|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
no wlasnie - inaczej sie tego nie da okreslic:
Aaniu jestes wielka!!!! chodzacy spokoj - przydalby sie nam wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Uuuu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja wróciłam niedawno od gina i nie jest dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-06-16 o 21:01 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytam,czytam i sobie myślę o co chodzi ![]() patrzę a to aania_20 ![]() ![]() jesteś niesamowita! Tak to wszystko pięknie brzmi, że mogę dzisiaj rodzić ![]() ![]() ![]() Dziubek zaraz zmieniam, może scio ma jeszcze jednego bobaska ![]() ![]() meszsares dobrze powiedziane ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Karolineee mi też mówiła że nisko mała leży i że mam leżeć z pupą do góry - ponoć pomaga, nie denerwuj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to TVP to akurat miałam z nimi sporo do czynienia w pracy więc coś by się znalazło ![]() Cytat:
![]() ucałuj swojego malutkiego Skarba od nas ![]()
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to musisz leżeć i jeszcze raz leżeć, a do 10 lipca trochę czasu jest, ale popatrz na youyou i lilkę są doskonałym przykładem ze można leżeć długimi tygodniami ![]() aniaa wow jestem pod wrażeniem, już w pełni sił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A mała ma cały czas czkawkę, nawet teraz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasami aż Ci zazdroszczę takiego pozytywnego podejścia do życia i nie widzeniu w nim tyle wad, ale nie raz te wady warto zauważyć bo mnie np uczą i mam inne podejście do życia, bo wiem że ktoś coś zrobił i nie wyszedł na tym dobrze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja teściowa jest jeszcze lepsza. Ale szkoda gadać.... Cytat:
![]() Cytat:
Więcej pisać? ps. Nie mieszkam na wsi zabitej dechami. Ładne spokojne miasto. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ty się kochana ciesz, że w rękę a nie w wargusię ![]() Dołka na wieczór złapałam. Boję się wizyty jutro i w ogóle jestem jakaś do duszy. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Karolineee dokladnie leże na wznak i poduchę mam pod dupą, najczęściej tak leżę przed snem bo w dzień leżę na pół siedząco, bo mi duszno jak leżę z poduszką, przez tą moja tarczyce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
scio - gratki!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() agadus - dasz rade tydzien! dostalas leki wiec nie bedzie zle. ja mojego w 36tc4d urodzilam bez lekow i rozwarcia wczesniejeszego i (w miare - ale to inna bajka, sam sobie zorbil kuku i pewnie stąd szybszy poród) zdrowego urodzilam! |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
U mnie z tym IQ też teraz na bakier
![]() Mąż wraca z pracy i mi loda z polewą wiezie. A ja taka gruba jestem ![]() ![]()
#253 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje jeszcze raz wszystkim idę spać bo z tego wszystkiego zmęczona jestem jutro jak dam rade napisze jeszcze do Was krótko ptzrd szpitalem trzymajcie sie ciepltko pappap
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
Agadus trzymaj nogi razem i nie psikaj
![]() ![]() Nerolka zdrówka dla Krystianka i Izuni ![]() Chelsea ![]()
#255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I chyba prawdą jest, że warto leżeć z pupą w górze. Ja podejrzewam, że dzięki temu zniknęło mi rozwarcie (miałam wewnętrzne, nie zewnętrzne). Po cordafenie na początku miałam skutki uboczne - otępienie, uderzenia gorąca. Tak mi się wydaje, że to po cordafenie. Jak się organizm przyzwyczaił to było ok. Do dzisiaj biorę 3x1 tabletkę cordafenu. I lekarz powiedział, że mam się nie zdziwić, że to lek na serce bo on działa przeciwskurczowo.
