![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najbardziej skąpy facet- ranking:)
No ja też nie rozumiem dzielenia zakupów....chociaż są pewne kwestie np droższe kremy np 150 zł(dla mnie to drogo
![]() Chociaż nie wiem czy jest coś takiego jak swoje bo w sumie wydajemy wspólnie więc trudno się połapać. ![]() Był taki czas,że szukałam pracy i wtedy mój tż mnie utrzymywał (a ma mała pensję dość) więc cały czas doceniam jak chciał mi sprawić przyjemność i kupił perfumy choć nie było nas stać a ja nie chciałam. Teraz zbieram mu w tajemnicy na nowy komputer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
My zazwyczaj za zakuoy płaciliśmy i płacimy karta, gotówki to dosłownie po kilka złotych mamy, wiec gdybyśmy mieli sobie potem non stop przelewy robic, to byśmy padli chyba
![]()
#243 | |
exmod na urlopie:)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() brak słów po prostu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
my mamy wspolne konto na wspolne wydatki, rachunki i przyjemnosci, a na wlasne zachcianki kazdy ma swoje pieniadze i uwazam z eta metoda jest najlepsza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy wyłącznie wspólnym koncie trudno by było kupować sobie nawzajem jakieś prezenty niespodzianki, jeśli się lubi robić zakupy przez internet ![]()
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Miałam kiedyś taką sytuację z pewnym facetem, zaznaczam, że to on mnie. Spotkaliśmy się na mieście. Myślałam, że zaproponuje jakąś fajną knajpkę, a on zabrał mnie do najgorszej speluny w mieście - to było takie połączenie piwiarni z kebabem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy od zawsze jedno konto i nigdy jeszcze się nie kłóciliśmy o pieniądze, o wypominaniu nie wspomnę. I sorry ale nie rozumiem, takiego bo ja przewalam pieniądze na kosmetyki a on na gry i musimy mieć na to osobne konta. W końcu to wszytsko jedno, człowiek powinien byc na tyle odpowiedzialny ![]() ![]() Duże wydatki uzgadniamy a mniejsze każdy robi sobie wg własnego uznania i co tu wypominać? Serio jestem zawsze w szoku, że dorośli ludzie, zdawałoby się odpowiedzialni, kontroluja partnerów i ich wydatki jak małym dzieciom i po co ci ten krem kobieto?! No jesli kupiłam, to znaczy, że potrzebny ![]() ![]() Dobra, w temacie. Nie jest to mój facet ani obecny ani były, ale znam go osobiście. Ma działkę i na każdym jej skrawku uprawia warzywa, cała rodzina musi pielić, podlewac i co tam jeszcze, bo potem żywią się tym w zimie. Tylko czekam, żeby zaczął trzymac kury, bo to i mięso i jajka. Jak przyszli do nas na obiad to mi wyliczył ile wydałam na rosół i że dużo taniej wyszłoby mi kupić zupę w paczce. Myśmy na obiad do nich nie poszli, bo strach ![]()
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Z moim facetem mamy osobne konta, nie wyliczamy sie do funta. Obecnie to akurat ja wiecej oplacam, bo on narazie ma ciezka sytuacje. Mysle o nim powaznie wiec mi to nie przeszkadza - odrobi przy dzieciach
![]() Z bylym mielismy osobne konta i wspolne konto na ktore co miesiac przelewalismy ustalona sume - na rachunki, zakupy, ubezpieczenie samochodu. Rozliczalismy sie dosyc solidnie ale bez popadania w paranoje. Tak akurat nam bylo dobrze, bo ja nie mialam zamiaru sponsorowac kogos, kto mial swietna sytacje finansowa a on mial pewnosc, ze go nie doje. Irytowalo mnie to czasem. On mial zapedy na bycie ... skapym a moze bardziej - niespecjalnie myslacym o innych. Nawet jesli cos dostalam, to pozniej slyszalam o tym 'przeciez kupilem Ci wtedy ...', 'przeciez placilem za drinki...' 'czemu mam oplacac ubezpieczenie samochodu?' (byl nasz i dupe mu wozilam do pracy codziennie zanim jechalam do swojej). Mimo tego wszytskiego - finansowo dobrze nam bylo razem, on mi sie nie wpierniczal w wydatki ani ja jemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie taki klimat wypominania sobie nawzajem jest dziwny. Zaczyna się od wzajemnego wyliczania, a potem jak pojawiają się dzieci, to rowniez wydatki na nie zostaja wzięte pod lupę.
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Nie chce się wtrącać, ale to miał być wątek o przejawach skrajnego skąpstwa, nie o tym jak sobie radzicie z wydatkami z tż...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zdziw się jak nie tylkokury, ale świnie się pojawią ![]() Też bym się bała jego obiadu (co tam nawrzucał,żeby było taniej ![]() Odchodząc od off topu ![]() Spotkałam się kiedyś facetem z neta. On zaprosił. Jak zmawialiśmy picie i doszło do placenia, on wyjął portfel i spytał "ale chyba się coś dorzucisz ![]() Potem dostałam maila od niego : masz ochotę jeszcze się spotkać? Proponuje plażę, nie trzeba soku kupować ![]() Spotykałam się z nim jeszcze(tak, wiem byłam głupia) i kiedyśpo pół roku znajomości spytał czy doladuje mu konto za 100zl. Zgodzilam się. Po tyg oddał. Potem spytalam czy ma pozyczyć 50 zl bo kończylam studia i potrzebowalam na wydruk pracy mgr. P\owiedział,że tak, ale muszę mu laptopa dać w zastaw ![]()
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-06-21 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
to ja się wypowiem
![]() jeden: koleżanka pożyczyła kiedyś od kolegi 2 złote na jakąś pierdołę i kompletnie o tym zapomniała. po jakimś tygodniu dostała od niego smsa, że ma mu na drugi dzień oddać to 2 zł. dobrze, że jej nie doliczył za tego smsa ![]() dwa: ta sama koleżanka ma "oszczędnego" chłopaka. wisiał jej kiedyś 30 zł, bo studiuje w innym mieście i prosił ją żeby mu kupiła jakiś bilet na koncert u nas w mieście. miał jej potem oddać za to pieniądze. przyjechał na jakiś weekend, dzwoni do niej i mówi, żeby poszli do kina, ona na to, że nie pójdą, bo jest bez kasy. on szczodrze "daj mi się wykazać". dobra, poszli do tego kina, on zapłacił, wszystko fajnie. potem nawet poszli do kawiarni na herbatę, on też zapłacił - lekki szok, bo facet oszczędny dosyć. a potem jak przyszło do oddawania kasy za bilet na koncert, odliczył sobie kino i herbatę i oddał jej 10 zł ![]() ![]() a tak w ogóle to nie cierpię skąpych facetów. skreślam ich od początku. nie mówię, że facet ma za mnie płacić zawsze, bo cenię sobie niezależność, ale czasem jakiś miły gest by się przydał ![]() pewnie sobie jeszcze coś przypomnę potem ![]()
![]() Edytowane przez kombinacja Czas edycji: 2011-11-22 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Wracając do skąpstwa...
![]() Spotykałam się kiedyś z pewnym facetem, już na początku zauważyłam, że jest oszczędny (za skąpca go jeszcze wtedy nie uważałam), więc zawsze proponowałam, że za siebie zapłacę, on oczywiście nigdy nie protestował. Kiedyś poszliśmy na kawę, kelnerka nie miała mi wydać ze 100 zł jak płaciłam za swoją, więc wyjątkowo zapłacił On. Kilka dni później, gdy wybieraliśmy się do kina zasugerował mi, że powinnam zapłacić za niego, bo przecież On kupił kawę. Trochę mnie zamurowało, ale okej, kupiłam 2 bilety. Sprzedawca zaproponował mi jakąś kartę stałego klienta/zniżkową do tego kina (bo ja tam często bywam i rozpoznał mnie) i zanim zdążyłam cokolwiek odpowiedzieć, On wypalił: "poprosimy, ja sobie wezmę taką kartę" i zaczął podawać swoje dane... Nigdy więcej!
#255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się, to jest idealne rozwiązanie. ![]() ![]() ![]()
Życie jest za krótkie, żeby pić marne wino. Życie jest za krótkie, by miłości dać zginąć. Życie jest za krótkie, żeby się nie spieszyć. Życie, jest za krótkie, by się nim nie cieszyć. ![]() Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2011-06-21 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
myslalam,ze to bedzie konkurs na najbardziej skąpo ubranego , dobrze wyglądajacego faceta... o ja , naiwna! i niewyżyta
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
Świetnie się czyta wypowiedzi na temat ale sporo offtopu tu powstało
![]() ![]()
#259 |
Zakorzenienie
|
O przypomniał mi się mój kolega.
Stoimy przed egzaminem, palę papierosa z koleżanką, podchodzi on -Ej dasz mi papierosa? Myślę co mi tam, nigdy mnie nie prosił to dam. Dałam, spalił z nami, fajnie fajnie. Po pół godziny znowu poszliśmy zapalić, tym razem wziął od koleżanki. No i już po, wychodzę z koleżanką zestresowane ale z wielką ulgą idziemy zapalić na "do widzenia" stoimy rozmawiamy. Podchodzi, rozmawia z nami no prosi o papierosa i tak myślę dobra jak ma tak stać biedaczek z nami jak my tak palimy i gadamy to mu chociaż dam. To trochę niezręczne, ona odmówiła ja odmówię a on tutaj tak stoi z nami. Dałam, on podziękował, schował do kieszeni i powiedział "to ja będę leciał" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mi by bylo zwyczajnie glupio tracic kase na siebie ze wspolnego konta. u nas po prostu trzy konta sprawdzaja sie najlepiej, nie mam wyrzutow sumienia jak wydaje swoje pieniadze na niepotrzebne rzeczy i nie czepiam si ejego jak wydaje na papierosy i paliwo bo nie chce mu sie pieszo przejsc kawalek ![]() byc moze inaczej by to wygladalo, jakbysmy byli malzenstwem, natomiast poki nim nie jestesmy czuje sie lepiej, kiedy jest jak jest. aczkolwiek nigdy nie wyliczalismy sobie pieniedzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
Superowy jest ten wątek. Spotkałem w życiu wiele skąpiradeł i krzyworyjowców pomimo to sytuacje, które przytaczacie wprawiają mnie w osłupienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to akurat całkiem zabawne i sympatyczne-przynajmniej się nie marnuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
według mnie to jest mega buractwo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
.
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
nawet nie wiem czy to śmieszne,może to jacyś biedni, głodni ludzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Konto usunięte
|
Mój "kolega" (chodziliśmy do jednej klasy w liceum), syn lekarza i lekarki (czy jakoś tak, w każdym bądź razie kasa lała się szerokim strumieniem), nieustannie rzucał palenie i sępił od kogoś papierosy, w tym również ode mnie. Na szczęście teraz jestem bardziej asertywna i jeżeli ktoś brak fajek uzasadnia tym, że rzuca, to daję góra jedną, a potem "sorry, skoro jednak nie rzucasz, to kup paczkę". Co innego, gdy znajomy / znajoma mówi wprost, że np. nie ma kasy i dzisiaj mnie nieco wykorzysta. Wiem, że taka osoba następnym razem się odwdzięczy, a poza tym cenę szczerość.
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.