła wyzwaniu jaki przed nim stoi. Stąd też przed porodem twój apetyt będzie dwu lub nawet trzykrotnie zwiększony. Będziesz ciągle odczuwać głód. Teraz możesz sobie pozwolić na jego zaspokajanie. Pamiętaj, że teraz będziesz potrzebować pokładów energii i nie musisz stosować żadnych ograniczeń. albo jakis glupi zbieg okolicznosci albo ja naprawde urodze w ciagu kilku dni haha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.