Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-30, 08:38   #241
Mirabilka
Zakorzenienie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Mirabilka ja dzisiaj zerknę do h&m... a co..
dzięki może coś ciekawego będzie bo z tej kolekcji letniej fajne rzeczy mają ale ceny regularne masakra

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej

Mirabilka, o matko, duży macie dom...szczęściara, my kupiliśmy mieszkanie 3-pokojowe i brakuje nam czwartego A jeszcze się nawet nie wprowadziliśmy
jeszzcze nie mieszkamy też - po wakacjach albo na koniec - ja zawsze chciałam małe mieszkanie ale za to w centrum miasta nie wyobrażałam sobie mieszkac w małym miasteczku - no a mieszkam teraz w małym gdzie się większośc ludzi zna - ale są pozytywy spokój , na spacer w dresie mogę iśc bez make upuuuu itd - ale mam 20km do CH

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 08:42   #242
Montii
Zakorzenienie

Oj , Fabian zawsze wyrywał rączki jak obcinałam mu pazurki, była afera, dziś to samo, aż wzięłam rączkę tak żeby ją widział i pokazywałam mu co robię, obserwował z zaciekawieniem eh wzruszyłam się, moje dziecko dorasta

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 09:09   #243
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ptysza Pokaż wiadomość
o wlasnie nad tym sie zastanawialam, mowsz ze jestes zadowolona? to chyba wezme, tylko jescze nie wiem ktory rozmiar

i dzieki dziewczyny za dobre fluidy dla emilki, kurcze niejadek mi sie z nie zrobil normalnie ryk jest tak chce jej dac butle a ta nie chce, wczesniej zaciskala usta albo odwracala glowe a teraz sie drze
a ja ja musze duzo karmic, ostatnio byla na 3 centylu! na siatce dla dziewczynek urodzonych przed 32 tyg ciazy

kurde pol roki i nawet 5 kg nie mamy jeszcze, jak mnie ktos pyta (nawet lekarze) ile ma, to mowie 6 miesiecy a wszyscy mnie uparcie przekonuja ze 6 tygodni raczej

no przeciez wiem lepiej kiedy sie urodzila, nie?

na focie palce jeszcze z inkubatora
O jejku jakie sliczne male paluszki
montii ja bylam w czoraj w H&M i taka lipaaaaaaaaaa...malej tylko koszulke i bodziaki wzielam...ale moze ty bedziesz miala wiecej szczescia ...nalesniki na sniadanie no to weekend zapowiada sie ciekawie
czarna niedlugo znikniesz a tak wogole to zazdroszcze
eirene1987 smieje sie do sciany te dzieciaki nasze to czasem tak potrafia rozsmieszyc ze nie wiem

laseczkaa wspolczuje ,moja mala od wczoraj tez jakas wiecej krzykliwa jest...a po kapieli jak ja karmilam tak zaczela plakac ze az jej lzy poplynely,normalnie szok!! i to tak nagle,nie wiem moze ja cos zabolalo
nuna-_77 trzymam kciukasy,aby wsio przebieglo po twojej mysli
Stary 2011-06-30, 09:11   #244
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
mam

dzień dobry
a Olek przez to, że się w dzień wyspał, to obudził sie o 1:40 i sobie nie spał tylko machał nóżkami i rączkami, o 3:30 zaczął płakać więc musiałam go nakarmić i jak na razie spi ale już się budził i szukal smoka

ehh
ide dalej spać bo pewnie zaraz będzie płacz
no to super
nie pospałaś sobie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj rozprawa, proszę o kciuki
Ale mam stresa, szok, no nic oby wszystko poszło ok, muszę zabrać synka z sobą i ciocie która z nim zostanie na korytarzu.

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Mojemu dziecku coś sie pomyliło w nocy, o 24 zaczęła stękać i się wiercić, o 1 pobudka
później o 4 już ją wzięłam i spałyśmy do 7.

Dziewczyny, poradźcie mi jak złapać ten chole*** mocz. Myślałam, że mąż rano zawiezie, a tu du**, 2 woreczki poszły do kosza. Do jednego może 2 łyżki stołowe "złapałam", do drugiego nic. Macie jakieś patenty?

w ogóle to wczoraj nie miałyśmy kupy. Po raz pierwszy się to zdarzyło, ciekawe dlaczego.
Współczuję tego łapania moczu, mi sie zaraz skojarzył taki żwirek do łapania moczu kotów

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Hej

Tra, na anoreksję można zachorować w każdym wieku, zdarza się i w średnim choć niestety najczęściej chorują oczywiście nastolatki i dzieci. A granicę bardzo łatwo przekroczyć, nawet przy banalnym odchudzaniu o zdawałoby się, kilka kilogramów.

Krusiak, napisz później jak sprawuje się to cudo, choć mnie i tak na niego nie stać

Nuna, trzymam kciuki

Olusia, nigdy jeszcze nie łapałam moczu...

Mirabilka, o matko, duży macie dom...szczęściara, my kupiliśmy mieszkanie 3-pokojowe i brakuje nam czwartego A jeszcze się nawet nie wprowadziliśmy
Teraz w mediach lansuje się taki wzorzec chudości, ze naprawdę łatwo przedobrzyć, jak się człowiek zapatrzy na te aktorki czy modelki. Dodatkowo w sieci jest sporo for i blogów promujących anoreksję

My mamy dwupokojowe mieszkanie, ale pierwotnie miało trzy pokoje, z tym, ze jeden był tak idiotycznie zrobiony bez okien i za jakiś czas zrobimy trzeci, tylko w innym miejscu.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 09:12   #245
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mam stresa, szok, no nic oby wszystko poszło ok, muszę zabrać synka z sobą i ciocie która z nim zostanie na korytarzu.
Trzymam kciukasy

U nas nocka OKROPNA. ktos mi podmienia na noc dzieciaka...
poszla spac 20.15 zaplakala o 21 dalam smoka i zasnela. pozniej o 12.30 nie chciala zasnac...tz poszedl o salonu bo wstaje o 5, a Lena do mnie, wstala przed 2 dalam jej jesc, zasnela w lozeczku... spala niespokojnie do 5 marudnela dwa razy i zasnela. Obudzila sie o 6.30 dalam jesc i spalysmy o 9...
Chyba juz nie mam plecow... naprawde nie moge nic robic...

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 09:16   #246
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Trzymam kciukasy

U nas nocka OKROPNA. ktos mi podmienia na noc dzieciaka...
poszla spac 20.15 zaplakala o 21 dalam smoka i zasnela. pozniej o 12.30 nie chciala zasnac...tz poszedl o salonu bo wstaje o 5, a Lena do mnie, wstala przed 2 dalam jej jesc, zasnela w lozeczku... spala niespokojnie do 5 marudnela dwa razy i zasnela. Obudzila sie o 6.30 dalam jesc i spalysmy o 9...
Chyba juz nie mam plecow... naprawde nie moge nic robic...
Współczuję nocki.
U nas wszystkie wyglądają identycznie.
a z plecami to może korzonki
kup sobie maść rozgrzewającą.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-30, 09:16   #247
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Współczuję nocki.
U nas wszystkie wyglądają identycznie.
a z plecami to może korzonki
kup sobie maść rozgrzewającą.
Mam masc... nie dziala

U nas wszystkioe wygladaly podobnie... 20.30-21.30 do 4-5.30 i pozniej do 8.30 a teraz nie wie co sie dzieje...

Chyba namowilam Tzta na kupienie fotelika samochodowego britax 9-19kg bo tu taniej niz w es jakies 2 razy;p chociaz nie jest zadowolony bo bedziemy potrzebowac kase ale znalazlam promocje z 129.99funtow na 79.90;p

http://www.smythstoys.com/group-1-32...-seat-h06465pd. aspx spacja przed aspx

znalazlam tez 9-36kg britax za 99.90.... hmmm co lepiej?? http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...-Billy(0088029)

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-30 o 09:32
Stary 2011-06-30, 09:23   #248
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
jeszzcze nie mieszkamy też - po wakacjach albo na koniec - ja zawsze chciałam małe mieszkanie ale za to w centrum miasta nie wyobrażałam sobie mieszkac w małym miasteczku - no a mieszkam teraz w małym gdzie się większośc ludzi zna - ale są pozytywy spokój , na spacer w dresie mogę iśc bez make upuuuu itd - ale mam 20km do CH
ja mam 100 km

i też chciałabym mieszkać w większym mieście,
ale tak się wszystko złożyło, że tż ma dobrą pracę w naszym rodzinnym miasteczku i trochę głupie by było to zmieniać

nawet mamy za sobą etap małżeństwa kiedy on mieszkał/pracował tutaj a ja w dużym mieście

Cytat:
będę miała do sprzątania aż 3 poziomy i z 7 pokoi... masakra po co nam tyle tego
no to poszaleliście super teściowa nie chce się do was wprowadzić musisz szybko te pokoje zapełnić

my mamy 3 pokoje i strych na którego adaptacje potrzeba by kilkadziesiąt tysięcy

Cytat:

dzisiaj jadę do miasteczka rodziców na targ, muszę kupić mamie kwaiatki i jeszcze je powsadzać, a tak mi się nie chce

a mnie wczoraj natchnęło żeby coś posadzić w ogrodzie
mam 2 takie małe miejsca gdzie nie ma trawy i można by zamiast dosiać zrobić coś

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

coś ostatnio sama sobie problemy wymyślam ...
ale ...
my śpimy z Idalką do 9
czy nie uważacie że to za długo
bo ja ja kładę spać o 19-20

dzisiaj miała 30 minut aktywności koło 7,
ale wizełam ją do siebie i spała dalej

ahaaa
i podchodzę o tej 7 do łóżeczka a ona już prawie na brzuszku leżała
Stary 2011-06-30, 09:24   #249
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
zazdroszczę wspólnego obiadu, u nas wyskoczenie gdzieś bez malej jak na razie nie jest możliwe
ja mam tylko siostrę tutaj (nie wiem jak długo jeszcze ) i prawdę mówiąc bałam się małego z nią zostawić, ale jakoś się przemogłam i nawet nie zadzwoniłam ani raz kontrolnie ale tak szybko to chyba jeszcze nie jadłam a młody i tak caly czas przespał, przez co moja siostra jest niepocieszona

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
a u mnie kolejny cieżki dzień nie wiem czy moje dziecko przechodzi słynny skok rozwojowy
jest marudny ,dużo płacze co chwilę chce cyca i znów sytuacja z wczoraj nie chce spać ...
a mój tż cały czas nieruchomy - tzn nie może siedzieć i się schylać ani dźwigać więc dosłownie dziewczyny padam , mały wstał o 7 rano i juz wyspany mimo ze zasnął po 23 i w nocy wstawałam

mój mały w nocy też marudny i dziś od rana to samo, je mało, ciężko mu zasnąć ale nie wiem czy na skok to jeszcze nie za wcześnie

Cytat:
dzień dobry
a Olek przez to, że się w dzień wyspał, to obudził sie o 1:40 i sobie nie spał tylko machał nóżkami i rączkami, o 3:30 zaczął płakać więc musiałam go nakarmić i jak na razie spi ale już się budził i szukal smoka
kurcze u nas praktycznie to samo spał wieczorem jak my wyszliśmy od 17.30 do 20.30, więc po kąpieli nie chciało mu się spać, zasnął dopiero po 22, o 00.30 już pobudka i nie spał do 2.30 jęczał w łóżeczku, jęczał u nas na łóżku, dopiero jak go położyłam na brzuch to zasnął, ale znów ja słabo spałam bo się bałam go tak zostawić kolejna pobudka o 6, znów marudzenie i spanie od 7.15 do 8.45. Jestem dzisiaj nie do życia

Cytat:
trzymam kciuki na pewno pójdzie ok

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
we wtorek byliśmy na szczepieniu. mateuszek waży 6800 gram i za 2 tyg. mamy wprowadzić do jadłospisu oprócz mleczka mamy - zupkę jarzynową. mial robione badanie krwi i wyszło że ma trochę za malo jakiś krwinek, więc ma jeść brokuły i szpinak. zobaczymy co nam z tego wyjdzie. póki co czarno to widzę....

po szczepieniu miał lekką gorączkę, więc dostawał czopki z paracetamolu.
ładnie mały waży
daj znać jak mu brokuły i szpinak posmakowały

Chcę dziś iść do fryzjera, ale muszę małego wziąć ze sobą, a pogoda niepecjalna i chyba znów będzie padać mam się spotkać z koleżanką ze studiów, która od 6 lat w usa mieszka, a wyglądam jak nieszczęście miałam nadzieję, że chociaż z tymi włosami coś zrobię.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 09:31   #250
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Mam masc... nie dziala

U nas wszystkioe wygladaly podobnie... 20.30-21.30 do 4-5.30 i pozniej do 8.30 a teraz nie wie co sie dzieje...

Chyba namowilam Tzta na kupienie fotelika samochodowego britax 9-19kg bo tu taniej niz w es jakies 2 razy;p chociaz nie jest zadowolony bo bedziemy potrzebowac kase ale znalazlam promocje z 129.99funtow na 79.90;p

wiesz, jak jest okazja cenowa, to trzeba korzystać, a fotelik się wam przyda. My kupiliśmy taki tani, bo i tak wiadomo było, ze nigdzie się wozić nie będziemy, jeśli kiedyś kupimy samochód, to zainwestujemy więcej w fotelik.

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja mam 100 km

ale tak się wszystko złożyło, że tż ma dobrą pracę w naszym rodzinnym miasteczku i trochę głupie by było to zmieniać

nawet mamy za sobą etap małżeństwa kiedy on mieszkał/pracował tutaj a ja w dużym mieście

no to poszaleliście super teściowa nie chce się do was wprowadzić musisz szybko te pokoje zapełnić

my mamy 3 pokoje i strych na którego adaptacje potrzeba by kilkadziesiąt tysięcy

mam 2 takie małe miejsca gdzie nie ma trawy i można by zamiast dosiać zrobić coś

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

ale ...
my śpimy z Idalką do 9

ahaaa
wymyślasz

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja mam tylko siostrę tutaj (nie wiem jak długo jeszcze ) i prawdę mówiąc bałam się małego z nią zostawić, ale jakoś się przemogłam i nawet nie zadzwoniłam ani raz kontrolnie ale tak szybko to chyba jeszcze nie jadłam a młody i tak caly czas przespał, przez co moja siostra jest niepocieszona

mój mały w nocy też marudny i dziś od rana to samo, je mało, ciężko mu zasnąć ale nie wiem czy na skok to jeszcze nie za wcześnie

kurcze u nas praktycznie to samo spał wieczorem jak my wyszliśmy od 17.30 do 20.30, więc po kąpieli nie chciało mu się spać, zasnął dopiero po 22, o 00.30 już pobudka i nie spał do 2.30 jęczał w łóżeczku, jęczał u nas na łóżku, dopiero jak go położyłam na brzuch to zasnął, ale znów ja słabo spałam bo się bałam go tak zostawić kolejna pobudka o 6, znów marudzenie i spanie od 7.15 do 8.45. Jestem dzisiaj nie do życia

trzymam kciuki na pewno pójdzie ok

ładnie mały waży
daj znać jak mu brokuły i szpinak posmakowały

Chcę dziś iść do fryzjera, ale muszę małego wziąć ze sobą, a pogoda niepecjalna i chyba znów będzie padać mam się spotkać z koleżanką ze studiów, która od 6 lat w usa mieszka, a wyglądam jak nieszczęście miałam nadzieję, że chociaż z tymi włosami coś zrobię.
Tylko siostra to zawsze siostra

My wczoraj spacerowałyśmy z małą w deszczu i nic się nie stało Zafascynowana była, po pierwszy raz coś takiego widziała no i zrobiłam tak, ze kilka kropel spadło jej na buzie, co ja bardzo zdziwiło
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-30, 09:33   #251
wanilia83
Zadomowienie

ptysza a ile teraz waży EMilka ?? jakie malutkie ma dłonie na tych zdjęciach

nuna nocne marki z naszych dzieciaków, nie wiem jak twój synek ale moja potem śpi do 9 trzymam kciuki

gosik dobrze że rodzina w porę zareagowała ja po takim ostrym odchudzaniu nie miałam rok okresu, miałam wyniki badań jak kobieta przechodząca menopauzę, na szczęście zaczęłam leczenie zanim chciałam zajść w ciąże i o dziecko staraliśmy się pół roku a nie dwa lata

laseczka
trzymaj się, jesteśmy z tobą, może twój Kacepeek reaguje tak na pogodę ??

krusiak moja koleżanka ma (nie wiem czy z tej samej firmy) i wg mnie dziadostwo jakich mało, niby samo odkurza ale hmmm mój stary zapchany odkurzacz robił to lepiej

mirabilka o masakra chyba bym sprzątała 24 h na dobe 7 dni w tyg

montii to daj potem znać bo ja jeszcze u rodziców i do h&m mam bliziutko

megi
ja jak najbardziej

ego
zdrzemnij się dziś, a jutro kwiatki posadzisz

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-30, 09:34   #252
ego_ego
Wtajemniczenie

Mirabilka a co to jest 20km?? ja do takiego prawdziwego CH tez mam ok 20km bo tu u nas to tylko galerie przy auchan i faschion house ale tam nie lubie jeździć, wcześniej jak mieszkałam u rodziców, to miałam 40km no ale bez samochodu z dzieckiem to niestety wyprawa straszna

Cytat:
no to super
nie pospałaś sobie
no nie pospałam, mam nadzieję, że dzisiaj w nocy mi nie odwali takiego numeru

no i się ochłodziło, oby tylko jutro nie padało, bo nici z naszego spotkania, chyba że w jakiejś knajpie

Cytat:

-
ale ...
my śpimy z Idalką do 9

ahaaa
to kup może jakiś krzaczek kwitnący wieloletni np rododendron, azalia, hortensja

co do spania to rzeczywiscie dlugo Idalka śpi, ale widocznie tyle jej potrzeba za to w dzień pewnie nie śpi, mój jak wczoraj w dzień spał 3h ciagiem, to w nocy nie mogł spać
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 09:36   #253
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, jak jest okazja cenowa, to trzeba korzystać, a fotelik się wam przyda. My kupiliśmy taki tani, bo i tak wiadomo było, ze nigdzie się wozić nie będziemy, jeśli kiedyś kupimy samochód, to zainwestujemy więcej w fotelik.

My wczoraj spacerowałyśmy z małą w deszczu i nic się nie stało Zafascynowana była, po pierwszy raz coś takiego widziała no i zrobiłam tak, ze kilka kropel spadło jej na buzie, co ja bardzo zdziwiło
lepiej ten 9-18 czy 9-36? roznica 20funtow

oja przyzwyczajona do deszczu heh bo pare razy nas zlapal w nosidle ;p

Stary 2011-06-30, 09:39   #254
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Tity - mi chodziło jakie na lato następne rozmiary kupujesz? bo nie wiem czy 80 nie za małe będą
Przepraszam, nie dopatrzyłam Na lato kupię pewnie na 1,5 roku(86?), może parę na 2 latka, bo Leoś spory jest. 80 tylko na zimę kupię.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 09:39   #255
megi2015
Zadomowienie

iza wydaje mi się że powinnaś się cieszyć a nie zastanawiać czy wszystko ok.
mateuszek idzie spać o 20.30 - w zależności od tego ile zjada przed snem, budzi się ok. 2 lub 3 w nocy i potem już o 5, 6. w zasadzie rano jest już wyspany więc nawet nie myśli o tym żeby dłużej posapać. potem do przebieram, myję, bawimy się, karmimy i zasypia ok. godz. 9, 10. rożnie to bywa.
najładniej śpi na spacerkach - około 2, 3 godzin. W domu nie ma szans żeby tak długo spał, pośpi godzinkę i tyle, albo się zdrzemnie pół godzinki w leżaczku...
Stary 2011-06-30, 09:40   #256
Montii
Zakorzenienie

izabela jak dla mnie to Twoja mała śpi normalnie mój to ok 20-9 a czasem do 10 uważam to za normalne

[LEFT]
Stary 2011-06-30, 09:42   #257
87czarna
Zakorzenienie

Montii u nas tak samo...to chyba normalne

trzyrazy postaram się nie zniknąc

własnie pomalowałam paznokcie,moje dziecie chrapie na łóżku,a ja powoli odliczam godziny,bo juz po 14.00 jadę po Tż

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 09:46   #258
Montii
Zakorzenienie

czarrrna bedzie gorące powitanie ja jem tosty a mały spi
nie ma szans na dietę, na następne wakacje będę ok

[LEFT]
Stary 2011-06-30, 09:53   #259
iizabelaa
Zakorzenienie

Montii, czarna
czyli nie tylko moja tak śpi

w dzień przeważnie 2 drzemki po 1h

cięzki temat .. bycie mamą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-30, 09:54   #260
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Mirabilka a co to jest 20km?? ja do takiego prawdziwego CH tez mam ok 20km bo tu u nas to tylko galerie przy auchan i faschion house ale tam nie lubie jeździć, wcześniej jak mieszkałam u rodziców, to miałam 40km no ale bez samochodu z dzieckiem to niestety wyprawa straszna

no nie pospałam, mam nadzieję, że dzisiaj w nocy mi nie odwali takiego numeru

no i się ochłodziło, oby tylko jutro nie padało, bo nici z naszego spotkania, chyba że w jakiejś knajpie

to kup może jakiś krzaczek kwitnący wieloletni np rododendron, azalia, hortensja

co do spania to rzeczywiscie dlugo Idalka śpi, ale widocznie tyle jej potrzeba za to w dzień pewnie nie śpi, mój jak wczoraj w dzień spał 3h ciagiem, to w nocy nie mogł spać
u mnie na dzielni od jakiegoś czasu codziennie pochmurno i zbiera się na deszcz lub pada, wiec się przyzwyczaiłam. Ale jeśli pada, to zawsze późnym popołudniem, wiec o 11 powinno byc ok.

Cytat:
lepiej ten 9-18 czy 9-36? roznica 20funtow

oja przyzwyczajona do deszczu heh bo pare razy nas zlapal w nosidle ;p
ten do 36 dłużej posłuży, ale trzeba poczytać, czy aby na pewno starczy az do takiej wagi.

Nas raz złapał w marsupi, ale wtedy o wiele młodsza była, wiec się tak nad tym nie zastanawiała.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-30, 10:01   #261
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
w dzień przeważnie 2 drzemki po 1h
u nas z 5x po 15 min..: mur:

[LEFT]
Stary 2011-06-30, 10:04   #262
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
u nas z 5x po 15 min..: mur:
Fabian szybko się regeneruje
Stary 2011-06-30, 10:04   #263
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

ten do 36 dłużej posłuży, ale trzeba poczytać, czy aby na pewno starczy az do takiej wagi.

Nas raz złapał w marsupi, ale wtedy o wiele młodsza była, wiec się tak nad tym nie zastanawiała.
http ://www.mothercare.com/Britax-Evolva-1-2-3-Car-Seat/dp/B004GIDOAU?ie=UTF8&ref=sr _1_24&nodeId=44453031&sr= 1-24&qid=1309423223&pf_rd_r =152VC3MBYT712BGBZ8ME&pf_ rd_m=A2LBKNDJ2KZUGQ&pf_rd _t=101&pf_rd_i=44453031&p f_rd_p=231490867&pf_rd_s= related-tab-3-5 znalazlam jeszcze traniej to 9-36 za 89.90;p jest napisane ze do okolo 11-12 lat ;p

spacja po http

Stary 2011-06-30, 10:10   #264
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Fabian szybko się regeneruje
akumulatorki się mu szybko ładują

Tajka- wyczytałam, ze nie poleca się fotelików o dużym zakresie wagowym, czyli właśnie 9-36, bo źle wypadają w crashtestach.

Nadia po raz pierwszy pociągnęła Lucjana za wąsy, a ten nic
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-30, 10:15   #265
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:

znalazlam tez 9-36kg britax za 99.90.... hmmm co lepiej?? http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Travel-and-Pushchairs/Car-Seats-and-Boosters/Highback-Booster-Seats/Britax-Evolva-123-Car-Seat-in-Billy(0088029)
Tajka zależy ile będziecie samochodem jeździc - bo ja się też zastanawiałam czy do 18 czy do 36 kg kupic i dużo bardziej bezpiecziejsze są te do 18 ( standardowo im dla mniej kg tym bezpieczniej) za britaxa to się mega opłaca - widziałas jakie ceny u nas na all masakra - ja biorę też do 18 i zastanawiam się właśnie nad britaxem ewentualnie recaro - bo my jednak sporo jeździmy samochodem

Cytat:
ja mam 100 km

To tak mieliśmy u teściowej, że na 1 piętrze 3 pok i ewentualnie jeszcze strych ale masakra - Bóg mnie uchornił przed ładowaniem jeszcze tam w strych masakra - dla teściowej nie ma pokoju - niech spadako robi na drzewo - już jestem nerwowa bo w sobotę teściu ma urodziny i trzeba jechac chyba wezmę coś na uspokojenie.
Ale czytałam, że TY non stop w ogrodzie - zanim my do ogrodu dojdziemy to masakra - narazie i tak tylko robimy dół i sypialnie, pokój małego na wiosnę i bawialnie też na wiosnę.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

mirabilka o masakra chyba bym sprzątała 24 h na dobe 7 dni w tyg
no właśnie to mnie przeraża a TŻ niestety w domu to jedynie odkurza + naczynia do zmywarki, ze zmywarki ewentualnie podłoga ale tylko mopem.... no ale jego będzie całą piwnca, garaże i syf na zewnątrz

Cytat:
racja z samochodem to nic takiego - ale wcześnie byłam na piechotkę jak szłam po pracy ale teraz więcej kasy mi w portfelu zostaje

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie dopatrzyłam Na lato kupię pewnie na 1,5 roku(86?), może parę na 2 latka, bo Leoś spory jest. 80 tylko na zimę kupię.
AAA dzięki - no właśnie ja na zimę kupiłam na 74 i mam nadzieje, że wsadzi w to tyłek jeszcze - na 86 chyba idealne

Cytat:

cięzki temat .. bycie mamą
to były moje pierwsze słowa po wyjściu , ze szpitala "nie łatwo jest byc mamą"

qrczę mój mały ma czkawkę kilka razy dziennie normalne to jest?

przydałby się ten mothercare na śląsku

Edytowane przez Mirabilka
Czas edycji: 2011-06-30 o 10:20
Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 10:21   #266
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Tajka zależy ile będziecie samochodem jeździc - bo ja się też zastanawiałam czy do 18 czy do 36 kg kupic i dużo bardziej bezpiecziejsze są te do 18 ( standardowo im dla mniej kg tym bezpieczniej) za britaxa to się mega opłaca - widziałas jakie ceny u nas na all masakra - ja biorę też do 18 i zastanawiam się właśnie nad britaxem ewentualnie recaro - bo my jednak sporo jeździmy samochodem
My jezdzimy moze nie codziennie, ale jak juz jedziemy to daleko;p

zastanawiam sie nad tym 9-36kg poczytam o tym, bardziej sie oplaca... hmm
Cen na allegro nie widzialam

Moja ma czkawke z 3 razy na dzien

tutaj sa testy na ten 9-36 chyba nie tak zle 3 i4
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg britax.jpg (55,2 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-06-30 o 10:29
Stary 2011-06-30, 10:23   #267
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

To tak mieliśmy u teściowej, że na 1 piętrze 3 pok i ewentualnie jeszcze strych ale masakra - Bóg mnie uchornił przed ładowaniem jeszcze tam w strych masakra - dla teściowej nie ma pokoju - niech spadako robi na drzewo - już jestem nerwowa bo w sobotę teściu ma urodziny i trzeba jechac chyba wezmę coś na uspokojenie.
Ale czytałam, że TY non stop w ogrodzie - zanim my do ogrodu dojdziemy to masakra - narazie i tak tylko robimy dół i sypialnie, pokój małego na wiosnę i bawialnie też na wiosnę.

no właśnie to mnie przeraża a TŻ niestety w domu to jedynie odkurza + naczynia do zmywarki, ze zmywarki ewentualnie podłoga ale tylko mopem.... no ale jego będzie całą piwnca, garaże i syf na zewnątrz

racja z samochodem to nic takiego - ale wcześnie byłam na piechotkę jak szłam po pracy ale teraz więcej kasy mi w portfelu zostaje

AAA dzięki - no właśnie ja na zimę kupiłam na 74 i mam nadzieje, że wsadzi w to tyłek jeszcze - na 86 chyba idealne

to były moje pierwsze słowa po wyjściu , ze szpitala "nie łatwo jest byc mamą"

qrczę mój mały ma czkawkę kilka razy dziennie normalne to jest?

przydałby się ten mothercare na śląsku
Ja tez podłogę tylko mopem myje, nie wyobrażam sobie na klęczkach czy coś

Nadia ma czkawkę prawie po każdym jedzeniu, w brzuchu tez miała, wiec taka jej uroda na razie

Tajka- te do 36 podobno nie bardzo się nadają dla młodszych dzieci poniżej dwóch lat.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-06-30, 10:24   #268
Montii
Zakorzenienie

te foteliki 9-36 wydają mi się takie ''wszystko i nic ''
chyba wolałabym kupić do 18...

izabela mój dzisiaj też prawie na brzuchu brakuje mu ,że tak powiem lekkiego popchnięcia

[LEFT]
Stary 2011-06-30, 10:32   #269
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Trzymamy

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

z KappAhl miałam też kilka i jakoś oka - tylko co tam zajdę to mi się drogie te ubranka wydają.

Ciekawe kiedy II tura się zacznie promocji - bo podobno w h&m od wczoraj - jak ktoś będzie to dajcie znac

Tity - mi chodziło jakie na lato następne rozmiary kupujesz? bo nie wiem czy 80 nie za małe będą
Ja bylam wczoraj i nic nie ruszyli przecen jak bylo tak jest
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 10:32   #270
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
te foteliki 9-36 wydają mi się takie ''wszystko i nic ''
chyba wolałabym kupić do 18...

izabela mój dzisiaj też prawie na brzuchu brakuje mu ,że tak powiem lekkiego popchnięcia
moja od ntygodnia sie obraca i przez to sie budzi w nocy bo wali w porecze lozka... albo jej niewygodnie z raczkami pod brzuszkiem;/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości