|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Opinie o sklepach internetowych dla zwierzaków..
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
)i tak do nas wróci bo mamy niskie ceny Poza tym co to za sklep, który nie chce pozyskiwać nowych dobrych klientów, tylko stawia na starych stałych dobrych kupujących.... Wyznawanie zasady Pareto i przyznanie się do czegoś takiego to już w ogóle świetnie świadczy o ich stosunku do klientów
... jeżeli przestajemy marzyć, to znaczy , że umieramy..." Edytowane przez justysia171 Czas edycji: 2009-11-24 o 18:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Ja również konkurencją nie jestem, jedynie indywidualnym klientem.
Dziś chwalę Krakvet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
to mnie dziwi, że Tobie potrafili oddać po 2 dniach, a komuś z tego wątku (nie chce przekręcić nicka) od 3 tygodni nie potafią
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam psiraj, przyszło moje zamówienie! Tak jak pisałam nie było 10 l, dostałam 2* 5l w zamian bez dopłaty (ta opcja wychodzi ok.4 zł drożej), szybko,miło i bezproblemowo ![]() Na terenie Krakowa przy zamówieniu powyżej 99 zł dostawa gratis, w przeciwnym wypadku 5 zł
![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja póki co mam taki zapas żwirku i karmy, że następne zakupy pewnie za kilka miechów (2-3) ![]()
![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
Ja też mam nie miłe doświadczenia z Krakvetem i szczerze wszystkim odradzam. Owszem mają dobre ceny i wysyłka darmowa powyżej 99zl.
Ale na każde zakupy(4 razy) ani jedne nie były bezproblemowe. Braki w towarze to jest już standart,ale okłamywanie ''że już jutro będzie" a gdy mija te jutro następne ''już za dwa dni na 100%'' to już przesada, a na koniec to już nie dzwonią tylko wysyłają emaila żebym to ja zadzwoniła ''w sprawie zamowienia'' I tu zaczyna się ''cyrk'',czy komuś udało się dodzwonić do Krakvetu ?(bo mi niestety nie!!! ). No i mistrzostwo chamstwa z ich strony to - jestem świeżo po telefonie do GLS bo od 5 dni czekam na paczkę (dostałam emaila od Krakvet że paczka nadana że mogę śledzić na stronie GLS,nr. paczki ,link do paragonu itd.) Ale na stronie firmy kurierskiej na moim numerze status wciąż ten sam od 5 dni nic się nie zmienia ta sama data i godzina). Ile można czekać,zadzwoniłam do swego oddziału GLS i co się okazuje - te numery nadaje Krakvet a mojej paczki fizycznie po prostu nie ma, jestem w szoku! . Poszukałam w internecie opinii o okazuje się że tak oni robią notorycznie.W co oni się bawią i dlaczego to robią czy im naprawdę nie zależy na klientach. Przepraszam że tak się rozpisałam ale jestem świeżo po rozmowie z firmą kurierską i po prostu wkurzyłam się na Krakvet bo na zamówienie czekam od 11 listopada,najpierw były kłamstwa w postaci uzupełnienia braków a teraz kiedy już czekałam na paczkę dowiaduję się ....że wogóle nie została nadana !!! No nic trzeba szukać innego sklepu... ![]()
Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez posługiwania się rękami. Edytowane przez galloway Czas edycji: 2009-11-26 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I nadal polecam Pana ktory mnie tam obslugiwal (nie babka), poniewaz odkad to on zajal sie moim zamowieniem skonczyly sie klamstwa i naprawde zajal sie mna, dzwonil nawet 4 razy dziennie zeby powiedziec co i jak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Ja natomiast po przeczytaniu masy forum i opinii o Krakvecie widzę, że zdania są skrajne.
Oczywiście ja nadal podtrzymuje to, że już nigdy nic tam nie kupię bo nie mam ochoty przy każdym zamówieniu zastanawiać się czy jedna dziś to ja jestem wybrańcem i zostanę szybko obsłużona, bez kłamstw, zbywania itd. itp
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Raczkowanie
|
Krakvet jeśli zamawia się standardowe, chodliwe rzeczy wysyła bardzo szybko. Gorzej, jeśli zamawia się mniej popularne karmy. Co z tego, że mają taniej, skoro czeka się tak długo i trzeba w międzyczasie dokupować jedzenie w stacjonarnych sklepach, bo przecież coś do michy trzeba wsypać. Ja po kilku takich przygodach darowałam sobie zamawianie u nich. Już pomijam tragiczne pakowanie - w pudełku bywały najprzeróżniejsze mieszanki wysypanych produktów walające się w zawartości metalowych puszek.
A najlepszy numer to czytanie przez ekipę PW wymienianych na forum i usuwanie ich... Animala generalnie ciut droga dla mnie. Cytat:
![]() W Animalglobie też obsługa ekspresowa - rano zamówienie, wieczorem dostawa - jak czegoś nie było, miałam telefon z hurtowni i mogłam na szybko przez tel. wybrać zamienniki. Tylko przy większej liczbie zwierząt niestety ceny dla mnie były ciut za wysokie. Teraz większość rzeczy kupuję na allegro - zwykle w 1 sklepie znajduję żarcie dla psów, kotów i żwirek. A przy większych zamówieniach masa gratisów - ostatnio: drapaczka dla kociąt, jakieś zabawki, fajna porządna miska i puszki kocie RC ![]()
![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
Ja myślę że kupowanie w Krakvet na allegro jest zupełnie inne niż u nich na stronie. Na allegro ''muszą'' się starać z powodu komentarzy, a u nich na stronie sklepu nie ma takiej opcji zopiniowania sklepu. Ale na allegro sprzedają karmę o dużej pojemności. Ja chciałam kupić Acana i Orijen pakowane po 400g. Zamowiłam też witaminy bo piesek jest po operacji łapki. A tu
![]() ![]() ![]()
Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez posługiwania się rękami. Edytowane przez galloway Czas edycji: 2009-11-27 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Zobacz ceny na Bewet - przesyłki darmowe mają od 89zł. Kilka razy zamawiałam, było w porządku (to było chyba ponad rok temu, ale może nie "popsuli" jakości). Zooekspres - od 99zł, widziałam też inne sklepy z niskimi progami darmowych wysyłek.
Tyle co mi Krakvet naszarpał nerwów i ile musiałam wydać na małe opakowania karmy w sklepie stacjonarnym to moje. A obsługa twierdziła codziennie, że paczka wyjdzie jutro. To "jutro" trwało tygodniami. Albo przychodziła paczka, patrzę a w niej brak połowy rzeczy. Nawet wcześniej nie poinformowali, że czegoś brak. U mnie miesięcznie schodzi ponad 30kg karmy i 40l żwirku CBE. Zwykle zakupy robię co 2 m-ce, nie mam szans, żeby robić większe zapasy, bo zwyczajnie brak miejsca.
![]() |
#255 |
Rozeznanie
|
ŁACIATA dziękuję Ci bardzo
![]() ![]() ![]() ![]() Jak znasz jeszcze jakieś fajne sklepy to poproszę podpowiedź, bo ja od kilku dni wpisuję w google ale jakoś np. Bawet i AnimalGlob mi umknął ![]()
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem dziewczyny jak to jest z cenami rzeczy, które Was interesują ale np. jak kupowałam w www.psiraj.pl to "moje karmy" tj. Animonda Carny Kitten,Royal, Animonda saszetki, Gimpet czy Almo Nature są u nich tańsze niż w Krakvecie.
Podobnie z piłeczkami z gąbki czy piórkami na patyku, kamyki Cat;s Best Eko są tylko droższe chyba o 2 zł ale suma sumarum i tak mi się opłaca u nich kupować. Nie wiem też jak wyglądają koszty wysyłki w innych miastach niż Kraków ale możecie poczytać W zoodragonie zrobiłam swoje pierwsze zakupy dla kici ale nie mają wszystkiego, co potrzebuje co miesiąc, dlatego wolę inne sklepy
![]() |
#257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z Bewetem mnie zdziwiłaś - kiedyś mieli ceny podobne do Krakvetu, a nawet niższe. Ze sklepów jeszcze polecam Świat Karm - ale oni specjalizują się raczej w dużych paczkach lub opakowaniach zbiorczych. U nich też warto podpytać o brakujące towary, bo np. na Allegro sprzedają też inne marki, niż te na stronie. I dają gratisy dopasowane do zamówienia ![]() Niestety duże sklepy typu Krakvet (i czasami Animalia) idą na masowe zakupy, a pojedynczego klienta zlewają. A mniej znane sklepy walczą o każdego klienta (co też nie znaczy, że jak urosną, to też nie zaczną zlewać - przykład Animalia).
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Galloway miałam identycznie, zadzwoniłam do gls niemal z pretensjami dlaczego paczka nie rusza, ale bardzo miły pan powiedział mi, że przesyłka ma numer, ale fizycznie nie została dostarczona do nich i mam się w tej sprawie kontaktować ze sklepem... później jeszcze trwało to kilka dni i w końcu moja paczka dostała inny nr, tamten był cały czas w bezruchu i po długich a cięzkich otrzymałam przesyłkę. Potem jeszcze, na szczęście krótka przeprawa o zwrot kwoty za produkty, który nie zostały dołączone do zamówienia. Ja już jestem po i do sklepu nie wrócę
![]()
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
W sklepie Krakvet robiłam zakupy dla moich milusińskich od półtora roku, regularnie każdego miesiąca. A że gromadka spora i żarłoczna - na dość spore kwoty były to zamówienia. Nigdy nie miałam żadnych problemów. Do tego sklep ten najlepiej pakuje towar. Dlaczego nie miałam problemów ?! Chyba dlatego, że zawsze wybieram opcję : za pobraniem pocztowym.
Obecnie chciałam zmienić rodzaj karmy dla kotów i skusiłam się na inny sklep. Ma on opcję wysyłki jedynie : przelewem. Sprawa oparła się o policję. Nigdy więcej !!! Teraz "znalazłam" sklep, w którym jest ta "moja" karma i który wysyła także : za pobraniem. Pierwsza dostawa już była. Żadnych problemów. Opakowanie towaru trochę gorsze niż w Krakvecie. Kontakt telefoniczny bardzo dobry. Ten sklep to ZooExpress. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
CHciałam tylko donieść, że Krakvet wkońcu mi oddał te 70 zł. Nagle im się przypomniało (po moim mailu), że nie mają moich danych, do wykonania przelewu zwrotnego... Ciekawa rzecz, bo ja już dwa razy robiłam przelew na ich konto, a oni raz na moje już też, bo mi zwracali jakieś 20 zł chyba...
No ale ważne, że jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Dżentelmen to mężczyzna, który potrafi opisać kobietę bez posługiwania się rękami. Edytowane przez galloway Czas edycji: 2009-11-30 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
no i zapasy konczą mi sie powoli, i co teraz?? psiraj dowozi gratis przy zamówieniu na 249 złotych, troche przesadzili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
ktsw - przejrzyj stronę ZooExpress. "U nich" powyżej 100,oo zł. gratis i jest opcja : za pobraniem pocztowym. Zamawiałam jeden raz i wszystko było w porządku i bardzo szybko. Kontakt telefoniczny dobry. W grudniu też tam zamawiam. Chociaż - jak już pisałam - ja z KrakVetem nie miałam problemów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Ja dzis zrobilam zamowienie w zoolandii. Czy ktoś kiedyś robił w tym sklepie jakies zamówienie? Byliscie zadowleni?
Wybralam ten sklep, bo akurat maja duza promocje na kuwete kryta.. W zoolandii kosztuje 67 zl a w krakvecie 97 zl. Szok, no nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Polecam sklep video-zoo szczególnie dla posiadaczek mniejszych zwierząt
![]() Obsługa sklepu bardzo miła, byłam informowana na bieżąco o stanie mojego zamówienia. Przy zakupach powyżej 100 zł przesyłka tańsza o 50% |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i chłopaki
![]() Chcę zamówić produkty Rogz'a np. szelki mają tańsze o jakieś 25-30zł niż w normalnym zoologicznym, a w innych internetowych sklepach są za ok.90 zł, a w zoolandi 73 zł. Koszty wysyłki przy przesyłce prioryt.pocztą i płatności przy odbiorze to ok.16,50 zł Cały zakup wyniesie mnie ok.200 zł, chciałam wcześniej Was podpytać o opinie.
![]() |
#267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrobilam ostatnio też zakupy w swiecie karm, która oglasza sie na allegro. Bardzo jestem zadowolona. Mozna tam tanio kupic karme dla kota typu RC czy Sanabelle. Przesylka jest w cenie karmy, do tego dorzucają gratis do wyboru-miska, smycz, obroza.. Edytowane przez tutmirlajt Czas edycji: 2009-12-11 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na stronce zoolandii jest chyba inf. że realizacja zamówienia - 14 dni
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak na razie jestem zla na zoolandie ze nie informuje, ze nie maja tego towaru i czekaja az przyjdzie skads tam.. A oto kopia z ich strony: Dostarczenie przesyłki odbywa się do 5 dni roboczych od momentu złożenia zamówienia. Na terenie Warszawy można otrzymać zamawiany produkt już następnego dnia, w przypadku gdy klient złożył zamówienie do godziny 11.00 dnia roboczego i produkt jest dostępny przez producenta. A wiec nie do konca są uczciwi.. Edytowane przez tutmirlajt Czas edycji: 2009-12-11 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.