Prrrawie narzeczone nie chcą słonka - chcą pierścionków i daty ślubów ! - cz 12 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-22, 14:03   #241
jlys
Zakorzenienie

Dot.: Prrrawie narzeczone nie chcą słonka - chcą pierścionków i daty ślubów ! - cz 12

Marlena ja w domu dłużje nie bywałam chociażby 3 miechy prawie w szpitalu , ale to wiadomo odwiedzali mnie wszyscy itd mama ze mna całe dnie i noce spedzała, a najdłużje to z mama nie widzialam sie miesiac jak pojechałam na wakacje do Włoch ,ale tak jak pisałam to co innego mimo tego , że mame mam blisko to już sama ta świadomość tej wyprowadzki itd- i dobrze wlasnie piszesz lepiej to rozłożyć na etapy, nawet takie małe szczęście w nieszczęściu u mnie , że ta przeprowadzka szybciej- potem mogłoby być gorzej, przeprowadzka za chwile ślub -mogłoby być nieciekawie :p

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-07-22 o 14:06
jlys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:05   #242
rudy_moniq
Zadomowienie

Dot.: Prrrawie narzeczone nie chcą słonka - chcą pierścionków i daty ślubów ! - cz 12

kurde, ja to robię pon-pt i nie ma zmiłuj, wolen tylko weekendy (ah te upragnione!) ale nic to, za tydzień wyjazd

mi teraz zostało 1h 15 min pracy teraz to już raczej zbijania bąków, bo już pewnie nic się nie urodzi...

Gajaa, kamea ( i inne Dziewczyny na 'swoim') napiszcie coś jeszcze o 'stanie przeprowadzkowym' teraz już wiem, że warto sie przygotować psychicznie na wszelkiego rodzaju załamania i naukę wydatkowania pieniędzy może coś jeszcze ?

Marlena smutna piona za ciepłą kluchę... też muszę tak jak Ty przedsięwziąć (trudne słowo ) jakieś męskie decyzje

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)
rudy_moniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:17   #243
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Dużo jeszcze!

- ustalić podział obowiązków i gonić za nieprzestrzeganie
- jeśli wyprowadzasz się do domku - dla mnie to była nowość: podpisac umowę z wywoźnikiem śmieci
- żeby nie wydawać za dużo, składować przepisy na tanie jedzenie (najlepsze i najtańsze sa papki cyba - wrzucasz na patelnie, mieszasz i gotowe )
- zrobić zakupy rzeczy niezbędnych i podstawowych 9wyciskarka do cytryn, otwieracz do butelek i puszek, garnki, talerze, czajnik, zapałki, podstawka do jajek, wałek, bulinówki, kubki, sztućce, widelce etc do przygotowywania jedzenia, obrusy etc. naprawdę nigdy nie wiesz co Ci się przyda, a jak stwierdzisz, że czegoś potrzebujesz to na 200% nie będziesz mieć tego w domu
- być twardym i nie odwiedzać rodziców co tydzień - tragedia. ja się złapałam na tym, że co tydzien do kogoś jeżdże i nigdy nie mam weekendu całego dla siebie - a to babcia, a to mama, a to znowu babcia. Teraz mówie NIE.
- kupić zwierzątko. dom bez wierzątka jest pusty i nie jest domem

Godzina jeszcze!

Jlys, buahaha, ja mam podobnie, jak nie ma zajęć. Dziś była tylko 1 klientka, 1 kolo sie do newslettera dopisał, kilak osób dzwoniło z pytaniami,a tak cisza....nudzę się i wrzucam nasze ogłoszenia na różne portale
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:22   #244
jlys
Zakorzenienie

Dobrze , że my nie musimy kupować sztućcy (matka tż dała cały komplet jakiś-) kubków-odemnie z domu , szklanek- też odemnie będziemy mieć i to ze 2 zestawy i talerzy pare mama ma dać,gorzej z garnkami bo tu jest ta kuchenka z ta plyta i te co matka tż dała nie są dla niej dobre..i moja mama dziś ma dać tżtowi jakiś garnek co my używaliśmy na elektrycznej i zobaczymy czy dobry..jak nie to trzeba bedzie kupić własnie garnki i patelnie a do tkaiej jkuchni to pewnie niexle kosztują .

Jutro po pracy tżta mamy iść na zakupy kupić takie pojemniczki do łazienki na szczoteczki tą podstawke na mydło itd, i pewnie jeszcze pare rzeczy dokupimy, np tłuczek do mięcha , bo mamy tylko ugniatacz do ziemniaków i łyżke drewiana z takich rzeczy

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-07-22 o 14:24
Stary 2011-07-22, 14:28   #245
natasia20
Zakorzenienie

wróciłam nareszcie weekend
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:32   #246
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Za dobrze Ci Natasia

Na płyte dobre są najtańsze gary z cerfa- my mamy taki komplet, chyba z 8 garów za 50 zł. W poprzednim mieszkaniu była płytowa kuchenka i się sprawdziły. My ostatnio robiliśmty takie zakupy - a to szczotka, a to mop, a to coś tam,a i tak ciągle brakuje haka na srajkę, heh. Zapłaciliśmy ok 300 zł(bo jeszcze wzieliśmy odkurzacz.). Sztućce mamy od babci, cukiernice od mamy - od każdego coś się wzieło, ale większość kupowaliśmy sami. To jest straszne dla portfela
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:38   #247
rudy_moniq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Dużo jeszcze!

- ustalić podział obowiązków i gonić za nieprzestrzeganie
- jeśli wyprowadzasz się do domku - dla mnie to była nowość: podpisac umowę z wywoźnikiem śmieci
- żeby nie wydawać za dużo, składować przepisy na tanie jedzenie (najlepsze i najtańsze sa papki cyba - wrzucasz na patelnie, mieszasz i gotowe )
- zrobić zakupy rzeczy niezbędnych i podstawowych 9wyciskarka do cytryn, otwieracz do butelek i puszek, garnki, talerze, czajnik, zapałki, podstawka do jajek, wałek, bulinówki, kubki, sztućce, widelce etc do przygotowywania jedzenia, obrusy etc. naprawdę nigdy nie wiesz co Ci się przyda, a jak stwierdzisz, że czegoś potrzebujesz to na 200% nie będziesz mieć tego w domu
- być twardym i nie odwiedzać rodziców co tydzień - tragedia. ja się złapałam na tym, że co tydzien do kogoś jeżdże i nigdy nie mam weekendu całego dla siebie - a to babcia, a to mama, a to znowu babcia. Teraz mówie NIE.
- kupić zwierzątko. dom bez wierzątka jest pusty i nie jest domem
(...)
kurde, ten podział obowiązków, no będzie ciężko... narazie jest tylko jeden ustalony podział: ja-gotuję, TŻ-zmywa a resztę nie wiem... żadne z nas nie przepada za sprzątaniem... chociaż pewnie jak jest się na swoim to inaczej się do tego podchodzi
składowanie przepisów - ok, zaczne od dzisiaj
tymi sztućcami i garami to się nie przejmuję, mam ich aż nad to co trzeba jeszcze wczoraj kupiłam sobie ekstra miseczkę w cerfie za 5zł
hm... z odwiedzaniem rodziny też ciężko może być, ale to pewnie na początku
zresztą my z TŻ lotni jesteśmy, zwykle nie ma nas w domu w weekendy, zawsze mamy jakiś wypad, myślę że to się nie zmieni albo będziemy zapraszać do siebie
a zwierzak musi być! muszę mieć kota moje marzenie, póki mieszkam z rodzicami nie mam szans na kota a TŻ też kocha koty

~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 14:39   #248
jlys
Zakorzenienie

my odkurzacza nie będziemy kupować przynajmniej na razie bo są w domu tylko panele i płytki -no jest dywan pod stolikiem ale to malutki też mozna z niego wymieść , mieszkanie nie duże wiec spokojnie ''przelece '' ze zmiotką, tylko końcówke mopa musimy jakąś porządna kupić bo ta co jest to takie farfocle jakieś
a wiesz Gaja masz gdzieś PEPCO? Bo ja mam w tym budynku co mieszkam i pare dni temu byliśmy tam kupić ręczniki,ściereczki itd i można naprawde tanio kupić rożne rzeczy do domu

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-07-22 o 14:42
Stary 2011-07-22, 14:41   #249
natasia20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Za dobrze Ci Natasia

Na płyte dobre są najtańsze gary z cerfa- my mamy taki komplet, chyba z 8 garów za 50 zł. W poprzednim mieszkaniu była płytowa kuchenka i się sprawdziły. My ostatnio robiliśmty takie zakupy - a to szczotka, a to mop, a to coś tam,a i tak ciągle brakuje haka na srajkę, heh. Zapłaciliśmy ok 300 zł(bo jeszcze wzieliśmy odkurzacz.). Sztućce mamy od babci, cukiernice od mamy - od każdego coś się wzieło, ale większość kupowaliśmy sami. To jest straszne dla portfela
a jak
natasia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:42   #250
sylvi_86
Zakorzenienie

ja ostatni tydzien pracuje u malej, do pracy we wtorek a pozniej witaj bezrobocie...a tymczasem czekam na mame, bo nie mam sie czym transportowac do miasta
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:45   #251
jlys
Zakorzenienie

pieszo Sylvi ja po moim godzinnym przedwczorajszym spacerku do pracy w ulewe, dojde już wszędzie w każdych warunkach
Stary 2011-07-22, 14:54   #252
sylvi_86
Zakorzenienie

no co ty musze extra wygladac, w koncu na shopping ide
Stary 2011-07-22, 14:55   #253
jlys
Zakorzenienie

a to sorry,to jeszcze wróc z shoppingu z jakimś fajnym menem
Stary 2011-07-22, 14:59   #254
sylvi_86
Zakorzenienie

moze bedzie jakis na wyprzedazy to wezme:P
Stary 2011-07-22, 15:10   #255
rudy_moniq
Zadomowienie

ja już lecę Dziewczątka

sylvi udanych łowów

najprawdopodobniej będę w pon ;]

papa

Stary 2011-07-22, 15:16   #256
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

kurka, Wy piszecie, ze odliczacie h do knca pracy, a ja dopiero co sie zebralam z wyra;D wlasnie napisalam do zespolu czy maja jakies wolne terminy w okresie maj-lipiec;D jesli maja, to wstepnie zarezerwujemy i w pazdzierniku sie znimi spotkamy
A Tomtom zrobil mi niespodzianke i kupil koraliczka do bransoletki;D

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:35   #257
1988Marlena
Zadomowienie

Oj, tak czytam o tych Waszych wyprowadzkach i mieszkaniu samodzielnym i coraz bardziej się utwierdzam w tym żeby faktycznie wynająć coś

Moniś do poniedziałku i piona za kluchę

1988Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:41   #258
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

dziewuszki, wizaz mi sie tnie i tak wpadlam i nie widzialam, ze rozmawialyscie, a ja ostatnia wiadomosc jaka mialam, to byla Gaja z tym ile jej zostalo jej do konca pracy

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:42   #259
1988Marlena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
dziewuszki, wizaz mi sie tnie i tak wpadlam i nie widzialam, ze rozmawialyscie, a ja ostatnia wiadomosc jaka mialam, to byla Gaja z tym ile jej zostalo jej do konca pracy
No mi też się właśnie coś zacina

1988Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 17:30   #260
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1988Marlena Pokaż wiadomość
Oj fajny film ale książka lepsza
Jak dla mnie ksiazka beznadziejna

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
A szkole uczuc to chyba ze sto razy ogladalam i za kazdy razem coraz bardziej ryczalam
PIONA! Kocham ten film

Cytat:
Napisane przez 1988Marlena Pokaż wiadomość
Jlys koniecznie opowiedz nam jutro jak minęłam pierwsza nocka w nowym mieszkanku <oczywiście szczegółów nie wymagamy> i co Ci się śniło
No co poniektorzy lubia szczegoly

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
ehh jeszcze taka konkluzja na koniec... tak mi przyszło do głowy, że u Was coś się dzieje a u mnie nic, eh... tak Wam trochę zazdroszczę Dziewczyny codzienna szara rzeczywistość... żałosne kiedy ten mój TŻ się ruszy do ch*lery kto stoi w miejscu ten się cofa
O, a to ciekawe co np. u mnie sie rusza do przodu?

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Skóra mi złazi z moich zjaranych plecków i nie ma mi kto jej ściągać a ja to tak uwielbiam
Piona lubie sciagac sobie skore szkoda, ze takie chu*owe plamy zostaja potem...

A jutro znow na Bielany cholera juz jade z nastawieniem zamowienia wersalki!

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Wybaczcie, ze nie odnosze sie do niektorych waszych wypowiedzi ale nie mam nic do powiedzenia w kwestii przeprowadzkowej

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

To moze ja standardowo pokaze wam fajnego demota? http://demotywatory.pl/3306806/A-ty-...sze-zauwazyles

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 17:33   #261
jlys
Zakorzenienie

Spoko Alunia mam nadzieję, że jutro już zamówisz to łóżeczko
byłam właśnie zrobić małe zakupy i dokupiłam drugie prześcieradło za 6,50 i szynke na kanapki, na kolacje miałam kupić nasza ukochana pizze rigge ale nie było a innych nie lubimy , więc czekam na tż co dalej robić, bo dzwonić nie będę i przeszkadzac bo pojechał po telewizor itd.

hahahha dobry ten demot

Edytowane przez jlys
Czas edycji: 2011-07-22 o 17:36
Stary 2011-07-22, 17:36   #262
kinia860
Zakorzenienie

Heja

Kiedy sie skonczy ta beznadziejna pogoda?Srodek lata,a mozna dostac jesiennej deprechy

Jlys kochana przyzwyzaisz se,masz ukochanego przy sobie,mame rzut beretem,zawsze ci pomoze,mysle,ze to twoje plakusianie jest spowodowane ta chora sytuacja z tesciami i mlody wiek i napewno troszke przrasta cie to wszystko,ale teraz bedzie juz tylko dobrze

Santom ja ci proponuje odnalezc watek dotyczacych PM z twojego miasta badz wojewodztwa,to jest naprawde prawdziwa skarbnica wiedzy,u mnie np.jedna PM sporzadzila liste wszystkich sal wraz ze stronami badz nr.tel,spis zespolow/dj,kucharek,fotografow,it p.i umiescila na pierwszej stronie watku.Ogromnie pomocne cos:p
Gaja trzymam kciuki za przekonanie szefowej

Ala o ktora w koncu zamawiasz?
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 17:40   #263
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Chcialabym ta, brązową. Żołta to zdjecie, ktore ja w sklepie zrobilam.

Oj tak, wątki regionalne to na prawde skarbnica wiedzy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg w2.jpg (44,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0060.jpg (113,0 KB, 8 załadowań)

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-07-22, 17:59   #264
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jlys Pokaż wiadomość
może i wam zostało dziś krócej pracy ale ja w przyszłym tyg mam prawe 4 dni wolnego sesese

Cytat:
Napisane przez rudy_moniq Pokaż wiadomość
kurde, ten podział obowiązków, no będzie ciężko... narazie jest tylko jeden ustalony podział: ja-gotuję, TŻ-zmywa a resztę nie wiem... żadne z nas nie przepada za sprzątaniem... chociaż pewnie jak jest się na swoim to inaczej się do tego podchodzi
składowanie przepisów - ok, zaczne od dzisiaj
tymi sztućcami i garami to się nie przejmuję, mam ich aż nad to co trzeba jeszcze wczoraj kupiłam sobie ekstra miseczkę w cerfie za 5zł
hm... z odwiedzaniem rodziny też ciężko może być, ale to pewnie na początku
zresztą my z TŻ lotni jesteśmy, zwykle nie ma nas w domu w weekendy, zawsze mamy jakiś wypad, myślę że to się nie zmieni albo będziemy zapraszać do siebie
a zwierzak musi być! muszę mieć kota moje marzenie, póki mieszkam z rodzicami nie mam szans na kota a TŻ też kocha koty
Ja też chcę mieć kota, ale na razie wynajmujemy mieszkanie, więc trochę się boję, meble są nie nasze, a jak powszechnie wiadomo kot drapie wszystko to, czego nie wolno drapać

Co do przeprowadzki - ważne też jest (jeżeli będziecie wynajmować i w dużym mieście) ustalenie lokalizacji - żeby każdy miał w miarę blisko do szkoły/pracy u nas też był o to spór

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Chcialabym ta, brązową. Żołta to zdjecie, ktore ja w sklepie zrobilam.

Oj tak, wątki regionalne to na prawde skarbnica wiedzy!
Chyba rzeczywiście brązowa lepsza
Stary 2011-07-22, 18:01   #265
aluniaaaaa
Zakorzenienie

A wiecie co? Wystawilam podreczniki z LO do sprzedania jakis czas temu i wlasnie dostalam wiadomosc od dziewczyny, ze chce historie kupic

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Chyba rzeczywiście brązowa lepsza
No ja tylko chce brązową, zadnego innego koloru zolta wam wstawilam, zebyscie sobie zobaczyly jak "na zywo" wyglada

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-07-22, 18:02   #266
_kamea_
Zakorzenienie

Brawo Ala Ja chyba też zacznę jakieś graty wystawiać na all chociaż jak na razie więcej rzeczy nie sprzedałam niż sprzedałam

Boli mnie jajnik, bo mam połowę cyklu i jednocześnie ochotę na rrrr no, ale przez najbliższe dni nic z tego
Stary 2011-07-22, 18:03   #267
jlys
Zakorzenienie

Ala teraz to i ja mam chęć coś posprzedawać .
niezla bizneswoman ostatnio z Ciebie
kamea dlaczego nic z tego ;>?
Stary 2011-07-22, 18:04   #268
aluniaaaaa
Zakorzenienie

No wyczailam ta tablice i handluje czym sie da nawet rekawiczki ze studniowki wystawilam

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2011-07-22, 18:08   #269
sylvi_86
Zakorzenienie

wróciłam, kumpela kupiła sobie piekna sukienke na wesele, ale zmarzlam jak jasna cholera i teraz mi zimno
Stary 2011-07-22, 18:09   #270
jlys
Zakorzenienie

sprobowalabym sukienke ze studniowki sprzedac, raz ja mialam na sobie i tyle , nigdy jej pewnie nie zaloże , ale pewnie nikt by nie kupił
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości