|
|
#241 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Plan wypłukiwania tłuszczu - znacie tą dietę ??
aco z efektem jojo,bo z tego co czytalam to bardzo drastyczna dieta,wiec efekt jojo moze byc jesze wiekszy ,bylam kiedys na diecie kopenhaskiej no i tylko wytrzymalam do 5 dnia i tyle, uwazam ze najlepiej jest jesc wszystko a z umirem no i duzo ruchu,
|
|
|
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i drastyczne są tylko pierwsze 2 tygodnie. W 3. fazie możesz jeść już praktycznie wszystko. Oprocz trucicieli
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
A czy są jakieś przeciwskazania przy stosowaniu tej diety?
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak na chlopski rozum to:
- okres dojrzewania - ciąża - cukrzyca - problemy neurologiczne i z układem krążenia - uczulenie na którykolwiek ze skladników diety - i ogólnie wszystkie choroby, gdzie stale przyjmuje sie lekarstwa - należy skonsultowac z lekarzem, czy np zawarty w koktailu blonnik w dużej dawce nie wplynie na przyswajanie lekarstw (uwaga dziewczyny przyjmujące pigulki anty! nie wolno ich przyjmowac ani przed ani po wypiciu koktailu! musi byc zachowany kilkugodzinny odstęp!) Autorka podaje: - stosujac suplemnety z GLA np z wiesiolka nie nalezy brac środków antydepresyjnych - zwiększa to ryzyko padaczki, dotyczy to rowniez osób z zaburzeniami umyslowymi i przyjmujacymi leki fenotiazynowe - stosując jako suplement olej z ogórecznika nalezy pamietac, ze intensyfikuje on działanie lekow rozcieńczajacych krew (np aspiryna, warfaryna, thioridazin, fenactil, apo-trifluoperazine) - babka płesznik - nie zaleca sie stosowania wraz z warfaryna (srodek przeciwkrzepliwy) digoxinem (nasercowy), tegretolem (przeciwpadaczkowy) i litem (lek stosowany w psychiatrii) Wszystkie osoby przewlekle chore moim zdaniem równiez nie poiwnny stosowac tej diety, a na pewno skonusultować z lekarzem prowadzącym |
|
|
|
|
#246 |
|
Rozeznanie
|
I jeszcze karmienie piersią możnaby dodać
|
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
Od jakiegoś czasu krążą po internecie skany książki dr Gittleman na temat tej diety (ku mojemu zadowoleniu). Ja wpisałam swój adres na listę ale czekam już bardzo długo.
Może któraś z Was, kochane Wizażanki, ma skan i jest gotowa przesłać?? Będę dźwięczna
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na allegro mozna juz kupic ksiazke za 20zl. Wydatek niewielki a pożytku dużo
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie dostałam dwa pliki ale to faktycznie tylko posiłki
Zamówiłam książeczkę na allegro, jeszcze tylko żurawinki i do dzieła |
|
|
|
|
#250 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny!!
Jestem nowa na forum, ale jestem w 7 dniu I fazy , więc postanowiłam napisać. Z tą dietą zetknełam się latem ubiegłego roku. Przeżyłam 2 tygodnie I fazy, a ponieważ miałam pona 10 kg do zrzucenia, postanowiłam I fazę pociągnąć prze kolejne 2 tygodnie. W międzyczasie koleżanka namówiła mnie na wizytę w prywatnej klinice zajmującej się odchudzaniem w Krakowie (wizyta okazała sie wielką porażką - obydwie odniosłyśmy wrażenie, że to jest działanie masowe - żadnego podejścia indywidualnego, obydwie dostałyśmy bardzo podobne diety, co już nam sie nie podobało chociażby dlatego, że mamy zupelnie różne sylwetki (ja jestem raczej gruszka, a ona jabłko). Efekt był taki, że wypłukiwanie tłuszczu poszło w odstawkę, straciłam pieniądze na 2 wizyty w klinice i wróciłam do normalnego jedzenia. Od sierpnia do listopada zrzuciłam upragnione 10 kg, ale za pomocą środków doustnych - sama chemia, w dodatku powodowały coś takiego, że nie miałam poczucia głodu - musiałam zmuszać się do jedzenia. Odstawiłam, bo myślę o drugim dziecku, ale jak odstawiłam i wtedy poczułam sie głodna... a potem Święta, sylwester, Nowy Rok i znowu mam dychę do zrzucenia. Jojo jak nic. A ponieważ nadal myślę o dziecku, postanowiłam wrócić do wypłukiwania, bo to przynajmniej jest zdrowe. I tak jestem w 7 dniu, dzisiaj rano ważyłam się i waga spadła o 3 kg, nie mierzyłam się, zrobię to jutro, bo dzisiaj rano czas strasznie mnie gonił. Czy któraś z Was jest na takim etapie jak ja?? Największy problem mam z kawą - autorka książki dopuszcza 1 filiżankę kawy naturalnej rano, więc ją piję, ale usilnie poszukuję kawy figowej w Krakowie. W moim przypadku nie tyle chodzi o kofeinę, co o codzienny poranny rytuał w pracy - napić się rano kafki i poczuć jej smaczek... Pozdrawiam wszystkie Wypłukiwaczki i trzymam kciuki, zawłaszcza za te w pierwszej fazie. |
|
|
|
|
#251 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Marylin autorka ksiązki pisze, że ciąża i karmienie piersią nie są przeciwskazaniem do stosowania tej diety, tyle, że trzeba stosować trzecią jej fazę - życiowy plan żywienia. Akurat interesowało mnie to, więc zapamiętałam. Lepiej w ciąży odżywiać się zdrowo, niż niezdrowo. Wiem coś o tym, mam prawie 4 letnie dziecko. W pierwszej ciąży udało mi się przytyć przez cały jej okres 12 kg, czyli w rozsądnej normie. Potem łatwo było zrzucic nadmiar. Ale zawdzięczam to głównie temu, że zupełnie odrzuciło mnie od słodyczy i tego najbardziej niezdrowego żywienia jak fast food. I całe szczęscie. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Przyczajenie
|
jasne, że masz rację. Nie chciałam Cię urazić, tylko wiem, że autorka uczy w książce zdrowego odżywiania. Właściwie ta dieta nie ma końca, trzeci etap, jeśli się do niego dobrnie, powinien byc stosowany już zawsze.
Marilyn, jeśli możesz mi odpowiedzieć oczywiście, powiedz mi coś o rybach, głównie chodzi mi o to, czy można jeść ryby wędzone. |
|
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
Niestety, ta dieta chyba nie jest dla wszystkich... Jak piszecie o Waszych rewelacyjnych efektach w pozbywaniu się tłuszczyku, to Wam baaaardzo zazdroszczę. Ja robiłam już drugie podejście( po fazie przygotowawczej) i znowu mdleję. Ale chyba już wiem, czemu. Przeczytałam post Marilyn o tym, że żurawina obniża ciśnienie. A ja mam bardzo niskie. Dlatego ostrzegam- odstawienie węglowodanów( w większości, no bo przecież owoce można), odstawienie kofeiny plus picie soku z żurawin może się skończyć zasłabnieciem (tak jak u mnie). Trudno, poczekam z tą dietą aż będzie wiosna albo lato i będę miała urlop - może wtedy się uda.
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie sie też na początku zdarzylo ze 2 razy, że mialam zawroty głowy, ale zwalalam to na koszmarny upal... |
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w książce chyba nic na ten temat nie bylo a dzienniczek się zgubil. Jeśi do wędzenia ryby nie stosuje się żadnych sztucznych dodatków, olejów, soli to myślę, że można.znalazłam! "Sprawione ryby płucze się aby usunąć resztki krwi, a następnie moczy przez 30 min w solance np. o stężeniu 1 szklanka soli na 5 l wody. Następnie przez 2-4 godziny konserwuje się ryby w roztworze o stężeniu np. 4 szklanek soli na 5 l wody z dodatkiem 2 szklanek cukru oraz ziela angielskiego i liści laurowych" ze strony: http://www.marbo.agnet.pl/wedzar.html Także raczej nie, bo baardzo dużo soli i cukru ma taka rybka |
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
a czy w tej diecie w 1 fazie mozna bezkarnie jesc jablka i zamiast soku zurawinowego pic herbate zurawinowa? (hmmm, choc wiem, ze herbate trzeba wyeliminowac, ale to jest napar z suszonej zurawiny a nie typowa herbata, wiec dlatego sie pytam
)
|
|
#258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
ja stosowalam diete wyplukiwania tluszczu i schudlam 7 kg w tydzien!!
to naprawde dziala! Edytowane przez Barbara Dąbrowska Czas edycji: 2007-01-22 o 10:49 Powód: reklama na forum jest niezgodna z regulaminem |
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupilabym , ale aukcja konczysie wtedy, gdy mnie nie bedzie w kraju
|
|
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
Każdy sposób jest dobry, który prowadzi do celu. Diet jest skuteczna ale trzeba po niej właśnie zachować umiar w jedzeniu i ruszać się jak najwięcei. Cuda się zdarzają ale nie zawsze. Życzę powodzenia i pozdrawiam
|
|
|
|
|
#262 |
|
Przyczajenie
|
Dobre grzeszenie spala duzo kalorii
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
helou ;D
bylam na tej diecie ale tylko przez 6 dni bo potem dostalam okresu, nie moglam zahamowac ochoty na slodycze no ale i tak schudlam 5 kg ; )) Od dzis zaczynam od nowa
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#264 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Whatever - i tak jest dobrze ;DD
|
|
#266 |
|
Przyczajenie
|
Czy macie może namiary gdzie kupić tą książkę za 20 zł, lub zdobyć skan?
a może ktoś może podesłać mi kilka jadłospisów na próbę?
|
|
|
|
|
#267 |
|
Przyczajenie
|
Wspomagając towarzysza niedoli możecie przesłać mi tą dietę? Teraz nawet na pięć dni mnie ratuje do czasu aż dorwę się do książki. Pomożecie?
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zresztą to dobrze, bo nie cierpię odchudzać się z określonym schematem. Ale wszystko co potrzebne do tej diety masz na pierwszych stronach tego tematu Przepisy też gdzieś widziałam, sama będę musiała poszukać bo ostatnio jadłam tylko warzywa, jajka i pierś z kurczaka gotowaną ;D
|
|
|
#269 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
Tangerynko kochana dziękuję bardzo w końcu doczytałam, że już się poświęciłaś dzięki wielkie za obszerną lektórę. Pozdrawiam serdecznie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.

)
, ale aukcja konczysie wtedy, gdy mnie nie bedzie w kraju