|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V
czijo jestem studentką, nie pracuję już, więc uwierz-nie wydam 60 zł na bzdety. A suma 120zł to jest dla mnie duży wydatek, jak na jednorazową akcję. Może będę zbierała powoli i faktycznie kupię w końcu jakiś.. A w lumpkach na pewno popatrzę
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
a co myślicie o tej o serii cleo, wczoraj przymierzałam taki czerwony
|
|
|
|
|
#244 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny proszę o radę .
Dotychczas nosilam źle dopasowane staniki w rozmiarze 75 duże B lub małe C i już mam dosyć... (wiekszosć B jest na mnie za małe, a C za duże za płaskie i ma za szeroko rozstawione miseczki) Według tabelek /kalkulatora mój rozmiar [UK] 75(34)E , drugi kalkulator podaje przy tych samych obwodach rozmiar brytyjski 32FF , (70cm to wg mnie za ciasny bedzie, zwykle noszę 75) Mam kompletny mętlik w głowie. Najgorzej, ze oglądałam staniki na Allegro i znalazłam jakiś 75 FF, i podana była "głębokość miseczki" 28,5cm! (rozumiem, ze głębokość to jakby zmierzyc metrówką miseczke w pionie ? Tylko wtedy 28cm sięgałoby mi pod szyję Mieszkam we Wrocławiu, poszłabym gdzieś poprzymierzać, ale nie wiem o jaki rozmiar prosić, a po drugie nie chcę, zeby jakieś panie na siłe mi wciskały jakies babcine wzory np.. Edytowane przez rousse Czas edycji: 2011-05-21 o 15:03 |
|
|
|
|
#245 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Przeliczając obwód na mniejszy miskę należy zwiększyć o 1, więc 34e ma taką samą miskę jak 32ff. Głębokość różnie się mierzy, najlepiej zapytać o to osobę sprzedającą. Ja najczęściej spotykam się z takim pomiarem: ciągniesz miarkę poziomo przez największą wypukłość miski (czyli mniej więcej jej środek) od końca fiszbiny na mostku do końca fiszbiny pod pachą. Podaj swoje wymiary, a najlepiej jakbyś wstawiła swoje zdjęcie w jakimś staniku, będzie łatwiej doradzić. We Wrocławiu jest jeden sklep fajny, niestety na forum nie można podać linka, ale wpisz sobie w google: only************her, tylko wszystko razem bez tych gwiazdek. Tam ci żadne panie nie będą nic wciskały, profesjonalna obsługa, warto iść, zazdroszczę, że masz pod nosem taki sklep. |
|||
|
|
|
|
#246 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Czyli "głębokość" mierzy się w poziomie? to by sie wtedy zgadzało 28cm Co do pomiarów, nie jestem pewna, czy dobrze je zrobiłam, oba na wydechu powinny być? Bo zrobiłam je "luźno"I skoro 32FF i 34E to ta sama miseczka to w który z tych 2 rozmiarów lepszy? Edytowane przez rousse Czas edycji: 2011-05-21 o 15:37 |
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
ja bylabym chetna je u nas widziec, bardzo. loteria rozmiarowa mnie przeraza, a nie lubie wydawac niepotrzebnie pieniedzy na droga przesylke. na Balkonetce dziewczyny utworzyly nawet wspolny watek, zeby walczyc o Effuniaki dla Poznania
|
|
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=aam;27046933]Zależy ile masz pod biustem i czy stanik jest bardzo ściśliwy [/QUOTEWłaśnie tak |
|
|
|
|
|
#250 | |
|
BAN stały
|
[QUOTE=nicko;27047383]Pod biustem mierzysz ciasno na wydechu, w biuście luźno tak żeby go nie ściskać.
Cytat:
Ale czy to możliwe ,że C jest za duże a FF miałoby być dobre? bo na fotkach na all ff wygladają na bardzo duże...
|
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam, aby pochwalić effuniaki. Mam dwa biustonosze z Dalii, i dwa effuniaki. Zostaje wierna effuniakom, dalia idzie w niepamięć. Stał się przełom, moj Tż zakochał się ponownie w moim biuście, gdy mma na sobię CH onyks. Nie może się napatrzeć, na dotykać, mówi że mam ogromne mleczne piersi hehe
A noszę jedynie 75B Zatem effuniaki będą teraz królowac w mojej szafce, i już przymierzam się do kupna kolejnego, myślę, że padnie na PL Cielusia
|
|
|
#254 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#255 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, weź się w karby i idź w końcu do tego sklepu, zobaczysz, że niepotrzebnie się wstydzisz.Cytat:
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html |
||
|
|
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam problem ... Nie wiem dlaczego, ale koronka od Effuniaka PL Fuksja zaczęła mi brudzić ubrania, i mnie samą ... Czy to jest możliwe?
|
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
W czerwcu idę na ślub cywilny i małe przyjęcie po nim. Kupiłam sukienkę na cienkich ramiączkach, miałam zamiar iść w niej bez stanika. Wczorja przyszła, przymierzyłam i... wszystko było by pięknie, tylko TŻ stwierdził, że w ogóle nie mam w niej biustu, że mnie spłaszcza... I teraz pytanie: strapless pomoże? Teoretycznie powinien, bo podniesie biust. Tylko że ja chyba nie mam czasu na zamawianie straplesa, nie trafię z romiarem, będe musiała odsyłać, wymieniać... Czy jest jeszcze jakiś inny sposób? Pamiętam, że ktoś kiedyś pisał o silikonowych stanikach, albo chyba były też jakieś plastry podnoszące biust... Ktoś ma z tym doświadcznie? |
|
|
|
|
#260 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://balkonetka.pl/forum/bra-swap/1 tutaj musisz sobie szukać Cytat:
Silikonowe staniki też w sumie niewiele z biustem robią, a plastry sama nie wiem, jak masz dekolt to może ci wystawać spod sukienki. |
||
|
|
|
|
#261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie mogę, bo jeślibym miała wydawać kupę kasy na stanik, który założę raz na ruski rok, to chciałabym effuniaka... a w Poznaniu niestety są niedostępne ![]() ale dziękuję |
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Ale w Szczecinie i Toruniu owszem, a to niedaleko. No i zawsze można jechać do siedziby firmy do Łodzi.
Edytowane przez czijo Czas edycji: 2011-05-22 o 12:39 |
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
I wydać na paliwo albo bilet kilkakrotnie razy więcej, niż na przesyłkę?
Dziękuję, ale chyba aż tak zdesperowana nie jestem... Spróbuję pokombinować z plastrami
|
|
|
|
|
#265 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak idziesz do lekarza to też się wstydzisz? :P spójrz na to tak: twój biust jest chory i nieszczęśliwy, a ty jesteś tak wspaniałomyślna, że stwierdziłaś 'tak, chcę go ( i siebie ) uszczęśliwić! idźmy do doktora'. i idziesz do pani doktor, która przepisze ci masaże w postaci wygarniania i włosienicę do noszenia naprawdę, nie ma się czego bać, bra-fiterki to kobiety i niejeden biust już widziały i będą widzieć. liczę na ciebie, mam nadzieję, że mnie nie zawiedziesz! ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A warto, bo strapless robi takie cycki, że hoho
|
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze raz dziękuję wszystkim za rady ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- A może ktoś ma pudrowego kropka albo cielaka i straplessa effuniaka i może mi podpowiedzieć, czy rozmiary wypadają tak samo, czy jakoś trzeba z nimi kombinować?.. |
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu Aniu, a ja się zastanawiam czy po założeniu straplessa który uniesie Twój biust ta sukienka nadal będzie pasować... Wydaje mi się, że wtedy możesz się już nie dopiąć...
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

Dotychczas nosilam źle dopasowane staniki w rozmiarze 75 duże B lub małe C i już mam dosyć... (wiekszosć B jest na mnie za małe, a C za duże za płaskie i ma za szeroko rozstawione miseczki) Według tabelek /kalkulatora mój rozmiar [UK] 75(34)E , drugi kalkulator podaje przy tych samych obwodach rozmiar brytyjski 32FF , (70cm to wg mnie za ciasny bedzie, zwykle noszę 75) Mam kompletny mętlik w głowie. Najgorzej, ze oglądałam staniki na Allegro i znalazłam jakiś 75 FF, i podana była "głębokość miseczki" 28,5cm! (rozumiem, ze głębokość to jakby zmierzyc metrówką miseczke w pionie ?
Tylko wtedy 28cm sięgałoby mi pod szyję 

Co do pomiarów, nie jestem pewna, czy dobrze je zrobiłam, oba na wydechu powinny być? Bo zrobiłam je "luźno"