Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-21, 12:26   #241
Olencjaaa
Organizatorkaaa :)

GG do Olencjaaa
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

siarka40 a w Poznaniu niema żadnego sklepu z effuniakami

najszybszy kontakt: olencjaaa.wizaz@gmail.com
(zawsze w tytule podawaj swój nick)
Olencjaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 13:21   #242
masija
Zakorzenienie

czijo jestem studentką, nie pracuję już, więc uwierz-nie wydam 60 zł na bzdety. A suma 120zł to jest dla mnie duży wydatek, jak na jednorazową akcję. Może będę zbierała powoli i faktycznie kupię w końcu jakiś.. A w lumpkach na pewno popatrzę

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 14:11   #243
Hometown
Raczkowanie

a co myślicie o tej o serii cleo, wczoraj przymierzałam taki czerwony i ogólnie nie jest tak strasznie zabudowany i ma zapięcie na 2 haftki co jest dużo wygodniejsze, a effuniaków jeszcze nie przymierzałam tak naprawdę to wstydzę się chodzić do sklepów z bielizną w których nie byłam
Hometown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 14:59   #244
rousse
BAN stały

Dziewczyny proszę o radę . Dotychczas nosilam źle dopasowane staniki w rozmiarze 75 duże B lub małe C i już mam dosyć... (wiekszosć B jest na mnie za małe, a C za duże za płaskie i ma za szeroko rozstawione miseczki) Według tabelek /kalkulatora mój rozmiar [UK] 75(34)E , drugi kalkulator podaje przy tych samych obwodach rozmiar brytyjski 32FF , (70cm to wg mnie za ciasny bedzie, zwykle noszę 75) Mam kompletny mętlik w głowie. Najgorzej, ze oglądałam staniki na Allegro i znalazłam jakiś 75 FF, i podana była "głębokość miseczki" 28,5cm! (rozumiem, ze głębokość to jakby zmierzyc metrówką miseczke w pionie ? Tylko wtedy 28cm sięgałoby mi pod szyję mierząc w pionie moja miseczka powinna mieć 15-17cm góra 20cm całkowicie zabudowana, w poziomie od mostka do końca biustu mam 27-28cm. -Jaki to będzie rozmiar?

Mieszkam we Wrocławiu, poszłabym gdzieś poprzymierzać, ale nie wiem o jaki rozmiar prosić, a po drugie nie chcę, zeby jakieś panie na siłe mi wciskały jakies babcine wzory np..

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2011-05-21 o 15:03
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 15:18   #245
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hometown Pokaż wiadomość
a co myślicie o tej o serii cleo, wczoraj przymierzałam taki czerwony i ogólnie nie jest tak strasznie zabudowany i ma zapięcie na 2 haftki co jest dużo wygodniejsze, a effuniaków jeszcze nie przymierzałam tak naprawdę to wstydzę się chodzić do sklepów z bielizną w których nie byłam
Ja jestem za. Nie ma się czego wstydzić.

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
czijo jestem studentką, nie pracuję już, więc uwierz-nie wydam 60 zł na bzdety. A suma 120zł to jest dla mnie duży wydatek, jak na jednorazową akcję. Może będę zbierała powoli i faktycznie kupię w końcu jakiś.. A w lumpkach na pewno popatrzę
Znam dziewczyny, które z lumpków wygrzebują naprawdę markowe staniki dosłownie za grosze, na balkonetce jest nawet wątek o ciucholandowych stanikach, dziewczyny piszą gdzie i jaki stanik widziały i jak ktoś go chce to kupują i wysyłają, cena tak jak w lumpku+koszty wysyłki.

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o radę . Dotychczas nosilam źle dopasowane staniki w rozmiarze 75 duże B lub małe C i już mam dosyć... (wiekszosć B jest na mnie za małe, a C za duże za płaskie i ma za szeroko rozstawione miseczki) Według tabelek /kalkulatora mój rozmiar [UK] 75(34)E , drugi kalkulator podaje przy tych samych obwodach rozmiar brytyjski 32FF , (70cm to wg mnie za ciasny bedzie, zwykle noszę 75) Mam kompletny mętlik w głowie. Najgorzej, ze oglądałam staniki na Allegro i znalazłam jakiś 75 FF, i podana była "głębokość miseczki" 28,5cm! (rozumiem, ze głębokość to jakby zmierzyc metrówką miseczke w pionie ? Tylko wtedy 28cm sięgałoby mi pod szyję mierząc w pionie moja miseczka powinna mieć 15-17cm góra 20cm całkowicie zabudowana, w poziomie od mostka do końca biustu mam 27-28cm. -Jaki to będzie rozmiar?

Mieszkam we Wrocławiu, poszłabym gdzieś poprzymierzać, ale nie wiem o jaki rozmiar prosić, a po drugie nie chcę, zeby jakieś panie na siłe mi wciskały jakies babcine wzory np..
Nie ma czgoś takiego jak duże b i małe c
Przeliczając obwód na mniejszy miskę należy zwiększyć o 1, więc 34e ma taką samą miskę jak 32ff.
Głębokość różnie się mierzy, najlepiej zapytać o to osobę sprzedającą. Ja najczęściej spotykam się z takim pomiarem: ciągniesz miarkę poziomo przez największą wypukłość miski (czyli mniej więcej jej środek) od końca fiszbiny na mostku do końca fiszbiny pod pachą.
Podaj swoje wymiary, a najlepiej jakbyś wstawiła swoje zdjęcie w jakimś staniku, będzie łatwiej doradzić.
We Wrocławiu jest jeden sklep fajny, niestety na forum nie można podać linka, ale wpisz sobie w google: only************her, tylko wszystko razem bez tych gwiazdek. Tam ci żadne panie nie będą nic wciskały, profesjonalna obsługa, warto iść, zazdroszczę, że masz pod nosem taki sklep.
nicko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 15:34   #246
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nicko Pokaż wiadomość
Nie ma czgoś takiego jak duże b i małe c
Przeliczając obwód na mniejszy miskę należy zwiększyć o 1, więc 34e ma taką samą miskę jak 32ff.
Głębokość różnie się mierzy, najlepiej zapytać o to osobę sprzedającą. Ja najczęściej spotykam się z takim pomiarem: ciągniesz miarkę poziomo przez największą wypukłość miski (czyli mniej więcej jej środek) od końca fiszbiny na mostku do końca fiszbiny pod pachą.
Podaj swoje wymiary, a najlepiej jakbyś wstawiła swoje zdjęcie w jakimś staniku, będzie łatwiej doradzić.
We Wrocławiu jest jeden sklep fajny, niestety na forum nie można podać linka, ale wpisz sobie w google: only************her, tylko wszystko razem bez tych gwiazdek. Tam ci żadne panie nie będą nic wciskały, profesjonalna obsługa, warto iść, zazdroszczę, że masz pod nosem taki sklep.
Ok dzieki , obczaję ten sklep Czyli "głębokość" mierzy się w poziomie? to by sie wtedy zgadzało 28cm Co do pomiarów, nie jestem pewna, czy dobrze je zrobiłam, oba na wydechu powinny być? Bo zrobiłam je "luźno"

I skoro 32FF i 34E to ta sama miseczka to w który z tych 2 rozmiarów lepszy?

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2011-05-21 o 15:37
Stary 2011-05-21, 16:00   #247
aam
Zadomowienie

Cytat:
Ok dzieki , obczaję ten sklep Czyli "głębokość" mierzy się w poziomie? to by sie wtedy zgadzało 28cm Co do pomiarów, nie jestem pewna, czy dobrze je zrobiłam, oba na wydechu powinny być? Bo zrobiłam je "luźno"

Zależy ile masz pod biustem i czy stanik jest bardzo ściśliwy
aam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 16:34   #248
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Olencjaaa Pokaż wiadomość
siarka40 a w Poznaniu niema żadnego sklepu z effuniakami
no, wlasnie nie ma - przynajmniej ja nic o tym nie wiem...
ja bylabym chetna je u nas widziec, bardzo. loteria rozmiarowa mnie przeraza, a nie lubie wydawac niepotrzebnie pieniedzy na droga przesylke.
na Balkonetce dziewczyny utworzyly nawet wspolny watek, zeby walczyc o Effuniaki dla Poznania
Stary 2011-05-21, 16:34   #249
nicko
Zadomowienie

Cytat:

Pod biustem mierzysz ciasno na wydechu, w biuście luźno tak żeby go nie ściskać.

[QUOTE=aam;27046933]Zależy ile masz pod biustem i czy stanik jest bardzo ściśliwy [/QUOTE
Właśnie tak
Stary 2011-05-21, 17:49   #250
rousse
BAN stały

[QUOTE=nicko;27047383]Pod biustem mierzysz ciasno na wydechu, w biuście luźno tak żeby go nie ściskać.

Cytat:
Napisane przez aam Pokaż wiadomość
Zależy ile masz pod biustem i czy stanik jest bardzo ściśliwy [/QUOTE
Właśnie tak
Ok, zaczynam rozumiec o co w w tym chodzi Ale czy to możliwe ,że C jest za duże a FF miałoby być dobre? bo na fotkach na all ff wygladają na bardzo duże...
Stary 2011-05-21, 19:38   #251
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Ok, zaczynam rozumiec o co w w tym chodzi Ale czy to możliwe ,że C jest za duże a FF miałoby być dobre? bo na fotkach na all ff wygladają na bardzo duże...
A jak ta zadużość się objawia?
Stary 2011-05-21, 19:50   #252
Apiska
Zakorzenienie

Przyszłam, aby pochwalić effuniaki. Mam dwa biustonosze z Dalii, i dwa effuniaki. Zostaje wierna effuniakom, dalia idzie w niepamięć. Stał się przełom, moj Tż zakochał się ponownie w moim biuście, gdy mma na sobię CH onyks. Nie może się napatrzeć, na dotykać, mówi że mam ogromne mleczne piersi hehe A noszę jedynie 75B Zatem effuniaki będą teraz królowac w mojej szafce, i już przymierzam się do kupna kolejnego, myślę, że padnie na PL Cielusia
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-21, 21:00   #253
Hometown
Raczkowanie

nicko
ja zawsze się wstydzę, a poza Tym chętnie bym zabrała jakąś koleżankę żeby mi doradziła a ja nawet się wstydzę tego że mam taki rozmiar, więc odpada żeby jakąś zabrać
Stary 2011-05-21, 21:01   #254
rousse
BAN stały

Cytat:
A jak ta zadużość się objawia?
Może to tylko wrazenie, wydają się "wysokie", ale moze to dlatego, ze do tej pory nosiłam trochę za małe i za płytkie
Stary 2011-05-21, 21:18   #255
nicko
Zadomowienie

Cytat:
nicko
ja zawsze się wstydzę, a poza Tym chętnie bym zabrała jakąś koleżankę żeby mi doradziła a ja nawet się wstydzę tego że mam taki rozmiar, więc odpada żeby jakąś zabrać
Ja bym chętnie z tobą poszła, weź się w karby i idź w końcu do tego sklepu, zobaczysz, że niepotrzebnie się wstydzisz.

Cytat:
Może to tylko wrazenie, wydają się "wysokie", ale moze to dlatego, ze do tej pory nosiłam trochę za małe i za płytkie
Na pewno wrażenie i złe zakładanie stanika, zapoznaj się z tym:
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html
Stary 2011-05-21, 21:55   #256
inverso
Wtajemniczenie

Mam problem ... Nie wiem dlaczego, ale koronka od Effuniaka PL Fuksja zaczęła mi brudzić ubrania, i mnie samą ... Czy to jest możliwe?
inverso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 08:38   #257
Hometown
Raczkowanie

Cytat:
Ja bym chętnie z tobą poszła, weź się w karby i idź w końcu do tego sklepu, zobaczysz, że niepotrzebnie się wstydzisz.
Następnym razem muszę sobie wypić jak będę się wybierała ;p bo tak to nici
Stary 2011-05-22, 10:04   #258
masija
Zakorzenienie

Cytat:

Znam dziewczyny, które z lumpków wygrzebują naprawdę markowe staniki dosłownie za grosze, na balkonetce jest nawet wątek o ciucholandowych stanikach, dziewczyny piszą gdzie i jaki stanik widziały i jak ktoś go chce to kupują i wysyłają, cena tak jak w lumpku+koszty wysyłki.
A czy jest jakiś wątek do tego? Czy może tutaj tak na tym wątku jest??

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 10:34   #259
anntab
Zakorzenienie

Dziewczyny,
W czerwcu idę na ślub cywilny i małe przyjęcie po nim. Kupiłam sukienkę na cienkich ramiączkach, miałam zamiar iść w niej bez stanika. Wczorja przyszła, przymierzyłam i... wszystko było by pięknie, tylko TŻ stwierdził, że w ogóle nie mam w niej biustu, że mnie spłaszcza... I teraz pytanie: strapless pomoże? Teoretycznie powinien, bo podniesie biust. Tylko że ja chyba nie mam czasu na zamawianie straplesa, nie trafię z romiarem, będe musiała odsyłać, wymieniać... Czy jest jeszcze jakiś inny sposób? Pamiętam, że ktoś kiedyś pisał o silikonowych stanikach, albo chyba były też jakieś plastry podnoszące biust... Ktoś ma z tym doświadcznie?
anntab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 11:58   #260
nicko
Zadomowienie

Cytat:
Tylko nie za dużo, żebyś mogła ocenić jak leży

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
A czy jest jakiś wątek do tego? Czy może tutaj tak na tym wątku jest??
http://balkonetka.pl/forum/bra-swap/1 tutaj musisz sobie szukać

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
W czerwcu idę na ślub cywilny i małe przyjęcie po nim. Kupiłam sukienkę na cienkich ramiączkach, miałam zamiar iść w niej bez stanika. Wczorja przyszła, przymierzyłam i... wszystko było by pięknie, tylko TŻ stwierdził, że w ogóle nie mam w niej biustu, że mnie spłaszcza... I teraz pytanie: strapless pomoże? Teoretycznie powinien, bo podniesie biust. Tylko że ja chyba nie mam czasu na zamawianie straplesa, nie trafię z romiarem, będe musiała odsyłać, wymieniać... Czy jest jeszcze jakiś inny sposób? Pamiętam, że ktoś kiedyś pisał o silikonowych stanikach, albo chyba były też jakieś plastry podnoszące biust... Ktoś ma z tym doświadcznie?
Strapless to najlepszy pomysł moim zdaniem. Ewentualnie jakiś stanik z odpinanymi ramiączkami i wepniesz sobie te silikonowe ramiączka.
Silikonowe staniki też w sumie niewiele z biustem robią, a plastry sama nie wiem, jak masz dekolt to może ci wystawać spod sukienki.
Stary 2011-05-22, 12:02   #261
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny,
Do czerwca dużo czasu, nie możesz po prostu jechać do jakiegoś sklepu?
czijo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 12:09   #262
anntab
Zakorzenienie

Cytat:

Strapless to najlepszy pomysł moim zdaniem. Ewentualnie jakiś stanik z odpinanymi ramiączkami i wepniesz sobie te silikonowe ramiączka.
Silikonowe staniki też w sumie niewiele z biustem robią, a plastry sama nie wiem, jak masz dekolt to może ci wystawać spod sukienki.
Jeśli już stanik, to tylko strapless, nienawidzę wystających ramiączek, czy są białe, beżowe, różowe w kropki, czy silikonowe - każde widać... Dekoltu w sukience nie mam... spróbuję może kupić te plastry, bo chyba drogie nie są...

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
Do czerwca dużo czasu, nie możesz po prostu jechać do jakiegoś sklepu?
Niestety nie mogę, bo jeślibym miała wydawać kupę kasy na stanik, który założę raz na ruski rok, to chciałabym effuniaka... a w Poznaniu niestety są niedostępne

ale dziękuję
Stary 2011-05-22, 12:38   #263
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Niestety nie mogę, bo jeślibym miała wydawać kupę kasy na stanik, który założę raz na ruski rok, to chciałabym effuniaka... a w Poznaniu niestety są niedostępne
Ale w Szczecinie i Toruniu owszem, a to niedaleko. No i zawsze można jechać do siedziby firmy do Łodzi.

Edytowane przez czijo
Czas edycji: 2011-05-22 o 12:39
czijo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 12:42   #264
anntab
Zakorzenienie

I wydać na paliwo albo bilet kilkakrotnie razy więcej, niż na przesyłkę? Dziękuję, ale chyba aż tak zdesperowana nie jestem... Spróbuję pokombinować z plastrami
Stary 2011-05-22, 12:52   #265
gohhha
Raczkowanie

Cytat:
oj, przesadzasz, serio jak idziesz do lekarza to też się wstydzisz? :P spójrz na to tak: twój biust jest chory i nieszczęśliwy, a ty jesteś tak wspaniałomyślna, że stwierdziłaś 'tak, chcę go ( i siebie ) uszczęśliwić! idźmy do doktora'. i idziesz do pani doktor, która przepisze ci masaże w postaci wygarniania i włosienicę do noszenia naprawdę, nie ma się czego bać, bra-fiterki to kobiety i niejeden biust już widziały i będą widzieć. liczę na ciebie, mam nadzieję, że mnie nie zawiedziesz!

