|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze kolekcje masek, odżywek, szamponów część 2
Cytat:
![]() ![]()
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Konto usunięte
|
Calioppe**, zazdroszczę kolekcji olei. Skusiłaś mnie, jak będę miała przypływ gotówki to wezmę masło shea i mango, może i olej z babassu..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Musze chyba zrobic kolejne zamówienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
a podasz namiary do sprzedawczyni? ;-)
![]() |
#246 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2722123 2]Calioppe**, zazdroszczę kolekcji olei. Skusiłaś mnie, jak będę miała przypływ gotówki to wezmę masło shea i mango, może i olej z babassu..
![]() Ja też czekam, ale juto pierwszy :P u mnie juz oczywiście lista zakupów na nowy miesiąc gotowa ![]() ![]() Cytat:
![]() podaję wam przedającą od maseł i olejów- mirka9- towar dobry, świeży, opłaca się u niej zamówić szczególnie shea, jest w dobrej cenie 400gram, a 400 gram to masakrycznie dużo, bo masło jest mega wydajne ![]() a seskę mam też z allegro, sprzedający- rani-art.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
też polecam rani-art
![]()
![]() |
#249 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A rani-art wypatrzyłam też jakoś niedawno, ale w innych celach - chciałam zakupić trochę tych ziółek ajuwerdyjskich na sypko. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2722490 1]Dzięki!
![]() A rani-art wypatrzyłam też jakoś niedawno, ale w innych celach - chciałam zakupić trochę tych ziółek ajuwerdyjskich na sypko. ![]() a proszę ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#251 |
Konto usunięte
|
Na sam widok parafiny też uciekam, bo komsetyki z parafiną w składzie obciążają mi włosy i to bardzo. Komicznie to wygląda przy długich włosach.
![]() Wolę nie myśleć, co miałabym na głowie po oleju na bazie parafiny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Konto usunięte
|
Mnie parafina uczula natomiast
![]() ![]() Wiecie gdzie kupić takie butelki z aplikatorem jakie są w ampułkach i niektórych odżywkach do skóry głowy (joanna)? chodzi mi o butelkę z precyzyjnym aplikatorem. Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2011-05-31 o 14:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do buteleczek, niestety nie pomogę. Pewnie myślisz o nich pod kątem wcierek ? dobre są po prostu psikacze, do psikania bezpośrednio na skórę głowy. dzięki ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mam pomysł, że kupię Emulsję do skóry głowy z Emolium i potem będę używać buteleczki, choć wolałabym coś przeźroczystego... Może psikacz faktycznie będzie lepszy... Jakby ktoś miał informację o tych butelkach to będę mega dźwięczna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przy okazji zakupów mogłabyś zgarnąć coś takiego: http://mazidla.com/component/virtuem...category_id=29 Bo nie wiem, czy opłaca Ci się za przesyłkę płacić x razy więcej niż za butelkę. A tak na allegro nie widziałam w racjonalnych cenach, stacjonarnie nawet wcale. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Rozeznanie
|
Długo się zbierałam, żeby zrobic zdjęcie mojej juz na szczęście przerzedzonej kolekcji i oto proszę, dziś mnie wena fotograficzna naszła ;-) Pewnie dlatego, że musze się do kolokwium uczyć
![]() Czytam Was od dawna i stwierdzić muszę, że taki wątek to woda na młyn kosmetykoholizmu. Przeszło mi dziś przez głowę, żeby sobie internet odciąć, bo niedługo zbankrutuję na tych ksmetykach kupionych po lekturze wizażu. Myślę, że już osiągnęłam niebezpieczny stopień uzależnienia i powinno się mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poproszę o opinię na temat szamponu pharmaceris i maski biovax mlecznej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Maski biovaxu mlecznej nie lubię i czasem używam do golenia nóg, żeby szybciej skończyć. Mdło pachnie, wcale nie mlecznie tylko kokosem. Do tego przetłuszcza włosy. Dlatego stosuję tylko w weekendy. [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2723346 3]Też bardzo lubię olej rycynowy i szampony z Evy (ale i tak najlepszy póki co był brzozowy). I pozazdrościłam oleju z orzechów.. ![]() Ten szampon zużywam obecnie codziennie, choć kupiłam go z myślą o zmywaniu olei. Zapach miło mi się kojarzy. Prawie całe liceum używałam go na zmianę z czarnorzepowym (były takie w szklanych butelkach) ;-) Ale teraz używać nie lubię, bo mi się przelewa przez palce i nigdy nie wiem ile go wylać. Jeśli chodzi o działanie to nie mam zastrzeżeń. Niby ma mocne detergenty ale jeszcze mi skóry jeszcze nie wyżarł ![]() ![]() Olej smaczny jest ![]() Cytat:
Olej kupiłm do twarzy i do jedzenia, ale z braku innego używam tez do włosów i jestem zadowolona. Jest lekki i dobrze sie wymywa. Nie wiedziałam, że może przyciemniać. Fajnie by było. Ja obecnie mam we włosach za dużo rudych refleksów przez to że zgrzeszyłam w lutym farbując na rudo, a potem na brązowo. Farba i tak wypłukała się do rudości i dlatego stosuję płukankę srebrną. Nawet zauważyłam już efekty ![]() Cytat:
W mojej kolekcji obecnie są produkty, z których średnio jestem zadowolona, albo i wcale. Oczywiście wyjatki jak zawsze są. Jak coś mi bardzo odpowiadało, to zużyłam w pierwszej kolejności, a teraz zostały niedobitki. Chętnie bym część komuś oddała, ale rozsądek zwycięża. Muszę pohamować rozrzutność i przejść na tryb oszczędzania. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Podzielam Twoje zdanie dotyczące bankructwa przez wizaż. Choć ja nawet gdybym sobie internet odcięła to i tak do sklepu zajdę i coś wynajdę na półkach. Listę kosmetyków do kupienia to ja mam do nieba ![]()
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Konto usunięte
|
Ze SLESem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do wcierania moge polecic https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ow.html&next=1 jest na %, ale mi zupelnie nie szkodzi, niesamowicie lagodzi problemy ze skora glowy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Konto usunięte
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2723298 5]A zaglądasz czasami na mazidła na przykład?
Przy okazji zakupów mogłabyś zgarnąć coś takiego: http://mazidla.com/component/virtuem...category_id=29 Bo nie wiem, czy opłaca Ci się za przesyłkę płacić x razy więcej niż za butelkę. A tak na allegro nie widziałam w racjonalnych cenach, stacjonarnie nawet wcale.[/QUOTE] O merci ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
aktualizacja..
![]() jak widzicie moja kolekcja się zmniejszyła, ale przybyło też trochę nowych rzeczy.. 1-szampony 2-odżywki 3-maski 4-reszta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mooniek, powiedz proszę, jak się sprawują: -szampon Dove (niby mnie kusi ze względu na opinie no ale w składzie nie widzę nic wartościowego.. ![]() -maska wygładzająca Joanna ![]() Edytowane przez Namietne_Usta Czas edycji: 2011-06-05 o 10:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
użyłam go już 3 razy i jeszcze mi zostało, bardzo oszczędnie go używam, a efekty lepsze niż po dużej ilości czegokolwiek... za miesiąc zakupuję hydrator i rekonstruktor, zachęcił mnie ten hydrator i muzę kupić;D szampon dove - ma w składzie silikon, kupiłam go do mycia włosów, gdy muszę szybko umyć, a nie mam czasu nałożyć jakiejś maski, czy coś, a chcę, żeby włosy ładnie wyglądały- i tak jest. Ostatnio zmywałam nim olej i ładnie za pierwszym razem go zmył, fajnie się pieni, ma taką kremową konsystencję, nie wiem czy podrażnia, bo mnie jeszcze żaden szampon nie podrażnił(nie mam wrażliwej skóry głowy) maska wygładzająca joanna- jest świetna! włosy są po niej baardzo miękkie i odżywione.. powoli mi się kończy, ale na pewno zakupię ją ponownie, choć na razie czaję się na maskę joanna kokosowa i kallos latte, więc ta będzie musiała trochę poczekać(na razie nie mialam jeszcze 2 razy tej samej maski);D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.