|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Rozeznanie
|
Ja też nie wyobrażam sobie żeby mieć aż tak długie włosy. Moim zdaniem wygląda to nienaturalnie. I przerażająco
![]() ![]() Dzisiaj przechodzę mały kryzys. Swoje włosy mam już prawie do tyłka. I wszędzie mi włażą. Czasem mam ochote iść do fryzjera i ściąć je do ramion. A nie cierpię ich wiązać. Wybaczcie ale musiałam się z kimś tym podzielić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj znów katuję włosy naftą i rycyną, potem Aplecin a potem stiuningowany Seboradin. Muszą być efekty!
![]() |
#244 |
Konto usunięte
|
Phi, a ja zapuszczam do kolan najmniej!
Widziałam już parę takich osób, świetnie to wygląda - mam nadzieję, że do mnie też będą długie włosy pasować. Póki co i tak mam najdłuższą czuprynę, która kiedykolwiek na mojej głowie gościła, w końcu długość do bioder (co prawda wśród tych dłuższych tylko części włosów) to nie mało... ale ja się czuję, jakbym miała naprawdę krótkie włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | ||
Raczkowanie
|
Tatty, faktycznie do bioder to muszą być krótkie
![]() Cytat:
O rany, niech ten miesiąc już minie, żebym mogła znów zmierzyć grzywkę ![]() Cytat:
![]() Ja zakupię jutro Seboradin Niger. Poczytałam recenzje, że nie ma działania wysuszającego, więc spróbuję. Widziałam też w necie szampon i zdaje się odżywkę p. wypadaniu włosów seboradinową i też się troszkę zastanawiam. Na razie jednak korzystam z szamponów, które mam na stanie, to fryzjerskie produkty, więc pewnie silikonowe. Planuję również dokupić olejek rycynowy i zmieszać z resztą kokosowej Vatiki. Mam również resztkę Radicalu, ale nie wiem, czy to już nie przesada, tylu specyfików używać ![]()
![]() |
#246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz baczki sięgają mi do końca szczęki i muszę czesać się z przedziałkiem, bo grzywka jest za długa. Policzyłam, że jeśli włosy będą mi rosły 3 cm miesięcznie to mój cel osiągnę za 2 lata ![]()
![]() |
#247 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Gdybym ja chciała zasłonić tyłek włosami, przez jakieś 10 najbliższych lat świeciłabym gołymi pośladkami
![]() Vouge, może dla własnego zdrowia psychicznego postaw sobie troszkę bliżej cel. Wiesz, metoda małych kroków ![]()
#249 |
Rozeznanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2881439 5]Phi, a ja zapuszczam do kolan najmniej!
Widziałam już parę takich osób, świetnie to wygląda - mam nadzieję, że do mnie też będą długie włosy pasować. Póki co i tak mam najdłuższą czuprynę, która kiedykolwiek na mojej głowie gościła, w końcu długość do bioder (co prawda wśród tych dłuższych tylko części włosów) to nie mało... ale ja się czuję, jakbym miała naprawdę krótkie włosy ![]() A ja z długością za połowę pleców czuję się niemalże łysa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
po kolei:
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
Ja na razie nieśmiało marzę o czymś takim
![]() I zdaje się jeszcze trochę pomarzę, bo w tej fryzurze grzywka jest najdłuższa, a na mojej głowie - najkrótsza ![]()
#252 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A na Woodstocku byłaś? Ja po raz pierwszy i jedno muszę powiedzieć - za rok wracam obowiązkowo! Tylu długowłosych facetów w jednym miejscu nigdy na raz nie widziałam. Pierwszego dnia chodziłam ponoć i gapiłam się na ludzi jakbym się zećpała (słowa mojego wiecznie życzliwego przyjaciela). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Również próbuję zapuszczać włosy już od dłuższego czasu, ale na moich włosach jest to wyjątkowo trudne. A to dlatego bo są cieniutkie i delikatne. Nigdy ich nie farbowałam, nie prostowałam, susze może raz na miesiąc w awaryjnych sytuacjach, jeśli chodzi o lokówkę to tylko na większe wyjścia czli 2, 3 razy w roku. A mimo to i tak końcówki mam cieniutkie, jakby sie kruszyły
![]() ![]() ![]() Teraz kilka słów o pielęgnacji^^ Jeśli chodzi wewnętrznie to piję pokrzywę, skrzyp oraz biorę witaminy z grupy B w tabletkach. Myję włosy deliklatnymi ziołowymi szomponami lub BabyDream. Po każdym myciu odżywka, co kilka dni olej kokosowy i rycynowy na noc, nafta przed myciem co jakiś czas, w skórę w głowy wcierałam kurację wzmaniającą Rzepa Joanna, ale posiada alkohol w składzie, więc przerzuciłam się na odżywkę z Jantaru, którę stosuję zarówno do skóry głowy jak i włosów i spisuje się świetnie. Ostatnio zaczęłam również robić płukanki ziołowe na włosy po myciu. Czasem robię maseczki domowej roboty i mieszam wszystko co mam(żołtko jajka, rozne oleje, jakies proteiny z mazideł) Więc zapewne to wszystko w jakimś stopniu przyczyniło się do tego, że udało mi się zapuścić włosy za tą granicę do ktorej zawsze rosły. Mam równiez masę baby hair i włosy bliżej skóry głowy są dużoo grubsze i jest ich tam więcej(niż na koncach) więc zaczynam wierzyć w to ze uda mi sie je zagescic i pogrubic, bo głownie na to licze w całej mojej pielęgnaji ![]() A co do koncowek, to nie sa w ogole rozdwojone(ostatnio bylam u fryzjera przeszlo 3 miesiace temu), sa jedynie duzo ciensze, ale od niedawna używam na same koncowki odrobiny jedwabiu by je zabezpieczyc i jest duzo lepiej. Tak wiec bede walczyc o gesciejsze włosy, zwlaszcza ze widzę ze jestem na dobrej drodze i ogromnie sie ciesze widzac tyle nowych wlosow. A i przy okazji wlosy sa mieciutkie, gladkie i lśniące, choć lubią zbijać się w strąki jeśli ich nie czeszę kilka godzin, ale taki chyba urok cienkich włosów. Uff, chyba sie za bardzo rozpisałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Rozeznanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2881789 9]Chyba wiem co czujesz... 3 lata temu miałam krótkie włosy. Tym razem naprawdę, do ramion mi nie sięgały
![]() A na Woodstocku byłaś? Ja po raz pierwszy i jedno muszę powiedzieć - za rok wracam obowiązkowo! Tylu długowłosych facetów w jednym miejscu nigdy na raz nie widziałam. Pierwszego dnia chodziłam ponoć i gapiłam się na ludzi jakbym się zećpała (słowa mojego wiecznie życzliwego przyjaciela).[/QUOTE] Oj. Ja wolę nie wspominać, gdy w pierwszej gimnazjum ścięłam włosy za łopatki(które namiętnie zapuszczałam) do długości za ucho, bo... moje koleżanki powtarzały mi, że przez te włosy wyglądam... jak trójkąt... hmmm... po ścięciu ... właściwie nie wyglądałam(w sensie, że... 'brrrr, grrrr, nie patrz w lustro'), że tak powiem. Na Woodstocku byłam, ale rok temu. Było tam wielu facetów z długimi włosami(W tym mój brat, który jakoś trzy miesiące temu ściął je z długości do pasa za ucho ![]() ![]() ![]() Edytowane przez gimli666 Czas edycji: 2011-08-17 o 21:33 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Udało mi się upolować taka odżywkę
http://www.lollialife.com/products/g...lm-conditioner w tk max Miała moze któraś?
#257 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale zapoznałam się z dwoma, którzy mieli tak do bioder/tyłka. Czyli dłuższe niż moje własne, jest czego pozazdrościć ![]() Kocham siebie za to, że jedynie zapamiętałam jak się do ich namiotów idzie. Zero numerów, nic, kompletne 0, tylko tyle pamiętam, że jeden z Wrocławia był. Nie piję więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dla mnie niektóre są naprawdę piękne ![]() ![]() Oczywiscie te z postrzepionymi koncami lub o długości aż za kostki nie wyglądają zbyt estetycznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Rozeznanie
|
ach, właśnie Mayletka przebrnęła przez wszystkie stronki wątku <dumny>
i uznała, że wypadałoby się przywitać ![]() ![]() moja sytuacja jest taka.. dziwna. Nie suszę włosów, nie farbuję, nie prostuję (no, grzywkę mi się zdarza), a one jak głupie wypadają, puszą się (ale to chyba przez podatność do kręcenia) i wolno rosną -,- no, ale mayletka powraca z wielkim hukiem i zaczyna znów poważnie o nie dbać. dajecie mi dobry przykład, haha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez 201802141209 Czas edycji: 2011-08-18 o 07:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długie, geste loki za łopatki ścięłam do szyi, bo moje życzliwe koleżanki powiedziały, że wyglądam śmiesznie, bo końcówki się prostują i do kręconych włosów to nie pasuje... Wystarczyło tylko pójść do fryzjera...poprosić o wycieniowanie i moze by się odczepiły...a ja durna zatrudniłam mamę, która nie chciała mi ich ścinać, bo uważała, ze są piękne i...koniec :/ Później jeszcze przestały się kręcić i skręt musiałam ratować...wtedy szłam do fryzjera :/ Ech...dziś mam prawie podobną długość...no i trochę lepszy skręt...ale pomyśleć jakie by dzis były gdyby nie to ścięcie 2 lata temu...ech...szkoda słów :/
"Look into my eyes You will see... You know it´s true everything I do I do it for you..." ![]() 27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi ![]() www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tatty- Twoje też bardzoooooo bym chciała zobaczyć-kocham długie włoski, ale nie do kolan ![]() Jadę zaraz do miasta i zastanawiam się jaki szampon kupić: Revitax/ o ile dostanę/, Alpecin, czy Neril???? Wypadaja mi te najdłuższe kłaczki ![]()
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() Edytowane przez czarnaaa33 Czas edycji: 2011-08-18 o 08:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
cyanid, witaj
![]() Moje włosy również były dość cienkie i obecnie też mam najdłuższe w całym swoim życiu. Ale moje od roku są tej samej długości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Poczyniłam zamówienie na Helfy. Zamówiłam Sesę i Bhriringraj, nie kupiłam z myślą o poroście, ale o odżywieniu. Zobaczymy... już się doczekać nie mogę
![]()
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić. - Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy któraś z Was może oszacować ile cm mają włosy do pasa?
Tak mniej więcej. Zaczęłam zapuszczać, ale chciałabym wiedzieć ile czasu mi zajmie dojście do celu, przyjmując 1cm/ mies. Moje najdłuzsze pasma mają ok. 60 cm, ale to dosłownie kilka pasemek, reszta ma pewnie ze 45 cm ![]() Jak dziś umyję to wstawie zdjęcie ![]() A co do obcinania włosów z wiekiem.... to ja sobie obiecałam że nigdy nie obetnę włosów na starość, bo moim zdaniem po prostu to postarza. Zawsze jak widzę babkę ok 40stki która ma włosy dłuzsze niż do ramion, to myślę ze własnie tak chcę wyglądać "na starość". To jeden z atrybutów kobiecości który wypada prezentować nawet po wieku młodzieńczym ![]() Edytowane przez fortepianistka Czas edycji: 2011-08-18 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Nie powinny Wam rosnąć długo. Mi z reguły krótkie włosy szybciej rosły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pióra, nie włosy. Okropność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
A ja jeszcze postanowiłam nie robić sobie żadnych fryzur a la irokezy, wygolenia itp. Wygląda to nawet fajnie, ale - zawsze sobie powtarzam - większość gwiazd Hollywood ma piękne, wypielęgnowane, długie włosy. Tak więc stawiam na klasykę
![]() Właśnie kupiłam sobie Seboradin Niger. Nie wiem, w jaki sposób Wy stosujecie ten preparat, ale ja oddzielałam włosy przedziałkami i psikałam. Potem próbowałam zrobić masaż głowy, ale.. no właśnie w jaki sposób powinno masować się skórę głowy, aby pobudzić porost włosów i przy okazji ich nie powyrywać? ![]() (Właśnie zaczęłam odczuwać ciepełko i mrowienie... Dziwne uczucie ![]()
#270 | |
Raczkowanie
|
Juz po zakupach...kupiłam w końcu szampon na wypadanie Artego /koleżanka miała po nim mega ilości baby hair i przestały wypadać, no i rosły jej 4cm na miesiąc!!!/-aż się sama zdziwiłam, że u mnie na wygnanowie w hurtowni kosmetycznej mieli produktu tej marki
![]() ![]() Ja też zamierzam mieć na starość długie włosiska-no może nie takie jak teraz, ale napewno nie krótsze niż lekko za ramiona. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Walka o włos-obecna długość 71cm Walczę z wypadaniem i o odrost-szampon i żel Dermena, lotion seboradin niger, wax, Falvit i Cynk, magnez z wit .B6/witaminki/, pije pokrzywę i skrzyp Olejowanie-olejki: kokos, rycynowy, czosnkowy, rozmarynowy + brahmi Rozpoczęłam przygodę z Jantarem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.