|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Do zrzucenia dużo jeszcze mamy! +80kg! Motywujemy się nawzajem!:) Dieta 1000 kc
Cytat:
Motywację już masz - ślub, a to nie lada wyzwanie! Z piersi zgubisz dużo i to z nich najprawdopodobniej będzie leciało najpierw, przynajmniej w większości przypadków tak jest. Ja z 80C zjechałam do 75B i w sumie boję się, że pójdzie jeszcze więcej, a do biuściactych nigdy nie należałam ![]() Zacznij od ułożenie sobie dietki tak na 3 dni - 5 regularnych posilków: śniadanko z węglowodanami (płatki, owsianka itd.) żeby nabrać energii na cały dzień, II śniadanie - owoce, jogurty, obiad - kurczak gotowany z warzywami, opcjonalnie kasza, brązowy ryż, brązowy makaron, zupki, podiweczorek jakieś marchewki z jabłkiem, maślanki itd. a na kolację dużo białka I wiele wody w ciągu dnia! Naprawdę nie jest tak trudno gotować dietetycznie. Wystarczy, że z kurczaka, którego będziesz smażyć na obiad, odłożysz sobie kawałek piersi i ugotujesz. Makaron też nie powinien zrobić różnicy w smaku rodzince, a ten brązowy jest o wiele zdrowszy itd. Zmiana nawyków żywieniowych to podstawa Jak po 3 dniach stwierdzisz, że dajesz radę - super, to znaczy, że jesteś gotowa na to wielkie wyzwanie!Jak masz jakieś pytania, wątpliwości - pisz, jesteśmu tutaj po to, aby sobie pomagać ![]() ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
O to chodzi! Gratuluję i czekam na kolejne efekty, które w przypływie motywacji na pewno się pojawią!
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
||
|
|
|
#242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do zrzucenia dużo jeszcze mamy! +80kg! Motywujemy się nawzajem!:) Dieta 1000 kc
Ja nosze 95 D i szczerze chce miec dalej D
Bo lubię swoje piersi i wcale mi nie przeszkadzają no ale niestety wiem że z piersi podczas odchudzania mi trochę zejdzie. Ważyc bede sie dopiero na koniec miesiaca czli w piatek. Ciekawe czy cos drgnie. Mialam dzisiaj cwiczyc na steeperze ale jakos sie nie chce, nie wem czemu. Pomalowalam paznokcie i siedze przed kompem. Nadprogramowo zjadlam dzisiaj miseczke budyniu. Nawet nieźle mi dzisiaj poszlo, ale nie chce mi sie liczyc ile kcal wszamałam. Co za leń ze mnie. Jakiś kop się chyba mi należy ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
No to super, gratuluję
|
|
#243 | |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe dziewczyny JESTEŚMY Z WAMI !
Mam tydzień diety za sobą ! Menu: Iś:2 kromki razowca z serem feta i pomidorem IIś: 6 orzeszków laskowych + 6 solonych paluszków Obiad: zapomniałam zjeść ![]() Kolacja: 2 berlinki+ 2 kromki razowca + ketchup Ruch: 20min rower 17km/h + 100 brzuszków Przejade dziś jeszcze conajmniej 30min na rowerze i zrobie kolejne 100 brzuszków a, co mi tam...dam rade ![]() Oddałam w końcu wage babci ciężko było ale,dałam rade przynajmniej teraz nie będzie mnie zniechęcać to ciągłe ważenie ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak to zapomniałaś o obiedzie? Brawoooo za ćwiczonka U mnie dzisiaj: I. 3 kromki chrupkiego z serkiem almette, szynką i pomidorem + parówka II. Duży jogurt do picia brzoskwiniowy 0% III. Sałatka: puszka tuńczyka w sosie własnym, 2 jajka, 2 łyżki kukurydzy IV. jogurt activia z błonnikiem + jabłko V. 100g gotowanej piersi z kurczaka + 7 brukselek gotowanych + pół serka wiejskiego lekkiego z pomidorem + kromka chrupkiego i zaraz wskakuję na orbitreka na 30 minut, bo ciężko mi jakoś ![]() a dziś rano kolejny spadek -0,3kg
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... Edytowane przez medzia104 Czas edycji: 2011-09-26 o 20:20 |
|
|
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
medzia jakie łądne urozmaicone menu
brawo.ja jednak na 20 min skoczylam na steper. chociaż troszkę cwiczonek. A jutro ostro pocic się bede
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Haloooo!!!
gdzie się pochowałyście??? To ja sama na posterunku zostałam ? Wczoraj 1 szt. prince polo a to był już ewidentnie znak, że dziś @ przylezie i przylazla. Śniadanie przepisowe: bułeczka pełnoziarnista lekko maźnięta masłem + serek chudy 2 łyzeczki + 2 łyzeczki dzemu i kawka. A teraz zmykam popracować.
|
|
|
|
#247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiem wiem że nie powinnam pomijać posiłków i regularnie jeść ale, wczoraj jakoś tak wyszło dziś się poprawie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sama po sobie wiem, że jeśli teraz się poddam z dietą to już nigdy nie będę miała w sobie tyle siły, żeby na nowo ją zacząć ![]() U mnie dzisiaj bardzo normalnie: I. miseczka muesli z orzechami z 1,5 szkl. mleka 0,5% II. duży jogurt pitny brzoskwiniowy 0% + jabłko III. activia z błonnikiem + jabłko IV. 200g piersi z kurczaka, smaożonej w kawałkach na łyżeczce oliwy z oliwek z 2 pomidorami, ćwiartką papryki i ząbkiem czosnku (całość polana 2 łyżeczkami śmietany 12%) + 2 łyżki sałatki ogórkowej w zalewie ze słoika + 6 brukselek gotowanych V. planowane: jajko gotowane + pół serka wiejskiego lekkiego ze szczypiorkiem i pomidorem + kromka chrupkiego Wczoraj zwiększyłam obroty na orbitreku i lało się ze mnie. Mimo to waga, taka sama jak wczoraj
Padłaś? Powstań, popraw koronę i zasuwaj! obieżyświatka, pożeraczka lodów antylight, wiecznie spóźniona Śpiąca Królewna size plus, będąca jednocześnie nałogową coffeeholiczką i poszukiwatorką księcia z bajkiem ![]() 104-99-96,8... |
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam siły... Jakieś "suchoty" mnie męczą - nie doleczyłam się... Energia mnie opuściła, nie mam sił na aktywność, i jeść mi się nie chce... Przynajmniej coś dobrego...
|
#250 | |
|
Raczkowanie
|
Menu:
Iś: 2 kromki razowca z pasztetem podlaskim pomidorem i ogórkiem IIś: mała activia do picia Podwieczorek: 6 orzeszków laskowych Obiado-kolacja: 1/2 piersi z kurczaka panierowana w jajku i otrębach owsianych + 1/2 brokuła gotowanego z łyżeczką masła i łyżeczką bułki tartej Kurcze no i mnie wzieło leże z gorączką ledwo żyje faszeruje się Gripexem po którym jako tako funkcjonuje wszystko mnie boli i wogóle jest do dupy...z ćwiczeń dzisiaj niestety nici ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zaliczyłam dzisiaj 30 min steper i od nie wiem kiedy zrobiłam 60 brzuszków. O jejku kiedy ja to robiłam heheh
|
|
#252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#253 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczynki kochane za gratulacje
Waga nareszcie ruszyła i to z kopyta - wskazuje 89,1 kg Już ze 2 miesiące nie jem moich ukochanych oreo. ![]() Co do biustu to ja mam jakieś jaja sadzone zamiast cycków ![]() Ale nie mam zamiaru rezygnować z diety, bo mi cycki zmaleją, mogę nawet zamiast jaj sadzonych mieć rodzynki Witam nowe dziewczyny i życzę wytrwałości ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo ładne menu Cytat:
Na początku ledwo wyrabiałam 15 min na 2. ![]() Ty to jak zwykle książkowo, jeśli chodzi o dietę. Ja serek wiejski jem niestety klasyczny, ten lekki 3% jest jakiś za kwaśny jak dla mnie
|
|
#254 |
|
Rozeznanie
|
Hej wczoraj to nawet mi się nic pisać nie chciało, bo waga pokazała 83,3
no ale dzisiaj na szczęście wróciło do normy 82,2 nie wiem skąd to się bierze...takie wahania ale naprawdę różnica w brzuchu bo dzisiaj nie jestem naładowana a wczoraj od rana. Pobawiłam się w retusz i zabawę kolorami na tym wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post29665751 Wczoraj było u mnie: 1h spaceru, jazda na rowerze - 45 minut i potem 2 raz 30 minut. dzisiaj myję resztę chociaż jakoś u mnie zimno.
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny - wszystkie jesteście moimi IDOLKAMI!!! Okazuje się, że MOŻNA!! A jeszcze jak grupa kilku osób się wspólnie motywuje - to naprawde daje lepsze efekty!! Cieszę się bardzo
![]() Mi też Waga pomału acz sukcesywnie i powoli spada - rewelacja ![]() Miłego dnia!!
|
#256 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Zła jestem strasznie że przez chorobe nie mam siły na ćwiczenia, przez ostatni tydzień tak mi to weszło w nawyk że teraz źle się czuje jak nie moge sobie choć troszke poćwiczyć
|
||
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
Ej no gdzie was wywiało ??
![]() Menu na dziś: Iś: 2 kromki razowca ze słonecznikiem z wędliną i papryką czerwoną IIś: 6 solonych paluszków + 7 orzechów laskowych Obiad: To samo co wczoraj Podwieczorek: 1/2 małej activi do picia+ 1 pyza z mięsem i 2 skwarkami+ kostka czekolady z orzechami Kolacja: 2 kromki razowca ze słonecznikiem z wędliną i plasterkiem sera żółtego |
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny tak się cieszę, że u Was wszystko w porządku z dietą. Myślałam dziś o Was przez cały dzień, a dopiero teraz mam dostęp do komuptera. Nie poddawajcie się!
![]() mama_emi: może nie książkowo, ale staram się, żeby posiłki były pełnowartościowe ale dziękuję Ci bardzo za pochwałę ja gratuluję kochana z całego serca tych ćwiczeń i spadku wagi! Czuję się koszmarnie. I to chodzi o życie prywatne. Wszystko idzie nie po mojej myśli, brakuje mi już czasem siły na to, żeby kolejny dzień zacząć z uśmiechem ![]() Jeśi idzie o dietkę: I. miseczka płatków fitella truskawkowych ze szklanką mleka 0,5% II. jogurt pitny activia z błonnikiem III. jogurt activia truskawkowa + pół jabłka IV. 80g piersi z kurczaka gotowanej + marchewka z groszkiem + dużo surówki z kapusty i marchewki V. serek wiejski dzisiaj bardzo ubogi jadłospis, zero warzyw, mało owoców, ale to przez stres... Dobrej nocki
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
Medzia a, co się dzieje że masz taki stresujący okres w życiu nam możesz się zwierzyć to może coś doradzimy ??
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, co mam robić. Z jednej strony serce podpowiada mi: nie myśl o tamtym, to już nowy okres w twoim życiu. A rozum wtedy dodaje: jeszcze masz czas, znowu będziesz cierpieć, jak się zaangażujesz Szkoda gadać... Dzisiaj rano jednak miałam odrobinę lepszy humor i pragnę się pochwalić, ze I etap odchudzania za mną!
|
|
|
|
#261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj to ciężka sprawa ja niestety na sprawach sercowych się nie znam bo jak narazie jak już zresztą wcześniej pisałam się nie zakochałam w nikim przez to że zawsze uciekam przed miłością przez te durne kompleksy ![]() Ale, ciesze się bardzo że ci się udało zakończyć I etap Gratulacje ! |
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
Medzia - jeśli masz taką możliwość - WYŁĄCZ ROZUM;-) - jeśli chodzi o facetów oczywiście!! Co ma być to będzie - staraj się być po prostu szczęśliwa, a czego do szczęścia potrzebujesz - wiesz sama
![]() Wracam do "formy";-) Ciągle niedoleczona, ale czuję się lepiej. Dziś uświadomiłam sobie, że od 3 tygodni... NIE ZAPALIŁAM ANI JEDNEGO PAPIEROSA!!! Ot tak Znów mnie bierze na sałatki - jeśli macie jakiś fajny przepis na pyszną sałatkę - oczywiście najlepiej bardzo sycącą a mało kaloryczną (choć może mieć ciut wiecej kalorii, ale za to duuuużo białeczka) - POPROSZĘ, bo moja kreatywność na dziś została wyczerpana na maxa w pracy. Miłego wieczora
|
#263 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zawsze byłam zapartą przeciwniczką palenie szlugów zwłaszcza jeślo chodzi o dziewczyny które palą taki widok jest jak dla mnie straszny kobieta jest delikatną istotą i nie powinna oszpecać się przez palenie petów (mam na myśli poszarzałą cere,pożułkłe paznokcie i zęby) ale, wielkie ![]() dla ciebie że z tym walczysz ! ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Przepis na moją sałatke: (nadaje się jako posiłek obiadowy bo jest mega sycąca) ![]() -mieszanka sałat paczka -rukola 1/2 paczki -papryka czerwona 1 szt pokrojona w kostke -kukurydza konserwowa 1/2 małej puszki -pierś z kurczaka panierowana w jaju i otrębach ostudzona i pokrojona w paski -kilka kuleczek mozarelli -feta light pokrojona w kostke 1/4 opakowania -sos jogurtowy linessa z lidla 1 łyżka ma około 16kcal ja robie tak że wlewam porceje (3-4 łyżki) sosu do miseczki dodaje troche ketchupu troszke soku z cytryny i mieszam (wychodzi taki a'la sos tysiąca wysp) Wszystko razem mieszamy i polewamy sosem dzielimy sałatke na pół i mamy obiad na 2 dni ![]() p.s Sałatke można podawać również z razowymi grzankami