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Żanetko, a co do podejścia to życia, to ja je kocham i cenię bez względu na to że ma wady. Ale doskonale je dostrzegam, wierz mi. Nie idealizuję, tylko pośród masy złych rzeczy, staram się wybierać sobie pozytywy, którymi mogę się cieszyć! To moje podejście do życia. Taka świadoma miłość. Nie zalepienie, tylko kochanie go mimo wad ![]()
![]() |
#257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
aaa ucięło mi posta;(
shirka!!! kochana zastanawaiałam się czemu jeszcze tylko ja nie otrzymałąm od Ciebie przesyłki. no i wreszcie doszła, ale niestety z protokołem z poczty o zniszczonej zawartości cała buteleczka w drobnych kawałkach, kropelek brak;((( ręki sobie nie utnę, ale się nieźle wku.... łam kochana jakbyś komuś jeszcze kupowała plis pamiętaj o mnie... jakoś nie chcę oszczędzać na spokoju i zdrowiu Małej brumek - ja czytam praaaawie regularnie ![]() ![]() a do tego ja mam adhd i ciągle jestem zajęta dziś u znajomej, potem z dwiema koleżanakmi 4 godzinny spacer po polach mokotowskich, jutro z rana do lublina załatwiać sprawy urzedowe (to chyba ostatni tak daleki wyjazd samej za kółkiem ![]() sama widzisz, nie nudzę się lecę się pakować bo rano jeszcze do krwiopijców ![]() wpadnę później, cmok |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
Zadomowienie
|
ooo nie pogadasz ale full wypas dla mnie bomba
![]() Cytat:
![]() dołom mówimy stanowcze nie!!! a kysz!!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#261 |
Rozeznanie
|
aania jestem pod wrażeniem Twojego spokoju, powieszę sobie nad łożkiem Twoją opowieść i będę się uspokajać przed własnym porodem. Ja się boję, że mnie inne słowa niż o k... i ja p.... nie wyjdą z ust, choć wiele nie klnę
![]() shira - dzięki, czujemy się bardzo dobrze, ciężko jest, młoda wali tyłkiem po żebrach, czasem wierci w pęcherzu ale co tam. Trochę mi się tylko marzy spanie w wygodniejszej pozycji ![]() Zaneta - kurcze ja Ci coś miałam odpisać o niedoczynności - wybacz, teraz mi się skojarzyło jak napisałaś, ze jutro endo ![]() ![]() ![]() jej, która to bidna musi leżeć? agadus? leż spokojnie i się nie martw, już niedługo! |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny nowy wątek i już tyle stron
![]() Scio, Ania GRATULACJE !!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=iwonap79;27563510]aaa ucięło mi posta;(
shirka!!! kochana zastanawaiałam się czemu jeszcze tylko ja nie otrzymałąm od Ciebie przesyłki. no i wreszcie doszła, ale niestety z protokołem z poczty o zniszczonej zawartości cała buteleczka w drobnych kawałkach, kropelek brak;((( ręki sobie nie utnę, ale się nieźle wku.... łam kochana jakbyś komuś jeszcze kupowała plis pamiętaj o mnie... jakoś nie chcę oszczędzać na spokoju i zdrowiu Małej ooo kurza twarz co za pech ![]() ![]() ![]()
#265 |
Zakorzenienie
|
Stapelka no właśnie, bo jakbym zrobiła samo THS to co? to lekarz stwierdza że jest ze mną ok teoretycznie, nie? tzn gin by stwierdził, że jest ok? i nie zaleciłby ft3 i ft4,dobrze rozumuję?! a tak endo zlecił całe badanie i na podstawie tego stwierdzi co mi jest... ale głupota kurde, gdybym teraz zrobiła samo THS bo gin mi każe to nawet bym nie szła do endo bo THS mam w normie, a tak naprawdę okazuję się, że z moją tarczycą coś jest nie tak, myślisz że zwiększy mi dawke Eutoryxu? teraz biorę 1 tabletkę Eutoryx( czy jakoś tak) 25?
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale ja mam całą ciążę Małego bardzo nisko, głowką w dół i twardnienia brzucha mam od 18tc, bywały takie dni, że musiałam leżeć cały dzień a brzuszek i tak się stawiał. Na ostatnim badaniu szyjka była już troszkę skrócona i rozwarcie na opuszek, ale tak to wszystko wporządku, lekarz prosił tylko się oszczędzać. Nie biorę żadnych leków i sie trzymam, funkcjonuję normalnie, można nawet powiedzieć, że się tak do końca nie oszczędzam bo non stop gdzieś chodzę, jeżdżę... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Stapelka;27563618]
shira - dzięki, czujemy się bardzo dobrze, ciężko jest, młoda wali tyłkiem po żebrach, czasem wierci w pęcherzu ale co tam. Trochę mi się tylko marzy spanie w wygodniejszej pozycji ![]() ojjjjj wygodna pozycja tak na brzusiu się ułożyć rozmarzyłam się ![]()
![]() |
#268 |
Zadomowienie
|
Agadus dasz rade trzymam kciuki
![]() Karolinee u mnie też było tak ze synek był za nisko główką chyba w 25tc i gin kazała mi leżeć i po tygodniu już podniósł główke tak jak już dziewczyny pisały leżenie może zdziałać cuda ![]() Aania jesteś normalnie oaza spokoju zazdraszczam ja to chodząca panika ![]() Chelsea ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
DaKaro ja mam lateksowy materacyk do łóżeczka
![]() Opinię ma bardzo dobrą, są polecane. Ten o którym pisała Brumek, pianka też podobno dobry, ale droższy napewno. U nas nawet nie było w sklepie. Był tylko lateksowy, te zwykłe i gryka pianka kokos. |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakbyś nie była w ciąży w ostatnich tygodniach to bym radziła zwiększyć dawkę o 12,5 i zrobić badania za miesiąc. Ale nie wiem czy lepiej zwiększyć teraz czy odczekać i dopiero po porodzie zrobić badania. Sama jestem ciekawa co Ci endo powie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.