The Voice of Poland - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-28, 09:28   #241
Eroll
Wtajemniczenie

Dot.: The Voice of Poland

Też mi się nie chce w to wierzyć. Ubrania ubraniami, ale oni mają zawsze ten sam makijaż, tą samą biżuterię, włos zawsze odstaje w tym samym kierunku.
Eroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 10:19   #242
maddd
Wtajemniczenie

może i macie racje
maddd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 11:12   #243
pureinsanity
Raczkowanie

(niniejszym dołączam do oglądających tvop)
pudelek sobie niezłą teorię dośpiewał, ale któryś z uczestników sam mówił gdzieśtam, że przesłuchania trwały jeden dzień od rana do nocy.
pureinsanity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 19:41   #244
201704181009
Konto usunięte

Witam ślicznie wszystkie wizażanki
Również jestem fanką programu "The Voice of Poland", wg mnie jest to, chyba, najlepsze show muzyczne jakie do tej pory powstało, ale o tym później
Przyłączam się również do fanclubu Adasia Na poparcie mojej kandydatury, pragnę napisać, że słuchałam Behemotha, a konkretniej Adasia w nim growlującego, już przed VoP Uprzejmie proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby ()
Ale dość już o Adamie, bo, cytując, a raczej inspirując się wizażanką FreakChic (?): jeszcze on tu wejdzie, zobaczy, że podnieca się nim jakaś nastka z zadupia i będzie miał pyszny ubaw
Teraz o The Voice... Bardzo podoba mi się formuła programu, to, że jury ocenia głos, talent, a nie wygląd itp., a do tego nie przychodzą tam błazny, tak jak np. w "Mam Talent!", każdy uczestnik ma jakieś pojęcie o śpiewaniu i naprawdę miło się to ogląda
Warto dodać, że to absolutny ewenement, że w VoP pierwsze skrzypce gra uczestnik, a nie lansujące się jury, tak jak w innych programach. Jurorzy prezentują różne gatunki muzyczne i to jest świetneKażdy z nich lubi co innego, szuka czego innego, i takie powinno być jury. Do tego Adaś... (zamknij się! )
Mam słabą pamięć, wybaczcie, więc nie operuję swobodnie nazwiskami uczestników. Największe wrażenie zrobiła na mnie brzemienna pani Monika z drużyny Nergala. Niesamowita kobieta Kawał głosu, śpiewa z taką lekkością, swobodą, naturalnością, pasją i radością. Do tego plus za to, że wybrała Adama, który, co mnie niesłychanie dziwi, nie był wcale tak chętnie wybieranym. Osobiście preferuję głosy chrypkowate, mocne, typu Marco Hietala, a nawet Adam Zgodzę się z jedną z wizażanek, że głosy typu Tarja Turunen są niedoceniane. Żałuję, że dziewczyna śpiewające akustyczne "Paparazzi" nie znalazła uznania w oczach jurorów, naprawdę mocny, dobry głos, może nieco chybiony utwór, ale uważam, że zasłużyła na zainteresowanie.
Hm... zastanawiam się, czemu "zawodowcy" często przegrywają z amatorami... też to zauważyłyście? Czy tylko ja mam takie bzdurne spostrzeżenia? Chodzi mi o to, że np. ta dziewczyna z teatru muzycznego, która miała taki cichy, delikatny głosik i grała główną rolę w "Nędznikach", pani z ostatniego odcinka, która wspominała, że koncertowała Korei, USA, ta dziewczyna z Mothernight - nie przeszły, a amatorzy się dostają? Najpierw jest piękna prezentacja osoby, profesjonalista, domyślamy się, że pewnie nieziemski głos, a tutaj klops... tak było z tą dziewczyną z teatru muzycznego... Byłam pewna, że zagrzmi jakimś sopranem, a okazało się, że śpiewa tak delikatnie, do tego nie przeszła... Nieco dziwne Mam nadzieję, że napisałam jasno.
A tak na koniec dodam, że to mój pierwszy post z Wizażu, mam nadzieję zostać na dłużej, forum i ten wątek śledzę już dość długo, ale nie miałam odwagi się zarejestrować, więc cześć i czołem

A tak na sam koniec, to ... Ave Adaś! \m/
No
201704181009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 19:46   #245
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Salomea_ Pokaż wiadomość
tak było z tą dziewczyną z teatru muzycznego... Byłam pewna, że zagrzmi jakimś sopranem, a okazało się, że śpiewa tak delikatnie, do tego nie przeszła... Nieco dziwne
Słuchałam jej na żywo w Upiorze w operze (też główna rola) i naprawdę ma bardzo mocny głos - dziwię się, że wybrała taki utwór, w którym nie mogła tego pokazać.

Też uwielbiam Adasia
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-28, 20:04   #246
201704181009
Konto usunięte

Finloro, myślisz, że to może być wina stresu? Chociaż, skoro występuje, i to w głównych rolach, w "Upiorze...", "Nędznikach", to myślę, że raczej nie to, powinna umieć sobie z nim poradzić. Być może chciała zaprezentować się w czymś nowym, lżejszym i po prostu nie wyszło?
Stary 2011-09-29, 00:12   #247
Sondrina
BAN stały

To tłumaczenie z ciuchami do mnie nie przemawia. Kayah ma zawsze tak samo spleciony warkocz. Wiadomo fryzurę można odtworzyć, ale nie wyszłaby kropka w kropkę taka sama.

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

PS Przesłuchania mogły się odbyć tego samego dnia. Będzie chyba 8 odcinków, więc 8 h przesłuchań. Tak naprawdę to trwało jeszcze krócej, bo my poznajemy historie uczestników, a oni ich tylko oceniają. Wchodzi, ocena, wychodzi, wchodzi następny.

---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ----------

Cytat:
Finloro, myślisz, że to może być wina stresu? Chociaż, skoro występuje, i to w głównych rolach, w "Upiorze...", "Nędznikach", to myślę, że raczej nie to, powinna umieć sobie z nim poradzić. Być może chciała zaprezentować się w czymś nowym, lżejszym i po prostu nie wyszło?
Mi się wydaje, że dziewczyna chciała zwiększyć swoją szansę na sukces. Myślała, że dopasuje się do gustu większości.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 18:56   #248
elf27
Zadomowienie

to ja teraz wywołam dysputę

http://fakty.interia.pl/felietony/zi...diotow,1701951
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 19:04   #249
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość

Mi się wydaje, że dziewczyna chciała zwiększyć swoją szansę na sukces. Myślała, że dopasuje się do gustu większości.
Też tak myślę. Gdyby zaśpiewała coś innego mogłaby porwać jurorów. Chociaż z drugiej strony jeśli uczestnicy rzeczywiście mają jakąś określoną listę utworów, z których muszą coś wybrać możliwe, że wybrała coś co myślała, że będzie dla niej odpowiednie. Piosenka, którą zaśpiewała była zdecydowanie zbyt delikatna i nie mogła pokazać w niej swoich możliwości.
Stary 2011-09-30, 21:07   #250
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Słuchałam jej na żywo w Upiorze w operze (też główna rola) i naprawdę ma bardzo mocny głos - dziwię się, że wybrała taki utwór, w którym nie mogła tego pokazać.

Też uwielbiam Adasia
Ja miałam okazję podglądać jej próby w Domu Kultury, kilka lat temu, kiedy przygotowywała się do castingów do "Upiora..." i byłam pod ogromnym wrażeniem. Jak zobaczyłam ją w programie, to byłam pewna, że wszyscy się odwrócą, a tu lekkie zaskoczenie. Myślę, że to wina piosenki, zbyt spokojna i jednostajna, nie mogła się za bardzo popisać głosem.

otako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-30, 23:20   #251
Sondrina
BAN stały

Mam nadzieję, że w ten weekend ostatnie castingi, bo chciałabym zobaczyć nowy image jurorów, mam już dość tego żołnierskiego T-shirtu Kayah

W ogóle wydaje mi się, że dziewczyna od "Upiora" mogła widzieć, jak jej koleżanki wybierają trudniejsze piosenki, pokazują swoje możliwości i odpadają, więc postanowiła wybrać coś bardziej neutralnego, nie pokazywać powera w głosie i jakoś przejść dalej. Zazwyczaj jak jest coś takiego wyważonego, to odwraca się przynajmniej Piasek. Więc myślę, że była to próba zwiększenia szans.
Stary 2011-10-01, 08:42   #252
201704181009
Konto usunięte

Ale niestety nie wyszło... Szkoda, bo mogłoby być naprawdę ciekawie

Sondrino, mnie też on nie przypadł do gustu Za to ciuchy Nerdżiego jak najbardziej

Hihi, "Tajemnica XXI wieku": "Jak to, kurka, wreszcie jest z tymi castingami w VoP?" Jurorzy są zmuszani do zakładania wciąż tych samych ubrań, które już niemiło pachną, nie mycia włosów, aby fryzury się nie popsuły i spania w makijażu?
Stary 2011-10-01, 23:39   #253
Sondrina
BAN stały

Nergal akurat bosko wygląda we wszystkim Ale ten T-shirt wojskowy nie pasuje mi do Kayah. Dzisiaj na szczęście image uległ zmianie przy dzikich kartach. Nergal w białym T-shircie, Kayah zdecydowanie korzystniej wygląda w rozpuszczonych włosach. Za to Ania Dąbrowska miała cudownie jasną cerę
Dobra, a teraz najważniejsza sprawa, uczestnicy Z pierwszego odcinka spodobała mi się ta dziewczyna, którą wybrał Nergal. Spodobała ze względu na silny wokal, taki trochę zadziorny, ale piosenki "New York" nie trawię, aż mi zęby zaczynały zgrzytać w tych momentach, gdzie stwierdzałam bliskie podobieństwo do oryginału, w przearanżowanych fragmentach było fajnie, drapieżniej. Widzę dziewczynę w jakimś dynamicznym rockowym kawałku, może coś z dawnych kawałków Jon Bon Jovi?
Dziewczyna z samego końca, którą wybrała Ania Dąbrowska zachwyciła mnie swoim głosem, w końcu ktoś śpiewający nieco wyżej przeszedł dalej
Natomiast jeśli chodzi o dzikie karty, to spodobała mi się dwójka uczestników. Dziewczyna od "Paparazzi" naprawdę popisała się wokalem, tym razem i emocji, i interpretacji nie zabrakło Po raz kolejny wykonanie lepsze od oryginału
No i oczywiście dziewczyna z Mothernight. Ona była po prostu wspaniała. Ten pazur, ta drapieżność to coś, czego mi brakuje w większości wykonań. Cieszę się, że trafiła pod skrzydła Nergala. Mam nadzieję, że nie wyeliminują jej podczas bitwy, bo jest w moim top 3. Oprócz niej widzę w finale chłopaka z drużyny Nergala, który potrafi wydać z siebie ryk i Monikę, która jest w ciąży
Stary 2011-10-02, 08:43   #254
ta_iwona
Rozeznanie

O tak, dziewczyna z Mothernight jest genialna. Powinna od razu przejść na przesłuchaniach.

Dziwny był ten odcinek z Dzikimi Kartami. Mogli od razu powiedzieć, że jest ich tyle, żeby wypełnić "luki" w drużynie każdego. Ania ładnie na tych DK wyglądała. I Piasek w koszulce Behemotha
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-02, 09:07   #255
Ashaai
Zakorzenienie

Odcinek super. Średnio mi się podobało, że Nergal wziął tą laskę od "new york" ale może przy innym repertuarze będzie lepiej.
Fajne zaskoczenie z tymi dodatkowymi przesłuchaniami, nie spodziewałam się, że te dzikie karty tak rozstrzygną. Bardzo bardzo bardzo cieszę się, że przeszła jednak dziewczyna od Paparazzi i ta z mothernight. Pierwsze ma fajną skalę i silny głos a druga fajny, drapieżny. W obu przypadkach byłam w szoku, że nie przeszły już na castingach bo biły na głowę wiele innych osób które przeszły. Cieszę się, że dostały drugą szansę.
Hmm póki co mój faworyt a raczej faworytka nie zmieniła się od 1wszego odcinka Jest to dziewczyna w ciąży z grupy Adasia. Oczywiście mam kilka innych typów ale póki co niezmiennie podoba mi się ( jak to określiła Ania D.) jej ADHD w śpiewaniu. Naprawdę super !
Stary 2011-10-02, 09:09   #256
mivol
Rozeznanie

Cytat:
Nergal akurat bosko wygląda we wszystkim Ale ten T-shirt wojskowy nie pasuje mi do Kayah. Dzisiaj na szczęście image uległ zmianie przy dzikich kartach. Nergal w białym T-shircie, Kayah zdecydowanie korzystniej wygląda w rozpuszczonych włosach. Za to Ania Dąbrowska miała cudownie jasną cerę
Dobra, a teraz najważniejsza sprawa, uczestnicy Z pierwszego odcinka spodobała mi się ta dziewczyna, którą wybrał Nergal. Spodobała ze względu na silny wokal, taki trochę zadziorny, ale piosenki "New York" nie trawię, aż mi zęby zaczynały zgrzytać w tych momentach, gdzie stwierdzałam bliskie podobieństwo do oryginału, w przearanżowanych fragmentach było fajnie, drapieżniej. Widzę dziewczynę w jakimś dynamicznym rockowym kawałku, może coś z dawnych kawałków Jon Bon Jovi?
Dziewczyna z samego końca, którą wybrała Ania Dąbrowska zachwyciła mnie swoim głosem, w końcu ktoś śpiewający nieco wyżej przeszedł dalej
Natomiast jeśli chodzi o dzikie karty, to spodobała mi się dwójka uczestników. Dziewczyna od "Paparazzi" naprawdę popisała się wokalem, tym razem i emocji, i interpretacji nie zabrakło Po raz kolejny wykonanie lepsze od oryginału
No i oczywiście dziewczyna z Mothernight. Ona była po prostu wspaniała. Ten pazur, ta drapieżność to coś, czego mi brakuje w większości wykonań. Cieszę się, że trafiła pod skrzydła Nergala. Mam nadzieję, że nie wyeliminują jej podczas bitwy, bo jest w moim top 3. Oprócz niej widzę w finale chłopaka z drużyny Nergala, który potrafi wydać z siebie ryk i Monikę, która jest w ciąży
O tak, nie sądziłam że bluzka nude tak świetnie podkreśli jasną cerę
Wydaje mi się że w migawkach na końcu pokazywali, że na ringu z Kasprzyk był ten gość ..Damian Ukeje.
Podsumowując drużyny:
Piasek - najsłabsza drużyna, nudy.
Kayah - w przeważającej części świetne wokalistki i wokaliści.
Ania Dąbrowska - najlepsza ekipa, są i dobrze śpiewający i ciekawi od strony artystycznej.
Nergal - misz-masz ma parę perełek, będzie wesoło.

Edytowane przez mivol
Czas edycji: 2011-10-02 o 09:10 Powód: literowka
mivol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-02, 16:46   #257
WhiteCherry
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=qJqDQ2ZeSNc

najlepszy wokal tej edycji, ta dziewczyna jest fenomenalna
Stary 2011-10-02, 17:34   #258
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=qJqDQ2ZeSNc

najlepszy wokal tej edycji, ta dziewczyna jest fenomenalna
słuchajcie, a o co chodzi w tych przesłuchaniach radiowych? Jurorzy muszą nacisnąć jeszcze raz jak im się spodoba głos, i jak naciśnie nie ten, albo wogóle nikt nie naciśnie, to kandydat odpada definitywnie?
Nie miałam możliwości obajrzeć ostatniego odcinka ani wczoraj, ani dzisiejszej powtórki, i po prostu nie wiem o co chodzi
Jak możecie, to mi wyjaśnijcie
Stary 2011-10-02, 17:40   #259
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
słuchajcie, a o co chodzi w tych przesłuchaniach radiowych? Jurorzy muszą nacisnąć jeszcze raz jak im się spodoba głos, i jak naciśnie nie ten, albo wogóle nikt nie naciśnie, to kandydat odpada definitywnie?
Nie miałam możliwości obajrzeć ostatniego odcinka ani wczoraj, ani dzisiejszej powtórki, i po prostu nie wiem o co chodzi
Jak możecie, to mi wyjaśnijcie
Przychodzi człowiek, i go słuchają drugi raz... Komu się podoba, ten naciska. w sumie to to wygląda trochę jakby oni wiedzieli kto przyjdzie, i mieli ustawione kto na kogo naciśnie.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-02, 17:46   #260
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Przychodzi człowiek, i go słuchają drugi raz... Komu się podoba, ten naciska. w sumie to to wygląda trochę jakby oni wiedzieli kto przyjdzie, i mieli ustawione kto na kogo naciśnie.
hehe Dzięki za odp
Stary 2011-10-02, 19:36   #261
201704181009
Konto usunięte

Nie obejrzałam całego odcinka, jedynie kilku ostatnich uczestników i byłam zdziwiona tą całą "scenografią" w radiu Rozbrajające to coś, co zakrywało szybę, gdy uczestnik śpiewał
Image jurorów podobał mi się bardziej niż ten z poprzednich odcinków. Kayah prezentowała się naprawdę lepiej Nergal oczywiście najlepiej Piasek, chyba, lepiej w czarnym stroju, ciuchów Ani nie pamiętam.
Cieszę się, że przeszła dziewczyna od "Paparazzi", uważam, że gafą było to, że nikt się wtedy nie odwrócił.
Wokalistka Mothernight jest świetna, taka charakterna, interesująca, choć w zapałaniu do niej bezgraniczną sympatią przeszkadza mi jej podobieństwo do Sablewskiej
Duet panów jest uroczy, bardzo przyjemnie się słucha, są tacy pozytywni Bardzo ich polubiłam.
Muszę nadrobić odcinek w internecie.

Ashaai, niemal pod całym Twoim poste mogę się podpisać Tak samo z Sondriną
Stary 2011-10-02, 20:26   #262
spititout
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Ooo, no właśnie.

Prawie wszyscy moi faworyci są póki co w drużynie Nergala "Nergul, podejdź no do płota" Monika Urlik, Filip Sałapa, Damian Ukeje... Piotr Niesłuchowski z drużyny Ani też mi zapadł w pamięć. Jakoś wyjątkowo dobrze wypadają piosenki Kings of Leon xD ciekawe jak to będzie z bitwami.
Don't be plasticine

spititout jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-02, 23:24   #263
Sondrina
BAN stały

W ogóle też odniosłyście wrażenie, że Damian Ukeje walczył na ringu z wokalistką Mothernight, czy ja miałam jakieś przebłyski, oglądając zapowiedzi podczas napisów? Ja bym nie chciała, żeby oni ze sobą rywalizowali. Bo obydwoje są dobrzy, a Nergal ma paru słabszych wokalistów, którzy powinni odpaść w pierwszej kolejności. Dziewczyna od Duffy, dziewczyna mega opalona, która przypomina mi prezenterkę z Teleexpressu (Beatę Olech?).
Stary 2011-10-03, 07:10   #264
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogóle też odniosłyście wrażenie, że Damian Ukeje walczył na ringu z wokalistką Mothernight, czy ja miałam jakieś przebłyski, oglądając zapowiedzi podczas napisów? Ja bym nie chciała, żeby oni ze sobą rywalizowali. Bo obydwoje są dobrzy, a Nergal ma paru słabszych wokalistów, którzy powinni odpaść w pierwszej kolejności. Dziewczyna od Duffy, dziewczyna mega opalona, która przypomina mi prezenterkę z Teleexpressu (Beatę Olech?).
mi się wydawało że on będzie walczył z dziewczyną z Armenii a też się przyglądałam i w sumie w czołówce po tym, jak Piotrek N ściska swoją dziewczynę która się uśmiecha wnioskujemy, że przejdzie, dobra poszlaka, co nie?

Moje top5 w tym momencie to właśnie Piotrek , Monika Urlik, Damian Ukeje, ta ruda dziewczyna od Amy Winehouse i śpiewak operowy (Mirek? )

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-03, 17:18   #265
201704181009
Konto usunięte

Załapałam się na to: "Nergul, podejdź no do płota" Uwielbiam jego teksty

Chyba on ma na imię Mirek, ale nie jestem pewna. I naprawdę fajnie zakręcony facet Mam słabość do oryginalnych osobowości
Stary 2011-10-04, 13:13   #266
shapeofmyheart1
Zadomowienie

GG do shapeofmyheart1

popieram całkowicie super program, bez landowania pseudo przyszłych gwiazd, bez próbującyh śpiewać panów zbyszczków/zdizśkow i bez tych, co im się wydaje, że potrafią śpiewać...no i wszystko kręci się wokół uczesników, a nie jurorów, którzy za każdą cenę chcą się wypromować. Do tego Nergal-bardzo pozytywne zaskoczenie

