|
|
#241 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: The Voice of Poland
Też mi się nie chce w to wierzyć. Ubrania ubraniami, ale oni mają zawsze ten sam makijaż, tą samą biżuterię, włos zawsze odstaje w tym samym kierunku.
|
|
|
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
może i macie racje
|
|
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
(niniejszym dołączam do oglądających tvop)
pudelek sobie niezłą teorię dośpiewał, ale któryś z uczestników sam mówił gdzieśtam, że przesłuchania trwały jeden dzień od rana do nocy. |
|
|
|
|
#244 |
|
Konto usunięte
|
Witam ślicznie wszystkie wizażanki
![]() Również jestem fanką programu "The Voice of Poland", wg mnie jest to, chyba, najlepsze show muzyczne jakie do tej pory powstało, ale o tym później ![]() Przyłączam się również do fanclubu Adasia Na poparcie mojej kandydatury, pragnę napisać, że słuchałam Behemotha, a konkretniej Adasia w nim growlującego, już przed VoP Uprzejmie proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby ( )![]() Ale dość już o Adamie, bo, cytując, a raczej inspirując się wizażanką FreakChic (?): jeszcze on tu wejdzie, zobaczy, że podnieca się nim jakaś nastka z zadupia i będzie miał pyszny ubaw Teraz o The Voice... Bardzo podoba mi się formuła programu, to, że jury ocenia głos, talent, a nie wygląd itp., a do tego nie przychodzą tam błazny, tak jak np. w "Mam Talent!", każdy uczestnik ma jakieś pojęcie o śpiewaniu i naprawdę miło się to ogląda ![]() Warto dodać, że to absolutny ewenement, że w VoP pierwsze skrzypce gra uczestnik, a nie lansujące się jury, tak jak w innych programach. Jurorzy prezentują różne gatunki muzyczne i to jest świetne Każdy z nich lubi co innego, szuka czego innego, i takie powinno być jury. Do tego Adaś...![]() Mam słabą pamięć, wybaczcie, więc nie operuję swobodnie nazwiskami uczestników. Największe wrażenie zrobiła na mnie brzemienna pani Monika z drużyny Nergala. Niesamowita kobieta Kawał głosu, śpiewa z taką lekkością, swobodą, naturalnością, pasją i radością. Do tego plus za to, że wybrała Adama, który, co mnie niesłychanie dziwi, nie był wcale tak chętnie wybieranym. Osobiście preferuję głosy chrypkowate, mocne, typu Marco Hietala, a nawet Adam Zgodzę się z jedną z wizażanek, że głosy typu Tarja Turunen są niedoceniane. Żałuję, że dziewczyna śpiewające akustyczne "Paparazzi" nie znalazła uznania w oczach jurorów, naprawdę mocny, dobry głos, może nieco chybiony utwór, ale uważam, że zasłużyła na zainteresowanie. Hm... zastanawiam się, czemu "zawodowcy" często przegrywają z amatorami... też to zauważyłyście? Czy tylko ja mam takie bzdurne spostrzeżenia? Chodzi mi o to, że np. ta dziewczyna z teatru muzycznego, która miała taki cichy, delikatny głosik i grała główną rolę w "Nędznikach", pani z ostatniego odcinka, która wspominała, że koncertowała Korei, USA, ta dziewczyna z Mothernight - nie przeszły, a amatorzy się dostają? Najpierw jest piękna prezentacja osoby, profesjonalista, domyślamy się, że pewnie nieziemski głos, a tutaj klops... tak było z tą dziewczyną z teatru muzycznego... Byłam pewna, że zagrzmi jakimś sopranem, a okazało się, że śpiewa tak delikatnie, do tego nie przeszła... Nieco dziwne Mam nadzieję, że napisałam jasno.A tak na koniec dodam, że to mój pierwszy post z Wizażu, mam nadzieję zostać na dłużej, forum i ten wątek śledzę już dość długo, ale nie miałam odwagi się zarejestrować, więc cześć i czołem ![]() A tak na sam koniec, to ... Ave Adaś! \m/ ![]() No
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też uwielbiam Adasia ![]() |
|
|
|
|
|
#246 |
|
Konto usunięte
|
Finloro, myślisz, że to może być wina stresu? Chociaż, skoro występuje, i to w głównych rolach, w "Upiorze...", "Nędznikach", to myślę, że raczej nie to, powinna umieć sobie z nim poradzić. Być może chciała zaprezentować się w czymś nowym, lżejszym i po prostu nie wyszło?
|
|
|
|
|
#247 | |
|
BAN stały
|
To tłumaczenie z ciuchami do mnie nie przemawia. Kayah ma zawsze tak samo spleciony warkocz. Wiadomo fryzurę można odtworzyć, ale nie wyszłaby kropka w kropkę taka sama.
---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- PS Przesłuchania mogły się odbyć tego samego dnia. Będzie chyba 8 odcinków, więc 8 h przesłuchań. Tak naprawdę to trwało jeszcze krócej, bo my poznajemy historie uczestników, a oni ich tylko oceniają. Wchodzi, ocena, wychodzi, wchodzi następny. ---------- Dopisano o 01:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
to ja teraz wywołam dysputę
![]() http://fakty.interia.pl/felietony/zi...diotow,1701951 |
|
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#251 |
|
BAN stały
|
Mam nadzieję, że w ten weekend ostatnie castingi, bo chciałabym zobaczyć nowy image jurorów, mam już dość tego żołnierskiego T-shirtu Kayah
W ogóle wydaje mi się, że dziewczyna od "Upiora" mogła widzieć, jak jej koleżanki wybierają trudniejsze piosenki, pokazują swoje możliwości i odpadają, więc postanowiła wybrać coś bardziej neutralnego, nie pokazywać powera w głosie i jakoś przejść dalej. Zazwyczaj jak jest coś takiego wyważonego, to odwraca się przynajmniej Piasek. Więc myślę, że była to próba zwiększenia szans. |
|
|
|
|
#252 |
|
Konto usunięte
|
Ale niestety nie wyszło... Szkoda, bo mogłoby być naprawdę ciekawie
![]() Sondrino, mnie też on nie przypadł do gustu Hihi, "Tajemnica XXI wieku": "Jak to, kurka, wreszcie jest z tymi castingami w VoP?" Jurorzy są zmuszani do zakładania wciąż tych samych ubrań, które już niemiło pachną, nie mycia włosów, aby fryzury się nie popsuły i spania w makijażu?
|
|
|
|
|
#253 |
|
BAN stały
|
Nergal akurat bosko wygląda we wszystkim
Ale ten T-shirt wojskowy nie pasuje mi do Kayah.Dobra, a teraz najważniejsza sprawa, uczestnicy Z pierwszego odcinka spodobała mi się ta dziewczyna, którą wybrał Nergal. Spodobała ze względu na silny wokal, taki trochę zadziorny, ale piosenki "New York" nie trawię, aż mi zęby zaczynały zgrzytać w tych momentach, gdzie stwierdzałam bliskie podobieństwo do oryginału, w przearanżowanych fragmentach było fajnie, drapieżniej. Widzę dziewczynę w jakimś dynamicznym rockowym kawałku, może coś z dawnych kawałków Jon Bon Jovi?Dziewczyna z samego końca, którą wybrała Ania Dąbrowska zachwyciła mnie swoim głosem, w końcu ktoś śpiewający nieco wyżej przeszedł dalej ![]() Natomiast jeśli chodzi o dzikie karty, to spodobała mi się dwójka uczestników. Dziewczyna od "Paparazzi" naprawdę popisała się wokalem, tym razem i emocji, i interpretacji nie zabrakło Po raz kolejny wykonanie lepsze od oryginału![]() No i oczywiście dziewczyna z Mothernight. Ona była po prostu wspaniała. Ten pazur, ta drapieżność to coś, czego mi brakuje w większości wykonań. Cieszę się, że trafiła pod skrzydła Nergala. Mam nadzieję, że nie wyeliminują jej podczas bitwy, bo jest w moim top 3. Oprócz niej widzę w finale chłopaka z drużyny Nergala, który potrafi wydać z siebie ryk i Monikę, która jest w ciąży
|
|
|
|
|
#254 |
|
Rozeznanie
|
O tak, dziewczyna z Mothernight jest genialna. Powinna od razu przejść na przesłuchaniach.
Dziwny był ten odcinek z Dzikimi Kartami. Mogli od razu powiedzieć, że jest ich tyle, żeby wypełnić "luki" w drużynie każdego. Ania ładnie na tych DK wyglądała. |
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Odcinek super. Średnio mi się podobało, że Nergal wziął tą laskę od "new york" ale może przy innym repertuarze będzie lepiej.
Fajne zaskoczenie z tymi dodatkowymi przesłuchaniami, nie spodziewałam się, że te dzikie karty tak rozstrzygną. Bardzo bardzo bardzo cieszę się, że przeszła jednak dziewczyna od Paparazzi i ta z mothernight. Pierwsze ma fajną skalę i silny głos a druga fajny, drapieżny. W obu przypadkach byłam w szoku, że nie przeszły już na castingach bo biły na głowę wiele innych osób które przeszły. Cieszę się, że dostały drugą szansę. Hmm póki co mój faworyt a raczej faworytka nie zmieniła się od 1wszego odcinka Jest to dziewczyna w ciąży z grupy Adasia. Oczywiście mam kilka innych typów ale póki co niezmiennie podoba mi się ( jak to określiła Ania D.) jej ADHD w śpiewaniu. Naprawdę super !
|
|
|
#256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się że w migawkach na końcu pokazywali, że na ringu z Kasprzyk był ten gość ..Damian Ukeje. Podsumowując drużyny: Piasek - najsłabsza drużyna, nudy. Kayah - w przeważającej części świetne wokalistki i wokaliści. Ania Dąbrowska - najlepsza ekipa, są i dobrze śpiewający i ciekawi od strony artystycznej. Nergal - misz-masz ma parę perełek, będzie wesoło.
Edytowane przez mivol Czas edycji: 2011-10-02 o 10:10 Powód: literowka |
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=qJqDQ2ZeSNc
najlepszy wokal tej edycji, ta dziewczyna jest fenomenalna
|
|
#258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie miałam możliwości obajrzeć ostatniego odcinka ani wczoraj, ani dzisiejszej powtórki, i po prostu nie wiem o co chodzi Jak możecie, to mi wyjaśnijcie ![]()
|
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w sumie to to wygląda trochę jakby oni wiedzieli kto przyjdzie, i mieli ustawione kto na kogo naciśnie.
|
|
|
|
|
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Konto usunięte
|
Nie obejrzałam całego odcinka, jedynie kilku ostatnich uczestników i byłam zdziwiona tą całą "scenografią" w radiu
Rozbrajające to coś, co zakrywało szybę, gdy uczestnik śpiewał![]() Image jurorów podobał mi się bardziej niż ten z poprzednich odcinków. Kayah prezentowała się naprawdę lepiej Piasek, chyba, lepiej w czarnym stroju, ciuchów Ani nie pamiętam.Cieszę się, że przeszła dziewczyna od "Paparazzi", uważam, że gafą było to, że nikt się wtedy nie odwrócił. Wokalistka Mothernight jest świetna, taka charakterna, interesująca, choć w zapałaniu do niej bezgraniczną sympatią przeszkadza mi jej podobieństwo do Sablewskiej Duet panów jest uroczy, bardzo przyjemnie się słucha, są tacy pozytywni Bardzo ich polubiłam.Muszę nadrobić odcinek w internecie. Ashaai, niemal pod całym Twoim poste mogę się podpisać Tak samo z Sondriną
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prawie wszyscy moi faworyci są póki co w drużynie Nergala "Nergul, podejdź no do płota" Monika Urlik, Filip Sałapa, Damian Ukeje... Piotr Niesłuchowski z drużyny Ani też mi zapadł w pamięć. Jakoś wyjątkowo dobrze wypadają piosenki Kings of Leon xD ciekawe jak to będzie z bitwami.
|
|
|
#263 |
|
BAN stały
|
W ogóle też odniosłyście wrażenie, że Damian Ukeje walczył na ringu z wokalistką Mothernight, czy ja miałam jakieś przebłyski, oglądając zapowiedzi podczas napisów? Ja bym nie chciała, żeby oni ze sobą rywalizowali. Bo obydwoje są dobrzy, a Nergal ma paru słabszych wokalistów, którzy powinni odpaść w pierwszej kolejności. Dziewczyna od Duffy, dziewczyna mega opalona, która przypomina mi prezenterkę z Teleexpressu (Beatę Olech?).
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a też się przyglądałam i w sumie w czołówce po tym, jak Piotrek N ściska swoją dziewczynę która się uśmiecha wnioskujemy, że przejdzie, dobra poszlaka, co nie? Moje top5 w tym momencie to właśnie Piotrek )
|
|
|
#265 |
|
Konto usunięte
|
Załapałam się na to: "Nergul, podejdź no do płota"
Uwielbiam jego teksty![]() Chyba on ma na imię Mirek, ale nie jestem pewna. I naprawdę fajnie zakręcony facet
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
popieram całkowicie
super program, bez landowania pseudo przyszłych gwiazd, bez próbującyh śpiewać panów zbyszczków/zdizśkow i bez tych, co im się wydaje, że potrafią śpiewać...no i wszystko kręci się wokół uczesników, a nie jurorów, którzy za każdą cenę chcą się wypromować. Do tego Nergal-bardzo pozytywne zaskoczenieCytat:
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero w tą sobotę obejrzałam 2odcinki,wcześniej albo mnie nie było w domu albo źle się czułam albo zapomniałam
![]() No i teraz żałuję- prawie nikogo nie znam,ale program rewelacja ![]() ![]() ![]()
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawy był występ |Gabrysia Fleszara
![]()
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki temu programowi poznałam i bardzo polubiłam zespół Kings of Leon
![]() Kibicuję (w pierwszej kolejności) Oli Kasprzyk i Monice Urlik |
|
|
|
|
#270 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczęta, mogłybyście mi podać tytuł piosenki, którą śpiewała Ola z Mothernight? W radiu Zet? Uwielbiam jej wykonanie, ale chciałabym usłyszeć oryginał... Może już słyszałam, ale nie pamiętam?
![]() Finlora, słyszałam o zespole, ale, świadomie, żadnego utworu nie słuchałam... Widząc, że Adaś podśpiewywał jakąś ich piosenkę, czuję się w obowiązku, jako (psycho)fanka , zapoznać się z twórczością, mogłabyś mi ich jakoś przybliżyć?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

Na poparcie mojej kandydatury, pragnę napisać, że słuchałam Behemotha, a konkretniej Adasia w nim growlującego, już przed VoP
Uprzejmie proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby
)
Każdy z nich lubi co innego, szuka czego innego, i takie powinno być jury. Do tego Adaś...

"Psia dusza większa jest od psa i kiedy się uśmiechasz do niej, ona się huśta na ogonie"...