|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł (bedzie dopisek Mamusie maj- czerwiec 2008): | |||
Nasza gromadka ma już 4 latka |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 55,56% |
Przedszkolaki z naszej paki |
2 | 22,22% |
Przedszkolaków gromadka wnet kończy 4 latka |
1 | 11,11% |
Rozgadane mają buziaki nasze czteroletnie łobuziaki |
1 | 11,11% |
Głosujący: 9. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasza gromadka konczy trzy latka. Mamusie maj-czerwiec 2008
Hej Monia
![]() ![]() Ahh Kingusia boska, aż się łezka kręci jak wspominam swoje 3d ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
ale tu pusto, wstaje rano a tu prosze nie ma co poczytac
gdzie was wywialo? moja ciocia z Edmonton zapowiedziala ze wreszcie przylatuje do mnie za pare dni, 4 lata jej nie widzialam, ale sie ciesze ona jest super osoba ![]()
#243 |
Zakorzenienie
|
Flexy witaj...
![]() Monia jaka córa duża. Jaka pamiątka. Ja nie robiłam. Mam tylko usg pochowane i test z drugą kreseczką. I wiecie, mam zabunkrowaną koszulkę, jaką założyłam Andrzejkowi pierwszy raz po operacji. Teraz jak ją oglądam, to mnie rozczula na maksa. Nie dość, że maleńka, to jeszcze wracają wspomnienia jak biedny leżał pod tą okropna maską tlenową, z tysiącem rurek i kabelków od monitorów. Asia ja też lubię krupnik. Niestety u mnie chłopaki kręcą nosami. Gotuje tylko dla Andrzejka i uwzględniam porcyjkę dla siebie. Jakby co, podaj adres, to w słoiczku kurierem prześlę ![]() Nas ominęła wieczorna burza. Wszystko przeszło bokiem. Widzę jednak, że chmury znów się zbieraja i pewnie w nocy popada. A wczoraj pod Radomiem zerwało 20 dachów z domów. Babcia dzisiaj mi rano mówiła, że tak się bała, że miała już do nas z poduszką przyjść, ale nie wiedziałą czy nie będzie przeszkadzać. Osunełam ja ostro. Jak można takie głupoty gadać.
#244 |
Zakorzenienie
|
Funieczka czytalam ze byla u was niezla wichura juz sie martwilam o Twoj dach
![]() u nas tez powialo troszke w nocy ale fajnie orzezwiajaco w domku bylo ![]() a burze to rzadkosc u nas na szczescie
#246 |
Zakorzenienie
|
Funieczka chyba ze bunkier sobie zbudowac
![]() ostatnio bardzo popularna sprawa
#247 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio na onecie, po końcu świata
![]() Zauważyłyście, ze najwiecej takich oszołomów, magów, wróżbitów i "przepowiadaczy" jest w USA? Zawsze mnie to zastanawiało. Naród wybrany pod wzgledem zjawisk nadprzyrodzonych, proroków i spotkań trzeciego stopnia. Wierzycie wogóle w istoty pozaziemskie, duchy i takie tam?
#248 |
Zakorzenienie
|
Funieczka mozesz wiele znalesc ofert sprzedazy bunkrow, widzialam nawet juz takie odstawione, normalnie luksus!
a co do wiary w istoty pozaziemskie hmmm mysle ze istnieje zycie po za nami gdzies w kosmosie, ale czy akurat przylatuja do nas i robia badania itp to nie wiem w duchy wierze, w koncu mamy ta dusze wiec co sie z nia dzieje po smierci? we wrozby i jasnowidzenie owszem niektorzy maja dar ale duzo jest porabanych ludzi w tej dziedzinie
#249 |
Zakorzenienie
|
Mnie też się wydaje, że nie jesteśmy jedyną inteligentną formą życia w kosmosie. Kosmos jest na to zbyt duży. Ale te wizyty, porwania? Nie wierzę. To byłoby jak trafienie szóstki w totka ze trzy razy pod rząd. Zbyt wielkie odległości, by ktoś na nas trafił ot tak.
A co do posiadania duszy - nie wiem czy ją posiadamy. Ja jestem niedowiarek i musze zobaczyć czy dotknąć, by uwierzyć. Chociaż z tyłu głowy błąka mi się, że może jednak... Wierzę natomiast, że są ludzie, którzy mają jakieś dary, moce. Są w stanie pewnie rzeczy przeczuć i coś wyłuskać spoza świata realnego, czego mu nie dostrzegamy.
#250 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Flexy kilka tysiecy, to malo, niektore wahaja sie nawet do kilkust tysiecy czy kilka milionow, jak maja kilka poziomow i sa juz urzadzone
Jak wygram w lotka tez sobie zbuduje ![]() A pochwale sie zdalam wreszcie moj egzamin na instruktora fitness na silowni,zdobylam 94% ![]() ![]()
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Flexy przecież nie możemy sobie dać w kaszę dmuchac!!!
![]() Pogoda mordercza więc siłą rzeczy siedzimy więcej w domu. Jest tego jeden plus - moje koguty ruszyły do przodu. Andrzej buszuje po podwórku a ja sobie siedze w cieniu w fotelu i haftuję. Karola a tobie jak idzie pled? CATERIN GRATULUJĘ!!!
#253 |
Zakorzenienie
|
wow mam polskie litery na klawiaturze,
wreszcie oświeciłam męża jak to działa że robi się alt+ctrl i dane litery a ten mi nagadał czemu mu wcześniej nie powiedziałam że to tak... więc wgrał coś tam do naszych kompów i działa porozumienie małżeńskie ![]() tylko odzwyczaiłam sie od używania eh trochę z tym roboty
https://getthefocus.net/ Edytowane przez Caterin17 Czas edycji: 2011-06-08 o 06:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Asiu WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KALINKI!!!!
![]() i oczywiscie dla Ciabie bo to takze Twoje swieto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Wtajemniczenie
|
Caterin - gratulacje!!
Kalinko - 100 lat, duża rośnij ![]() A u nas strasznie duszno i gorąco - od kilku dni wygląda jakby miało padać, zapowiadają burze a nas jakoś omija. |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Kalinko dużo szczęścia, zdrówka i samych szczęśliwych chwil ![]() ![]() ![]()
#258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja również przyłączam się do życzeń: KALINKO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, SPEŁNIENIA MARZEŃ!!! ![]() ![]()
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
Caterin - gratulacje
![]() ![]() Flexy - witaj, pisz i zostań ![]() Kalinko - spełnienia dzieciecych marzeń ![]() u nas dziś zapowiada się upalny dzień - po wczrajszch burzach dziś nie ma czy oddychać ![]() zmykam na cwiczenia (babcia zostaje z chłopakami), póxniej małe zakupy (w sobote mamy wesele) i do rodziców na nockę ![]() a pochwale sie - zaszalałam i zakupiłam wczoraj żel durex http://www.e-farm.pl/p/2839/Durex-Pl...ang-Ylang.html fajna zabawa z tym jest - pachnie super!!! Mój TŻ zaskoczony że taki pomysł wyszedł ode mnie a ja mam wrazenie że coraz cześciej mam ochote na takie zabawy ![]() Polecam nowinki!!! do jutra |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
jasne a jaka pensje mi zaoferujesz?
![]() moj plan jest teraz zobic lidera fitnessu grupowego i cwiczenia z osobami starszymi ![]() Kjane a czemu to facet ma wychodzic z takimi rzeczami,kobiety tez moga, szalej jesli masz ochote ![]()
#261 |
Zakorzenienie
|
witam !
mały tak daje popalić ze nawet nie zauważyłam że nowy wątek jest ![]() na nic nie mam czasu niestety a po Body Space padam... Monia jak sie czujesz? kulasz sie jakoś? pozdrawiam wszystkich ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- caterin może mnie pomożesz coś zrzucic? nie ma to jak poradzić sie experta... oczywiście największy problem z dolną patrią brzucha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Asia wszystkiego naj dla Kalinki
![]() sybilla mogalbym ci ulozyc programik ale czy bedziesz miala na niego czas ze 3 razy w tyg pocwiczyc no do tego jakas dieta czy cos, ale to juz nie moja dzialka i wybiorczo sie schudnac nie da, ze akurat z brzucha albo ramion, niestety pewnie z tych parti najciezej bedzie
#263 |
Zakorzenienie
|
caterin - gratuluje zdania egzaminu!
asia - gratki dla duzej dziewczynki! sybilla - turlam sie jakos, ale goraco mi jak smok. ja ogolnie chłodnolubna jestem, upały nie dla mnie.. a teraz szczegolnie! wg wyliczen jeszcze 40 dni... a jak tam u ciebie, bo rzadko bywasz? bylam dzis oddac krew (o dziwo z palca) i siuśki do analizy, pewnie juz ostatniej, wstapilam tez obejrzec prywatne przedszkola. jedno mnie urzekło http://www.kamyczekwprzedszkolu.pl/index.php?page=2 kurcze, naprawde maja fajnie. a w drugim kazali mi przyjsc za godzine... chyba zartuja - ja ciezarna, ich ew klient i z kwitkiem mnie odprawic? no i pracuje do 16:30 czyli nei wiem jakbym zdazyla malego odbierac... a to fajne do 18 wiec calekim niezle, tylko kompletnie nie po drodze do domu by bylo, ale cóż. cenowo tak samo. szalu naboru nie ma wiec nie musze sie podobno spieszyc, znajda mniejsce dla mnie. wiec poczekam az mi odpowiedza na odwolanie i ew wtedy zapisze malego. coz, skoda tylko ze dwóch nie moge dac w to samo miejsce ale cóż... żadno prywatne przedszkole nie ma od razu złobka (chyba ze 2latki...) |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziękuję za zyczenia, to bardzo miłe, ze ktos pamięta
![]() Flexy muszę ci powiedzieć,z e bardzo optymistycznie mnie nastawił twój post. U mnie tez podejrzewają tego gruczolako..coś tam, ale to dopiero biopsja potwierdzi. Ale też naczytałam się w necie, ze one sa kłopotliwe, ze odrastaja, ze po usunięciu deformuje sie pierś..takie tam schizy czytałam w necie.... Dziś mam fatalny dzien- w nocy Kuba pół nocy walczył z alergią kontaktową, płakał, puchnął, kąpałam go w chłodnej wodzie, dałam diphergan i smarowałam sterydami, w końcu około1:30 zasnął - to obudziła się Kalina i tak do 4 nie spałam, potem zasnęłam u niej na podłodze i nie usłyszłąam budzika i zaspałam do pracy. Na parkingu obdarłam zderzak od samochodu, potem jak dojechałam do pracy, to tak nieszczęśliwie wysiadałam, ze uderzyłam się w głowe o jakby to powiedzieć...sufit - próg górny od auta. Na koniec okazało się ze kolega z pracy miał powazny wypadek samochodowy, córka (11 la - z Kuba chodziła do przedszkola) śmigłowcem przewieziona do Poznania, on tez w cięzkim stanie...Boze niech ten dzien sie już skończy. Monia podstawki sa juz przeżytkiem. Absolutnie nie wolno tak małych dzieci przewozić na podstawkach!! W tyum wypadku, o którym pisze powyżej dziewczynka 11 lat jechała na podstawce - to był błąd, bo dziecko jest jeszcze w tym wieku za niskie i za lekkie i po prostu wyślizguje się z pasów! "Dlatego też coraz więcej producentów fotelików przestaje w ogóle oferować foteliki 15-36 kg, które nie posiadają wysokiego oparcia z dużym, rozbudowanym zagłówkiem." poczytaj strone fotelik info. obejrzyjcie crash tersty manekinów z podstawkami, to siostrze się odechce wozic córką w podstawce!!! Generalnie dziecko o wzroście od 150cm i wadze powyzej 36 kg moze jeździc na podstawce, ale jesli się mieści w fotelik, to należy pozostawić w foteliku. Wiktoria jest tak mała, ze powinna chyba jeździć w foteliku 9-18kg... zapytaj siostrę co zrobi, kiedy w wyniku wypadku straci dziecko - będzie miała poczucie winy do końca życia, bo to rodzic jest winny , kiedy przewozi dziecko w nieodpowiedim foteliku.. sorki, ze sie tak rozpisałam, ale dla nie sprwaw bezpieczeństwa, to priorytet.. Ostatnio Kuba zdawał na kartę rowerową i wyobraźcie sobie, ze tam na zajęciach nie było ani słowa o kaskach na głowe...Normanie przejdę się do dyrektora i zapytam czy z jego głowa wszystko w porządku..no ręce opadają..Polska to zacofany kraj
Dziecko nadaje miłości bezkresny wymiar Edytowane przez ..Asia.. Czas edycji: 2011-06-08 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
Monia - fajne przedszkole, można kamerką obserwować dzieci
![]() Asiu - to faktycznie dzień zaczyna się fatalnie. A od czego Kuba takiej alergii dostał? |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Najserdeczniejsze życzenia dla Kaliny!
Flexy i sybilla witajcie dzięki za rady co do tego leku, szkopuł w tym że ten lek mam w tabletkach, ale przestudiuję ulotkę i zobaczę ile powinnam dać, pewnie z pół tabletki, tylko jak jej to podać? jakieś pomysły? Funieczka wystarczy jej jedna dawka, bo przecież lecimy samolotem tylko podróż z gdańska trwała wtedy 5 godzin z 3 postojami, teraz jedziemy busem który ma być w olsztynie po 3 godzinach. Wogóle to tutaj można dostać fajne woreczki specjalne dla dzieci wrazie jakby wymiotowały, takie z ,,ustnikiem,,, o wiele wygodniejsze Dziś jedziemy do takiego dużego Wesołego miasteczka, zobaczymy gdzie Ramona wejdzie, jeszcze jeden dzień i jestem w domu |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Caterine zapomniałam o tobie. Gratki za egzamin
![]() Asia bidulko, czasami sa takie straszne dni, że wszytsko się wali... ![]() Kuba biedny ![]() Gothika udanego pobytu na wesołym ![]() ![]() Kjane fajnie, że maci eochotę na takie zabawy. Nas nachodzi ochota ostatnio dość rzadko, przykładowo ostatnio jak już coś było to Szymon nam dwa razy przerywał bo budził się z płaczem ![]() Myślałam, ze Michał źle znosil ząbkowanie, ale z Sz jest jeszcze gorzej, normalnie masakra jakaś. Wczoraj pochwaliłam, ze grzeczniejszy, potem całe popołudnie marudził, noc przegrana i dziś od rana płacz ![]()
#268 |
Wtajemniczenie
|
Soniu właściwie nie mam pojęcia.
Byliśmy nad jeziorem - moze woda, ale ani ja ani Kalina nic nie mamy, moze od słońca - ja często mam uczulenie - ale nie az takie... Na razie nie mam pojęcia, widziałam rano że otęchło mu ciało i nie jest już taki czerwony. Biedny spał z twarzą na przeciwko wentylatora... ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Ona po trzydniówce sa taki czerwone plamki na ciele- całkiem płaskie. Kala 3 razy miała trzydniówkę 9za każdnym razem trwało to ponad 5 dni i raz miała mega gorączke, raz taka normalna 38, a ostatni raz to słabiutka, ledwo dobiło do 37.7)
#269 |
Wtajemniczenie
|
Asiu - napisz mi jeszcze jaki fotelik wybraliście dla Kaliny, zdaje się że pisałaś że jakiś z isofixem a ja nie pamiętam jaki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
Monia podaje link - koniecznie go przeczytajcie http://fotelik.info/pl/news/siedziska_bez_oparcia_nie _gwarantuja_ochrony,76.ht ml
Sonia jeszcze się nie zdecydowałam na zakup fotelika dla Kaliny. Ostatnio przeglądałam testy ADAC i na razie się waham. Jako ze czasem jeste sierota-nie wiedziałam, ze moge podciągnąć mocniej szelki i zagłówek z Maxi-Cosi, który teraz mamy. Po podniesieniu zagłówka, Kalina jeszcze dobrze mieści się w foteliku, pasy sa na odpowiedniej wysokości. Jako, ze fotelik z pasami lotniczymi jest o niebo bezpieczniejszy niż te, które przypinają dziecko pasami samochodowymi, to zdecydowaliśmy że dopóki Kalina będzie się waga i wzrostem mieścić w Maxi-Cosi, dopóty będzie w nim jeździć. To fotelik do 18 kg, Kala ma 15, więc spokojnie można ją wozic, zwłasza, ze zagłówek i pasy sa na prawidłowej wysokości. Ta dziewczynka z wypadku, o którym pisałam wcześniej ma zmiażdzoną watrobe i problem z płucami. Siedziała w podstawce za kierowcą. Kierowca na tylko połamaną ręke-bark. Dziecko walczy o życie. Nie wiem czy gdyby była w pełnowymiarowym fotelu, to było by lepiej. Wiem, ze takie dzieci (11 lat-jak mój Kuba) nie chce jeździć w fotelach, bo to obciach...U nas Kuba na podstawce jeździ, ale tera z po tym co się stało z Zuzia to już nie wiem jak go będe przewozic....
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.