![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kindle- kupic?
w euro rtv agd mają, ale drogie-550zł.
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
btw jakie aplikacje polecacie na kindle?
![]() |
![]() |
#242 |
zielony stworek
|
W euro rtv agd też są i nawet się nad nimi zastanawiałam, ale dostałam na prezent tableta Galaxy tab 2 7 calowego i już czytnika nie potrzebuję
![]() http://www.euro.com.pl/search.bhtml?keyword=kindle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
Chyba już się wycofali ze sprzedaży Kindli, bo już nie ma u nich na stronie. Ale dużej straty nie ma, bo oni akurat sobie niezłą marżę narzucili
![]() Ja nie wyobrażam sobie logowania na maila w Kindlu. Kiedyś spróbowałam skorzystać z google to jakaś totalna masakra była... Do neta wole zdecydowanie wykorzystywać smartfona i wszystkim polecam taką opcję, bo Kindle i internet to masakra. Nie nadaje się za bardzo do przeglądania i czytałam też takie opinie ludzi, którzy mają Touch'a i Keyboard. Edytowane przez Ariada Czas edycji: 2012-12-19 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Dzis dostalam kindla. Niby go zarejestrowalam (z poziomu rzadzenia) nie prosilo mnie o nr seryjny czy cos. Wchodze na konto Amazanu.. I gdzie moge zobaczyc, ze posiadam Kindle 5? Jak stworyc mail kindle? Czytsm na swiat czytnikow, ale ja jak wchodze to jest jakos inaczej;/
Znalazlam moj adres kindle. Teraz moge go zwyczajnie ustawic w programie i gotowe? Czy ktos moze mi łopatologiczne napisac jak konfigurowac mail w calibre? Mam wi-fi i pisze, ze przekroczylo czas polaczenia;/ Edytowane przez NinaSimone Czas edycji: 2012-12-22 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
BAN stały
|
Myślicie, że było warto?
Edit: proszę od razu pisać powody a nie pisać tak lub nie i zostawić mnie z niewiadomą xD Edytowane przez zMoose Czas edycji: 2012-12-28 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Wtajemniczenie
|
Też uważam, że nie było warto. Lepiej byłoby dołożyć ze 100zł i kupić używanego Kindle 4 lub 150 i kupić nowego.
W ogóle nie jestem za kupowaniem przestarzałego sprzętu elektronicznego. Edytowane przez Ariada Czas edycji: 2012-12-28 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Ha ha ha ha ha
|
Nie znam się, pomóżcie
![]()
![]() |
![]() |
#250 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Proszę, może czytajcie najpierw na jakim Kindlu mi zależało bo ten powód dla którego rzekomo się nie opłacało mnie się nie tyczy, ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
http://swiatczytnikow.pl/porownanie-...-i-paperwhite/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() Chodzi Ci o Kindle Fire? To chyba tablet
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez zMoose Czas edycji: 2012-12-28 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
BAN stały
|
dlatego, że za taką lub podobną cenę szukałabym k3.
k3 moim zdaniem jest ładniejszy i zgrabniejszy (jest też ciut mniejszy, ale ogółem ma fajniejsze proporcje - moim zdaniem), ale przede wszystkim k3 ma już nowszy ekran niż k2 - ekran pearl (k2 ma chyba ekran vizplex, starszą generację w każdym razie) - w porównaniu k3 wygląda na bardziej białe (mowa o tle, które udaje stronę). Teraz najnowszą wersją jest k5, które w ogóle ma ''najbielszy'' ekran. ![]() Przykładowa fotka porównawcza: http://1.bp.blogspot.com/_yrHR_xt0EN...indle3and2.jpg tutaj fotki samych tekstów (widzę, że czcionka jakby mocniejsza w k3 ;-)): http://1.bp.blogspot.com/_yrHR_xt0EN...indle-left.jpg ze strony: http://eolake.blogspot.com/2010/08/k...omparison.html Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-12-28 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ogółem dla zdrowia nie poleca się np. 100% czerni na 100% bieli. Lepsza jest 90% czerni lub to samo z bielą - zdrowsze dla oczu i ogółem mniej po nich wali. Ale poza tym, że ktoś woli jakiś model aukcja nie wydaje się podejrzana lub sprzęt jakby śmiesznie tani/drogi czy cuś? ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Ok, sprawdziłam obrazki. Nowsza wersja faktycznie ma jakby lepsze literki - samo tło prawie to samo. Natomiast nie jest to dla mnie jakaś wada - nie będę maniakalnie czytać więc powinnam dać radę. To ma mi się przydać na uczelnię - szczególnie gdy trzeba przynieść ustawy i kodeksy na jakieś ćwiczenia a jest to ciężki zestaw ![]() Edytowane przez zMoose Czas edycji: 2012-12-28 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- aha, i 3ka jest też troszkę szybsza niż 2ka. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-12-28 o 21:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
BAN stały
|
tu masz porównanie prędkości przerzucania stron
![]() http://www.youtube.com/watch?v=9DZCcTTCaW4 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak porównywałam czytniki z ekranami viziplex i pearl, to pearl zdecydowanie lepiej wypadało. Czytnik i tak nie ma tak dobrego kontrastu jak wydrukowana książka, więc ta niewielka różnica jest sporą w przypadku czytników. To nie jest tak, że pearl jest idealnie biało/czarny, a viziplex tylko trochę gorszy. Nawet pearl'owi brakuje sporo do dobrej jakości książki, a najbardziej się to odczuwa przy słabym oświetleniu. Dla mnie kupno Kindle 2 to słaba opcja jak niewiele drożej można mieć Kindle 3. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Rozladowujecie swojego Kindla do konca i ładujecie. Czy jak sie pojawi komunikat o slabej baterii ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Wiele osób wypowiedziało się, że nie sposób porównać ipada do kindle, że to 2 zupełnie różne bajki. Nie rozumiem, na czym polega dokładnie ta różnica?
Osobiście posiadam ipada, na nim także można z powodzeniem czytać prasę oraz książki, co zresztą b. często czynię....Czego więc brakuje w ipadzie, co ma kindle, do dobrego czytania książek, że kilka osób poczyniło porównanie, że to jak pralka do lodówki? Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2013-01-10 o 23:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Kindle ma technologie e-ink. Co czyni go 100% czytnikiem,. Ma matowy ekran i imituje papier.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Dzięki za odpowiedż. Muszę to obczaić na najbliższych zakupach...Choć retina w ipadzie spisuje się bardzo dobrze, jestem ciekawa jak to wygląda w kindle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Konto usunięte
|
Czytając z iPada czy komputera, wzrok w końcu zacznie się męczyć, ekran na Kindle'u wygląda jak papier. Sama kupiłam Kindle'a 4 i jestem zachwycona, to jeden z moich lepszych zakupów w życiu, jeśli chodzi o takie elektroniczne pierdoły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Ha ha ha ha ha
|
Posiada ktoś Kindle Touch?
![]() |
![]() |
#265 |
Copyraptor
|
Mój mężczyzn i padre mają, coś konkretnego chcesz wiedzieć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Copyraptor
|
Cytat:
Mój ojciec chyba nie widzi różnicy między zwykłym a dotykowym, bo używa go tylko do zwykłego czytania. Mój facet korzysta z pdfów i w sumie trochę narzeka, bo liczył na większą płynność powiększania/przesuwania, a trochę to jednak kuleje, wciąż jest niewygodnie. Chociaż i tak o niebo wygodniejsze niż na zwykłym. Ale np. korzysta tez z wifi żeby czasem zerknąć na pocztę czy fb, bo nie ma smartphona żeby to zrobić, i może to spokojnie zrobić. A na zwykłym kindlu z tą klawiaturą okropną, gdzie trzeba się przeklikiwać po literce, jest koszmar. W skrócie - zależy do czego chcesz go używać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Ha ha ha ha ha
|
Głównie do czytania, ale pewnie z neta też będę korzystać.
Myślę, czy nie poczekać na Kindle Paperwhite
![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, pisze tutaj bo nie chcę mnożyć wątków. Mam pytanie co do Kindle - czy czytając czytnikiem gazety widzi się dołączone do artykułu zdjęcia? Miałam napisać interpretację artykułu prasowego i zamiast iść grzecznie do biblioteki sięgnełam do archiwum internetowego. Niby wszystko ok, ale uświadomiłam Tygodnik Powszechny zamieszcza w swoim archiwum same teksty, bez zdjeć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.