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
I wydać na paliwo albo bilet kilkakrotnie razy więcej, niż na przesyłkę? Dziękuję, ale chyba aż tak zdesperowana nie jestem... Spróbuję pokombinować z plastrami
ale toruń można pozwiedzać!
Stary 2011-05-22, 12:54   #266
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gohhha Pokaż wiadomość

ale toruń można pozwiedzać!
zwiedzałam już wielokrotnie teraz niestety wycieczka krajoznawczo-zakupowa nie zmieści się w moim budżecie...
Stary 2011-05-22, 13:09   #267
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
zwiedzałam już wielokrotnie teraz niestety wycieczka krajoznawczo-zakupowa nie zmieści się w moim budżecie...
Zmierz się dobrze, poradź Pani Ewy, zamów dwa rozmiary a potem jeden odeślesz i już. Przesyłka kurierem będzie u Ciebie na drugi dzień. Jak się chce to się da A warto, bo strapless robi takie cycki, że hoho
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 13:21   #268
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Zmierz się dobrze, poradź Pani Ewy, zamów dwa rozmiary a potem jeden odeślesz i już. Przesyłka kurierem będzie u Ciebie na drugi dzień. Jak się chce to się da A warto, bo strapless robi takie cycki, że hoho
no właśnie nie do końca... Kupowałam już effuniaki i łącznie cała procedura zakupu-wymiany trwała ok miesiąca! Za pierwszym razem też się radziłam, odpisała mi, że mam się sugerować ich kalkulatorem na stronie, zamówiłam dwa staniki w różnych rozmiarach, okazało się, że były za małe i musiałam wymieniać. Odesłałam następnego dnia po otrzymaniu przesyłki, a dobre rozmary dostałam po ok 3 tygodniach (teraz już dokładnie nie pamiętam, bo trochę czasu minęło...), mimo że na stronie te rozmiary były dostępne w 24 h... Także jak widać da się, o ile zgadnie się, jaki trzeba kupić rozmiar, a z tym to różnie bywa...

ale jeszcze raz dziękuję wszystkim za rady

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

A może ktoś ma pudrowego kropka albo cielaka i straplessa effuniaka i może mi podpowiedzieć, czy rozmiary wypadają tak samo, czy jakoś trzeba z nimi kombinować?..
Stary 2011-05-22, 13:23   #269
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
no właśnie nie do końca... Kupowałam już effuniaki i łącznie cała procedura zakupu-wymiany trwała ok miesiąca! Za pierwszym razem też się radziłam, odpisała mi, że mam się sugerować ich kalkulatorem na stronie, zamówiłam dwa staniki w różnych rozmiarach, okazało się, że były za małe i musiałam wymieniać. Odesłałam następnego dnia po otrzymaniu przesyłki, a dobre rozmary dostałam po ok 3 tygodniach (teraz już dokładnie nie pamiętam, bo trochę czasu minęło...), mimo że na stronie te rozmiary były dostępne w 24 h... Także jak widać da się, o ile zgadnie się, jaki trzeba kupić rozmiar, a z tym to różnie bywa...

ale jeszcze raz dziękuję wszystkim za rady

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

A może ktoś ma pudrowego kropka albo cielaka i straplessa effuniaka i może mi podpowiedzieć, czy rozmiary wypadają tak samo, czy jakoś trzeba z nimi kombinować?..
Wyjaśnij sytuację, wiesz już mneij wiecej co mierzyłaś, więc będzie Ci łatwiej. Ja nie mam kropka ani cielaka, ale mam kilka halfów i strapless trzeba brać o rozmiar luźniejszy.
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 13:25   #270
dottoressa
Zakorzenienie

Haniu Aniu, a ja się zastanawiam czy po założeniu straplessa który uniesie Twój biust ta sukienka nadal będzie pasować... Wydaje mi się, że wtedy możesz się już nie dopiąć...

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości