![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: depilacja okolic bikini u brunetki !!
dziewczęta a jak robicie peeling okolic bikini żeby włoski nie wrastały i żeby nie robiły się krostki to jaki robicie ? jakis kosmetyczny dostepny w drogeriach czy własnej roboty ?
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
up up up
![]() |
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
Ja polecam masę (pastę) cukrową, którą stosuję jak wosk, czyli nakładam cieńką warstwę z włosem przykładam materiał( np. stare prześcieradło pocięte na paseczki) i wyrywam pod włos.
Depilację głębszą też przeprowadzałam i o dziwo nic strasznego. Pamiętajcie, że przed okresem depilacja jest bardzo bolesna natomiast po miesiączce boli o wiele!!! mniej. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
A ja ogolnie chce sie podzielic reflesjami na temat depilacji ich marnymi efektami
![]() Najlepsza dla mnie do tej pory metoda jest maszynka Gillette za 2 zl i zwykly zel pod prysznic. krem do depilacji- strasznie smierdzi- bardzo mocno jak plyn do trwalej i nie usuwa dokladnie( ale mam soft) i wloski odrastaja normalnie jak po maszynce ![]() Plastry do depilacji- boli ![]() A co do bikini najlepsze efekty daje krem do depilacji- mimo ze tak ochydnie smierdzi- nie powstawaja zadne podraznienia jak po maszynce- mam zawsze czerwone krostki przez tydzien. A dla nog i pach najlepsza maszynka. Moje plastry chyba wywale bo za duzy bol ![]()
![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
a jak tak w ogole sie zastanawiam czy jak sie gole czy mam zostawic tylko trojkacik czy golic sie tam w calosci juz nie wspominam w ogole ze nie wiem jaki sposob usuwania wloskow mam uzyc by byl najskuteczniejszy ;/ pomocy....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
do czego uzywacie dokaldnie tego sudokremu bo niebardzo zrozumialam?;D
musze w koncu wziazc sie za moje plastry veet;/ narazie w ogole mi nie chca chytac ale sprobuje suszarką i lodem ![]() Co do depilacji warg sromowych robie to maszynką, ale strasznie, okropnie pozniej mnie swędzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
he a ja polecam philips bikini perfect, to taka maszynka z wymiennymi nasadkami, jest trymer, golarka i depilator.super zabawka. mozna nia depilowac w odpowiednich miejscach a w innych tylko przycinac wlosy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
hop!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Najlepszym rozwiazaniem u mnie jest krem do depilacji(napewno nie maszynka ani plastry z woskiem
![]() Wloski nie usuwaja sie cale niestety szybko odrastaja(ale miekkie i slabe nie jak po maszynce, i nie ma krostek i podraznien) Tylko do depilacji kremem konieczna! jest kapiel nawet 2-krotna z pachnacym zelem bo inaczej bedzie sie smierdziec tym kremem wlacznie z bielizna ![]() ALe jestem zadowolona ogolnie.
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2007-12-10 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
ał... po dlugiej przerwie od kosmetyczki (2 miesiace ponad) poszlam do innego gabinetu ból jak zwykle ale dostalam cukierka i aniolka na choinkę .... jednak dla mnie najwygodniej iść na wosk do kosmetyczki boli ale można wytrzymać a za każdym razem boli coraz mniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Wczoraj odważyłam sie iść do kosmetyczki na depilacje woskiem. Ubrałam skąpe stringi. I jestem zaskoczona (mile) bo nic mnie nie bolało. Na początek wydepilowałam sobie pachwinki i zostawiłam sobie paseczek po środku. A wargi przycięłam sobie trymerkiem. Ale przy następnej wizycie idę na całość. Po zabiegu miałam te miejsca czerwone ale po nocy już jest wszystko gładziutkie i blade. Mam nadzieje ze nic mi nie będzie się wrastać.
Do tej pory goliłam nogi jak i okolice bikini zwykłą maszynką. Efekt był jednodniowy. A jutro lecę na woskowanie nóżek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Przejrzałam kilka stron wstecz, ale niestety nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie, więc zadam je tu
![]() Czy znacie może jakieś firmy, które produkują wosk do depilacji, ale nie ten w plastrach, tylko ten do samodzielnego podgrzania, coś takiego, jak używa kosmetyczka ![]()
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
kiedyś veet miał coś takiego, ale nie wiem, czy dalej produkują
![]() EDIT: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=1217 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
zielony stworek
|
Może taki wosk?Ktoś go stosował
![]() http://www.allegro.pl/item279549046_..._zarostu_.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Rozeznanie
|
Kiedyś chciałam sobie kupić właśnie taki wosk, byłam chyba w 20 sklepach i wszędzie to samo,..nie zamawiają, bo nikt nie kupuje i za drogie. A szkoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
Lubie trwaly efekt po depilacji,ale nie mam juz zaufania do zadnego wosku.Ostatni,jaki kupilam (w plastrach) wogole nie przyklejal sie do skory.Tak naprawde,to nawet nie chial dac sie rozgrzac w rekach (w mikrofalowce tez nie),nie mowiac juz o wyrywaniu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
moren to nie lepiej isc do kosmetyczki i zrobic to fachowo. Po co katowac sie depilatorem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Szukam dobrej kosmetyczki robiącej depilację bikini w Warszawie, najlepiej na pradze płd. Zaznaczam ze mam bardzo wrażliwą naczynkową skórę i za rollery albo zwyczajny wosk dziękujemy. Kiedyś chodziłam do ives rocher (ale nie w Polsce) i mieli taki fenomenalny wosk do skóry wrażliwej taki kremowy. Od powrotu do polski przerobiłam już 3 gabinety kosmetyczne za każdym razem TRAGEDIA! a może rozwiązaniem jest ta depilacja cukrowa? ktoś zna jakies dobre adresy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
No i nóżki mam gładziutkie. Woskowanie nic nie bolało.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
heh.. widzisz, tak to już jest gdzy Kobita chce się swojemu MENOWI podobać^^
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
ja tam polecam wszystkim trymer do bikini, ja mam brauna, wydatek ok 60 zl, urzadzonka na baterie, na dodatek skraca na dwie dlugosci lub calkowicie na zero,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
a ja od jakiegos czasu szukam godnej polecenia kosmetyczki, ktora zrobilaby depilacje brazylijska. warszawa. ktos pomoze?;> bede wdzieczna;]
u mnie jakas w ogole skomplikowana sprawa. na kremy do depilacji NIC kompletnie me wloski [gdziekolwiek - pachy, nogi tez] sobie nie robia. zostaje maszynka i wosk. po maszynce dzien w dzien mam okropnie podrazniona skore. strach. jedynie wosk na jakies dwa tyg mnie ratuje. KOSZMAR. zem sie wyzalilaxD jak moglabym te nisfory oslabic i wytepic? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
wczoraj po prawie 4 tygodniach bylam na depilacji woskiem. zadne wloski mi sie nie wrastaja ale robie peeling raz w tygodniu. nic nie bolalo i znowu mam spokoj na jakis czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Rozeznanie
|
A co stosować na blizny i takie okropne krostki po depilacji? Pomocy, to wygląda strasznuie, mozę jakis krem do tego jest? :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie, ile kosztuje depilacja woskiem u kosmetyczki??czy wrastaja po tym włoski?? i krórą część kosmetyczka depiluje?czy tylko pachy czy...dalej??
![]() I powiedzcie depilacje brazylijską robic sie zupełnie na całosci(tzn bez stringów??) I wiecie moze gdzie w krakowie robią i ile to kosztuje. jak zadałam głupie pytania to sorry ![]() ![]()
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
po jakim czasie odrastają włoski po wosku u kosmetyczki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
Misty podbijam gdzie w krakowie można iść na taki zabieg ? najlepiej centrum ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
Ja zawsze depilowalam się woskiem, ale miałam potem okropne krosty... fee. Do dziś nie wiem jak te blizny usunąć
![]() POtem przeszłam na maszynkę, ale włosy szybko odrastały i były twarde. Obecnie używam kremu do depilacji. Włoski są przynajmnniej po tym miękkie. I często na tym forum pojawia się stwierdzenie, że to krem okropnie śmierdzi. To przecież nie krem tak cuchnie, tylko wasze włosy kuźwa!! Pod wpływem kremu są jakby 'wypalane' i stąd efekt smrodu prosto z Auschwitz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie epitety. ![]() Nie można było delikatniej tego powiedzieć? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.