![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Soczewki - koszt .
dzieki wielkie
![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Ja polecam kupować na Allegro. W sklepie za parę soczewek płaciłam 33 zl, za płyn ok. 50 zł, zaś na Allegro ostatnio kupiłam 3 pary soczewek na 63 zł i płyn za 34 zł.
![]()
#243 |
Raczkowanie
|
Ja noszę soczewki 3miesięczne Baush and Lomb za soczewki płacę 62zł . Do tego płyn ok 40zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Wtajemniczenie
|
kilka dni temu kupywałam tżtowi,zapłaciłam 30zł za parę
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. Ja za J&J Acuvue Advance na Allegro zapłaciłam niecałe 90zł za 6 sztuk, podczas gdy w Vision Express za 2 sztuki płaciłam 46zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
witam!
ja na poczatku kupowalam soczewki u okulisty ale teraz kupuje na allegro soczewki na PÓŁ ROKU, KOLOROWE ZA ok 50 zł!!! jastem z nich bardzo zadowolona.kiedy plyn kupowałam w sklepie placilam 43 zl a teraz place ok 20 zl. za ta sama pojemnosc.Ceny sa tak niskie, poniweaz jest to malo znana firma i nie ma jeszcze wyroboinej renomy. polecam |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
a ja mam takie pytanko czy jeśli chcę nosić soczewki to wystarczy jak pójdę do optyka? na czym polega komputerowe badanie wzroku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
koputerowe badanie wzroku polega na tym że siadasz przed maszyną, z drugiej strony lekarz, i on tam coś mieszając sprawdza Ci wadę. Tylko że to jest takie bardziej orientacyjne i po tym badaniu lekarz powinien dobrać okulary na zasadzie prób /przez kasetę okulistyczną lub foropter/ tak samo z soczewkami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() Czy jednak mi to odradzicie bo to kłopotliwe?? |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
są kolorowe szkła o mocy 0. czy są kłopotliwe?? chyba jak każde soczewki. trzeba się nauczyć je zakładać, zdejmować, trzymać w płynie itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
aj napewno znajac mnie to wypróbuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Rozeznanie
|
ja kupuje soczewki miesieczne za 45 zl para ale to sa takie ktore sie zaklada na poczatku miesiaca i sciaga dopiero po 30dniach. oszczedza sie tym samym na plynie bo nie jest on w ogole potrzebny:0 naprawde polecam. super wynalazek i zero klopotu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
a jakiej firmy te miesięczne soczewki??
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
chyba johnsona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Przyczajenie
|
Ja kupuję miesięczne O2 Optix i są świetne. Płacę ok. 50 zł za 3 soczewki i 50 zł płyny.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
![]()
Czy któraś z was jest krótkowidzem i używa soczewek kontaktowych? Jakich? Czy ja jeśli jestem nastolatką mogłabym je stosować? Prosze odpowiedzcie na to pytanie, bo mi sie zdeka wzrok się pogarsza ale za nic nie chce chodzić w okularach ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Krótkowzroczność a soczewki??
http://www.wizaz.pl/forum/search.php - proszę bardzo, oto wyszukiwarka.
O soczewkach na pewno było, i to sporo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Konto usunięte
|
było było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Jestem krótkowidzem i noszę Acuvue Advance, których pierwsze opakowanie dostałam u okulisty. Ale okulary i tak będziesz nosić, choćby wieczorem, bo tak jest po prostu wygodniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Wygodniej?! W okularach?! Napewno nie dla mnie. Ja mam soczewki do miesięcznego noszenia non-stop i jest to dla mnie niesamowita wygoda. Mogę zapomnieć o wadzie prawie całkowicie, a mam sporą.
BTW O soczewkach było i to nie raz ![]()
#262 |
Zadomowienie
|
Dot.: soczewki kontaktowe
Ale ja wam dziewczyny zazdroszcze. Nosze soczewki od prawie 2 lat. Poczatkowo nosilam na lewe oko miesieczne B&L SoftLens bo mam wade -1,5 a na prawe oko roczna cylindryczna (-6) i to razem na rok wynosilo mnie w granicach 600 zl ;/ Po roku okulistka zmienila mi soczewki na toryczne Focus Toric Visitint. Jestem z nich bardzo zadowolona ale place 400 zlo na pol roku ;( Jeszcze teraz gdy zobaczylam ze moja siostra uzywa soczewek dziennych i ze jest to niesamowity komfort sama zapragnelam miec soczewki dzienne a ze mam wrodzony astygmatyzm nie jest to takieproste. Focus Dailies Toric juz sa na polskim rynku ale opakowanie 2 par soczewek na miesiac kosztuje 200zl!!! I mimo ze cena jest taka wysoka chcialabym sporobowac je kupic na miesiac i zobaczyc jak to jestmiec te dziennie soczewki ktore wieczorem sie poprostu wyrzuca... Tak sie zlozylo ze zarobilam na wakacjach troche pieniedzy i moglabym sobie pozwolic na kupienie tych soczewek...to co sie okazalo...Nie maja takiej mocy cylindra jaki ja nosze w soczewkach ;/ Jak widze ze wydajecie na soczewki 90-200 zl...towam zazdroszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Rozeznanie
|
Dot.: Re: szkła kontaktowe
A ile (orientacyjnie) kosztują soczewki miesięcznie?? bo zamierzam sobie takowe sprawić
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
BAN stały
|
Dot.: szkła kontaktowe
ja nosze misięczne o2optix i uważam je za najlepsze soczewki pod słońcem! są dobre nawet dla bardzo wrażliwych oczu, bo przepuszczają o wiele więcej tlenu niż inne i moge w nich nawet przy kompie siedzieć
![]() cena za opakowanie, w którym są 3 sztuki ok. 70zł a za 6 sztuk ok. 140 (logiczne hiehie) |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Rozeznanie
|
Dot.: szkła kontaktowe
oj żebym tylko rodziców przekonała.. bo nie chcą się zgodzić :/ zwłaszcza po tym, jak im powiedziałam, że moja koleżanka nosząca kontakty miałą zapalenie rogówki.. ://
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hej mam pytanko .nie wie ktos przypadkiem gdzie mozna dostac soczewki kontaktowe dla astygmatyka i ile moga one kosztowac??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Dot.: soczewki
Osobiście nie nosze soczewek wiec jestem zielona w tym temacie, ale podsyłam Tobie kilka linków, może znajdziesz tam dla siebie potrzebne informacje
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=soczewki http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=soczewki
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
![]()
Eh.. nosze soczewki.. ostatnio wzielam kolorowe. mam brazowe oczy i chcialam zmienic ich kolor. bylam w dosyc dobrym salonie i babka dala mi freshlooki ktore podkreslaja kolor oczu :/ nie widac bardzo zmiany bo dala mi zielone bo na taki chcilalam zmienic. dala mi zielone podkreslajace a mam oczy brazowe. jutro jade szukac jakis lepszych ( szarych albo zielonych) patrzylam po forum ale niebardzo dowiedzialam sie jakim najlepiej zaufac. jesli ktoras z was ma jakies doswiadczenie w tym prosze o pomoc. zdjecia mile widziane. naprawde nie znalazlam nic na forum na temat ciemnych oczek:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Soczewki - help!
Pytałam kiedyś o to optyka. Powiedział mi, że brązowych oczu praktycznie nie da się zmienić. Chyba, że na jeszcze ciemniejsze. Ale na pewno nie uzyskasz koloru błękitnego czy zielonego.
Ale ja Ci zazdroszczę tego koloru ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Dot.: Soczewki - help!
Zmienic sie podobno da.. ale nie wiem jakimi najlepiej zmienic zeby nie wygladalo to za sztucznie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.