|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część VI :)
Jak bedziesz miala bezkolkowe i w miare bezproblemowe dziecko, to teraz juz bedzie tylko lepiej i niedlugo bedziesz miala nadmiar wolnego czasu tak jak ja
|
|
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
oby :P hehe no ale jeszcze studia...
|
|
|
|
#243 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
Z prawej strony czuję nóżki, które mocno się odpychają, a po drugiej stronie czuję pupkę Cytat:
Cytat:
ale to groszowe sprawy akurat, więc moja kieszeń nie ucierpiała. za wizytę. Cytat:
no widzisz -brawo! za następny!Cytat:
Cytat:
od wczoraj smaruje blizny po syfkach maścią - Cepan. Śmierdzi cebulą i za każdym razem jak smaruje twarz, to mnie cofa! Cytat:
w nocy nie da się spać... drętwieje ręka, boli biodro, plecy... marzę o tym,żeby już się normalnie wyspać! Cytat:
idę zrobić kilka zdjeć ubranek i też Wam się pochwalę ![]()
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-09-20 o 12:25 |
||||||||
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
hej
ja też będę brała do łóżka bo jak będę karmić to łatwiej..;dw ogóle to masakra, nie wiem czy mi się śniło czy serio mnie bolał brzuch w nocy a co do rozpieszczania, ja to nic nie będę kupować ani nic ( chociaż pewnie dziecko oplącze mnie w okół palca) bo ja muszę być tą złą..;d czasem ciesze się że jeszcze nie wyszło bo jak słyszę jak to mój tata z moją siostrą mówią co oni kupią zrobią i w ogóle to myślę że to będzie najbardziej rozpieszczone dziecko na świecie..chociaż myślałam że bardziej niz ja to się nie da. ![]() co do cery to czekam aż opuszczą mnie hormony ^^ bo to ich wina. ;x
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
moja też będzie rozpieszczana :P przez wszstkich i mamusie też hehe
|
|
|
|
#247 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra mam zdjęcia
już Wam pokazuje naszą kolekcję :1. kombinezon do szpitala 2.moje ulubione bodziaki 3 i 4. komplecik wybrany przez Tża 5.kaftaniki od mojej mamy 6.pajac w ktorym się od razu zakochałam! 7.pajacyki 8.śpiochy na chłodne dni 9.kolekcja czapeczek jest nawet z uszkami 10. pierwsze bodziaki jakie kupiłam i kaftaniki od mamy
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-09-20 o 13:25 |
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
aguu oj chyba tak
![]() agnesuk piękne ciuszki najprzyjemniejsze zajęcie przed narodzinami to zakupowe szaleństwo
|
|
|
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
ciąg dalszy :
1.buciki 2.ręcznik od mojej mamy 3.komplecik też od mamy. 4. mój ulubiony i najpiękniejszy zestaw Wybrałam te które najbardziej lubię ![]() dziękuje
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2011-09-20 o 13:26 |
|
|
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie kochane
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
Cześć ! Niby w miarę ciepło ale jednak nieciekawa ta pogoda - przynajmniej u mnie.
Tak sobie czytam własne posty i wasze no i stwierdzam, że coś ze mną chyba nie tak. Przeszłam przez ten pierwszy szok, że będę mamą ale jeszcze nie potrafię o dziecku myśleć w superlatywach. Upieram się na cesarce, karmienie piersią w odstawkę - to już na bank. Nie oceniajcie mnie źle, może instynkt jeszcze mi się nie włączył. Chcę dobrze dla tego dziecka ale też dla siebie. i jeśli nie jestem w stanie się zmusić do karmienia piersią chociaż to pewnie wygodniejsze niż trzymanie ciepłej wody w termosie w nocy i rozrabianie z proszkiem to się nie zmuszę. tak samo cesarka, wątpię, żebym przestała się upierać. Wy macie całkiem inne podejście, bardzo matczyne a ja jeszcze nie. |
|
|
|
#253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też tak miałam na początu każda miała milion wątpliwości wszystko minie z czasem.Co do cesarki to ja do 32 (?) tyg ciąży mówiono, że będzie cesarka bo mała się w ogóle nie chciała przekręcić i w sumie mnie to cieszyło :P niby mniej bólu przy 'porodzie' ( chociaż wiedz, że ciężko później dojść do siebie po cesarce a po naturalnym porodzie po paru godz już poszłam się wykąpać a przede wszystim mogłam normalnie opiekować się maleństwem )Co do karmienia piersią.... ja chciałam bo ta więź z dzieciem itp chciałam tego doświadczyć chociaż od października wracam na studia więc i tak musiałabym przestawić na butelkę. Ale chodzi o to, że karmiłam 3 dni tylko bo 1. strasznie mnie to bolało 2. mała później się nie najadała moim mlekiem i ona się męczyła i ja więc przeszła szybko na butelkę i uwierz, że wstawanie w nocy i robienie mleka to łatwizna TŻ robi to już przez sen ![]() DASZ RADĘ! Uszy do góry Twoje szczęście = szczęście Twojego maluszka
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Karla a kto bedzie z mala jak pojdziesz na studia? TZ z nia zostanie?
Ja za 5 mies wracam do pracy i mala bedzie zostawala z tatusiem. I cos dla fanek obuwia dzieciecego. |
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
KarlaNobody
Jesteś kochana, wielkie dzięki. Karmienie mnie odrzuca bo nie raz widziałam sytuację jak roczne dziecko nawet w parku podbiega do mamy i woła ''mama cyca'' ludzie się patrzą a ta wykłada pierś i karmi takie wielkie dziecko. To dla mnie przekracza granice więzi. Jakoś wolę butelki i swój pokarm odciągać albo szykować to mleko w proszku. Przy łóżku termos z ciepłą wodą, w puszce mleko i już. A cesarka wydaje się być taka wiesz, jakby bezbolesna. Chce dla tej dzidzi jak najlepiej ale to początek i mam milion obaw. Ledwo weszłam w 9 tydzień a tak mnie dzisiaj strasznie boli macica, że ani siusiu normalnie ani grubszej sprawy , wstaję z fotela to ból nieziemski. To jakiś olbrzym jest chyba !!! Chyba, ze macica się rozrasta i dlatego boli ? |
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() AGNESUK cudownosci ![]() PETI moze i szok minal, ale przyzwyczajenie sie do mysli, ze juz niedlugo bedziemy odpowiedzialne za malego czlowieczka zajmuje troche czasu, jesli przywykniesz do tej sytuacji i ja zaakceptujesz w 100% na pewno zmienia sie twoje odczucia wiele z nas mialo mase watpliwosci, strachow itp, ale rosnacy brzuszek i ruchy malenstwa zmieniaja caly swiat.---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- MARTYNKO PETI macica sie rozciaga i takie bole sa czeste w poczatkowej cizay, ale jesli cie to mocno martwi, to zawsze mozesz sie skontaktowac z lekarzem. |
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od sciagania pokarmu niestety zanika laktacja wiec tak czy inaczej szybko przejdziesz na mleko w proszku. Sprawa z termosem nie taka prosta wiec radze zainwestowac w podgrzewacz. Dzieki niemu masz odpowiednia temperature wody a w termosie woda moze byc zbyt goraca (zalezy po jakim czasie dziecko bedzie glodne) i i tak bedziesz musiala biegac do kuchni. No chyba, ze bedziesz trzymala przy lozku termos z goraca woda i drugi pojemnik z zimna. Cesarka sama w sobie jest bezbolesna bo dziala znieczulenie, ale jak juz znieczulenie pusci i bedziesz musiala wstac to zycze powodzenia Chyba ze szpital zechce szprycowac Cie caly czas srodkami przeciwbolowymi (ktore i tak nie likwiduja bolu kompletnie, jedynie chwilowo) chociaz z HCV to niebezpieczne bo Twoja watroba i tak dostaje popalic a zaden srodek przeciwbolowy nie jest obojetny dla watroby, w szczegolnosci ketonal, ktory czesto podaje sie po zabiegach.A z tym rocznym dzieckiem i "mama cyca" no coz, nikt nie kaze kobiecie karmic takiego duzego dziecka piersia prawda? Najwazniejze jest pierwsze kilka dni a pozniej juz mozna sobie karmic butla. |
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaale mialam dzisiaj dzien
bylam obejrzec szpital, bardzo mila pani doktor pokazala nam porodowke, polozniczy, neonatologie. Jestem bardzo zaskoczona na plus, bo spodziewalam sie gorszych warunkow, sale fajnie wyposazone (wanny, prysznice, drabinki, pilki), po porodzie dzieciaczek 2 godz lezy na brzuchu u mamy, ZZO darmowe jak i inne znieczulenia, dla dziecka wystarczy zabrac ubranka na druga dobe (czyli na wyjscie, bo w drugiej wypuszczaja) w ogole duzo fajnych rzeczy sie dowiedzialam (i duzo drobiazgow dostalam w jakiejs paczce) ciesze sie, ze wybralam ten szpital ![]() a potem bylam w aptece odebrac ta paczke, co wczoraj zamowilam i szczeka mi opadla, dostalam ja za darmo a na koniec wpadlam na poczte po paczke z bebilonu i chociaz stalo 6 osob pan poprosil mnie pierwsza do okienka normalnie dzien dobroci dla ciezarowek
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
łaa, to dobrze że masz za darmo znieczulenia i w ogóle, chore jest to że w niektórych szpitalach każą sobie za to płacić. i dają swoje ubranka na początek? o.O myślalam,że już tak nie ma nigdzie. :d Martynka, brzuch mam już przy kolanach i ciągle nic.. ;x boziu, ciekawe co moi rodzice załatwili..grr oszaleć idzie jak nie można załatwić czegoś samemu i trzeba czekać.
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
aguu a gdzie rodzice? Do szpitala pojechali?
|
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
z pracy wracają i mają albo tam podjechać albo zadzwonić chociaż dogadać się z nimi przez tel to masakra jakaś.. oni swoje ja swoje.
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak do nich dzwonilas to co bylo nie tak? Babka Cie nie rozumiala albo Ty jej? Jak zaczelam rodzic, to zadzwonilam do siory zeby zadzwonila do szpitala i im wszystko wytlumaczyla i mimo jej bardzo dobrego angielskiego miala problem sie z babka dogadac bo ta miala taki boski akcent, ze lepiej nie gadac. |
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
aguu ta lekarka mowila, ze na poczatek zawijaja dzidzie w taki kokon, wiec ubranek nie trzeba i dopiero po dobie kapia (tzn mama kapie, a polozna pomaga) i wtedy dopiero zaklada sie ubranaka swoje. I pampki tez daja i kosmetyki dla dzidzi, wiec nie trzeba duzo brac
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- aguu zeby w koncu cos postanowili w tym szpitalu![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- a mis przypomina mi swinke morska ale jest milusi![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Zostalo nam 50 dni do terminu
|
|
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najgorsze jest to, że oni każą czekać.. i to mnie martwi. siedź se w domu może coś ruszy jak nie to przyjedź to wywołamy muffinka, aha. ;d to fajnie bo w sumie musisz wziąć tylko ubranka na wyjście.. mówisz że 50 dni.. matko jeszcze niedawno było 100 gdzie ten czas tak leci.. nie czuje tego w ogóle.
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-09-20 o 15:51 |
|
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
Ja czekam na mój plan zajęć. Jak go dostanę to zebranie rodzinne robimy ( mój tata, mama i mama TŻta + moja babcia ) i każdy bierze jakiś dzień czy coś takiego. Zapewne moja mama będzie najwięcej siedzieć z małą bo ma własną firmę więc jej łatwiej no ale jakoś to będzie. a TŻ pracuje więc po pracy będzie wracał żeby kogoś zwolnić
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile dni juz jestes po terminie? Karla no to super to wszystko zorganizowaliscie.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-09-20 o 15:55 |
|
|
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
no bez rodziny to ja nie wiem... a ta to damy radę
musimy
|
|
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na jakimś forum czytałam że babce wywołali dopiero w 3 tyg. ;x więc czekam.. no i jeszcze zobaczę co się dowiem zaraz. jak okaże się ze mam czekać to w czwartek idę do położnej niech zaczyna działać. i będę się upierać żeby przed porodem zrobili mi usg bo jak siedzi tam 5kg olbrzym to jakoś nie wyobrażam sobie jak mam się przecisnąć. Karla, to cała rodzinka do roboty a to kiedy zaczynasz?
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
eeee, wiedzialam, ze jakos wszystko jest za pieknie, zeby tak do konca dnia zostalo. Zadzwonila babka z apteki, ze miala tel z centrali, ze juz nie ma tej stowki na dzien dobry, ale zaoferowala sie pokryc koszty za to, ze wprowadzila mnie w blad. Tyle ze troche mi glupio, bo to jednak nie jest 5 zlotych i sama zaplace.
KARLA mam nadzieje, ze uda wam sie ogarnac twoj plan. Ja niestety moge liczyc tylko na siebie, wszyscy sa tak daleko... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

Z prawej strony czuję nóżki, które mocno się odpychają, a po drugiej stronie czuję pupkę 
za wizytę.
za następny!
I brzuch jak mały za mocno się rozepcha
w nocy nie da się spać... drętwieje ręka, boli biodro, plecy... marzę o tym,żeby już się normalnie wyspać!

normalnie dzien dobroci dla ciezarowek
ale jest milusi
jeszcze niedawno było 100 gdzie ten czas tak leci..