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję i gratuluję Ci tego odstąpienia fajek. Sama nie palę, ale wiem, jak to ciężko jest rzucić lub ograniczyć... Także ![]() jula, sałatka wydaje się być pyszna ![]() u mnie dziś: I. dietetyczna muffinka + 3 kromki chrupkiego + parówka II. jogurt danone naturalny ze zbożami III. jogurt danone truskawkowy ze zbożami IV. 100g makaronu pełnoziarnistego z duszonymi pomidorami i kiełbaską drobiową + 120g surówki z kapusty, marchewki i kukurydzy V. kawałek ryby + jabłko miała być jakaś pyszna kolacja, ale oczywiście nastawiłam sobie budzik po 16 i miałam wstać o 17... po drodze rozładował się telefon, a u mnie budzik w rozładowanym nie zadzwoni i wstałam przed chwilą :/
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Menu:
Iś: 1,5 cienkiej kromki razowca + 1,5 berlinki IIś: 5 paluszków + 6 orzeszków laskowych Obiad: Danie z kapusty białej z mięsem mielonym i pomidorami z puszki Podwieczorek: 6 orzeszków laskowych+ mała activia w kubeczku suszona śliwka Kolacja: 2 kromki razowca z wędliną i 1 plasterkiem tylżyckiego Dziewczyny wstawiam fote mojej okropnej figury zrobiłam zdjęcie bokiem bo potrzebuje waszej szczerej opini odnośnie tego czy mój wielki odstający kaczy kuper strasznie wygląda w takiej dopasowanej bluzce ?? p.s Wiem ze nie powinnam chodzić w skinach ale, uwierzcie mi że w rozszerzanych nogawach wyglądam jeszcze gorzej
Edytowane przez jula smarkula Czas edycji: 2011-10-29 o 23:53 |
|
|
|
#266 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
Qrcze - każda z nas ma coś, czego można jej pozazdrościć - myślę konkretnie o ciele. Ty np. możesz być dumna z odwłoczka. Ja mam sobie dużo do zarzucenia, ale cycki mam ok
|
|
#267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nigdy nawet nie pomyślałam że któraś dziewczyna mogłaby i zazdrościć dużej odstającej pupy zawsze oceniam ją krytycznie i jest to mój duży kompleks ![]() A, jeśli chodzi o cycki to ja nie będąc na diecie jak się czymś obiadałam to zawsze sobie potem sobie myślałam "Panie Boże prosze żeby tym razem poszło mi w cycki a, nie tak jak zwykle w doope"
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale się dziś rozgadałam... A gdzie reszta dziewczyn motywujących się do lepszego samopoczucia?? HALOOOOO??
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja największy problem mam z udami i niestety nie lubię tego bardzo u siebie, ale nic nie poradzę. Genetycznie wszyscy w rodzinie mamy takie nogi A Ty Julka nie wiem czym się przejmujesz Wszystko jest ok! I tak jak wspomniała już FiolkaX - wzbudza to zazdrość u płaskotyłkowców! Kobieta, to ma być kobieta!
|
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie wiem co się ze mną dzieje.
Dzisiaj na wadze 91,2 kg! A wczoraj zjadłam trochę płatków owsianych z mlekiem, serek wiejski z grahamką, 3 wafle ryżowe z szynką i pomidorem, kilka winogron i 2 parówki - to naprawdę niewiele biorąc pod uwagę mój jadłospis sprzed diety...A i w trakcie zdarzało mi się jeść więcej. Nie wiem, czy nie pójść na jakieś badania, czy wszystko ze mną ok Bo to nienormalne, żebym przez miesiąc diety, dając sobie ciągle wycisk na siłowni nic nie chudła Waga nie jest zepsuta, bo ważyłam się też na siłowni. Wmawiam sobie już najgorsze scenariusze, naprawdę...Dietę trzymam dalej, mimo wszystko
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

), zaczęło mi to przeszkadzać, więc starałam się jeść mniej, piłam różne herbatki odchudzające, które działały na mnie trochę przeczyszczająco. straciłam jakieś 2 kg, potem wyjechałam na 3 tygodnie do pracy sezonowej i schudłam 4 kg (jedząc wszystko), więc w efekcie ważyłam 72 kg.

Motywację już masz - ślub, a to nie lada wyzwanie! Z piersi zgubisz dużo i to z nich najprawdopodobniej będzie leciało najpierw, przynajmniej w większości przypadków tak jest. Ja z 80C zjechałam do 75B i w sumie boję się, że pójdzie jeszcze więcej, a do biuściactych nigdy nie należałam 

Ja serek wiejski jem niestety klasyczny, ten lekki 3% jest jakiś za kwaśny jak dla mnie
no ale dzisiaj na szczęście wróciło do normy 82,2