Cytat:
Witam ślicznie wszystkie wizażanki
Również jestem fanką programu "The Voice of Poland", wg mnie jest to, chyba, najlepsze show muzyczne jakie do tej pory powstało, ale o tym później
Przyłączam się również do fanclubu Adasia Na poparcie mojej kandydatury, pragnę napisać, że słuchałam Behemotha, a konkretniej Adasia w nim growlującego, już przed VoP Uprzejmie proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby ()
Ale dość już o Adamie, bo, cytując, a raczej inspirując się wizażanką FreakChic (?): jeszcze on tu wejdzie, zobaczy, że podnieca się nim jakaś nastka z zadupia i będzie miał pyszny ubaw
Teraz o The Voice... Bardzo podoba mi się formuła programu, to, że jury ocenia głos, talent, a nie wygląd itp., a do tego nie przychodzą tam błazny, tak jak np. w "Mam Talent!", każdy uczestnik ma jakieś pojęcie o śpiewaniu i naprawdę miło się to ogląda
Warto dodać, że to absolutny ewenement, że w VoP pierwsze skrzypce gra uczestnik, a nie lansujące się jury, tak jak w innych programach. Jurorzy prezentują różne gatunki muzyczne i to jest świetneKażdy z nich lubi co innego, szuka czego innego, i takie powinno być jury. Do tego Adaś... (zamknij się! )
Mam słabą pamięć, wybaczcie, więc nie operuję swobodnie nazwiskami uczestników. Największe wrażenie zrobiła na mnie brzemienna pani Monika z drużyny Nergala. Niesamowita kobieta Kawał głosu, śpiewa z taką lekkością, swobodą, naturalnością, pasją i radością. Do tego plus za to, że wybrała Adama, który, co mnie niesłychanie dziwi, nie był wcale tak chętnie wybieranym. Osobiście preferuję głosy chrypkowate, mocne, typu Marco Hietala, a nawet Adam Zgodzę się z jedną z wizażanek, że głosy typu Tarja Turunen są niedoceniane. Żałuję, że dziewczyna śpiewające akustyczne "Paparazzi" nie znalazła uznania w oczach jurorów, naprawdę mocny, dobry głos, może nieco chybiony utwór, ale uważam, że zasłużyła na zainteresowanie.
Hm... zastanawiam się, czemu "zawodowcy" często przegrywają z amatorami... też to zauważyłyście? Czy tylko ja mam takie bzdurne spostrzeżenia? Chodzi mi o to, że np. ta dziewczyna z teatru muzycznego, która miała taki cichy, delikatny głosik i grała główną rolę w "Nędznikach", pani z ostatniego odcinka, która wspominała, że koncertowała Korei, USA, ta dziewczyna z Mothernight - nie przeszły, a amatorzy się dostają? Najpierw jest piękna prezentacja osoby, profesjonalista, domyślamy się, że pewnie nieziemski głos, a tutaj klops... tak było z tą dziewczyną z teatru muzycznego... Byłam pewna, że zagrzmi jakimś sopranem, a okazało się, że śpiewa tak delikatnie, do tego nie przeszła... Nieco dziwne Mam nadzieję, że napisałam jasno.
A tak na koniec dodam, że to mój pierwszy post z Wizażu, mam nadzieję zostać na dłużej, forum i ten wątek śledzę już dość długo, ale nie miałam odwagi się zarejestrować, więc cześć i czołem

A tak na sam koniec, to ... Ave Adaś! \m/
No

odpisz u mnie inaczej nie odpowiem
shapeofmyheart1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-04, 13:19   #267
platekrozy
Zakorzenienie

Dopiero w tą sobotę obejrzałam 2odcinki,wcześniej albo mnie nie było w domu albo źle się czułam albo zapomniałam
No i teraz żałuję- prawie nikogo nie znam,ale program rewelacja

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 13:33   #268
tipsiara
Wtajemniczenie

Ciekawy był występ |Gabrysia Fleszara
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-04, 17:05   #269
Finlora
Zakorzenienie

Dzięki temu programowi poznałam i bardzo polubiłam zespół Kings of Leon

Kibicuję (w pierwszej kolejności) Oli Kasprzyk i Monice Urlik
Stary 2011-10-06, 17:30   #270
201704181009
Konto usunięte

Dziewczęta, mogłybyście mi podać tytuł piosenki, którą śpiewała Ola z Mothernight? W radiu Zet? Uwielbiam jej wykonanie, ale chciałabym usłyszeć oryginał... Może już słyszałam, ale nie pamiętam?

Finlora, słyszałam o zespole, ale, świadomie, żadnego utworu nie słuchałam... Widząc, że Adaś podśpiewywał jakąś ich piosenkę, czuję się w obowiązku, jako (psycho)fanka, zapoznać się z twórczością, mogłabyś mi ich jakoś przybliżyć?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości